ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Saját tapasztalat : ASP Explorerig nagyjából jól kezelhető a hajó mérete és kényelmes vele landolni is. Egy Type-9el már szenvedés a méretei miatt. Jók a tutorialok, de érdemes mihamarább belekezdeni "élőben" a játékba, hogy jöjjenek a sikerélmények és érezze az ember hogy halad. Aztán szép lassan haladni egyik hajóról a másikra. A játék felfedezése és tanulása is a játék szerves része szerintem. Nem kihagyható vagy megúszható ... kb. olyan mintha kihagynánk a gyerekkort és rögtön felnőttként szeretnénk élni. Persze a legtöbb gyereknek az a vágya legyen már felnőtt ... nyugi. Mindenki lesz felnőtt. Ha elég kitartóak vagyunk bárkiből lehet Elit pilóta. Ha akarja.
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Plusz, ha kap egy Anaconda-ra való pénzt, akkor nem fogja úgy értékelni a hajót, mintha magának kellett volna megkeresnie rá.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Blade: én alkalomszerűen benne vagyok bármikor, de mindenképp később, mert nem hiszem hogy kint vagy a kolónián. Jelölj.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.12.27. 21:15:12
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
A "kocka" állomást, ha kijelölöd, akkor a hajó bal panelján látod rajta a kis nyilakat. Az jelzi a bejárat helyzetét. Berepülsz és egyenesen leteszed a hajót. Nem kell forgolódni, nem lesz gond.
Outpost-on a leszállónak a végét a széles döntött panel jelzi, míg az elejét sok kicsi döntött panel. De a hajó kijelzőjén, középen vannak nyilak is, mikor már a landolási képet mutatja. Emellett x,y,z tengelyen a távolságot is mutatja a leszállási ponthoz képest.
A landolási képet csak megfelelően közelről adja be.
Ha gond a megközelítés, akkor a hajó orrával repülj felé és, ha elég közel értél (átváltott a középső kép a landolásira), akkor húzd föl az elejét és közben állj meg. A manőverezőkkel már le lehet tenni.
Én a 3.3 bejövetele után csináltam végig és nem volt vele gondom.
De amúgy élesben is tesztelheted, a Sidewinder-t úgyis ingyen visszakapod.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Hasonló cipőben jártam pár nappal ezelőtt. Sok helyen olvastam, hogy türelem, mert a kezdés az nehéz. Gyakorolni kell. A Docking Training szerintem is bugos lehet, vagyis ezt mondja egy kezdő. Szerintem azért nem sikerül, mert nem szó szerint azt csinálod amit kér tőled a Training. Én azt vettem észre, hogy ha felszállás után kérés nélkül behúzom a leszálló tartókat, akkor a leszálláskor már nem tudom kiengedni és ezért nem tudtam leszállni. Elment vele pár órám. Tovább olvastam és néztem videókat. Sok videó sajnos jobban lopta az időmet mint a Training.
A megoldás, vagyis az áttörést a Cooper Chanel videói hozták, valamint az, hogy vettem a bátorságot és elkezdtem a valós játékot.
A valós játékban már váll veregetve hajtottam végre a leszállás, de jöttek az újabb, kezdőnek nehezem értelmezhető gondok. Igaz, Cooper az egyik videójában azt mondta, hogy nem érti mire való a játékon belüli újrakezdés lehetősége, íme adtam a példát. Próbálkoztam, elrontottam, megpróbáltam már egyebet is amiből okultam, majd újra kezdtem. Most ott tartok, hogy 20 óra eltelt és több mint 17 000 Cr-em van. Kezdőnek ez nagy öröm és sikerélmény.
---------------------------
Más: véletlenül vettem észre itt a kolónián az egyik rendszerben, hogy két outpost között (most épp 1700 ls-re egymástól) az egyik irányban 6300 a profit egy cuccon, és vissza is van egy 1300-as. Igaz hogy csak legfeljebb egy pitonnal lehet köztük fuvarozni, de akkor is meglepően magas a haszon, nem emlékszek korábbról ilyen rendszeren belüli számokra. Emiatt néztem gyorsan egy A-B-A loop keresőt, és egyből mondom a lényeget: nézzetek meg pl egy POLYMERS min és max árakat! <#wow1>#wow1> Ez vajon mióta van így? Most borult meg a 3.3-tól, vagy már rég?..
