11588
  • akyyy
    hát ez lol volt:D

de nemtom, tng-be biztos volt rola szó, de nem úgy volt hogy lefagyasztotta magát?:S

meg bret spiner azt mondta hogy az új filmbe is szerepelne, bár nem dataként.

kicsit furcsa volt igy látni őt:D

az iránytű meg lol volt:D
  • RelakS
    Deszar :D Egy hipertérben haladó hajón beáll észak felé az iránytű
  • RelakS
    Sung, Data építője végül is mennyi ideig élt?
  • Zsolo007
    A céljuk olyan filmet készíteni, mely mindenkinek örömöt okoz, a trekkie-knek, és az új nézőknek is.

Már látom mi lesz belőle
  • Sawyer2
    Hy!

Én sajna csak a Voyager-t láttam. De az nem rossz csak kicsit lapos.
  • _Vegeta_
    fszom belejuk mar bocs... a trekkieket kenyezetessek el ne az uj kozonseget. grrr :)
  • akyyy
    amugy régen, tán pont sg-n olavstam egy hírben h megszünik a startrek.com, azóta meg él és virul:D
  • akyyy
    A Paramount Pictures kiadott egy közleményt, melyben megerősítette, hogy a XI. mozifilmet J.J. Abrams rendezi. Az újdonságot a film bemutatásának időpontja jelenti, a közlemény szerint Kirkék 2008. december 25-én debütálnak ismét széles vásznon

A film forgatását 2007 őszén kezdik el. A Paramount közleménye azonban semmit nem árul el a film pontos témájáról és a színészekről. Abrams elmondta, alig várja, hogy ismét nagy vásznon lássa Roddenberry csodálatos világát. A céljuk olyan filmet készíteni, mely mindenkinek örömöt okoz, a trekkie-knek, és az új nézőknek is.

A forgatókönyvet Alex Kurtzman és Roberto Orci írják, akik korábban együtt dolgoztak Abramssel a Mission Impossible III-on.

forrás
  • Punker
    XI. rész :)
  • RelakS
    Ja, szombat-vasárnap adják, én meg azt hittem, egész hétvégén ugyan az a rész fog menni :D
  • akyyy
    má kint is van:)
  • akyyy
    nem tegnap volt? tudtommal az első részt adták vasárnap, utánna szombaotn és vasárnap 3tól. csak nem hitte el nekem sekni hogy hétvégén dupla rész:D
  • RelakS
    Enterprise IV/2 elérhető valahol? Azt hittem, hetente csak egy részt fognak leadni, aztán a második nélkül a harmadik rész eléggé érthetetlen...
  • akyyy
    wikipedian lattom, első évadban volt egy, a 2-4ig meg kettő volt, gondolom attól függ mire kellet:D
  • Punker
    invázió a Cook könyv címe a filmet nem tom....
  • Punker
    miért? a Beagle az max akkorára nő mint az első részben látható.
  • a.carkey
    off

Az Enterprise Beirut felett ... :)

off off
  • Da Flava
    Sziasztok, mivel ti biztos sok filmet láttatok, lenne egy kérdésem, mert már régóta keresek egy filmet, csak nem tudom a cimét .... gondoltam ti tudnátok segiteni.

Tehát a film egy invázióról szól, valami kövek potyognak az égből, amik megrázzák vagy megcsipik az embereket, és ettől ők átváltoznak. Az egyik ember teljesen átalakul, és 2 nagy hangárt keres a világon , melyek valami speciális szögben állnak egymáshoz. Ide akarnak valami utazást szólgáló gépet épitani a földönkivülieknek. A film azthiszem 2 részes.

