ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valami ötlet létezik erre a problémára ? Valami trükkre gondoltam. Solo play-ben játszom egy Python-nal. Annyi infóm van erről az idegesítő jelenségről ,hogy sokan paanaszkodnak és nemcsak a lakott területen jönnek hanem elvileg mindenütt.
Mennyiben segítene,ha egy nagyobb és védettebb hajóval mennék bányászni. A fegyverekhez nem értek és nem is nagyon érdekel az ilyesmi.
Valójában az árat az határozza meg, hogy az állomáson mekkora mennyiségre van kereslet és a hajód rakterében mennyi az árú. Ha a kereslet és a raktérben lévő cucc között nagyobb a különbség, magasabb árat adnak. ÉS ha eladtál valamit, a keresett mennyiség 10 perc után resetelődik...
De ez a videó szerintem mindent elmond, amit eddig tudni lehet:
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Szerintem jövedelmező bányászathoz érdemes elhagyni a bubi sűrűbben lakot belső területeit, és inkább a peremvidéken keresni valamilyen lelőhelyet. Oda jóval kevesebben járnak ki, így nagyobb az esélye annak, hogy érintetlen vagy kevésbé lefosztott lelőhelyre találj. Persze így az utazási idő valamivel hosszabb lesz, és a kalóztámadás esélye is nagyobb. De ugye valamit valamiért...
A másik lehetőség az, hogy a kiemelt értékű ércek, ásványok helyett a gyakrabban felelhetőkre pályázol. Ahelyett, hogy a bizonytalan kereslet-kínálat okozta hullámzó árakra hagyatkozol, menj biztosra, és vállalj el néhány bányász küldetést. A legtöbb ilyen küldetésnél nincs szükség igazán extrém mennyiségre, a piaci árnál pedig jóval többet kapsz a kitermelt nyersanyagokért, egy-egy küldetéssel akár több millát is lehet kaszálni.
Miután a prospector limpet-tel felderítetted a repeszthető sziklát, a repedéseket ki lehet jelölni célpontként. (A hasítható sziklák az adott gyűrűben mindig ugyan olyanok, és a repedéseket, kis gyakorlattal, szabad szemmel is látni lehet, így ezeket egyértelműen érdemes szondázni.) A cél befogását megteheted a contacts panelről, vagy éppen gombot is rendelhetsz ahhoz, hogy az előtted lévő célt (pontosabban a célt amire nézel...) be tud fogni. Ha ez megtörtént, akkor ahogy a többi fix fegyver esetében is, úgy a seismic charge launcher esetében is van némi automatikus célzás korrekció (microgimbaling). Némi gyakorlás után már lazán menni fog.
Ja igen, a contacts panel akkor is hasznos, ha véletlenül túl nagy töltetet helyeztél el. A kihelyezett tölteteket ugyanis erről a felületről hatástalanítani is lehet. Mint ahogy a robbantást is be tudod indítani a visszaszámlálás lejárta előtt.
Még volt egy Type-10-el egy milliárdos játékos, aki szintén nem ismert helyen és hagyományos módon 5 óra alatt--gondolom ez a live időtartama-- keresett 300 mill. Szóval megnyugodtam, hogy én vagyok türelmetlen és béna 😊
A seismic charger célzásnál van amivel befogják, fixálják a kijelölt repedést vagy csak simán manuálisan céloznak, mert a három magyar videóból az egyiken ez tünt fel, de lehet rosszul láttam ?
Én ez alapján mentem. A bal oldali két zöld pötty a legjobb, ott mindhárom hotspot fedi egymást:
Egy kérdés: elképzelhető, hogy nem csak az eladási árakat változtatták meg, hanem az elérhetőségüket is ?
Utoljára szerkesztette: buke, 2020.01.25. 02:52:22
Fractal Design Define R5, MSI B450 Tomahawk, AMD RYZEN 7 2700, Alpenföhn Brocken 2, Sapphire RX Vega 56, RaidMax Cobra 1000W RX-1000AE-B, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, 1.5Tb SSD,
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Tudja valaki, hogy mi a neve a kínai állomásnak ahol 15%-al olcsóbbak a hajók és kb minden típust árulják?
