ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi az infót! Én ezeket az árnyalati színkülönbségeket láttam eddig is,de pont ezért hagytam ki,mert azt hittem,a legsárgább a legjobb....
Szintézisben tudsz gyártani limpetet,ha nagyon megszorulnál.
Dzsini
Az érdekes az, hogy idáig nagyon jó színeket és kontrasztokat választottak mindenhol a játékban, és most először sikerült ezt a (nem is annyira ritka) árnyalattévesztési problémát eltalálniuk.
Rengeteg dologban odafigyeltek és odafigyelnek a hátránnyal játszókra (elég csak az évente futó Specialeffect-es livestreamre gondolni), biztosan erre is reagálni fognak hamarosan, és megtalálják a megoldást.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ez a szintévesztős dolog eddig eszembe se jutott ... pedig éppen a hátrányosan érintettek egyike vagyok. Akkor ezért láttam kisebb különbséget köztük mint lehetne? Vöröses-Zöld + Sárga színű ? Tényleg vicc hogy más színeket nem találtak? Első látásra ez nem tűnik akkora problémának (akinek nincs ilyen látáshiánya) viszont így olvasva már látom, másképp is meg kell közelíteni ezt a problémát ... ez a cikk sokat segített ... remélem. Ettől még saját szemmel kell eldönteni melyik "AZ" a szikla és melyik "NEM AZ ".
Gond az hogy a limpetek 70-80% arra megy el, hogy nem a megfelelő sziklát szondázom meg.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Dzsini
a színtévesztős panaszban ezt az albumot mutatják, mint ajánlás - az mutatja is, hogy hol / hogy érdemes keresgélni (és beszél arról a zöldes-vöröses színről, ami elvileg a gazdagabb kövekhez vezet, és amit sokan nem látnak)
a másik is elég jól illusztrált, szerintem ha egy fordítóba bedobálod a szöveget már tudsz annyit a játékról, hogy megérted mire gondolnak...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini, nem láttam mit posztoltál de nagyon belevág a témába. Köszi. De sajna ennyire nem tudok (még) angolul. Van linkje ennek részletezésnek ? Hátha Guglifordítóval ki tudom szaszerolni ami nekem fontos ?

A bányászatról. Vannak arra vonatkozóan a nemzetközi irodalomban feljegyzések vagy az inglis videókban megjegyzések, hogy a nagyon sárga sziklákat a bolygó gyűrűkben hol keresendőek "inkább"?
1. Pristine besorolású gyűrű.
2. Szkennelés, sárga terület. ez idáig rendben.

Ha ezen a terülten keresgélünk akkor nagyobb a valószínűsége, hogy találunk Kristály-magos sziklát vagy ez a Pristine besorolású gyűrűk bármely részében működhet ? A sárga területen eleve nagyobb sűrűséggel vannak a nagyon sárga sziklák ? A kicsit sárga és még sárgább sziklák közt van valami rangsor, hogy mit találunk benne vagy ez is random ? Ennyi erővel lehetne szondázni a színtelen sziklákat is csak legyen türelmünk rangsorolni a benne lévő ásványokat ? Inkább a gyűrű felső szélén - közepén - vagy alsó részében találhatók a nagyon sárga sziklák ? Vagy ez is teljesen random, hogy mikor kerül elő egy Kristály-maggal rendelkező szikla? Vannak olyan sziklák amik nagyon sárgák még sincs magjuk ? Ezek félrevezetésként vannak benne ?

Nyílván mindenki a kékkel jelölt mag-sziklákat akarja megtalálni, ez hozza a lóvét és minél gyorsabban, hogy egységnyi idő alatt tele legyen a raktér, ettől eltekintve jó móka egy jég gyűrűben befagyott ablakkal keresgélni a robbanás utáni darabkákat 😊 "Szerencsére" még mindíg elég időigényes a bányászás és talán kevesen fanyalodnak majd rá ... Ettől eltekintve meg kell jegyezni, hogy sokkal profitábilisabb mint korábban. Megint kedvet kaptam bányászni. Lehet előveszem a Type-9et és beásom magam az egyik közeli gyűrű közepébe 😊
Éjjel találtam különböző de összesen 21db mag-kristályt már csak azt kell eldöntenem, hol adom el hogy jobban hozzon a konyhára.
Elkezdtem számolgatni és akár 10milla különbség is lehet az egyes leadó helyek közt kifizetésben. 10 milláért már érdemes pár ugrást megtenni 😊

Dzsini

Caliph
el is jutott beagle-re,nemsokára indul haza 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

köszönöm.

