ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KiruHoshino
Ez a probléma, hogy nem jött meghívó hozzá. Marco Qwent-nél megvan a szükséges Tier 3 grade, de a Palin nem üzent, hogy menjek.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Illetve, az exploration adatokat azért sem kellene elveszíteni, mert ha az FSD-t már máshol G5-re húztad, a thrustert pedig pl. Farseer-nál G3-ra, akkor Palin-nál is kell a G3, hogy a thrustert tovább húzzad. Azt pedig éppen azzal lehet elérni, hogy nála adod el az exploration adatokat, kb. 2 milla CR-t érő exploration data-val lehet. (ja, és gondolom voltál Marco Qwent-nél, és ott csináltal G3-G4-et).
Menj be az Engineers panelre, nézd meg, hogy Palin-nél az 5000 ly-ből mennyit jelez : xxxx/5000, ahol xxxx az, hogy szerinte mennyit mentél. Nálam már utazás közben frissítette.
KiruHoshino
Mentem 5500 fényévet. Most már elegem lett az egészből. Elindultam vissza. Palin meg bekaphatja...

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

s_andras
Ejnye no, aki 3 és fél óra alatt letud ~5000 fényévet, annak "tilos" az önmegsemmisítés, tessék szépen visszajönni! 😉 Addig is menj kicsit messzebb, hogy tutira meglegyen a táv!

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
Palin jelentkezik, ha megfelelő távolságban jársz, de ha elpusztul a hajód, akkor oda a felfedezési adat, és a biztosítási díjat is ki kell fizetni. Az Anaconda nem olyan olcsó.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

KiruHoshino
Megérkeztem az 5000+ fényéves út végére. Palin bácsi nem jelentkezett eddig. :|

Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2018.08.26. 23:19:16

De, elveszíted.

KiruHoshino
Ha meghalok biztos nem veszítem el a felfedezési adatokat?

Dzsini
Egy Diamondback Explorer + válassz egy szép ködöt kb. 5000 fényévre, útvonaltervező, neutronok használata, aztán usgyi - pár óra alatt le lehet tudni 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

KiruHoshino
Rendben van. 😄 Köszi. Most az ég legyen velem és adjon birkatürelmet az utazáshoz. 😄

Dzsini
Hm, mégis ér:
ez alapján legalábbis - mindenképp várd meg mikor szól, hogy mehetsz, utána pukkaszthatsz.

Viszont ha visszajössz, a begyűjtött adatokból pármillió biztos lesz a számládon, plusz a felfedezői rangot is megtolja.

KiruHoshino
Tényleg nem ér vagy csak szívatsz? 😄 Számomra nagy szenvedés már ez is. 😄

Dzsini
Az sajnos nem ér, vissza is kell jönni és leszállni 😊

(amúgy a legutóbbi landolási pozíciódra)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.08.26. 19:28:43

KiruHoshino
Ha leutazom ezt az 5000 fényévet és megsemmisítem a hajóm hova fog visszadobni? Csak, hogy ne keljen már vissza is ugrálgatni.

Dzsini
Tökmindegy, jobboldalt a felfedezési dolgaid között írja, hogy mennyi a legtöbb, amennyire jutottál. 5000 fényév meg nagyjából a buborékhoz képest mindegy.

KiruHoshino
Ezzel csak az a gond, hogy nem emlékszem, hogy hol kezdtem. BÉTA óta játszom.

Dzsini
Elvileg Qwent 3 megismertet vele, 5000+ fényév a kezdeti rendszeredtől (jobboldalt az adatok között írja, hogy mennyi a legnagyobb táv) a meghívó, és 25 Sensor Fragment (régebben Unknown Fragment) kell neki a megnyitáshoz.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.08.26. 19:03:31

KiruHoshino
Elég méretesnek tűnnek.

Egyéb: Hogy kapom meg a meghívót Professzor Palintól? Már megvan a tier 3 Marco Qwent-nél. Van valami kitétele?

