ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Látok olyan szállítós küldiket amikben 2-3-4-5.000 db valamit kell ide-oda talicskázni. Ezeket milyen gépekkel hordják mások ? Mert elég időigényesnek tűnik 200-300 darabjával fuvarozni ?
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Ez volt.
Aztán megnerfelték. A távolság most már csak egy bizonyos szintig szorozza a pénzt, utána már nem nagyon. Azért most is össze lehet szedni egy óra alatt 30 milliót, de nem 200-at.
Utoljára szerkesztette: Komor88, 2018.08.06. 11:33:10
Árú esetén az átlag árat és a mennyiséget fogja megadni az áru neve mellett.
A mérnököknél használható cuccok esetén jelezni fogja a rangját (grade), ami leginkább a ritkaságát, a megszerezhetőségének nehézségét adja meg. Valamint a mennyiségét is megadja.
Emellett az egyik legismertebb kamionos társaság a Hutton Orbital Truckers, ők a PwP (Player With Player) játék nagy támogatói.
Permit lista - változó, hogy melyik rendszerhez mi kell, általában az ottani társaság valamelyik szomszéd rendszerében kell összehaverkodni velük, és akkor előbb-utóbb kapsz egy meghívós küldetést, ami megnyitja a rendszert.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Egyébként az elitediplomats.com-on írtakkal ellentétben, szerintem nem csak a harci cselekvések vannak kihatással a frakció befolyásának változására pl. háború esetén. Lehet, hogy azokat fokozottan veszi figyelembe a BGS, de szerintem pl. a kereskedelmi/anyagbeszerző küldetéseknek is van hatása. Logikus lenne, hiszen egy háborúhoz szükség van nyersanyagokra, fegyverekre, ellátmányra, gyógyszerekre.
Ugyan így szerintem pl. választás esetén is kihatással van a végeredményre az, ha a támogatandó frakciónak fejvadász küldetéseket hajt végre valaki. Elvégre néhány körözött kalózvezér likvidálását bármikor fel lehet mutatni a közrend javításaként.
Ezért is írtam, hogy szerintem voltak változások a leírás elkészülte óta.
Vegyél bögrét amikor odaérsz 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Nincs elrejtve valami boost ? Vagy ezeket a sebességeket lehetne Mérnökökkel fel túrbózni ?
Vannak olyan küldik amik után kapok pár nyersanyagot. Ezek általában ritka fémek vagy más anyagok. Ezeket is a Mérnökök hasznosítják vagy csak azért vannak hogy plusz pénzért el lehessen adni ?
A rendszerben rendfenntartók megtámadásával csökken azokat azt adó minor faction támogatottsága?
Mert a sima hajóké csökkenti, azokat viszont nem nagyon találom...
iSS!
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Egyébként, ha jól láttam, most a VIP-es küldiket érdemes felvenni, ahol a-ból b-be kell szállítani az utast. Fülkénként 5-6 millió is összejöhet. Anacondával 200 milla is összejöhet óránként.
Utoljára szerkesztette: Komor88, 2018.08.05. 13:06:41
http://elitediplomats.com/elitediplomats.com/index.html%3Fq=content%252Fworking-background-simulation-guide-turlorn.html
Bár nem lett egy ideje frissítve, de a lényeg nem hiszem, hogy sokat változott.
Ez alapján, ha a két frakció befolyása közel azonos szinten van:
Választás akkor, ha két frakció hasonló értékrendeket vall. (Pl. mindkettő demokrata.)
Háború vagy polgárháború akkor, ha eltérő az értékrend. (Pl. anarchista vs. demokrata.)
A háború véget ér, ha a két fél befolyás szintje között legalább 15% eltérés van. A választás és a polgárháború esetén ez 5%. (Bár lehet, hogy azóta változtak a számértékek...)
Minden konfliktusnak van néhány nap lefolyása, és ennek a végére kell elérni a kívánt szintet.
Mikortól veszi át az új faction az irányítást a régitől?
iSS!
Az utas szállítással eddig csak azért nem foglalkoztam, mert azokban a rendszerben ahol vagyok : Kissensi, Wosraesi , stb azokban 20-22 millákért a fene tudja hány ugrással kellene utasokat vinni. Ennyit nem akartam ugrálni. Még ha ilyen jól is fizetne. Vagy csak nem értettem hova és kit kell mennyi idő alatt fuvaroznom.
Mindenesetre köszönöm a segítő szavakat, míg írogattunk, és ami ötleteket adtatok próbálgatva közben 500k ról eljutottam 7.5 milláig. Most éppen egy 10millás fuvart vállaltam még 750 cellát leszállítok és újraértékelem a lehetőségeket.
Erre a személyszállításos témára lehet szánok időt hogy megtanuljam mit hogyan kell jól csinálni. Ha összehasonlítás képpen tudnál küldeni olyan rendszert ahol fenn állnak ezek az optimális tényezők a kedvező személyszállításra akkor megnézném, hogyan tudnám alkalmazni ezeket a környező rendszerekben ahol vagyok ... Gondolom taxizásra nincs még kereső weboldal mint árufuvarozásra ? 😊)
Asszem mára ennyi elég is ... holnap ... vagyis délután folytatom majd.
köszönettel mindenkinek aki ötletelt és buzdított. lett sikerélmény így a játék hangulata is jobb lett.
Ez két előnnyel fog járni. Egyrészt, ahogy a kapcsolatod javul velük, úgy fognak értékesebb feladatokat adni. Másrészt a rendszereikben a rendfenntartók sokkal hamarabb, és sokkal nagyobb erőkkel fognak a segítségedre sietni, ha mégis baj lenne. (Ezért is tanácsos bekapcsolni azt, hogy a támadások esetén menjen riasztás a biztonságiaknak.) A csempészet ebből a szempontból persze nem egészséges, ugyanis téged is szkennelni fognak, miután az agresszorral végeztek. Szóval amíg nem vagy profi a menekülésben, addig maradj meg a biztonságos áruknál!
NPC ellen az interdiction minigame-t szinte lehetetlen elveszíteni. (Játékosokkal szemben már más a helyzet.) Tanuld meg így elkerülni a támadásokat. Ha mégse jönne össze, akkor a többiek által leírt elugrásos taktika még mindig hasznos.
