ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
.
.
.
(ááá, nem is, viszont ilyen vékony gyűrűt még sosem láttam: CD-49 13082 4 G)
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
- Az új hajó árának minimum a duplája álljon a rendelkezésedre, mielőtt elindulsz vásárolni. Így legalább a legfontosabb modulokat A-szintre tudod húzni, ami a túlélés szempontjából azért nem egy utolsó dolog. És persze arról se feledkezz meg, hogy a régi hajódról is át lehet ezt-azt pakolni az újra.
- A hajód biztosítási díjának legalább 4x-5x-se álljon rendelkezésre tartalékként, arra az esetre, ha valamiért vissza kellene vásárolni. Tudom, közhely, de az ember shoppingolás közben hajlamos erről megfeledkezni. Elég ciki az utolsó Cr-t is beleölni a hajóba, majd az első fehér törpénél elfüstölni az egészet...
A versenyben való részvétel egyik feltétele volt, hogy open-ben kellett teljesíteni ezt.
Szóval akár ők is válthattak volna Solo-ra. Ha meg wing-ben nyomták, akkor privátra és tuti nem áll ott idegen játékos.
Emiatt ne érezd kellemetlenül magad. Csak mindig rakd el a hajód, nehogy kilőjék a platformon.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Viszont, ha ugrasz 50 Ly-t, akkor lehet, hogy 5 rendszert ki is hagytál. A vonal attól még ott lesz a térképen.
Ha tényleg fel nem fedezett területet keresel, akkor a rendszereket kell járni. Elsütöd a ADS-t, majd megnézed a rendszer térképet. Azon látni fogod, hogy mely égitestet ki fedezte fel először. Ha még nem volt ilyen, akkor nincs név és te lehetsz az első.
A kalózok leginkább a rakományra mennek. Ha van a rakteredben valami, akkor 10000 fényévre is megtalálnak. Ha üres, akkor nyugis utad lesz. A sok rendszer miatt még open-ben is elenyésző az esély a találkozásra játékossal. Hacsak nem valami nevezetes pontok és/vagy a bubi közötti egyenesen mozogsz.
Ha megnézed Dzsini képét, akkor tényleg jól látszik, hogy 45 leszállóhely van.
Viszont, ha berepülsz egy állomásra, akkor ott is jól látszik, hogy nem érhető el az összes egyszerre. Szomszédos helyeken szokott lenni ez+az. Zöld terület, rakodó tér, stb.
Egyéb területen nem mélyedtem bele, hogy más bővítse a rendszerei számát.
Az Asp Explorer teljesen jó személyszállításra. Én is csináltam vele nem keveset.
Ha mindenképp nagyobbat akarsz, akkor inkább az Anaconda-t ajánlom. Nem kell hozzá semmilyen kiváltság, sem Horizons. És ez is egy mindenes hajó. A legnagyobb ugrótáv hozható ki belőle, de harcra is szerelheted vagy áru szállításra. Asp nagyban, erősebben, kicsit lomhábban.
Ilyen még a Type 10, a Beluga, a Krait MKII, a Chieftain és a Challenger is, meg egy jópár fegyver és egyéb dolog.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Azt viszont nem értem, lehet félreértelmezem a keresőt, hogy a harmadik Shipyardban járok de nem találom az oda pozicionált járművet. Történetesen egy Dolphin-t akarok venni, de nem találok. Az INARA szerint a keresőbe keresés találatai:
Cady Market | Groombridge 1618 Independent L 169 Ls --- 5 hours ago
Preuss Orbital | Lalande 18115 Federation L 88 Ls 5.46 Ly 5 hours ago
Waldeck Terminal | Lalande 18115 Federation L 166 Ls 5.46 Ly 5 hours ago
Bursch Enterprise | Saktsak Federation L 2036 Ls 6.15 Ly 4 hours ago
Davis Terminal | Duamta
Három rendszerben jártam négy bázison szálltam le egyikben se találtam Dolphint. Vagy ehhez is valami jogosultság kell és csak utána tudom megvenni ?
ugyan ez diszkont áron :
Archimedes City | BD+49 1280
Laplace Orbital | BD+49 1280
Tull Gateway | BD+49 1280
Leslie Gateway | G 35-15
Most elmegyek a BD+49 1280 rendszerbe, mert ott majdnem minden állomáson van belőle, de ha ott se találok Dolphint akkor hol és hogyan keressem ?
