Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
az mitõl van hogy lejött 68 mega, de mikor elérni a 70-et kilép a kliens hiba üzivel, 10-bõl 10-szer egymás után. 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

😄DDDDDDDD azmég nem kezdtem el😄

REAL MADRID

mrzed001
Azt is õ csinálta? Már nem emlékszem. A Knight Riderbõl csakis az õ release-eit szedem

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

bizony van a pulyka féle verzió! azt éremes leszedni!

REAL MADRID

mrzed001
Bármikor megeshet. Volt már olyan ritka cuccom amit úgy szedtem le nemzetközi torrentrõl, hogy voltunk 20 letöltõ és nem volt egy feltöltõ sem (viszont a letöltõknél már megvolt szétszórva egy teljes, így szép lassan csak összejött mindenkinek)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Punker
hát majd csak lejön egyszer, B5-ös FTP azért jobb volt amíg megnéztem 1 részt lejött a következõ 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

uj cuccnál nem lenne az, réginél bármi előfordulhat.

használj egy linuxos szervert, berakod a letöltést, három nap mulva ránézel, ott lesz az egész 😊 (egyébként bithun is fennvan az elsõ évad, onnan biztosan gyorsabban jönne)

Punker
az normális hogy 4k-val jön le és 15k-val fel?

mrzed001
Meg persze nem szabad elfelejteni, hogy a leecherek (letöltõk) felé tart egy max arányt, azaz minél gyorsabban töltesz fel, annál gyorsabban fogsz lefelé is tölteni tõlük.
Régi cuccoknál persze lassú a dolog, de még mindig gyorsabb mint pölö az emule/DC

Én szinte csak min 260K-val szedek torrentrõl 😊)

Punker
kösz

1. az elsõ 20 mega mindig, minden töltésnél lassan fog jönni - ennyi ideig tart, amig vissza tudsz osztani másoknak.

2. olyan letöltést válassz, ahol sok seeder van - minél több, annál gyorsabb lesz. Egy tucat felett már száz kbyte/sec nagyságrendet el lehet érni. A torrent elsősorban friss fájlok megosztására készült, amik iránt sokak érdeklődnek egyszerre, hirtelen. Az első szezon meg már 6 éves.

feliratok.hu n az összes szezonhoz van.

Tessék

Punker
hát ez lesz az elsõ és utolsó hogy használom ezt a sz@rt, bakker isdn-nes idõkben is gyorsabban töltöttem kemény 2k-val jön az elsõ évad......

mrzed001
Annak manapság már nagyon ideje 😊)

És ha szétnézel még magyar verzsönt is találsz (illetve ha jól tévedek Ent-bõl készített valaki Dual Audio-sat + ENG és HUN Sub-bal és borítóval, én pölö azt gyûjtögetem)

Punker
és feliratokat hol találok?

Punker
azt mondod kénytelen leszek torrente-t telepíteni?

BSG kábeles adón megy, speciális célközönségnek. Országos adón meghalna, vagy teljesen más kellene hogy legyen az irányvonal.

mrzed001
Errõl valahogy a B5 jut eszembe ... meg a Baywatch.
Tudtad, hogy amcsiban a Baywatch 1. széria totális bukás volt, és a németeknek hála forgathatták le a 2. szériát és lett világhírû?
Lehet, hogy az amcsik még a Baywatch-hoz is túl buták <#idiota>

Mindenesetre a B5 is nagyobb siker volt németeknél, mint az amcsiknál, szóval jó scifi-t sztem ma csak úgy lehet csinálni, ha nem csak az amcsikra alapozva készítik (csoda a BSG sikere, bár a végére már eléggé leLight-olták, hogy még a farmer Joe is megértse). Populizmus a minõség felett hejjjjj 😞(

ez az aminél aztmondom hogy mindegy. A szinkron kiváló (kivétel persze a voyager rosszemlékü hetes szériáját - amit hál' istennek ki is javítottak)

nyálwarez ez nagyon nagy. 😊

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Sajnos erre van igeny. Mondom ezt en aki xaktakat nezett meg mediumot nez. hehe 😄
Szoval nem ezt adjak hanem ezt kell adniuk, mert sorra buknak a sorik meg, de a nyomozosok meg megmaradnak pedig 1-2 mien gagyi. 😄
Anyamekis mindig CSI-t neznek a viasaton pedig nem nagy tvnezok. 😄

mrzed001
Torrent az van, az ftp meg kihalóban (max fizetõs (ny)álwarez)

