ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(amúgy a "reális" helyből egy érdekes felvetés egy térhajlítós hajtóművet használó járművel történő, a fénysebesség sokszorosát meghaladó haladásnál)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Porszemeket szerintem nem lehet eltüntetni.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
'
...vagy egyáltalán a 10(+) és aztán a 3 sikeres célpontkilövés után visszamentél le is adni oda ahol felvetted?
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Még silent runninggal se lehet felforralni 😊

szépek a pilótafülkék, a Krait Phantom még inkább jó lesz nézelődős hajónak...
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"
- 1 Huge, 2 Large and 2 Small Hardpoints
- 5 Internal Optional slots
- Top speed of 316m/s and a boost speed of 387m/s
- 6.37LY laden FSD range
- Approximately 55,000,000 credits
__________________________________________________________________________________
Krait Phantom Stats
- 2 Large and 2 Medium Hardpoints
- 8 Internal Optional slots
- Top speed of 256m/s and a boost speed of 358m/s
- 8.23LY laden FSD range
- Approximately 37,000,000 credits
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Jó lenne, ha minden modult külön gombbal lehetne kapcsolgatni és nem kellene mindig oldalra nézni.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Ahogy a többiek is írták, a modulokat akkor kell lekapcsolni, ha nincs elég energia.
Normál fittnél is előfordulhat, hogy a fegyverek miatt, már kevés a PP.
Az Anaconda-ra drágább az A-s PP, mint maga a hajó.
Viszont nem szerencsés, ha harc közben kidobod a fegyvert és leáll a hajó.
Harcnál meg nem kell FuelScope és Cargo Hatch sem. Sokszor már ezzel eleget lehet nyerni. Mikor elrakod a fegyvert, akkor visszakapcsolnak a modulok.
Cargo Hatch-nél csak annyi a jelentősége, hogy nem tudod kinyitni a raktérajtód amíg nincs bekapcsolva. Nem tudsz gyűjteni, sem kidobni.
Ahogy Gabo parancsnok is írta, harcnál sokat számíthat, ha jól be van állítva és esetleg menekülni kellene.
Bár ez nekem sincs így belőve. De eddig még szükségem sem volt rá.
PVP-ben lehet értelme, de NPC ellen nekem még sosem okozott gondot.
Én általában 4 kategóriába sorolom be a modulokat:
1. Menekülést és az alapvető életben maradást biztosító modulok. Pl.: hajtóművek, létfenntartás.
2. Önvédelmet biztosító modulok. Pl.: pajzs, pontvédelem.
3. Harc során használt modulok. Pl.: fegyverek, shield booster.
4. A leginkább nélkülözhető modulok. Pl.: cargo hatch, fuel scoop, fsd interdictor, kill warrant scanner.
Érdemes úgy rendezni a modulok besorolását, hogy az első két kategória nagyjából 50%-os reaktor teljesítmény mellett is működjön. Így ha sérül is a reaktor, még akkor is van esély, hogy valahogy elvánszorogj a legközelebbi állomásig.
6A Fuel Scoop: 878kg/s és 28,7 millió
6B Fuel Scoop: 752kg/s és 7,1 millió - negyedannyiba kerül, és kb. 15%-al lassabb
A Powerplant / thruster alulméretezés már egy külön móka, tényleg csak arra jó, ha a világvégére akarsz kijárni, és minden tized fényév kell. Normál esetben megvagy a normál felszerelésekkel, esetleg a D változatokat érdemes pl. Sensorból feltenni, mert annak a legkisebb a tömege (az A-C-E normál, a B extra tömegű plusz tartóssággal, a D alacsony tömegű és sérülékenyebb), és nem használod ki a magasabb kategóriák plusz teljesítményét (annyira mindegy, hogy a radarod 3 vagy 4 kilométerre lát...)
Cargo Hatch az minden hajón van, és akkor használod, amikor begyűjtesz valami lebegő cuccot - kikapcsolható hosszú távú repkedésre, de erre is csak akkor van szükség, ha alulméretezed a PP-t és a tized MW-kkel játszol.
A Diamondback hatalmas előnye, hogy hihetetlenül alacsony alap hőmérséklettel dolgozik, sokkal nehezebb túlfűteni. Meg pici, könnyebb leszállni vele durvább felszíneken.
