23609
1418743729.jpg
  • Serzetes
    Hát igen, az biztos, hogy lehetne sokkal jobb is a játék, de (még) bízom a FD-ben, még sehol nem láttam, hogy ennyire törődtek volna a játékosok igényeivel, amit kérünk, az előbb-utóbb bekerül..
  • Tuvok #5647
    Engem érdekel a csillagászat, nagyon is, de a való életben minden felfedezés, minden róla szóló cikk valaki izgalmas újat, talán meghökkentőt tartalmaz, a játékban viszont semmi váratlan sincs, csak textúrák örök ismétlődése.
    Legalább valami roncsok, bolygókon romok és fosszíliák, kihalt fajok nyomai, esetleg idegen baktériumok, rádiójelek, furcsa anomáliák, kóbor aszteroidák, üstökösök, stb, stb lennének. Bármi ami ritka, izgalmas és értékes. Nem csak "jump, scoop, scan, repeat" lenne...
    A valóságban egy fekete lyukat háborgó gáz,- és porvihar, össze-vissza repkedő csillagok és éktelen rádiózaj vesz körül, a játékban csak egy fekete pötty, ami kiszed SC-ből és szétkúrja a hajód.
    Vagy hol vannak a különböző sebességű pulzárok, amik zakatoló hangokat adnak ki? Teljesen csendes az űr, pedig 1-1 égitest, csillag vagy gázóriás érdekes hangokat bocsát ki. A játékban semmi ilyen nincs.

A 10k hasznot a wing-ben történő kereskedés "osztalékára" értettem, az árun levő hasznon felül.

Arra lennék még kíváncsi, hogy ha pl. 3 T9-es megy kötelékben, és velük egy Viper vagy Vulture védelemnek, akkor ő mennyi osztalékot kaphat.
  • PiszkosFred
    Nem ertek a nagyok jatekahoz, ahhoz meg jelentektelen kis pilota vagyok egyelore, es azt sem tudom, hogy mibe faj egy nagyobb hajo fenntartasa, ujratoltese, de azt tudom, hogy egy nyugdijas adderrel (10-es cargojaval) is boven 10k felett van/volt a profitom egy-egy forduloval, pedig neha belehajtok random szilard objektumokba es/vagy hirtelen megjeleno bolygokba, es ezekert is fizetnem kell. Tanulsag: "jaro motorral" sose alttabozzon az ember, allomas mellett engedelyre varva, meg akkor se, ha csak 1-2 a speed, mert az is tobb mint a nulla es aztan jon a meglepetes visszatabolva :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.03.12. 13:07:56
  • Serzetes
    Az exploration része a játéknak szerintem csak azoknak szól, akik a csillagászatot kedvelik, vagy rá vannak kattanva a bolygókra, pedig mennyi mindent lehetne, idegen életformáktól új telepek alapításáig stb.

Ahogy olvastam, arra törekszenek, hogy a kereskedelmen kívüli tevékenységekből is hasonlóan jól meg lehessen élni.

Ha közel 200 cargoval 10k hasznod van, akkor valamit nagyon nem jól csinálsz. A Fuel és a javítási költségek a töredéke lett az eddigieknek.

Amúgy a Galactic News-ban mindig van valami, amit érdemes megnézni, pl. kisebb -nagyobb háborúkba lehet beszállni vagy capital ship építést lehet segíteni/akadályozni, ezekre közös megmozdulásokat is szoktak szervezni.
  • StrikeFor
    az ASP-ot mindenképp,tegnap a 67% os hajóm kb 6 ezerért javították...korábban ez volt 50k is :)
  • AnarchoiD
    21 milla a vulture alapbol felpakoltam maxosra ket 16millas turettel , 9% -ra lottek es csak 22k volt a javitas .... szal ez fejlodes ;) remelem mas hajonal is ennyire baratsagos a javitasi koltseg... a galaktikus news arrol cikkezik, hogy csokkentik a harckepes hajok TAX -at... ez vajon azt fogja jelenteni, hogy olcosbbak lesznek a hajok ? :) (jolenne)
  • StrikeFor
    sajnos ugyanezzel az érzéssel küszködök én is hónapok óta :S
  • npolos
    fullos cobrával írtottam a kalózokat, de napok után is alig volt több Cr, mint előtte, mert ha kilőttek buktam a megmaradt fejpénzt is
    mert túl messze volt ahol bevéltottam volna

star citizen-ről is olvasgatok, de ott is úgy látom minden a pénzről fog szólni, már egy ceppet sem vonz annak a világa sem

