ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rohangálhattam volna rendszerről rendszerre, állomásról állomásra, soha nem jöttem volna rá magamtól. Thnx. Tök más rendszerben kell megváltani a szabadságom mint ahova szól ... na mindegy. Egyébként kicsit önző ez a Wantedes dolog. Ha éppen elkapnak és lelőnek mert valaki nagyon akarja a skalpom, biztosításból visszanyerem a hajómat .... akkor a Bounti miért nem tűnik el ? Nem elég bünti hogy Millás tételt ki kell fizetni ? Ha meg elkaptak és "walaki" megkapta a fejpénzt akkor miért is vagyok utána is körözve ? Valahogy nem logikus nekem ... de biztos van rá magyarázat.
Szóval Köszi a segítséget.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Stopover nevű rendszer egyetlen állomásán biztos, hogy be tudod fizetni.

s_andras
Az inarán itt írd be a rendszer nevét ahol vagy, keresés, majd fáradj el a legközelebbi állomásra az interstellar factors kontakt kasszájához becsengetni a zsozsót. Amúgy azt hiszem már a galaxistérképen is van ilyen szűrés (csak most nincs előttem).

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Sorry. Továbbra se tudtam rájönni mit jelent ez : 6500 Bounti in Movement for Chacobog for Equality

Ebben a naprendszerben egy helyen lehet landolni. Egy űrálomáson. Ott viszont senki nem panaszkodik hogy wanted vagyok vagy sem. Nem tudom a pultnál sem kifizetni a büntit. Korábban két küldit vettem fel, ebben a naprendszerben kellett két létesítményt megtámadni és lecsavarni az egyik épületét ... azokon ott is van a körözés. Csak hajóval nem tudok ott leszállni. 😞

Hali. Van 6500 vérdíj a porcikáimon. Úgy terveztem, hogy bevágódom az egyik mérnöknél, de inkább most mégsem. Viszont jönnék mennék inzultus nélkül. Hol lehet kifizetni a vérdíjamat ? Elmentem abba a naprendszerbe ahol a Wanted ki van írva. De itt nem álltak velem szóba. Fel kell keresni a frakcó fővárosát-főhadiszállását és ott kell leügyezni ? Vagy hol ? Köszi,

Dzsini
Tömegre tekintve bőven a becslések alatt van a játékbeli Sag A*, átmérőt (Schwarzschild sugarat) és tömeget is tekintve.

A napméretet csak azért írtam, mert az idáig ismert nem-szupermasszív fekete lyukak maximum pár tíz naptömegűek, és az nem jelent jelentős sugárnövekedést. A legnagyobb közülük a játékban a Great Annihilator, ami 200 naptömeg. 0.0008 naprádiusz méretű, ami kb. 550 km.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

vannak napnál nagyobb méretűek is bár a tejút rendszerben lehet hogy nincs
de itt a saggitarius is kicsi szvsz

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Köszi a segítséget már működik. Minden ok nem kellett felraknom a win10-et.<#nyes>
Dzsini
Mert a valóságban is kicsik - az egyetlen valóban nagy (szupermasszív) az ott van a galaxis közepén. És az megesz reggelire, ha nem vigyázol.
Egy Naptömegű fekete lyuk Schwarzschild sugara kb. 3 kilométer átmérőjű. Ilyesmikkel találkozol főleg, és azok ellen véd a hajód rendszere - egy neutroncsillag nem sokkal nagyobb (néhány tíz kilométerben mérhető), viszont sokkal veszélyesebb.

azt a fizikai modellt használva, amit nagyjából az Elite követ
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.16. 17:13:38

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

a fekete lyukak miért ilyen kicsik a játékban? érdekes hogy van amelyiket már látni messziről a tejútrendszerben ha közel mész meg pár kb átmérőjű 😛
kár hogy nem szaggat darabokra ha egyre közelebb mész 😛

Igen értem. Köszi a segítséget. Szép napot.
PiszkosFred
Igen, amennyiben nincs fent a gepen, akkor win 10 ala is fel kell majd rakni. A legtobb telepito ezt intezi menet kozben, direct x, msvc++, stb. felrakja install kozben/utan - meg akkor is, ha azok eppen a jelenlegi verzional regebbiek, de a fejlesztok ezen verziok keszleteit hasznaljak. Nalad vmi miatt kimaradt, vagy nem tudom mi a gond, de a hibauzenet alapjan hianyzik ez a verzio.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

És ha Win 10 rakok fel, a gépre úgy is kell a frissítés ?
PiszkosFred
Hat, a gugli is azt mondja es en is jartam mar igy anno, hogy hianyzott az adott jateknak megfelelo mikrofos visual C++ verzio. Szerencsere van belole sok, es a fejlesztok is kulonbozot hasznalnak, ezert is van az, hogy a legtobb jatek az install soran, de legkesobb utana felrakja ezt is, meg akkor is, ha mar fent van jo par verzioja.