----------------------------
Ami viszont biztos hogy a 3.3 óta van nálam: nem ritkán akár hosszú másodpercekre is mozdulatlanra merevedik ki a kép, aztán mintha semmi sem történt volna, megy tovább.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.12.27. 14:16:43
Ami fontos, ahogy Dzsini is irta, hogy a hajonak a megfelelo iranyba kell neznie a landing padon, de ezt konnyen meg lehet jegyezni, csak figyeld a landing pad berendezeseit/apro epuleteit, masik allomason is ugyanott lesznek, azokhoz lehet viszonyitani. (van egy sarga szinu valami, az midnig a jobb oldalra esik, az fix pont mindenhol - en legalabbis azt szoktam nezni, ha nincs docking computer a hajon)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.12.27. 12:57:23
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.12.27. 12:51:37
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Kezdj el játszani, szórakozz kedvedre. Arra figyelj, hogy mindig legyen pénzed az esetleg kipukkanó hajót újra vásárolni, és vedd a szárnyaid alá a világot.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Alap: Mining Leser - Fragmenteket szakítasz ki a sziklából - Cargo Rack - vagy bele navigálod - vagy Collector limpetekkel összeszedeted. Amikor bekerül akkor a finomítóba megy - Refinery a csövekben 0 - 100% ig összegyűlnek a fragmenteket - 100% után lesz belőle 1-egység rakomány. Refinery-ből is több van szintektől függően (2-3FEDBA) vannak benne előkészítő csövek - 2-3-4-6-8-10 stb. Amikor megtellik a raktér akkor a csövekben összegyűlhet még 100%ig. ha egy rakomány kikerül (pl. 1db limpetet elindítasz) akkor az addig összegyűlt csőben várakozó egység bekerül a raktérbe. Ezt egyfajta puffertárolóként használom amikor túl sok a kibányászott egység és alig lehet eltárolni, akkor a csövekben is fel szoktam halmozni a maradék anyagot, hogy ne menjen kárba. Példa: Ha a bázison eladsz 5 egység nyersanyagot akkor az 5 csőben addig felgyülemlett 100%-nyi 5db material újra bekerül a raktárba amit szintén el lehet adni. Csak a 100%-ra finomított mennyiség válik raktározhatóvá. Ha valami 99% lett. Akkor vagy kell hozzá még egy fragment valahonnan.... vagy kidobod ... vagy megtartod és a következő bányászatnál hozzákerülő 1%nyi fragmenttel már van 1 egységnyi mineral vagy materialod. Ez azért lehet érdekes mert ha az a 99% történetesen Gyémánt vagy Void Opal akkor az potom egy másfél milla áron is eladható (jobb helyeken) ha egyben van. Ha kidobod, akkor kb egy másfél millát dobtál ki. Tehát érdemes megbecsülni a csövekben felgyülemlett maradék anyagokat is. Azt érdemes tudni, hogy ha leszereled a Finomítót mert át akarod rakni egy másik hajóra, akkor a benne lévő maradék anyagok is megsemmisülnek.
Bővített:
Az új egységeket is fel kell szerelni a hajóra ami legalább három plusz hard pontot foglal el.
Abrasion Blasters - A sziklába beékelödött "fragmenteket" lehet kilőni.
Sub-surface Displacement Missiles, - "Fúró töltet" amit a megfelelő helyen kell bele lőni a sziklába szondázás után a szikla belsejében lévő hólyagokat lehet vele kiszedni. Trükkös eszköz. Kilövés után az indító gombot lenyomva kell tartani és addig kell tartani amíg a bal alsó sarokban megjelenő szejzmikis narancs grafikon el nem kezd mozogni. Amikor egy kék sáv érkezik az alsó sávban akkor kell elengedni amikor a fehér függőleges csík metszi a kék mezőket. Ez lehet 1+1 vagy 2+2 kék sáv is. Ha jók a reflexeid akkor időben elengedve a gombot kirobbant egy legalább 50%os fragmentet. Egy ilyen felszín alatti lerakódásból általában két három robbantással 1 egységnyi rakományt lehet szerezni. Ha besül a szerkezet vagy nem sikerül eltalálnod az időzítést, akkor az a nyersanyag elveszik.