Fractal Design Define R5, MSI B450 Tomahawk, AMD RYZEN 7 2700, Alpenföhn Brocken 2, Sapphire RX Vega 56, RaidMax Cobra 1000W RX-1000AE-B, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, 1.5Tb SSD,

Valamit még a kezdeti vásárlásnál kihagyhattam ? Nyilván alap hiba, de nem jövök rá mi az 😊 Külön kell feltölteni a limpeteket mint fegyverhez a lőszert, mert akkor jókora utat tehetek ismét meg.
Utoljára szerkesztette: buke, 2020.01.23. 23:17:06
Nálam mostanában csak a frakció lokális befolyását és hangulatát mutatja. Az nem jelenik meg, hogy más szektorokban mi az aktuális státuszuk. Magyarul nem látszik, hogy valahol máshol visszavonulóban vannak vagy éppen választásban vesznek részt.
Mivel kezdtem unni, hogy az összes kallóz egyszerre akart a nyakamba szakadni, ezért bekapcsoltam azt, hogy jelentse a rendszer bűntényként, ha megtámadnak. A legviccesebb erősítés ami érkezett, egy beluga volt két sidewinder-rel kísérve. Azért megnéztem volna, mit kezd az engem támadó anacondákkal. <#eplus2>#eplus2>
Az is kiderült, hogy az ARX eléggé soványan csordogál a küldetéseknél. Valószínűleg a creditszerzéssel mérik, mert épp repuzok, és azt a jutalmat kérem, nem a pénzt. Tehát nem igaz, hogy a játékkal töltött idő alapján osztják. Nettó 1 óra érdemi küldizéssel 18 ARX jött, vessük össze azzal hogy egy értékesebb modul eladása+vétele 11-et hoz a konyhára...
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Míg, ha én viszem, akkor vár a fene.
Csempész cuccnál nagyon hasznos nagy hajónál. Szemből ráboostolsz a bejáratra párszor, de azért ésszel, majd amikor a levélbedobóban vagy, vissza a kar és 100 alatt pikk-pakk leteszi. Ha túlcsúszól a leszállódon, mert olyan sebességgel mentél, az sem gond neki, szépen visszatolat 😄
Amúgy jobb szeretek kézzel landolni és így nem foglal hejet sem a modul.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Ha valaki az eredeti Elite-ben, a 8-bites korszak közepén megtanult dokkolni, ez a mostani dokkolás gyerekjáték. <#papakacsint>#papakacsint> Ott ha nem álltam be a hajóval hajszálra az állomás forgás tengelyére, akkor nagyon gyorsan game over lett. <#nevetes1>#nevetes1>
Az előbb véletlenül fel- és leszálltam életemben először az automata dokkolóval - hát ez valami kritikán alulian lassan csinálja!
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Ha minden kötél szakad, vedd fel a kapcsolatot a supporttal, elvégre ezért vannak.
Utoljára szerkesztette: Gabo, 2020.01.19. 13:17:01
Lehet, hogy a csillagászati résznél benn maradt valami és nem tervez ahhoz a csillaghoz, ahol a rendszer van.
Azt érdemes figyelni, hogy a készlet fogy-e?
Ha nem, akkor tényleg bibi van. Hozzá teszem, hogy a készletfogyás már a kezdetektől is benne volt a játékban. És a készlet alapján az ár is változott valamennyit.
Nálam a frissítés előtt pár nappal működött a dolog és többért adtam el, mint ahova először bedokkoltam. Bár én nagy állomásról outpost-ra vittem a cuccot és csak ezért vettem egy Krait-et, mert a konda ott nem dokkol.
Meg, ha jól értem, akkor mindent átvesz az állomás, de csak a hiány pótlásáig ad nagy összeget érte?
Mert ez esetben, ha valaki sokat visz és nem akar vacakolni, megelégszik a kapott árral, akkor lehet, hogy túl nagy a készlet, hogy egyhamar hiány legyen megint.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.18. 13:23:11
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Köszi előre is!
Sebességet a kék közepébe állít és megcélozza a kék kört.
