ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Volt ma frissites, az lejott?
Mostansag az AVAST-tal szivnak sokan masik online jatekban, mert az is frissult es letiltott par exe-t, mert "gyanusnak" talalta. Nalad esetleg hasonlo ok?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ez itt akkor kapufa ... Nálam megint inaktív a menü rendszer, be se lehet lépni ...

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Dzsini
1 szerver van, és minden játékba lépéskor megválaszthatod, hogy milyen módon szeretnél játszani.
- Open - vagyis összefuthatsz többi játékosokkal
- Private Group - itt csak az adott csoportba tartozó játékosokkal futhatsz össze (az ilyen csoportokba jelentkezni kell, stb.)
- Solo - nem találkozol a többi játékossal

A világ pedig hatalmas, 400 milliárd csillagrendszerből áll, de ebből "csak" néhány tízezer a lakott, egy nagyobb és egy kisebb csoportban. A játékosok túlnyomó többsége ezekben játszik, és főleg az épp divatos helyeken (közösségi célok, stb.) találkozhatsz velük gyakrabban.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Srácok a játékot hogy kell elképzelni? 1 szerver van és azon van "mindenki" vagy több választható szerver? Milyen gyakran lehet találkozni más playerekkel? Azt olvastam hogy a "világ" hatalmas, na de mennyire? El lehet veszni?
Dzsini
3.3.01 patch notes
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Update 3.3.01
Greetings Commanders,

The Elite Dangerous servers will be offline for all platforms from 10:30 UTC for roughly one hour as we apply the 3.3.01 patch.

Thank you for your patience and we'll see you in the black!

Please find the full patch notes below:

Codex
Corrected titles and descriptions for gas giant entries
Changed references of "Stellar Body" to "Astronomical body"

Conflict Zones
Fixed enemy ships appearing as clean, and incorrectly causing bounties to be given to Commanders that destroyed them

Controls
Fixed occasional complete loss of control input in various situations
X52 and X56 presets should be be available once again
Fixed a binding issue with T-Flight HOTAS X that caused the confirm options not to be navigable
Fixed SRV UI going missing when using the open Codex shortcut
Fixed issues with the HOTAS 4 controller on PS4

Crashes/Stability
Fixed various crashes on PS4
Fixed crash that could occur when landing on a planet
Fixed crash that could occur when entering a Notable Stellar Phenomena
Fixed a crash that could occur when in the galaxy map
Fixed crash that could occur when using a research limpet
Fixed crash that could occur when jumping to a new system

Federal Capital Ship
Fixed hitcheck issues

Updated Russian translations for Codex Discoveries
Added descriptions for the recently added high value mining commodities

Mamba
Increased top end speed
Increased pitch rate when below max PIPs
Slightly reduced the ENG usage on boost
Slightly increased heat gain to compensate

Mining
Changed new mineable commodity from 'Opal' to 'Void Opals'

Server Fixes
Fixed a number of adjudication and matchmaking server crashes
Fixed a number of transaction server performance and reliability issues
Fixed a cause of transaction server errors when selling exploration data
Retuned the balance of smuggling, crime, missions and selling exploration data with the faction simulation
Fixed a number of performance issues when processing the faction simulation
Fixed a server error with console players authenticating with the Companion API
Stop displaying first discovery names on the system map for star systems with that as their default discovery level, first mapping names should remain.
Server-side changes to recover more quickly from chat server failures

VR
Fixed hardlock that could occur when entering the Notable Stellar Phenomena
Corrected a visual mismatch between the left and right displays when probing planets
Fixed missing scan effects in the FSS mode when using a Vive HMD

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lényegében nem értek hozzá, lelkes amatőr vagyok de ha hinni lehet a vloggernek akkor valamit kisasolt ezzel a taxizással és ezt magyarázza el. Persze csak a felét értem de ha csak annyi igaz, akkor is 50misi/óra.
Ha valaki jobban érti az inglist, akkor magyarázza majd el . 100misi/óra

PiszkosFred
Nem tudom mikori a video, de ha nerf elotti, akkor azzal tenyleg gyorsan megvolt az elite rang a session valtasok miatti teli utasterbol jovo massziv beveteled miatt. Nerf utan sem nehez sokat keresni buszozassal, de 100 misi / ora picit soknak tunik (meg megfelelo rangokkal/repukkal es mazlival is)