Dzsini
Flight thrust - Lateral thrust

Kis help. Nem találom a hajó oldalazását. Végig próbáltam szinte mindent de nem tudtam beállítani, hogy a hajó orra elfordítása nélkül lehetne oldal mozgást végezni. Landolásnál apró korrigálásra nagyon jól jönne 😊 Köszi.

Dzsini

PiszkosFred
Hey CMDRs, We're currently investigating connection issues on Elite Dangerous servers. Apologies for the inconvenience and please bear with us whilst we look into it.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.12.21. 16:13:36

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ugyanaz nálam is.
olyankor mi van ha server status ok de folyamatosan connection error van?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Dzsini
1. lépés: gyűjts be egy csomó matériát
2. lépés: irány a Sol, és ülj be egy Adderbe, amit felszerelsz felfedezőnek (44.38fényéves ugrótáv)
3. lépés: kérd meg egy haverod, hogy egy Frag cannonnal durrantsa be a hajód ablakát (mert csak)
4. lépés: javítsd meg a hajót, kivéve az ablakot
5. lépés: 25 óra alatt juss el Coloniára, onnan Beagle Pointra 800 neutronos ugrással, 65 life support újratöltéssel:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

az eredmény egy ülőhely a "legbolondabb játékosok" csarnokában. mert a történetet magadnak írod.
forrás
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.21. 15:11:34

Azzal mar szemezgettem 😉 thx a tippet
Vegukis az a jo h szinte buko nelkul tovabb lehet adni ha nem tetszik

Dzsini
Asp Explorer szuper multirole következő szintnek - 6,5 millió + felszerelés, és tényleg nagyjából mindenre jó. Kezes, nagyot ugrik, van bőven rajta hely kívül-belül.
Utána valamelyik Krait vagy a Python - ezek 44-56 millió + felszerelés.
Esetleg ha van hozzá birodalmi rangod, akkor a Clipper, ami nagy (mármint L-es padot igényel), viszont csak 22 millió, és igen korrekt módon felszerelhető. (és szerintem az egyik legszebb hajó a játékban)
itt böngészhetsz

Anaconda az 150 milla nem , ott meg nem tartok most van 30 millam, delfinnel szemelyszallitasbol azert jon lovetta, mindenkepl megtartom foleg h koltottem is ra rendesen
Valami kozepesre gondoltam

RJoco
Mekkora méretre, ugrótávra és összegre gondoltál?
Mert a leírtaknak az Anaconda is megfelel.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Dzsini
Mindenes hajó? Melyik méretben?
kicsi: Cobra III, Viper IV, Dolphin
közepes: Asp Explorer, Python (verhetetlen multirole, de marha drága - és ha nem viseled el az aszimmetrikus cockpitet az agyadra fog menni), Krait (bármelyik)
nagy: Anaconda vagy T10 az elérhetősége miatt, Beluga így, hogy megnyíltak a belső helyei

Az Alliance hajók nem rosszak, ha elviseled az átlag alatti ugrótávot - és a fixen military belső modulhelyeket. Azok hadihajók.

ja, és persze kicsiben a Cobra IV, de ahhoz későn jöttél 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.21. 14:36:47

RJoco
Félreértetted, de Dorgal is elírta egy kicsit.
Nem csak Python-nal lehet, de neki lehet, hogy csak az van M-es méretben.
Az Asp tökéletes a feladatra. Nagyobbat is ugrik. Bár tény, hogy harcolni nem nagyon kell vele.
A mérnökök előtt azért még el lehetett lövöldözni, de azóta vagy a hajót nerfelték vagy az NPC-ket "balance"olták, mert igencsak hamar olvad.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Olyan hajoba szeretnek fektetni ami jo harcra de szallitasra is, mit javasoltok, szemezgettem mar par allianceos hajoval azokrol mi a velemeny?

