Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

de nem példa!
olajállam, nem normál gazdaság, ráadásul irtó pici (nem kell építeni autópályákat, kis méretekben más a közigazgatás, az egészségügy, egyszóval minden.)

Sir Quno Jedi
A Csillagflotta végülis katonai szervezõdés, még ha nagyon hangzatos irányelvekkel is nyomatják a propagandát. (lásd. Maquis) Az van amit a vezetés mond és kuss! Abszolúte mint a fasiszták, csak ezek széplelkek, akik jófasiszták és fáin rendet raknak! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Nem diktatúráról beszélünk, hanem inkább központosított (esetleg alkotmányos) monarchiáról. Kell egy erõs, határozott vezetés, nem ez a megszavazzuk/nem szavazzuk tötymörgés. Vannak helyzetek mikor NEM lehet szavazni, erre Kirk többször is felhívta a tisztjei figyelmét! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Punker
de pozitív példa.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

1. nem ér, mert miniállam, akkora mint Budapest 😊
2. olajból van a pénz, és ebbõl építenek egy gazdaságot, ami majd egyszer létrejön.

szóval maximálisan kivételnek számít.

Punker
lásd dubai ahol fenn tartható, amúgy elöttem az inka és a többi õs kultúra a példa az jobb volt mint a mostani lehetõségek.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
hopp mit találtam:

az elmult 50 év meg azt, hogy a diktatura életképtelen...

Mondjatok egy olyan országot, ahol nincs demokrácia, mégis szívesen élnétek. (most a kirakat-miniállamok, mint vatikán, monaco meg luxemburg nem játszanak... ezekben a Föld népességének 0.00001%-a se lakik.) Ellenben ott van több tucat ahol már megbukott, és tucatnyi, ahol diktatura van, de olyan szarul élnek hogy ihaj (é-korea, fehéroroszország stb.)

Ellenpéldát max. az arabokat tudnám felhozni, de az ugye speciális helyzet (bahrein, emírségek stb. -> olajból van pénz, nem fenntartható a gazdaság), speciális néppel és vallással. No meg persze az áldásokat ezeknél is csak egy nagyon szûk réteg élvezi.

Viszont iszonyat szegény VALÓS demokráciát hirtelen nem tudok mondani egyet se.

Punker
az elmúlt pár ezer év bebizonyította hogy a demokrácia életképtelen dolog szal.....

Sir Quno Jedi
Na mondjuk én is. A Birodalom a REND, a felkelõk meg csak punyi kis lázongók, aztán ha gyõznek, akkor jöhet a jó kis széthúzás, meg bomlasztás, meg különválás, meg belvillongás... Gratula, democsokrácia!

Punker
már kiskoromban is mindig b@szogattak mert a Birodalomnak drukkoltam 😊

Sir Quno Jedi
Jaja, alternatívban lehet, hogy Pikár még fel is bújtja az embereket! VAGY vissza sem megy, mert a Borg-ot is lenyomtuk!

Sir Quno Jedi
A lakosságnak csupán töredéke csillagflotta tag. EZ a DS9-ben is gondot jelentett már, hogy 1xûen nem tudtak elég utánpótlást nyomni legénységbõl és tisztekbõl, így hiába a hadihajó termelési kapacitásuk, csak éppen ember nincs aki harcoljon vele. Arról nem beszélve, hogy azt a kevés jelentkezõt is iszonyú mód megszûrik és rosztálják az kadémián. Még a végzõsöknél is 4 emberbõl egy megy hajóra, a többi vissza a padba plussz egy évre, ha bírja. (Crusher fia is így szívott majdnem)

Ugye ezek a flottások alapvetõen szuperemberek, mind genetikailag, mind képességeiket és tehetségüket tekintve. A pszichológiai priofiljukra is vigyáznak, akárcsak kezdetben az ûrhajósainknak.