Tanácsos olyan területen tevékenykedni, ami távol esik a Buborék központi részétől. Azokban a szektorokban, ahol az ügyeimet intézem, alig-alig találkozom másik játékossal. Akiket eddig láttam, azok is inkább a saját dolgukkal voltak elfoglalva, vagy csak átutazóban jártak arra. Akik a PVP-s zaklatásra gerjednek, jellemzően a központi, sűrűbben látogatott csomópontoknál táboroznak.
Attól pedig, hogy kereskedő vagy, még nem árt a hajód védelmi képességeit fejleszteni. Igen, időbe telik kitermelni az ehhez szükséges pénzt. Viszont egy erősebb pajzs, egy jobb páncélzat érezhetően javít a hajó túlélő képességén. Egy jobb hajtómű pedig a kitérő manövereknél, vagy éppen menekülés közben fog jót tenni.
És lehet, hogy jól hangzik, hogy valakikkel összeállni, akik felhúznak. De kérdem én, így mit nyersz? Aki ezt a könnyebb utat választja, szerintem soha nem fogja igazán megbecsülni azt, amit elért. Soha nem fogja megélni, hogy milyen az, amikor egy gyengébb, kisebb hajóban több milliót érő rakománnyal, már az ötödik interdiction kísérlet elől menekül el láncban egymás után, hogy aztán végre befusson az állomásra, és megkönnyebbülten egy jót röhögjön a hoppon maradt kalózokon. Vagy amikor végre a hajója eléri azt a szintet, hogy vissza is vághat a támadóinak... (Néha 26 Ls a leghosszabb út tud lenni a központi csillag és a cél állomás között... <#papakacsint>#papakacsint> )
Persze mindenkinek szíve joga úgy játszani, ahogy neki tetszik, de én szegényebbnek érezném magamat ezek nélkül az élmények nélkül...
Ami pedig az irányítást illeti. Billentyű+egér kombóval nyomom. Nem tartom magam virtuóznak, mégse jelentett problémát elérni a Tycoon kereskedelmi és a Master harci besorolást. Az irányítás kérdése akkor kezd érdekesebbé válni, mikor valaki egy gyorsabb, harcra épített géppel szeretne repülés támogatás (flight assist) nélküli manövereket végrehajtani.
Az is "kamionozás", csak áru helyett népeket kell fuvarozni. Általában nem fognak bántani, mert nincs nálad semmi (áru).
Sokkal több pénz, sokkal kevesebb kockázat (nem muszáj bűnözőket fuvarozni!).
iSS!
Akkor ez egy béna korrupció de hát van ilyen is. Mindegy. Ellavírozok köztük. Ez a berohanok bejött. Igyekszem majd jól surranni és akkor nem lesz gond. Úgy döntöttem lenyomom még ezt a 6millás melót aztán evezek békésebb vizekre. Mivel a színes buborékon kívül vagyok és a szomszédos rendszereket látogatom, valószínű mikor idekeveredtem a csillagászkodós bámészkodós kóbórlásomból, fel se tűnt mert éppen a féléves pihenőmet tartottam. Most meg forró lett a talaj.
Arra számítok a békésebb rendszerekben már nem kell ennyire kapkodni a fejem. Sőt. Azon gondolkodom, hogy ha sikerül ASP Ex-ről Type-7 re majd valamikor Type-9re váltani, akkor mennyivel lesz lomhább és kevésbé manőverezhető a teherhajó. Ki lehet majd minimálisan cselezni a kalózokat vagy hírtelen halál ?
Ki is használnám, ha ismernék még 3 olyat, mint én.
Mindamellett garde 4 meg grade 5-ös cuccokat is osztogatnak ugyanott.
Azon nem kell meglepődni, hogy ugyanott büntetnek ahol a küldetést adják. Már nem azért mintha ez normális lenne, én is ezen akadtam ki először: a rendszert irányító cég/akármi megbíz hogy végezzem el nekik a piszkos munkát, aztán amikor hozom vissza nekik a szajrét, akkor az ő rendőrük büntet meg, és tartják a markukat a helyi őrsön?!? Rendesen korrupt helyeken ilyenkor le van adva az "ügynökök" listája a megfelelő helyeken hogy kiknél kell félrenézni 😉 Na szóval nem szabad ilyen "mélységű" realitást elvárni. Az a maximum hogy minél inkább a barátja vagy egy állomásnak, annál ritkábban ellenőriznek szúrópróbaszerűen.
Komor88: nem keseredek el, sőt örülök ha vannak ilyen lehetőségek is, még ha én nem is használom 😊 A leírásod alapján viszont mintha ez is egy olyan trükk lett volna, amire talán már megjött a nerf, vagy rosszul tudom? Kicsit irreálisnak tűnik a kezdők ilyen mértékű feltőkésítése. A winges küldik bevezetésénél nem gondoltak erre, aztán a közönség megmutatta a benne rejlő korlátlan lehetőségeket 😄 De ha még mindig él, hát akkor tényleg ez a legdurvább farm.
An engineeringgel minden értéket legalább 40%-al erősíthetsz, de általában jobban.
A sebességet 45%-al, a pajzsot 200%-al.
A fegyverek sebzéséz 24-70%-al.
Valamint skimmer meg scennelős küldiktől esel el (az utóbbinál oda kell menni egy bolygón, egy bázishoz és scannelni kell, aztán idővel egy ilyen ad 1-2milliót).
A winges küldiknél megkapod, ha teljesíted, egyedül is.
Nálam, ha kimaxolom magam az állomáson levő frakcióknál, akkor 40-50 milliós winges küldiket ad, pl szállítsak oda 1400 goldot 40 millióért.
A winges küldinél az a lényeg, hogy meg lehet osztani, a wingeddel, viszont akkor is meg lehet osztani, ha már teljesítetted, csak még nem adtad le, ekkor is megkapják a társak ugyanazt a jutalmat, amit te (vagyis a 40-50 milliót), függetlenül attól, hogy ők nem csináltak semmit.
Egy állomáson általában több frakció van (akik időnként háborúban állnak egymással). Attól még, hogy az egyik frakció illegális cuccot akar, az állomás simán lelő. Érd el, hogy az illegális cuccot akaró legyen az állomás controlling frakciója, akkor lehet, hogy a cucc többé nem lesz illegális.
Utoljára szerkesztette: Komor88, 2018.08.04. 16:39:41
Csak kell hozzá 4 elite player, akiknek van cutterük.