Ahham. Akkor ezért vannak ilyen eltérő árak. Nem is gond. Hajnalban kapirgáltam 6 egység mag-kristályt és még egy kicsi ezt+azt és kb. 3,6milla volt a leadási ára. Nem ment jól a kitermelés, kifejezetten nyögve nyelős volt. Gondoltam visszamegyek a közeli bázisra (szomszéd bolygó orbitja) megpihenek és megkeresem hol lenne érdemes eladni a "kincset". A hajó rakterében 195K és 225K árat írt. Gondoltam poénból megnézem a bázison mennyit adnak érte. Meg is lepődtem. 640K és 580K volt a felvásárlási ára. Már adtam is el. A korábbi kép tanulsága szerint tényleg vannak olyan helyek ahol 5-6x-os árakon vásárolják fel ezeket a kristályokat. Lehet furikáznom kellett volna vele hogy magasabb áron adjam el, de stressz mentesen ennyiért is elég elsőre.
Utoljára szerkesztette: Yag, 2018.12.21. 11:52:39

Igen.

Pici segítséget kérnék, mert eltévedtem... Ha nekem megvan a Horizon - Season Pass, akkor ez a jelenlegi Beyond - Chapter 1-4 is jár vele?
Dzsini
hivatalos (FDev) álláspont az Opálok áráról, eladásáról, stb.

Röviden: a bgs része az, hogy bizonyos helyek egy időre kiugró árakat adnak egy-egy termékért, és ez szándékos. Az opálok ára rendben van, az aktív bányászat viszont csökkenti egy túlbányászott gyűrű gazdagságát (kevesebb roppantható kavics, abban ritkábban van nagy bevétel), így ez folyamatos mozgást - lelőhelykeresés, eladási lehetőségek - indít meg a bányászok között.

Köszi. Ma már teszteltem. Találtam is ásványi magos sziklát, jó érzés volt szétszedni és betermelni a darabjait. Úgy tűnik gyakorlás kérdése lesz ez a bányászat is. Sajna a töltetek elhelyezésével nem lehet sokat tökölni, mert ha lejár az idő akkor felrobban kettővel is és ha a közelben vagyunk akkor komoly károkat tud okozni a detonáció ...

s_andras
3.3 óta hiába rongyolunk SC-ből kiesve azonnal a leszállóhely felé (outposton 1 db M), néha eleve foglalt. Meg kell(ene) várni amíg kidokkol belőle az NPC hajó.
Sokszor látok olyat is hogy fel akar szállni, de beakad a szerencsétlen, emiatt végtelenségig foglalja a placcot.
Mindenre a megoldás: főmenü - vissza.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Sziasztok ! Olyankor mivan , ha nem enged leszállni M-es pad-ra ASP exp. vel hosszabb ideje, persze az utaszállítás végén kértek még 1 egység árut ami 60 ly távolabb volt tehát nem kértem a bónust sem nyomtam egy X -et , és töröltem a küldetést még ott lebegve Robigo Mines outpost mellett.

Cmdr. Dorgal: hát amire én Pythonhoz jutok az lesz egy kis idő ,ezzel az ASP exp-el meg inkább a negatív repum növekszik itt a Robigos helyen 😄
UI: ugyanitt a Haulers Reach-i állomás előtt enemy semlegesítésre kértek fel bonuszért de ezt is töröltem mivel a Type 7-esemen nincs is fegyver 😄D
ott legalább engedtek landolni.

Megnéztem ezt a 100m/óra taxizást.Működik a dolog,első körben 15 perc alatt,17millió jött.Robigo Mines állomásról kell két ugrással Sotisra menni.Ott egy turista scan és vissza.Csak Pythonnal megy,mert a landing pad M-es.
Ilyen helyzetben meg lehet még próbálni a következő trükköt:
1. Mielőtt a kalóz a közeledbe érne és scannelni kezdene kiszórsz minden értékeset a raktérből.
2. Lescanneli a hajódat és megállítja, hogy üres a raktered és nincs nálad semmi értékes. (Azt, hogy a hajód körül több tonnányi értékes érc lebeg, már nem veszi észre. <#zavart2>)
3. Miután a kalóz odébbállt, szépen begyűjtöd újra a konténereidet, és folytatod a furkálást, ahogy eredetileg is tervezted. <#hehe>

Persze ez leginkább akkor használható, ha még nincs túl sok árú a fedélzeten és elég gyorsan ki tudod pakolni a rakteret.
Néha roncsmentéses, feketedobozos küldetéseknél is használtam ezt a fogást. Elég idegesítő, amikor nagy nehezen megtalálod a roncs helyét, véletlenül összetöröd valamelyik mentendő csomagot, és amikor az újabb roncsnál keresgélsz, a nyakadba mászik valaki.

