23609
1418743729.jpg
  • MikX
    Nekem akkoris a legfőbb érvem a hires screenshot solo mellett :)
  • s_andras
    Nem elég. Függést jelent. Az open nem csak azért sz.r mert kiszámíthatatlanul kitesz mások kényének-kedvének, hanem mert az ilyen jellegű "megoldásai" még jobban lekorlátozzák a szabadságot: egyeztetgetni, kommunikálgatni kell vadidegenekkel. Épp elég baj hogy a kötelező net+MMO-ra fogva nincs pause. Az alap az (LENNE) hogy akkor és addig jatszom ahogy csak tetszik, MINDENKITŐL FÜGGETLENÜL.
  • Dzsini
    Ezért van az Iridium Wing, hogy a hazatérő felfedezőket biztonságban bekísérje.
  • MikX
    E azért sem jo elmélet szerintem, mert amugysem egy instance, vagy nevezzük aminek akarjuk van, hanem több pàrhuzamosan, igy eleve lehetetlen hogy mi den valos időben egyszerre történjen. Igy meg akkor miért ne a solo?
    Engem pl idegesitene, ha pl jövök haza egy tøbb honapos felfedezésből, és egy barom betámad, mert viccesnek érez kilőni egy fegyvertelen célgépet, énmeg bukom a megszenvedett munkám
  • nibron
    hát ha alienek, egy játékban egy faj természetesen nem elég, mert eléggé lekorlátozza a lehetőségeket. viszont ha egyszerre robbannak be az életünkbe az sem jó. a thargoidokat tudjuk, hogy léteznek, sőt van velük egy állapotunk is. találhatunk másik fajt is (gondolom az zajlik most). ezeken keresztül már egyenes az út a többi fajig, mert a thargoidok is ismerhetnek más fajt, és a most felderítés alattiak is. és azokkal már eleve van egy valamilyen állapotuk. pl. ha a thargoiddal megint összecsattanunk, és a most megtalált faj is fasírtban van velük, akkor az újakkal eleve három féle lehet a kapcsolatunk. vagy velük is harcolunk, vagy nem, ill. lehetnek szövetségesek is. ha viszont a thargoidok szövetségesei, akkor bajban leszünk (biztos nem így alakítják, mert így elcseszett lenne, egyetlen játéktervező sem csinál ekkora fejlövést). ha háború lesz (márpedig az lesz), akkor az a fajokkal szemben és más fajokkal szövetségben kell lennie. így lehet kihozni a legtöbb mindent egy ilyen dologból. és akkor talán ezen a területen is megközelíti az x3-at.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.07.21. 05:39:37
  • nibron
    pedig hidd el, hogy a solo jelenlegi állapota erősen degradálja a játék menetét. én csak akkor használom, amikor sokat ugrok vagy felszínezek, mert úgy sokkal gyorsabban tölt. de amikor abban vagyok rettentően hiányolom a játékosokat. ha kivennék a fejlődésből és a történetből, mindenkinek fel kellene mennie openbe, sokkal jobb lenne a játék. a vérpistikék is mérséklődnének (ami most is elég ritka), mert egy jóval nagyobb közösség lenne ellenük. erre már egyébként a fejlesztők is kezdenek ráérezni, de ezek szerint nem volt ott a kezdetektől fogva legalább egy olyan ember, akinek tapasztalata lett volna közösségi játékok működése terén.
    egy ekkora játékban eleve ki kellett volna alakítani egy csoportokat összefogó felületet, többek között olyan esetekre amikor pl. felbukkan 1-2 vérpisti, és mondjuk a cg-seket buzergálják. ilyenkor mehetne egy sürgős broadcast message, és máris megoldható lenne a dolog. most ha ilyen van, képtelenség összeszedni pár embert a pistik levadászására, mert vagy azt mondják, hogy ők akkor most afkolnak míg ezek garázdálkodnak, vagy átmennek soloba. és ez így nem jó. történet szempontjából pedig még rosszabb lesz, a solo mód inkább csak széthúzza a közösséget. úgy nem lehet háborút vívni, hogy mindenki soloban nyomja. legalábbis jól nem.
    egyébként tisztában vagyok vele, hogy mekkora lázadás lenne a solo mód lebutítása, viszont több körösen meg lehetne oldani. első lépésként, létrehoznám a nemzeti kommunikációs csatornát. options-ban meg kellene adni melyik országhoz tartozol (mely nyelve(ke)t beszéled), és így össze lehetne fűzni a játékosokat függetlenül attól, hogy solo vagy open módban játszik. a solo módban játszók előbb-utóbb belátnák, hogy mennyivel jobb az open. a történet alakításából mindenképpen kivenném a solo módot. ha mindenki saját maga akarja alakítani a történetet abból nem lesz semmi, max. totális anarchia. második lépésként csinálnék szavazófelületet (hogy egy kicsit a demokrácia felé lehessen eltolni a dolgot), és az eredményektől függően alakítanék ki küldetéseket (kémkedés, vmi ellopása, vagy épp békeküldöttség, stb). ebbe például még be lehetne vonni a solo módot is. elég sok mindent ki lehetne hozni belőle.
  • Dzsini
    pár szépség a lent említett útinapló részleteiből, amit kiadtak előre a külső programok fejlesztőinek:

"ShipyardTransfer" - When Written: when requesting a ship at another station be transported to this station
    "DockFighter", "LaunchFighter"
    13:49:26": { "event":"Scan", "BodyName":"HIP 16121 4", "Description":"High metal content body", "Landable":"true", "Materials":{ "iron": 23.8, "nickel": 18.0, "sulphur": 16.7, "carbon": 14.1, "phosphorus": 9.0, "vanadium": 5.9, "germanium": 5.0, "selenium": 2.6, "cadmium": 1.9, "molybdenum": 1.6, "ruthenium": 1.5 } } - ahogy írták a pontos felszíni anyagok (valószínűleg a DSS szükséges lesz hozzá)

plusz, ami 2.2-ben még úgy néz ki nem lesz:
    - Module transfer and storage
    - Hiring NPC pilots

A háború vs. nemháború dologgal kapcsolatban: lehet tudni, hogy több idegen faj is él "odakint" - ha mondjuk vannak a történelmi csúnyagonosz idegenek (Thargoidok, akikkel nem váltunk el barátságban) és egy olyan faj, amelyik (bár most még nem tudjuk róluk) szintén háborúban áll(t) a thargoidokkal, megtaláltuk a szondáikat, és közeledik a kapcsolatfelvétel ideje, akkor velük szintén balhézni szeretnénk? Vagy inkább összefogni velük a közös ellenséggel szemben?
  • MikX
    Hát ezzel nemértek egyet, vérpistike vagyol? :)
    Bőven lenne értelme a békés megoldásnak is, sőt.
    Játék szempontjábol mivel lenne jobb sgy háboru? Nem csak a random.ai szedne ki sc-ből, hanem az alienek is? Semmivel nem tenné izgalmasabbá, max jibban kiéleződne a fegyverek használata, és mérnököknél most amugyus az van jobban tolva, annak van nagyobb haszna belőle aki lövöldözik.
    Bőven tartogatna ismeretlent, felfedezni valót, és relytélyt egy békés megközelités
  • TokraFan
    "mondjuk én a solo módot megszüntetném"

Én kb. abban a pillanatban törölném a játékot a gépemről. :-)
    Remélem lesz háború, különben nulla értelme az egésznek.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.07.21. 03:41:58
  • TokraFan
    - Landolófények (jó ötlet).
    - További finomságok várhatók a felfedezőknek.