A módszer:
Elmenni egy rendszerbe, felvenni winges küldiket, csak a 40-50 milliósokat, ebből 20 darabot (küldinként ~3 fordulás). Aztán letolni őket. Mind a 4 player így összehoz fejenként 900 millát. De ebből csak kb a fele lesz az övé. Mielőtt leadják, wingbe kell menni és szépen egymás után megosztani a küldiket. A végén mindegyik 3.15 milliárddal lesz gazdagabb.
Mielőtt azt mondod ez baromság. Jelzem, hogy én már csináltam, igaz csak én voltam az elite a cutterrel, a többi meg a luzer, viszont a végén a többiek a cobra mk3-ról anacondára váltottak.
Persze kell a rendszerbe 1 nap bemelegítés, és vigyázni kell, hogy teljesíthetős küldit vegyél fel, de különben összejöhet.
Szembeállsz a levélbedobóval és rátaposol a gázra egy kis boost-tal. 7,5 km-ről hívod az állomást engedélyért és szépen besiklasz. Gyorshajtásért csak akkor büntetnek, ha közben ütközöl.
Ha már bent vagy, akkor az elkezdett szkennelés sem fejeződik be.
Az illegális cuccot csak Black Market-tel rendelkező állomáson tudod eladni. Erre figyelj oda. A rendszer térképen meg tudod nézni, hogy mely állomásnak van ilyenje.
Vagy választasz egy Outpost-ot. Ezek kis állomások és szinte soha nincsenek rendőrök a közelben. Hacsak nem mész neki az állomásnak, mint én egyszer. Kapásból megjelent egy zsaru és gyorsan le is szkennelt....
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.08.04. 12:31:08
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Magas biztonságú rendszerben gyorsabban odaérnek, míg azért lakatlan rendszerbe is kijönnek, csak lassabban. És nem 100 ugrásokra a bubitól.
Bár lehet, hogy oda is jönnek, ha az ember megvárja őket.... 😊
Egyik küldiben egy bázis kért 2kb. millálért harci fegyvereket. Hááát ha. Fel se merült bennem hogy ez illegális lenne. Amennyire láma vagyok a képernyő figyelmeztetést se vettem észre vagy nem figyeltem. Biztos hogy többet vettem belőle gondoltam majd eladom a többit is a sima piacon. Hát elfelejtettem. És fel is szálltam vele. ... most néztem a rakteret és még mindíg van benne 18x7500 értékben és nem tudok leszállni sehol mert rögtön jönnek a rendőrök. Láttam régebben egy videót hogy mit kell kikapcsolni meg bekapcsolni hogy ne tudjanak leszkennelni ... de már nem vágom mit hogyan ... na most tényleg, ilyenkor mit érdemes csinálni ? Száguldjak be egy orbitba, max gyorshajtárésrt megbüntetnek, próbáljak trükközni a leszállással heatsinkkelni, vagy dobjam ki a fenébe azt mehetek szabadon ? A bünti tuttkó több mint amit kapnék a fegyókért. Persze pazarolni se szeretek. Ja az elöbb kiszedett az NPC SC-ből (köszi, összekevertem) és az lett amit írtatok. Kidobtam neki pár láda harci fegyvert és supirc onnan. Tényleg megúsztam. Ami azt illeti tényleg csak szólóban tolom ... akkor viszont keserű szembesülés hogy az NPC szívatnak csőstül. Hááát .. ez mókás hogy ennyire láma lettem.
Tegnap éjjel már elég mákos voltam így csak pislogtam a szempillám mögül de még egy ugrás na még egy . Most már látom pihentebben, hogy minden rendszer az Anarchyn kívül illegális szállítást jelzi is. Ezért volt a bünti is, biztos leszkenneltek és megvágtak 300k val. Szegény embert még az ág is húzza. Ti mit tennétek ?
Kidobálás, belógás egy orbitra, vagy osztogassam el az NPC kalózoknak ajándékba hátha békén hagynak ?
Sajnos a játéknak van egy olyan mechanikai része, hogy, ha rakományod van, akár csak 1T is, akkor nagyon gyakorta megjelennek az NPC-k, akik rád vadásznak.
SC-ben érdemes figyelni a comm fület, mert, ha rád vadásznak, akkor azt ott közlik is. A radart figyelve megkeresheted az illetőt. Feléd közeledik és mögéd akar beállni.
Ha már tudod, hogy milyen hajó és milyen harci ranggal rendelkezik, akkor eldöntheted, hogy harcolsz e vele vagy sem. Az AspE nem egy gyenge hajó, de rakteret kell beáldozni a védelemért. És ugrótávot a fegyverzetért.
Én talán csak egyszer szedtem le a fegyvereket, mikor Coloniára mentem. Amúgy mindig rajta vannak.
Sajnos a játékmechanika része az is, hogy egyes NPC hajók tudnak teleportálni/ugrani rendszeren belül. Gondolok itt arra, ha a küldihez tartozó NPC vadászik rád, akkor előfordulhat, hogy a csillagnál lerázod, a célállomásnál meg várni fog és SC-ben nem láttad. Bár lehet, hogy ezt javították már.
Lerázásra több mód is van. Én pl SC-ben nem tolom csutkára a sebességet, hanem a kék tetején tartom. Ha valaki ki akar szedni, akkor visszahúzom a kék közepére és általában sikerül is elmenekülnöm. A gáz akkor van, mikor valami égitest közelében vagyunk.
Viszont ez hosszú művelet.
Sokkal gyorsabb, hogy visszahúzom a kart nullára, de a hajót megpróbálom a menekülési vektoron tartani. Így én szépen érkezem ki SC-ből. Akár már kiérkezés közben teljes gázt adok és, ahogy lehet tolom a boost-ot. Így mire megjön a kalóz, addigra már pár km-re vagyok tőle, jó sebességgel. Ahogy lehet, SC-be lépek. Minimális a pajzscsökkenés.
Van még egy megelőző mód is. Mikor SC-ben látod az üzenetet és megtalálod a hajót, akkor mindig szembe kell fordulni vele. Így nem tudja megkezdeni a kiszedést. Lassítasz és kilépsz normál térbe. Majd szintén padlógáz és ugrás vissza. Én jártam úgy, hogy pont akkorra töltődött fel az FSD-m, mire a Python mellém ért. Szép látvány volt, bár nem értettem, hogy km-ekre a kiérkezési pontomtól hogy tudott a Python pont mellém érni. Viszont ügyesen megléptem.
