ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Dzsini
Amihez kedved van - tényleg teljesen nyitott a játék, nincs benne konkrét cél, "folyamat" vagy tennivaló.

Ha mérnöközni van kedved, azt csinálod. Van egy csomó mérnök, mindegyiket kinyitni és felfejleszteni rengeteg tennivalót ad.
Ha bányászgatni, akkor azt (3.3-al az erősen ki lesz bővítve, lásd a videókon).
Ha felfedezni, akkor azt (van egy csomó "híres" pont a galaxisban, elmehetsz megnézni őket - a 3.3. után pedig sokkal több újdonság lesz, és egyszerűbb lesz megtalálni azokat, és megjelennek a lakott vidéken a scenariok is, sok apró tennivalóval)
Ha kamionozni, akkor azt (a Hutton Orbital Truckers sok szeretettel vár).
Ha közösségi programokban van kedved részt venni, akkor azt (elmehetsz Fuel Ratnek, beszállhatsz egy csomó közösségbe, ahol beszélgettek, együtt szórakoztok, stb.).
Ha thargoidokat szeretnél vadászni, akkor azt - a scoutokat kb. bármilyen közepes hajóval lehet aprítani.
Ha szeretnél nagy, drága hajókat összeszedni, akkor mehetsz a szuperhatalmaknak munkákat vállalni, hogy a Cuttert és/vagy a Corvettet megvehesd.
És így tovább...

Ilyen szempontból a játék egy nagy, üres könyv, amit teleírhatsz azokkal a kalandokkal, amiket magadnak kitalálsz. Nem fogja a kezed, nem rak ki célzászlókat neked. Tedd meg magad.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.11.05. 08:17:46

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Valószínű ez lesz, pihenés. De ha még sem, technikailag mi lenne a folyamat ? Végig járni a mérnököket ? Craftolni az alkatrészeket? A hiányzó elemeket össze guberálni a galaxisokból ? Vagy a mérnökökhöz csak akkor betérni ha útba esnek ?

Dzsini
Amihez csak épp kedved van (ha csak úgy repkedni, az is jó, akár csak úgy küldetéseket teljesítve, vagy anélkül). Ha épp semmihez, akkor pihenj egy kicsit, nem kell erőltetni. Nyugodtan pihenhet a pilótád.

Nemsokára jön a 3.3, amivel a felfedezés-bányászat szépen át lesz faragva, az lehet, hogy megtetszik.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Ja, tényleg 😄 bocsi, már automatikusan írtam... a meta-alloynak nem kell védett raktér.

Huhhh ...szerintem eltévedtem vagy csak elfáradtam. Most akkor merre és mit ? Leparkoltam a Deciant rendszerben, babráltattam az egyik Mérnökkel az FSDt. .... és akkor most merre tovább, hova ? Szerintem kicsit elfáradtam ebbe a végtelen űrben. Van 35milla a hajó trezorjában van egy teherhajóm egy ASPExplorer egy Delphin utasoknak ... most értem vissza a Pleyádok rendszrekből, egy ideig a mászkálás és a rendszer/bolygó keresés se fog lekötni. Van még pár specko alapanyag amit a craftolásokhoz be lehetne szerezni guberálásokkal ....
Adhatnátok pár tippet vagy célnak valót amifelé érdemes lenne elindúlni. Köszi.

s_andras
Csak hogy ne maradjon bent a hiba: a meta-alloy nem teszi tönkre a hajót, nem kell hozzá korrózióálló raktér, összekeveredett a Thargoid cuccokkal 😉
Amúgy én még nem voltam barnacle helyszínen, nem tudom hogy módváltogatással lehet-e ott farmolni. Ami viszont biztos, hogy a Thargoid felszíni bázisnál (aminek a közepén lévő csillagtök alakú "épületben" van a térképszoba vagy mi) a körben elhelyezkedő kisebb tüskék egyikéből minden ki-belépéssel ki lehet lőni egyet->végtelen meta-alloy.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

RJoco
Ha elég nagy raktere van a másik hajódnak, hogy beférjen az aktuális hajódban tárolt cucc, akkor tudsz váltani. Ha nincs, akkor meg kell válnod tőle, mert nem enged hajót váltani.
Jó lenne, ha ezt megoldanák már, mert kicsit idegesítő a dolog. Főleg, ha a romokhoz tárolod a cuccot a hajón, de szeretnél mást csinálni és később visszatérni a romokhoz. Mindent újra be kell gyűjtened, ha nem akarod magaddal cipelni mindig. É természetesen mindig megtalálnak a kalózok.