mostanság inkább nyomom a the crew-t, ott is kell lóvé, de legalább vannak akikkel jót lehet gurulni, ha törik az autó, nem kell gályáznom napokig, hogy kijavítsam :)
  • Tuvok #5640
    A felfedezésbe hamar bele lehet unni, mert az esetek 90%-ában ugyanazzal a 8-10 textúrájú bolygóval és csillaggal találkozol. Ráadásul ha kimész a 'csába ezer fényéveket, akkor minden lehetőség megszűnik a másokkal való kommunikációra.
    A küldetések pont ugyanannyit adnak egy Sidewindernek mint egy Anacondának, 1000 Creditért nem viszek üzenetet, 15-ért meg nem kutatok lopott vackok után. Az elején jó volt, de semmi összetett, kihívás nincs már benne.
    A fuvarozás az egyetlen pénzt hozó módszer, kb. 40 milliót grindeltem össze, meg van a hajó amit akartam, tuningolni nincs értelme, mert drasztikusan csökken az ugrótáv.
    Remek, hogy mostmár tudunk együtt repülni, de minek ? Közel 200 cargo hoz 10k hasznot pluszban egy fuvarért. Nabumm, a fuel 25k.. Közel 400 hajót lőttem ki bounty végett, semmivel sem izgalmasabb ha ketten lőjük. A bevétel ebből is elenyésző 1-1 felszerelés árához képest.
    Az interakció, az endgame content és a váratlan helyzetek hiánya egy idő után unalmassá teszi.
    Belépek, megcsinálok 1-2 küldetést, vagy letudok egy fuvar Palladiumot, és ennyi, lépek is ki.
    Anno a Freelancer sokkal változatosabb volt, sugárzással, aszteroidákkal, gázzal teli rendszerek, idegen fajok, eldugott roncsok és állomások. A térképezés egy rendszerben valóban az egész bejárását jelentette, nem pedig egy kattintást a scannerre. Sok jó dolog volt benne, ami itt nincs.
  • npolos
    hasonló cipőben vagyok
    1 hónapja nem léptem be, az este leszedtem az új upgradet, de nom volt kedvem továbbra belépni
    túlságosan minden a pénz körül forog, nem igazán élvezetes a csata, mert ha buksz elég sokba kerül, utána meg a kereskedés unalmas
    igen mondhatják az okosak, az élet is, de kérem ez csak egy játék :)
  • npolos
    itt talán meg tudod nézni
    http://www.edshipyard.com
  • STREEX
    Hello, én kb másfél hónapja hagytam abba a játékot a "kereskedési unalomfaktora" miatt. Mondjátok, történt valami változás? Űrharccal lehet annyi pénzt keresni mint a kereskedelemmel? A luxury traderek teljesen eltűntek? Megtudhatom hogy ebben a pillanatban ki hol és hogyan keres pénzt?
  • StrikeFor
    köszi:P
  • Serzetes
    Most nem tudom megnézni, de asszem csak 4 internal compartmentje van, szállításra alkalmatlan, az biztos.
  • Jeffjohnson
    Kb. ennyi, amit írtál, illetve lehet más célért is dolgozni de kb. semmi haszna nincs annak, hogy a rendszert uraló pártok egyikét hatalomra juttatod vagy szállítasz /felfedezel egy új station építéséhez. Akkor lesznek majd érdekesek ha komolyabb klánok csapnak össze és lesz némi szervezettség is de akkor meg mindenki soloban fog bújkálni.

Tegnap haverral próbálgattuk a wingezést egyelőre a strong signal source is egy vicc hiába van benne több hajó hamar leaprítottuk őket 2-en sidewinder, cobra meg eagle volt általában bent és egy T7-et védtek de majd kipróbáljuk nagyobb létszámmal is hátha úgy nehezebb ellenfeleket dob.
  • StrikeFor
    A Vulture-t mennyire lehet megpakolni?/cargo/ vett már valaki?
  • Serzetes
    Valami hasonlót akartam válaszolni én is, de a kolléga megelőzött..
  • elite
    Amilyen célra Te vágysz: nem olyan nincs benne. És nem is lesz...
  • DarkBlade
    A játékra áldozható szabad idő hiánya miatt megválnék az accountontól.
    Ha valakit érdekel, pm -ben jelezze.
  • StrikeFor
    Milyenek az új hajók?
  • TokraFan
    Mi a helyzet a játékkal? Létezik már valami cél amiért érdemes tolni tartósan is? Vagy még mindig cask a nagyobb hajó/jobb felszereltség a tét?
  • AnarchoiD
    Ma beleszaladtam egy python pirate wingbe (solo) .. hat keremszepen ;) alig birtam kilogolni 9% -ra lottek a hajomat, de legalabb utana volt lehetosegem kiprobalni az uj emergency repair/reboot funkciot , a 0% -os thrusterembol csinalt 1 % -ost .. es eltudtam vergodni egy allomasig .. nagyon jo otlet...

