ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Caliph
limpet jó dolog nagyon majd meglátod,felszedi helyetted a cuccot és házhoz hozza,nem kell külön scoopolgatni egyesével.Későbbiekben lesznek olyan collector modulok amivel akár 3 limpetet is kiküldhetsz egyszerre😊 Így is az aszteroida darabok begyűjtésére megy el a legtöbb idő,de lényegesen kevesebb mint egyesével szedegetni scooppal.A kezdő t9 fitten 7 collectort lehet kiküldeni,de azon már 2es szintű bányász lézerek vannak amik gyorsabban és több darabot vágnak le,szal kell a 7 darab hogy haladósabb legyen a bányászat.
Ha fér prospector limpet controller is a hajóra,mindenképp vigyél!!! Megduplázza a levágható ércek mennyiségét.
Ugyanazt a limpetet használja fel mint a collector modul.Én úgy használom hogy levágok egy darabot a kiszemelt aszteroidából,targetolva látom az összetételét: ha megfelelő akkor megy a prospector a felszínre és csak akkor vágom tovább.
Ennél gyorsabb módszer ha küldöd a prospectort minta nélkül,ha megfelő a burgonya kibányászod,ha nem mész tovább. De ez mondhatni zabálja a limpeteket,nagyon sok prospector elmegy olyan aszteroidára amit nem érdemes kibányászni.

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Igen, már több mint 15 millát kerestem a bányászattal, a pristine metallic már első lépések óta ismert, csak a limpetes dolgot nem próbáltam még ki soha.... 😊 Köszönöm a választ, amint hazaérek a felfedezésből, kipróbálok egy T7 vagy T9-es bányászatot 😊 De ennek szerintem még vagy 2-3 hónap.... :'D
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.03.10. 21:35:20
Caliph
Még egy fontos dolog: Pristine metallic gyűrűben bányássz,és amig kicsi a raktér csak és kizárólag Platinum Painite Palladium legyen a cél,esetleg gold silver. Ezekért kapod a legtöbb pénzt,csak pristine metallicben találhatóak meg.Ráadásul ha jóban vagy a rendszer fenntartójával küldiket is kaphatsz a 3 P betűs érc valamelyikére: felvenni és leadni úgy kell mint a többi más küldit,előnye hogy az érc árán felül plusz pénzt is kapsz illetve repu

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
adder mining

Én ezzel az adderral kezdtem a mining karriert,olcsó,egyszerű,pajzs fegyver nincs viszont van egy 2es mining laser és collector limpet valamint 20t cargo. Ha raksz pajzsot 12 tonna lesz a kapacitás.
Persze lehet jobb modulokat rárakni de az mind pénz kérdése.

Ezután jött a t6 ,szintén alap cuccok.

t7, olcsó,alap,ez volt a következő lépésem,jelenleg is ez a hajóm van csak jobb modulokkal,shield boosterrel,fegyverekkel.

Jelenlegi cél most ez a belépő szintű t9 ,ez igy most 88 milla,kifullozva jobb modulokkal simán több lesz 100 millánál.

Limpet kezelés: állomáson ott ahol a fegyverek lőszereit(chaff,point def stb) töltöd fel,meg fog jelenni egy limpet feltöltés lehetőség,amint van a hajón bármilyen limpet használó modul. 100 credit 1 darab limpet,ez 1tonna helyet foglal el a rakteredből,és a limpet controller modultól függ hogy meddig működik , időre és hatótávra.
általában a raktér felét limpettel töltöm meg,ha belerázódtál a kezelésbe akkor elég a harmadát is,de a fölösleges limpeteket bármikor kidobálhatod a raktérből.
Collector Limpet 2 funkcióban működik : 1: felszedi a kijelölt cuccot és elpukkan(ezt valszeg javítani fogják) 2: ha nincs kijelölve konkrét felszednivaló akkor a hatótávján belül felszed mindent és követ amíg le nem jár az ideje,ha talál felszednivalót elmegy érte.
Nem tudod beállítani mit szedjen össze,még azt is visszahozza amit korábban esetleg kidobtál helyhiány miatt a cargoból.
User errorok: gyorsan mozgó aszeroidán hajlamosak elhalálozni.illetve ha messzire kell mennie cuccért és te is mozogsz közben a jhajóval akkor ha hatótávon kívülre kerül szintén elpukkan .
Kérdezz bátran ha valami nem tiszta még 😊

