ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Itt van a honlapja, lehet jelentkezni már most rá
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
DW3 még nincs hivatalosan bejelentve? Vagy lényegében ez az? 😄
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Pénzkeresési szempontból nem hiszem, hogy hatalmas dolog lesz ez, nincs tele neutronokkal és fekete lyukakkal a Cone szektor - és az se lesz könnyű, hogy valamilyen égitestre első felfedezőként rákerüljön a nevünk, hiszen sokan csatlakoznak a bulihoz és amint a szerver újra elérhető elindul a horda 😊 De mindezek mellett jó szórakozás lesz, és ez a játék lényege.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Harmadrészt, a 80 fényéves ugrás azért már fölösleges igaz? 😊 Jelenleg Anakondával vagyok, de akkor tán vissza is kéne mennem, Pl. Diamondback Exp.-re, vagy inkább átalakítom a Krait-ot, a VR miatt is. + SRV!!! 😊
Viszont egy ilyen ritka lehetőséget szívem szerint nem hagynám ki. 😄
A Gronis-ba bármennyi hajó tudhat bedokkolni igaz? (Soloban fogok oda bedokkolni.)
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
A szeptembert egy olyan szektorban fogja tölteni, ami a környező permitlockos területek miatt elérhetetlen egy normál hajó számára, 400+ fényév vastag "fal" veszi körbe.
A terv az, hogy a Gnosisra bedokkolt hajók ez alatt az idő alatt bejárhatják a zárt területet és leadhatják az adatokat a Gnosison az Universal Cartogarphics részére, az októberi "szabadulásig".
Aki részt szeretne venni ebben az elég különleges utazásban a fenti linken jelzett helyeken csatlakozhat a Gnosishoz, ami szeptember 6-án a szokásos csütörtöki leállás során ugrik be a Cone szektorba, az Outotz ST-I d9-4 rendszerből (ez a zárt rendszerek határán van).
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Az INARA-n a második küldi egyébként. Már látom is, hogy az ottani Marketen a víz, Aquaponic Systems és az Water Purifiers 999,999db mennyiségben igénylik. Remek. Akkor lényegében értettem csak nem voltam benne biztos hogy értem. A Templar Barracks | Randgnid viszonylatot köszi. Elsőre nem esett le.
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Tény hogy itt már (angoltudás) és nagyobb szövegértés is kell hozzá mint normál küldik esetében.
Gondolom az már leesett hogy a Water purifiers és a water ezek áruk, (Aquaponic Systems is kellhet.) De!! Nem is kötelező mind a háromféle áruból bevásárolni! Akár hozhatsz 500 tonna vizet is, ugyanúgy is megkapod a jutalmat, tudommal nem számít hogy ki és mennyit szállít, ugyanúgy megkapják a jutalmat, persze aki többet szállít, az feljebb jut a toplétrán és többet kap, tehát van benne kis versenyzés is. 😊 A megfelelő piacon kell megvenni az megadott árukat.
A "Templar Barracks" egy állomás a Randgnid csillagrendszerben, oda kell vinni és jelen esetben eladni az ott lévő piacon a vizet cuccokat. Sok esetben pl. még ha Colonia-nak is kell valami, mégsem pont a Colonia rendszerbe kellett menni, hanem oda ami a leírnak. Én már csináltam egy CG-t Coloniának és akkor kontrétan material-okat (Arseic, Mercury, meg ilyenek) kellett szállítani. (tehát még a raktér se kellett, mert a materialok ugye külön tárolókban vannak.) És ott valami "science..." menüpontnál kellett leadni a Contrast-oknál. 😊
Egyébként, ha valamiért mégse sikerül kibogarászni hogy mit-hogyan-hova, akkor az INARA a barátod. 😊 https://inara.cz/galaxy-communitygoals/
(Természetesen mielőtt szállítasz felé, fel kell iratkoznod előtte a CG-re, de ezt sztem tudod. 😊 )
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.08.18. 11:33:20
Egyik videóban hallottam, hogy érdemes feliratkozni, mert lényegében pénz jár érte. Össze kell grundolni fix-ipszilon mennyiségű anyagot és "mindenki" jól jár. A harmadik rendszerben jártam már és mind a háromban elérhető a hangárból ugyan az a feliratkozós küldetés. Viszont a leírásban - számomra - nem egyértelmű hogy mit kell hova szállítani ? Amit megad egy rendszert egy bizonyos RANDGNID rendszert, ott fogják felépíteni és minden más rendszerből oda lehet szállítani a nyersanyagokat ? Vagyok a BETA COMMAE rendszerben és innen mit vihetek ? A leírásban csak ennyit találtam : Colonia Hydropohonic Initiative - delivery Aquaphonic system, Water purifiers and water for Templar Barracks in the RANDGNID system.
