Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
olajállam, nem normál gazdaság, ráadásul irtó pici (nem kell építeni autópályákat, kis méretekben más a közigazgatás, az egészségügy, egyszóval minden.)
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
2. olajból van a pénz, és ebbõl építenek egy gazdaságot, ami majd egyszer létrejön.
szóval maximálisan kivételnek számít.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Mondjatok egy olyan országot, ahol nincs demokrácia, mégis szívesen élnétek. (most a kirakat-miniállamok, mint vatikán, monaco meg luxemburg nem játszanak... ezekben a Föld népességének 0.00001%-a se lakik.) Ellenben ott van több tucat ahol már megbukott, és tucatnyi, ahol diktatura van, de olyan szarul élnek hogy ihaj (é-korea, fehéroroszország stb.)
Ellenpéldát max. az arabokat tudnám felhozni, de az ugye speciális helyzet (bahrein, emírségek stb. -> olajból van pénz, nem fenntartható a gazdaság), speciális néppel és vallással. No meg persze az áldásokat ezeknél is csak egy nagyon szûk réteg élvezi.
Viszont iszonyat szegény VALÓS demokráciát hirtelen nem tudok mondani egyet se.
Ugye ezek a flottások alapvetõen szuperemberek, mind genetikailag, mind képességeiket és tehetségüket tekintve. A pszichológiai priofiljukra is vigyáznak, akárcsak kezdetben az ûrhajósainknak.
Az embereknek van egy elenyészõ része, aki megérti, hogy miért kell a rideg ûrben szolgálnia a Szövetséget ahelyett, hogy békében rohadna egy üdülõbolygón igyenélõként. Úgy érzik ezek az emberek, hogy õk többre hivatottak, bennük él a kötelességtudat és a kalandvágy. Kutatni akarnak és megismerni az ismeretlent és erre felteszik az egész életüket! Lemondanak a pénzrõl, vagyonról, boldogságról, békérõl és helyette az embert próbáló szolgálatot választják egy nagyobb jóért. Ma is vannak ilyen emberek, csak nem adnak nekik lehetõséget a kibontakozásra és nem kapnak semmiféle támogatást, vagy elismerést... (kutatók, orvosok, mérnökök, katonák)
Cifu: Sajnos, mindenkinek egy ilyen gány resz jon be.. ilyen a vilag. 😄
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Nincs semmim és nem is lesz."
Rémül ettõl az éretlen,
S tûnik félelme a bölcsnek.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Errõl nekem a "Mikor lesz Magyarországon jó világ" vicc jut szembe... 😉
Nemfigyelsz nemfigyelsz. 😊
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
A logika és iq nem minden. Ismerek nagyon logikus embert, hihetetlen nagy koponya, és egy kis irodában ûcsörög, mert semmi kreativitása nincs. Csak épp úgy átlátja a dolgokat, mint senki más... de semmi alkotókedv/alkotómunka.
A másik meg, hogy itt mindenki olyan jól tudja, hogy mi a helyes, mi a jó, mi kell, csak épp nem veszi észre a bazinagy kilógó egoját.
Kern:
"Itt mindneki okos, hát ki érti ezt? A hülyeség mégis Dunát rekeszt."
Igen errol, de ez nem a foderacio kialakulasa hanem a kialakulasanak a megakadalyozasa, kulonbseg!
"Nos a ST6 film végén sem akartak semmi reményt adni rá, hogy folytatják,"
Sorozatrol es nem filmrol van szo. Stop. 😊
"ilyen utópisztikus világ sose lesz"
Nemis arrol szol hogy lesz-e vagy sem, ez egy fantazia egy fantazmagoria szep gondolatokkal egy eletszemlelet amit ki lehet tuzni eletcelnak. Semmi tobb. Nemertem minek kell tulbonyolitani az egeszet. 😊
szerintem átvertek minket és az 5. évad uccsó részét a 4. évad végén adták le.