Ha valaki felismerte a filmet, légyszives jelezze ezt nekem, vagy ha valaki tud valami jó tanácsot adni, hogy hogyan tudnám megtaláni a filmet, kérem irjon emailt erre a cimre: [email protected]
    Jobb lenne az email, mert ide nem biztos hogy visszatalálok :). Előre is köszönök mindent!
  • akyyy
    lol, portost 3 kutya játszotta?
  • _Vegeta_
    Jajj tenyleg. :)
  • Sir Quno Jedi
    Írják is hogy modulálható a pajzs menet közben a különböző ellenséges fegyverek ellen, adaptív modulációként.
  • Sir Quno Jedi
    Persze képletesen kell érteni a légcsavart, mert itt nem pulzál a pajzs ki-be kapcsolás gyanánt, hanem csak az adott frekijű sugárzások hatolnak át rajta, de ő mindig fent van.
  • akyyy
    jaja volt is tán voyban, hogy agyalt az ellen nemtom kivel, tán Kimmel de lehet hülyeséget mondok, hog ymi a voy pajzsának frekije, megtudták, tüzeltek, és bumm :D
  • Sir Quno Jedi
    Ezt elmesélték. A pajzsnak van egy frekije és fázisa. Mivel ők ismerik a saját pajzsuk frekijét, így áthangolják a fézereket és simán átlőnek rajta, kb. mint ahogy az 1.vh-ban a repülők a légcsavarokon átgéppuskáztak. A frekit meg lehet változtatni, hogyha rájön az ellen, akár folyamatosan. A torpeóknál meg meg lehet szakítani a pajzsot a megfelő oldalon, arra a pillantra, mikor a torpi átgangol az adott térrészen. Ennyi.
  • _Vegeta_
    Nemerted a lenyeget. A lenyeg annyi hogy lehet akar 2honapig tuzeltek azt a 5-6 galaxy-t viszont mi nem lattuk csak a vegkifejletet a galaxy elhullasat hogy sokkal dramaibbnak tunjon a csatajelenet.
    Persze 5-6 galaxy szetveri az eges jam hadar flottat mi? Mikor a jam hadar hajok elvileg még a galaxy-k nal is sokkal erosebbek voltak.

En azon gondolkodtam el hogy a pajzsot hogy oldjak meg? A levegot nem engedi ki, de a torpedokat es phaser sugarat igen. Hogyvanez? :)
  • mrzed001
    Nos, egyrészt igen, egyrészt nem. A császár nem távvezérelte az embereit, csak felturbózta őket (gyorsabb reflex, jobb öszpontosítás, céltudatosság, csapatmunka). Ez a halálával megszűnt, és tényleg fejetlenség alakult ki.
    Viszont a híd elpusztulásával ettől függetlenül is ott kellett volna lebegnie a hajónak a HCS körül, és nem lezuhannia rá (több esetben is volt, hogy egy csill.romboló hídjának kiiktatásával lebénították az egész hajót, szóval nem volt másodlagos híd vagy vezérlő ahonnan mindent ugyanúgy irányítani lehetett volna. Híd elpusztult hajónak annyi, ez egyébként illik is a birodalmi felfogásba)
  • Sir Quno Jedi
    Hááááááááááááááááááááááát, ez azé nem fix szerintem. Legalábbis a filmből nem ez derült ki. Könyvben persze én is olvastam ilyeneket...
  • Sir Quno Jedi
    Mer nem volt másodlagos hídjuk, mint a Trek-ben! :D

Amúgy a pajzsgenya az a két sokszögű "gömb" volt a híd tetején, ha jól emléxem a sima Victory osztályon, mert keverem a dolgot. Az egyik Victory-n lőtték ki a pajzsgenyát. :D Sry!
  • mrzed001
    A mag rendszerekbe (amit soha el nem tudtak foglalni a lázadók, tehát mindvégig birodalmi kézen maradtak) lévő védelmi flotta részei lettek ha jól emlékszem (Thrawn-os második dulológia)
  • Punker
    állj! a hajó pusztulását nem a tervezési hiba vagy a híd pusztulása okozta, Palpatine halálával az egész flotta szétesett (jó kis jedi trükk volt) ezért csapódott a hajó irányítatlanul a HCS2-be mert a megzavarodott emberek nem vették át az irányítását az elsődleges híd pusztulása után!
  • mrzed001
    Ez a vadásszal a pajzs alá is egy akkor baromság!
    Az attól függ, hogy mire lett tervezve a pajzs: energiafegyverek, vagy mechanikai behatások ellen. Egyébként szinte minden scifiben előadják ezt a lassan be a pajzs alá dolgot (SW, ST, Dűne, ...). Talán egy scifi volt, ahol a pajzs az ténylegesen egy áthatolhatatlan erőtér volt, az pedig a Függetlenség napja