Illetve rendszerbe érkezést követően a csillagnak hátat fordítva már nem megy mögéd. Vagy megég.
Ami még nagyon ajánlott, főleg, ha nem akarsz lövöldözni, akkor Dirty Thruster tuningot tegyél a hajó hajtóművére. Rendesen megdobja a sebességet és a boost-ot is. Gyorsabban tudsz menekülni. És mivel nem harcolsz, kicsi lesz az esély a hajó túlmelegedésére is.
Ahogy más is írta, Point Defender. Alap egy szállítón. Figyelj arra, hogy előre és hátra is kilásson vagy legyen kettő. A hajótesteden nem lő át. Bár menekülésnél általában elég csak hátra.
Az egér+bill teljesen jó. Én anno a demót sokkal jobban nyomtam ezzel a kombóval, de hamar megjött a Hotas-om. Azzal már nem ment úgy. Meg kell szokni mindent. Illetve talán az egér jobban is kíméli a csuklót a harcoknál. Viszont a Hotas precízebb gázadásra. Ellenben az egészen nincs annyi gomb, mint a billentyűzeten. Sokkal több kombót meg kell tanulni és még akkor sem biztos, hogy elég lesz. Vagy inkább biztos, hogy nem lesz elég.
A milliárdos bevételekkel annyira ne foglalkozz. Csak rövid ideig élnek és nem is mindenkinek elérhetőek. Nagyban függ, hogy milyen a 3 fő rangod. Minél magasabb, annál jobb lóvét fizet. Viszont míg alacsony....
Arról nem is beszélve, hogy az adott rendszerben baráti viszonyt kell kialakítani a különböző frakciókkal.
Az elérhető küldetéseid szerintem nagyban függnek attól, hogy milyen típusú rendszerben vagy. Ahol háború zajlik vagy határvidék, ott több harci küldi lesz, mint szállítós. Boom rendszer környékén sok Boom adat szállítást kaphatsz a boom rendszer állomásaira. Rakomány nélküliek, gyakran 1-2 ellenséggel, ami extra pénz, ha lelövöd, de nem muszáj és nem túl agresszívek.
Az Ancient Ruin-ok szkennelése nyugis és már működő dolog. Térképek, kombók vannak neten. Az első része 111 millát hoz. Pár nap alatt teljesíthető és újraindítható amikor csak akarod. Ha már tudod, hogy mi hol van és jól bánsz az SRV-vel, akkor is azért 7+ óra megcsinálni. Nekem tetszett. A második része már macerásabb. Oda kellenek spéci cuccok és a romoknál is megtámadnak drónok. Azért megcsinálható és van látványos része is. Az is tettszett.
Jelenleg talán még mindig ez a legnyugisabban jövedelmező dolog.
A drága égitestek szkennelését én is csináltam, de általában 1 óra után már bealudtam rajta. Kb. 10 rendszert néztem meg így óránként. Olyan 70-90 rendszer körül járok a listámban jelenleg. A 200 vagy 400 rendszerből. Már nem tudom.
Van lehetőség ritka dolgok szállítására is. Van is hozzá egy térkép. Megvan, hogy mit, hol és kb. mennyit tudsz venni, majd, hogy hol kell eladni őket. Ez sem rossz, pár kört mentem Asp-vel.
Szóval lehetőségek még mindig vannak.
Viszont a mérnöközést/tuning részt a Horizons kiegészítés nélkül nem fogod elérni. Azt nem tudom, hogy a kieg nélkül az NPC hajók hogy vannak felszerelve, de úgy lenne fair, he nem lenne rajtuk.
Úgy látom, a felfedező időszakod alatt sem távolodtál el a lakott rendszerektől azaz a "bubi"-tól, hiszen közepes biztonsági szintekkel és ritkán anarchiával találkoztál. Emiatt az idevágó javaslatom az hogy válassz ki egy szimpatikus irányt (vagy célt, pl egy nevezetes csillag), és nyíl egyenesen menj ki jónéhány száz, vagy akár -ezer fényévre. (Persze fuel scoop és advanced discovery scanner társaságában.) Emlékszem rá amikor először elmentem egy kobrával 1000 fényévre megnézni a Beta Lyrae-t, mert azt hittem, szép "contact binary system" lesz. Igaz hogy ebben csalódtam (mert ilyen nincs a játékban), de sok minden átértékelődött, más perspektívába kerültek bizonyos dolgok. Vigyázni: nem jó elveszteni a sok begyűjtött adatot leadás előtt.
Ha áru van a raktérben, pláne ha szállítós küldetés miatt, akkor szinte garantált az NPC kalóz zaklatás. Varázslatos módon ilyenkor "véletlenül" mindig jönnek, üresen meg soha, mintha valaki súgna nekik - és tényleg, ilyenre programozták a játékot. Apróság, biztos csak elírtad: nem a RES-ből (Resource Extraction Site) hanem SC-ból (SuperCruise) kapnak ki. Az említett módszerek közül vastagon aláhúznám a biztonságos rendszerek látogatását. Szerintem simán lehet hatalmas profittal kereskedni ilyen helyeken is (...sőt?). Pont pár napja "fedeztem fel" újra a feketepiacok előnyeit: keresni kell egy olyan közeli párost, ahol az egyik irányba megy valami nagy haszonkulcsú áru (pl arany), visszafelé pedig egy ott legális, az aranylelőhelyen viszont illegális cucc (pl battle weapons). Igaz hogy így gyorsan kell dokkolni, de ez talán nem gond. Ha mégis jön egy bátor/eltévedt kéregető utazás közben, csak addig kell boostolgatva menekülni előle normál térben, amíg meg nem jönnek a rendőrök, akik kezelésbe veszik (csak aztán ők ne jöjjenek rá hogy fegyver van a raktérben: ahogy pukkant a kalóz, azonnal FSD tölt!). Erős pajzs, A osztályú hajtómű, 3-3 kocka sys-eng. Ez azért jobb megoldás, mert ha újra SC-ba lépünk, követni fog, nem elég egyszer lerázni. Ez igaz az elfogási kísérlet megnyerésére is. Lerázod, haladsz néhány 10 fénymásodpercet, újra támad... Én meg nem szeretek kiugrani másik csillaghoz, ha már a célrendszerben vagyok (jó, persze én kinyírom, de most nem ez a téma 😊 )
Az egyre nagyobb hajó jó ötlet, és a nagy keresethez kell is a nagy raktér.
