23609
-
#5928 En eddigis steam alol futattam ;) (add non steam game ofcoz)
Vegulis beadtak a derekukat, kelett a penz ;) , es meg ok nyilatkoztak, hogy nem erne meg nekik .. hat akkor hogyisvanez ? :)
Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2015.04.03. 17:26:27 -
Yserac #5927 Nem lenne baj azzal, hogy kritizálod vagy nem tetszik valami. De miért azoknak a kedvét szeged, akiknek bejön ez game? A hivatalos fórumon talán oda is figyelnének.
Na meg az a bajom, hogy te magát a kickstartert utálod. És elég sok topikban ütöd, ami ks-es. -
MasterMason #5926 Te figyelj már ide, te kevered a szezont a fazonnal mert ez nem egy rajongói oldal vagy egy szekta hanem egy nyilvános fórum. Bárkinek joga van akár negatív akár pozitív élményeit - véleményét kifejtenie a fejlesztőkkel kapcsolatban is. Nem tudom miért gondolják azt egyesek, hogy a negatív tapasztalat vagy kritika leírása az bűn lenne... Ne legyetek már szektásak.
Vállalták felém, hogy a digitális mellékletet is megkapom a megjelenéskor, így lett?! Nem! Hát akkor? Emellett vállaltak még egy rakás dolgot amit nem tartottak be, a minimum, hogy szóvá teszem. Emellett persze jó játéknak tartom az ELITE-t pláne ha valóban elkészülnek majd azok a DLC-k amikről szó volt, de szó sem lehet arról, hogy mondjuk valaki "önkéntes rendőrnek" képzelve magát majd beszabályozza nekem, hogy egy nyilvános fórumon csak pozitív véleményt lehet leírni egy játékról.
Térj már észhez, nehogy már a pénzemért cserében ne lehessen még kritikám vagy negatív észrevételem sem?! Szóval mutasd már az SG szabályzatában azt a kitételt, hogy csak pozitív tapasztalatokat szabad leírni bármely játékról ezeken a fórumokon?
Megjegyeztem, hogy könyörögni kellett még egy külső kamera nézetért is, erre fel estetek nekem, hogy micsoda skandalum, hogy nem tapsikolok ahelyett, hogy fanyalogva jegyezzem meg egyébként jogosan ezt a dolgot.
Még egyszer leírom, hogy én vásároltam ezt a játékot, elvárásaim voltak és vannak. És jobb hogy ha a fejedbe vésed, hogy ez nem egy vallási szekta vagy egy észak koreai típusú diktatúra hanem Európa és egy nyilvános fórum ahol mindenkinek jogában áll akár pozitív akár negatív élményeit leírni megosztani akár egy játékról akár az azt fejlesztő cégről.
Majd ha te vásárolod nekem ezeket a játékokat, na majd akkor beleszólhatsz, hogy nekem milyen véleményem lehet, de amíg én fizetek addig te nekem semmit nem fogsz megszabni. -
#5925 Ez a likőr dolog nagy ötlet :DD -
d00ky #5924 Sziasztok. Nem jatszom mar a jatekkal, ugyhogy eladnam, valamint a Thurstmaster T16000m botomat is hozza. Ha valakit erdekel, dobjon egy arat.. -
#5923 Kickstarteren is volt olyan, aki eltűnt az összekalapozott pénzzel. Aki viszont korrekt módon kezelte a kapott bizalmat, azt újra megtámogatják rendesen. Lásd Pebble órák két alkalommal - 10 és 20 millió dollár jött össze. Az első azért, mert jó volt az ötlet és a vállalás, a második azért, mert már tudják, hogy bennük meg lehet bízni. -
StrikeFor #5922 a QUESTOR papírokkal mi a helyzet ? :D -
HUN_bulldog #5921 azért király, hogy pont a topicgazdának vannak szinte csak negatív morgásai a játékról
én most voltam egy felderítő kört
scoopból 6C, egy 3A pajzs csak a biztonság kedvéért, nuku fegyver, heat sinkek (egyszer sem kellett használni), auto javító jól jött, mert csökkent a rendszereim százaléka, de kibírtam volna valószínűleg nélküle is. Vittem viszont likőrt a raktérben, hogy emberi játékossal találkozva kidobjak egyet ajándeékba. kettő játékossal találkoztam 12000 fényév alatt, jól megitattam őket. tetszett nekik a gesztus :D
mentem volna tovább, de a ts-en végig halgattam hogy lövöldöznek a többiek, így visszafordultam. legközelebb nem lépek fel TS-re :)
Localmaster és furiosrabbit 150 fényévre elém jöttek a végén, és bekísértek, nehogy ott lőjön szét valaki poénból :)
itt is köszi nekik -
#5920 A Kickstarterben vállalt dolgokkal kapcsolatos a dolog.