Bár most nagyon érdekes dolog történt velem. Az Anaconda-val fúrkáltam, majd jó messzire vittem a cuccot és senki meg sem próbált megtámadni. Pedig jól fel van fegyverezve, vártam is, hogy kiszedjenek SC-ből, de semmi. Bezzeg, ha Asp-vel vittem valamit, akkor mindig megtaláltak. Még a bubitól messzebb is.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Dzsini
Beérett barnacle helyszínekről leszállásonként 2-3-at be lehet gyűjteni, azokból meg rengeteg van, küldetés díjként is kaphatsz, azért annyira nem tragédia összeszedni... csak legyen hozzá raktered, amiben nem marja szét a hajót.

Tech bróker be van lőve vagy biztos sok narcoticumot szívott. 16 Meta-Alloys ? Hármat alig bírtam szerezni, nem hogy 16ot vagy huszat. A piacon szinte vehetetlen a fellelhető helyek csak a Pleyadok rendszerben ott is lelőhelyenként max hármat lehet guberálni. El vannak ezek varázsolva. ....

Dzsini
Nem lehet leparkolt hajót raktárként használni.
Tech brokernél kellhet kinyitni pár dolgot, amiben biztos vagyok...

Szereztem pár Meta-Alloyt hogy elvigyem a mérnökhöz. Egyet kért, maradt még kettő. Tartogassam a másik kettőt valamire hátha jó lesz még fizetőeszköznek egy másik mérnöknél, vagy eladhatom mert már úgy sem kell semmire ? Elég macerás volt megszerezni ezért nem henyélném el ha bármi hasznát vehetem a jövőben. Ha van pár értékes cuccom le tudom tenni azokat valahol hogy ne cipeljem állandóan magammal ? Gondolok itt arra, hogy egy másik már meglévő hajóm csomagterében hagyom és ha később kell valamire akkor csak "előveszem" ... Lehet úgy hajót váltani hogy marad valami a rakterében ?

ja. most láttam az egyik "plakáton" hogy 1 hónap, négy hétre datálják a béta lezárását.

Elite 4session december
Utoljára szerkesztette: Yag, 2018.11.04. 17:51:31

Tyranida spórák, jön a kaptárflotta😊
Űrfokhagyma! <#alien>
Dzsini

RJoco
Elvileg úgy december eleje körül. Biztosabbat nem tudok. Gondolom a teszt során feltárt hibáktól és azok javítási idejétől is függ.
Korábban volt kép is a tesztelés menetéről, görgess vissza. Én most annyira nem mentem vissza, csak oda, ahol megemlítik a november 30-at.

Ez is egy szempont. Mivel nem tudom elérni, marad nekem is a várakozás. Már csak annyit kérdezek : Mikor zárul a Béta és lesz 3.2 ből 3.3 élesben ?

RJoco
Én nem akarok bétázni, szóval sosem klikkelek/klikkeltem rá.
Amit bétában csinálsz, az úgyis elvész. És amennyit játszani tudok vele, inkább legyen maradandó.
Majd, ha kijött, akkor megtapasztalom. Addigra úgyis meglesznek az infók, amivel időt spórolhatok.

Nagyjából ezeket vettem észre én is. A végső és alapvető gondom most már csak az, hogy amikor a Horizons betát indítom, elindul, bejön a menü ... jobbra forog a Zűrálomás, de nem tudok beleklikkelni egyik menübe sem. Olyan mintha inaktívak lennének a menü elemek. Nyílván nem azok, mivel mások már játszanak vele, csak azt nem tudom nálam miért nem aktív. A sima Horizons 64bit nem gondolkodik semmit. A menük egy klikkelésre aktívak és minden simán fut. Elindul a játék az utsó mentéstől. Csak a Béta nem.

