ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Most az új ásványok igen jól fizetnek bányászatnál:

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ez egy sandbox játék, így rengeteg lehetőség van. A Nimrod által írt dolgokat kombinálni is lehet.
Pl. valamelyiktek egy kereskedő hajót indít, míg a többiek biztosítják a vadász kíséretet. Szépen megpakoljátok a kereskedő gépét valami finom áruval, beugrotok valami alacsony biztonságú rendszerbe, aztán lehet vadászni az önjelölt kalózokra a csaliként szolgáló hajóval. <#awink>
Kollektíven akár bányászkodni is lehet. Bár ez akkor válik igazán jövedelmezővé, ha már futja egy nagyobb hajóra, nagyobb raktérrel.
A zsoldos élet is lehet kifizetődő és közös móka. Ha valamelyik rendszerben háború tört ki, akkor ott üzleti lehetőségek is nyílnak. <#awink> El kell dönteni, hogy melyik oldalt támogatjátok, és szépen fel kell venni a harci küldetéseket tőlük. Aztán irány valamelyik harci zóna, és kezdődhet a hepaj. <#violent>

RJoco
Mivel a Hotas nem volt rádugva, ezért a default-tal indult. Szerintem ezért nem írt semmit. Mert én meg a default-ot kapásból átállítottam a saját bill+egér beállításomra. És akkor már nem írt semmit.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

s_andras
Nem tudom ez így volt-e korábban, de mivel most a hópihe miatt arrafelé kattintgatok, azt tapasztalom hogy a Livery menüben sokmindent fel lehet pakolni a hajóra amit nem vettünk meg <#taps> Igaz hogy kilépésnél elvesznek, de addig lehet velük röpködni! A karácsonyi fényekkel és egy szpojlerrel kipróbáltam, működik. Annyit kell csinálni, hogy ráállunk a tételre, majd átvisszük a nyilat a Remove ikonra és ott katt. Nekem így kint marad a cucc. De csitt, ne mondjátok el senkinek, ez a bug maradhat! <#nevetes1>

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

s_andras
Ha én most kezdeném harmadmagammal, akkor először hetekig(/hónapokig?) csak CQC- azaz Arénáznék. De ez egy elég különleges játékmód, lehet hogy ti nem ezt akarjátok.
Attól függ, mi jön be inkább:
Harc? Akkor el kell látogatnotok egy gázóriás gyűrűjében található ún. RES-hoz, és ott kalózokat ölni.
Felfedezés? Csak akkor jöhet szóba, ha mindig pontosan egyszerre tudtok játszani, mert ha valaki leszakad a többiekről, azt mindig be kell várni.
Kereskedelem? Ez a legkevésbé kooperatív tevékenység.
Küldetések? Nagyon sok olyan van, ami direkt csoportoknak szól.
...és még oldalakat lehetne teleírni, részletezve a dolgokat...

Sziasztok!

A Nagy akcióra való tekintettel néhány haverral arra gondoltunk, hogy most megvesszük a játékot.

Valaki le tudja írni nagyjából hogy 3 an mi az amit kezdhetünk együtt a játékban? Mik a lehetőségek, stb...

Köszi előre is mindenkitől a választ! 😊

s_andras
Tuti azonnal el fogom csicseregni ha megoldják 😊 De ha végül még nem nyitottál jegyet, azért jó lenne ha megtennéd, lássák minél pontosabban hogy mennyi embert érint ugyanaz a hiba.

Ha esetleg kiderül valami erre az inaktív menüre vonatkozóan megírhatnátok. Most két napig melózni fogok játékra kevés jutna, de ha esetleg vasárnapig egy supportba belefutna valaki kifaggathatná mitől nem müxik server: Ok státus mellett a játék. Köszi.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

s_andras
Köszi hogy túlestél ezen, akkor én nem futok neki egy teljes Steam-törlés- és újrarakásnak...

Az egérről nem írt különösebbet, egyszerűen annyi hogy a bal klikk mintha meg sem történne.