Gondolj egy F1 versenypályára és a rajta zajló versenyre. Tegyük fel, hogy valaki készít 2-5 fényképet amin látszik egy-két pályaszakasz, meg néhány autó. Ebből legfeljebb annyit fogsz megtudni, hogy a pályának van egy egyenes szakasza, meg akad rajta pl. kanyar kombináció, illetve tudod, hogy néhány csapat autói járnak arra. Egy másik delikvens szintén készít képeket erre-arra, amin más pályaszakaszok és más autók látszanak. Ebből újabb részleteket fogsz megtudni a pályáról és a résztvevőkről. Minél több ilyen fényképcsomaghoz van hozzáférésed, annál részletesebb lesz az info ami a pályáról és a versenyről rendelkezésre áll.
Visszatérve az ED-hez. Amikor valaki szkennel egy rendszert, az egy pillanatfelvétel az állapotáról. A következő szkennelés egy újabb pillanatfelvétel. Minél több ilyen áll rendelkezésre, annál pontosabban lehet felmérni az objektumok mozgását, a rendelkezésre álló nyersanyagokat, stb.. Ezért perkálnak minden szkennelt adatért.
Ha belegondolsz, ma is ezen az elven működik a legtöbb bolygókutató program. A szonda a bolygó körül keringve képsorozatokat készít, de egyszerre csak egy szűk részletről. Később a NASA ezeket összefűzi és így megkapják a felszín térképét…
A játékba is ez az elv lett átültetve, leginkább azért, hogy mindenkinek legyen lehetősége a felfedezésekhez hozzájárulni.
Az pedig, hogy te is "felfedezed" ugyanazokat az égitesteket, amit előtted mások, és ugyanúgy pénzt kapsz értük (első felfedezői díjat nem), egyszerű játékmechanikai oka van. Ha te most kezded a játékot, neked nagyságrendekkel nehezebb dolgod lenne felfedezőként érvényesülni, mint azoknak, akik 3 éve már játszottak. Így a játék kezdetekor bejelölték, hogy melyik rendszer "ismert" hivatalosan, és a többi mindenki számára nyitva van. Ha lakott, megveheted az információkat róla, ha lakatlan elmehetsz és felderítheted kedved szerint.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.08.09. 10:33:30
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Gyűjtök még pár millát aztán útra kelek, megnézem a peremvidéket, hátha találni még fel nem fedezett égitesteket 😊 A kérdés már csak az mennyire kell messzire menni 😊)
Egyébként a buborékon kívül is van lakott terület csak a biztonsági szintek alacsonyabbak vagy a lakott terület a buborék és az azon kívül elterüő mindenség a lakatlan vagy ritkán lakott vidéknek számít ahol néha még a dará se jár ? Vagy az jellemzően a kalózok területei hiszen kévésbé ellenörzött területek és azt csinálnak amit akarnak ?
Outpostokon általában 3 small és 1 medium van.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.08.09. 10:24:01
Azt már megértettem, hogy ha kapcsolatot akarok építeni, akkor elöbb a küldetéseket kell lenyomni és nem is feltétlen sok pénzest, hanem ami a legtöbb REP+++++ vagy INF+++++ adja és utána lehet több pénzért küldiket kapni.