Dzsini

KiruHoshino
Én emiatt nem aggódok. 😄 Anno képes voltam kipengetni a játékért a 75$-t és megjelenéskor a Horizon kiegészítőt is bezsákoltam. Én bízom az FD-be. Nem mondom, hogy tökéletes a játék, mert akkor valószínűleg több mint 375 órám lenne benne. Jelenleg számomra üres. A céljaim elértem. Innentől kezdve én csak tartalomra várok. És az egyik ilyen tartalom talán a Q4 update lesz. A másik pedig a Space legs.

Emellett nem értem sokan miért sírnak ha fizetős tartalom jön a játékhoz, senki nem gondolhatja komolyan, hogy tök ingyen lehet játékot fejleszteni, én ha szeretek egy játékot és korrekt tartalommal jönnek a fizetős dlc-k akkor szívesen megveszem mert fejlődik bővül a játék. Én akár évente is vennék egy fizetős dlc-t...

https://fxmason.blogspot.com/

Logikusan gondolkodva teljesen felesleges lett volna ennyire személyre szabható karakter generátort készíteni pusztán csak arra, hogy ott üljön a pilota egy helyben és max kameranézetből lehessen látni. Feltehetőleg előbb utóbb tényleg lesz space leg és azért készült olyanra a Holo-Me amilyenre. <#gonosz1>

Persze én is amondó vagyok, hogy csak nyugtával mert tényleg jobb lenne meglepődni azon, hogy lesz, mint azt várva szembesülni azzal, hogy még mindig nem tartunk ott vagy más jön... <#rolleyes>
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.08.26. 09:45:09

https://fxmason.blogspot.com/

KiruHoshino
Én is erre asszociálok, de kár előre reménykedni. Tavaly is seggre estem emiatt. Valaki Space Leg szagot érez és van aki a Q4-hez kapcsolja az egész dolgot. Mindkét lehetőség lehetséges.

De azért remélem tényleg Space Leg lesz. 😛 Akinek meg nem tetszik az lecumizhat. Braben már rég megmondta, hogy az Elite Dangerous az a játék ami a te karaktered történetéről szól és nem az űrhajódéról.

Dzsini
A legtöbben a régebbi és a mostani "személyes holo-interfész" alapján a space legs első bemutatóit (techdemók) várják - vagy legalábbis az alapötleteket, hogy milyen módon lehetne a mostani kijelzőket elhelyezni - karra téve, nyakláncként, ami körbe vetít a fejed köré, stb.
Akár az is lehet, hogy elkészítettek pár koncepciót ezzel kapcsolatban, és várják a reakciókat, ötleteket, hogy mi-hol-merre érdemes továbblépni. Régebbről volt pár concept art:

Ez lesz az idei fizetős tartalom?

Vagy az is lehet, hogy (újra) lesz egy app, ami kapcsolódik a játékhoz, és azt vezetik fel így.

KiruHoshino
Galnet News Augusztus 24.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Rival technology companies Supratech and Herculean Machines have released press statements promoting new personal-computer designs.

Scorpio DeVorrow, CEO of Supratech, told the media about his company’s forthcoming product:

“The Torc employs cutting-edge holographic technology, surrounding you in a personalised world. Its holo-interfaces respond to subtle gestures and its flexible crystalline structure makes it as elegant as jewellery. By comparison, competitors’ devices are as rudimentary as pen and paper.”

Maddox Hurd, owner of Herculean Machines, also made a statement:

“Fancy holograms might look pretty, but what matters is being able to withstand whatever life throws at you. The Duradrive is designed for those who work hard and expect their tools to stand up to the challenge. However tough you think you are, the Duradrive is tougher.”

Both companies have confirmed that they will be at the Rackham Ultratech Expo on Wednesday the 3rd of October. The technology trade show, sponsored by Rackham Capital Investments, focuses on the personal-device market. Both companies aim to have fully functional prototypes ready for the expo.