A srác úgy látom az egér működésre is panaszkodik.
Sajnos telepítés után sem történt változás. Server: OK státusz de menü tökéletesen inaktív. Kilépni sem lehet. Próbálok írni Supportnak vagy várok még egy-két napot. Kicsit elment a kedvem most a játéktól ...

s_andras
Én most ezt arra akartam kivezetni hogy megint megtörtént az ami állandóan: volt régen egy hiba, kijavították, majd egy következő frissítésbe újra az előző hibás kódot/modult/akármit rakják bele... :S Nálam nem fordulhatott elő az hogy összekeveredett a béta mappával, mert soha egy bájtnyi bétát sem töltöttem le, hozzám a végleges 3.3 jött, ami pont ugyanúgy sz*r mint a majdnem egy évvel ezelőtti bétakor, itt van, újra megtaláltam, a srác szóról szóra ugyanazt írja le amit mi is tapasztalunk:
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/402339-Main-Menu-All-Controls-Unresponsive-Can-t-Click

"hogy ez a hiba egy korábbi bétázásnál fordult elő." .... korrekt. Próbáltam bétázni, nem jött össze. A helyzet az, hogy a béta contentek egy teljesen másik mappában voltak. 20Giga körüli mérettel. A Steam meg lehet úgy érzékeli, hogy már letöltöttem ami kell. A Normál 3.2es tartalomra meg nem frissült rá semmi mert amikor elindítottam semmit nem szedett le. Tehát a gyanúm az, hogy a 3.2 nem frissült 3.3-ra de Steam-en keresztül ezt nem érzékeli. Csináltam egy könyvtár és egy letöltött tartalom ellenörzést de semmi hibát nem írt ki. Fél óra múlva megtudjuk mi a helyzet. Vagy elindul vagy nem.

s_andras
Én most nemrég gyógyítottam össze a Steammel (pedig nagyon nem akartam, és ha menne a VR nélküle, törölném is), és elsőre minden működött. Béta változatokat sosem töltöttem le, mégis ugyanaz van nálam is mint nálad a 3.3 óta: a főmenüben semmit sem tudok kiválasztani. A bug report fórumon látom, hogy rajtunk kívül is jártak így páran, én már indítottam is egy hibajegyet. Meg olyat is találtam, hogy ez a hiba egy korábbi bétázásnál fordult elő.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.12.13. 17:07:31

Közben fejlődött a dolog. Állítottam pár dolgot a Frontier profilban, megadtam még pár adatot, majd a Partner Keys részben hozzá rendeltem a maradék dolgokat is steam-fiókhoz :
Elite Dangerous: Horizons Season Pass (Steam)
Elite Dangerous (Steam)
Elite Dangerous: Arena (Steam)
Elite Dangerous (Oculus Rift)
újra csatlakozásnál már Server : OK státuszban vagyok.
Fiókban most minden rendben. De belépni továbbra sem tudtam. Csak menü de azon belül semmi. Még kilépni sem. Gyanítom, hogy a Béta teszt részét letöltötte sosem tudtam használni, most viszont ez a rész már inaktív így felesleges. Uninstalltam. Töröltem a gépről a ED-t. Éppen az újratelepítés megy ... ha készen van és nem tudok továbbra sem belépni akkor megyek supporthoz. Ha Server: OK státusz mellett nem tudom elindítani, akkor ott más a galiba. De szerintem menni fog.

Cmdr. Yag: Én az őszi vásár alkalmával a Steam-en keresztül vettem, miután kifizettem itt utánna kellett egy Frontier accountot regisztrálnom külön és itt kérték a kódokat ami a csomagban volt ; 3db volt ,de csak az alapjáték+ Horizon-t kérte a commander packot nem.
Tehát,amikor a Steam-en belépek ott látom a Frontier accountos nevemet ( de beléptetve még nem vagyok) viszont a játék szerverre innen egyből tudok csatlakozni.
Ha valamit vásárolnék még a játékhoz apróságot, akkor be kell lépjek a Frontier account -al (felhn. jelszo) a felületre mint frontier user. Nálam így megy.
Szerintem pont én voltam aki szkanderezett a Frontier/Steam verzió összeházasításával. A Support meg is oldotta. Működött. Eddig.
Egyébként mindenkinek van Frontier Acc-ja és még azoknak is jelzi a megvett játékot benne akik biztosan Steam-en keresztül vettétek a játékot ? Mert ha igen, akkor megint a Steam/Frontier gubancba kerültem bele és tényleg csak Support segíthet. Csak azt nem értem, hogy ha akkor a steam-es mailomra tett rá szinkronizálva mindent, és a Frontieres Acc-omban is benne volt mind a kettő játék, akkor most mitől tünt el minden a frontier Accountomból mintha sosem vettem volna ilyen játékot ?

Dzsini
Ha nem a default kiosztást használtad, akkor a patch utáni első indításkor egy nagy felkiáltójel volt az options - controls mellett, és volt egy popup, hogy "figyelj, van egy csomó beállítás, ami a custom dolgaid miatt nem lett beállítva, nézd át"

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Enyém steames, de most sikerült a belépés. Most próbáld meg Yag, ha nem sikerál, akkor ott tényleg más gond lesz.
RJoco
Nálam gond nélkül indul és csatlakozik a szerverekhez.