A másik megoldás, hogy szintén megcélzod a kék kört, majd visszaveszed a sebességet 0-ra. Ilyenkor sérülés nélkül lépsz ki SC-ből. Padlógáz boost-tal és ismét irány SC. Az FSD hamar készen áll.
Esetleg a rakteredben van valami, ami miatt csábító vagy.
Illetve még figyelheted a csatornát, általában szoktak üzenni, mielőtt megpróbálnának kiszedni. A szkenneren többnyire kiszúrható az illető, illetve, ha a hajókat kezded el nézegetni, akkor lesz egy amelyiket még nem szkennelted, de kiírja a nevét. Figyeled, hogy ne kerüljön mögéd. Kilépsz SC-ből, padlógáz és amikor megérkezik hozzád, akkor ismét SC-be ugrasz. Ezzel nyerhetsz esetleg egy kis időt.
Még az lehet, megoldás, ha az égitesthez nagyon közel hátat fordítasz neki. Hátha úgy berepül, hogy nem tud már rád fordulni. Csillaghoz érkezve ez egy nagyon jó módszer. Ilyenkor sikerül olyan közel repülnie a csillaghoz, hogy kiesik SC-ből. Landolható égitestnél még nem próbáltam, ott lehet, hogy nem fog működni, mert nagyon közel kell repülni a kidobódáshoz.
Mennék egy első Engineer-hez, hogy unlock-oljam. Adni kell neki bounty-t, amit meg is szerzek és mennék vissza a bázisra, hogy odaadjom, de mindig supercruise-ból kivesz egy vadász és secpec szarrá lő. Soha nem érek oda a bázisra, mindig előtte leszednek. Nincs valami javaslatotok?!
Köszi,
M
Vagy olyan helyet találni, ami nincs is benne a táblázatban.
Azt nem tudom, hogy a kódexben benne van-e, de az biztos, hogy állomáson meg lehet nézni, hogy milyen fajta állomások veszik az adott anyagot.
A térképet pedig be lehet úgy állítani, hogy mutassa a környező rendszerekbe menő és onnan jövő árukat. Bár előtte azért fel kell őket térképezni.
Sőt, az állomás még ki is írja, hogy mely közeli állomáson mennyiért lehet eladni az adott árut. Illetve írja az import export rendszereket is.
Nagyon OFF, de ez akkora királyság hogy meg kell osztanom, megdöbbentő hogy csak most találtam rá:
Csak az fogja értékelni, aki ismeri az eredetit 😉
Ez meg csak úgy.
ON
Már az előzetes infokból látszott, hogy vége lesz a void opal láznak, ha kijön a kereslet-kínálat alapú árszabás. Valószínűleg még mindig szép összegeket lehet majd kaszálni, de az igazán extrém 100-150 milliós fordulók jóval ritkábbak lesznek.
"Supply and demand volumes are added to markets for Alexandrite, Benitoite, Grandidierite, Low Temperature Diamonds, Monazite, Musgravite, Painite, Rhodplumsite, Serendibite, and Void Opals; markets will continue to offer high prices for these mined commodities, but as demand is met at a specific market the price it offers will decrease proportionately, and markets with certain economies will now favor some mined commodities over others"
És mivel más is az inara/eddb jellegű dolgokon keres (és adja le oda az adatokat), ami ott kiemelkedik, az nem sokáig marad úgy 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.01.17. 08:33:31
Valaki talált olyan rendszert ahol a bányászattal szerzett árut értelmes áron el lehet adni? Megnéztem az árakat Inaran Eddb stb. de mire oda értem a fele sem... ez azért elég gáz. És nincs kereslet sehol sem...
Már folyamatban van a javítás javítása (rángatózás super cruise módban).
De ahogy nézem a CZ-k azon bug-ját is sikerült visszahozni, amikor a térfél választás után egyszer csak eltűnik a csata állását jelző csík az infopanelről, és a csata a végtelenségig folyik megnyerhetetlenül. Pedig ezt a tavalyi év folyamán valamikor már megszögelték, legalábbis mostanában nem találkoztam a jelenséggel.
Valaki már bejelentette az issue trackerükre, így én is dobtam egy megerősítést rá, csak hogy érezzék a törődést.