A gazdasági búmban lévő rendszereknél eddig is az átlagnál lényegesen magasabb árakat adtak az ásványokért. Csak okosan kell keresni. <#awink> Ha pedig sikerül bányászküldetéseket is találni, az hab a tortán. Ehhez még hozzá lehet csapni, hogy néhány nagyhatalom eleve többet perkál.
Persze egy painite-tel, vagy bármi értékesebbel telepakolt hajóval a fél galaxison keresztül repülni nem egy leányálom. <#vigyor1> Már egy-két tonna is úgy vonzza a kalózokat, mint egy gőzölgő kupac a legyeket.

Épp ma néztem egy 100milla/óra videót taxizással. Ha ezt is lehet akkor tényleg felgyorsították a rangok elérését. Persze ehhez már, ahogy látom mélységi tudás kell.

Dzsini
A road to riches a 3.3 előtt 12-14 óra alatt összerakta neked a felfedező Elite rangot... most, hogy az alap szkennelés gyorsabb lett, valószínűleg ez is kevesebb lett, és nem kell hozzá egy milliárdos hajó.

Ha tudod mit kell csinálni, akkor hatékony tudsz lenni 😊 az átlag játékos nem fog ilyesmivel foglalkozni.

s_andras
Jó de a 8 óra az akkor is csak 8 óra. Így is úgy is nevetségesen kevés idő ahhoz mérten hogy mit kellene jelentenie egy Elit rangnak.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
Legalább ennyit ér az a gép, amivel ezt - 8 óra odafigyelős munkával(!) ki lehet bányászni.

Azért a repesztős bányászat nem egy "csak ülök és nézem a limpeteket" meló.

s_andras
Ezt szvsz hamar nerfelni fogják, ez így elég durván elértékteleníti a rangrendszert.

Dzsini
Vannak állomások, ahol a piaci átlag fölött van bőven az eladási ár, lehet keresgélni 😊 (egy csomót el lehet kapni fórumokat olvasgatva)

Dzsini
Nem én voltam, ott a link a forráshoz. 😊

Ez pazar termés. Részleteznéd kérlek, hogy miként találod meg a repeszthető ásványi maggal rendelkező sziklákat ? Jég, Kő vagy Vas alapú gyűrűkben keresgélsz inkább ? Nekem még továbbra is az okoz gondot, hogy hiába sárga, nincs magja amit kirobbanthatnék belőle.

Caliph
az igen,eddig azt hittem az árak nagyjából együtt mozognak,ekkor eltérést nem is láttam még sose ,ez bug lehet?

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
8 óra deep core bányászat, egy megfelelő állomás, ahol jók az árak, és egy tranzakcióval megvan az Elite trading rang:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

s_andras
Juhúúú!! Most vettem észre, hogy az Emp és Fed intel csomagokért járó pénzeket már BÁRHOL fel lehet venni, nem csak a saját felségterületükön! Már nem mintha ez sok zsé lenne, csak zavart hogy nem üres a lista egy felszíni adatszerzős küldi után.

Másik: egész érdekesen néznek ki a csillagok. Nem mondom hogy nem tetszik, csak kicsit irreálisnak tippelném, hogy a gömb felső kb 1/5 része áttetsző lett. Úgy lehet a legjobban megfigyelni, ha körbe-körbe repülünk közel hozzájuk, és közben oldalra nézünk.

A legfontosabbat elfelejtettem! Amikor a Prospector limpet kiírja az asteroida összetételét,és abban nincs valamilyen rendkivüli ásvány/opál,painit,stb.,amit kékkel ír ki,akkor azt az asteroidát nem is lehet szétrobbantani,tehát nem te csinálod rosszul,hanem nincs benne értékes anyag.
Sokkal gyorsabb. Egy 40 égitestes rendszer megvan 10-15 perc alatt. Aki explofan, az hülyére fogja keresni magát ezzel.

A villogó kék grafikon akkor jön elő,ha a Seismic charge-val belelősz az Asteroida fissure-ba,amit a Prospector limpet mutat meg,hogy hol van az asteriodán.
Azt a grafikont hol látom ? Külön gombbal kell előhívni, vagy ha van prospector limpetem, belövöm a sziklába már mutatja is ? Mert nekem eddig a bal alsó sarokban csak a bolygó összetételét mutatta.