A Frontier acc-omon minden ott van, amit vásároltam, az is, amit ajándékba kaptam.
De nekem Frontier-es a játék, csak a steam-hez csatoltam az egyszerűbb frissítés kezelés miatt.
Volt itt valaki, akinek az egyik a Frontier-től volt, míg a másik a steam-től és nem stimmeltek az email címek, így két külön acc-on volt a játék és a dlc. A support megoldotta neki.

De, ha sok más embernél is ez a gond, akkor várni kell.

RJoco
Köszi!
Meglett.

Erre jutottam én is. Várok pár napot. Addig legalább tisztázom, hogy a Frontier loginomban mi mindennek kell lennie hogy tényleg minden passzoljon.
Köszi.

Yag!
Ne telepítsd újra a gépet. Nálam is ugyan ez van, meg ahogy látom sok más embernél is. Egyszer sikerült felkúsznom, kidokkoltam a paripámmal, sc és.. kidobott. Nem a legzökkenőmentesebb az új patchre való átállás... Twitchen is a streamerek a traininget nyomták. 1-2 nap és talán működni fog.
Lehet van itt valami eltérés :
Megnéztem a Frontier Adatlapomat és nincs benne "semmi". Az életszerű, ha a vásárlási variálás miatt steam fiókra átirattam és arra a mailra amit steam-en használok akkor Frontier oldalamon már nem "kell" hogy lássam mit vásároltam ? Esetleg telepítsem újra a Launchert hátha bekéri a passokat ? Vagy azt csak akkor kéri be ha a Frontier oldalán van mindkettő "vásárolva" ?

RJoco
Szólt? Nekem nem rémlik.
Amikor módot váltottam, akkor volt egy pár oldalas tájékoztató, amit felületesen átfutottam. De ott sem tűnt fel.

Dzsini
Első indításkor szólt is, hogy van egy csomó beállítás, amit neked kell elvégezni ha nem az alap kiosztásokat használtad - ezeket jelölte felkiáltójelekkel.

Alapból nincsen rá gomb kiosztva, így neked kell beállítani. Itt tudod megtenni: Options > Controls > Mode Switches > Switch HUD Mode

Utoljára szerkesztette: SpaceFalcon, 2018.12.13. 08:51:25
Reggel amikor indítottam, steamből már csak a négy opció volt a kék sávokban játékmódra, bétát már fel se ajánlotta. Motoszkal bennem a kérdés folyamatosan, hogy a server miatt írja az issuest vagy amiatt, higy esetleg nem települt valami rendesen. Sajna érzem valahol hogy reinstall nélkül nem fogom megúszni... Nem csak ez miatt, de még nem bírtam magam rászánni. Komplett gépet újrapakolni.... Ehh.

RJoco
Sikerült szkennelgetnem, felettébb érdekes.
Viszont hogy lehet módot váltani?
Átváltottam SC-ben a szkennelésre, de normál térben hiába nyomtam a váltó gombot, nem volt hajlandó visszatérni, így a fegyverzetet nem tudtam használni.
Szkennelésnél kedvesen meg is FSD-I-ztek, de leráztam még SC-ben. Talán mázli is, mert fegyverek nélkül...
És, ha jól néztem, akkor a kavics analizáló használata esetén ismételten csak nem él a fegyverzet. Legalábbis egyik ment, másik nem.
Kis apróság, reflektorral való közlekedésnél jobb fent jelzi is. De az érdekes, hogy az éjjellátóra meg nem csináltak lámpát.

RJoco
A levél tartalmazza hogyan lehet ingame is aktiválni.

RJoco
Délelőtt nekem nem volt gondom.
Steam-ből indítottam és szépen el is indult a játék, szerver gondja sem volt.

RJoco
Visszaállítottad, hogy nem bétát akarsz telepíteni?
Lehet, hogy a steam nem változtatott a beállításon és az a gond, hogy ott hagytad.
Én nem vacakoltam sosem a bétával, így nincs tapasztalatom, hogy milyen galibát tud okozni.

Caliph
na felfitteltem a condát miningra,indultam is volna,de mondom most próbálgatáshoz inkább átmegyek soloba...hát kár volt,vissza se enged... 😄 na majd hétvégén

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

KiruHoshino

Megjött az ingyen Anaconda festés. 😊 Ellenőrizétek az email fiókotokban.

