11588
  • akyyy
    lehet is látni h ott a voy, mert csak annak volt olyan nagy barna lemez a szélén, és ezután afödlet mutatja ahogy tér oda a sok csillaghajó :) megvolt vhsán sztem még most is megvan vhol:D
  • _Vegeta_
    Ez az enterprise e cifu? Nekem a ds9 utcso csatai ugrottak be a keprol, de lehet valami fan made cuccrol van szo. :)
  • akyyy
    én ráteszem a kalapom h a voy utsó része!
  • akyyy
    sztem ez az utolksó képkockák egyike a voyagerből[endgame - végjáték cimmel]

mellesleg nagoyn jó epizód, időutazás, borgok, föderáció, föld, duplaepizód, hmmm ...:P fincsi
  • [NST]Cifu
    Csak valamelyik filmből lehet, ha valódi (az Enterprise-E csak azokban szerepelt), de azt nem tudom melyikből lehet ez a kép (ENT VII.-IX. ennyi biztos). Már ha nem valami fan-made CGI-ről van szó...
  • Japep
    Hellooo!
    Meg tudná valaki mondani, hogy ez a kép, melyik részből való???
  • akyyy
    én először azt hittem bajoriak
  • Cat #6932
    http://sorozatjunkie.freeblog.hu/archives/2006/08/09/Trekk_part2_-_irta_XTC/
  • akyyy
    a hétne lesz azu utsó, és egy kis szünet:( nyár végére.. haj..unatkozni fogok:D
  • RelakS
    Szeptember 2: 19:20: Enterprise - 313 Proving Ground
    Szeptember 3: 13:35: Enterprise - 313 Proving Ground
  • RelakS
    Pénteket megnézted? Mintha átkerülne oda
  • akyyy
    ugye csak idéglenes helyzet az ami az axnen fog most uralkodni nemtom meddig..:S

honlapjukon a héten van a 12ik enterprise, jövöhéten és azután pedig a helyét elfoglalja a lost maraton, vasárnap az ismétlésnél pedig nemis tudommi lesz de nem enterprise..:S:( vagy csak a 3. évad 12 részes lenne? nem hiszem.... egm amugy is pont multkor néztem egy ksi epizódlistát mert kiváncsi voltam hogy a kimaradt jelenetek melyik részekhez tartoznak, és eddig még nem adtak oylan részt amihez volt volna, vagyis 1 már volt... nsah...:(
  • zorden
    Nah, en most lattam eloszor az ENT-et es vegig a negy szezont. Tetszett, hogy illeszkedik az altalam (kevesse) ismert tobbi tortenethez es immar vegleges, hogy T'Pol nagyon dogos, foleg a masik univerzumban :-))) Peace!
  • [Jakuza]
    Valaki ismer FTP-t ahol fent van a Voyager magyarul ?
    Ha igen pls privizzen ram.
  • _Vegeta_
    Jaja. :)
  • akyyy
    #6138 :P
  • akyyy
    én meg nem tudtam eldönteni h most lekéstem vagy ez még a Lost
  • RelakS
    Fúúú, majdnem elkapcsoltam, hogy mi ez a szar, aztán megjelent a xindi :)
  • _Vegeta_
    1 newbie found. :)

Szerk: Tokjo mindkettonknek starfleet command-os avatarja van. :)
  • akyyy
    én még nem néztem végig az entet.... : \ és sokan nem!
  • _Vegeta_
    Van itt egyáltalán olyan, aki most látja először az Ent-et ?
    Szeretnek talalkozni 1el. :D

2)De nemerted, nem arrol beszelek hogy hasznaljak fel a tudast, hanem az hogy szerzik meg azt. Tehat a narnok eltanultak a centauriktol a cuccost.
    3) Hmm A narnoktol nem technologiat vettunk (tudast) hanem csak anyagot. :) (igy emlexem)
    5) Hat figyelj, a minbarik volt akkor mar a legerosebb faj es szerintem a vorlonok mar nem akartak oket felhasznalni, hanem kellett az "ujitas". :)

Drakh: Az arnyak a Drakhokat inkabb "tanitottak" szerintem felkeszitettek hogy ok lesznek az uj "arnyak". Es valoban igazad lehet hogy nem egy visszamaradott fajrol van szo, de azert ok is messze vannak az "utazas befejezesetol". :)

Hat en ugyemelxem, hogy a phasernek is van "szaggato" fokozata. Vegulis maga a technologia ilymodon ugyanaz csak a felhasznalas kulonbozo. A szin szerintem a bennelevo "kristaly" vagy fene tudja mitol fugg.
  • mrzed001
    Aki csak most látja, az majd nyögi be ide ami tetszett neki, vagy sem.
    Van itt egyáltalán olyan, aki most látja először az Ent-et ?