RJoco
Van amikor az ember nem figyel és valami újat fedez fel, ami megkavarja.
Ha az óra melletti steam ikonról indítom a játékot, akkor 6 féle opció van a Launcher-ben.
Horizons 64 bit; sima 64 bit, Combat Arena 64 bit (ezek látszanak kapásból), majd lejjebb görgetve Horizons beta; sima beta és a Combat Training.
Ha a steam ablakából indítom, akkor eleve megkérdi, hogy a simát, a Horizons-t vagy VR-t akarok e indítani. Mivel mindig a Horizons-t indítom, így a Launcher-ben a Horizons 64 bit és a Horizons beta jelenik meg, ami jelenleg open beta 3.3.

RJoco
Ez így mondjuk elég macerásnak tűnik. Kíváncsi vagyok, hogy mennyit lehet így kibányászni.
Nagy hajóval szívás lesz a célozgatás, manőverezés.

Caliph
Egy dologra mondjuk remélem figyelnek,hogy a collector limpet hányszor fogja magát szétzúzni az aszteroida darabjain... 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
nagyon állat a mining,kifejezetten tettszik,remélem ára is lesz az érceknek 😊 már fittelem is a mining condátmat 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
Mining and Squadrons

Akit csak a bányász rész érdekel ObsidianAnt kigyűjtötte a lényeget

Dzsini
Lagrange-köd (az első megtalált különlegesség)

30án este még három tétel volt a launcherben.
Horizon 64bit,
Horizon 3.2
Open Beta 3.3
telepítettem a 3.3-at nem indul el.
Elindítottam a Horizon 64bit-et és mindent a régiben találtam. Egy gramm váltoást nem fedeztem fel a beharangozott videókra alapozva. Ezért gondoltam hogy a 3.2 egy játszható 4es pach és újratelepítem. A Beta meg valami miatt el se indul. Feltételeztem a gépemben vagy a telepítésben van a hiba ergó leszedtem, most telepítem újra.
Persze így már érthető, hogy ha tényleg így van, hogy a 3.2es pach az alap és a 3.3 egy teszt verzió csak "még" nem jutottam hozzá. Remélem nálam is elindul ha befejezi a telepítést ... sorry ha értetlenkedem csak kicsit megkavartam magam.

Dzsini
A sima horizons 64 bit (amihez nincs odaírva hogy béta) az a 3.2.

Vagy én nem értem?

igen. megvan. van open béta és horizons 64 bit- sajna így lemaradtam a 3.2ről. ha el tudom majd indítani a 3.3at örülni is fogok neki addig csak csorog a nyálam ...

Dzsini
A launcher alján választhatsz, hogy melyiket indítod... kiválasztod nem "Open Beta" felirattal rendelkezőt, és hajrá...

értem én. csak nem biztos, hogy folyamatosan ezt szeretném. sajna újrahúzás után sem tudtam 3.2re vissza váltani ... jól benéztem.
a gond ezzel csak az, hogy a 3.3 valami miatt nem indul el.

Dzsini
A béta lényege az, hogy segítesz hibákat, bugokat keresni egy megjelenés előtti állapotú programban, játékbeli következmények nélkül.

upsz. Akkor ez komoly bukó lesz ha haladni akar az ember. Max gyakorlásnak betudható .... hm ...

Dzsini
Amit a bétában (3.3) csinálsz, az elmúlik, miután a béta véget ér.
Amit a normál játékban (3.2) csinálsz, az megmarad 😊

3.2 és 3.3 open béta közt mi a különbség ? Láttam mindkettő bugfix felsorolását így azt érdekel, hogy működését tekintve melyiket miért érdemes választani játszáshoz ? Ahogy látom mivel 3.3at telepítttem így már a 3.2re nem tudok visszamenni. Ha újra telepítem az egész gamét lehet átválthatok 3.2re ?

Dzsini

KiruHoshino
Inkább azt a hibát javítanák amit a ma reggeli patchel okoztak. Megnyitom a Galaxy mapot és instant crash.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Dzsini
Hello folks,
I've updated the patch notes with an additional point:

- Orca, Dolphin and Beluga optional internal slots no longer restricted to just passenger cabins.