Azt még talán értem, hogy a Colónia valami vizes cuccot akar építeni ? De mi köze a Templomos Barakknak hozzá ? Kicsit nem értem mi a nyersanyag igényük ? 😊 Valaki homályosítson fel kérem. Köszönöm.
Kíváncsi leszek, hogy Q4-es update-el milyen ráncfelvarráson fognak átesni a bolygó felszínek. Remélem a gamescon-on mutatnak majd belőle valamit. A concept képek szépek, de jobban érdekel mire számítsunk a valóságban, mert a jelenlegi felszín nagyon gyenge.

Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2018.08.18. 08:49:56
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"
Az is látszik, hogy bármennyire is törekszik realisztikusan élvezhető lenni a játék, a játszhatóság oltárán fel kell áldozni pár dolgot. Meg is tették, szerintem élhető kompromisszumok ezek.
Szóba került itt a procedurális random generálás amivel dolgozik a játék. Az jutott eszembe hogy pl. a NoManSky az Elit Dangerous világ silány rajzfilm változata. És ezzel nem akarok senkit sem megsérteni. Egyszerűen csak ilyen érzésem van amikor a kettőt egymás mellé teszem a procedurálisan generált játékok palettáján. Ettől még lehet vannak hibái, de addig amíg magába szippant és leköt 300+ órára, addig nem panaszkodom. Joggal érzem, hogy kapok valamit a pénzemért. És ez nem minden játékról mondható el sajnos ...
Azt nem értem, mitől dogfight az Elite 1 és mitől lovagi torna a Frontier harca? Éppen az utóbbiban harcoltam éveken át, és nem érzek nagy különbséget a 3 rész között. Mondjuk a C64-szint inkább minősíthetetlen, ott is az Amiga remake-t kell alapul venni. A kinetikus fegyverekkel sem lenne semmi baj (azt félretéve hogy nem valók egy sci-fi játékba), hiszen a kilőtt lövedékek ugyanúgy viselkednek a saját viszonyítási rendszerünkben akkor is ha "állunk" egy bolygó felett, vagy ha minden harcoló fél ugyanazon vektor mentén több tízezer km/s sebességgel száguld.
Hajóméretek: szerintem ezt könnyű elintézni annyival, hogy mondjuk az FSD technológiához muszáj egy bizonyos sűrűség alatt lenni, és a hajó nagy részét ezért kell hogy "semmi" töltse ki. Kb mint hogy a vízen sem lehet tömör vasakra, mondjuk sínekből ácsolt tutajokra ülve evezni 😊
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Utoljára szerkesztette: Komor88, 2018.08.17. 13:35:30
Nem fogják ennyi idő után se a hajóméreteket/tömegeket átszabni, se az alapvető repülési motort újraírni. Ez működik, nagyjából hasonló élményt nyújt felszínen és mélyűrben is, jól adaptálható légkörre, élvezetes a használata - marad.
