11588
  • Tuvok #11185
    Úgy néz ki. Biztos lesznek érintve még, de azt korábban megmondták, hogy minden szezon külön történet köré fog épülni. Ha jól emlékszem.
    Az utolsó jelenetbe nem kell többet gondolni mint ami, egy egyszerű sugallat a 2. évadra. Lehet csak elromlott a replikátoruk és korog Pike gyomra. :)
  • Kissssss0 #11184
    én nem nagyon tudtam hova tenni azt az utolsó jelenetet... meg most mi lesz az orkok... khmm akarom mondani a klingonokal? kész puff ennyi volt és world peace?
  • Tuvok #11183
    Rendkívül mocskos, undorító, gátlástalan és aljas dolog volt azzal az utolsó clickbait jelenettel befejezni az első évadot...
    De azért mosolyogva eldörzsöltem egy könnycseppet...
  • gunji
    A pilot után már kaszáltam a sorozatot (nem tetszett a TOS-féle látványvilág kukázása, ha már az eredeti idővonalban lennénk), de az évadzáró vége nagyon böki az oldalam (spoileres):
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Akkor most ez milyen Enterprise? Merthogy igazából nem nagyon hasonlít egyik eddigire sem, talán kissé a refit Constitutionra, de az meg ugye csak 2271-ben lesz kész.
    Jött az évad eleje óta valamilyen hivatalos infó az idővonalról? Vagy ez egy harmadikféle idővonal lenne?

De legalább van Orville, s most már magyarul is hozzászoktam. Remélem Mickey egér nem kaszálja idő előtt.
    Utoljára szerkesztette: gunji, 2018.02.13. 16:56:38
  • dantor7
    Amiket felsorolsz létező dolgok, nem "fiction" kategória!

Scifi-t szerető arcnak tartom magam, de elég sok unalmas a számomra. Az Expanse is baromi vontatott volt, de adok neki ezek miatt egy esélyt, köszi!

Üdítően hatott látni valami újat ami "mainstream", ez is egy szép nagy piros pont a sorozatnak a sok másik mellett.
  • [NST]Cifu
    Javaslom nézz The Expanse-t például, és sorold hol láttunk hasonló szintű realitás-megközelítés (Coriolis-hatás, gyorsulás hatása, űrbéli hadviselés (viszonylag) reális megmutatása, stb.)...

Röviden és tömören: nem értek egyett...
  • dantor7
    Oké, csakhogy ők nem filmesítették meg!
    Könyvekben regényekben persze van kismillió frankó ötlet. De nem azért nézem a Star Trek sorozatokat, mert könyvet akarok olvasni.

Azt viszont merem tényként beállítani, hogy a scifi filmek/sorozatok, akár a könyvekhez/regényekhez, akár a Star Trek sorozathoz egyszerűen nem tesznek semmit hozzá, csak (néhol egész ügyesen) felhasználják az ötleteket.
  • [NST]Cifu
    Azért költői túlzásokba ne essük, NEM a Star Trek a forrása a modern Sci-fi-nek...

Sem a Teleportáció, sem a Warp Drive elképzelése, stb...
    Sok Sci-fi író munkásságát előbb kellene itt inkább felhozni, Lester del Rey, Robert Heinlein, Malcolm Jameson, Arthur C. Clarke, Isaac Asimov, stb.
  • Dante73
    A sci-fi mindig is PC műfaj volt, a felszín alatt az a lényege.
    Ettől eltekintve, engem is zavart a dolog. Nem zavart volna, (annyira) ha lenne szerelmi szál 1-2 mellette, akár nő-nő is, na meg a hagyományos, természetesen. Mert ez a magát vulkáninak képzelő emberi nő + klingon-ember férfi "hibrid" (Utsó két részt még nem volt időm megnézni) sok minden, csak nem "hagyományos".
  • Dante73
    Azért, ne felejtkezzünk meg a könyvekről sem... ;))
    Van még ötlet bőven, ez a spórahajtómű csak egy a millió közül. Ott van mindjárt a "valószínűtlenségi" hajtómű, Douglas Adamstől, (Rég olvastam, de ugyan így működött, spórák nélkül, ha jól emlékszem)
  • Kroki105
    Nemrég kezdtem el nézni a sorozatot, be is daráltam ahány rész van. Egész jó, várom a következő részt.
    Van azért érdekes dolog. Pl. várom a hosszú, szőke hajú vulkániakat, íjakkal felszerelve. A klingonokból sikerült Tolkien orkokat csinálni, állati röhejesek.
    A premier plánba smároló férfiakat se nagyon értem. Amíg csak fogat mostak, ok, de biztos hogy ezt kell mutogatni egy ST filmben? Lehetett volna a doki csaj is, mi lett volna? Beszippant egy fekete lyuk?
    Mi lesz vajon a következő PC baromság? Batman tolókocsival, vagy Amerika Kapitány kezek és lábak nélkül? Esetleg Jamie Bond?
    Phillippa kapitány több kellett volna (szerintem), következő évadra nem hiszem hogy maradna. Főleg hogy tuti kinyúlik. Ha Lorca elvezette ezt a bárkát, neki is menne. Mr. Sarunak lenne félnivalója
    Picit megdöbbentett mikor egy olyan gyorsan futó izét lakmároztak.