Október 3. Vajon mit jelentenek be?

RJoco
Az a Wake-es dolog szerintem High Wake és Low Wake szkennelésből jön össze. Vannak ilyenek is, amik kellenek. Forgalmas állomásnál repkedve összejön hamar.
Illetve a hajók sima szkenneléséből is kapsz egy csomó adatot, amik kellhetnek. Nem csak materialok kellenek a mérnöknek.
SC-ben a szembejövőket nézegetve mindig lefut a vizsgálat.
Én az elején sok adatot, új adatot kaptam. Ha újat találtam, akkor jelezte középen, amúgy csak az infóban (jobb fenn) tünteti fel, hogy mit szedett össze.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

A manufactured materialokhoz csekkold mindig a signal source-öket, vagy a kilőtt hajók után szedegesd össze amit elszórnak. Pl. belépsz egy HIGH resource extraction site-be, rátapadsz a radaron zölddel jelölt security hajókra és várod amíg nem kezdenek el osztani valakit. Te is belelősz párat a wanted hajóba, így megkapod a vérdíjt, meg a szétlőtt roncsai közül kikaparhatod a matikat.

Vagy ha nem vagy ilyen harcolós típus, akkor eljössz ide. Az open/solo játékmódok között váltogatva összeszedegeted az újratermelődő cuccokat. A ritka matikat is szépen adja, amit meg nem ad, azt becseréled egy material trader-nél.

Köszönöm a gyakorlati szemléletet. Közben ideértem a Plejádokhoz. Megtaláltam a B3-2 1 bolygót. Kiszaszeroltam a koordinátát. pl. 21.93-96.98 ... odaértem. Megláttam a csillógó valamit .. Öröm. Leszállás. És persze hogy már csak a csontváz maradt 😊 A táblázat tanulsága szerint még vagy 15 lelőhely van a bolygón meg még másikokon is, így már csak a bóklászás marad és a reményteljes rálelés. Ma éccaka ezeket az egyéb helyeket akarom megtalálni. Legalább is egyet. Csak ebből a kanyonból ki kell mászni mert félre tájékozódom miatta. A "gond" nem is ezzel van ... illetve nincs gond, csak persze hogy más anyag is kell majd hogy kraftolni tudjak ha visszaérek. Pl.a hecc kedvéért : Grid Resistors .... tök jó hogy roncsokban találni vagy küldi ajándék. Shield Emitters, High Density Composites, Atypical Disrupted Wake Echoes, Chemical Processors, ... és még én hittem azt, hogy a nehezebb része az egyéb extra anyagok messzi bolygókon való rálelés és kitermelése lesz. Fenét. Mehetek guberálni ... 😊))

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Dzsini

3.2 Announcement a részletekkel
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.08.23. 16:53:06

RJoco
Sajnos ilyen esemény nem volt. Legalábbis én nem láttam kirajzást.
Viszont a szomszédos rendszerekben sok játékossal lehetett találkozni.

s_andras
Jééé, ezt nem gondoltam volna!! Köszi. Teljesen abban a hitben éltem, hogy a kezdésnél ahányan voltunk, annyifelé véletlenszerűen szétszórva jelent meg a társaság a bubi egész területén. Ehhez képest aki openben kezdett, azt láthatta hogy mint egy méhkasból, rajzanak ki az egyetlen állomásból a Sidewinderek? 😊)
Mondjuk így meg már nem is érzem annyira a saját "szülőhelyem"nek...

RJoco
Az SRV-n, középen a hanglokátor segít megtalálni a különböző anyagokat. Persze, ha valaki koordináta után megy, akkor annyira nem kell neki.
Még az elején jól működött, de idén már valahogy nem voltam megelégedve vele.

