ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
De én túl nagy különbségeket nem találtam összegben. Illetve, ha volt is, akkor azért többet is kellett melózni.
De mondom, majd jobban figyelek rá, már csak kíváncsiságból is.
Az én elvem, hogy élvezzem a játékot. Persze, ha szerepjátékként játszanám, akkor az más tészta, de így a látszólag nincs nálam egyenlő a nincs-csel.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Eddig ha valamelyik frakciónál nem volt túl jó a megítélésem, akkor csak a legpitibb, legkevésbé fizető küldetéseik közül választhattam. Ergo a jobb viszony és az, hogy több és a jobban fizető küldetések is megnyílnak, akkor mégiscsak jár anyagi előnnyel. Legalábbis én ebben az értelemben írtam, amit írtam.
A nagyhatalmak támogatása egy sandbox játékban roleplay és ebből adódóan elvi kérdés. Látszólag nincs következménye. Látszólag... Egyébként meg ugye BGS szintjén minden mindennel összefügg. És erről nem árt már kezdőként is tudni valamennyit.
Utána csak megpróbáltam átadni, hogy miért is mindegy.
Ha nem bízol benne, akkor vedd meg az alapjátékot. Ha tetszik OR-rel, akkor utána még mindig ráérsz megvenni a Horizons kiegészítőt. Ha nem tetszik és nem fogsz vele játszani, akkor pénzt spóroltál. Ha 2 órát még nem játszottál vele, akkor tudod refundolni is akár. Bár szerintem simán elsőre meglesz a két óra, ha tényleg bírja a géped az OR-t és a szemed a játékot az OR-ben.
Ki lehet olvasni az ED wikit is, de érdemes?
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Teljesen mindegy, hogy merre fele ténykedsz.
Majd egy idő után rájössz, hogy frakció reputációt nagyon egyszerű húzni.
Sajnos többlet jövedelemmel nem jár, ezt Gabo rosszul tudja. Ha eléred a szövetséges szintet, akkor minden küldetést felvehetsz, nem lesz korlátozás. Vagyis ez az egy nagy előnye van neki. Többől egyszerűbben választhatod a neked legmegfelelőbbet.
Anyagi vonzatban a rangjaid számítanak: Combat, Trade, Explorer. Attól függően, hogy a küldetés mit követel meg és mekkora a rangod hozzá, úgy fogja a pénzt is adni.
A szuperhatalmaknál való ranggal nem összekeverendő. Azok a rangok tiltásokat oldanak fel. Zárt rendszerekbe kapsz belépési engedélyt, illetve hajó vásárlási engedélyt, ha elérsz bizonyos fokozatokat.
A szuperhatalmakkal való viszony is kb. mindegy. Barátságos 75%-on fog úgyis megállni. Akkor is, ha felhúzod szövetségesre (90%+), de utána nem ténykedsz náluk, nem veszel fel küldetést, lecsökken.
A szuperhatalmas rangok lépésénél fel kell venni egy ahhoz megfelelő küldetést. A játék teljesen random módon adja be. Még az sem feltétel, hogy barátságos legyél a frakcióval, bedobhatja. Az más kérdés, hogy fel tudod e majd venni. Viszont nem érdemes azonnal elkezdeni náluk reputációt húzni, mert mire megint visszadokkolsz, már nem lesz ott a feladat. Sokszor hajóváltásnál, felszerelés cserénél is változik a küldetés lista. Általában inkább idegesítő, maradtam már le így pár jó küldiről.
Reputációt nagyon egyszerűen lehet húzni az állomásokat uraló frakciónál, ha ott adod le a felfedezési adataidat. A rendszer többi frakciójánál csak a küldetésekkel lehet előre haladni. Hacsak nincs nekik is állomásuk, de nem mindegyiknek szokott lenni.
Ha kalóz vadászatra mennél, akkor azzal mindig számolni kell, hogy a lelőtt hajó frakciójánál csökkenni fog a reputációd. Hiába volt fejpénz a hajón. A legtöbb esetben ez nem baj, de pl. a Sol rendszerben nem túl jó dolog, ha emiatt esik vissza a szövetséges státusz barátságosra valamelyik frakciónál. Feltéve, ha sokat ténykedsz arrafele.