??? Na kíváncsi leszek...
  • Caliph
    hát lehetne olyan frakció ott akik útálnak minket és azokkal kell harcolni,vagy csak szövetséget kötünk velük a thargoidok ellen stb stb
  • s_andras
    Kell az, épp a vérpistik elkerülésére többek közt. Nekem is ez jutott eszembe hogy ha nem lenne faji háború, akkor milyen akciók lennének a játékban?? Max olvasgathatnánk a hírekben hogy klassz elvtársias hangulatban tárgyalgattak a delegációk meg a tudósok XD És ha megnyílna a másik faj területe, ott hirtelen be kéne tenni a játékba egy újabb komplett buborékot: kissé valószínűtlen.
    Nem is szólva arról, hogy nemrég a FFE rossz befejezése mellett döntöttek így a Thargoidokkal is mérges a viszony.
  • MikX
    Anakondával, 400tonnába befér.
    Amugy open-solo váltogatod, szinte mindig van egy 5-6millios küldi.
    Van hogy csak pár tonnát kell vinni, igy több megy egyszerre, volt már 60m köröm is
  • nibron
    a 400ly stimmel, de az 50millát mivel hozod össze? 216t pitonnal is csak max. 30milla, de ahhoz már mázli kell, hogy olyan küldik legyenek. általánosságban olyan 15-20 már jónak mondható.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.07.20. 20:42:58
  • nibron
    mondjuk én a solo módot megszüntetném, legalábbis annyira, hogy csak trénerként lehessen használni. történetből, fejlődésből kivenném. viszont betenném, hogy bármit ki lehessen próbálni. én mondjuk a háborúra szavazok, legalábbis részlegesre, különben nincs értelme a játéknak. arra nem kell játék, hogy pl. egy alien piacon buzuljunk mindenféle idegennel. minek a puska, ha nem kell használni?
  • s_andras
    Nekem még az első UA képről máris beugrott hogy szerves, erről meg azonnal a WH40k GÉNORZÓI úgyhogy lesz itt csihi-puhi Pláne azért mert a vérpistiket nem lehet megállítani: átmennek SOLO-ba, és úgy agresszorkodnak.
  • Sippie
    na akkor te legalább találtál olyat részt amiben fps-ben lehet lövöldözni :D én odáig se jutottam el :D
  • MikX
    Énmeg sothis-ba járkálok fuvarért, onnan nincs már messze.
    50m egy kanyar kb, csakhát 400ly
  • Dzsini
    Azért arra ne számíts, hogy most azonnal történnek majd dolgok, itt hónapokról lehet még szó.
  • Caliph
    no akkor a hétvégén megint összerakhatok valami olcsó cobra 3at vagy diamondbacket aztán irány a merope,mostanában nincs sok időm játszani szal simán le tudom parkolni a gépet ott valahol aztán ha kezdődik valami elég csak belogolni :D
  • tutituti
    Hát igen jól néz ki!
  • Dzsini
    másik videó messziről nézve :)
  • Dzsini
    Arra utalok, hogy eddig Frontierék okosabbak voltak ilyen téren (pl. a koordinátás hajórajzolás), ezért szerintem se kell azt feltételezni, hogy most hirtelen tizes számrendszert és emberi viszonyításokat fognak használni egy feladványhoz.
  • tutituti
    Ezt ne tőlem kérdezd.Valszeg azért, mert értelmes faj és ha képes scannelni, akkor azt is tudja hogy az emberiség milyen matematika és fizikai tudással rendelkezik.Emiatt lett az, hogy most kezdték ezt a jelet sugározni.Kérdés viszont, hogy eddig halomra lőttük a barnackle-öket.mi ez ,ha nem támadás.

Vagy azért mert a devnél Kisspista így találta ki
  • Dzsini
    ... de miért foglalkoznának a Föld tömegével és egyáltalán a tizes számrendszerrel? Ezek végtelenül emberközpontú információk.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.20. 09:53:31
  • Dzsini
    ... ráadásul a barnacle design és az UA/UP design eléggé különbözik, tehát könnyen lehet, hogy helyből több fajról van szó:

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.20. 09:50:18
  • tutituti
    Most olvastam redditen hogy a Merope 3 Earth Masses:
    3,214.7461

Ami egyezik a megtalált jellel.