Leskelődőm a személyszállítás után is, de azt még nem tudom biztosra, hogy elég az ASP EXP átalakítani Economy vagy Business osztályokat építeni, vagy megéri kifejezettem utasszállító gépet venni és azokkal buszozni ? Mondjuk egy Delfin megtenné elsőre. Egy Orca még elég drága lenne. Most járok 17milla környékén. Lehet beruházok egy Type-7re aztán kamionozással még felturbózom a lóvét 50milláig. Aztán váltani személyszállításra ? Még nem kristálytiszta de majd meglátjuk hogy alakulnak a dolgok.
Ha jól értelmeztem az itt-ott fellelhető infokat, akkor a frakció visszavonulni olyan rendszerből kénytelen, ahol nem rendelkezik egyetlen állomással sem, éppen nincsen konfliktusban, és a befolyása a kritikus szint alá eset. A kritikus szint pontos értékét nem tudom, de ha minden igaz, tartósan 2,5% alatt kell elhagyniuk a rendszert.
Ha van állomása, akkor értelem szerűen azt előbb valamilyen konfliktus formájában el kell veszíteni. A visszavonulás általában egy félig-meddig sikeres terjeszkedés után fordul a legtöbbször elő. A frakció sikeresen belép egy új rendszerbe, de a befolyása folyamatosan csökken, és nem sikerül egyetlen állomás felett sem átvenni az irányítást.
Ha jól sejtem, a Pongo PLC az érintett frakció. Ha megnézed az eddb.io-n a frakció adatait, látni fogod, hogy a Pongo szektorban jelenleg van két állomása és elég stabil 42%-os a befolyása. Viszont az Ayoro rendszerben nincs egyetlen állomásuk sem, és a befolyásuk valahol 15% körül van. Ez alapján nem a Pongo-ból, hanem az Ayoro rendszerből kezdenek kiszorulni.
Persze mondjuk jó lenne, ha ezt az infot a játékban is látni lehetne. Ahogy a terjeszkedésnél megadják, hogy melyik rendszerből akarnak tovább lépni, vagy hogy éppen hol állnak háborúban, vagy hol van választás, úgy a visszavonulásnál is megadhatnák, hogy hol szorulnak vissza.
És ha éppen 42%-on áll és ő a rendszer birtokosa meg az a home system-e akkor is???
Vagy ha nem, akkor meg mit jelent ilyenkor a retreat státusz?
Pongo rendszerben éppen ez a helyzet ugyanis...
iSS!
TheCryingShadow: kérdezz bátran, ha tudunk, segítünk. Engem nyugodtan bejelölhetsz, bár most pár10k-s nettel nem szoktam túl sűrűn játszani.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
A nagy állomásoknak is max összesen van 30 helyük. De én asszem annyi nincs. Majd összeszámolom a leszállótérképen. De neten rákeresve is pontos számokat találsz.
A szektor képen látni, ha valaki már megtette ezt elötted. De elvileg a galaxis térképen meg is lehet venni a leszkennelteket, amik neked nincsenek meg.
Vagy ez csak lakott területre vonatkozik?
Ha te vagy az első, akkor plusz pénzt is kapsz.
Viszont arra is ügyelni kell, hogy te add le elöbb. Mert az számít csak. Amíg a hajódban van, addig más "megelőzhet".
Olyan frakciónál add le, ahol szövetséges szeretnél lenni.
Ez pl. azért is jó, mert, ha emelni akarod a szuperhatalmi rangod (láttam van ami 100%), akkor oda kell a jó repu.
Az, hogy hova húz a szíved, a te dolgod. Amennyiben szerepjátékozni akarsz.
Én leginkább játszani akarok, így egyaránt emelem a föderációs és birodalmi rangom is. PPztem a prismatic pajzsért is és nem szégyenlem.
Az alliance-val sincs bajom, bár alapból nem szeretem őket. Náluk sosem tudhatod, hogy mire számíts. Míg a másik kettőnél egyértelmű.
Viszont, ha valakik vannak, akiknek van legalább Type 9-ük, egy szabad hétvégéjük, meg elérnek 40 millió körüli winges küldiket, akkor egy (fejenként) 3 milliárdos hétvége érdekelne.