Netmegszakítás büntetése biztos nem úgy fog jelentkezni, hogy egyszer csak egy állomáson felszólítanak hogy "fizess X zsetont". A 300k büntetés szvsz amiatt volt, hogy egy küldetésednél az áru illegálisnak számított a célállomáson, és dokkolásnál leszkenneltek.
Milliárdos bevételek nincsenek naponta. Játékórától függően viszont lehetnek pár hetente-havonta, de ehhez kell az ELIT besorolás is, mert ettől függ a díjazás mértéke.
És igen: SOLO mód, SOLO mód, SOLO mód! Az égvilágon semmi értelme OPENben kockáztatni!
Szerintem sok kérdésed lehet még, tedd fel őket mindig! Hajótervezés, eddb.io használata, akármi.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.08.04. 12:01:29
Mindig vannak egyszerűbb és jól fizető, veszélyesebb és jól fizető dolgok - ami egyszerű, nagyjából veszélytelen és jó pénzt hoz (megalapozni egy nyugodt bármilyen alapvető hajót bőségesen elég) az a felfedezős Road to Riches - ez egy keresőrendszer, ami választott kezdőponttal feldob neked egy itinert, hogy milyen rendszerekbe ugrálj el, miket szkennelj be, amivel egyszerűen tízmilliókat össze tudsz szedni felfedezési pénzben. Nem kell hozzá szinte semmi, csak egy jó szkennerpáros, egy tűrhetően ugró hajó, a lista, és türelem, hogy végigugrálj a listán.
Szomszéd csillagot megérkezés után rögtön ki lehet jelölni, és akkor ha menekülőre kell fogni egy gombnyomás a "következő rendszer", egy gomb az FSD töltés, és már szaladhatsz is.
Hogy NPC vagy játékos az azonnal látszik a radaron - teli vagy üres ikonja van.
Hogy egy kamionra ne kelljen semmi páncél / védelem, ahhoz csak a legbiztonságosabb rendszereket lehet ajánlani, és lehetőleg azokat, ahol elvétve járnak játékosok.
Egy girefer ellen gyakorlatilag nem tudsz mit kezdeni, sok ezer órával több tapasztalata van a játékban, egy ilyen célra felszerelt gépe, és neki az a célja, hogy neked ne legyen jó. El fogja érni. Egyet tehetsz - elkerülöd őket.
Alternatív megoldásnak még mindig ott van egy PvE / PwP privát csoport használata (pl. Mobius, Hutton Orbital Truckers, ilyesmi), vagy a szóló játék - ott csak NPC fog beléd kötni, ők meg elég buták, tanulhatók.
A netmegszakítást pedig nem tudom, hivatalosan nem szeretik, de nagyon ritkán / elvétve hallani arról, hogy bárkinek az orrára koppintottak volna miatta.
Lehet igazad van , lehet nem kellene ennyire nyuszinak lennem, csak bele a pacekba aztán tüzelés ami a csövön kifér. Csak nem ehhez vagyok szokva. Lehet keresek később egy küldit hátha jobban megy mint régebben. Teszek ezzel is egy próbát talán izgis lesz csupa stessz helyett. Van még egy 6millás küldim kamionozásból, ha nem szívatnak halálra akkor utána már többet merek majd kockáztatni. Mert jó lenne haladni.
Ahhoz képest hogy olvasok itt milliárdos bevételeket "naponta" ? ahhoz képest nagyon aprópénzeknek tűnnek ezek a küldik is. Biztos vannak még trükkök amikkel többet lehetne zsebelni-farmolni de ennyire meg nem vagyok "képzett" ezek szerint ... vagy csak keveset játszok ?
Az elfogós minijátékot 10-1;2 arányban meg szoktam nyerni. Igaz, az az egy volt ami kikészített, mivel pár pillanat alatt padlón voltam és semmit se tudtam csinálni. (egyébként tényleg bünteti a rendszer a netmegszakítós elmenekülést ? ) kb. 300k-t gomboltak le rólam egyik állomáson pedig semmi galibát nem okoztam. A rakomány kidobós dolog viszont tetszik. Az aknás és hárítós kiegészítéseket meg kipróbálom, bár csak ne lenne rá majd szükség. A fejvadászós dolgot is kipróbáltam az elején. Sajna úgy éreztem, hogy nem vagyok elég ügyes vagy technikás hozzá. A demó harcokat nem nehéz teljesíteni de általában köze nincs a valósághoz. Inkább céllövölde. Mint írtam egér+billentyűvel nem számítok valami űber-speelernek. Lehet úgy van megcsinálva az irányítási rendszer hogy még így is versenyképes legyen mindenki-mindenki ellen de ahogy írtad, ha valaki el akar kapni el is kap és lenulláz. Ezt jelen anyagi helyzet mellett nagyon el szeretném kerülni. Mert ha vissza kell ülnöm egy Sidewinderbe akkor nagyon elveszik a kedvem a játéktól. Mindezekben a rizikós tétel az idő. Mire kiderítem NPC vagy Játékos. mire ennek megfelelően reagálok, mire célba veszem vagy kidobálok pár raklap árút , vagy mire kiválasztom a szomszéd csillagot, idő-idő-idő és csak záporoznak a lövések aztán nyekk ... na mindegy. Nem sírni akarok mert tutkó ügyesebbek vagytok nálam de gáz hogy kezd olyan érzésem lenni hogy megint azoknak áll a zászló akik 0-16 órában játszanak. Ennyi tapasztalattan és rutinnal nem tudok versenyezni sajna. Ennyi időm nincs így szívesen ellavíroznék a csendesben ha lenne 😊)) ... Asszem elhúzok a legbiztonságosabb rendszerek felé. Nem kell a feles steressz ...
Nagyon jól el lehet játszani lövöldözés nélkül is, sokan megteszik és jól szórakoznak. Ugyanúgy semmi varázslat nincs benne és tanulható, mint az összes többi játékmód.
