23609
1418743729.jpg
  • s_andras
    UHHHH... ha ott VAN mission board... Van? Tudja valaki biztosan? Most nem tudok YT-t nézni, de aki először megtalálta, mászkált a menükben is ha jól emlékszem. Mondjuk eléggé nagy öngól lenne ha nem lehetne ott is ezt elintézni. Ebben az esetben kénytelen lennék én is a supportnak kuncsorogni. Mindenesetre köszi az infot.
  • MikX
    Dehogynem, minden CG-t felkell venni előbb, de sztem jacques-on mission boardon is fel tudid venni ha ottvagy!
    Szerintem lesz belőle valami, csk ez azért nem a szomszéd rendszer, sokan vannak még uton jelenleg szerintem
  • s_andras
    Köszi :) Előbb-utóbb mindenképpen fel akartam deríteni azt a rendszert, mert ami ilyen egyedi nevezetesség, az egy jó cél, teljesítendő feladat, mint mondjuk korábban a SagA*. Így most tripla "haszna" van - nem profit értelemben. Úgy terveztem hogy odafelé szigorúan semmi nézelődés, csak ADS az FSD hűlése alatt (na jó, ha az ugrás előtt meglátok a rendszretérképen egy felfedezetlen outdoor-t akkor azt azért szkennelem), és majd visszafelé üresen fogok egerészni értékesebbnek ígérkező dolgok irányába. Ha épségben hazaérek, biztos előbb beülök a piton-tankomba, és azzal fogom leszállítani az adatokat.

MikX: a Cuttert szereltem át - szerintem 640T más hajóba nem is férne bele ;) - ugyanis pajzs, fuel scoop, ADS, és azért egy DSS is van az illendőség kedvéért.

Nem tudom, mi a célkitűzés, de amikor indultam, az a ~2000 résztvevő még nem tudta kimozdítani a csíkot a zéróról - lesz ebből egyáltalán valami?..
    Ja és jókor jut eszembe: ugye ezt nem kellett előre elvállalni mint egy normál küldetést, elég ha a célnál kirakodunk? Szép lenne most visszafordulni emiatt..
  • MikX
    Mivel mész?
    Nekem sem lesz egyszerű, de nemérdekes, csak az időbe férjek bele.
    És ez igazán nem a pénzről szol, mert ennyi idő alatt bármivel szerintem 10x ennyit keresnék, hanem én részt akarok venni benne, segiteni. :)
  • Dzsini
    Jó utat! Jó látni, hogy a vén kiborg milyen sokakat mozgat meg egy kis kimozdulásra. :)

Én szerintem ma pihenek, tegnap túl közel volt már a cél, úgyhogy nagyon belehúztam (de van 63000 fényéves távolságban egy Földszerűm, ami - egyelőre - az én nevemen lesz).