Ferdi újratöltve
KiruHoshino
Az új hajó a Mamba közelebbről.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Dzsini

Krait Phantom leállítva, körbenézve (a linkelt videón, 2:32-től)
2 large, 2 medium, fighter bay nincs (azt mondják a nagyobb hajtóművek miatt feláldozva), lehet, hogy még jobb felfedező lehet belőle, mint a sima Krait?

És a Naprendszerben már a Voyager látogatás se annyira összetett:

ez meg csak úgy...

Dzsini
"semmit nem szkennelt, csak elsütötte az ADS-t. Az új módszerrel ez kiesik."
Nem esik ki, pont ezzel kezdték az új rendszer bemutatását, hogy a honk-jump az pont ugyanannyi pénzt fog hozni, mint eddig.
Ami neki hiányzik, hogy ez már nem fogja az összes égitestet feldobni a térképre, csak a csillagokat.
Ahhoz, hogy az esetleges ELW-ket ki lehessen szűrni, ahhoz be kell lépni a második szkennerfelületre, és ott a spektrumra rápillantani.

RJoco
Kicsit elbeszéltek egymás mellett, mert s_andras azért sír, mert ő csak koca felfedező. Vagyis míg halad egy jelentősebb pont felé, pl. Colonia, addig sok rendszer adatot össze tud gyűjteni, ami nem rossz pénz, még akkor sem, ha semmit nem szkennelt, csak elsütötte az ADS-t.
Az új módszerrel ez kiesik.
Viszont a felfedezőknek kedvezni fog a gyorsasága miatt.
Lényegében egy ficsőr a Frontier részéről, hogy igazán az kapjon csak pénzt és rangot, aki ténylegesen foglalkozik is a felfedezéssel, az átutazók meg csak utazgassanak.

Dzsini
Fejlődik a dolog 😊

Dzsini
Nem, akit érdekel, az rá fog zoomolni arra a kevés földszerűre, stb., amiért eddig is a sok pénzt kapta - és azokról gyorsabban, hamarabb megkapja az eddigi adatokat. Azok ott lesznek a térképen, te pedig szomorkodhatsz, hogy nem látod "egyben a rendszert" - mindaddig, amíg valaki fel nem térképezi helyetted. Ő fogja megtalálni és megjelölni a felszíni dolgokat, a thargoid/guardian/emberi állomásokat, stb.

Te pedig repülhetsz tovább a következő ELW-t keresve.

s_andras
Ezzel az "előnnyel" kitörölhetjük. Eddig sem érdekelt senkit az a töménytelen sok jeges szikla és semmire sem jó gázóriás, de azért jó volt látni egyben egy rendszert ahol már jártunk. Ennek vége, mert senki sem fog sz*rakodni azzal hogy egyesével rázoomoljon a 48 jelforrásra, hiába kapunk utána DSS-szintű adatokat, az a kutyát nem érdekli (csak nagyon ritka kivételes esetekben).

Dzsini
Igen, többek között ezzel kezdődött a beszélgetés, hogy a "térképre pakolás" most már azt jelenti, hogy részletes adatokat szerzel az összes égitestről (régebbi DSS szkennelés közelről) és az USS-ekről is akár. Ez több idő, de sokkal kevesebb, mint most elrepkedni az összes égitesthez.
Anélkül, ha más még nem derítette fel a rendszert, akkor csak a csillagokat látod és az összesítést, mert azokat felszórja az alap honk.

Az pedig, hogy továbbra se érted... nem tudok rá mit mondani, eléggé egyértelmű és egyszerű az egész.

s_andras
Háááát.... látni nem nagyon lehet, csak beszél róla, de ebből még nem értem, hogyan nyílik ki mondjuk egy C csillag kettős gázóriásainak holdrendszere... de tényleg nem számít. "Csak" annyiban, hogy már egy átlagos rendszer alap térképre tétele is messze több idő lesz mint eddig, hiába gyakoroljuk be, nem beszélve az összetettekről. Mert itt most annyi már mindenképpen látszik, hogy minél nagyobb egy rendszer, annál több idő lesz átfésülni. De ennél a "mellesleg" résznél sokkal nagyobb jelentősége van a "fő baj" résznek...

Dzsini
És jobb felül a felszíni megtalálnivalók:

Dzsini