Seaweed
Én visszavettem a Diamondback Explorert! Nekem nagyon nem jött be az Asp :/ Abból a kreditből fullos(fő dolgok, apróságokban kellett max reaktorméret miatt kompromisszumot kötnöm) minden rajta! Majdnem 29Ly jump, mindenből a lehető legnagyobb cucc...
Nekem ez az igazi középút. 😊

Itt még fekete, most fehér 😊
Gundark 1 1
Köszönöm 😊 akkor így teszek.
danone
Li Yong-Rui Hi-tech állomásra menjél, ott minden hajó 10%-al olcsóbb, azt hiszem. Ami nem mindegy, mert a biztosítást is a hajó árából számolja a játék.
Caliph
Ha úgy adod el a cobrát hogy előtte outfitben eladogatod róla a drága modulokat akkor a modul teljes árát visszakapod.
Arra figyelj,hogy nem minden állomáson kapsz meg minden modult,érdemes high tech állomáson megejteni a cserét,jó eséllyel ott kaphatóak a jobb cuccok.

Gundark 1 1
Ismét kis segítséget kérnék 😊 Lassan (igen lassan) érik az Asp Explorer. Viszont a kobrám szinte fullos. Ezeket a cuccokat nem lehet áttenni az Aspre? Jó persze akkor is 6 milka, de akkor egy csomó mindent ráérnék megvenni. Még pár kör hosszútávú csempészet 😊
Tuvok
danone
Gugli a barátod 😉

Ezt a két leírást találtam magyarul, jól emlékszem, hogy angol nem jó?
http://elitedangerous.hu/aszteroida-banyaszat/
http://elitedangerous.hu/ed-beta-1-3-teszt-dronok/
Miről lehet KÜLSŐLEG megkülönböztetni az életfenntartó gázóriásokat?
Tuvok
Nahát, micsoda fogás !
Négy vízbolygó és egy gázóriás ammónia élettel. 😊
kép

Valaki magyarázza már el légyszi a limpetes bányászatot. Tételesen.... mit kell venni, mikor mit kell csinálni, stb... Mert csak részleteket találok erről a témáról és nem bírom összerakni 😞
danone
Én sokszor beszélgetek a géppel... legutoljára amikor meg akartam nézni az új hajót egy bolygó felszínén, és nyomtam fejjel lefele egy kövér gázt+utánégetőt 1km-en 😄DDD Valami ilyesmi volt, hogy "baaa....eg!!!!!!áááááá" <#taps> Hiába álltam már vízszintesen, a hajó (F.Corv) csak driftelt lefele 😄 Lehet, hogy erre a szóra be kéne állítanom a full stop-ot? 😄DDD
Utoljára szerkesztette: danone, 2016.03.10. 13:01:50
danone
Amikor 500 PP kell a rank5 fenntartásához szerda éjfélkor, és elmegy az internet... <#falbav>
Dzsini
A hangvezérlés egy külső programmal működik Voiceattack - sokan szeretik, nekem fura lenne beszélgetni a géppel 😊
Irányításhoz meg tényleg bármi jó - sokan egérbillentyűvel tolják, de egy konzolos kontroller is nagyon kellemes (én azt használom), vagy valamilyen joystick (vagy több), egy elég alacsony árú lehetőség a Thrustmaster HotasX. Az irányítás a végtelenségig testre szabható, úgyhogy tényleg bármilyen eszközzel használhatod.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Roger6
Gyermekkorom kedvenc játékai voltak a sorozat előző részei, még C-64-en kezdtem. Tavaly is tudtam már, hogy van egy elérhető verzió belőle, de ahogy néztem, akkor még sok tartalom hiányzott belőle, és az ára is elég borsos volt.

Tegnap vagy 3 órán keresztül néztem egy Mahdog nevű srác Twitch-ét a játékról. Valami eszméletlen jó lett! Leesett az állam, amikor hallottam, hogy parancsszavakkal irányítja a hajót, legalábbis egyes funkcióit (nem is keveset). A grafika magával ragadt, és visszajött minden egyes érzés, amit anno nagyon-nagyon régen éreztem játék közben a 90-es évek közepén.

Szóval most irigykedve olvasom soraitokat, amint leírjátok, hogy ki mit csinál a játékban.

Egy kezdő kérdés: milyen irányításvezérlőt ajánlotok a játékhoz, ha tovább szeretnék lépni az egér + billentyű kombótól?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

_Kondor_
Nem kerül 1 milliárdba egy cutter, jó az 650-nek.
A corvett rebuy-a 25 millió körül van.