A felfedezés, mint játékmód - akár a Buborék környékén, akár a galaxis tetszés szerinti pontján - erről szól. Belépsz egy rendszerbe, végigszkenneled (részben vagy teljesen, ízlés szerint), majd ha beleuntál, fogsz egy tetszés szerinti frakciót, elmész egy állomásukra, és náluk leadod az adatokat, fejlesztve ezzel a felfedezői rangod és a pénztárcád. Hogy mikor érdemes? Amikor kedved tartja. Ha kipukkan a hajód, elvész a benne tárolt felfedezési adat. Nincs rendszer, ami többet / kevesebbet adna érte, így amíg nem félted, gyűjtögetheted is. Ha félted, add le hamar. Van olyan, hogy 40 ezer fényévre van a legközelebbi lakott rendszer.
27 millió rendszer (minimum százmillió égitest, inkább több). Ízlelgesd a számot, bár ez már helyből a felfoghatatlan közelében jár. Utána próbáld elképzelni a négyszáz milliárdot - 400 000 000 000, és számolj néhány százezer játékossal, és néhány évnyi játékkal.
Te idáig hány különböző rendszerben jártál? Van olyan pilóta, aki 100 ezer elsőként felfedezett és feltérképezett rendszer adatait adta le.
Majd vannak akik úgy közlekednek, hogy bár van ADS-e felszerelve a gépére és a naprendszerbe érve megtudják hogy a rendszereken belül van New Astrodinamic Object viszont tovább is állnak a következő Naprendszerbe mivel arra van dolga, esetleg küldetést visz, ezért nincs ideje vagy kedve "megállni és azonosítani név szerint" ezeket az új Asztrodinamikai Objektumokat és egyesével beszkennelni, beazonosítani.
Azok a játékosok viszont, akik berepülnek egy naprendszerbe, ADS-e mondjuk 10-20 új asztrodinamikai objektumot jelez, de nem repül tovább más naprendszerbe hanem egyesével fel is keresi ezeket a bolygókat, odamegy beazonosítja majd megkapja az égitest a felfedezője nevét és csak ezek után kerülnek be az felfedezett bolygó adatai a központi adatbázisba ... elég melós de ha tényleg ilyen fontosak az adatok akkor tényleg elég sok pénzt össze lehet guberálni ... Ezek után már csak az a kérdés merült fel bennem, hogy mikor érdemes eladni az adatokat ? Majd valamikor amikor összegyűlt egy rakás adat, vagy folyamatosan mikor beérek egy állomásra ? Gyűjtögetni érdemes vagy eladni minél hamarabb ? Repülés közben lehet ellenőrízni a hajó FedComp-ján az ilyen felfedezős adatokat vagy csak az állomásokon amikor a térképészreti menübe járok ?
Ezek után nem csoda hogy ezért nincs még konkrétan feltérképezve a galaxisnak csak a 0.006871% ....
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.08.07. 10:56:32
Viszont a már felfedezett rendszerek esetében is a legtöbbről csak felszínes szkennelések vannak, amit átrepülés közben készített valaki, akár hónapokkal vagy évekkel ez előtt. Minél több szkennelt adat áll rendelkezésre egy-egy szektorról, annál pontosabban lehet megbecsülni az égitestek mozgását, a rendelkezésre álló nyersanyagokat, stb.. Ez az amiért fizetnek a szkennelési adatokért, legalábbis a mögöttes logika ez. S persze minél részletesebbek az adatok, illetve minél távolabbi a rendszer, annál többet ér a róla megszerzett információ is.
A terjeszkedés fázisában lévő frakciók magasabb árat adnak a szkennelésekért. Elvégre valami alapján meg kell tervezniük, hogy milyen irányba lépjenek tovább…
Azokról a rendszerekről naprakészek az információk, amiket lényegében napi szinten látogatnak. (Magyarul a szervereken ezeknek az adatai vannak folyamatosan frissen tartva, míg a többi rendszerről amiket nem vagy alig látogatnak csak a kigenerálásukhoz szükséges procedurális adatok állnak rendelkezésre.)