Nem tudom hol kezdtél. Az biztos, hogy én Eravate-n és a Krugel 60-ban jó viszonyt ápolok, kezdőként sokat kereskedtem arra.
De azóta jópár helyen megfordultam és sok helyen leltem szövetségesekre. Valamelyik LHS rendszerben volt a kezdésem, de a számát nem tudom így fejből.
A rendszer kiválasztásánál azért létezik egy fontos szempont, bár előre sosem szoktam utána járni. Bedokkolok és meglátom, milyen feladatok vannak.
A rendszereknek vannak bizonyos státuszuk. Ahol pl. frakció harc dúl, ott és annak a rendszernek a környékén több a harcolós feladat.
Az adott frakcióktól sok feladat szól a Conflict Zone (CZ) területre, ahova megérkezve kiválasztod a frakciódat és elkezded lőni az ellent. Meg ők is téged.
De ezeken a területeken gyakoribb talán a Boom adat szállítás is.
Általában két frakció szokott harcolni, de az állomáson jelen lehet több is. Így azért lehet más feladatokból is szemezgetni.
Áruszállítást kb. mindenhol lehet találni.
Személyszállítás is van mindenfele, de annyira még nem figyeltem meg, hogy a rendszerek állapota mennyire befolyásolja az utasok minőségét.
Bár vittem már fegyenceket, aminek a cél frakciója nagyon nem örült. De csak egy kis repu esés volt, annyira nem vészes.
Én mindig arra ténykedem, amerre épp sodor az élet. Vagy dolgom van. Specifikusan csak akkor húzom a reput, ha van valami célom is vele. Nehéz beköltözni egy helyre.
Ezt igazán asszem csak csapatban fogja megérni csinálni.
Egy kondával tényleg macerás lesz, kisebb hajókba meg keveset lehet pakolni. Specializálódni kényszerül az ember. Kisebb finomítóba kevesebb fajta érc fér.
A detonációs idő tényleg hülyeség. Vagy legalább had adjam meg én.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Továbbá szükségünk lesz a jó öreg detailed surface szkennerre is.
A metódus: kinézve a nekünk tetsző gyűrűs bolygót,távoli szkennelést végzünk. Ez megmutatja hogy a gyűrű mely részein milyen nyersanyagra számíthatunk. Kinézve a helyet belépünk a mezőbe ahol a pulse wave megmutatja melyik kavicsot érdemes bányászni. Prospector limpetet lőve megmutatja mire számíthatunk pontosan. Aztán a korábban felsorolt eszközöket használva szépen le lehet aratni a kavicsot kívülről befelé haladva 😊
Természetesen szükségünk lesz a régi refinieryre is ami feldolgozza a darabkákat. Sok új anyagtípus érkezik,illetve a limpetnek már meg lehet határozni hogy bizonyos darabokat amik nem annyira értékesek ne vegyen fel.
Az aszteroida robbantás veszélyes a hajóra ha közel vagyunk,és ahogy elnéztem kapásból hull damaget kapunk pajzstól függetlenül.Illetve az első töltet kilövése után 120 másodperc van elhelyezni a többi töltetet mert robban(ezt mondjuk nem értem miért kellett,de szintén a lomhább hajósokat szivatják vele) ,viszont lehet manuális robbantást is eszközölni ha hamarabb kész lennél az elhelyezéssel
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Cooper Channel
Sokat tanultam tőle és érdemes visszaolvasni kb. egy hónapot az itt lévő kollégák nagyon sok hasznos tanáccsal láttak el mikor kicsit kisodródtam a Zűrben 😊
Utoljára szerkesztette: Yag, 2018.12.04. 12:27:54
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.04. 10:15:12
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Szerintem két szempont alapján érdemes választani közöttük:
- Az egyik, hogy a frakció melyik nagyhatalomhoz húz.
- A másik, hogy hány rendszerben van jelen, és ezek közül hányban tölt be vezető szerepet.
Három jelentős nagyhatalom van a játékban. Ezek igazából a Powerplay szempontjából érdekesek, de ebbe az aspektusba most nem akarok mélyen belemenni. A nagyhatalmak: a Birodalom, a Föderáció és a Szövetség. Plusz akad még néhány kisebb hadúr, önjelölt vezér.