Na akkor vissza a fajfejlődésre (mely elég bugyután, de a ST-ben is megjelent)
    2) emlékezz vissza arra, amikor Ranger Lenier-nek kell kinyomoznia, hogy ki is csap le hajókra és öl meg mindenkit. Na utána hangzik el (5x16 - and all my dreams, turn asunder), hogy a centaurik speciális módon használják a lézer: nem vágásra, hanem rombolásra (azaz nem egy folyamatos lézert lőnek, hanem sok kisebb összegyűjtött/kondenzált lézercsomagot).
    Egyszóval még csak technika/technológia szerint sem hasonlít a kettő egymásra
    3) az a vicces, hogy most visszanézve tényleg hasonlít a földi rombolók főágyújának lézere a narnok lézeréhez ... szóval sztem azt tőlük vettük (mondom, FŐÁGYÚ)
    5) kellettünk ágyútölteléknek is, de ha belegondolsz ott a sok mimbari, centauri, egyéb telepata, szóval annyira irtózatosan azért nem volt szükség ránk ... mellesleg a whitestar-okon is nagyrészt mimbari telepaták ügyködtek, kevés volt az elég felkészült és erős emberi telepata (aki volt azt a PSI hadtest magáévá tette ugyebár) ... szóval asszem ezt az érvedet sikeresem megdöntöttem :)
    Marad a másik érv: a felzárkóztatás.

Drakh: az volt a vicces, hogy a földet közel sem a bolygópusztítóval győzték le, az csak egy kis erődemonstráció és elterelés volt.
    Az meg hogy az árnyak megtűrték maguk mellett azért megintcsak mond valamit a fejlettségi szintjükről (gondolj bele, morcos embert pölö egy buta majom nem tud szolgálni ... mert nem elég értelmes hozzá (vagy egy 24. századi embert egy 16. századi), szóval sokkal közelebb kellett hogy legyenek az árnyakhoz)

A ditruptor és a föderációs fézer pedig nem csak szinében volt különböző, hanem előállításának módjában és hatásában is.
    Emlékszel pölö kézifegyverekre ... a fézer csak átéget a disztruptor meg atomjaira szaggatta akit eltalált
  • _Vegeta_
    Vegulis az enti csak most megy magyar adon szal lehetnenk ontopikosok. :)

1)Ok
    2)Csakhogy a narnok mindent a centauriktol tanultak el s mivel nem ok fejlesztettek hanem a centaurik igy a technologia is centauri. :)
    3)Narn felfogas, csavarjuk fel a cuccot maximumra. Valszeg a centaurik is tudnanak olyan eros fegyvert gyartani de inkabb a pontossagra vagy a biztonsagra mennek es nem az erore.
    4) Ja még Sinclair is mondja hogy a narnok mindenkinek adnak fegyvereket. :D
    5) Arra esetleg nem gondoltal hogy a narnok idosebb faj nalunk es mi vagyunk a legfiatalabbak? :) Koshék nem azert avtkoztak be a mi fejlodesunkbe hoyg jajj fel kell minket zarkoztatni, hanem azert hogy agyutolteleknek hasznaljanak minket a kovetkezo haboruba, még emlitik is ezt. Csak be*asztak mivel hulyek voltak az emberek tul fiatalok a telepatiahoz, a tobbi fajnal ezt mar megtanultak kezelni. Nallunk nem veletlenul volt telepata haboru. No meg Chekov se. :D

Drakh: De emlexem. Arny technologiaval nem nehez. Erdekesmodon csak egy bolygopusztito cuccuk maradt azutan meg vakargattak a segguket. :D

Most a vizualis megvalositas oly mindegy. :)
  • mrzed001
    Elég nehéz egy régóta új sorozat/rész/film nélküli topicban ontopic lenni sztem ;)

A narnokat egyébként nagyon elnézted.
    1) a centaurik megszállták és leigázták őket
    2) nem centauri technológiát adtak el nekünk, mert az spéci (rombolásra használja a lézert szemben a többi faj vágásra használt technológiájával)
    3) narn romboló vs árnyhajó elég jó képet adott arról, hogy mennyire erős is a narn lézer (mellesleg sztem ez a két főágyú a földi rombolókon is ... tod vettük tőlük ezt a szart :P)
    4) azé adták "olcsón", mert fel kellett lendíteniük a majd lenullázott gyáraikat, kereskedelmet (meg más nem árult mellesleg ilyen erős fegyvereket ..)
    5) az előző 1000 éves háborúban is voltak már telepatáik (nekünk ugyebár még most sem lenne, talán 3-400 év múlva)

Drakh: nem emlékszel arra, amikor átszállt Delennhez a WhiteStar-ra, meg hogy hogy tudták kézbentartani a centaurikat, meg hogy megszivatták a földet a Call to Arms-ban ?