Érdemesebb nagyobb hangerőt adni, hogy jobban halld.
A lényege, hogy messziről is meg lehet találni az anyagot. A hullám magassága már árulkodik, hogy mi lehet arra. Az SRV-t meg az erős jelen kell tartani (a széles skála közepe). Jó sztereó rendszernél kihallható, hogy inkább jobbról, balról vagy épp középről jön a hang.
Ahogy közeledsz, úgy fog csökkenni a széles skála, egész közel már csak 2-3 csík marad, végül megláthatod a kis jelet magad is.
Így meg lehet találni drónokkal védett területet, ahol leginkább konténereket találsz, bár én jobban szeretem az aktatáskás materiálokat.
A hajódat nagyon messziről is érzékeli és jó erősen is, ha valami nagyobbal mentél (pl.: Asp).

A rendszer térképen, ha leszkennelted az égitestet, akkor kiírja, hogy milyen anyag található rajta és milyen mennyiségben. Így már előre tudsz keresni bizonyos anyagok után.
Vagy használod a mások által már felfedezett pontokat, hogy a mérnököknek hamarabb összegyűjtsd a cuccot.
Üzemanyagnak, lőszernek valót sokat lehet találni mindenfele.

Dzsini

Dzsini
LHS 3447 - Trevithick Dock az alapjátékkal kezdőknek
Asellus Primus - Baker's Prospect (felszíni bázis) a Horizons kezdőknek
(a wikiben fel van jegyezve)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.08.23. 05:32:39

s_andras
Király lesz elmenni megint Coloniára hogy az ottani mérnökök szintjeit is felhúzzuk.
-------------------------------------------
Eszembe jutott hogy milyen nosztalgikus lenne visszatérni a szülőrendszerbe, ahol először kitett a játék az indulásnál. Csakhogy nem jegyeztem meg, fogalmam sincs melyik volt az, ki lehet ezt deríteni valahogy szerintetek?

KiruHoshino
Kiszivárgott infók a Chapter 3-ról.

New weapons:
- Large Dumbfire Missiles
- Large Seeking Missiles
- Large Torpedo Launcher
- Large Multicannon Turret
- Small Shock Cannon T/G/F
- Small Plasma Launcher T/F
- Small Shard Cannon T/F
- Small Gauss Cannon F
Planetary Wing Missions.
More narrative
Engineers arrive in Colonia
New Crusader Ship
New Guardian space-based locations, technology
New 3.2 Trailer
New Guardian-tech SLFs:
- Trident with Plasma Repeaters
- Javelin with Shard Cannon
- Lance with Gauss Cannon

Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2018.08.23. 00:27:59

Dzsini
Teljesen jó összefoglaló.
Annyi, hogy amiket szét tudsz lőni, azokat be is tudod célozni, és a középen látható "hullámradar" is jelzi képpel és hanggal is, akár látóhatáron túl.
Nagy dolgok kettesével, kis dolgok meg az aktatáska méretéig. A hajód bármikor elküldhető - lehívható a lefele nézős menüből, így nyugodtan lehet nagyobb távolságokra is bóklászni. Annyi, hogy elég vízszintes terület kell neki, hogy leszálljon - ilyen szempontból a kisebb méretű hajók természetesen előnyben vannak 😊

A koordinátás repülés meg annyira nem tragikus, 0 fok felé van "észak", arrafele csökken az egyik koordináta, 180 felé növekszik. A másik pedig ugyanez, csak 90-270-el. Egy csomó mindent meg be is jelöl a térképen, úgyhogy később egyszerűbb visszatérni.