Dzsini
a körberöpködés akkor kell, ha a felszíneket is vizsgálod, az plusz pénzt hoz.
a régi "odarepülök és szkennelem" már nincs, azt átvette a mostani FSS módi

Ez a nap mellőli teleszkópos bolygóvizsgálás gyorsabb mint a bolygókig való repülés egy 40égi testes rendszerben is? Elég babrának tűnik a sok zoomolás, rádió frekvencia keresés, hangolás és egyéb apróságok ... több pénzt ad ha így csinálom vagy körbe röpködöm a rendszert ?

A tölteteket az Asteroida fissure-ba kell lőni,ezeket a prospector limpet mutatja.Már az első belövés után előjön egy grafikon,ami minden lövés utan nő,és ha kiírja,hogy robbanás várható,akkor pucolni kell hátra,legalább egy kilométerre.
Ennélkül is hülyén érzem magam 😊 Gondolkodtam rajta, hogy a bemutató videókon láttam a réseket, de valahogy olyan sziklákat találtam amin nem volt marginális repedés csak kráter amibe megakaszthattam volna. Voltak olyan ásványok amik láthatóan bele voltak ékelődve a mélyebb rétegekbe és gondoltam csak ki lehet robbantani valahogy. Használtam a pörgős fúrós szondát vagy robbanótöltetet, de az is lepattant. Gondoltam, ha már elemzésben kiadta ( besárgult ) hogy kinyerhető érc/kristály van benne akkor csak ki lehet nyerni belőle valahogy, de lapattantam róla. Baromi bénának érzem magam a látott videók alapján amik a potom 20-30 percükkel 2-3millát farmolnak ilyen sziklákról, én meg a pár óra alatt szinte semmit hozzájuk képest. Pedig frankón elképzeltem, hogy rászánok 3órát az három milla ... óra/milláért már szívesen el szlalomozok a sziklák közt. De így tök értékelhetetlen számomra amit eddig bányásztam. Pár felszíni dudort ki tudtam lőni, limpetekkel lehalászni, de semmi extra fogás. Hol lehet a gubanc még nem tudom de ki kell derítenem. Hamarosan felszállok és kísérletezek tovább. Persze elötte megnézek még pár videót ... hátha rájövök hol lehet az eltérés ....

Dzsini
Mivel a szokásos évi 24 órás jótékonysági stream nagyon jól sikerült (több, mint 40 ezer font gyűlt össze a SpecialEffect számára, így minden játékos kap egy köszönet-paintjobot:

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.18. 18:32:45

Nem nézlek hülyének, de hátha itt lesz a kutya elásva. A tölteteket az aszteroida repedéseire lőtted, vagy csak úgy random helyekre?

Más. Helyenként már a bolygóhoz érve a feltérképezés utáni textúra van ráhúzva az égitestre. Ez egy bug vagy így kell lennie? Olyan bolygón is láttam már, aminél én jártam először.
Utoljára szerkesztette: Kronos79, 2018.12.18. 17:29:20
RJoco
Ennyire nem mélyedtem bele. Köszi az infót és a videót!

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Dzsini
Több pénz jár, ha a kijelölt számú szondával megoldod a térképezést.
Ha elég távolra célzod (a vonalon túl, de nem túlságosan), akkor szépen hátulra pottyan:

A második indítása a lényeg, az megy hátulra
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.18. 15:01:35

RJoco
Hiába lődöztem én a fehér kis vonalkákra és még oldalt is csapódtak be, a hátoldalát akkor sem szkennelte. Lőttem mellé is, hátha kerül egyet, de nem.
Lehet, hogy van egy optimális távolság, ahonnan lődözni kell. Igencsak a gyűrűk fölött jártam, mikor nekiálltam a dolognak. Talán túl közel mentem.
A szonda száma csak egy hatékonysági mutató. Akármennyit belelőhetsz. De az több idő. Viszont úgy tapasztaltam, hogy pénzbe, anyagba nem kerül. Ami azért érdekes egy ilyen játékban, hogy ingyen lövöldözhetem a szondákat, korlátlan mennyiségben. A multi-cannon-ba is jó lenne ilyen lőszer.