Szóval hogy ontopic is legyünk kb annyira hasonlít a narn lézer a centaurihoz, mint a romulán ditruptor a föderációs fézerhez :P
  • _Vegeta_
    Valamit itt nagyon rosszul gondolsz. En a technikai szintet abszolut nem szamoltam annak semmi koze a felvilagosult gondolkodashoz.

Közel sem. Ők tényleg egy öreg sokezeréves köztársaság.
    Kb egyidosek a minbarikkal, de ez nem jelenti azt hogy mennyire felvilagosultan gondolkodnak. Sott. Ahogy a minbariknal mondtam, rettenetesen lassan fejlodenek..
    (marmint az emberekhez kepest) Még londo is mondja hogy ejj mi voltunk a galaxis oroszlanjai meg mien erosek voltak, ez azt jelkepezi hogy azota rengeteget valtozott a felfogasuk, elkenyelmesedtek es egyre kevesbe erdekli oket a vilaguralom...meg londo tobbszor is mondja hoy hat en lennek az egyeduli igazi centauri?? :)

pölö a Narnoktól vettük a mimbarik elleni háborúhoz a fegyvereket
    Ejnye a kedvenc sorozatodra nem figyeltel oda ennyire? A narnokat elnyomtak a centaurik azelott csak amolyan foldi 1800as evekbeli emberek voltak, a centaurikra megvaltaskend gondoltak..az elejen. Aztan rajottek hogy csak csalok es háát mondjuk azt hogy eluztek oket, de ez hosszu folyamat volt es volt idejuk kitanulni a technikai ujitasokat. Mondhatjuk h a narnok tulajdonkepp centauri technologiat adtak nekunk.. Raadasul azert toluk vettuk meg mer olcson adjak, meg annyi eszuk sincs hogy dragan adnak. :)(ez csak vicc volt)
    A narn egy eleg elmaradott faj...ez van andreas katsulas akarmien jo szinesz volt es G'Kar akarmien jo szellemi vezeto. Bar az igaz vag az eszuk a narnoknak, es szentem gyorsabban fejlodnek mint az emberek, de ez nem jelenti azt hogy elorebb allnanak. :)

Drakh-okat viszont nagyon elnezted, azok az arnyak csatlosai es (valoszinunek tartom ok lesznek/lennenek az uj arnyak) de ezsem jelenti azt hogy a sorozat idejeben olyan magas szellemi szinten allnanak. Sott..

Command & Conquer Generals
    Igy mar ismeros, de inkabb maradok az en kedvenceimnel: Starcraft, AOE1 es HoMM. :)
    Amugy elegge offtopikok vagyunk már.. :)

Picard rulz!!! Ez mar ontopik. :)

Cat: Nehez volna osszehozni. :D
  • Cat #6914
    szájtépés olyan hülyeségekről, amikről max. a kocsmában, spiccesen, beborozva lenne szabad dumálni :)
  • Monoton
    áztá mifolyik itt :)

• mrzed001
    Mondjuk azt a centaurik kaptak egy olyan kepesseget amit csak 22oranal lehetett volna. Hibazott a teremto. :)
    Közel sem. Ők tényleg egy öreg sokezeréves köztársaság.

A narnokkal nem ertek egyet, mert leheg hogy G'Kar egy igazi szellemi vezeto, de a nep maga messze van a minbarik szintjetol pl.
    Egyébként nagyon abba a hibába esel hogy párhuzamot próbálsz vonni a faji fejlődés és a technikai fejlődés között. Nem lehet, gondolj bele a föld felvázolt jövőjébe, ahol egész a középkori szintig visszafejlődik technikailag az anyabolygó .... de attól fajilag már jelentősen fejlettebb mint volt a középkorban ...
    De ha mindenképpen a technikai fejlődést nézzük, akkor pölö a Narnoktól vettük a mimbarik elleni háborúhoz a fegyvereket (me nekünk nem voltak olyan erősek). Vagy ott a narn rombolók. Tűzerőben vetekszenek a WhitStar-ral (árny hajók megsemmisítésél jól látszik a fegyverük ereje)

Szóval tartom az eredeti sorrendet kiegészítve azzal, hogy a liga népei valahol 2-3 óra között lehetnek (talán a drázi a 4-es felé)
    Ja, és a Drakh-ok kb a centauriakkal egy szinten, vagy felette vannak