Seismic Charge Launchers:
Sziklák repesztésére szolgáló robbanó töltet. A repeszthető nagyon sárga sziklák repedéseibe kell belelőni. Így néz ki a repedés :
A töltet elhelyezése után a képernyő jobb felső sarkában megjelenik egy grafikon ami azt méri mekkora robbanási erősséget képes biztosítani a töltet amit belőttél. A töltetnek három fokozata van kilövés elött, attől függően meddig tartod lenyomva a gombot kilövés elött (a töltet szám mellett van egy hármas osztás ) akkora erősséget fog a robbanáskor produkálni.
Most jön a Trükk :
Önmagában nem elég a tölteteket belelőni a sziklák repedéseibe,(2-3-4db) hanem pont annyi és akkora robbantást kell produkálni amekkora még nem teszi tönkre a fragmenteket de még szét is robbantja a sziklát. Ezt a jobb felső sarokban lévő diagram jelzi. Narancs mező : Még nem elég.
Két kék sáv: Max robbantási erősség ami még nem teszi tönkre a fragmenteket. Ideális mennyiségnél, kiirja a grafikon alá : Optimum yield range!
Piros sáv: Szétrobban a szikla de károsítja a fragmenteket.
Különbség : Egy optimálisan repesztett szikla 10-12 Surface deposit-ot (ezt még le kell piszkálni a szikla oldaláról) és +10-12 deposit fragmentet ad ami robbantás után lebeg a törmelékben és a limpetek rögtön gyűjteni tudnak. Erről kapsz infót a bal oldali infó Contatcts panelen : Egy Hibás repesztésnél a repülő fragmentek szinte teljesen megsemmisülnek ( mínusz 8-10 fragment ) és a sziklákba ékelödött darabok (Surface deposit) is megfeleződnek. Sikeres robbantáskor a grafikon helyén azt írja ki hogy mennyi darab fragmentet robbantottál ki a sziklából.
Szumma : Egy jól repesztett szikla képes 15-20 raktéri egyéget adni, egy hibás repesztés 3-4 max 5db raktéri egységet ad csak. Ez qva na különmbség ezért kell jól belőni a robbantási szintet a töltetekkel. Ez lehet két erős egy gyenge töltet vagy egy erős két közepes töltet és így tovább szikla mérettől függően. Ki kell gyakorolni. Ezt szerintem jól megcsavarták, hogy valamennyit agyalni kelljen rajta de ha ráérez az ember akkor dől a minerál bőven.
Trükk: A tölteteket lehet disarmolni. Ha túl nagy lenne a töltet mennyisége a sziklában már a piros sávba vág akkor : Ha még van idő a detonációig, érdemes egy töltet detonátorát hatástalanítani, (contatct panel - repedés - disarm) majd egy újabb kisebb lövedéket egy másik repedésbe elhelyezni. Ha sikerül kisebb töltettel a piros sávot elkerülni és kiírja az Optimum yield range! infót akkor sikeres lesz a repesztés és több egységet lehet összeszedni.
Itt kell megjegyeznem, hogy a fragmetek összeszedését érdemes ütemezni. Mert :
A fragmentek hull állapota 5másodpercenként 1% ot csökken. Tehát idővel "elolvadnak" így csökken a minősége 1% -ig majd megsemmisülnek.
A nagyobb haszon és mennyiség elérése érdekében repesztés után érdemes csak a lebegő fragmenteket gyorsan összeszekapkodni ( lagalább 5 limpet egyszerre dolgozzon) , majd csak utána kilőni az Abrasion Blasters-el a sziklák belsejében lévő darabkákat. Így a lehető legkevesebbet fognak lebegni az űrben és annál nagyobb Hull-al fogják a limpetek összeszedni és a finomítóba betuszkolni. A 100% körüli hull mondanom se kell, egy raktári egységnyi minerálnak felel meg. Tehát érdemes minél késöbb kilövöldözni a darabkákat hogy a felszabaduló limpetek rögtön rá tudjanak mozdulni. Nagyjából így lehet a magaddal vitt limpetek mennyiségét és vagy többet - ugyan annyi egység nyersanyagra váltani a raktérben egy komolyabb bányász körrel.