Dzsini
Lehetett eddig is rakni bele, csak volt pár olyan modul, ahova csak utaskabint lehetett tenni. Ezt most megnyitották a Dolphin - Orca - Beluga triónál.

Alapvetően utasszállításra van kitalálva, így még luxus kabint is tudsz tenni. A cargo lehetősége az csak most jött be, ha jól tudom.
a delfinre nem lehet rakni még több ülőhelyet az utasok számára esetleg jobb minőségűt? eddig sehol sem ajánlotta fel pedig a cargo helyett inkább raknék ezt
Utoljára szerkesztette: Micsu, 2018.12.17. 23:58:41

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Nem fontos megkerülni, lásd a videót: link
Ha a kis fehér vonalkánál lövöd ki probe-ot, akkor kb. oldalt csapódik a bolygóba, illetve alul, vagy felül, attól függően merre célzol 😊.
Abban az esetben ha még jobban "mellé" célzol, mielőtt még a "miss" felirat megjelenne, akkor a planéta túloldalába csapódik a szonda.
Ezenkívül egy gombra be lehet állítani, hogy mutassa a bolygó túloldalát is, így a túloldalra küldött szondák által felderített részt is nyomon lehet követni.

A kép jobb alsó sarkában mutatja, hogy mennyi szondával lehet felderíteni a kiszemelt célbolygót. "Efficiency target x probe"
2 "szondás" bolygónál elég balra és jobbra egy-egy szonda (vagy felülre és alulra, ízlés szerint 😊) mint ezen a videón is látszik. link
4 "szondásnál" fel, le, balra és jobbra.
stb.
Sokkal nagyobb bolygóknál, gázóriásoknál kicsit érdekesebb mikor kb. 20 szondát vagy többet kell beleereszteni a felszínébe, de ezt már inkább ki kell tapasztalni.

Egyetlen zavaró tényező a gyűrűkkel rendelkező bolygóknál van, amikben elakadhatnak a szondák, és néha kicsit odébb kell menni.
Utoljára szerkesztette: RaKmaTakaTa, 2018.12.17. 22:36:00
RJoco: köszi !
Olvastam a 15mp figyelmeztetést. Kidobáltam mindent a raktérből és próbáltam elslisszanni. De inkább elkezdtek lőni. Nem telt le a 15mp. Lehet nem kellett volna slisszantgatni. Nem haltam bele abba a 700K-ba de jó tanulság volt.

Ja. Próbáltam bányászni, hááááát ... a videókkal ellentétben, valahogy nekem nem sikerült "Core" ásványi maggal rendelkező aszteroidát találni. Pedig Weak-eltem, sárgán világítottak a potenciális sziklák, ki tudtam lőni azokat az ásványokat mik a felszínen voltak de a szikla szétrobbantását nem tudtam elérni, hiába lőttem bele a robbanó szondát, lepattant róla ... potom 2-3 órám ráment a szinte semmire. Ezt még gyakorolni kell 😊

RJoco
Csak akkor zoom-ol, ha megfelelően be van állítva a cél. Ha nincs eléggé középen, akkor nem fog közelíteni.
Az égitest szkenneléshez megfelelő modul is kell a hajóra. Közel kell menni hozzá és még módot is kell váltani.
Viszont, ha elég közel vagy, akkor elvileg nem kell zoom-olnod, behozza azonnal az égitest képét és kezdheted lövöldözni a szondákat.
A teljes szkenneléshez viszont kicsit meg kell kerülni az objektumot, mert a hátoldalára nem küld szondát.

En is kuldi miatt kaptam wantedet, kifizettem a verdijat de arrab raktak 6 rendszert , ha visszanegyek akkor megszunik a korozes gondolom ? 😊

PiszkosFred
Hat, az Allen -> Smeaton meg mindig hoz jo par (tiz)millat a konyhara egy busszal/taxival a tavolsagi bonus nerf utan is. Nyilvan nem annyit, mint korabban, de ha epp' a napi aktualis sorozatodat akarod megnezni, akkor iranyba allitod a hajot es hajra, win-win 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.12.17. 19:37:03

s_andras
Részemről nem tudok olyan keresőről ami az utasszállításokat listázza, de ez még messze nem azt jelenti hogy nincs is ilyen. A legtöbb ha tippeket akarunk, a megfelelő keresőszavak (pl.: elite dangerous best passenger missions) használata után böngészni kilistázott fórumokat.
FSS-ről fogalmam sincs, egyelőre úgy látom, hogy anélkül is teljesen ugyanazt meg tudom csinálni a régi módszerrel ami nekem kelleni szokott, és hát addig meg nem fogok újításokat kipróbálni amíg nincs rá semmi okom...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.12.17. 18:07:40