Vannak olyan hajók, amiknek a megvásárlása valamelyik nagyhatalomnál elért ranghoz kötött. Jellemzően ezek az Imperial és a Federal névvel kezdődő jószágok, és értelemszerűen a birodalmi és a föderációs rangtól függ az elérhetőségük. (Az Alliance hajóira nincs ilyen korlátozás.) Plusz a megszerzett rangok bizonyos rendszerek eléréséhez szükséges engedélyek megszerzését teszik lehetővé. (Pl.: Sol rendszer)
Minden frakció valamelyik nagyhatalomhoz húz. Azzal, ha az adott frakció küldetéseit teljesíted, közvetlenül a frakció előrehaladását (és valamelyik másik frakció hátráltatását) éred el, közvetve pedig a frakció nagyhatalmát támogatod.
És mivel ez egy sandbox játék, ezért most roleplay on:
- Ha engem kérdezel kölyök, aki hajlandó eladni a lelkét a kábítószeren és rabszolgák vérén hizlalt Birodalomnak, vagy éppen az ettől csak hajszállal jobb velejéig korrupt Föderáció nagyvállalatainak, néhány csilli-villi hajóért, az meg is érdemli. Ha tudni akarod, egyedül a Szövetség az, amely galaxis jobbá tételéért és az átlag emberekért küzd. Aki nyitott szemmel járja a galaxist, az látni fogja ezt. Szóval, ha a jófiúk oldalára akarsz állni, te is válaszd a Szövetséget! <#awink>#awink>
Miért érdemes olyan frakciót választani, amely több rendszerben is jelen van?
Az egyik ok egyszerű, több helyről van lehetőséged küldetéseket elvállalni, ráadásul minél jobb a viszonyod velük, ezek egyre értékesebb fizetséggel járnak. A másik ok, hogy a viszonyod a vezető frakcióval kihatással van pl. arra is, hogy milyen gyorsan és milyen erőkkel sietnek a segítségedre a rendvédelmisek, ha bajba kerülnél. Ha alacsony a rangod, és megtámadnak a szektorban, jó esetben beesik egy arra tévedt vadászgép egy zöldfülű pilótával, hogy segítsen. Ha magasabb, akkor nem ritka, hogy akár egy Anaconda és 2-3 kísérő vadász érkezik rendet rakni.
Az meg csak a ráadás, hogy jó eső érzés, mikor valamelyik állomáson azzal fogadnak, hogy örülnek a visszaérkezésednek és fenntartottak számodra egy leszálló helyet.
Vannak játékosok által támogatott frakciók is. Közülik SSL Interstellar PLC a hivatalos magyar frakció.
Két hasznos oldal a játékhoz:
https://eddb.io/
Itt rengeteg szűrési szempont alapján lehet keresgélni, érdemes kicsit nyomkodni. Ha pl. a frakciókat választod és rendezed rendszerek alapján, akkor látni lehet, hogy melyek a legbefolyásosabb frakciók, és melyik rendszerekben vannak jelen. Kereskedéskor pedig az egyes termékek elérhetősége és árai lehetnek érdekesek.
https://coriolis.edcd.io/
Ez az oldal pedig a hajók tervezgetésénél lehet majd érdekes. Bár nem tudom, mennyire frissek pl. a mérnöki infok az oldalon.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
A Cobra MkIII jó választás. Azért a megvásárlása előtt még némi plusz tartalékot is érdemes képezni, nehogy egy rossz manővert követően ne legyen elég pénz a biztosítás kifizetésére és a visszavásárlásra. <#awink>#awink>
A bányászás baromi unalmas és inkább nagy hajót igényel.
Illetve 11-én jön a 3.3, amiben rendesen átvariálták a bányászatot. Talán élvezetesebb lesz, de szerintem macerásabb is.
Ha szeretsz felfedezni, akkor azt kb. bármilyen hajóval megteheted.
Vannak oldalak, amik olyan útvonalat és információt adnak, hogy viszonylag gyorsan lehet jó pénzt keresni. És nem kell mindent leszkennelni, csak meghatározott égitesteket.
Viszont egy Advanced Discovery Scanner azért jól jön és a Detailed Surface Scanner mindenképp kell rá.
Ezt is módosították a 3.3-ban.
Vagy egy Viper ha vadászni-lövöldözni mennél.