What is a creator obligated to do once their project is funded?
When a project is successfully funded, the creator is responsible for completing the project and fulfilling each reward. Their fundamental obligation to backers is to finish all the work that was promised. Once a creator has done so, they’ve fulfilled their obligation to their backers. At the same time, backers must understand that Kickstarter is not a store. When you back a project, you’re helping to create something new — not ordering something that already exists. There’s a chance something could happen that prevents the creator from being able to finish the project as promised. If a creator is absolutely unable to complete the project and fulfill rewards, they must make every reasonable effort to find another way of bringing the project to a satisfying conclusion for their backers.
(forrás: Kickstarter FAQ, kiemelés tőlem)
De ez nem jogi kötelezettség, és nincs igazából semmilyen módja annak, hogy akár a Kickstarter, mint közvetítői, akár a támogatói oldalról kiköveteljenek valamit, amire a pénzt kérő azt mondja, hogy ő megpróbálta, de nem megy (ahogy ez pl. az offline móddal történt). Lefordítva a fentieket: a Kickstarter felhasználási szerződésben annyi van, hogy a projektnek meg kell próbálnia, hogy a támogatók felé kitűzött vállalásoknak megfeleljenek, vagy ha az nem megoldható, akkor valamilyen megoldást tálaljanak a támogatók felé. Az, hogy lesz, akinek nem tetszik a megvalósult termék, az benne van minden esetben. A Kickstarteres támogatás - ahogy írják is - nem vásárlás, hanem egy kockázatos befektetés, ami végül vagy hasznot hoz, vagy nem. Tőzsdézni se lehet úgy, hogy biztos, magas hozamot kapj (főleg egy olyan cég részvényeit vásárolva, akik frissen kerültek ki a tőzsdére). Ami kockázatmentes, az az állampapír - ami jelen esetben a kész termék boltban történő megvásárlása. De úgy nem befektető vagy, hanem vásárló. -
#5919 És úgy gondolod, hogy ez a legmegfelelőbb fórum erre, hogy tudasd a fejlesztőkkel?
Ám legyen, mutasd azt a szerződést. Mik azok a kötelezettségek? Mert biztos vagyok benne, hogy az EULA-ban nincs egy darab játékfunkció sem, amit te esetlegesen kifogásolsz, hiányolsz. Vagy veled kötöttek más szerződést is?
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.04.03. 06:55:04 -
MasterMason #5918 Miért is vonsz ebbe engem bele?! Nehogy már majd te adsz a számba bármi olyat, amit nem mondtam.
A Justin Braben rajongok semmiben nem különböznek bármilyen más rajongótól, én viszont nem rajongó vagyok hanem vásárló. És ha vásárolok akkor talán joggal várhatom el a cég által szerződésben vállalt kötelezettségeit a pénzemért.
