ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.12.11. 18:53:24
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
-------------------------------------
Másik történet, most kaptam levelet amiben mint Lifetime Expansion Pass birtokost értesítettek az ez évi kárpótlásról (mivel nem volt idén fizetős DLC). Nagyon kapaszkodjatok meg, ezt kaptuk:
Snowflake Bobblehead
Snowman Bobblehead
Mamba Midnight Black
Krait Phantom Midnight Black
Imperial Cutter Iridescent Gleam
Federal Corvette Iridescent Gleam
Anaconda Iridescent Gleam
SRV Iridescent Gleam
Szokták mondani hogy ajándék lónak stb, de ez azért nagyon meredek... Kezdve azzal, hogy a fekete festék szerintem alapból járna MINDEN új űrhajóhoz, ha már egyszer elindították ezt a sorozatot. Most meg kapunk kettőt, a Mambáról még nem tudok nyilatkozni, de a Kraithez pont nem erre a gyengítettre kéne, amit soha meg se fogok venni, hanem az MkII-höz.
Aztán, hóember... Először is, hogy néz ez ki??!? Ááá hagyjuk, nem is mondom tovább...
Miért nem lehetett adni csak úgy pár elkölthető fontot, akkor beváltja mindenki arra ami tetszik neki... Az egyetlen értékelhető valami a hókristály, de ezt se biztos hogy beválasztottam volna. Inkább színes lézer, hajtóműgáz, karácsonyi fények...
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Ha fighter hangárt veszel, oda vehetsz több féle fighter-t is. Ezért miért legyen feltöltve egy bizonyossal.
A hajó csak bizonyos távolságra száll fel. Bizonyos időre nem. Addig ott marad, míg a közelben vagy. Ki és belépés esetén szintén ott lesz a hajó, ahol hagytad, te meg az SRV-ben, ahol voltál. Vannak kivételek, de ott meg figyelmeztet. És általában ott nincs is hely parkolásra, de az SRV-t zónán kívülre teszi, ha mégis kilépsz.
A hajót általában nem parkoltatja 300 méteren belülre hozzád képest. Legalábbis nekem mindig mennem kellett.
Néha bebugol és van, hogy le sem teszi a felszínre, de szerencsére az SRV-t felveszi. Volt már ilyenben részem. Mondjuk landoló hely a közelben nem igazán volt, olyan volt a terep.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Ha leszállsz valahova, nem kell elküldeni a hajódat, mehetsz bárhova a bolygó felszínen, ha bizonyos idő elteltével nem térsz vissza vagy eltávolodsz bizonyos távolságra akkor a robotpilóta felszáll és amolyan bolygókörüli orbit pályára áll, vagy csak lebeg bizonyos távolságra (ez még nekem se tiszta) és ha be akarsz pakolni vagy fel akarsz szállni akkor recall ship-el visszahívod és a hozzád legközelebbi sík terepen le fog szállni. Én csak akkor küldtem el erdig hajót amikor a hangárból való ki-vagy beálláskor "beakadt" az SRV.
Elküldtem, kerestem egy síkabb terepet, majd visszahívtam és beálltam a hangár alá. Ezt tényleg érdemes gyakorolni mert okozhat gondot landolaskor vagy visszdokkolásnál.
Ahol a hangárt vetted, ott le tudod nyitni és ott lesz az üres hely, mint más moduloknál.
Oda tudod bele venni.
Nagyobb hangárba 2 is elfér.
thx
Utoljára szerkesztette: Micsu, 2018.12.07. 21:20:15
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Kiszedéshez pedig FSD Interdictor nevű belső cucc kell.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.07. 21:19:38
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
másik hogy hogy tudok valakit kiszedni mikor frameshiftdriveal közlekedik a bolygók között ?
Utoljára szerkesztette: Micsu, 2018.12.07. 21:18:11
Az energia fegyvereknél, ha jól emlékszem, akkor extra hő sebzést is rá lehet fejleszteni. Ami azért nem rossz, mert utálom, mikor vélhetően ilyennel jönnek ellenem.
Illetve a Beam-et meg lehet hűteni, hogy nekünk ne legyen olyan melegünk.
Kár, hogy a Vulture-t csúnyán megnerfelték, az nagyon ütős volt Beam-mel, csak a melegedésre kellett figyelni.
Lehet, hogy az SRV jelenléte a hajón volt a gond?
Utoljára szerkesztette: buke, 2018.12.06. 16:16:35
(a jövő heti patch után pedig az utasokra korlátozott belső is meg lesz nyitva mindenre, úgyhogy piszok sokoldalú kis gép lesz)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
tegnap volt időm játszani, már kezdek ráérezni az explorationra és a kereskedésre, szoktam vállalni anyagbeszerzést is, van rá egy napom, általában mindig beleszaladok valamelyik állomáson abba ami kéne mellette meg anyagszállítást tolom most az jó hoz, már meg is tápoltam a kobra3at 😉
azt látom hogy a turistát/embr szállítós küldik jól hoznak, bár még kicsi a repum hozzájuk de sztem érdemes lehet rá állni mert nem tűnnek nehéznek és sok lóvé van benne ahogy nézem
A gimballed fegyverek ellen chaff használatával lehet védekezni. Ez ugyanis időlegesen megzavarja a fegyver célkövető rendszerét. Szerintem ennek ellenére is nagyságrendekkel több találat érhető el velük, mint a fix. változatukkal. Persze ez még ezernyi másik tényezőtől is függ, arról nem is beszélve, hogy mi fekszik jobban a pilótának.