És marad az is, hogy a legkisebb hajónak is parancsnoki hídja van és nem pilótafülkéje 😊
Mindamellett, ha ebbe belefognak, megcsinálhatnák azt is, hogy a hajók az elite II fizikája szerint működjenek, vagyis az űrben nincs maximális sebesség, a hajónak gyorsulása van, nem száguldasz fénysebesség felett a naprendszerben, viszont ugorhatsz kicsiket is. Persze, ha ezeket bevezetnék, a harcot is át kéne alakítani, a kinetikus fegyverek meg mehetnének a kukába.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Ránézésre egy kis egyszermélyes vadászgép, amibe bele tudsz ülni, és belül szűkösen elférsz úgy-ahogy, ezen kívül fegyverek és hajtóművek vannak rajta. Ehhez képest 42 méter hosszú és 27 méter széles - nagyobb, mint az Űrsikló és a Millennium Falcon és akkora a pilótafülkéje, hogy az ülés és a HUD között hatalmas a hely (VR-ben ez nagyon látszik, meg a belső kameranézeteken), elfér benne egy SRV az indítómoduljával, meg tizenpár tonne üzemanyagkonténer.
A többi hajó ugyanilyen konzisztens módon lett óriásira építve - cserébe bármelyikkel, még egy Sidewinderrel is évekre kiköltözhetsz a mélyűrbe, és el tudja látni önmagát és a pilótát. Jó régen már lefutottunk ezen pár kört, a hajóméretek ilyenek és kész 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.08.17. 08:54:07
Emellett igen, tömegként IS szerepel, úgyhogy az egész számolási konzisztenciát rögtön a legelején ki lehet dobni az ablakon, mert ők a kezdetektől fogva összevissza használják a kettőt.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.08.17. 08:33:24
Raxxla? Az ED Wiki szerint az egy mesés bolygó, szellemvilág és mítosz....<#fejvakaras>#fejvakaras>
A múlt évi Explo-n elmondott fényeffekt módosítások már a 3. beyond-dal jönnek, vagy az is csak a 4.-kel?
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.08.16. 23:36:16
https://fxmason.blogspot.com/
Egyéb érdekesség Galnetről. Ami szerint 2 új személyi számítógép fejlesztésén dolgoznak. Ennek elég Spaceleg szaga van.
Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2018.08.16. 20:17:04
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"
Az is kellemetlen, mikor a hajóhoz visszamenve áll fejre az ember, de a közelében már nem működik a hajtómű. Mi a fenét csináljak <#fejvakaras>#fejvakaras> ?
Ha tudnád, hogy mibe keveredtél. <#eplus2>#eplus2>
Utoljára szerkesztette: Gabo, 2018.08.15. 13:25:09
Már csak azt kéne tudnom, (kis súgást kérek aztán megszűnök mára a sok kérdésemmel) mi az a Thirdparty Retail ?
Remélem valami bónusz csomagos csilli-villi és nem valami korlátozott bigyó 😊)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.08.15. 12:50:15
Az Elite már megvan, azzal nincs dolgod.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.08.15. 12:33:23
A Frontier Accountban már látok "mindent".
Alap játék + horizons.
Beléptem a Frontier oldalán keresztül a Steam fiókomba.
Most melyik lépés következik? Mert bár az Elitet tudom Steam -en Claim-olni (jól leírtam mi ? ) Addig a Horizons nem Steam-es .... így viszont hogyan fogom Claim-olni ?
Vagy ne foglalkozzak vele és írjam neki a kódot aztán a rendszer már tudja ?

Hey there Thunder,
Thanks a lot for getting back to us with that email address.
I have been able to transfer your copy of the Horizons Season Pass to your original account registered under [email protected] when you log in on this account now you should be able to choose to log in on Horizons.
I hope that you enjoy all the new features that Horizons brings to the game!
If there's anything else we can do please let us know.
Kind regards,
CMDR Unha
Genuine Space Detective
Elite Dangerous Customer Support Wing
Még nem teszteltem de remélem működni fog. Írom a fejleményeket.
Sorry, hogy így tele offoltam a fórumot, de hátha tanulsággal szolgál bárkinek az eset és a közös gondolkodás.
Viszont egyszerre több acc-ot húzni, hogy megfelelő rangok, repuk és hátterek legyenek, igencsak időigényes művelet.