ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Srácok! Elkezdtem valami küldetést ahol elküldtek egy rendszerbe, ott scannelnem kellett a nav beacont és utána kaptam 1 üzenetet hogy az infó fel lett töltve a systembe. De nem találok semmi új uticélt hogy most hová is kéne mennem.. Hová kerültek az infók?
Materiálokat guberálok az űrben. Azt írja pár Processors fellelhetőséghez, hogy : high security, populated industrial economies. Ebből a magas biztonsági szintűt értem. Az Industrial economies alatt mit ért és hogy lehet megközelíteni és hogyan lehet az ott lévő anyagokat megtalálni, begyűjteni?

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

PiszkosFred
Nalam is F2 es shift+F2, attol fuggoen, hogy mi a cel, ugras vagy SC. Csempeszesnel, vagy szken elkerulesekor is jol jon, gyorsabban huzok el "sima" SC-be a kivancsi szemek elol, mint amikor egybol az ugras folyamatat vegigcsinalnam.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Caliph
na még én is tanulok 😊

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

RJoco
Ha nincs kiválasztva cél (másik rendszer) és úgy váltasz teret, akkor automatikusan SC-be lépsz.
A takarás nem csak bolygókon, de állomásoknál is jelentkezhet. Nekem azóta van beállítva direkt SC-be lépésre is egy gomb.
Amúgy az általánost használom.
Ha SC-ben vagy és nincs másik rendszer kiválasztva, akkor kilépsz normál térbe. Ha túl gyorsan haladsz, akkor még egyszer meg kell nyomni, de az hajósérüléssel jár.
Ezzel az általános gombbal meg lehet spórolni pár gomb helyet. Csak oda kell figyelni, hogy mit is akar az ember.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

s_andras
Igen, ezt akartam írni Caliphnak is most hogy a takarás dolog csak akkor játszik ha az egy másik csillag és hiperugrás jönne, simán cirkálásba váltani akármikor tudunk.
Nekem még a hiperdrive-ra is van külön gombom, és a "J"-t (ami mellesleg nálam G hogy könnyen elérjem bal kézzel lenézés nélkül) csak a SC megszakítására használom. Így nincs vita hogy SC-ba akarok lépni vagy másik csillaghoz indulni.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Ezt a "supercruiseba váltani" dolghoz megemlítenék egy beállítási finomhangolást.
A Flight Miscellaneous-ban a Toggle Frame Shift Drive "J" alapértelmezett gombot használjuk a rendszerek közti ugrásra. Ezt gondolom mindenki használja. Ha nincs nyitva hard point akkor lehet ugrani a szomszédos rendszerbe.
Viszont alatta van a Supercruise gomb is ami általában nincs alapértelmezve. Ha ez a gomb is be van állítva akkor tapasztalataim szerint nem kell célpontra tartani ahhoz, hogy cirkálásra váltsunk. Ha nincs tömegvonzás akkor szabadon léphetünk cirkáló fokozatba. Emléxem, régebben egy csomó babrálást igényelt, hogy találjak egy olyan külső célpontot vagy objectumot ami nincs takarásban. Elég macera végig zongorázni a rendszer elemeit és találni egy olyan irányt ami nincs takarásban. Így ez megspórolható. Főként akkor amikor egy aszteroida vagy gyűrű rendszerből kellene elmenekülni, éppen kijutsz a tömegvonzásból és még azt keresni melyik irány az ami szabad ... farba pörkölnek rendesen 😊 Egyetlen feltétele a Supercruise-nak, hogy legyen a gázkar maxra tolva. Esetleg még lehet egy olyan szitu, hogy olyan szögben vagy pl. egy nap mellett amikor nem lehet akármerre "menekülni" ilyenkor kiírja a számítógép, hogy Escape vector. Ez a menekülő irány, azt be kell célozni (arra fordítod a hajó orrát) és arra felé lehet kilépni Supercruisba. Egyébként most próbálgattam és úgy vettem észre, hogy mind a FSD élesítéssel és/vagy a Cirkálás üzemmóddal át lehet már lépni targetálás nélkül is. De ha elírtam vlamit javítsatok nyugodtan.