Érdemes ezt a videót is megnézni:
https://youtu.be/ZX1u2k_drZw
Kerestem olyan infót ami arról szólna, hogy a galaxisok felfedezése milyen összefüggésben van a felfedezett és még felfedezetlen csillagokkal-bolygókkal de nem találtam. Amikor jövés-menés közben egy új felfedezés jön létre akkor az a saját számítógépemnek szól és az adatbázisomnak vagy általában a kollektív központi adatbázishoz képest egy új felfedezés ?
Tehát mi alapján új egy felfedezés. Nekem vagy mindenkinek amikor a számítógépem jelez egy új csillagot és 1-2-5-20- új asztrodinamikai egységet ? Ezt így nem sikerült még összeraknom. Mert ugye ha ezért pénzt kap az ember akkor olybá tűnhet, hogy ez egy általános felfedezés amit ha eladok akkor bekerül a központi adatbázisba és hurrá, pár csillaggal több adat van a halmazban. Szóval ennek a felfedezős témának pontosan mi az elve és mechanizmusa? Köszi.
Na hát, hol is kezdjem..
Új vagyok, de van pár hajóm. Egy régi társasággal szórakoztam régebben, és 1 újrakezdhető küldiből összefarmoltam jó pár milliót, de mostmár szeretnék így elkezdeni ténylegesen játszani. Most kb. semmilyen ismerősöm nincs akivel játszhatnék, ezért írok ide, hogy van-e valamiféle társaság, akikkel tudok játszani, illetve ráér egy kis (ne higyj nekem, elég nagy a hiány Lore és techikai tudás terén) oktatásra.
Remélem tud valaki segíteni.
Utoljára szerkesztette: TheCryingShadow, 2018.08.07. 01:26:02
Persze mindenki azt a hatalmat és frakciót szolgálja, amelyiket akarja. Hiszen ez egy sandbox játék, lényegében zéró következményekkel a térfél váltások esetében. De ahogy Dzsini is megjegyezte múltkor, azért kicsit ironikus, hogy az önmagukra büszke fed parancsnokok corvette-jein szinte egytől-egyig barbi-pajzs virít... Micsoda hanyatló erkölcsök. <#wow3>#wow3>
Egyébként semmivel nem vagy elkésve ilyen szempontból. Leginkább azért írtam róla, hogy felhívjam rá a figyelmed, hogy akad még néhány rétege a játéknak, ami elsőre esetleg nem is tűnik fel. Általában a parancsnokok többsége akkor kezd el ezzel a résszel foglalkozni, amikor már van egy biztos háttere. Viszont a kapcsolatok kiépítését a frakciókkal már egészen korán el lehet kezdeni. És ez azon kívül, hogy szívmelengető érzés, hogy akadnak helyek, ahol barátként vagy szövetségesként fogadnak, egészen konkrét előnyökkel is jár a dolog. (Lásd küldetések, permitek, stb.)
Én ilyenkor általában jófej szoktam lenni, ha vannak más várakozók is, akkor jelzem a többieknek felszállás után, hogy szabad a pálya.
Mé nem adnak leszállási engedélyt ?
Már vagy 5 perce itt ácsorgok és semmi. Mi a nyavalyáért nem engednek be, pedig tele van a hajó nekik hozott cuccokkal ? Ilyenkor mi a pálya ? Ha berohanok mint Zrínyi simán lelőnek. Ilyenkor mit lehet tenni ?