B terv. Amint visszaléptél, teljes gyorsítással elkezdesz menekülni kifelé a gyűrű rendszerből, hogy mihamarabb SC-be tudj lépni, vagy el tudj ugrani. Így jó eséllyel meg tudsz lépni a delikvens elől.

s_andras
Hát igen, Asp jó futár de gyenge, konda jó harcos, de nagy. Ezért pont jó középút a piton, abban simán be lehet vállalni fejvadászatokat is.
Viszont időarányosan ezek szerintem akkor se nagyon érik meg, ha +++++t adnak. Annyi idő alatt kockázatmentesen leszállítasz 3-4-5 db +++t, máris előrébb vagy.

Olyan nincs, hogy valaki ne akarjon egy 3. hajót. Mindig KELL egy újabb hajó! <#kacsint><#vigyor1>

MarkBlade
Privátban nyomom egyenlőre. Csak gondoltam bevállalok egy két lövöldés repus qt is. Mert ASP gyors jó de harmat nagyon a pajzs is hul is.. de nem is erre való. Erre gondoltam beizzítom a kondát hogy ha meg akar állítani valaki akkor elkenem a száját. Mondjuk igen arra nem gondoltam hogy nem tudok majd leszállni..
s_andras
Ha nem akarsz 3. hajót, az Asp is megfelelő, csak fel kell gyúrni arra hogy gyorsan el tudj vele pucolni ha nem sikerült elkerülni az ID-t. Persze ez csak NPC-k ellen jó, openben könnyen elkaphatnak azok akiknek ez a céljuk. Mondjuk azok ellen a kondában sem vagy biztonságban, jön egy vérre szomjazó 4-es wing, annyi.

MarkBlade
Igazából van egy Asp exp. és egy kondám. Aspban majdnem szétlőttek kicsit gondoltam megszívom magam 😄 ezért gondoltam a váltást imperial reput húzom..
s_andras
Van különösebb okod a konda mellett? Csak mert repu húzásra a legjobb szerintem a piton: ő a legnagyobb rakterű M hajó, ami azért fontos mert így nem zárjuk ki az outpostokat a küldetések célpontjai közül.

MarkBlade
Valaki egy ideális Anaconda felszerelést tudna linkelni? Általános használatra kellene minél messzebb tudjon ugorni de meg tudja védeni magát és valamennyi szállításra is.. Reput akarok húzni vele.
Caliph
Addig nem is zargatnak nagyon amig rendszerről rendszerre ugrassz,de amit rendszeren belül indulnál a célállomás felé,már interdictelnek is. és a szopás hogy ha állomás közelében interdictel,akkor eldob az állomástól megint messze és lehet kezdeni a megközelítést megint
Tegnap mondjuk a chieftain beugrott velem a célállomáshoz,megálltam a levélbedobóhoz közel hátha elkezd vagánykodni és az állomás majd leszedi,de aztán nem kockáztattam nehogy az állomás engem is kiszemeljen...
szedett már le úgy állomás hogy egy player rakétát lőtt rám az állomás felől amit a point def megpróbált leszedni,de az állomást találta el,ami meg engem szedett szét emiatt,innen is látszik az emberek leleményessége ha mással kell kitolni 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.20. 11:08:03

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
Ne is mondd...tegnapi bányász köröm majdnem deficites lett,teli raktérrel tepertem épp leadni a cuccot. belém kötött egy type 10,azt még levertem,aztán meg egy chieftain,az elől már pucoltam,de a rövid úton az célállomásig legalább 2x kivett supercruiseból...és hála az új mining lövegeknek csak egy huge multi meg egy 3as beam van a kondán,ami harci fegyver,a többi bányászós cucc... még jó hogy a nagy szintű pajzsot nem cseréltem raktérre...

Valszeg a felszín alatti rakétákat is hanyagolni fogom,úgy látom túl sok vele a babra,marad a blaster a felszíniekre meg a seismic charge a robbantáshoz(robbantás után is csak felszíni cuccokkal találkoztam amire a blaster elég) meg persze a mining laser a régi hagyományos dolgokhoz