Pajzsot mindig rakok a hajóra, mert előfordul, hogy koccanok, odaverem valahova. Ritkán, de, ha nincs rajta, akkor tuti gyakrabban.
Fuel scope-ból tényleg jobb a nagyobb. Ha már 400-zal tudsz gyűjteni úgy, hogy nem sülsz meg, akkor jó vagy.
Nagyon nagy távoknál - 1000+ fényév -, sietősre fogva érdemes a térképen kikapcsolni a nem tankolható csillagokat. Ha ennél is jobban sietsz, akkor csak az M-eseket kell bent hagyni, azok kicsik és könnyen megkerülhetőek.
Már nem emlékszem, hogy mekkora is a max töltés, amit az Asp-re tehetek, de majdnem a koronában kerülve a max jön be, ami nem kevés. Így nagyon sokáig ki lehet húzni és még egyszer sem sütöttem meg a hajót.
Hosszabban tankolni A, B, K, F csillagnál érdemes. De leginkább az első kettőnél, mert azok nem sütik annyira a hajót. Az M-esekkel vigyázni kell és tisztes távolban maradni. Viszont az A és B csillag igen nagy, így a megkerülése is tovább tart.
Vannak olyanok is, akik annyira kihegyezik az ugrótávot, hogy kisebb fő modulokat raknak a hajóra (PD, PP, Thruster, stb), ezzel is csökkentve a súlyt. Csak a szkennereket viszik magukkal, Fuel Scope-ot és talán pajzsot, illetve most ár SRV-t is érdemes.
Ez a külső rendszerek miatt kell, mert ott megnő a csillagok egymáshoz viszonyított távolsága. A középpont felé haladva viszont egyre közelebb lesznek, így oda elég egy kis ugrótávos hajó is. Felfedezni.
Ha nevezetes helyre mész és nem érdekel az út, akkor szintén ilyen csupasz hajót érdemes vinni.
Én személy szerint nem szeretem, mert, ha úgy van, akkor szívesen lövöldözöm az akadékoskodókkal. Persze, ha nem túl nagyok/erősek.
De most már egy Elite Adder is rendesen meg tud szívatni.
Ezektől növekszik náluk a rangod százaléka:
És ha az eléri a 100%, akkor elkezdenek megjelenni a küldetéslistában a ranglépéshez szükséges küldetések (a szövegében emlegetik általában a Federal Navy-t). Ezt teljesítve megkapod a következő szintet, és lecsökken a százalékod.
Néhány szint után pedig megkapod a Sol engedélyt, és mehetsz körberepülni a Földet 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.11.06. 14:48:26
Diamondback Explorerből - mérnökök nélkül, raktérrel - olyan 38 körül lehet kihozni, 36 körül olyan felszereléssel, hogy ne érezd magad teljesen védtelenül (mondjuk legyen boost meg ilyesmik 😊 ). Mérnökökkel ez felszalad bőségesen 50 fölé.
Megvettem a 3db Soontill Relics-et Cheranovsky City-ben. Felgyűrtem az ingújjamat és letekertem a 20 ugrást amit a Daimondom engedett 22es ugrásokkal. Mindvégig motoszkált bennem, hogy kell még egy Atypical Disrupted Wake Echoes meg majd Chemical Processors gondoltam majd útközben megállok pár signál sours-nál és meglátjuk. Beértem Khun rendszerbe, tekerek a Khun 5 felé, már lassítottam hogy odaparkoljak a bolygó mellé, és egy gyönyörű hatalmas signal sours beköszönt. Óhh mondom éppen időben. Befogom, megállok. Meglestem a monitort mit lehet összeszedni, cannisterek ... cöcöc. Scan detected. Warning, Ship attack .... keresem a gázt .... aztán már csak füstölgés. Ekkora baromságot hogy lehet elkövetni ? 5 centivel a cél elött megállni guberálni ?
Köszönöm a kalózság nevében az oktatást. ÁÁÁÁáááááá ....
.... itt jön be amit írtál Julian. Ennek örömére összegyűjtöttem a hajóimat, elkezdtem átépíteni őket és ha csak nem tudom értelmes méretűre kicserélni a Daimondon a FuelScoopot 3D ről 4D vagy A-ra akkor marad az ASPExplorer fogok visszamenni Ngurii-hoz ami 22es ugrásokkal pont 20 ugrás. Most, hogy csak azért is megvettem az 5millás 5As FSDt, 21 helyett 34et ugrik a hajó. Menni fog az oda-vissza út gyorsabban is mint 40ugrás.