Caliph
tegnap este kíváncsiságból ismét ránéztem a pve kalózkodásra,hátha berakták már az új érceket 😊 Nem fosztogattam,csak raktereket scanneltem egy Eagle mk2 vel. Időhiány miatt csak 5-6 hajót sikerült ellenőrizni,egyelőre új érc nem volt bennük,de a szokásos 120-150 tonna low temp diamondos type 7ek még megvannak 😊
hétvégén megyk egy nagyobb kört,de már a kondával,és lopkodni is fogok 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.01.03. 08:55:02

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
a legelső hiba amit bolygó elhagyásnál el lehet követni,hogy a cél ahova mennél a bolygó takarásában van(szaggatott körrel jelzi a célt)ilyenkor hiába hagyod el a mass lock jelzést,nem enged supercruiseba váltani azzal a szöveggel hogy a célpont takarásban van. ilyenkor válassz egy olyan célt ami nincs takarásban,supercruisseba váltás után pedig távolodj el a bolygótól rendesen és lehet is módosítani a célirányt. Supercruisera pedig vonatkozik egy olyan szabály hogy bolygó hold és csillag mellett elég jól visszalassaít még teljes gázon is,amit elhagyod ezek vonzáskörzetét egyre gyorsabban lehet haladni

Egy bolygó elhagyásának a legrövidebb útja az felszínre merőleges irány és teljes gáz. Ahogy a rakétákat fellövik. Ki az űrbe, majd át a másik oldalára. Gyorsabb mintha a felszínen akarnánk eljutni A-ból B-be.
Eszembe jutott egy "apróság" ami segíthet a "kezdőknek".
Az element-ek keresése és begyűjtése. Ezek a kavicsok egyébként is kellenek majd a mérnökök fejlesztéséhez és/vagy SRV vagy a hajód gyors tuningjához, esetleg fogyó eszközök pótlásához. Jártában-keltében jól be is lehet gyűjteni ezeket a darabkákat 0-300/db mennyiségben vagy 100 különböző ilyen anyagot be lehet gyűjteni. Ezek állandóan veled vannak, - ahogy korábban magyarázta valaki - mintha egy aktatáska lenne nálad és viszed magaddal mindenhova. Ha beülsz egy SRV-be akkor is, ha eladod és átülsz egy másik hajóba akkor is "mennek veled" ezek az elementek/adatok. Pl. Más weak adatokat lehet begyűjteni Low Security szerktorban mint High Secuban. Ezek ráadásul nincsenek is eldugva valahol a bolygókon, elég ha egy űrállomás elhagyása után becélzod a fehér pöttyök valamelyikét amire kiírja hogy Data Weak. Megközelíted 2,5Km-re majd nyomsz rá egy Weak scennert. Beolvassa és ha olyan adat amit még nem "ismersz" akkor eltárolja. Ezekből a tárolt adatokból tudsz majd kraftolni amikor valamelyik mérnökig eljutsz. Azért lehet előnyös ezeknek a "morzsáknak" a felcsipegetése, mert amikor eljutsz egy mérnökig és ott jössz rá, hogy hiányzik még egy csomó elem a tuninghoz akkor egy csomó idő még el tud menni ezeknek az összeguberálásával. De ha menet közben szánsz rá kis időt akkor már "felkészültebben" érkezel a mérnökhöz is. Amióta eljutottam a mérnökök fejlesztéseihez, már tudatosan kell keresnem anyagokat-adatokat mert a fejlesztések ettől függnek.

Pl. Cirkálás közben a signal soursok felkeresése, főként az Emission-Degraded signáloké. (Ezek ilyen roncs helyek ahol korábban talán egy csata volt vagy csete-paté amiben elpusztult egy hajó. Ennek a roncsaiban még vannak értékes anyagok. Ezeket lehet összeguberálni. Viszont figyelni kell az illegális anyagokra. Ha olyant gyűjtesz be ami illegális és nem tudod jól "becsempészni" egy állomásra akkor büntit kaphatsz érte. Vagy ki is lőhetnek. Vagy vadászhatnak rád miatta. Viszont jó bevétel lehet mert el lehet adni a Black Marketen (Fekete Piacon). A Cargo-ban ellenőrizheted és ha nincs meleltte Stolen vagy Illegál felirat akkor nyugiban lehet szállítani.)