Hogy a cég hogyan forgalmazza a játékát az engem kicsit sem érdekel, engem az érdekel, hogy milyen kötelezettséget vállalt felém a termék eladásával. -
traz75 #5917 A hullt csak állomáson lehet javítani, akárcsak a ship integrationt. -
traz75 #5916 Gondolom azért rakott 3 field maintenance unitot, hogy legyen mivel kijavítania azokat a sérült modulokat amiket azok az NPCk lőnek szét amikkel nem találkozik. :D
"100 fényévre az utolsó árva outposttól már egy fia uss sincs."
Akkor én minden bizonnyal szellemekre szoktam lövöldözni 450 fényévnyire a legközelebbi lakott rendszertől. :D
-
#5915 Na, nyugalom. :)
Az utolsó USS kb. 200 fényévre láttam a lakott területtől, most közel 900-nál járok. Nagyjából egyenes útvonalon megyek, de az érdekesebb csillagokhoz teszek kitérőt. Eddig kb. 20 rendszerben nem volt senki neve, remélem mire visszaérek nem is lesz. :) Első cél a Witch Head (Boszorkányfej) Nebula, ott szétnézek kicsit, majd jön egy nagyobb út a Monkey Head (Majomfej) Nebulához, ez kb. 5000 fényév, egészen a galaxis széle felé. Onnan pedig haza. Nagyjából ez a terv.
Máris belefutottan egy Neutron csillagba, kicsit közelebb mentem a kelleténél, kiestem és máris csak 99% a hull. :D Kelleni fog az a javítós cucc.
0,1 Ls-ről (!) is csak egy pötty volt...nem hiába, veszélyes ez. De tetszik, vannak látványos dolgok. -
StrikeFor #5914 de elbaxottul lassu a rank húzás :S nem lehet combattal húzni valahol? ez így fos :( -
Gondolom azért rakott három field maintenance unitot, mert el akar menni a szomszéd faluba megnézni ott mi van leértékelve a coop-ban. 100 fényévre az utolsó árva outposttól már egy fia uss sincs. Minek oda fegyver? És igen, aki messzebb megy, az nem felfedez, hanem... Cookol, Kolumbuszozik, vagy nem tudom. -
traz75 #5912 Jó, majd legközelebb megkérdezem magamat hogy mire szoktam lőni. Bár valószínűleg azt fogom válaszolni hogy nagyjából mindenre ami szembejön és nem túl macerás a megtámadása. :D
Egyébként meg amikor a legközelebbi éppen 100 ugrásnyira van tőle, akkor valószínűleg semmire. Amikor viszont éppen úgy 1.2 KMre, akkor arra amire a kedve támad. Bármilyen hihetetlen, néhány óránként elég gyakran előfordul az van ilyen. Még az isten háta mögött is. :D
Exploringnál egyébként a legkevesebb időt pont hogy az ugrálással tölti el az ember, leszámítva azt, amikor valaki a galaxis körüli körutat nevezi exploringnak, ahol annyit csinál hogy lescannel minden útbaeső csillagot.
Exploring közben én konkrétan spéci ritkán ugrok 4-5 LSnél nagyobbat, mert nincsen kitűzött célpontom. Akinek meg az idő pénz, az rohadtul nem fog exploringezni, ugyanis ott fogja a legkevésbé ezt realizálni. :D -
#5911 Nem írta szerintem senki, hogy baj, csak érdekességképpen beidéztem, hogy néhány hónapja még ezt nyilatkozta, hogy nem látja előnyét. (és a Steamen keresztüli eladásoknál a Valve leszedi magának a 30-40%-os forgalmazói díjat, tehát ennyivel kevesebb jut a tulajhoz)
Ez egy óriási piacnövekedés, lehetőség rengeteg új játékosok beszervezésére, leárazásokra, mindenfélére.