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"
Részedről az Asp egy nagyon jó hajó ilyen szempontból, azzal kevés ugrással elérsz a célodhoz, és ha mégis rád mozdulnak, két lehetőséged is van - egyik, hogy megnyered az elfogós minijátékot, ami kisebb hajókkal szemben egyszerűbb, nagyokkal szemben nyűgösebb, de tanulható. Tartsd a gázkart a kék zónában, akkor a leginkább fordulékony a hajó, és onnantól gyakorlás kérdése, hogy egészen jól menjen a dolog. Másik, hogy ha érzed, hogy nem fog menni leveszed a gázt teljesen (megadod magad az elfogásnak), és akkor mozgékonyan kerülsz vissza a normál térbe, nem forogva és teljesen lemerült FSD-vel. Itt az NPC kalózok általában várnak valami cuccot, ez alatt fel tudsz készülni a lelépésre - a hajód egész gyors, fordulékony, a pajzs meg kibír pár lövést - itt megint két megoldás van, az egyik, hogy maradsz a rendszeren belül, akkor kicsit lassabb az FSD töltése, viszont ott maradsz a célrendszerben, a másik, hogy átugrasz egy tetszés szerinti szomszéd csillaghoz.
A meneküléshez kell pajzs, kell egy Point Defense, ami az utánad lőtt rakétákat leputtyogtatja, esetleg vihetsz magaddal pár aknát is, hogy az utánad induló hajót zavard egy kicsit. A menekülés gyakorlatával kapcsolatban itt a topicban is megoszlanak a vélemények, én azt szoktam, hogy leérkezés után teljes gázzal elindulok a kalóz FELÉ, és elhúzok mellette - így neki még a fordulással is foglalkoznia kell, addig nekem feltöltődik az FSD, bejelölöm a szomszéd rendszert, és tűnés.
A többi játékos megint más tészta - ott ha valaki ki akar nyírni, és megvan hozzá a felszerelése, akkor ki fog nyírni, ha nem tudod az elfogós játékot megnyerni 😊 A "szerepjátékos" kalózokkal pedig lehet beszélni, és ha odaadsz néhány ládányit a rakományból, elengednek (igen, találkoztam ilyennel, amikor egyszer-egyszer Openben játszottam).
Plusz ahogy írtad az is van, hogy válaszd ki a magas biztonságú rendszereket, ahol egy kis profitért cserébe (nincsenek olyan jó fuvarok) biztosítod a békés kamionozás lehetőségét.
Annyi mindent olvastam már itt a fórumon tőletek és néztem videókat is, hogy tökéletes káosz van a fejemben. Kéne pár dolgot helyretennem a fejemben mert lassan uninstall határán vagyok. Rám tökéletesen igaz a koca játékos. Anno azért vettem meg a játékot ... ( 1.5éve talán) hogy repkedjek, utazgassak galaxisok közt és elmerüljek a mély űr rejtelmeiben. Amikor kedvem volt feltettem majd akár egy fél évig elő se vettem ... aztán újra kedvet kaptam és folytathattam ahol abba hagytam és így tovább. Az elején még követtem a dogokat kitanultam a profi bányászatot, de minden egyes újra elővétel után úgy éreztem az előző stratégiám nem működik már. Persze gondoltam, hiszen a játék folyamatosan fejlődik, fejlesztik de talán pár dolog "állandó". Néhány napja újra játszom de éppen elveszik a kedvem a sok kalózok? Pedig Soloban tolom .
Jelenleg van egy ASP Explorerem. kb. 6millát ér 500k környékén van a biztosítás rá. Eddig tök jól elvoltam bányászkodással. Kapirgálok, küldetésben meg eladom, gyűjtögetem a pénzt. Ahogy olvasom tőletek, aprópénzt. Majd kipróbáltam a felfedezést, ugrálok a rendszerek közt, gyűjtögetem felfedezetlen napokat, bolygókat, rendszereket. Ennek hatására kikerültem a külső rendszerekbe, de általában közepes biztonsági szintek vannak. Na jó. Van ahol anarchia is van de gyorsan lelépek. Most éppen teherfuvarozással foglalkozom. Keresek olyan küldit amiben 50-200 valamit kell elhozni és 500k-2milla közt hoz. Hozna. De most valahogy semmi nem sikerül. Folyton megtámadnak. Éppen hogy belépek a rendszerbe, elkerülöm a napot és már a seggemben is van egy valaki aki ki akar kapni RESből. Persze hogy akkor mikor tele van a raktár. Az elmúlt pár napban 3x amortizáltak le és hiába keresek 2-3millát abból 500k biztos elmegy újraépítésre. Nem vagyok egy szuper pilóta, ellavírozok de ha szembe szállnék az agresszorokkal a harcokban valószínű alul maradnék. Mire megtalálnám honnan lőnek a pajzsom már sehol sincs. Onnan meg már csak pár lövés és az enyészeté vagyok. Elmenekülni se lehet, visszalőni se ... bevallom tegnap este már annyira be voltam tojva hogy kilőnek, hogy az utsó pillanatban lekapcsoltam a gépet. Oké, nem szép de tökre felment a pumpám, hogy minden harmadik ugrás után zaklatnak.
Valami tanács jól jönne, hogy innen hogy lehetne elmozdulni ?
Mit kéne tennem ? Vennék nagyobb hajót Type-7 vagy 9et, hogy több árút szállíthassak, ugrálgatok, szállítgatok de így 5 év alatt se szedem össze rá a lóvét. Forduljak a színezett föderációk felé a "sűrűbben lakott területeken" kevésbé fognak zaklatni vagy sosem? Programozzam át magam valami vérszomjas állattá aki mindenre lő ami mozog ? Ez nekem úgy se menne és minél több harcba mennék bele annál többször lőnének le. Csak billentyűm van és a sok cockpites vagy Joystikos gémer felaprít űrszemétnek. Megint csak a lóvém fogyna meg a pumpám járna csúcsra. Az utasszállítás ami küldiket láttam mostanában száz fényévekre kéne menni, a térkép ki se számolja hányat kellene ugrani stb. Olyan mintha semmi nem működne nekem. Olyan mintha fegyveres konfliktusok nélkül nem is lehetne már játszani. Pedig anno úgy reklámozták a játékot, és ezért tetszett is, hogy azt csinálhatsz amit akarsz. Lehet békésen is játszani de lehetsz "vadállat" is sok csihi-puhival. Nekem nem kell a feszkó elvagyok egyedül és molyolgatok, békén hagyok mindenkit de akkor engem se zaklassanak.