Koordinátás repülés. Még jobb. Már csak ez kellett nekem 😊
Akkor picit rendezem amit láttam-hallottam mert még lehet nem minden világos számomra.
A leszálható bolygók száma elég nagy. Ezt már látom. Kő, fém, jég többségben lévők vegyesen. A rendszer térképen ezek a bolygók vannak kis vékony kék ívvel jelölve. Oké, ezeken le lehet szállni. Meg is tettem csak úgy kíváncsiságból. Kiszálltam SRV-be, mentem egy kört és láttam elég sok kiálló szikla van a földön éppen hogy fel nem bukik benne az SRV. Elkezdtem lövöldözni rájuk de semmi nem történt. Nem tört szét nem esett ki belőle semmi mint a videókon. Felmerült bennem, hogy akkor vagy csak egy bizonyos területen lehet csak bányászni, vagy más fegyver kell az SRV-re vagy más a technika kell hozzá és amit Én csinálok még nem jó és csiszolni kell rajta.

Elvileg az lenne a buli - gondolom így is van csak még gyakorolnom kell - hogy bármelyik légkörnélküli leszállható bolygó bármelyik részén lehet találni kibányászható anyagot csak oda kell menni, meg kell piszkálni, összeszedni SRV-vel azt a kettőt ami belefér. Felsugározni a hajóba amivel jöttem és kezdhetem újra kettesével guberálni az anyagokat. Pakolhatom Cargoba és tehetem az aktatáskás kavics gyűjteményembe is - ha van éppen - amikből később a fejlesztéseket tudom "finanszírozni". Pl. tetszenek az SRVre vonatkozó +25-50%os upgradek, üzemanyag pótlás vagy gyorsjavítási lehetőségek, csak kellenek hozzá apróbb anyagok ... már ha ez tényleg így működik.

Az aszteroidás vagy gyűrűs bányászásnál lehet limpetekkel és nagyobb több csöves finomítóval gyorsítani a kitermelést. Itt a felszíni kitermélésnél csak az SRV-be lehet kettő kanniszterrel bepakolni és megtelt ? vagy van valami trükk amivel lehet folyamatossá tenni a kitermelést ?
Utoljára szerkesztette: Yag, 2018.08.22. 13:04:12

Dzsini
A lenti táblázatokban meg vannak adva a koordináták (hosszúság és szélesség), hogy hol fogod megtalálni - egy-egy égitest nagy, csak úgy bóklászva nem igazán fogsz véletlenül beleakadni. Azokat a számokat összevetve a sajátoddal még orbital cruise-ban ráközelítesz, ott bepottyansz és akár szemmel is megtalálod, ha már közel jársz.

A kék mezők "valamit" jeleznek, ami sok dolog lehet, olyan, mint az USS az űrben repkedve. Ezek nem fix helyeken vannak, ugyanúgy véletlengenerált cuccok, és lehet benne csomó érdekes dolog (elhagyott roncsoktól kezdve bányászgépeken át biztonsági őrséggel védett konténerekig minden)
Normál ásványokat mindenhol találsz, gyakoriságtól függően kavicsokban.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.08.22. 11:10:18

Visszaültem a jó öreg ASP EXPLORER-be, mivel úgy döntöttem elég a kemény kamionozásból. Pár nap alatt 30millát guberáltam össze és e-felett vettem még két gépet, egy Dolphint meg egy Type-7-et felszerelve. Most kirándulás van, az általad említett felszereltséggel. Ide értem az Enginer-hez és elsőre úgy tűnt nem lehet hozzá leszállni, de amikor kielemeztem a bolygót és az állomást láttam van benne minden olyan mi egy általános dokk-ban szokott. Gondolom akkor le lehet parkolni ott is. Már csak a Meta-Alloy hiányzik. Szép kis móka kerekedik. Ha jól értem akkor elöbb el kell ruccannom a Plejádok felé, megtalálni egy bolygót és utána kiguberálni egy idegen lény valamijét ... láttam róla videót értem is mi a feladat, már csak egy dolog merült fel kérdésként.
Ilyenkor amikor a bolygó felszínén kell valamit gyűjteni akkor bárhol le lehet szállni a világos felén és elindulva elöbb-utóbb belebotlok raw-materiálba vagy van olyan terület ahol keresnem kell vagy érdemes? Gondolok itt a bizonyos kék mezővel jelzett területeken amit ha jól vettem észre az állomások környékén van ....