Remélem lesz eszünk és ha békések leszünk, akkor nyerünk rajta valamit.
    Én is láttam hogy békefenntartókat toboroznak, de sok ember ki is fagy mikor beugrik merope-ra.
  • Dzsini
    A Barnacle-k élőlények (ez konkrétan elhangzott a Frontier részéről), valószínűleg a probe-ok is.
    A szelfi dolggal kapcsolatosan meg felhozták mellette azt, hogy az UA-k csak a hajó kinézetét jelezték vissza, ez pedig talán már a belsőt is?

És azt is mondták, hogy nem feltétlenül a thargoidok az egyetlen űrutazásra képes nem-emberi faj.
  • Dzsini
    Elég sok, a közvetítésben a megtaláló több órán át csak nézegette meg szkennelgette, nem ő lőtt bele először.

És pont erről szól a dolog, hogy a vérpistiket a józan játékosok fogják (remélhetőleg) kordában tartani.
  • Caliph
    hát a alien probe eléggé organikusnak tűnt,ebből következtethetünk akár arra is hogy organikus hajókkal állunk szemben,igy a technológiai kompatibilitás nehezen lesz szerintem megoldható
    Én olyan star trek 8472es fajként képzelem el őket,persze remélem nem olyan aggresszívak :D
  • Dzsini
    Azt kihagytam a laveconos összefoglalóból tegnapról: semmiféle féregjáratosdi / lényegesen gyorsabb haladás a mostaninál nincs semmilyen tervben, az engineeres FSD birizgálás van.

(a military driveokra nem kérdeztek rá, azokról tudni, hogy pár utalás van rájuk a játék fileokban, azokból még lehet valami)
  • Caliph
    jó lenne egy statisztka hogy a barnacle megtalálásának pillanatától kezdve hanyadik percben lőttek bele bármivel :D nem hinném hogy csalódni fogunk az emberi természetben,háború lesz :D mindig van egy vérpisti :D
  • MikX
    Jolenne a békés megoldás, és beficcenne némi alien teknó.
    Fasza lenne tudnánk féregjáratokat létrehozni kontrolláltan, antianyag hajtomű, miegymás. :)
  • Dzsini
    Azt többször kihangsúlyozták, hogy a játékosok kezében van a döntés lehetősége, hogy mihez kezdünk a lehetőségekkel.

Ezért is hangsúlyozzák a Myrmidon protokollban, hogy ha kell, akkor az agresszív emberre kell támadni - jelezni, hogy a békés kapcsolatfelvételre vágyók vannak (remélhetőleg) többségben.
  • Caliph
    na igen,valószínűleg háború lesz,főleg hogy mindkét nagyhatalomnak vannak capitaljai a merope rendszerben,ide várják sokan a nagy felfedezést.
    Mondjuk ez a nem lövünk az alienre jó kezdeményezés,kérdés az hogy az alienek hogy állnak hozzá ehhez :D
  • Caliph
    valóban :)
  • Dzsini
    szelfi? :)

Nagyon hamar (még idén) várható az aktív kapcsolatfelvétel, úgyhogy érdemes lenne mindent megtenni azért, hogy békés legyen.

... és kivenni a döntés lehetőségét a Föderáció és a Birodalom kezéből.
  • MikX
    No ezek jo hirek, remélem jön mielőbb :)
    Mostani cg-ről is lemaradok, de kivancsi leszek mi lesz ebből a barnacles vadászatból, lassan tényleg érik az idegen fajok megismerése
  • MikX
    Hát ja. Lehet ott a városban küldetést csinálni fpsben, meg van a hangár, de nemtudom oda hogy lehet hajot berakni, meg van az elite cqc-hez hasonlo mod ahol lehet lövöldözni. De ahova játékosokat is betölt hozzád. Ott nagyon nincs rendben a netkód, mert bármin kb 20fps el fut, ami vicces.
    Hát alfa nagyon.
    De nagyon jol néz ki a felrobbano bolygo, meg ott az ürállomásnál a gázbolygo, ami "él" mozognak a felhők, látni a viharokat, de azzal a max 700m/s sebességgel amivel lehet menni nagyon nem tudtam közel menni
  • Sippie
    és mit lehet benne csinálni? mert én mászkáltam ruhaboltban, meg röpködtem a semmiben egyedül. Ennyit tud jelenleg?