Vagy már annyira bonyolult lett a játék hogy hagyjam mert nem nekem való ? Teljesen oda vagyok, mert egyébként szeretem a miliőt és nagyon bejön ez a Zűrutazós dolog de így reménytelen kezd lenni. Bocs ha ilyen hosszú voltam de jól jönne valami bíztatás hogy mégsem reménytelen a téma ...
Köszönöm.
Mivel nincs rendes netem, amivel játszhatnék, ezért gyakoroltam kicsit a lövöldözést.
A megjelenés előtti demo kicsit más volt, mint a mostani, pedig verziószámot nem váltott. De van benne már fighter és a szállítót is le lehet nyomni, korábban baromi nehéz volt, illetve sosem sikerült.
Most viszont az 5. hullámon nem jutok túl, ami egy Cobra lenne. 40% körülre már leszedtem a hull-t, de nagyon taktikus, simán "megáll" szemben velem és a Sidewinder-nek nincs esélye.
Kézfájás miatt kellett abbahagynom.
A második legoptimálisabb az efficient burst laser. KB ugyanannyi shield damage-t okoz, viszont legalább 30%-al kevesebb hull-t.
3 L OC MC, ebből a középsőn corrosive, a két szélsőn autoloader. Ezt egészíti ki még 2 M long range beam. A beam-ekkel szépen messziről le tudom bontani a pajzsokat. Amikor az a 3 MC megszólal, az pedig elég hatásos tud lenni a hull szétcincálásához. Egy ideje már gondolkodom rajta, hogy a 2 M-es helyre is MC legyen téve. Ha lesz megint nyersanyagom, szerintem ki is fogom próbálni.
Viszont a Chieftain-re valami mást szerettem volna pakolni. A küldetések és szállítás közben érkező zaklatók ellen nem rossz a fenti kombó, de úgy gondolom, hogy egy cz-ben vagy haz-res-ben hamar kifogynék a lőszerből.
Próbáld ki: mindegyik helyre gimball multi-cannon, overcharged, két megfelelően elhelyezett kisebbre corrosive shell, a többire incendiary. Próbáltam számolni, optimalizálni a sebzéseket, ezekre jöttek ki a legjobb eredmények. Annyi a hátránya, hogy rettenetesen melegszik (A cutternél pl 6 mp alatt 100% fölött voltam már.). Viszont van egy apróság, ami lehet, hogy bug, de, ha feltolod a fegyver energiát annyira, hogy folyamatosan maxon tud lenni, akkor valamiért nem melegít. Pythonnal megcsináltam, hogy így egy PVE-s elite corvette-t kb másfél perc alatt szedek le (chaff launcher, shield cell bank).
Szóval ki kellett próbálnom ezt-azt, hogy lássam nekem melyik jön be.
(Ez hosszú lesz...)
Elől járóban még annyit, hogy az eredményeket ne a „permaboost és faoff nélkül élni sem tudok” típusú fenegyerekek, sokkal inkább az „átlag kereskedő vagyok, de elegem van a kalózokból, ezért most szétrúgom néhánynak a hátsóját” jellegű parancsnok szemszögéből nézzétek. Az eredmény tehát elég szubjektív és pve specifikus, ráadásul minden tudományos alapot nélkülöző.
A tesztelés főbb szempontjai:
- Lehessen vele minél gyorsabban és hatékonyabban épp hajóból táguló roncshalmazzá változtatni az ellenfeleket.
- Lehetőleg mind ezt úgy, hogy a saját hajóm minél távolabb maradjon az utóbbi állapottól.
- A sikeresség mértékét pedig leginkább az egy forduló, az-az kb. 1 óra haz-res-ben töltött idő alatt begyűjtött vérdíjakon mértem le. Persze ez erősen viszonylagos mérték volt. Sokszor guberáltam is egy kicsit a roncsok között. Illetve akadt olyan is, hogy idő előtt kellett távozni a hajóm állapota miatt.
- Az se mellékes, hogy a hajó legyen alkalmas járőrözésre és fejvadászkodásra is.
Egyik fegyvert sem gyári állapotban, hanem a számomra elérhető legmagasabb szintre húzva teszteltem. (G3-G5) Szóval tényleg rengeteg nyersanyag lett befektetve. Ezért is döntöttem úgy, hogy leírom a tapasztalatokat. A kezdőknek ez olykor aranyat érhet, és talán a tapasztaltabb parancsnokok is lophatnak egy-két ötletet. A fegyverek tesztelése ugyan a Challanger-rel indult, de végül a Chieftain-nél végződött, ezért nem lesz teljesen konzisztens a kombók leírása, de a lényeget szerintem ki lehet hámozni.
A kombók, amik számomra nem bizonyultak hatékonynak, vagy kevésbé váltak be:
(A sorrend nem teljesen időrendi. Több oda-vissza váltogatás és variálás is volt.)
1 L focused plasma, 2 M focused plasma, fix long range beamek a többi helyre. Ebben a kombóban a beam-ekkel kb. a végtelenségig lehet tüzelni. Az alap koncepció tehát az volt, hogy a thermal vent-es beam-ek hűtik a hajót a plasma sortüzek között. A plasmák sebzés már lényegesen jobban tetszett, mint a fent említett ágyuké. Ráadásul a focused példányoknak a lövedék sebessége is kiemelkedő. Viszont mint kiderült nekem a fix a fix-szel nem fekszik. Pláne, ha a két fegyverrendszer célzása között jelentős eltérés van. Ezért később a fix beam-eket efficient gimball-os változatokra cseréltem, és ez már lényegesen jobban működött. A fix beam-ekkel ráadásul a gyorsabb ellenfelek ellen folyamatosan szívtam, pedig előzőleg már használtam fix lézereket más hajókon.
1 L plazma, 2 M plazma, 1 M efficient gimball beam, 3 S rail gun. Papíron ez talán a legnagyobb dps-sel rendelkező kombó. De itt is előjött a fix a fix-szel célzás probléma. Ráadásul három eltérő rendszer miatt váltogatni kellett a fegyver csoportok között, ez pedig plusz odafigyelést és mentális átállást igényelt csata közben. Viszont a gimball-os lézer egyszerűen kellett a kisebb, gyorsabb célpontok ellen. Ezek után inkább egyszerűsítettem a dolgon. (Lásd dobogós példányokat.)