Minden fegyvert, alkatrészt lehet tuningolni. Ha kicsit jobban belemélyedsz a játékba, akkor előbb-utóbb a mérnököket is megismered. A segítségükkel a gyári állapothoz képest elég komoly változtatásokat lehet elérni, és néha a legkevésbé hatékonynak tűnő fegyvereket is meglehetősen veszélyes játékszerré lehet tenni. Szóval nem szabad leírni a pulse laser variánsait sem. 😉
Pár hónappal ez előtt írtam erről egy erősen szubjektív szösszenetet ide, amikor a Challangert és egy halom fegyver kombót végig próbálgattam. Ha gondolod, lapozz vissza, lehet, hogy találsz benne néhány hasznos vagy érdekes infot.
Igen, sajnos a hajó fegyvereibe is lehet extra sebzésű lőszert gyártani, míg a lézerbe nem lehet spéci energiát vezetni hogy még nagyobbat sebezzen...
Bár a Beam-mel azért szépen lehet aprítani amúgy is, csak jó legyen a hajó hőtermelése és bírja szuflával a disruptor.
De lézerekkel lebontom a pajzsot, majd a lőszeressel a hull-t. Ha elég sok az energia, akkor azért ilyenkor rásegítek a lézerekkel is, hogy gyorsabban hulljon.
A lőszer készletet után is lehet gyártani, ha már gyűjtöttünk hozzá nyersanyagot a planétákon. Sőt, elvileg erősebbet is lehet gyártani belőle. Legalábbis SRV-be bizos. Hajóba annyira még nem kellett gyártanom, ritkán lövöldözöm el az összeset.
A gyorsasága miatt a Multi-Cannon-t szeretem a leginkább.
A jeladót jelezni fogja. Elvileg azt akkor is jeleznie kellene, ha nincs SRV a hajódon.
Utoljára szerkesztette: buke, 2018.12.05. 17:43:51

Fixed ami "pont előre" lő, és neked kell ügyesnek lenni - cserébe kevesebbet fogyaszt, többet sebez
Gimballed, ami egy bizonyos szögön belül tud mozogni és célra tartani, ez úgy "nagyjából előre" lő, nagyobb fogyasztás, kisebb sebzés.
Turret, ami az elhelyezésétől függően teljesen körbe tud fordulni, tehát hátrafele is tud lőni a célra - még nagyobb fogyasztás, még kisebb sebzés.
Általános használatra a gimballed jó szokott lenni, de pl. railgunból olyan nincs 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.05. 14:17:44
De sajnos üzletet nem lehet belőle csinálni.
A játék tárolja, hogy mennyiért vetted és csak annyiért tudod eladni is.
Viszont ezeken az állomásokon nem csak a hajók olcsóbbak, hanem a felszerelés is.
Nagyobb hajónál pár millát meg lehet spórolni, arról nem is beszélve, hogy a vásárlási árból számolódik a biztosítási díj is.
Illetve néha az utasok is szoktak variálni.
Ha megadja az állomást, akkor azt mindig jelzi üzenetben is és azt is, hogy mi a következő cél.
Ha mégis bolygóra szállós, akkor oda kell SRV is, mert csak annak a szkenjével fogadja el a küldit. A hajóval hiába vizsgálod a földi jeladót.
Milyen a Dolphin-nal túrázni? Menetidő egy 3 célállomásosnál? Ugrási táv? Utas kihasználtság?
Nekem nem voltak hatékonyak a paraméterei, így nem vettem meg. Asp-vel és Anaconda-val szállítottam csak eddig.
Ezekkel úgy 1 óra volt a menetidőm.
Egyébként én 1990-ben egy 286-os IBM AT PC-n játszottam vele, amiben 0.5 mb ram volt és kemény 10mHz-es proci lakott...alig tudtam bemenni a nyíláson 😄
A térkép Powerplay nézetében könnyen megtalálod.
--------------------------------------------
VR élménybeszámoló: gázóriás gyűrűjében boostolgatni a sziklák között, SRV-ben a futóművek látványa, vagy úgy SRV-zni hogy a toronyba tesszük a nézetet és figyeljük saját magunkat az ülésben vagy emelkedésnél a hajtóművekből kiáramló gázt... hatalmas. Még úgy is hogy pixeles, rángat, és a rosszullét még mindig kerülget egy kissé..
Utoljára szerkesztette: SpaceFalcon, 2018.12.04. 21:15:35
Nekem a középső egérgombra volt belőve valamikor.
A Hotas-on már nem emlékszem mire volt, mert jelenleg a G13 joy részére van beállítva.
Most ismerkedem a játékkal,be kellett szereznem egy működő joystickot,mert a régi kezdett tönkre menni. Egy T.Flight Hotas X-et vettem,de a körkörös parancsnoki nézet beállítása kifogott rajtam. (nem a 4 panel gyors nézetére gondolok,mert az a focus gomb 8-as) A régi Saitek-nél alapból benne volt, ahogy elindítottam már egyből ment, a 2 vagy 3-as gombbal lehetett váltani oda-vissza a lineáris mozgások és a körbe nézés között. A controls-t végig néztem,de csak a fix és szabad külső nézeteket látom.
Ez egy elég fontos nézet a közlekedésnél,remélem van erre megoldás. A segítségeteket előre is köszönöm. buke.