Node. Oké, hogy ki lehet hegyezni ezeket a hajókat ekkora ugrásra ( még nem tudom hogy a max 41et hogy lehet összehozni, gondolom az már a Mérnöki csoda kategória.) De ha leszerelem a 8as rakteret is, hogy növeljem az ugrótávot, akkor mit és hova pakolok ha valami pár dolgot szükséges vinni magammal pl. Mérnökösdihez ? Egy Min-Max 8as rakteret akkor is tartani kell hogy az ilyen 3db os Soontill Relics féléket lehessen cipelni ... nem ? Ha végre találom megint egy ilyen kacatot akkor az 1es tuningot fel tudom pakolni ami 15% az kb 4-5Ly-t ad hozzá. 34+4 az már 38Lyas ugrás. Már nincs messze a 41. akkor viszont sanszos hogy nem is kell 5ös mérnöki feljesztés a max 41es ugráshoz. Próbára teszi az idegeimet ez a játék 😊
Utoljára szerkesztette: Yag, 2018.11.06. 08:41:44
Értelemszerűen A-s FSD-t érdemes mérnöközni, akkor jön ki a legnagyobb ugrótáv.
Amúgy a két legjobban ugró hajó az Asp Explorer és az Anaconda. Értelemszerűen az Asp kisebbet ugrik nála, de se alatta, se a kondáig nincs ami utolérje. Legalábbis én így tudom.
Azt is lehet csinálni, hogy akkor mérnöközöl, amikor szükséged van valamire. De, ha pl. kellene egy fegyver fejlesztés, mert épp kedved támad harcolni és szeretnél kicsit erősebb lenni, mint az alap (mert az NPC-k is tuningolnak), akkor kicsit kedvedet szegheti, hogy előtte még el kell jutnod a mérnökhöz, akit lehet, hogy nem is látsz, mert egy másiknál kell a G3-4 szint, de még az sincs feloldva.
Szóval ilyen szempontból, ha épp szöszölni van kedved, akkor érdemes a mérnököket feloldani, mert utána már csak jó eséllyel fejleszteni kell. Esetleg pár ritkább dolgot még beszerezni a fejlesztéshez, ami úgyis megint pár óra, de nem napok, míg eljutsz odáig.
Az, hogy mennyire egyszerű, hát nagyon megoszlik a dolog. Van akinek könnyen összejön, nekem rendszeresen nem dobja be azt, ami kell. Se USS-ben, se hajót szkennelve, se küldiben. Ha mégis van küldiben, az pont olyan, amit nem fogok felvenni (kalóz lövős, mercenary, stb. lövöldözős).
Ami még nagyon hasznos, a meghajtó mérnöközése, de egy mindenre felszerelt hajónál a PP és a PD-t is célszerű mérnöközni.
Én legalábbis szoktam.
A bányászat miatt jól jött volna a limpet mérnök, de nem sikerült feloldanom.
A szkenner is nagyon hatékony volt eddig, ha szerettél felfedezni. Én az idő csökkentőt tettem rá. Sokat számított.
Szép helyekhez vannak turisták, akik kérnek "sightseeing" utakat - ezek párezer-pár tízezer fényéves körutak, amiért jól fizet, de érdemes felszerelni hozzá egy tisztességesebben ugró hajót - az Asp Explorerből nem nehéz még rendesen felszerelve is 30+ fényévet kihozni (nem túl drágán), azzal már rendesen lehet haladni.
szerk: áááá, az úgy nem ér ha visszavonod a hozzászólást 😊
egyéb híreinkben:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.11.05. 17:28:03
landoltam egy bolygón, elementeket kutatva. viszont meglepően sűrűn találtam lezuhant data pointokat. Amolyan lezuhant műhold szerűséget. Ezeket natúrba is érdemes megtalálni a mellette lévő egy-két-há drónt lecsavarni vagy csak akkor ha küldit veszek fel ?