na sracok ezek a AI wingek jol felteszik az I-re a pontot ;), mostmar a fejvadaszkodas sem csak agyaggalamb lovoldozes
  • Tuvok #5626
    Hihetetlenül ritka, nagyon keresett, egyik legértékesebb drágakő az ismert világűrben. Egy TONNA belőle 36ezer Credit.

Egy átlagos pajzshoz vagy fegyverhez alig 30-40 TONNA kell ebből a ritka, apró drágakőből.

Logikus.
  • Dzsini
    ...és valami oka biztos van annak is, hogy helyesírási, és nyelvhelyességi hiba is van a szövegben.

Biztos, hogy létezik? A fórumon is vannak kételkedők.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.03.11. 17:02:56
  • Serzetes
    Valami oka biztos van, hogy betették..
  • PiszkosFred
    Ird le a hivatalos forumra, sosem lehet tudni, van annyira jo az otlet, hogy barmikor bekerulhet.
  • StrikeFor
    ez teljesen frankó ötlet! nagyon adná a feelinget! tényleg nem is értem erre miért nem gondoltak! Minden dolog FIX ami a piacon van sajna
  • Luciferkee
    Mondjuk simán eltudnék képzelni olyan játékélményt, hogy tényleg nagyon ritka / értékes, esetleg felfedezetlen ásványokat bányászol a benépesített területtől minnél messzebb (1000+ fényév).
    Lenne értele egy ASP / Type 6/7-et felszerelni közepes méretű raktérrel, bányászlézerrel finomítóval. Felfedezel, közben bányszgatsz, hátha találsz valami újat/értékeset, majd mikor megtellik a raktér, szépen visszamész a lakott terült felé és eladod / elemezteted az újonnan bányászott érceket/ásványokat/akarmiket. Megvalósítani sem lenne nagyon nehéz.

Én egy ilyenben nagyon bennelennék még ha nem is hozna sok pénzt a konyhára.

Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2015.03.11. 16:30:05
  • StrikeFor
  • StrikeFor
    ha megtalálod SZÓLJ ASAP ! :D :D
  • Luciferkee
    Painite:

Ilyet talált már valaki? Majdnem minden állomás vesz ilyet, még az olyanok is akik abszolút semmilyen ásványt nem vesznek. Megnéztem ma kb 10 beltet, bányásztam órákig, de nem találtam semmit. Pedig azt hittem, hogy a bányászoknak egy kis "segítség" :D

Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2015.03.11. 15:39:38
  • rexsimus
    Ha fele ennyibe kerülne, azt mondanám ok, vagy ha lenne nagyobb PP-ja, de így akkor már egy Clippert vennék az árából.
  • AnarchoiD
    Kinek hogytetszik a vulture ? eleg borsos ara van ahoz kepest milyen picurka, alig lehet ra fittelni dolgokat es mar el is fogyott a power plant kapacitasa...
  • Serzetes
    Valahogy eltűnt az első commentem egy része, azt akartam mondani, hogy Clipperrel vagy Dropshippel is ki lehet nyírni bármilyen ellenfelet.
    De lehet, hogy a Python pvp-re a legjobb, ezt a részét a játéknak még nem próbáltam.
  • Serzetes
    Szállítás: Clipperrel 240T árut 13Ly távolságra 1800Cr fuelért - Python 284T árut ugyanezen a távon 17.000Cr fuelért - ugyanott vagy, vagy nem éri meg.
  • Serzetes
    Nekem csalódás volt a Python.
    Combat: tényleg nem rossz, de egy Clipperrel vagy Dropshippel (esetleg egy Vulture-ral, de ez még tesztelés alatt van
  • rexsimus
    A Python a legjobb combat hajó jelenleg a játékban. Erős, mozgékony, és nagy cargóval minimális átalakítással szállításra is alkalmas.
  • PiszkosFred
    Ha mar a kornyeken jarsz, nezz be "ngaliba"-ba is, neha nagy a kereslet a rabszolgakra arrafele.
  • npolos
    http://www.elitetradingtool.co.uk/
  • StrikeFor
    Peccs elméletileg mikor jön?