Ha úgy döntesz, hogy megkeresed a Meta-Alloy lelőhelyet, azért előtte ne felejts el felkészülni.
- Legyen discovery scanner a hajódon, hogy az ismeretlen rendszerek szkennelésével némi mellékesre is szert tehess, és az explorer rangodat is fejleszteni tudd.
- Illetve egy SVR beszerzéséről se feledkezz meg. Leszállás után ennek hiányában ugyanis csak a tájban gyönyörködhetnél a hajód ablakából.
(- Ha esetleg nem kaptad volna meg automatikusan a Horizons aktiválása után, akkor szükséged lesz egy Planetary Approach Suite-re is, hogy a bolygók felszínére le tudj szállni.)

Dzsini
Keresni, mert jó móka. Thargoid "barnacle" felszíni dolgokhoz kell elmenni:

(pozíciók a fenti linken található két táblázatban vannak, nagyjából a Plejádokban lesznek)
És ott kell a tüskéken található "virágokat" leszüretelni (SRV-vel meglövöd párszor, és lepottyan róla):

Felszedve ezek a Meta-Alloyok.

A mérnökök ikonja más, náluk le tudsz szállni, ha már van meghívód tőlük.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.08.22. 08:28:35

Kaptam egy meghívást egy bizonyos Felicity Farseer-től Deciat rendszerből aki egy Enginer. Vinnem kellene neki Meta-Alloys.
Ezt most vennem kell valamelyik marketben vagy keresnem valami bolygón és kinyernem hogy elvihessem ?
Mivel a piac ahol venni lehet qva messze van innen így gondolom inkább keresni kellene belőle. Jól értettem hogy a Magas Fémtartalmú bolygó felszínén elvileg lehet találni vagy ez egy olyan anyag amit csak meghatározott bolygókon lehet megtalálni ?
Másrészt olyan helyre van localizálva a mérnők ami ikon szerint nem egy leszálló állomás hanem egy gyár. Ettől független próbáljak meg leszállni vagy más lehetőségem nincs is csak úgy tudok valami változást elérni ha oda megyek .... persze nem üres kézzel.
Meta-Alloys - venni , vagy keresni ?

Valóban továbbfejleszti, csak előtte dolgoztatni kell egy kicsit.<#email>
s_andras
Nem saját tapasztalat, de mérget vennék rá hogy tudja folytatni. Nincsenek saját receptjeik, minden egyforma.

Sziasztok! Ha egy mérnök fejleszt nekem egy adott eszközt G3-ig - aztán G5-re átviszem egy másikhoz, akkor az nulláról kezdi, vagy folytatja G3-ról G5-re?

Elnézést a spongya fogalmazásért, de már nem fog az agyam!<#guluszem1>
Dzsini
Én eléggé biztosra veszem, hogy semmi különlegeset (értsd: nem proc. gen. tartalom) nem fogunk találni.

Valahol olvastam egy olyan felvetést, hogy biztos az a Frontier tesztelési játszótere, de az se logikus - nekik nem áll semmiből tetszés szerinti permitet megadni maguknak, úgyhogy akár a Polarison is tesztelhetnek, nem kell így túlbonyolítani. Sokkal inkább tűnik annak, hogy elkerítettek egy jó nagy részt a később érkező tartalomnak, ez meg a közepén véletlenül kimaradt a szórásból, és ha már a Canonn felvetette, hogy beugrana, nem problémáznak miatta.

KiruHoshino
Szerinted lesz ott valami érdekes? Elvégre nem véletlenül van rajta Permit. És arról se feledkezzünk meg, hogy ekkor már éles lesz a Chapter 3 ami tartogathat érdekességet.

wollnerd
Ja értem. Köszi az infót.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2