Az embereknek van egy elenyészõ része, aki megérti, hogy miért kell a rideg ûrben szolgálnia a Szövetséget ahelyett, hogy békében rohadna egy üdülõbolygón igyenélõként. Úgy érzik ezek az emberek, hogy õk többre hivatottak, bennük él a kötelességtudat és a kalandvágy. Kutatni akarnak és megismerni az ismeretlent és erre felteszik az egész életüket! Lemondanak a pénzrõl, vagyonról, boldogságról, békérõl és helyette az embert próbáló szolgálatot választják egy nagyobb jóért. Ma is vannak ilyen emberek, csak nem adnak nekik lehetõséget a kibontakozásra és nem kapnak semmiféle támogatást, vagy elismerést... (kutatók, orvosok, mérnökök, katonák)

Csakhogy alternativ univerzumba pikár is masfajta ember. 😄

Cifu: Sajnos, mindenkinek egy ilyen gány resz jon be.. ilyen a vilag. 😄

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

de pont ezért nem rohanhatott be kohren fegyverekkel, hisz ott állt a hátuk mögött ryker és picard 😊

[NST]Cifu
Azt hiszem újabb embert üdvözölhetünk az 'In the mirror, darkly' rajongótáborban. 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Punker
a vége mindent üt

Punker
sötét? inkább életképes 😊

[NST]Cifu
Csatlakoz te is a sötét oldalhoz, barátom... <#eplus2>

Punker
nézem a tükör részt, legjobb kezdés minden trek közül + poén hogy délelött volt a rendes kapcsolta felvételes film 😊

sz4bolcs
"Nem vagyok és nem leszek,
Nincs semmim és nem is lesz."
Rémül ettõl az éretlen,
S tûnik félelme a bölcsnek.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
ez 2XP-nek ment.

sz4bolcs
Hát figyelj.. nem irigylem én senkitöl.

Punker
ezt a nagy filmet is hányszor leadták már és már 2x is sz@r volt 😞

Nem is baj ez. Nem kell annyira foldhozragadtan elni, egy kis idealista felfogas nem árt. 😊

[NST]Cifu
Igen, a filozófiáról, amely erõsen idealista.
Errõl nekem a "Mikor lesz Magyarországon jó világ" vicc jut szembe... 😉

Az egesz star trek errol a filozofiarol szol vazzegh!
Nemfigyelsz nemfigyelsz. 😊

egyébként ez itt sincs igazán megmagyarázva. Pl. miért nem marad mindenki hónapokon át a Raiszán, és megy vissza dolgozni az enterprisera? Mindegyik elmondja hogy milyen jó, milyen jó csajok vannak, süt a nap stb. (üdülõbolygó), mégis visszamegy egy aprócska fémteknõbe, ahol parancsolgatnak nekik, stresszes melójuk van, és néha még az életük is veszélybe kerül. Szóval hülye az aki visszamenne pár nap/hét után. (Igen, egy év után valószínűleg meg lehet unni, de hogy nem egy gyors szabadság után, az biztos.)

2XP
Hát igen, nagyon szép dolog ez az egyenlõség, csak ahhoz, hogy létrejöjjön, nemcsak a gazdagoknak kellene lemondaniuk a vagyonukról, hanem bizony nekünk is -- az átlagnak -- jóval lejjebb kellene adnunk az igényeinket. És gondolom ezt az itt lévõk egyike sem tenné meg.

akyyy
a mostnai rész nagy szarvolt fúúj!!!

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

sz4bolcs
Nekiem bõven elég lenne Bush beszédébõl a "csatt és vége"...
A logika és iq nem minden. Ismerek nagyon logikus embert, hihetetlen nagy koponya, és egy kis irodában ûcsörög, mert semmi kreativitása nincs. Csak épp úgy átlátja a dolgokat, mint senki más... de semmi alkotókedv/alkotómunka.

A másik meg, hogy itt mindenki olyan jól tudja, hogy mi a helyes, mi a jó, mi kell, csak épp nem veszi észre a bazinagy kilógó egoját.

Kern:
"Itt mindneki okos, hát ki érti ezt? A hülyeség mégis Dunát rekeszt."

"az egész Temporal Cold War errõl szólt ... majd a Zindi szál is"
Igen errol, de ez nem a foderacio kialakulasa hanem a kialakulasanak a megakadalyozasa, kulonbseg!