Azt pedig, hogy miért nem tetszik a fanoknak, azt attól a fantól kérdezd meg, akinek nem tetszik :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.04.02. 20:05:55 -
Luciferkee #5910 Pár kép, napfelkeltéről (nekem nagyon bejön, ahogy megcsinálták, mellesleg ugymond ez a otthonom a játékban, egy hosszabb expedícióból jöttem, visszaültem a Vulture-ba és ez fogadott):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Luciferkee #5909 Szerintem hamarosan jön a házigazda és leírja, hogy mekkora egy hazug szemét szar alak az FD mert azt írta, hogy nem lesz Steam-en (szerintem csak induláskor nem, így több bevételhez jutnak).
Én személy szerint örülök, több emberhez eljut így a játék, több bevételhez jutnak, így talán gyorsabb / több lehetőség is lesz a játékban.
A hivatalos fórumon már megy a sírás, egyszerűen nem értem az embereket. Nekem attól nem lett semmivel rosszabb, hogy nem steam-en keresztül vettem meg. -
EFRM #5908 gyakorlatilag nem tok mindeg??! sose ertettem miert baj ez barhol es miert nem tetszik egyes fanoknak..
?! -
EFRM #5907 ezt en sem ertem miert ne lenne default shield+ a def 2 pulse laser kikapcsolva eleg, nekem meg sose kellett egyik sem :D
-
#5906 Félreértés ne essék, nem ajánlás volt amit betettem Asp, hanem megmutattam mit raktam össze abból, amit kb. rászántam a kiruccanásra.
El lehet indulni felfedezni Viper-rel, sőt Sidewinder-rel is, tudunk rá példát, aki a galaxis szélén ilyenekkel találkozott. :) -
#5905 Jóember! Mire fog lőni, ha a legközelebbi npc 100 ugrásnyira van? Minek oda fegyver? Hogy ne 100 ugrás legyen, hanem 102? Nehezebb power plant, akkor már 110 ugrás. Az idő pénz Amint elhagyta az űrállomást gyakorlatilag akkor jön ki supercruise-ból, amikor beloggol. Ha npc kiszedi az ASP-t, akkor meg vissza trainer-be
Ha mélyűrt akarja kutatni, akkor jó volt az irány, az összerakott hajó tökéletes, csak túlzás. Kevesebb pénzből is el lehet indulni, persze ha ő így ki van tömve, akkor rakja össze így, nem sajnálom tőle, csak ha más is innen szeretne informálódni, akkor ne abból induljon ki, hogy 45 millás ASP kell a felfedezéshez. -
#5904 Will you launch the game on Steam?
David Braben: No. We've got to support the game with our own back end anyway, so I don't see the benefit of it.
forrás
Végül is azt nem mondta, hogy később se, csak azt, hogy nem ott fog indulni. -
Ry0K3N #5903 Auto field maintenace unitok tök feleslegesek. Ha ott vagy kint az első dolog lesz pár emergency drop out esetében hogy a canopy kezd el berepedni azt meg nem tudod megjavítani. Nekem ez miatt kellett visszafordulnom 4k fényévről.
Apropó kijött Steamre az E:D.
Utoljára szerkesztette: Ry0K3N, 2015.04.02. 17:53:12 -
traz75 #5902 Ha jól emlékszem a Cs cuccok vannak kb egálban az eggyel kisebb Asokkal. Viszont nagyon nem mindegy a fittelési követelmény...
6os scope mellé ugye eleve csak 5ös shieldet tudsz tenni (elite anaconda ellen - pláne lézerekkel - az sajna nagyon kevés).
Az is igaz persze hogy a 6As shield rohadt drága, nekem még nem futotta rá. :D
Ami meg az árakat illeti, a kisebb As lényegesen drágább mint a nagyobb Cs.
Egyébként én csak pár száz fényévnyire vagyok, de tippre úgy 100+ rendszert fedeztem fel elsőként. Általában rendszerenként olyan 0-54 bolygóval egyetemben. :)
Utoljára szerkesztette: traz75, 2015.04.02. 16:54:46 -
traz75 #5901 Fegyver nélkül unatkozni fogsz szerintem. :)
Mivel ezek szerint harcolni egyáltalán nem akarsz, teljesen felesleges a hajóra akár egyetlen maintenance unit is, pláne hogy már anélkül is lehet javítani az egységeket (igaz, csak más egység kárára).