Sziasztok ! Mi a trükkje az FSS beállításának ?
Utasszállításhoz scannelnem kell egy jég holdat a gejzírek miatt. ( pedig ismert a hely, meg van adva: ...C 7 a hold )
Az options menüben a bal oszlopba írom a kívánt gombokat, majd megnézem és azt írja ki , hogy not bound tunning , pedig ez működik. A zoom viszont nem: Adaptiv zoom failed ! Pedig ezt is betettem a mouse - és + tekerő gombra. A léptető zoom sem megy (ezt viszont alul jelzi hogy oké: NUM8 és NUM2 ) Teljes a káosz gomb ügyileg. A kereskedelem profitja kb. megfeleződött , úgyhogy amíg megtanulom a játékot az utaszállítás még tartja egyes küldetéseiben a 7 millió/h,+ 3 féle játékmódból összesítve. Csak sajna nem sok ilyen akad , amiben csak oda út van erőltetett bonyolítás nélkül. Ma este még lenyomok egy ilyet, ha találok.😊
Viszont kérdezném a hozzáértőket --mivel sok tutoriált néztem és az internetes oldalak primer szerepet töltenek be itt úgy látom-- hol tudom kinézni a legjobb utasszállító küldiket adó rendszereket csak oda útra max 1,5 óra időtartamban kb. 100 economy utashoz ?? Bonyolítás ne legyen benne ! Köszi a segítséget. Buke.
A harmadik eset, mikor két kalóz ugrik be. Lescennelnek. Hanincs nálad semmi, egymást is lescannelik, aztán egymást kezdik szétlőni. Egyszer végignéztem egy ilyet. <#nevetes1>

Caliph
bányászatnál a forgatókönyv,2 van és valamelyik mindig játszik: beugrassz az aszteroidamezőbe és pár perc múlva jön -első eset: security aki scannel van e illágális cucc illetve wanted vagy e . Második eset: kalóz ugrik be,és scannel van e értékes cucc a raktérben,ha nincs békén hagy elugrik,ha van támad ha nem adod neki oda.
azután nyugi van sokáig ha elmentek

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Sajnos nem. Küldikből összejött a 6500as vérdíj, ki akartam próbálni mennyit változott a bányászás, majd mögémlopakodott valami hajó ami beszkennelt és elkezdett szanaszét lődözni. Hiába menekültem a sziklák közt próbáltam elugrani, rajtavesztettem. Porladás, biztosítás, állleesés, hogy még mindig ott a bounty a hajón, vagyis rajtam meg minden más alkatrészen. ASPexpl. 700K. Majd besétálok a hivatalba és kiperlálom a 6500at ée mindenki happy. Csak én nem? Azért 700ezer meg 6500közt van némi különbség.

Dzsini
ravasz 😊

s_andras
Igazad van, én eddig azt hittem és azt is tartanám korrektnek hogy ha egy "forró" hajónk elporlad alattunk, akkor arról le kellene esnie minden vérdíjnek.

Micsu: egy félpasszív jövedelemszerzés az ha kiképzel egy NPC pilótát, csinálsz egy brutálisan felmérnökölt csatahajót, természetesen beleraksz egy vadászhangárt, és irány egy Low CZ. De nem őt küldöd ki a vadásszal, hanem oldalválasztás után odaadod neki az anyahajót, te meg a vadászban kimész a szkenner hatósugarának peremére. Így elég néha fél szemmel ránézni, hogy áll a pajzsa, meg azért folyamatosan fülelni kell a csatazajt, mert néha kijön értünk is az ellenfél, vagy ha túl gyorsan felaprít mindenkit, akkor ő is mellénk parkol és vissza kell tessékelni a csatamezőre. De enni, filmet nézni stb simán lehet közben.

Dzsini
Nincs, minden fillért neked kell megkeresni 😊

passziv jövedelem van egyébként a játékban?