Visszatérve a hasznos-hasznosra - olyan 2000 körüli rendszer üres adatai (ha nem szkennelsz le semmit) nem tudom mennyit érhetnek, ha hazafelé az érdekeseket megnézed közelebbről olyan 30 milliót szerintem könnyedén össze lehet szedni (Sag A* egy kis neutronozással 2x26k fényév, és bő 70 millió, viszont nagyobb ugrástávval), és a régebben számoltak alapján ( #9530 ) tizenpármillió elég lehet az 5. szinthez, vagyis simán meglehetsz mindkettővel - csak győzd kipukkanás nélkül elvinni egyiktől a másikig a maradék adataidat.
  • s_andras
    Na én is összekötöm a hasznosat a hasznossal: elindultam 640 tonna tantalummal a pórul járt kiborg felé, és így nem kevés felfedezési adatot remélek amiket a két FSD-s néninek szánok szintlépésre.
  • Gundark 1 1
    Csak egy kicsit nagyobb ugrás kell és otthon vagy :)
  • Dzsini
    megjöttem :)
  • Dzsini
    Egy olyan zóna van csak odafelé, és az se túl hosszú szerencsére - a lényeg, hogy a "fekete felhőket" kerüld el, "függőlegesen" térj ki alájuk minél hamarabb - Jaques lent van -910nél, ha még Sol környékén lemész -500 környékére, és onnan fokozatosan haladsz lefele, akkor nem lesz gond, csak párszor kellhet majd útvonalat módosítanod emiatt, nekem ha jól rémlik kétszer kellett, a térképet nézve nem látok sok törést a haladásban.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.23. 18:40:54
  • MikX
    Mondjuk belepakoltam a lehető legjobb fuelscoopot, igy arra idő nemnagyon megy el, mire lehül az fsd, kész is.
    Csak az utvonaltervező idegel megont, mért nem lehet az, hogyha beallitok egy szüröt, csak azokból tervezzen? Mert hogy végigvinne az összes scoopolhatatlan csillag mentén az tuti
  • Dzsini
    Megnéztem az útinaplóm, én ma 8 óra alatt kicsit kevesebb, mint 300 ugrást hajtottam végre, és volt benne bőven nézelődés, szkennelés, ebédidő is. Csak ugrásokkal (és tankolással) kb. 8 óra alatt 400 ugrást nagy megerőltetés nélkül össze lehet hozni, neked meg kb. ennek háromszorosa kell - 24 órányi ugribugri.
  • MikX
    Hát ja. Lehet utkozben kidobalok parat ha ma unom :)
  • Dzsini
    Hű, huszasával azért 22 ezer fényév kemény móka lesz... kitartás!
  • MikX
    Jahh... :)
    Nekem a konda most igy 21-et tud fullon megpakolva, mérnöknél még nem jártam, de szerintem nekem is az aspx lesz mérnöközve felfedezni.
  • Dzsini
    Asp Explorer, négyes szintű mérnöki FSD upgrade #9496 -ban van a fotónapló róla :)

... és van 8 egész tonnányi rakterem, úgyhogy nem ezzel fogom Jaques-t felszerelni.
  • MikX
    Ilyen setuppal mesz? Nekem közel nincs ekkora ugrom sajna, főlegy 400t val
  • Dzsini
    Jó utat! Az nem egy túl tragikus távolság, és egy ritkább zóna van csak benne - Anacondával mész?

Én épp a legritkább zónában vagyok, 3-5 lépéseket lehet előre tervezni, és már párszor oldalazgatni is kellett, hogy találjak egy helyet, ahol a 42 fényéves ugrótávom elég... de már nincs messze:

és mivel ilyen nehezen járható vidék, egy csomó már felfedezett rendszert találok :) aki erre jött, az csak erre tudott jönni...
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.23. 16:01:20
  • MikX
    Fel is pakoltam 400tonna power generatort, és elindultam Jaques felé, nem lesz rövid ut, az biztos, de most nem felfedezni megyek, igy csak ugrálok, remélem odaérek időben. Nem sok időm volt játszani az elmult időkben.
  • s_andras
    Ha netán valaki Tod McQuinn-nél még nincs G5-ön: most polgárháború "dúl" a rendszerben, a bázisától 1.4 Ls-re van CZ, ahol 200.000 combat bond (pár perc lövölde) 10%-ot dob G4-en is.
  • Gundark 1 1
    Köszi, mindkettőtöknek :)
  • Dzsini
    A két koordináta ugyanúgy működik, mint a Földön a hosszúsági és a szélességi értékek, plusz van egy iránytűd - a legegyszerűbb, bár nem a legrövidebb, ha supercruiseban még 50-100 kilométer magasan (hogy elég gyorsan tudj haladni) egyenesen észak-délnek (0 vagy 180 fok) mozogva beállítod az egyik koordinátát, utána kelet-nyugatnak (90 vagy 270 fok) a másikat - és ha elég közel jársz, akkor lépsz át glideba, mert a felszínen már jóval lassabban lehet közlekedni.
  • Caliph
    redditen lesd el a koordinátákat aztán ha bolygó közelbe érsz a hud jobb alsó sarkában mutatni fogja a koordinátákat
    a kettőt hozd össze és ott is vagy
    Továbbá volt egy állomás ahol lehetett meta alloyt venni nem ugrik be a neve de majd segitenek többiek
    közben beugrott maia rendszer darnielles progress állomás
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.07.22. 20:21:16
  • Gundark 1 1
    Meta alloyt csak bányászni lehet? Amiket megadnak koordinátákat (barnacles-hez) azt hogy lehet megadni a leszállóhelyhez? Hogy látni azt a bolygón?
  • Dzsini
    pár héten belül jön a 2.1.05 és benne:

- a DSS megmutatja, hogy a szkennelt égitesten milyen érceket, anyagokat lehet találni
    - az alacsonyabb szintű mérnöki tervrajzok kicsit hatékonyabbak lesznek, és kisebb anyagköltségük lesz
    - a felszedett anyagok száma növekszik - tehát egy felszedett X objektum több darabot jelent
    - a felszínen bányászva több darabka potyog majd a szétlőtt kövekből (ez plusz az előző azt jelenti, hogy lényegesen több alapanyag jön)
    - megnövelik a ritka anyagok megjelenési arányát (ezek kellenek a magasabb szintű tervrajzokhoz)
    - átnézik-alakítják a nem-bolygón gyűjthető anyagok hozzáférhetőségét (USS-ek, stb.)

A fenti linken van egy xls tábla a hozzászólásban, ahol a tervezett új költségek listája látható
  • Dzsini
    Sok ilyen kis sztori van a játékban :)
  • Amiga
    Hű, ez nagyon cool. Sok ilyen kis sztori kellene ebbe a játékba...
  • Caliph
    Én a kezdetek óta openben tolom,és játékos még nem támadott meg,pedig a barnacleshez is kitolt fegyverzettel érkeztem először úgy hogy bármikor lehessen pucolni ha valaki állatkodni akarna,de semmi gond nem volt. még srvben sem bántott senki
  • Dzsini
    A mentés és visszatöltés is egy lehetőség - nem vagy köteles azt se használni, bizonyára ismersz olyan játékosokat, akik úgy játszanak, még külön ilyen módokat is szoktak a játékokba helyezni (ironman / hardcore), és a "mentést" úgy használják, ahogy most az ED-ben van, ráadásul a visszatöltögetést-újrapróbálást csalásnak kiáltják ki, és lenézik azokat, akik ilyesmire vetemednek.
    Itt a lehetőség az, hogy szólsz a supportnak, akik az anyagi veszteséget elég könnyedén és egyszerűen kárpótolni szokták - ami szintén támadható, sokan nagy örömmel szokták őket szapulni emiatt :) (pedig ez is csak egy lehetőség, és ezt se kötelező "használni" - és ebben a játékban aztán annyira végtelenül mindegy, hogy valakinek mennyi pénze van, főleg, ha szóló játékos)

Sokan szeretik eldönteni, hogy az a módszer, ahogy ők játszanak az a jó, és ha valaki másképp játszik, az rossz, elítélendő. Szerintem meg békésen meg lehet lenni egymás mellett tudva, hogy másnak más a véleménye valamiről.
  • Dzsini
    Ez nem egy akármilyen állomás, ez Jaques Station :)

Az eredete a Frontierre vezethető vissza, ahol a felbukkanó hírekben szó volt egy kiborgról (ő Jaques), aki amellett, hogy az egyik leghíresebb kocsma tulajdonosa, fejébe vette, hogy összegyűjt annyi pénzt, hogy megvegyen egy egész űrállomást, és azzal útra keljen a galaxisban.

Ezt több későbbi novellában is előszedték, majd az Elite Dangerous írógárdája is folytatta a történetet - ma már Jaques az állomás tulajdonosa (és kocsmárosa), felszereltette böhöm nagy hajtóművekkel (olyanokkal, amiket a capital shipen is látsz), és az 1.1 óta ő az "utazó állomás" - pár hetente - havonta más és más rendszerben bukkant fel, és a kocsmajárók állandó célpontja volt :)