Command & Conquer Generals, és a kiegészírője a Zero:Hour. Az egyik (ha nem a legjobb) RTS, sokat nyomjuk :)
  • _Vegeta_
    Érdeklődési körömből fakadóan ez esetben hátrányos helyzetű vok. ^^
    Ez nagyon nagy! :)

Akkor mégis hogy jellemeznéd őket? Polgárőrök? Nemzetőrség? :)
    Ha vicces akarok lenni, akkor intergalaktikus jofiuk. Amugy inkabb rendorseg mint katonasag. A rendorsegnel is fontosak a rangok. Bar abban egyetertek hogy a konnyebb erthetoseg miatt az amerikai haditengereszetet vettek alapul. Nagy kar mer most mindenki katonakkent gondol rajuk. :)

hogy előre tudja kb mikor és hogy fog meghalni, vagy a császár felesége pölö jövőbelátó volt
    Hat igen, ezt mar amikor a b5-t neztem sem tetszett, ez az en materialista felfogasomnak nem nagyon fexik. De mondjuk igaz es tenyleg csak az evolucios letran kicsit feljebb allnak, de belegondolva felvilagosultsag teren eleg tavol vannak a minbariktol. Mondjuk azt a centaurik kaptak egy olyan kepesseget amit csak 22oranal lehetett volna. Hibazott a teremto. :)

Na ezért kellett a vorlonoknak felzárkóztatni minket, mert a telepaták nélkül még csak 1 óránál lennénk.

Hat nemtudom enis csak hasraszamot mondtam, csak az aranyok szerintem kb ilyen eloszlasuak. A narnokkal nem ertek egyet, mert leheg hogy G'Kar egy igazi szellemi vezeto, de a nep maga messze van a minbarik szintjetol pl.
    mi: 2h
    narn, centauri: 3h
    minbarik: 6h
    energialénnyé válás: 14h
    galaxis elhagyasa: 22h
    lorien: 23:50perc :D
    A narnok egy eleg harcias faj kb mint a trekk klingonjai (de nem annyira) messze vannak még a minbari gondolkodasmodtol, a centaurik pedig a maguk gyarló, pazarlo eletvitelukkel megintcsak messze vannak.
    A minbarik meg csak azert vannak elorebb mert oregfaj nagyon, amugy lassabbak a fejlodesben mint mi(emberek).

Generals, Generals Challange
    Hehe, nemismererem. :)

Sir Quno Jedi: Olvass Stephen Hawkingot.. O mocskosul intelligens es jo scifiket ir. :D
  • Sir Quno Jedi
    Az Örök háború alap, nagyon emberi és nagyon logikusan le van vezetve. Szeretem ha mocskosul intelligens emberek írnak sf könyvet és nem tudnék én se nagyon belekötni. A legtöbb sf-nek titulált izén csak fetrengek, hogy Uramatyám, ki az a hülye, aki ilyen illogikus világban ilyen értelmetlen és összefüggéstelen baromságokat tud összehordani.
  • Cat #6909
    http://www.solaria.hu/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=45

Nem tudom, ki hogy van vele, de ha én egy könyv boritóján azt látom: Hugo- és Nebula dij, akkor gondolkodás nélkül megszerzem. Eddig még sohasem csalódtam egyetlen ilyen könyvben sem.

---------------

Ezzel én is igy vagyok...
  • mrzed001
    Ilyen téren a B5-öt tartom alapnak.
    Vannak ilyenek is, olyanok is, de a kabzsiság, gonoszság és hatalomvágy univerzális ... szóval max személyek vannak akikben bízni lehet, és nem kormányok/fajok
  • Punker
    mi? soha nem is leszünk, ők legalább nem titkolják mekkora kapzsi népség :)
  • hzsolt
    Na azért a Ferengiknél csak jobbak vagyunk nem? :)
  • Punker
    Örök Háborút nem olvastad? a lényege hogy a csóka 1997-ben harcba indul féregjárat ugrásookal fénysebességen, és beüt a téridő geb@sz hogy a földön gyorsabban telik az idő mint az ő realitásukban így kb 100 éveket ugrik előre a Föld miközben ők letudnak 1 bevetést, jó kis könyv szerintem érdemes elolvasni nekem egyik kedvencem.
  • [NST]Cifu
    Jesszus miféle idétlen világról beszéltek ti.
  • Punker
    úgy gondoljátok nem csak az emberiség ilyen söpredék a galaxisban? :)
  • [NST]Cifu
    Én csak a sorozatokban / filmekben (fő)szereplő hajókat vettem figyelembe. ;)
  • Cat #6901
    ha már átlépi a csillagok közötti távolságot, rég rossz. Pár száz évig még biztosan nem lenne jó találkozni senkivel...
  • Punker
    Egyesült Nemzetek Felderítő EREJE! szerintem ez a lényeg :)