A hajó kinézet is olyan semmilyen. A többi ST sorozatból itt vannak a szemem előtt a hajók, de ez olyan tök jellegtelen lett. Ok, egy Voyager-t vagy Ds9-t volt idő megnézni, napokon, heteken át a tv -előtt rögzültek, ezt meg pár nap alatt lezavartam, de akkor is...
    Azért jellemző az Orville-al való összehasonlításban, a Discovery-t kezdtem nézni, olyan 3-4 részig, aztán mondom belenézek az Orville-ba. Annyira belenéztem, hogy csak az utolsó Orville után folytattam a STD-t
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.02.12. 02:45:18
  • Tuvok #11174
    A Föderáció szabályai tiltják, már a Kirk-időkben is tiltották bármilyen élőlény energiaként való felhasználását, úgyhogy nagyon remélem, hogy ennek is az lesz a vége, hogy betiltják. Sem a spóra állat, sem Stamets, de még a spóranövény kínzása és kizsákmányolása sem fér a "mindig jó elveket követő" Föderációs szemléletbe.
    Nézettségi szempontból nyilván jó ötlet, meg színt visz a dologba, de a Trekkie keménymag jogosan húzza a száját szerintem.
    Jó példa a Voyager: Equinox dupla részek (ami szerintem a sorozat egyik legjobbja), Ransomék gyakorlatilag bűnözövé váltak a lények lemészárlása miatt.
  • dantor7
    Megjegyezném, hogy az eredeti Star Trek sorozatban, ami 66-69-ig ment, alapozták meg az ÖSSZES későbbi scifit.
    Az összes ötlet, technológia, "érdekesség a világűrben" mind lement abban a 3 évadban, és azóta az összes scifi ebből él. Nem nagyon látok új ötleteket azon kívül.
    Ez a spóra-dolog viszont végre valami új és félig-meddig hihető. Miért is ne lehetne egy ilyen mindent átszövő, jelenleg még detektálhatatlan valami?
  • akyyy
    én reméltem hogy amint vissza térnek a tüköruniverzumból, a spórahajtómú nem fog többet működni, és mivel az admirális titkosította az egész hóbelevancot hogy mi történt, ez magyarázat arra, hogy később miért nem halottunk soha a discoveryíről, meg ilyenek. de sikeresen kolonizáltak egy bolygót és tudtak spórákat gyüjteni (bár pici esély van még, hogy többet nem tudnák használni de kétlem).

Orville tényleg jó, jó lett volna egy hasonló sorozat, a voyager után, akár ugyanilyen humoros formában, a Trek univerzumban, simán vevő lennék rá egy epizódonkénti történettel stb.
  • Dante73
    Egyértelmű. Mikor megsemmisült a hajója, csak Ő menekült meg. (Azaz, ezek szerint ő sem) Sőt, ez után, az is valószínű, hogy az "ál" Lorca okozta a hajó vesztét.
    Annyira keveset tudunk, hogy szerintem simán belefér a dolog. De, bár a logikai bakugrásoktól, "múltátírástól" sosem volt mentes a sorozat, engem ez a spórahajtómű dolog nagyon zavar.
    A másik, hogy indít egy Klingon háborúval, amiből hipp-hopp, alternatív univerzum lesz?
    Csak nekem van az az érzésem, hogy nem is tudják, mit akarnak igazán? Mert ha az ötlet a spórahajtómű, + alternatív univerzum, akkor a klingon háború minek? Ha meg a klingon háború + spórahajtómű, akkor meg az alternatív univerzum ami "hogy kerül ez ide"?
    Nem azért, de az Orville, TÉNYLEG inkább ST. Díszletekre, történetre, stb.
  • Zsoxx
    Ez az ostoba spórahajtómű kinek a pihent agyában született meg vajon? Egy biológiai struktúra, ami elterjedt az egész univerzumban, hát elég meredek ötlet.
    Egyébként az igazi Lorcával mi van?
  • Tuvok #11169
    Ez oké, de a romulán sör tiltott, a spóra hajtómű meg nem ?? :D
  • Renegade
    Az ST elég híres arról, hogy időről időre találnak atom-mega technikát, áttörést, amit aztán a köv részben elfelejtenek. :)
  • Tuvok #11167
    Úgy csűrik-csavarják a szálakat, hogy már képtelen vagyok követni kivel hányadán kellene állni. Mindenki elhallgat dolgokat, folyamatos árulások, senki se az akinek az előző részben mondta magát, fickók smárolnak, olyan technológiák jönnek-mennek, amik még 100 évvel később sem lesznek divatban...
    Mint scifi sorozat önmagában tök jó meg minden, de az ST világba nehezen tudom beilleszteni még mindig.
  • Paxton
    Az utolsó 3 rész nagyon ütős volt meglepetések terén. Három olyan csavart raktak be, amire álmomban nem gondoltam volna.. Tyler, Lorca és az "új kapitány" minden részben hozott valami meglepetést. :)
  • Rage47
    én is nézem
    és bejött, amit írtam korábban Tylerről kapcs. :D most látom
    nagyon jó lett a sorozat a szünet után szerintem
  • r4pt0r
    Én is nézem. Szerintem elég jó a sorozat, és van még benne sok lehetőség is.
  • Renegade
    mi van senki nem nézi rajtam kívül?