Korábban ezekre nem fordítottam nagy figyelmet, nem is nagyon tudtam mire valók. De jó móka és mini-game lehet ha változatosságra és kis izgalomra vágysz menet közben.

s_andras
Bármekkora bolygótól el lehet szakadni fél perc alatt ha jól csinálod: felszállás után (persze talpak be) orr fel függőlegesbe, max gáz, és boost. Ahogy kialszik a mass lock jelző, mehet a SuperCruise. Ott is tartani a felszínre merőleges irányt, és szintén max gáz.
----------------------------------
Még senkitől sem olvastam, de szerintem ez is az új általános bugok közt van: a search zone jelző ikonja folyamatosan annak az animációnak egy mozdulatlan pillanatába van fagyva, amikor épp átvándorol egyik helyről a másikra, és így "riceg" a karika néhány ponton.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.01.03. 00:24:12

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Szuper, köszi! 😊 Napról napra többet tudok... 😊

Más: Ez a Baker Prospect csak engem szívat? Bárhova akarok menni minden messze van, és akkor a bolygó, hogy napokba kerül amíg megkerülném... 1 órája azzal küzdök hogy valahogy el tudjam hagyni...
Sima szállítós küldinél (egy conténer amelyből egy nyíl mutat jobbra) a megbízó adja az árut. Nem kell megvenned. Csak felpakolod az árut (ezt a küldetésen belül tudod megtenni) és viszed a megadott helyre.
A supply küldetéseknél (jobb-ra balra nyíl) viszont neked kell megvenned a keresett árut és arra az állomásra kell elvinned, ahol felvetted a küldetést.
Dzsini
Igen, igen.
Az "optional internal" részen vannak a belső helyek - a Cargo Rack a raktér, a Passanger Cabin a több, különféle utastér.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sajnos már elvetettem a küldetést megpróbálok csinálni valami másikat illetve azt kéne még tudni hogy az alap ül hajó amivel kezdek annak lehet-e bővíteni a rakterét illetve lehet-e utasteret belerakni hogy szállíthassák személyeket is?
PiszkosFred
Egy screenshot ilyenkor sokat segitene 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Fura dolgok again... elkezdtem egy szállítós küldetést, vegyek 3 non lethal weapont és szállítsam le A-B be. Megvettem leszállítottam, de amikor le akarom adni azt írja nincs nálam semmi. Megnéztem az inventoryt ott meg ott van.... mit szúrtam el?! Elég idegsítő, az összes pénzemet beleöltem kb. Ami volt és nem tudok most mit csinálni.
Dzsini
Bármit, amihez csak kedved van. A Scan beacon pedig a rendszerbe belépéskor megtalálható "Nav Beacon"-t jelenti - repülj a közelébe, ott lépj ki supercruise-ból, és a közelébe érve nézz rá szúrós tekintettel 😊

Ezt beszkennelve fogod megkapni a következő lépést a küldetésben.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.01.02. 15:06:23

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Köszönöm a válaszokat! Így már egy kicsit tisztább a dolog... 😊

A másik, milyen küldetést érdemes felvennem? Nincs valami szűrő ahol be tudom állítani, hogy a "szintemhez" mutasson dolgokat? Vagy pl, ne túl távoli küldetések legyenek? Csomó helyen azt írja, hogy vanalmi SCAN BEACON szükséges, az mit takarhat?
Dzsini
Hajó elvesztés: van egy biztosítási díj, ami a hajód összértékének az 5 százaléka (a jobb oldali panelen a pénzed alatt "Rebuy cost" néven) - azt kell kifizetned, és a legutóbbi dokkolásod helyére visszakerülsz. Mindenképp figyelj arra, hogy ennyi pénzed legyen, különben vissza a Sidewinderbe.

Vannak küldetések, amiket wingként felvehettek (wingnek hívják az együtt dolgozó hajókat), ezek általában a szokásosnál nagyobb feladatként szerepelnek (több hajó, több áru, stb.), és mindannyian megkapjáték érte a nagyobb díjat. Ezeket a küldetéseket bal alul kis három pöttyös kék karika jelzi. De ettől függetlenül mehettek együtt felfedezni, lövöldözni, nagyjából bármit.

A multicrew egy másik tészta, ott több fős hajókba "szállnak be" társak, és megosztjátok a hajó irányítását - a kapitány fix, ő vezeti a hajót, hozzá csatlakozhat a tüzér, aki a turret típusú fegyvereket kezeli, és a vadász, aki a kiküldhető vadászt (csak nagyobb hajóknál) vezeti. Szerintem még egyikőtök se tart ott, hogy ez mérvadó legyen.