Punker
ja és még mindig Ent részekkel teli ftp-t keresek 😊

Punker
nézem a filmmúzeumon 😊

mrzed001
Mondjuk inkább úgy, hogy csak ezt kapják, me'evvan

Sir Quno Jedi
Öregek vagytok vaze! Nézzétek a ZOrion zûrhajót! Vagy az Alfa Holdbázist! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Mostanaban az embereknek lost kell meg Csi, sott mindegy micsoda csak nyomozzanak benne. 😄

mrzed001
Máshogy gondolkodtak az emberek 20 éve? Nos, mondhatnám, hogy érdekes kérdés, mert az, node éppen a scifi rajongókról beszélünk, akik bizony egy kissé a jövõben élnek és gondolkodnak (és tették azt 20 éve is), ebbõl aztán levonhatjuk azt a következtetést, hogy: nemtom 😊)

Igen, másképp gondolkodtak egyesek, mások nem.
Mások voltak az értékrendek inkább, nos, az rengetegett változott.
Okosnak, elõrelátónak lenni ma már nem erény, hanem bûn (seghülyepicsának lenni meg érdem). Nos ez megváltozott, az tuti (bár nem a scifi rajongóknak, merthogy nagyáltalánosságban a szellemileg fejlettebb egyének alkotják)

A téma meg azért van hogy körbejárjuk, nem azért hogy a ketrecébe rekedjünk 😛

mrzed001
Ha értesz angolul (nomeg nyelvleckének sem rossz, mert totál érthetõen beszélnek) akkor szimplán angol, ha nem akkor magyar verzsönt javaslom.
A felirat szép és jó, de valahogy eltereli az ember figyelmét a látottakról ...
Amúgy a ST-nek elég normális lett a szinkronja (kivéve volt amikor Janeway hangja valami vén unott szuka lett, nos az még most is kísért rémálmaimban 😊)
A filmek (1-6) szinkronja meg totál jó lett ha jól emlékszem, azt még a régi profi idõkben készült

Ez megin egy erdekes kerdes. Szerintem a szineszek lealacsonyitasa ha nem eredeti hangsavval nezed, mivel egy szinesznek a hangjat is a szerephez kell alakitania. Ettol fuggetlenul vannak jol sikerult szinkronok. Lenyeg a lenyeg, valassz te amelyik szimpatikusabb. En a feliratra voksolnek. 😊

#5759: Szerintem probaltuk objektiven megitelni a dolgot. Teny hogy van olyan akinek nem tetszik a startrek de azzal komoly gondok vannak 😄 viccet felreteve, ha a scifi mint stilus tetszik szereted a rejtelyeket a megoldasokat, es vonz valamennyire az ûr melysege akkor a startrek neked valo falat. 😊

En viszont pontosan arra akartam ramutatni hogy anno mashogy gondolkodtak az emberek mint manapsag. Szoval csatt vissza. 😉

Ez mar OFF
A masik meg hogy az egesz ugy kezdodott hogy: "Stargateben, Bsgben, starwarsban otthon vagyok,..."
Tehat egy szinvonalon emliti a starwarsot a bsgvel stargatettel es teszi ezt a startrekkel is. Tehat ujra csatt bekk. 😉

#5757: A lenyeg nem az hogy mar akkoris elavult volt a technikai megvalositas, hanem az emberek voltak akkor még masok. Ertemm? 😊

Huha kicsit eltertunk a tematol 😊

Egyébkétn közbe ötlött fel bennem, h mégis milyen reakciót vártam volna, ha megkérdem egy Star Trek fórumon h érdemes e belekezdeni a Star Trekbe...
Még egy kérdés: Szinkron vagy Felirat?

Feliratost ugye eccerûbb volna beszerezni, viszont a Voyager már meg van fullra szinkronnal havertól...
mrzed001
Akkor azért már jócskán túl a Star Wars 4-6-on, nomeg a BSG TOS-on (mert még az is ûberelte), szóval ugyanúgy gagyinak látszott a grafika és látványvilág, mint mai szemmel.
A lényeg a mondanivaló volt.

Zsolo007
Csendbe jegyezném meg, hogy zsenge 11-12 éves koromba kezdtem el nézni a Star Trek TOS
Csak azt ne felejtesd el, hogy akkoriban az ember másképp ítélte meg a látványvilágot 😊

mrzed001
Sztem félreolvastad a levelét, sorrendiség miatt példálózott Star Wars-sal, szóval tartsd a körmöd ...