szerintem elég jó lett így folytatás után.
  • RelakS
    Valaki kávét emlegetett?

Ezt meg csak úgy szembe jött kereséskor
  • Tuvok #11161
    Dehogy tűnt el, csak kávéért mentek egy távoli nebulába.
  • akyyy
    23 éve tünt el egy intrepid osztályú hajú
  • Renegade
    azért van annak valami bája, amikor Sonequa Martin azt mondja, hogy Long live the empire :)
  • Tuvok #11158
    Ahová még senki nem merészkedett.
  • akyyy
    delta kvadráns
  • DantesHUN
    Az utolsó rész egészen bejött...vártam sejtettem, hogy ez lesz a végén a csavar...de hova a toszba lettek?
  • Rage47
    szerintem is jó volt, csak ez a szerelmi kapcsolat nem áll össze nálam. Tyler gyanús nekem, vagy csak rossz színész :D
  • Renegade
    szerintem jó rész volt az utolsó a félévadban...de sokat elárul a rebootról, hogy én reagálok erre először
  • Rage47
    Nagyon nem szimpi ez a Tyler. Láttam az utolsó részt. Hát talán jobb lesz a folytatás 55 nap múlva.
  • Micsu
    Tylernek meg a szeme se all jol
  • Micsu
    Idorhurok resz nelkul lassan nincs scifi sorozat :)
    7. Egy kozepes resz vt, odabaszhatnanam mar egy kicsit
    Sajna az expansetol messze van meg ez a sori
  • Paxton
    Igen, Tyler hadnagy nekem is gyanús. Lássuk csak: 7 hónapot húzott le klingon hadifogságban, a szeme láttára végezték ki, verték agyon az összes bajtársát, és ennek ellenére 100%-ig összeszedett, sehol a a jele a poszt traumatikus stressznek, ami egy POW esetében az elvárható minimum. Ezzel nem volna nagy hiba a régi sorozatban, de itt üvöltő ellentét közte és a kapitány között, aki a tizedét sem viselte el..
  • Renegade
    Orville is berendelve
  • Renegade
    hát, az utolsó párpercet én ügyesen elfelejtettem. :) De ja, még ha apuci teszem azt, az elsődleges fegyverszállítója is a szövetségnek akkor is elég meredek ez a "büntetés".

A többi meg nekem tetszett, már persze abban az esetben, ha Michael új pajtása nem az, akinek látszik. Persze láttuk már sokszor mind az időhurkot, mind pedig az ellenségbe szeret bele valaki vonalat, az aktuális rossz fiú talál egy OP artifactet és ettől félisten lesz, meg aztán tényleg lerágott csont
  • Paxton
    A 7. résszel az a problémám, hogy ez egy borzasztó rossz paródia. A Star Trek Discovery egy tisztességes reboot-nak indult, a jelen kor elvárásaihoz és értékeihez igazították az eredetileg 60-as/70-es években megálmodott sorozatot. Michael Burnham életfogytiglan börtönbüntetést kapott azért, mert harci szituációban ideiglenesen kiütötte felettesét és a nevében parancsot adott ki. Noha a következő események őt igazolták, a hadbíróság jogosan ítélte ezért életfogytiglanra, bár Burnham-et csak a jószándék vezérelte. Ezzel szemben Mudd sokszorosan visszaeső bűnöző, tömeggyilkos (!!!!!!!!!), háborús áruló (!!!!) és erre mint a mesebeli jótündér, a StarFleet kérés nélkül teljesíti a szíve összes vágyát.. WTF??? Én itt kaptam agyvérzést, és sikerült lenullázni egy alapvetően jól induló sorozatot a bányászbéka feneke alá..

• Renegade
    Na volt időm megnézni a 7. részt, nekem tetszett, de nem tudok róla objektíven nyilatkozni a személyes érintettség miatt, egyszer udvaroltam egy karót nyelt (na nem úúúgy) cicafülnek, ijesztően hasonlítottak a kifogásai Michaeléhez.