Nem szép dolog ennyit túlozni, hiteltelenné tesz.
Ilyen szép csillagrendszert ritkán találok :')
Tuvok
Jah 😊

Láttatok már ennyire felhőtlen vízbolygót?
Caliph
Persze , én is igy képzeltem el 😄 az npc kalózok is kommunikálnak,meg is jegyzi üres cargo esetén hogy ma sem esznek a gyerekei 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
Ott a Malangga Union (nem saját kép):

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ok.... azt nem vágom mi.....
Dzsini
Nem, csak a sima kis frakciónál.

Tulajdonos? Vagyis a powerplay embernél?
Dzsini
Megdobja az állomás "tulajdonos" frakciónál a státuszodat, tehát egy hosszabb útról biztosan kiakasztod az ally szintet, ha egy helyen adod le mindet. Vagy szétoszthatod (ha nem félted) és egy csomó helyen felpörgetheted magad.

Őőőőő.... a felfedezési adatok leadása beleszámít bármit is a reprutációba vagy az adott csillagrendszerben lévő hatalom ranghoz? Nem ugye?
Tuvok
Rendben, várlak majd egy bányász hajónak álcázott, állig felfegyverzett Python-nal. 😄

Dzsini
De akkor legyél korrekt játékos kalóz - menj oda, célozd be, és közöld vele, hogy lesz szíves pár tonna áruval támogatni az árva gyermekeket. Ha megteszi, megköszönöd, és távozol.

Caliph
Akkor kénytelen leszek bányász playerekre vadászni painite-ért 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

KiruHoshino
Köszönöm. 😄 Még sose próbáltam. Tegnap már elindultam vissza a lakott csillagrendszerekbe, de elég messzire elkoricáltam. Kiváncsi leszek így majd mennyit kapok. 😊

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Tuvok
Nagyon ritkán lesz olyan, amelyik áruból megéri elrakni 1-2 tucatot, szóval a hasznod elenyésző lesz a belefektetett energiához és időhöz képest.

danone
Hát ilyen távolságnál már nem érdemes úgyfelejteni a gázrezsót otthon <#nyes>
Dzsini
hát, én majdnem - olyan 26 ezer fényév nem sok 😊

danone
Van itt bárki aki Hudson területen akar Bounty Hunterkedni? AF Leporis pl, elég jó hely, van minden. 😊 Jó anarchy is ha exploited neki.
Utoljára szerkesztette: danone, 2016.03.09. 11:33:58
Caliph
ok csak várj pár napot hogy sikerüljön rendes bounty összeget összeszednem 😄
Amúgy lawless rendszer beacon környékén szándékozom npc kamionokra vadászni,meglátjuk jó móka e 😄

Tuvok
Majd írd meg merre leszel, visszaérek a felfedezésből nemsoká és felszerelem a Python-t Bounty Hunter-kedni. 😉

Igen, silent runningban. Egy hull tankos stealth cobra 2 railgunnal es 2 torpedoval (vagy mirrored armorral es 2 imperial hammerrel, de ez exploit khm khm) nagyon jo moka tud lenni 😄 Csak ne felejts el egy tonna heat sinket venni hozza 😊
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.03.09. 10:57:28

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Caliph
<#banplz>

Dzsini
Matricából sajnos még kevesebb van 😛 de az Onionhead cobránál kapsz matricát is

danone
Csak egy csillámpónit akarok az oldalára 😄DD
Dzsini
Mert még elég új hajó, és lassan adagolják az új skineket - és milyen dolog lenne már hupililában látni egy félmilliárdos Föderációs csatacirkálót? 😊

danone
Amúgy nem tudja valami miért nincs a store-ban Federal Corvette-re festés? <#miaz>
Dzsini
Ne az legyen a kérdés, hogy megéri-e, hanem hogy élvezed-e.

Caliph
Hosszú hétvégére szerintem felfittelek egy cobrát kalózkodni kicsit,megnézzük megéri e 😊

Dzsini
Igen, gyakorlatilag eltűnnek a radarról, és csak fix vegyverekkel és szemmel követve van esély eltalálni őket - ezekhez jár egy jó fekete festés, és máris megvan a mostani PVP egyik fő hajótípusa.

danone
Egy fire-at will turrettel azért nem olyan egyszerű szembeszállni pajzs nélkül. Legelább is ha lőni is akarsz az ellenfélre 😊 Mókás volt amikor valaki megpróbálta ellenem, Federal Corvett-ben voltam, elém nem is került, aztán megunta és elugrott 😊

Caliph
stealth wing mit jelent? silent runningban osztjátok a népet?