2 L frag, 1 M és 2 S efficient gimball beam, 1 S efficien scramble pulse turret. Ez már a Chieftain-re való visszatérés után volt. Ezzel a kombóval alapvetően egy nagy bajom volt, egészségtelenül közel kell menni vele az ellenfelekhez. Ez pedig azzal járt, hogy ennél a kombónál gyűjtöttem be a legtöbb sérülést csata közben. Ennek persze egy része a többé-kevésbé szándékos ütközésekből adódott. A másik oka az idő előtti távozásnak a lőszerkészlet gyors fogyása volt. Egy double shot, screening shell frag elképesztő tempóban képes zabálni a lőszert. Pedig dps szempontjából ez is elég hatékony kombó lett volna.
A dobogós kombók:
3. hely – 2 L focused target lock braker/dispersal field plasma, 1 M és 2 S efficient thermal vent gimball beam, 1 S efficien scramble pulse turret. Rövid és közepes lőtávolságig ez egy felettébb kellemes összeállítás. A beam-ek remekül használhatóak a kisebb ellenfelek ellen, illetve a pajzsok bontására. Míg a plasma a nagyobb hajókban okoz szép kárt. A plasma efficient változatával talán egy hajszállal többször lehet tüzelni, de a focused nagyobb lövedék sebességével könnyebb találatot elérni. (Kinek mi a fontosabb…) A gimball-os fegyverek nagyjából 2 km-ig használhatóak, után viszont túl sokat kalimpálnak. Ezért először úgy gondoltam, hogy az efficien beam példányok jók lesznek, de szerintem nagyon érezni a sebzés csökkenést. Ezért is váltottam le őket később. Érzésre még mindig túl közel kellett menni az ellenfelekhez és ez a bekapott sérüléseken is érződött.
2. hely – 2 L focused scramble gimball burst, 1 M efficient thermal vent gimball beam, 3 S long range super penetrator és feedback cascade rail gun. Na ez a kombó elég ütősre sikeredett. A lézerek gyönyörűen bontották a pajzsokat, a rail gun-okkal pedig pontot (jelen esetben egyszerre hármat) lehetett tenni az ügymenet végére. Ráadásul a super penetrator elég brutálisan hat az útjába kerülő modulokra. Ennek a kombónak a hatótávjával is már ki voltam békülve. Viszont ez a legenergiaigényesebb kombó amit sikerült összeraknom. Ahhoz, hogy a reaktor bírja más rendszerek kihagyásával, alacsonyabb igényűre cserélésével lehetett csak kompenzálni. (Fejvadászkodás és a járőrözés így körülményesebb.) Ráadásul a lőszer is hamar elfogy. (Szintézissel ugyan pótolható, de…)
Dobpergés és harsona szó...
1. hely - 2 L focused scramble gimball burst, miden más helyre focused gimball pulse lézerek. Elég meglepő, ugye? Jelenleg ugyan az egyik S helyen még a fent említett efficien scramble pulse turret csücsül, de amint lesz rá lehetőség, ő is lecserélésére vagy módosításra kerül. Az efficient beam-ek lecserélése, és a focused burst lézerekkel szerzett pozitív tapasztalat miatt, úgy döntöttem összerakok még néhány focused pulse lézert. Ezek után, csak a hecc kedvéért tettem egy kört a csupa lézerrel felszerelt géppel, és elég rendesen áll-leesős lett az élmény. Az energia hatékonyság csúcs, a hőtermelés pedig bőven elfogadható. A hatás pedig… Az ellenfelek pajzsa valami elképesztő tempóban válik semmivé, és ezt pedig a focused miatt megemelt piercing hatására, a szétolvadó hull is követi. Mivel a célratartás elég pontos, a modulok amortizálása sem okoz gondot. (Ha nincs pajzsgenerátor, akkor a pajzs sem jön vissza már...) A scramble spectrum hatását még az npc kalózok sem tudják kompenzálni. (Nincs szánalmasabb látvány mint egy irányíthatatlanul pörgő cutter…) Ráadásnak ezzel a kombóval szenvedtem el a legkevesebb sérülést. És mondtam már, hogy a lőszer sem fogy ki soha?
A tanulság, legalábbis számomra:
Lehet, hogy nyers dps szempontjából, papíron a leggyengébb az 1. helyezett kombó, de a valósában mégis ez működik a legjobban. A többi nagy sebzésű esetleg fix fegyver, opportunista fegyver. Ami jelen esetben azt jelenit, hogy „ha elég közel vagy”, vagy „ha elég ideig tudsz célra tartani”, „ha sikerül eltalálni” akkor valóban szép sérülést fog okozni. De a hangsúly a „ha”-n van. A gimball-os fegyverek viszont sokkal nagyobb arányban találnak. Sokkal nagyobb az a szögtartomány, amiben célra lehet tartani őket, így a folyamatos tűz alatt tartás és a kapás lövések is jobban működnek. Ergo a kisebb sebzés, a több találat miatt, halmozott sérüléshez vezet hosszabb időtávon. (Ez a hosszabb időtáv is viszonylagos persze… Ezzel a kombóval sokkal gyorsabban végeztem az ellenfeleimmel, mint az másik két dobogóssal.)
A gimball ellen lehet védekezni chaff-fal és dispersal field-del. Viszont ezek hatása csak időleges. Addig is ha kell eldobom a célpontot és fixként előre tüzelek velük, vagy egyszerűen addig hagyom hűlni és tölteni a rendszereket.
A lézerek kisebb sebzése ellen az SCB is menedéket nyújt, de csak egy darabig. Egyik ellenfélnek sincs végtelen készlete belőle, szóval csak elnyújtja vele a haláltusáját.
A focused miatt a lézerek pont abban az 1-2 km-es zónában lesznek a leghatékonyabbak, amiben a legtöbb összecsapás zajlik. Sokkal kevésbé csökken a sebzésük, mint az effcient változatoknak. A focused miatt pedig a pajzsot és a hullt is elég szépen bontják.
Szóval egy-két nagy bumm helyett, ami esetleg össze sem jön, ezer apró, de szinte biztos szúrás…
Ráadásul ez a kombó már a kezdők számára is könnyedén elérhető. Hiszen Dweller az első mérnökök között van, akiket fel lehet oldani. A pulse lézereket G4-ig fel tudja húzni, és az energia elosztót is kezelésbe tudja venni, a gyorsabb töltésért. Egy A kategóriás erőmű pedig ki tudja szolgálni a rendszer energia igényét is.