Heat sinkből is elég egy (az ugye megvan hogy cruise módban nem lehet használni?!), igazából néküle is max pár% károsodással meg lehet úszni.
A fuel scope felülméretezett, tényleg pár másodperc alatt feltölt a gyengébb is.
Amit nagyon nem értek az a D thruster - ha harcolni nem akarsz, akkor egyértelműen az a célod hogy ha kiszednek cruiseból, akkor a lehető leggyorsabban lőtávon kívül legyél. Ehhez hajtómű kell...
És hogy ne sérülj, pajzs. Minél erősebb. Ha kiszed egy anaconda kimaxolt fegyverzettel és telibekapod, a 3Ds shielded kb egy lövést bír ki. :D
Persze elméletileg remekül tudsz javítani ezzel a fittel (csak nem menekülés közben), de szerintem mégis inkább az a nyerő taktika ha nem sérül az ember. :D
Én fegyver nélkül sehova nem megyek, ha néha belefut az ember egy pár npcbe (szűz területeken kb soha nincsen egy sem, csak ha már valaki járt a rendszerben, onnantól spawnoltatja őket a szerver!), lelövi. Sokkal jobb pénz jön egységnyi idő alatt belőle mint a felfedezéssel.
Három small turretes beam lézerrel könnyen ki lehet szedni a gyengébb enemyket (aminek pont az ellen van resistje, azt kínhalál) és sosem fogy el a lőszer (max túlmelegszik a rendszer :D)... Mellé gimballed multigunok ha komolyabbra fordulna a helyzet.
Persze ez max erőművet és energiaelosztót igényel, de az ugye alap mindig.
Life supportból is feltettem az A-st, ugyanis így ha pár száz fényévnyire lakott területtől (nekem nem az a célom hogy végigfussak a galaxison, hanem hogy adott szektorokat fullba' felfedezzek) belémrongyol valami idióta és betörik a szélvégő, még mindig van fél órám hogy hazafussak egy stationig, ahelyett hogy megfulladnék és bukjak néhány milla felfedezés ill. fejpénzt... Érthető módon persze ha valaki 200 maxos jumpnyi távolságban van, ez a fél óra nem segít. :)
Röviden : ugyanúgy fittelek mintha harcra fittelném a hajót, csak több lézerrel a lőszer miatt, és azért turretekkel mert úgy még célozni sem kell, elég hogy a hajó hasa alatt legyen a rohadék. :D
Apropó : hétvégén még bugosak voltak a turretek, néhány másodperc után folyamatosan elveszítették a célpontot (értsd : az indító "tökéletes egypont találat" után egyre nagyobb szórással lőttek), ugyanakkor az esetleges zavarásra nagy ívben tojtak...
Ha valaki a COL-359 szektorban jár, fusson tovább - jelentős részét már felfedeztem és csak idő kérdése a sector maradéka. :) -
EFRM #5900 nem vagyok jatekkozelben, de azt figyeld mar meg h ha 6os tipusu scoopban gondolkodsz, hogy azert lehet egy b6 v c6 sokkal taposabb mint egy tyukszaros a5 !!! (mondjuk lehet dragabb is ahogy kell)
csaktipp -
#5899 Végül az A5 scoop mellett döntöttem, így a rebuy cost sokkal alacsonyabb lett.
Alig 500 fényévet mentem ki, és már a harmadik rendszerben vagyok, ahová az én nevem kerül be. :)
És máris találtam 1-2 érdekes dolgot, pl. egy barna törpét, amit csillagnak ír, mégis a bolygók között van mint gázóriás (ami nem elég nagy a hidrogénfúzió beindulásához). Vagy Water World ammóniából. Ilyenekkel eddig nem találkoztam. -
EFRM #5898 valoban a 6A fuelscoop tulzas szerintem is!
en is nemreg kezdtem el felfedezni, de egyelore meg cska lako-peremvideken vagyok de eddig minden fel volt fedezve amerre jartam.
en a valtozatossag kedveert "lefele" indultam a tanyeron hatha arra kevesebben mennek ...
