ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
A mellesleg rész egyértelműen látszik a videóban 😊
Nem olyan hű de bonyolult a rendszer...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
Az EL azonnal látszik, kicsit más a képe mint a WW és kék HMC, de ez részletkérdés. A fő baj ha jól értem, hogy ezek után nem hagyunk magunk mögött egy ADS elsütés után egy komplett térképet, amit később is a maga teljességében lehet bármikor nézegetni. Ha nem pakolgatunk fel rá egyesével mindent, akkor nem lesz rajta semmi. Mellesleg további nem elhanyagolható kérdés, hogy vajon mi lesz a holdakkal? Odáig rendben vagyunk hogy elzizegi az FSS (vagy FSA..?) hogy egy adott irányból jön egy erős jel ami mondjuk egy gázóriás, csakhogy ilyen távolságból ugyanabból az icipici pontból jöhet még a 8 db holdjának a jele is. Na mindegy, majd kiderül.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Az új felfedezési módban engem jobban zavar, hogy a bolygófelszín szkennelése után azt sehol sem jelzi semmi. Csak akkor látod, amikor visszamész egy előzőleg már szkennelt bolygóhoz. Aztán lehet, hogy csak én nem látom és van jelölés.
Dzsini
Az a rész pár másodperccel több lehet valóban, de nincs lutri, hogy az a kék golyó Földszerű, WW vagy HMC... Azt, hogy melyik hol jelenik meg, pár nap alatt megtanulom.

Az ilyen felfedezés (pénzkereseti lehetőség) lassul egy kicsit, a teljes felderítés térképezés nélkül viszont sokkal gyorsabb, nem kell sok százezer ls-t repülni minden kavicshoz. Csak oda, ami valóban különleges lehet - és ott megkapod a felszíni pontokat.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
Egyelőre úgy tűnik megtudtam amit akartam, köszönet is az infókért,: nagyjából ezzel vége az olyan felfedezésnek, amikor lehet haladni is. Mert az nem fog működni, hogy egy kijelölt távoli cél felé az útvonaltervezővel FSD lehűlés közben tankolás+ADS, utána azonnal FSD töltés, MIKÖZBEN megnézzük a rendszertérképen 1-2 másodperc alatt hogy van-e földszerű vagy egyéb érdekesség, és ha van, akkor megszakítjuk az ugrást. Ezután minden egyes rendszerben tömegeloszlásokkal és ilyenekkel kell szöszmötölni hogy kiderüljön, menjünk vagy maradjunk. De a 3D-s rendszertérkép kárpótol, ezt a Frontier-féle (mint Elite 2) nézetet hiányolom a megjelenés napjától.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.10.31. 14:16:08

Dzsini
Látod az égitestek/USS-ek összes számát, és látod tömegeloszlás szerint az arányukat (és még abban is segít, hogy ahogy mész végig az eredményeken, jobboldalt írja, hogy melyik csúcsok milyen típusú égitestre vonatkoznak - és amelyik típusz szeretnéd, azt végigszkennelheted). A lenti videóban 1:55-től.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.10.31. 13:44:49

Dzsini
Vagy próbáld ki a bétát, vagy nézz meg még pártucat videót.

... persze csak ha valóban érdekel a dolog, és nem csak unatkozol 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.10.31. 13:35:54

s_andras
Na hát én azt nem azonosítanám a klasszikus D-Scannerrel (kint a fülkenézetben a "fegyverek" helyén 0:21-nél), de ha mégis ez az, akkor tényleg ki van herélve, mert ha jól látom egy elsütéssel egy darab égitest pályáját azonosította. Ez így időben vállalhatatlanul megnöveli egy rendszer ALAP feltérképezését. Az szuper hogy nem kell el-SC-olni egy bolygóhoz ha DSS-szintű adatokat akarunk, de a csillag mellett egy dudával KELL(ene) látni azt hogy egyáltalán mik vannak itt.. 48 darab fagyott kőszikla, vagy esetleg van közte valami érdekes is..