"Nos a ST6 film végén sem akartak semmi reményt adni rá, hogy folytatják,"
Sorozatrol es nem filmrol van szo. Stop. 😊

"ilyen utópisztikus világ sose lesz"
Nemis arrol szol hogy lesz-e vagy sem, ez egy fantazia egy fantazmagoria szep gondolatokkal egy eletszemlelet amit ki lehet tuzni eletcelnak. Semmi tobb. Nemertem minek kell tulbonyolitani az egeszet. 😊

Punker
most ide jönnének a hegyesfülûek tuti vh törne ki az új cuccokért 😞

szerintem átvertek minket és az 5. évad uccsó részét a 4. évad végén adták le.

mrzed001
<#guluszem1><#conf>
Nemtom mit is néztél, de momentán az egész Temporal Cold War errõl szólt ... majd a Zindi szál is (mivel az a TCW egy leágazása), azaz hogy megakadályozzák a föderáció létrejöttét úgy, hogy a legkevesebbet módosítják a többi faj fejlõdését

Azzal meg hogy hirtelen semmi gond, csak mondjuk ebben nem volt semmi méltóság (mintha Bush látogatásából az lenne bemutatva ahogy rohan sz-rni és amikor a gellért hegyen elkezdené a beszédét akkor CSATT és vége)

Ja, remény. Nos a ST6 film végén sem akartak semmi reményt adni rá, hogy folytatják, Shatner is megmondta hogy ez az utolsó ST film, mégis képesek voltak szépen befelyezni. Ez egyszerûen csak bunkóság volt most, semmi más (vagy már ennyire elhülyült a nagy páros)

sz4bolcs: hogyan alakulhat ki egy ilyen utopisztikus világ
Hát, sztem a 3. világháborút követõen ha idetévednének a vulkániak simán ... vagy elég lenne csak ha idejönnének is (már ha nem löveti le Bush 😛).
A logika, bizony az elõretörhetne. Az a baj most is, hogy a logikus emberek le vannak szarva, azokból ugyan nem lesz cégvezetõ (valakinek dolgozni is kell). Viszont ha egy manager odaállna egy vulkáni elé az kb 5 mp-en belül elhajtaná a halál faszára a hülye agyament szövegével együtt
M: - Akard jobban és akkor mûködni fog az a kódrészlet
V: <#guluszem1> - HEEEEE <#conf> egyes transzporter, sugároza az elõttem lévõ ûrszemetet a napba ... köszönöm.

Egyszóval mivel egyre csökken az átlag IQ a földön, ezért azt elképzelhetetlennek tartom, hogy magától az ándorító gyarló kapzsi gazdagréteg lemondana kíváltságairól, a szegény meg túl hülye ahhoz hogy kiharcolja, így magától ilyen utópisztikus világ sose lesz ....

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

sz4bolcs
Hát ja.. Zefran Kokren találkozik a vulkániakkal, õk adják az emberiségnek a písz jelet, mi meg nekik a rock zenét, és eltûnik a Fõldrõl minden betegség, összefognak az emberek, a továbbiakban már csak a nagy közös cél lebeg a szemük elõtt, hogy magukat tökéletesítsék, és közösen egy nagy máglyán égetik el a papírpénzeket. 😄 Valami hasonló jó lesz?

mrzed: A foderacio megalalkulasat semmi sem keszitette elo az entben, max a vulcaniak egyre nagyobb bizakodasa az emberekben es a barati viszony kialakulasa a "kekboruekkel". 😄 Amugy egy egyszeru, fedezzuk fel a vilagot sorozat (kivetel a 3.szezon ami a folytatasos reszeken kivul semmit se tudott felmutatni, hulyeseg volt igy csinalni) ezert gondolom hogy faj neked az hogy egy ilyen nagy esemenyt ilyen hirtelen hoztak be. Nyilvan meg kellett csinalni, mert az embereknek nem szabad hamis remenyeket adni, hogy talan folytatjak. Nyilvan lehetett volna jobban is, de akkor elo kellett vonla kesziteni. (Ezt mondtak is a dvd extrak valamelyikeben) Ahhoz kepest otletes, ennyi.