Volt olyan is, hogy három drón öriz 5-6 cannistert. Ezek max pénzforrás lehet vagy vannak közt olyan ritka fémek vagy elemek amik kellhetnek a hajón útközbeni töltögetésekhez. Már gondoltam arra is, hogy feltöltöm 150-300 köztre szinte az összes hordozható elemeket bármi közbejöhet és akkor mindenből van az csak az újratöltést gyorsítja meg.
Láttam az egyik SRV radar generátor weboldalon hogy van olyan jel hogy barlang. Pl. Hol lehet barlangot találni ? Gondolom sziklás bolygón. De lehet hogy nem. Én még a két fajta nyersanyag meteoron kívül nem találtam más forrást a ritka fémek megszerzéséhez ?
Olyan hajóval repülök, ami tetszik kinézetre, nem olyannal, amivel a legideálisabban lehetne azt csinálni, amit épp - inkább van egy "majdnemmindenes" hajóm, ami semmire se jó igazán, de elvagyok vele. Nincs hova sietni, a játék itt lesz holnap is.
az utolsó mérnököt is könnyen fel lehet oldani ha elötte ... ... érdemes craftolni a fő erőforrásokat ha C&C harcolsz mert egyébként lényegtelen... Nem csak azzal lehet pár ugró fényévet nyerni ha cserélsz alkatrészt "D" szintig hanem ilyen ... vagy olyan fejlesztéssel ... amik csak itt, vagy ott vannak. Addig nem is érdemes ezt vagy azt csinálni míg nem reputáltál ehhez vagy ahhoz a frakcióhoz 100%ban ...
... persze értem hogy egy ekkora open-world sand-box játékban akkkkkármit lehet csinálni (ezért játszom vele) amihez kedvünk van ... csak éppen nem tudtam tegnap még mihez lenne kedvem. Az általatok írtak adhatnak némi támpontot, némi ihletet ... megspórolva pár fényév kevergést a buborékban, vagy azon kívül. Most éppen azt találtam ki, hogy a Signal sources-os roncsok közt kellene guberálni olyan Composites alkatrészek után amivel menet közben lehet upgrade-elni pl. heat sink-et ami olykor elég gyorsan kifogy.
Az aszteroida övekben jó a sűrűség, de kevés a kavics. Elmentem egy jég gyűrűre és egész értékes dolgokat tudtam ott is összefúrni.
És akkor még kell a mérnöknek vinnem 10 nem tudom mit.
De ott a másik mérnök, ami kér 10 osmium-ot. Azt pont fúrtam is egy alkalommal, de mivel nem néztem, így el is adtam.
Vagy a másik mérnök, amelyik 50 "valamit" akar, amihez lődözni kell. Azt most nem tudom, hogy 50 leadott fejpénzt (de nem 50 hajóét, hanem a leadások száma számít), vagy 50 ölést egy CZ-ben és azt leadni. Utóbbit ritkán csinálom, előbbit meg nem számoltam, még nincs is meg az 50.
Van olyan mérnök, amelyiknek a harci rangod számít.
És akkor ott vannak a rangok is, amiket lehet húzni. A szuperhatalmakét egyrészt, másrészt a sajátot Elite-re. Az is egy szép kihívás.
Power Play-ezni is lehet, a Prismatic Shield jó dolog, de ahhoz kell pár hét játék. És minden héten teljesíteni kell a következő szintet. Viszont hetente csak 1 szintet lépsz, hiába csinálnád meg az 5-öst mindjárt az első héten. Utána bevásárolhatsz és kb. el is felejtheted. Hacsak nem érdekel a hatalmi harc és a területi felosztás.
Vagy gyűjtögethetsz bolygókon, holdakon anyagokat, amiket később fel tudsz használni. SRV üzemanyagnak, ugró táv növelésre, lőszer utánpótlásnak mind a hajónak, mind az SRV-nek, stb. Specifikusan lehet menni és szedegetni az anyagokat.
De akár pihentetheted is a játékot, míg meg nem jön megint az ihlet. Én is szoktam. Van rengeteg más játék, ami szintén érdekel.
Ahogy a többiek is írták, a célt te határozod meg.
Persze, ha van egy társaság, akkor most már többféleképpen is lehet együtt játszani. Az még jól megdobná az élvezeti faktort. De külföldiekkel én nem játszom.
Logitech Gamepad ED. config
<#awink>#awink>