A szerkesztésre: NOCSAK! Ez viszont már egy 3D-s térkép, óóóóÓÓÓÓJEEEEE!!! Persze ez is jöhetne egy dudára, mint eddig.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.10.31. 13:32:33

Dzsini
Azok felkerülnek a normál és az Orrery nézetbe is, miután azonosítottad őket. a D-Scannert pedig akkor süti el, amikor belép a kék szkennerre (alul 55 másodpercnél olvasható, hogy mit kell hozzá nyomni, és 1:03-tól nyomja meg a gombot) - ekkor jelenik meg az ekliptika, és alulra a tömegeloszlások - utána az alapján kigyűjtöd a téged érdeklő típusú égitesteket, azokat részletes szkennelés alá veszed, és amelyik még annál is jobban érdekel, elrepülsz hozzá és a felszínét megszórod a probe-okkal.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.10.31. 13:22:58

s_andras
Ugyanezt linkelte tegnap Kronos79, erre mondtam hogy nincs benne a rendszertérkép. Az elején rávált amikor még csak a csillag van ott, de a sok hókuszpókusz után egyetlen egyszer sem mutatja meg, hogy mi lett a felfedezés eredménye. A csillag mellett hova kerül például a negyedik bolygó, ha csak azt elemeztük ki. Tehát konkrétan hogy ne legyen félreértés, EZT hiányolom. Különben arról is lemaradtunk, amikor (/ha egyáltalán) elsütötte a D-Scannerét..

Dzsini
Ez szerintem a lényeget elmagyarázza:

s_andras
Nekem az egyetlen bajom a bemutató alapján az, hogy a teljes sematikus rendszertérképet nem kapjuk meg a duda után (sőt, fel se bukkan egyszer sem, mintha nem váltott volna rá később se). Nem követtem a bemutatókat másodpercről másodpercre, ezért kérdezem: mi lesz ezzel, megmarad, eltűnik, átalakul? Hogy fog kinézni, megmutatták? Mi kell ahhoz hogy lássuk egyben, mi kell ahhoz hogy egy bolygó felkerüljön rá, végig kell SRV wave scannerezni az összes forrást?

Dzsini
Krait Phantom

Dzsini

"They're reasonably tough. As in it lasted a bit longer than a Cobra but not as long as a Python."

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.10.31. 11:29:06

RJoco
Nekem tetszik. Talán érdekesebb lesz és nem álmosító. Szeretek felfedezni, de amikor 10 Ls-en belül kell mennem valamihez és még ott is várni 30 másodpercet, az nem egyszerű mondjuk az éjszaka közepén.
Kicsit mintha hasonlítana az EVE-es DS-re. Az itt olvasottak alapján. Csak ott a szkennelés szögét és távolságát kellett beállítani, hogy belődd a körülbelüli pontos helyet. Majd mehettek a probe-ok a pontos hely meghatározására, hogy oda is tudj ugorni.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Dzsini
Nem, a típusokat az új szkennerből látod a vonalkák alapján - ez az egy új dolog van, amit "meg kell tanulni", ahogy az SRV Wave scannert is meg kellett. Azt, hogy közel vagy távol van pedig addig mindegy, amíg felszínt nem akarsz probe-ozni.

s_andras
Talán pont emiatt a hsz miatt hittem hogy az ADS marad olyan amilyen volt, de itt meg tegnap azt láttam, hogy a dudálás után a csillag mellé a rendszertérképre NAGYON NEM sorjázott fel az összes további égitest ahogy eddig. Ez így borzalom. Nem a pénz miatt, hanem mert elsőre nincs meg az áttekinthető összkép.

Dzsini
Egyelőre bugos a dolog 😊
(viszont mivel a felfedezések most már közösek, így a lakott vidék gyakorlatilag szkennelt és felfedezett lesz egy villanás alatt, a keresgélés a távoli rendszerekben lesz, ahol már nem annyira járnak sokan)

Arra emlékszem, hogy említették: teljesen megáll a hajó, így nem tud véletlenül belesodródni a közeli veszélyforrásokba...

Ez azt is jelenti, hogy olyan rendszerben ahol anarchia van védtelenebben vagyunk mint korábban ? Ácsorgok a nap mellett szöszölök a holdak keresgélésével "nem cruzolok" (vagy igen? )így aki kalóz rám támad rögtön lövöldözhet, vagy lesz valami figyelmeztetés hogy valaki támad ? Mert eddig bár el kellett menni scennelni az égitestekhez, de ha közben valaki le akart nyúlni minket elötte legalább ki akart kapni szupercrúzból és volt lehetőségem "védekezni" ... most akkor ez is megszűnt, mert csillag vizsgálódás közben "ácsorgok" a nap mellett ?

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Mindenesetre kíváncsian várom a jövőt, mit hoznak majd a fizetős tartalmak - mert pár fényeffekt már édeskevés lesz, ott már villantani kell.
Dzsini
Ugyanazon végeredmény - egy pici rutinnal - sokkal gyorsabban megvan, mint régen, mert nem kell egyesével elmenni minden égitesthez DSS-ezni.

Nem mondom, ha még anno így indult volna az "új" felfedező rendszer, izgalmas is lett volna - számomra ebben az állapotában visszalépés.
Most majd lehet szöszölni egy sort, ugyanazon végeredményért. <#taps>

Dzsini

ennyit ír a beíállítások menü mellé, azt se előre se hátra tovább. : you a have a custom bindings profile that contrains missing bindings. saving any change to custom bindings will clear the remaining indicators/flag for unassigned controls.