Ne felejtsétek el : Ez mind a Mag-Bányászásra vonatkozik. A magas értékű ritka ásványok összegyűjtésére. A küldetésekben megadott ásványokat továbbra is a bányász lézerrel lehet kitermelni. Egylőre Bromelitet találtam Icy sziklákban a sziklán belül a magban.
Szóval tény és való, hogy bonyolultabbnak tűnik az új bányászás de úgy érzem pont annyira lett összetettebb amennyire a hozzám hasonló babrálók még nem tartják unalmasnak az egész folyamatot.
Az újaknak továbbra is javasolt a tutorialok elvégzése, (gombok beállítása, az eszközök működtetésének gyakorlása) a Youtub-os csatornák megnézése, hogy a folyamatokat látva tudjanak a feltételeknek megfelelő eszközökkel gyakorolni. Ez sem az a játék amit 5 perc után padlógázzal lehet tolni.
Elég jártasnak tartom magam játékokban de még nekem is belekerült 2-3 órába mire elfogadható módon tudtam repülni. Majd utána még sok-sok leírás és fórum olvasás után megértve a játék saját folyamatait el kezdtem tudni pénzt gyűjtögetni. Most van benne még csak ... 580 órám ... Szorgalom, türelem. Majd amikor már kézség szintű pár dolog akkor lehet érezni igazán a játék valódi hangulatát ... ahogy tanult kollegáim mondták - írták : Türelem és lehet mindent amihez csak kedved van : )
Bocs hogy hosszú lett, de ez most ide kívánkozott 😊
Amit fölöslegesnek érzek az továbbra is a felszín alatti rakéta. Találj bele a lyukba aztán még ott a kis minijáték is,nem sok cuccot hagysz ott ha ezen részét kihagyod.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.26. 10:49:31
De akkor ez a fajta bányászat már felejtös? Màrmin ezt felülírja teljesen az új?
Szumma:
127 gyémánt
32 alexandrite
42 grandidierite
lényegében többet lehet kibányászni mint amit el lehet összesen szállítani. Folyamatosan dobálnom kellett ki a limpeteket mert nem fértek el a mineralok. Kezdek belejönni ?
Utoljára szerkesztette: Yag, 2018.12.26. 02:25:23
Sziklák kiválasztása Bányászás elött.
Elite Dangerous - 3.3 Mining
Pilot Traning Mining
64db limpetből még 10db ot el is kellett dobnom, hogy legyen hely az értékesebb cumónak.
A legtöbb egymás után megtalált repeszthető szikla 5db. Továbbra is vörös-zöld színtévesztő vagyok de találtam más olyan markereket amik alapján szinte biztosra be lehet lőni hogy azt a sziklát érdemes e limpettel megküldeni vagy sem.
Ki akarom próbálni, hogyan lehet 50db LowTempDiamondot vagy Void Opalt bezsákolni egy ASP-explorerbe 😊
Lehet elindulok egy Type-7-el. 200 limpettel ... 100db Void Opal ? Qva sok idő mire kiadja szerintem 😊 ...
Picit úgy érzem magamat mint amikor először léptem be az Arma2-be 😄
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.12.24. 20:12:11
Végre rávettem magamat, és megvásároltam a játékot.
A trainingbe viszont az advanced combatnál el is akadtam. Az első hajót még nagynehezen le tudom lőni, de a többi 5öt esélytelen... (Billentyű+egér kombó)
Valamit elbaszok, vagy bugos a dolog?
Utoljára szerkesztette: JanKo72, 2018.12.23. 09:45:20

https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/396517-How-do-I-select-target-next-system-in-a-route
A galaxis-útvonaltervező "következő cél kijelölés"-gombja pontosan azt csinálja egy kijelölt állomással rendszeren belül amit a kolléga szeretne, ha már eljutott az útvonal legvégére.
Ekkor kiírja,hány geológiai jelenség van,odarepülsz és a data linkkel+ composit scannerrel scann.
Elég egyet megcsinálni,mert a többi is ugyanaz.
Kérdés: vannak olyan Geológiai jelenségek amiket fel lehet fedezni. Néztem videókat de nem derült ki belőle minden. A Hajóból kell beazonosítani ezeket a képződményeket, vagy a Roverből ? Próbáltam tegnap egy Gejzírt beolvasni de nem sikerült.