Nyilván a tervezők nem gondoltak erre és kirakták a pajzsgenerátorokat a legsérülékenyebb helyre, de ha már oda kellett tenni valamiféle tecnológiai megfontolásból, akkor is lehetne némi turbólézervédelme
    Ha jól emlékszem a hajó felépítésére, akkor igensok pajzsgenerátor volt rajta, piszoksok üteg (főleg nagyobbak, a fürge vadászok ellen nem véd, arra vannak a saját vadászok). Sőt, a híd dupla pajzsot kapott. Az megint más dolog, hogy ha az ellenfél össz vadásza csak arra megy hogy azokat kiiktassa, akkor nincs az a védelem amivel meg lehetne állítani őket. Inkább az a durva tervezési hiba, ha a híd elpusztulása a hajó pusztulását okozza.
  • Punker
    a triológiában nem kerül elő, de több helyen le van írva hogy többet is gyártottak belőle, igazából mindegy, olyan mint a valóságban a Yamato volt a világ legnagyobb legdurvább csatahajója volt, végül a legénység direkt futtatta partra és úgy használták az ágyúikat.....
  • Sir Quno Jedi
    No de mi lett a másik hattal?!!
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, Thrawn admirálisnak volt még egy tartalékba asszem...
  • Punker
    "(milyen osztályú volt?) szuper csillagrombolóját" igen az Executor

osztálya szuper csillagromboló volt, az volt a flotta zászlós hajója.
  • Sir Quno Jedi
    Ez a vadásszal a pajzs alá is egy akkor baromság! Nyilván a tervezők nem gondoltak erre és kirakták a pajzsgenerátorokat a legsérülékenyebb helyre, de ha már oda kellett tenni valamiféle tecnológiai megfontolásból, akkor is lehetne némi turbólézervédelme (gy.k. telipakkantani a környékét ütegekkel). Nyilván azt nem bírbá ki a ajzs, ha egy Nebulon B Fregatt telibedarálja magát rajta, de ugye odaát sem öngyilkospalánták ülnek. AZ csak végső megoldás lehet, főleg, hogy mibe kerül beszerválni egy-egy ilyen capital ship-et.
  • mrzed001
    De csak azért mert kilöttyen a kapitány csészéjéből a tea :)
  • mrzed001
    leszámítva ha a technológiai fölényt akarja bemutatni, lásd Halálcsillag :)
    Agree :)

Viszont igen furán nézett volna ki, ha Ackbar admirális egy jól irányzott lövéssel szedte volna le Vader (milyen osztályú volt?) szuper csillagrombolóját (ami 10x akkora, mint egy átlagos csil.romboló)

Ott bizony fél órán át lőtték folyamatosan, és nem a pajzs lerombolásával, hanem vadásszal pajzs alá kerüléssel sikerült kiiktatni ...
  • Sir Quno Jedi
    Így van, mivel jobb gammában ahhoz általában full salvo kellett! És ha minden vetőcső minden torpedója betalál, plussz az összes fézerbank kimerüléseig telibetüzelt, akkor jó esélyed van rá, hogy odaát összevonják a szemöldöküket. :D
  • Sir Quno Jedi
    Ugye manapság is, már akár egy fos kis vadászbombázóra rá lehet heggeszteni egy interkontinentális rakéta robbanófejét és mehet a kamikáze eksön (el tudsz párologtatni vele egy fél országot). Csak arra nem lesz esélyed, hogy élve megözelítsd az anyahajót vele...