értem. csak a 3.3 as-ban menün kívül nem ad semmit. Nem lehet beleklikkelni egyik menübe se. Vagy csak nekem nem megy valamiért ... a beállításokra ír pár intelmet ... majd semmi. Ezért gondoltam, hogy félre telepítettem valamit.

KiruHoshino
Csak kiválasztod, hogy melyiket akarod elindítani és kész.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Na, remek. Félre telepítettem. Nem a 3.2-t installáltam hanem a 3.3 bétát amit el se lehet indítani. Egyelőre. Gondolom ezt most így nem tudom vissza csinálni 3.2re ... ?

Így nézve a dolgot igen. Így valóban rontottak rajta.
s_andras
Ja persze, lesz köztük különbség továbbra is, a kisebbek ennél is harmatosabbak maradnak, de a lényeg hogy átesnek egy iszonyatos képességvesztésen?! Mire föl? Mi magyarázza ezt? Egy felfedezőút kellős közepén 14400 fényévvel odébb úgy fekszünk le mondjuk 3304 november 30-án hogy az utolsó ugrásunknál még 3 másodperc alatt láttuk az egész rendszert, másnap a következőnél meg már a kasztrált ADS-es szerencsétlenkedést csináljuk?...

Szerintem ha kisebb szkennert használsz, akkor csak annak a tartományán belüli égitesteket tudod elérni.
s_andras
Tehát MÉGIS kinyírják az ADS-t? Pofám leszakad...

Érkezésnél dudálsz egyet. Ilyenkor csak az égitestek körülbelüli helyét mutatja meg. A térképen és a hajódból sem látod a helyüket. Át kell váltanod FSS (most meg nem mondom minek a rövidítése) módba és ott kell megkeresned őket. Minden égitest típushoz tartozik egy frekvencia. Ezeket kell összelőnöd az FSS "radarképen" látott világosabb folttal. Aztán rá kell zoomolni és csak akkor lesz meg az égitest. Ellenben minden adatát megkapod. Nem kell odamenni és helyben szkennelni.

ObsidianAnt bemutatja
Utoljára szerkesztette: Kronos79, 2018.10.30. 22:04:00
s_andras
Nem baj, mert amitől hosszabb lehet, azok mind plusz funkciók. Nem kell mindent térképezni, elég az érdekes-gyanús helyeket. Az hogy meg kell keresni a bolygókat, honnan jön? Nekem nem tűnt fel, és nem hiszem hogy kivégzik az ADS-t.

Ez a felfedezősdi eddig sem volt gyors, de innentől igazán időigényes lesz. Minden egyes égitestet neked kell megkeresned és ha még fel is akarod térképezni őket... Szóval sok időre lesz szükség.
Dzsini

Dzsini
Igen.

Ezek a " felszínen található plusz dolgok" vajon tényleg adnak valami pluszt, vagy csak a szokásos roncsok, romok lesznek?!
Dzsini
A Honk-jump ugyanannyi pénzt fog adni, mint az eddigi esetben. A pontos térképezés pedig két további szintet jelenthet - az első, hogy az égitesteket egyesével megkeresed a szkennerrel és DSS-t készítesz róluk - ez most annyival egyszerűbb, hogy nem kell mindegyikhez elrepkedni, megoldható a csillag mellől is. Viszont van egy harmadik szint, amikor szondákkal a felszínen található plusz dolgokat is megeresed, ez adja az új "először feltérképezve" megjelölést, jóval több pénzt és a felszínen található állandó dolgok helyét.

Viszont mindezek mostantól közösek, tehát ha valaki valamit feltérképezett, azt már a többiek látni fogják (ha XY bejelölte a rendszerben a Guardian romokat, neked már nem kell végigszondáznod, hanem megkapod navpointként)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.10.20. 19:45:50

Felmerül bennem a kérdés, hogy a felfedezéseknél a jövőben már csak így "babrálva" lehet a naprendszert feltérképezni, vagy lesz lehetőség a régi Scennelem, odamegyek, beolvasom tovább állok metódusra is jut-10-15 perc. Mert ha már csak szöszölve űrteleszkópos keresgélős módszer lehet egy naprendszert "felfedezni" akkor egy tudom, hogy egy 40 bolygós naprendszert feltérképezel 1-2 óra alatt lehet majd?
Utoljára szerkesztette: Yag, 2018.10.20. 19:41:44