-
#5897 Ja, szűz terület van elég. Csak ha Sagittarius A* felé indulsz, akkor párszor beleakadsz ilyen "first discovered by onepercent" feliratokba
Bár azt amúgy sem venném célba, mert iszonyat messze van még ASP-al is. Macskamancs ködöt is hanyagolhatjátok, már feltérképezte valami stréber (nem én! csak akartam) -
#5896 6A fuel scoop overkill, én 6D-vel megyek, és így sem pazarlok jelentős időt üzemanyagtöltésre (mire megnézem a system mapet meg megszkennelem a csillagot már feltöltött). Heat sink launcherre egyszer volt szükségem kb 10-12k megtett fényév alatt. Field maintenance-re egyáltalán nem. Persze ettől még jó amit összeraktál, de feleennyiből is simán neki lehet indulni.
Hőtől sebződést úgy látom szignifikánsan visszavették (vagy csak úgy érzem?), akkor sem sültem meg, amikor két csillag koronája közé érkeztem, de a mögöttem lévőt nem láttam és már fuel scoopoltam. Tisztára pánikoltam, mikor minden másodpercben 10%-al ugrott feljebb a hő, sípolt minden, de még supercruise-ból sem kellett kijönnöm, és 1-2% sebzéssel megúsztam. Ritkábbak is lettek az ilyen esetek, azért lepődtem meg, mert csak nemrég történt meg velem, pedig már napok óta hazafele evickélek...
Heatsinket meg akkor használtam, amikor tévénézés közben nekiindultam üzemanyagot tölteni, aztán rajtaragadt a szemem a tévén a kezem meg a gázon Emergency exit után heatsinkkel vissza supercruise-ba... Ez sem sebzett semmit a hajón.
Aztán remélem nem csak simán ennyi mázlim volt, és most hogy már "csak" 1200 fényévre vagyok a Naprendszertől elfogy a mák... -
Oriza #5895 Biztosan találsz még szűz területeket, ahová a te nevedet írja majd ki és felfedezőként :) A hajó teljesen jó lesz így is, egy javaslatom van csak: 4A Power Plant, mert csak 5 a tömege és a heat efficiency-je B. Árban kicsit több, de látom a 6A Fuel Scoop-ra nem sajnáltad, szóval... -
EFRM #5894 sztem boven jo, ez a hajo sokkal jobban fel van szerelve, mint amivel en nekiindultam szal szeintem boven nagoyn jo:D -
#5893 Régóta terveztem, hogy elindulok ki, messze a lakott területről felfedezni kicsit. Igazából nincs semmi konkrét célom, random útvonalon megyek, hátha találok rendszert kint is, ahová még beírhatom a nevem. Talán útbaejtek valami nebulát is. És remélhetőleg pár szép screenshottal térek vissza. :)
Ezt az Asp-t raktam össze a célra, ha valakinek van ötlete hogyan lehetne jobbá tenni még, írja meg nyugodtan. :) -
Oriza #5892 Erről a bugról én is olvastam már valahol, hogy néha nem találni a főkalózt. Tegnap Isinor system permitre gyúrtam, és közben bevállaltam egy ilyen 180k körüli kalóz elite anacondát, de nem volt gond a küldivel, jött az update emberke is, meg a főnök is. -
HUN_bulldog #5891 három napja felvettem egyet, a kereskedő megadta hol van, és az első strong signalban meg is találtam az anacondát -
Luciferkee #5890 Megunhatatlan, ahogy beugranak:
-
StrikeFor #5889 fasza :S