Sziasztok! A karácsonyi leárazás alkalmával vettem meg a játékot, a trainingeken már túl vagyok, plusz megcsináltam 1-2 missiont is már ami egyszerűnek tűnt idáig. Miket ajánlotok most? Van 2 haverom is akik megvették, van olyan lehetőség hogy együtt végezzük el a küldetéseket? Illetve hogy működik ez a multicrew dolog? Ott is közösen osztoztok majd a pénzből küldi után?
Mivan ha elvesztem a hajómat(meghalok) mik a lehetőségeim olyankor?

Bocsi a kusza kérdésekért, tök amatőr vagyok...
Dzsini
A Diamondback Explorer, sőt a Scout is jó köztes hajó lehet, mindkettő egész tisztességesen helytáll csatatéren is, és jól fel lehet őket szerelni.

Caliph
Turret helyet inkább gimballedet rakj fel ha bírja az erőmű,erősebbek mint a turret viszont csak bizonyos pontig fordulnak rá az ellenfélre,de a cobra elég mozgékony jószág szerencsére.Kövi lépésként mi az amit csinálnál? 6.5 milla alapárért a asp explorer lenne a megcélzandó cél szerintem,midnenre fel lehet szerelni,6 weapons slot,nagyon jó ugrótáv,raktér is van ha szállítani akarnál szóval ez olyan mindenes hajó,de erre még gyűjtened kell,illetve vedd figyelembe a biztosítást is nehogy elpukkanj mert ha nincs rá pénz,h kifizesd a biztosítást simán visszaültet a játék a sidewinderbe 😄

Voltan
Illetve, milyen weapon layout-ot ajánlanátok a Cobra Mk3-hoz?

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Voltan
Sziasztok! Újra elővettem a játékot, és hát megint rákattantam, ez már ilyen biznic 😊 Totál kezdő vagyok továbbra is, de úgy gondoltam, hogy ideje kicsit továbblépni a céltalan röpködésből. Következő a helyzet. Cobra mk 3-am van, két fix pulse lazerrel, és most vettem hozzá az alsó slotokba 2 turret pulse lazert. Keveredtem már harcba is, és legalábbis elüldöztem a támadókat, minden sérülés nélkül. Eddig nem kockáztattam harci missziókat, szállítottam csak ezt-azt. Van majdnem 2 milla kreditem. Úgy érzem, hogy ideje lenne hajót váltanom, de nem érzem biztosan, mi lenne a jó. Kicsit szeretnék harcolni is most már, de nem ez lenne a fő profil, és nem akarok csak emiatt egy kis harci hajót venni. Szóval ebben a szituban mit javasoltok?

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Köszönöm a segítséget.
Dzsini
<#eljen>
A bolygófelszínekkel és a mérnökökkel egy plusz új világ nyílik meg előtted, jó szórakozást!

most látom a horizont a launcherben meg kék is kösszi a segitséget meg látom most amit kerestem is köszönöm szépen nem volt beaktiválva a horizon abban voltam ha meg veszem be van aktiválva 😊
RJoco
Nem mindegy hogy indítod a játékot.
Ha steam-es, akkor van, hogy a steam megkérdi, hogy melyiket akarod indítani és azt a launcher-t indítja.
Ha a dlc hozzá van adva és a nagy ablakból indítod, akkor elvileg a Horizons-os launcher-rel indul, de talán akkor is megkérdi, hogy VR-est akarsz e indítani.

Dzsini
igen, én is ott néztem, viszont úgy tűnik mégis

jimboo2:
Ha megvetted és aktiváltad, akkor át kell váltania ilyen kékre. Hol vetted, milyen accountra, stb.?

RJoco
Ez alapján nem kell Horizons hozzá.
De annyira nem futottam át.
Jimboo2-nek érdemes átnéznie.

tegnap vetem meg de nincsen a launcherben nekem ez miért van
Dzsini
Ha ezt látod, megvan:

És akkor a "Horizons"-t kell indítanod. Ha nem látod (és ha jól emlékszem nem is kék, hanem narancs színű a launcher), akkor nincs, és most akciós kb. mindenhol (Steamen is, ha ott vetted). Vedd meg.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.31. 12:07:41

az hogy van hogy tudom meg nézni?
Dzsini
Hmmm, lehet, hogy Horizons kell hozzá. (sőt, pár helyen írják is) Megvan?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.31. 12:02:11

2 napja csak keresem sok álomáson voltam
RHEA az az nem azzal foglakozik ott vagyok ott nem találok
Utoljára szerkesztette: jimboo2, 2018.12.31. 12:03:27
Dzsini
Hány állomáson nézted? Keress feldolgozóiparos, bányászattal foglalkozó állomásokat, ott mindenképpen kell lennie.