KiruHoshino
Ezek a csókák is csak a 3.3-at látták. Semmi egyebet.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Dzsini
Ahogy csak szeretnéd látni, senki nem fogja előírni neked, hogy mire következtess azok alapján, amiről tudhatsz 😊

A részvényesek inkább más egyéb megjelent játékaik eladási miatt örvendeznek, másrészt viszont ígérettel meg nagyra törő tervekkel már a megjelenéskor is tele volt a padlás <#gonosz1>, én igazából arra várok, hogy végre a tettek mezejére lépjenek mert szalad az idő, hat év eltelt, és egyetlen fizetős tartalom látott csak napvilágot, ami meg ingyenes volt azt meg maximum optimalizálásnak lehetne nevezni a nerfeléseken kívül, szóval nem vagyok túlságosan elégedett... Az 5 éves terveknek magyarországon amúgy is van egy rossz áthallása, valaki meghallja hogy tudod az "ötéves terv" és nevetve legyint, hogy hajjaj akkor abból se lesz semmi. <#eplus2>

https://fxmason.blogspot.com/

Dzsini
Nagyon egyszerű: az a kérdés, hogy hajlandó vagy-e elhinni nekik, amikor azt mondják, hogy rendben vannak a fejlesztéssel, a távlati (legalább 5 éves) tervekkel, az anyagi helyezettel és a játékosmennyiséggel. Mert jelenleg ezt mondják, és ezt a részvényesi jelentések is tükrözik, amik az anyagi helyzetet kommentálják. Emellett sok játékost meghívtak egy látogatásra hozzájuk, és ott is sok mindent megmutattak nekik, amiről sokan, sokat beszéltek, és ők is elmondták sok helyen a véleményüket.
Ha igen, megnyugodhatsz. Ha nem, aggódhatsz.

Ezt olvastam már és azzal "nincs gond" (bár nem örülök neki), ha nem konkrétan idén vagy azonnal lesz belőle valami, de lehessen látni vagy tudni, hogy van valami cél vagy terv. Tovább kell lépni, volt rengeteg ígéret a játék jövöjét illetően szóval ideje lenne a sok igérgetés után cselekedni is valamit. Elegem van már abból is, hogy sír mindenki hogy nehogy fizetni kelljen még 50 eurót, mert talán ennek köszönhetően nincs nem lehet komolyabb fejlődés vagy komolyabb előrelépés. Csak nem gondolhatja azt senki, hogy bárki ingyen fogja tudni fejleszteni ezt vagy bármelyik másik játékot, ha meg nem fejlődik nincs komolyabb újítás akkor szép lassan idővel csak leépül.

Dzsini
Már mondták augusztus végén, hogy idén végül is semmi. Az LEP-sek kapnak bóti cuccokat kárpótlásul.

"As many of you will know, we previously mentioned that premium (paid for) content would also be coming within the Beyond season of updates and that Lifetime Expansion Pass holders would be getting this for free. However, as we went through the early stages of what the next era for Elite Dangerous would be, we decided that it would be better to spend that additional time on the future content, rather than bringing new types of purchasable content out this year.

This is a big positive for the long term future of the game and its content. However, we also understand that there are people with Lifetime Expansion Passes who haven’t received paid for content in this season, because Beyond has been free to all owners of Horizons. We truly appreciate the support and commitment that those owners put in us when they purchased the LEP and we will be making sure that there is a form of free store content going out to them by the end of this year."
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.10.19. 17:47:35

Hurrá, végre lesz orrery map. Kb négy évet kellet rá várni de csak megcsinálták. Anno hogy vártam mikor lesz végre... Persze jobb később mint soha. Én igazából arra lennék már marha kíváncsi mi jön ezután, mi lesz a fizetős tartalom. <#gonosz1>

KiruHoshino
Akkor ezek szerint egyáltalán nem is fogjuk látni őket. Talán majd csak BÉTÁ-ban. Mert nem volt rajta a livestream menetrenden.

Dzsini
Talán azért nem mutatták, mert ez a bemutató nem azokról szólt 😊

És sok mindent fognak hagyni azoknak is, akik mennek a bétába tesztelni. És sok minden abból is kimarad, hogy csak a véglegesben tűnjön fel. Mindig így volt, most is így lesz.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.10.19. 11:45:34

KiruHoshino
Őszintén nem estem tőle hasra. Volt pár apróság ami tetszett és ennyi.
- Éjjellátó
- Rendszer térkép új nézete
- Tetszik, hogy a bolygó feltérképezése után láthatóvá válnak az érdekes fejszínek.
Mutathattak volna többet a köd/pára jelenségekből és az űr phenomákat sem mutatták meg.

Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2018.10.19. 11:44:37

Dzsini