sz4bolcs: Ahh, ngem nem asszimilalhat senki. 😄

sz4bolcs
Ja gondolom téged az zavar, hogy a szerzõk sem tudják, hogy hogyan alakulhat ki egy ilyen utopisztikus világ? 😄

sz4bolcs
"Mindenki maskepp gondolkodik," ..na majd hogyha a bekerülsz a kollektivába 😄

mrzed001
Ha a terra prime lett volna az utolsó rész arra azt mondanám hogy ok. Nem az zavar, hogy vége, hanem ahogy vége (na jó, az is).
A föderáció megalakulásáról szólt az egész Ent ha nem vetted volna észre, és akkor a lényeget így le--arni a végén, nos ez nagyon gyengusz.
És mint már említettem a föderáció megalakulása egy hatalmas és dicsõ esemény.
Egyetlen esemény van ami majdnem ennyire fontos, az pedig a klingonokkal kötött Kitomeri szerzõdés a ST6-ban (ha jól emlékszem). Na ott érzõdött, hogy itt valami nagy és jó kezdõdik el ... itt meg szépen lekapcsolta Riker a holodecket és kisétált Troy-al. Húúúúú de dicsõ <#idiota>.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Marhasag. Nyilvan utolso resz nyilvan ez faj, nyilvan boven elo kellett volna vezetni a foderacio megalakulasat es nem ez tortent ez faj, de ezert nem kell lehuzni az utolso reszt. Nyilvan meg lehetett volna csinalni maskepp. És? Mit valtoztat ez a lenyegen, vege es kesz. 😊

mrzed001

és ha belegondolsz, hogy egy TOTÁL lényegtelen TNG-s részre utalnak vissza ... nos ez annnyira lehangoló volt, de annyira (nem behozták a TNG-seket, az Ent-ekeset vitték kvázi a TNG-be ... totál marhaság, össze nem hasonlítható a Scotty-s vagy a Spock-os részekkel).
Trip "öngyilkossága" meg annyira hülyeség volt, meg az egész rész tartalmilag is ... aztán végre lett volna egy felemelõ pillanat, a beszéld "and these are the voyages ..."
Ezt lehetett volna egy kis ST mozifilmbeli (pölö 5-bõl) zenei aláfestéssel átmegy a beszéd 3-4 fontos mondat után a zenébe .... szóval ezt én mint egy buta fan 1000x jobban meg tudtam volna csinálni úgy, hogy méltósága lett volna a ceremóniának (ja, és persze az elõre megjósolt/bemutatott helyen, amikor Archer a jövõben jár ...)

Szóval annyira sántít ez a rész, hogy pfájj. Berman & Braga utolsó nagy szemete amivel könnyen megeshet hogy végleg leírták a ST-t.

Rykeren volt vagy 3 kiló vakolat, ez tény 😊

nekem se volt sose szimpi, de voltak azért vele jó részek.

Punker
hát nem tom a TNG-s egyes öregen és pocakosan full lehangoló volt, a psziho csajt meg sose szerettem.

nekem is tetszett a these are voyages, jó ötlet volt behozni két régi fõszereplõt. A többi szériában is csináltak ilyet (scotty, spock, a doktor), szóval szerintem egyáltalán nem lóg ki.

Semmi elmenyrontot nem mondtam, nem spoilerezek.

akyyy
spoilert lécci:C másik még a harmadik évadnál tart és tvbe nézi....

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Inkabb nezem azt az idiotat ahogy egy holofedelzeten "nezi vegig" a federacio alapitasat, minthogy azt olvassam az utcso elotti resz utan, hogy "xyz ev mulva". 😛 Szerintem minosegi resz lett, figyelembeveve mennyi idejuk volt ra. (Legalabb egy evadot kellett volna szanni a federacio alapitasanak/elokeszitesenek.) Sajat velemeny. 😊

mrzed001
Egségedre 😛

Jaaaj kezdjuk ujra? Mindenki maskepp gondolkodik, ha nekem a terra prime vacak es a these are the.. otletes akkor nekem az. Neked meg forditva. Kész. 😊

mrzed001
Valami nagyon torzult benned ... ízlésficam <#idiota>