/ csatt

:p

mrzed001
Csendbe jegyezném meg, hogy zsenge 11-12 éves koromba kezdtem el nézni a Star Trek TOS-t (talán 4-5-ször leadták az egészet a Sat1-en, mielõtt eljött volna a TNG kora 😊), szóval éppenhogy fiatal voltam
Egy dolgot nem ajánlok senkinek, az pedig pontosan amit írsz, hogy ugráljon a sorozatok között. Miértis? Talán mert a sorozatokon belül nincs linearitás, de a sorozatok között viszont van, szóval mondjuk felét sem értené, mert nem látta az elõzményeket

Ne probald a starwarst a startrekhez hasonlitani. 😉 Ez olyan mintha mondjuk a gyuruk ura filmet hasonlitanad a donnie darkohoz. Ket kulon kategoria. + raadasul a starwars még film is. Tehat starwars szintu "alacsony" szinvonalat ne varj egyik sorozattol sem. 😊

Azert azt bele kellene szamolnod, hogy mas a gondolkodasmodotok. Te joval idosebb vagy, nyilvan te mas szemmel nezed az egeszet mint o most. Tehat en aztmondom, hogy ha nemjon be neki par resz alapjan a tos nyugodtan mennyen tovabb a tngre, ha azse probalja ki a ds9-t. Egyik sorozatot ugyis megszereti tuti. 😊 Utanna meg még potolhatja. En igygondolom. 😊

mrzed001
Igen, ez kb az amit javasoltunk.
Mondjuk a TOS után ajánlanám az elsõ film ismételt megnézését, ugyanis akkor fogsz egy nagycsomó dolgot megérteni belõle (meg a hangulatot és légkört is)

Abbahagyni meg nem igazán kell. Van (nemegy) unalmas semmitmondó rész mindegyik sorozatban, ha nagyon unod tekerj bele/át. Ez nem olyan mint a B5, ahol a legunalmasabb semmitmondó részt is meg kellett nézni, mert vagy egy iszonyat jellemváltozás/fejlõdés, vagy egy nagyonkomoly szálra való fontos hivatkozás el volt rejtve. Bizony már a TOS is úgy készült, hogy a részeket nyugodtan csereberélheted/kihagyhatod, észre sem veszed (nincs összefüggõ Storyline).
Ettõl leginkább az Ent ami eltér (merthogy ott már van, az már egy story, nem sok kicsi), meg már a Voy és DS9-ban is pedzegetik a témát

"ugy döntöttem ha valahol már unalmassá válna legfeljebb abbahagyom..."
Na pont ezért nem akartam hogy szart kezdj el - több száz rész készült, biztos lesz tucatnyi olyan, ami nem fog bejönni.

Nem old, hanem ORIGINAL

Zsolo007
A TOS régi sorozat az 1. film elõtt játszódik tudtommal....

Sir Quno Jedi
Ha abbahagyod szemünk elé ne kerüljél többet! Teee, te p'tahk! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Huhh Srácok... ekkora lelkesedésre nem számítottam... azért kicsit pontosabb címeket kérhetek, mert a Starwars filmeket se könnyû megérteni sorrendileg, ha süket hozzá az ember... amugy ez alapján ugy döntöttem, h

1. Film
TOS (The Old Serie?)
2.-6. Film
TNG (The New Generation) !😄
DS9 (Deep Space Nine) 😄
7. Film
VOY (Voyager)
8.-10. Film
ENT (Enterprise)

ugy döntöttem ha valahol már unalmassá válna legfeljebb abbahagyom...
de a 10 és 11 órai már a q-s duplarész volt! vasárnaponként 4 részt adnak le...

Sir Quno Jedi
TNG, DS9, Voy abszolúte átfedés van idõrendben! Mind a TNG egy idõben van a DS9-cel (WORF miegymás), mind a VOY (az elején járnak is ott), sõt a VOY-t keresõ Barcley (6.-széria) már nem dolgozik az Enterpridse-on, de Picard és Troy még igen!

mrzed001
Tán mert átfedés van a TNG és a DS9 között idõben ?
Az viszont igaz, a TNG-ben is már megalkották a Maki-t.

Nem igaz. Vasárnap volt a TNG utolsó elõtti része (a dupla elõtti), melyben Roo zászlós csatlakozik a lázadó makikhoz.

mrzed001
Hiszen a DS9 elõtt még csak nem is "léteztek", szóval csakis így kerülhetnek Maki (majmok) a Voyagerre 😊)