Nem túl rég fejébe vette, hogy megteszi az eddigi legnagyobb ugrást, és elmegy Beagle Pointra - volt is egy CG, amikor feltankolták a játékosok üzemanyaggal, de az ugrás nem lett tökéletes, a naplók alapján valami kicsapta őt a witchspace-ből, és mikor megtalálták azt lehetett látni, hogy eléggé lepukkant állapotban, de nagyjából működőképesen ott van, ahol most.
  • TokraFan
    Mar ne haragudj, de ez marhaság. Egy kizárólag offline játékban eleve van mentes. Ha elrontasz valamit, visszatöltöd. Most lehet jönni azzal, hogy ez igy nem élethű, de a helyzet az, hogy ez meg mindig csak egy játék -ezzel te magad is sokszor érvelsz-. Az meg mar nem szórakoztató, amikor 2 heti grindeles, vagy befektetett munka vesz karba hülyék miatt. Amikor anno X3 Reunionban -ahol körökkel nehezebb volt előre jutni, mint az Eliteben-, nagy nehezen 3 hetes játékkal osszeharacsoltam egy Titant, az első bevetésen kapásból biztonsági mentettem, ha netán elpukkantom, ne kelljen elölről kezdeni, mert az mar messze túl lett volna a szórakoztató kategórián. Elite-ben nincs mentes, elfogadjuk, ez egy mas játék, de legalább múltba ne kényszerítenek bele, hangsúlyoznám, UTÓLAG!
  • TokraFan
    Teljesen értem amit mondasz es tulajdonképpen egyet is értenek, a gond viszont az, hogy Brabennek fogalma nincs mit akar, ezért össze-vissza fejlesztenek. A játékot eredetileg teljes értékű SP móddal hirdettek, igy kalapoztak rá pénzt a kickstarteren. Mar az szemetseg volt, hogy ezt végül kivettek, de a solo mód végülis megoldást jelentett. Ha eleve MMO-nak hirdetik nem lett volna gond, akkor maximum nem vettem volna meg -a többszázezer masik SP only játékossal egyetemben-, mert előre latjuk, hogy ez igy akkor nem a mi játékunk. De utólag belekényszeríteni mar tenyleg durva lenne, miután a pénzt mar zsebre tették.
    Nagyon sokan vagyunk, akik nem szeretik a multit. En pl. Egész nap hülye emberekkel találkozom, es amikor végre leülök játszani, nem akarom dedós vér Istvánok miatt felidegesiteni magam, vagy a játékot túl komolyan vevő, a játékban élet-halál harcot vivo fanatikus Guild vezetők miatt elrontani a napomat. Szóval a gond az, hogy ezért a játékáért annak tudatában adtunk pénzt, hogy mindezek kizárásával, nyugodtan jatszhatunk egyedül is. Az X-et ezért is szerettem, nincs is benne multi. :)
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.07.21. 22:37:12
  • TokraFan
    Milyen vér Pistike? Éppen miattuk kerülök minden multiplayer játékot. Nekem ne vágja haza a szórakozásomat nehány ökör. Lenne ertelme a békés megoldásnak is, ha a játék nem lenne egyebkent is üres es unalmas. De jelen állapotában csak az mentheti meg, ha végre valami izgalmasabb tennivalót is kínál. Mondom ezt annak ellenére, hogy jóformán csak "felfedezek", es bányászok, a harc kevéssé érdekel.
  • s_andras
    Ahogy pl a Halálcsillagnak is vannak hiperhajtóművei. Itt is van lehetőség, de szerintem ezen az egy kakukktojáson kívül sosem használják ki.
  • Amergin
    Hogy tud egy űrállomás csak úgy felbukkanni 22.000 fényévre a lakott területektől? Nem ott vannak és maradnak, ahol megépítik őket?
    Ezek űrhajók? Tudnak ugrani?
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.07.21. 21:19:29
  • tutituti
    öt perce érkeztem meg pont.Öröm volt újra leszállni egy állomásra
  • Gundark 1 1
    Nem hangzik rosszul. Lehet hogy benevezek :) Meta alloyt csak bányászni lehet? Amiket megadnak koordinátákat (barnacles) azt hogy lehet megadni a leszállóhelyhez?
    Utoljára szerkesztette: Gundark 1 1, 2016.07.21. 20:40:28
  • Dzsini
    El is indult az első CG Jaques-ra, 4 hétig tart:
    Jaques, the owner and operator of Jaques Station, has issued an appeal for commodities to repair his beleaguered starport.