Combat Rank: Harmless > 47%
Trade Rank: Broker >0%
Explorer Rank: Surveyor> 37%
CQC Rank: Helpless> 0%
Federation : Cordial 32% Rank: None: 100%
Empire : Neutral 0%
Alliance : Neutral 1%
Csatlakoznék én szívesen akár a Szövetségesekhez is de ilyen értékekkel inkább megmosolyognának mint tárt karokkal várnának szerintem 😊 Ettől függetlenül gyúrjak a szövikre ? Gondolom akkor olyan környékre kellene költözni ahol ők vannak fölényben?
REP - A hírnevedet és megítélésedet növeli az adott frakciónál és a frakció felett álló szuperhatalomnál (Birodalom/Föderáció/Szövetség). Rövid távon a frakció feléd való viszonyát befolyásolja. Minél jobb a megítélésed, annál hamarabb sietnek a segítségedre a saját szektorukban, ha baj lenne, illetve annál szaftosabb küldetéseket bíznak rád. (Az allied státusz a legmagasabb.) A szuperhatalomnál lévő rangod fejlődésére is hatással van. A Birodalom és a Föderáció esetében a rangodtól függően kapsz engedélyeket különböző rendszerek elérésére (pl. Sol permit), illetve bizonyos hajótípusok megvásárlására (pl. Federal Assault Ship). (Persze, ha engem kérdeznek, aki eladja a lelkét a korrupt fedeknek vagy a rabszolgahajcsár impeknek néhány csilli-villi hajóért, az meg is érdemli. <#papakacsint>#papakacsint> A Szövetség számít az egyetlen jó fiúnak galaxis szerte! <#crazya>#crazya>)
INF - Az adott frakció befolyásának változását mutatja abban a szektorban, ahol felvetted a küldetést. Ez akkor kezd igazán érdekessé válni, amikor szeretnél a hatalmi játékokba is valamilyen szinten beleszólni. Ahogy emelkedik a frakció befolyása, úgy válhat belőle fokozatosan az adott szektor irányító frakciója. Illetve ha már ők irányítják az adott szektor, bizonyos befolyási szint elérése (75%+) után másik szektorba is tovább tudnak terjeszkedni. Ha sikeres volt a terjeszkedés, akkor az új szektorban szintén elkezdhet emelkedni a befolyásuk értéke. Ez pedig ahhoz vezet, hogy előbb-utóbb valamelyik helyi frakcióval konfliktusba kerülnek egy-egy állomás, illetve akár a szektor birtoklása miatt is. Ha azonos az értékrendjük, akkor választásokon dől el a hatalom átvétel. Ha eltérő, akkor polgárháború vagy akár háború is kitörhet közöttük. Szóval ha az egyszerű röpködésnél, kereskedésnél kicsit többet szeretnél, akkor ez az első lépés abba az irányba, hogy hatással légy a galaxis eseményeire. A következő szint a Powerplay lenne, de az egyéb kockázatokkal és mellékhatásokkal jár. Gondolom nem kell vázolnom, hogy miért előnyös számodra, ha egy olyan frakciónál vagy allied státuszba, amely több szektort is birtokol.
Utoljára szerkesztette: Komor88, 2018.08.06. 17:18:33
Nincs a listán az összes létező Huttonra utazó, de az időn látszik, hogy ez ennyi idő, akárki akármit csinál. És ha kiértél a bolygók környékéről, akkor már 99%, hogy senki nem fog zavarni, nyugodtan otthagyhatod a gépet - néha rápillantasz, hogy lassul-e már. Én olyan 10 körüli alkalommal voltam már ott, még sose akadtam bele senkibe útközben (PvE privát csoportban és szólóban játszom).
Az viszont érdekelne, hogy az Alpha Centauri ha medium security-ben van előfordulhat hogy megkalózkodnak ?
Mert rázoomolnék erre a Hutton Orbitálra aztán hagynám a gépet egyedül. Csak ha közben levadásznak akkor nem szívesen hagyom itt a gépet. ... éééés. láttam ranglistát ki milyen gyorsan vagy lassan érte el a Huttont. Ez autómatikus lista a rendszer rögzíti ?