Beváltás itt: https://tools.elitedangerous.com/en/redeem-gift

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

PiszkosFred
Hat. Steames kliensem van (nem tudom szamit e, de 0day a Frontier Storeban vettem es kesobb, amikor megjelent Steamen, akkro kaptunk kulcsot es valtottam steames kliensre). A launcherben most a servers: OK-t mutat. Par masodperc alatt be is leptem, itt ulok a kondaban jelenleg is (gyorsan bejon/betolt a passanger lounge is, a mission board is). Tegnap kinlodtam sokat (masok is), de most egyelore semmi gond.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.12.12. 18:40:57

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

s_andras
Steamből még mindig zöld keretes, kiválaszthatatlan főmenü indul nálam is. A launcher már zöld OK-ot mutat. Win8.1
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.12.12. 18:37:51

Twittert nem követem így nen tudom kit reagálnak általában a belépés hibákra de nincs jó előérzetem ezzel kapcsolatban.
Két gondom van. Egy.
Már a béta teszt telepítésénél se mentek simán a dolgok. Úg tűnik feltelepült aminek kellett de pont ugyan így nem tudtam belépni mint most. Belépni belépett a menüig oszt onnan inaktív minden. Gondoltam elvégre csak béta teszt, max nem veszek részt rajta, de ettől mêg tudtam játszani a 3.2vel
Kettő:
Most, hogy csak a 3.3van. pont ugyan így nem tudom elindítani, menü, inaktív, alul server statusz rendben, de launcherben issues hibajelzés. Lehet nem nálam van a hiba, de ha még sem akkor meddig várjak míg úgy tűnik mindenki másnál mae fut, csak nálam nem. Most van egy 3.3as inaktív játékom amivel mostantól nem lehwt játszani mert nem tisztázott mitől nem lehet belépni. Lehet server hiba de lehet más.
Információitok szertint: csak és kizárólag a játékon belüli dolgokra vonatkoznak a fejlesztés vagy vannak esetleg olyan elemek is amik kapcsolatban vannak pl. Op. Rendszerrel vagy a gépre telepített hardwerek, videókártya, proci stb. Keresztmetszeteire is van hatással. Előfordult már, hogy nem tudtam elindítani egy játékot mert hiányzott valami dll. Stb.
A dillemma tárgya most az, hogy Egy op.rendszer újratelepítéssel vagy op.rendszer váltással (win7 to win10) lehet megjavul a helyzet de ha köze sincs akkor feleslegesen erölködtem az újratelepítéssel. Megspórolnám ha lehet.

PiszkosFred
Hi guys! We are still working on the logging in issues. Please know we are working on it, and the issues will hopefully be resolved soon. We thank you for your patience! - CMDR Zenit

En twitteren kovetem a fejlemenyeket azoknal a fejlesztoknel, ahol aktiv a support twitteren (is). A Frontier szerencsere ilyen, erdemes ilyenkor midnig szetnezni ott, illetve a Redditen es a hivatalos frontier forumban. Ha masnal is hasonlo gond van, mint nalad, akkor valoszinuleg nem a te "oldaladon" van a hiba. 😊

Úgy látom,sajnos be kell konfigurálni a scannelést.
Caliph
az téged nem befolyásol semmiben,csak a szerver állapotát mutatja: online a szeró,vagy épp le van lőve,most azt mondja neked hogy online a szeró de az új dolgok miatt hibák fordulhatnak elő: ez olyan visszajelzés hogy tudnak róla,dolgozunk rajta. szerintem

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Eddig nem volt semmi gond a tűzfalas dolgokkal. Kilőttem mindent ... így sem müxik. Issues. Hogyan kell ellenőrizni hogy az új contentek telepítve vannak ? A bal alasó sarokban a server elérés 3.3.0.40valamennyi volt. de semmi sem aktív.

RJoco
Tűzfal?

RJoco
Dokkolásnál pont arra. Automatikusan nyomtam a két enter-t, mire leszedte a target-et. Akkor néztem, hogy hova került a kérelem gomb.
Szkennelésnél nem tudtam mivel átváltani, így a modulokat nem tudtam kipróbálni. Úgyhogy az új rendszertérképet sem láttam.
Annyi időt már nem tudtam rászánni, hogy átnézzem a beállításokat.
Jó lett volna, ha beteszik azt is a jobb panelra. Vagy az én figyelmem kerülte el ott, vagy rossz helyen jártam a hajóval és a modulok más célt szolgálnak.