Kapd le innen
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.12.16. 14:40:48

"A program nem indul mert mert a MSVCP140 dll." hiányzik Ezt az üzenetet kapom.
Szia ! Indítanám a játékot a steam-en keresztül mikor eljutok a játék indításáig a szerver ok -van a play megnyomása után nem történik semmi.csak újra megnyomhatom. Ha steam nélkül inditom akkor ezt a hibát írja
PiszkosFred
Win7 alatt jatszok, tokeletesen fut. Leirnad megegyszer, hogy mi a jelenseg, meddig mukodik es meddig nem?

Tegnap kipróbáltam egy másik géppel felraktam a játékot és ott elindult Win 10 alatt. Most ilyenkor mi van?!? Vegyek még egy gépet.
Sziasztok! Nekem még mindig nem működik az ELITE , pedig a szerver státuszok "ok" . Már írtam a support-nak de fütyülnek rá.Újra telepítettem a játékot de így sem műkszi. Valakinek van még ilyen jellegű problémája vagy csak n szenvedek ezzel. Win 7 alatt futtatom a játékot.
s_andras
Működik.

Dzsini
We are aware of players having issues connecting to Elite Dangerous. We are currently investigating and thank you for your patience.
tudják

s_andras
Most épp mindenkit kidobál, és vissza sem lehet lépni.

Dzsini
A buboréktól (a lakott rendszerektől) olyan 2000 fényévre érdemes elmenni valami nem "fő" irányba (egyenesen Colonia, Sagittarius vagy valami neves köd, ilyesmi), és ott bőségesen fogsz találni olyan rendszereket, ahol még nem járt senki.
Jelenleg 0.01% alatt van a "felfedezett" rendszerek száma, csak hát nagyon nem egyenletes az eloszlás.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.15. 13:31:57

Találkozott valaki még felfedezetlen területtel amiért első felfedező díjat is megkapta ? Repkedtem már pár fényévet (biztos nem eleget) de szerintem még a közelében sem voltam felfedezetlen területnek. Naprendszernek, vagy bolygónak. Egy felfedezetlen kráter esetleg valahok ? 😊)

Dzsini
Pénz szempontból van mindenhol, mert az adja a feltérképezési pénzt (és az esetleges "első feltérképező" díjat) minden nem-csillag égitesten. De ez csak akkor számít, ha odarepülsz és megszórod szondákkal. Ha csak FSS-ezel, akkor nem fog kelleni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.15. 13:10:30

wollnerd
"DSS pedig akkor kell, ha olyan felszíni bigyókat akarsz megtalálni, amit más még nem."
Hmm... Most akkor egy kicsit összezavarodtam: Akkor eszerint nincs értelme a DSS-nek az ELW, Water world bolygók esetében, mert azokra nem is lehet leszállni?
Ha ez így van, akkor feleslegesen foglalja a helyet. Mert csak fss-nel tervezem az összes bolygót felfedezni.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Dzsini
Igen, a DSS-en kívül minden beépült belső eszközként.
DSS pedig akkor kell, ha olyan felszíni bigyókat akarsz megtalálni, amit más még nem.

most akk az adv discovery scannert megszüntették?

Nálam is megtörtént a "CSODA". Elsőre elindult minden. Kikapcsolások nélkül.
Biztos állítottak rajta valamit. Jó repülést.

MarkBlade
Köszönöm a válaszokat!
s_andras
Kicsit pontosabban amikor ráteszel az első szintből annyit hogy a karika már kb a 3/4-én is túljutott, meg fog nyílni a 2. szint. Azon is legalább 3/4-nél megnyílik a 3., és így tovább.

Dzsini
Egy alkatrészt először fel kell fejleszteni az 1. fokozat tetejére, akkor lehet 2. fokozaton fejleszteni, és így tovább.

MarkBlade
Segítsetek pls. Elmentem a Felicity Farseer engihez. Megcsináltam a nyitó qt és fejlesztettem is a hajó moduljait párat. Azt írja hogy Grade 3 lett a kapcsolatom vele. De nem elérhetőek csak az egyes szintűek. Hogy van ez?
Dzsini
Három fokozat van a codexben:
'Rumoured’ - abban a régióban ahol épp vagy, ilyen előfordul, de még nem tudjuk hol
‘Reported’ - abban a régióban ahol épp vagy, valaki már talált ilyet (ekkor bekerül az előfordulásának a helye a Codexbe)
‘Discovered’ - abban a régióban ahol épp vagy, már te is láttál ilyet - pl. úgy, hogy elmentél egy Reported helyszínre és megnézted magadnak

Az, hogy most minden fajta csillagot és egyebet újra kell "először látni", az szerintem nem úgy sikerült, ahogy gondolták - de legalább egy csomó "új" dolgot látsz 😊

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.15. 11:45:21

wollnerd
A CODEX hogy működik a felfedezésnél?
Mert van amit (leginkább a csillagokat) új bejegyzésként, de a legtöbbnél nem történik... Az is a közös mivolta miatt van?
Pedig vicces módon még a lakott rendszerek körül is új bejegyzést készített hogy felfedeztem pl. egy B csillagot.
Illetve, nem igazán értem h kell navigálni ebben a naplóban, meg lehet e nézni az összes felfedezett objektumokat, akár kategorizálva is? Erre nem jöttem rá, még a bétában se...