Nemtom mit is néztél, de momentán az egész Temporal Cold War errõl szólt ... majd a Zindi szál is (mivel az a TCW egy leágazása), azaz hogy megakadályozzák a föderáció létrejöttét úgy, hogy a legkevesebbet módosítják a többi faj fejlõdését
Azzal meg hogy hirtelen semmi gond, csak mondjuk ebben nem volt semmi méltóság (mintha Bush látogatásából az lenne bemutatva ahogy rohan sz-rni és amikor a gellért hegyen elkezdené a beszédét akkor CSATT és vége)
Ja, remény. Nos a ST6 film végén sem akartak semmi reményt adni rá, hogy folytatják, Shatner is megmondta hogy ez az utolsó ST film, mégis képesek voltak szépen befelyezni. Ez egyszerûen csak bunkóság volt most, semmi más (vagy már ennyire elhülyült a nagy páros)
sz4bolcs: hogyan alakulhat ki egy ilyen utopisztikus világ
Hát, sztem a 3. világháborút követõen ha idetévednének a vulkániak simán ... vagy elég lenne csak ha idejönnének is (már ha nem löveti le Bush 😛).
A logika, bizony az elõretörhetne. Az a baj most is, hogy a logikus emberek le vannak szarva, azokból ugyan nem lesz cégvezetõ (valakinek dolgozni is kell). Viszont ha egy manager odaállna egy vulkáni elé az kb 5 mp-en belül elhajtaná a halál faszára a hülye agyament szövegével együtt
M: - Akard jobban és akkor mûködni fog az a kódrészlet
V: <#guluszem1>#guluszem1> - HEEEEE <#conf>#conf> egyes transzporter, sugároza az elõttem lévõ ûrszemetet a napba ... köszönöm.
Egyszóval mivel egyre csökken az átlag IQ a földön, ezért azt elképzelhetetlennek tartom, hogy magától az ándorító gyarló kapzsi gazdagréteg lemondana kíváltságairól, a szegény meg túl hülye ahhoz hogy kiharcolja, így magától ilyen utópisztikus világ sose lesz ....
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
sz4bolcs: Ahh, ngem nem asszimilalhat senki. 😄
A föderáció megalakulásáról szólt az egész Ent ha nem vetted volna észre, és akkor a lényeget így le--arni a végén, nos ez nagyon gyengusz.
És mint már említettem a föderáció megalakulása egy hatalmas és dicsõ esemény.
Egyetlen esemény van ami majdnem ennyire fontos, az pedig a klingonokkal kötött Kitomeri szerzõdés a ST6-ban (ha jól emlékszem). Na ott érzõdött, hogy itt valami nagy és jó kezdõdik el ... itt meg szépen lekapcsolta Riker a holodecket és kisétált Troy-al. Húúúúú de dicsõ <#idiota>#idiota>.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
és ha belegondolsz, hogy egy TOTÁL lényegtelen TNG-s részre utalnak vissza ... nos ez annnyira lehangoló volt, de annyira (nem behozták a TNG-seket, az Ent-ekeset vitték kvázi a TNG-be ... totál marhaság, össze nem hasonlítható a Scotty-s vagy a Spock-os részekkel).
Trip "öngyilkossága" meg annyira hülyeség volt, meg az egész rész tartalmilag is ... aztán végre lett volna egy felemelõ pillanat, a beszéld "and these are the voyages ..."
Ezt lehetett volna egy kis ST mozifilmbeli (pölö 5-bõl) zenei aláfestéssel átmegy a beszéd 3-4 fontos mondat után a zenébe .... szóval ezt én mint egy buta fan 1000x jobban meg tudtam volna csinálni úgy, hogy méltósága lett volna a ceremóniának (ja, és persze az elõre megjósolt/bemutatott helyen, amikor Archer a jövõben jár ...)
Szóval annyira sántít ez a rész, hogy pfájj. Berman & Braga utolsó nagy szemete amivel könnyen megeshet hogy végleg leírták a ST-t.
nekem se volt sose szimpi, de voltak azért vele jó részek.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