The station has been in poor shape ever since Jaques made an unsuccessful attempt to travel to Beagle Point. Since then, a number of independent pilots have voluntarily delivered meta-alloys to the station, resulting in the reopening of the starport's commodities market. But to restore the starport to full functionality, a full-scale campaign is needed. In a statement, Jaques said:

"We're very grateful to all the pilots who brought us meta-alloys over the past few weeks. But to get the station back online, we're also going to need power generators, tantalum, structural regulators and energy grid assemblies. So we're asking all pilots to deliver whatever they can."

Jaques has promised to reward pilots who deliver the requested materials to Jaques Station in the Eol Prou RS-T d3-94 system. The campaign begins on the 21st of July 3302 and will run for four weeks. If Jaques's targets are met earlier than planned, the campaign will end immediately.
  • Dzsini
    Pont erre utaltam én is, hogy mindkét játékmód olyan lehetőségeket ad, amiket a másikban nem érhetsz el, a jelenlegi játékfelépítésnél jó, hogy mindkettő megvan (és én azt is jónak tartom, hogy akár community goalokat és powerplayt is lehet szólóban nyomni).

Az már egy érdekesebb kérdés, hogy lehetne külön szóló és külön open pilótája valakinek, átjárás nélkül - persze csak úgy, ha engednék azt, hogy egy accounton több pilóta lehessen.

High wake ugrás játékosokkal szemben is lehetőség, akár supercruise-ból is, amikor elég távolról meglátod közeledni őket. Amíg a lakott rendszerekhez közeledtem visszatérve a felfedezőutamról mindig először beállítottam egy szomszédos (30+ fényévre levő) rendszert célnak, és utána mozogtam supercruise-ban a rendszeren belül pl. az állomás felé - akkor ha közeledett egy veszélyesnek tűnő hajó, azonnal tudtam kapcsolni következő rendszerre és tölteni az FSD-t - még ha interdicteltek is hamarabb töltött fel, minthogy kiestem volna. Egy hármas pajzssal nem cicáztam még NPC-kkel se, paranoidabb voltam (és leszek) annál.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.21. 15:05:02
  • s_andras
    Az offline kuka 2 héttel az 1.0 előtt témán már túlvagyunk.
    Sosem akartam megfosztani senkit az open lehetőségétől! Csak fordítva is legyen meg ez a gesztus, azt szeretném.

Nincs az az NPC ami elől ne lehetne elfutni ha muszáj - ne is legyen! Plusz az NPC-k "alkalmazkodnak" a világhoz, lehet útvonalat tervezni, pl csak high-medium security rendszereken át közlekedve. De mit csinálsz egy PC 4-es elite full A-s szakasszal akik tojnak a rendőrségre?
  • Dzsini
    Azt, hogy ez egy állandó netes kapcsolatot igénylő játék elfogadtad azzal, hogy megvásároltad és feltelepítetted. Ez a te döntésed volt. Sokan úgy döntöttek, hogy ők nem játszanak ilyen feltételek mellett, te úgy döntöttél, hogy igen.

Nem vagy köteles másokkal kommunikálni, egyeztetni, találkozni (hiszen van szóló mód), de a lehetőséged megvan rá. Ha nem lenne szóló mód, akkor erre nagyobb szükség lenne, de akkor se lennél rá köteles, vállalhatod a kockázatot. Ez is a te döntésed - a közösség megadja a lehetőséget arra, hogy felvedd másokkal a kapcsolatot.
    Megfordítva - ha csak szóló mód lenne / offline játék, akkor is jöhet egy npc, aki szét akar tépni a hónapos felfedezési utad végén - uyanúgy vállalnod kell a kockázatot, de még csak a lehetőséged se lenne meg rá, hogy mások segítségét-társaságát keresd. És ezen egy pause lehetősége se változtat.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.21. 14:22:14