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Dzsini
Szerintem azért, mert a felfedezési - felderítési pénzeket így továbbra is megkapod értük, csak már rögtön látod, hogy nem kell dolgozni, az "első felfedező" (esetleg térképező) tennivalókért. És ha van abban a rendszerben valami látnivaló, akkor ahhoz hozzáférsz így, a rendszer nevének ismeretében (ami meg a Codexben fel van jegyezve) anélkül, hogy plusz munkát kellene beleölni az odarepülésen túl.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.15. 09:48:58

s_andras
Ahha, köszi, szóval ezt a gyakorlatban így kell érteni. Az zavart meg, hogy a próbarendszert a felfedezés kipróbálásához direkt úgy választottam ki, ami a galaxistérképen még inaktív, piros rendszertérkép-ikonnal rendelkezett. Tehát hiába van onnan már adat amit meg lehetne tekinteni hiszen közös, amíg bele nem ugrunk, addig nem férünk hozzá. Kissé felemás...

Dzsini
Van egy beépített discovery scanner, ami a csillagokat és a fő keringési síkot megmutatja

Dzsini
A felfedezések már közösek. Amit más már látott és leadott, azt te is látod (nevet kap, stb.)

most nézem hogy nincs is advanced discovery scanner, jó elnéztem 😄
melyik scanner váltja ki a nav beacont? előre is köszi 😛

én ma 10 állomáson kerestem a discovery scannert de sehol se találtam 😄

s_andras
Naná hogy vannak!
Egy háborús rendszerben általában egy, legfeljebb két CZ-ban fog(nak) capital ship(ek) jönni. Mindet végig kell nézni, ha beérkezés után fél percen belül nem esnek be akkor lehet továbbhaladni a következőbe.
Már nincs ADS, csak DS, de azt még nem tudom, mi lesz a küldetésekhez kapcsolódó adatgyűjtéssel, ki kell próbálni.

Egyébként még nem találtam rendszert a felfedezésben. Most elmentem egy számomra ismeretlen csillaghoz, és ott dudáltam egyet. Ettől megjelent minden égitest mint régen, néhány bolygó azonnal nevet kapott, mások maradtak unknown állapotban, teljesen vegyesen. Ahogy odamentem egy ismeretlen gázóriás közelébe és közben leszkenneltem, mindjárt utána az összes holdja is ismertté változott sorban egymás után, de anélkül hogy azokra ráfordultam volna...

vannak olyan küldetések amiket groupban tudunk többen elvállalni?
meg elvállaltam egy turret kilövős küldit, valami captal shipet kell keresnem de nem találom pedig már szinte minden conflit zone scanneltem
az advenced discovery scanner kiváltja a navbacon scennelést?
Utoljára szerkesztette: Micsu, 2018.12.14. 22:36:59

Caliph
most pörögtem condával,kb 2 óra bányásszattal szedtem 10 miskát,de ebben sok bénázás volt az új feature miatt,kész öröm a condával irányba állni egy robbantáshoz pl

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
Nem saját kép, redditről van, pár órás elfoglaltságot írt, ami több, mint 8 millióért nem tűnik rossznak.

s_andras
Megkockáztatom hogy ez a kép nem az ő rakterét mutatja 😄

Aztán mennyi idő volt, amíg mindezt összeszedted?
s_andras
Kaptam tőlük egy tippet hogy próbáljam meg kikapcsolt antivírussal. Nálam egy Comodo fut és egy másik CMDR is azt emlegeti a fórumon hogy "unblockolta" az Elitet amitől megjavult nála, de teljesen mindegy mert csodák csodájára nálam ma már minden gond nélkül elindult. Talán a Steam kliens változott meg, mert az minden indításnál frissíteni akar ha van mit.
--------------------------------
buke: ha direkt csinálták akkor nerf, ha véletlenül akkor bug 😊

Sziasztok ! Gondoltam gyűjtök egy kis pénzt a további tanulásokhoz, de úgy látom az update óta eltűntek a nagy profitos ( 5800Cr / t ) oda-vissza utak.
a régiek már elévültek. Két oldalon is leellenőriztem / eddb.io és az etn.io / Ezt hívják nerfelésnek ? Vagy ez egy átmeneti zavar a frissítés miatt ?
A legfrissebb adatokat használom 1 napos vagy annál frissebbeket.
Lassan tényleg időszerű lenne leporolni a hajóimról azt a kb. 3 hónapnyi port, ami a dokkokban állva összegyűlt rajtuk. <#awink>