Nekem csak ezek vannak akár hova megyek Ez mért lehet http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=38320181230194923_1.jpg
Utoljára szerkesztette: jimboo2, 2018.12.31. 11:58:25
de nekem nincsen ott Mining Tools-ban Abrasion blaster-t meg seismic charge launcher-t de mért nincsen ezt paszolom pedig ez amit ír OUTFITTING oda mentem és nincsen ott nekem érdekes nagyon le is fényképesztem hogy nincsen ott nekem de nem tudom ide berakni a képet
Caliph

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

akkor nálam valami gond van mert nincsen sehol akkor ez valami bug lehet szerintem
el mentem ahol írta OUTFITTING ott semm találétam ez mitöl lehet tuti bug szerintem.
Caliph
hajófüggetlen. fegyver helyre(hardpoints) lehet rakni őket. Mining tools kategóriában kell lennie

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

talán a cobra mk 3-omra nem lehet rakni azta 2töt nem?
Beírtam egy csomo helyet de így sem találtam ez mi ? 😊 Amun vagyok
Utoljára szerkesztette: jimboo2, 2018.12.30. 23:02:46
Keress rá. OUTFITTING
Add meg a naprendszert amiben vagy és elkezdi kiszámolni, hogy a környékeden melyik állomáson találsz olyan eszközt.
Utoljára szerkesztette: Yag, 2018.12.30. 22:03:44

Hali Valaki tudna segíteni hogy mért van az hogy sok helyen meg fordultam de nem látom sehol a Mining Tools-ban Abrasion blaster-t meg ezt a seismic charge launcher-t
Dzsini

Dzsini
Jaja, az adatszállítás az egyik ilyesmi.
Utána ha van egy kis raktered vagy veszel kabinokat az áru- és személyszállítás.

Ha több ugrásra van egy cél, az ne okozzon gondot, lehet több lépésben is teljesíteni. Egyrészt ugorhatsz többet is, másrészt nyugodtan bedokkolhatsz útközben üzemanyagot tölteni (később vehetsz olyan kütyüt a hajóra, amivel a csillagokból tankolhatsz). Itt figyelj arra, hogy mielőtt kifogysz a naftából legyél egy olyan rendszerben, ahol van hova leszállni 😊

Srácok! Köszönöm szépen mindenkitől a tippeket, jó tanácsokat. A fel és le szállás már úgy ahogy megy, plusz a dokkolással sincs nagy probléma. Elkezdtem a játékot, viszont küldetések terén mi az amit a zöldfülűeknek ajánlanátok? Megmondom őszintén, 2 olyan küldetést sikerült megcsinálnom ami viszonylag közel volt és annyi volt az egész, hogy az egyik bázisról a másikra át kellett vinnem információkat és 10-10 ezer kredit ütötte a markomat. Viszont ahogy nézem, most már nincs ilyen "egyszerű". Vagy harcolni is kell (ami a trainingezés után kiderült, hogy még hónapokat kell rá gyakorolnom.) vagy túl messze van a célpont (illetve nekem túl bonyolult a feladat.) Van valami olyan szűrő ahol tudom állítani, hogy a "szintemhez" mérten adjon feladatokat vagy nincs ilyesmire lehetőség?

Köszi megint! 😊 Nélkületek nem sikerült volna elindulnom se... 😊
RJoco
A nagy gond tényleg ott van, ha valaki fejlettebbnek titulál egy nagyobb hajót.
A kamion sem fejlettebb egy személyautónál. Csak több a lehetőség, de korlátozottabb a mozgási képesség, a parkolásról nem is beszélve.
A docking computer-t némi manuális dokkolással párosítva nagyon hatékony leszállást produkálhatunk.
Viszont semmi nagyság nincs abban, ha egy CEO nem tud leparkolni egy autót. Hogy vezethet el egy céget, ha a kocsi is magától parkol...