Most hogy már több helyen is be tudtak lépni és működik újra felmerült bennem a kérdés, hogy nálam lehet a hiba vagy máshol kell keresnem ? Hogyan tudom kideríteni hogy a nálam lévő Server Status: Issues Detected milyen hibára utal ? Uninstall - Install megpiszkálná a dolgot ?

s_andras
AHHA! Akkor ezért lett nálam is egy hely! Először azt hittem, hogy nem pakoltam vissza a DSS-t a mérnökfejlesztő variálgatásoknál, de akkor ezen a hajón nem is volt (Vulture). Mellesleg a kolóniás mérnökök rohadtul nem fejlődtek, Dorn egyik receptje második szintű ami talán eddig nem így volt...
Az új rendszertérkép viszont tényleg siráááááály!! Tiszta Frontier-érzés! Ez nekem nagyon hiányzott.
A felfedezéshez beraktak üresen egy rakás új vezérlőgomb-lehetőséget az options/controls menü alá, remélem azokat nem kell mind bekonfigolni, csak ha máshogy akarja valaki mint ami az alap.
Dokkolás kéréssel mi van? Én nem vettem észre semmit. Vagy arra gondolsz hogy a bal panel menüjében kell nyomni még egy jobbrát hogy ráugorjon?
És megjött az anakonda festékpakk is ami a hírlevél feliratkozásért járt.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.12.12. 13:01:36

RJoco
Ez az új kezelőfelület egy kicsit ehh....
Kivették az Advanced szkennert, lett egy szabad hely az Asp-men.
Viszont megmaradt a régi rendszer térkép.
Sőt, szkennelnem sem kell semmit. Belépek a rendszerbe, van Detailed szkennerem és szépen megkapok mindenről minden információt. Már a belépési csillagnál.
Mondjuk ez lakott rendszer volt.
De az Anaconda-n semmilyen szkenner nem volt, úgy emlékszem (bányászáshoz nem kellett) és az is közölt információt. Legalábbis a csillag körüli beltekről biztos.
A bányászatot még nem néztem, nem szeretném lezúzni a kondát kapásból.
Statisztikát macerásabb nézegetni.
A dokkolás kérés meg rendesen meglepett. Jó lenne, ha csinálnának rá billentyű beállítást. De a controls részt még nem néztem.

Teljesen ugyanezek a jelenségek nálam is,most viszont már megy rendesen.
PiszkosFred
Nalam is vacakolt este (steames launchernel irtak, hogy issues detected, de hat ki hisz nekik ugyebar?😄), a solo/open/private grp barmelyiket valasztva connection errorral kirakott a fomenube. Fel oraig probalgattam, aztan gondoltam megnezem a streamereket, hogy naluk mi ujsag - es hat amikor Obsidian is ugyanigy jart a live adasaban, akkor hagytam a fenebe 😊 Ejfel fele meg egyszer megprobaltam, akkor belepett es mukodott. A mission board tetu lassu volt, a passanger lista meg nem is jott be, ugyhogy felszalltam, atmentem egy masik rendszerbe, bedokkoltam es annyi, nem eroltettem.

s_andras
Nem vagy egyedül! Csak tegnap már nem akartam az 4. hsz-t zsinórban írni.. Nálam a Steamből indított változat azt hiszem először elindult (bár már nem vagyok benne 100%ig biztos), aztán kidobott az említett szerverhibákkal, és többé nem tudtam én se a főmenüből semmit kiválasztani. Kilőni is csak taskmanagerrel lehetett. Egyedül a jobb alsó konzolsorba bírtam szöveget gépelni, de pl már az enter-re sem reagált. Még az volt feltűnő, hogy megjelent egy nagyon vékony (1 pixeles?) zöld keret az amúgy teljes képernyős kép körül.
Emellett a nem-Steam kliensből indítva úgy-ahogy működött (a zöld keret sincs), de pár perc után mindig elszállt valamelyik egzotikus szerver elérhetetlenségére hivatkozva.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.12.12. 10:03:22

RJoco
És az is szomorú dolog, hogy nem képesek összetömöríteni sem a frissítéseket, sem a játékokat. Azért egy dupla rétegű DVD-nyi frissítés....
Itt a fejlett Németországban nagyon sok helyre nem képesek bekötni az 50 megás netet sem, nemhogy a 200-asat.
Majd egyszer csak lejön.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.12.12. 08:46:25

Gondolom mindenki másnak működik. Nekem továbbra sem indul el. Lefrissített (valószínűleg) de a menük inaktívak. Nem lehet kiválasztani semmit. 😞 Bele került valami szerkezeti változás ami miatt Win7Pro-n AMDproccal esetleg már nem muzsikál ?