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.20. 11:00:46

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Én a kalózok ellen úgy védekezem,hogy kimegyek a lakott területek túlra és ott bányászok.Eddig még egyszer sem jöttek rám.Ez kb. 8-10 plussz ugrást jelent,de annyit megér.A másik,hogy a hajó trusterjét feltúrbózom max.sebességre.,ha ki is szed SC-ből,két -három boost a hajtóműre és otthagytam.
Ami kicsit zavaró,ha egy prospector limpetet az asteroidában hagyok,és távolodom tőle, a sensor hatótávján túl ,azt úgy látja,mintha hajó lenne.
Yag! Majd nézz rá a 20243-ra.
s_andras
Ha megy a galaxistérkép szűrés funkciója, keress mondjuk egy magas biztonságú rendszert, ami egyúttal boom állapotban van. Legyen az ottani fő állomás a bázisod ahová mindig visszatérsz. Az sem árt ha ez nincs túl messze a csillagtól, mondjuk max 1000 fénymásodperc. Itt vállalj el futárküldetéseket (jobbra mutató nyíl az ikonja, pl "boom time delivery"😉. Amikor az elsőt leadtad, még a célállomás piacán (az árutáblázat jobb felső sarkában) állítsd be az otthoni rendszered bázisát hogy mutassa az export profitokat. Így a térképen egy kis cargo-ikon jelenik meg fölötte, egyrészt könnyebben vissza tudsz találni, másrészt mindig látod hogy milyen árut mekkora profittal tudsz oda fuvarozni.
Ha az állomásod a birodalomhoz vagy valamelyik szövetséghez tartozik, akkor egyúttal náluk is elindulsz felfelé a ranglétrán.
Tehát összefoglalva az egyik irányba adatot szállítasz, visszafelé meg árut.
Kezdetnek azt hiszem ennyi elég, de hamar lehet tovább cizellálni a dolgokat 😉
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.12.20. 10:49:56

Srácok ha teljesen amatőr vagyok, tudtok ajánlani valamit kezdetnek amin el lehet indulni? Gőzöm sincs semmiről konkrétan... 😄
s_andras
Így van ahogy mondod, minden normál térben lévő helyszín újraindulásnál - történjen az bármilyen hiba miatt, vagy főmenübe ki- belépés miatt, vagy csak simán egy SC-ba lépés és visszatérés miatt - a dolog megint úgy fog viselkedni, mintha most először kerültünk volna oda, tehát minden újra egy meghatározott forgatókönyv szerint történik. Ezért pl a bányászatnál kínosan kell vigyázni, hogy ne hagyjuk el a területet, mielőtt nincs tele a raktér.
Persze ha egy szerver kidob, az ellen nem lehet védekezni.
A bányász kénytelen elhagyni a helyszínt, eladni amit gyűjtött, és üresen visszatérni hogy az első kalózt megússza és utána háborítatlan lehessen. Egy sűrű szerverhibás időszakban ezért inkább érdemes hanyagolni ezt a tevékenységet, vagy ha már úgyse tudjuk megúszni az újraindulást, a raktér egy részét be kell áldozni védelemre, vinni fegyvereket is, és meg kell harcolni a kalózokkal.
Az hogy nincs biztosítás rakományra, a koncepció része, soha nem is volt, szerintem soha nem is lesz, bár meglepő módon végig ott szerepel a panelen hogy Cargo insurance 0%, mintha valamivel lehetne növelni. Pedig dehogy.

Egy apró gondom van ezekkel a server leállásokal vagy kidobás/lépésekkel. Amikor vissza lépek és folytatnám amit elkezdtem, Solo módban a nyakamra küld legalább egy bot-ot ami elkezd szkennelni és ha olyanja van akkor a hajó rakterében lévő bányászott tételeket követelheti. Ezek a menekülések - kidobálások eddig nem sűrűn végződtek sikeresen. Erre miért nem lehet biztosítást kötni ? Rakományra ?

gáz bolygó, nincs körülötte a kék glória úgyhogy nem lehet rá leszállni ha közel megyek egyből kidob frameshiftből, ki van jelölve a bolgyó, járkálok körülötte de nem történik semmi

PiszkosFred
Marmint nincs Horizons, vagy nem enged leszallni? Sot, biztos, hogy le akar szallni a pacak, nem eleg neki, ha csak megnezi? Mert utobbi esetben eleg kozel repulni a bazishoz es ugyanugy "szkenelni", mint a tobbi objektum eseteben.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

seek sightseeinges küldinél megadja a csávó hogy hova menjek, van a bolygón egy camp de nem tudok leszállni a bolygóra, ilyenkor mi a teendő?

s_andras
Nálam most jó, pedig nekünk egyszerre csinálta ugyanazt a hibát. Próbáltad ennek alapján: #20165 ?