Tényleg amihez csak kedved van, az alkatrész vétel-eladás során nincs veszteség, tehát nyugodtan próbálkozhatsz. Mindig legyen annyi tartalékod, hogy ha elpukkan a hajó, ne ültessen vissza a Sidewinderbe.
most szántam rá magam hogy elkezdjem a játékot, pár youtube tutorialon túl vagyok, kezdésnek általában a data szállítást ajánlja mindenki de utána ki mit javasol, egy teherhajó elég húzós azért ahogy nézem, bár inkább embereket vagy cuccokat szállítanék mint bányásznák bár ha jóval nagyobb utóbbiból a profit akkor jó a bányászat is 😄 Dzsini segíts régi cimborádon 😄
Más: remélem amikor élesedik a 3.3, a Kolónia mérnökei is megkapják a magas szintű fejlesztéseket, mert már nagyon haza akarok menni, és ez a G1-es szintű óvoda már nagyon unalmas...
Azt mondták, hogy közvetlenül nem lehet az Incursiont segíteni, a Thargoid harci zónákban csak egy "oldalra" lehet állni, legfeljebb aki rosszalkodni akar, az vadászhat az emberi pilótákra, miközben a Thargoidok nem válogatnak. Van már bőven nyíltan támogató csoport (Far God cult, stb.), már CG-ket is szerveztek.
Hogy mennyire lesz vagy lehet keserves, az meg azon múlik, hogy mit akarnak elmesélni - ha az emberiség megroppantását, akkor nagy számokat írnak. Ha dicsőséges ellenállást, akkor kicsiket 😊
De nagyon túlzásokba semmiképp nem eshetnek, azért a kezdő területek környékét nem fogják beborítani incursion zónákkal még a legrosszabb esetben sem, egy újonc játékost nem kéne ezzel szivatni.
Erre mi kezdet nemrég cirkulálni az új hírek között?
A thargoidok bekerülnek a bgs-be és ezentúl kb. bármelyik szektorban lehet majd számítani a thargoid incursion-re. Bár úgy sejtem, hogy az eddig is fertőzött rendszerekből fognak tovább terjeszkedni, és talán nem teljesen random módon fognak mindenhol megjelenni.
Bízom benne, hogy azért a fejlesztők a nagyhatalmak és a frakciók viselkedését is hozzá fogják igazítani az új fenyegetéshez. Elég keserves küzdelem lenne, ha csak a játékosokon múlna a terjeszkedés megállítása. Az is érdekes fordulat lenne, ha thargoidaokat támogató, eddig rejtőzködő csoportok is nyíltan színre lépnének...
Utoljára szerkesztette: Gabo, 2018.11.30. 09:22:42
Aegis has announced a breakthrough that has effectively neutralised the disruptive effects of Thargoid Sensors on starports.
Henrik de Lacerda, a senior engineer at Aegis Research, told the media:
“As we know, Thargoid Sensors can cripple starports for weeks or months at a time, but recent advancements in our study of meta-alloys have resulted in an effective cure for what was once called ‘the technological plague’.”
“New procedures in the application of meta-alloys mean that extremely small quantities are now sufficient to shield systems from disruption.”
“Following this breakthrough, we have made arrangements to ship meta-alloys to all affected stations, to restore them to functionality. It will not be long before every starport in known space is immune to Thargoid Sensor–related interference.”
- a mai nappal megszűnik az UA bombázás
Egyébként ezt a hackelést, ha okosan csinálod, a hajóból is el lehet végezni, nem kell minden esetben srv hozzá.
Tehát gyűjtöd egész 100000-ig,utána odamész a mérnökhöz és leadod.
Érdemes kill warrant scannert is ráraknod a hajóra. Ha ezt használod mielőtt kilövöd, lehet plusz creditet szerezni.
Ha nem, akkor érdemes a következőt videóra venni és jelezni a hibát feléjük.
Vagy eleve körbenézni a fórumukban, hátha valaki már jelezte is.
Én nem szoktam ilyen küldiket felvenni, így egyebet nem tudok.
Bár van amikor adat szállításnál bead 1-2 ellent, akiket lelőve plusz pénzt kapok, de ritkán foglalkozom velük. Viszont amikor lelőttem, akkor elszámolta.