ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Működik! Köszi a linket.

iSS!

_Kondor_
eddb.io

Itt a stations menü alatt be tudod írni "Reference System" alá a tartózkodási helyedet, a "Station sells Modules" alá hogy mit szeretnél, Find Stations és a listában távolság szerint kiírja, hogy hol érdemes keresgélni. Egyéb opciókat is ki lehet választani természetesen, akár többet is ugyanazon opció alatt.
Nem 100%ig biztos, de elég jó aránnyal működik szerintem.

Utoljára szerkesztette: _Kondor_, 2016.03.13. 21:53:28
Dzsini
Sol felől Sag A* felé nézve a "bal alsó" rész belső vége - DRYOI PRA szektor jelenleg.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Én már kijöttem a fenébe, hamarosan odaérek én is a neutron mezőbe 😊 Te melyikben jársz? Találkozhatnánk egy fotó kedvéért, háttérben egy feketelyukkal..... 😊 Esetleg privátba is megbeszélhetjük a részleteket 😊 (de nekem még sok idő mire kiérek, mert alig vagyok gépnél....)
Dzsini
Szinte bárhol, ha a Horizonst indítottad el (főmenüben bolygófelszínt látsz SRV-vel), a normál hajóba való cuccok között szokott lenni, legalább 2-es méretű belső modul kell neki.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Planetary Vehicle Hangar-t meg bele SRV-t hol lehet venni?
(Horizons-t megvettem és aktiváltam is)

iSS!

Dzsini
Egy fekete lyuk, két neutron, meg az apró (a felső kettő 30ls-re egymástól):
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.13. 16:31:10

Dzsini
Megérkeztem az egyik neutronmező szélére - nagyjából a harmincadik fekete lyukas rendszert szkennelem végig, és egyiken se volt idáig névtábla (átlag 1 fekete lyuk + 1 neutron, néha több is, már volt 3 neutronos is). Valamint megtaláltam az egyik újabb veszélyforrást - a neutronok és a fekete lyukak nem világítanak. A körülöttük keringő égitestek gyűrűi gyakorlatilag láthatatlanok ettől.... bele is gázoltam már egybe.
Itt egyelőre néha 20 fényévet is kell ugrani egyik fekete lyuktól/neutrontól a következőig, beljebb olyan 6-8 fényévre vannak egymástól, gyakorlatilag csak tankolni kell kiugrani egy környező normál csillaghoz 30-50 lépésenként. Írták, hogy ilyen lesz, de látni és megtapasztalni egészen más. Ha a térképet csak non-sequence csillagokra kapcsolom, akkor is sűrű a képernyő.

Köszönöm szépen a válaszokat!

iSS!

Tuvok
Itt kikeversz magadnak egyet, a GraphicsConfiguration.xml fájlban megkeresed a
<GUIColour>
<Default>
<LocalisationName>Standard</LocalisationName>
sorokat, és ezek alá beilleszted amit a honlapon kaptál, vigyázva, hogy csak azt írd felül, amit kell.

Ha minden igaz, akkor erre gondolsz. A csúszkákkal beállítod a színt, aztán az alatta lévő fehér hátterű részben megtalálod az értékeket. A játék mappájában keress rá a GraphicsConfiguration.xml fájlra, nyisd meg szerkesztésre, aztán a linkelt oldalon is látható részt keresd meg és írd át az értékeket a fehér hátterű részben lévőkre!
A kijelző színét hogyan lehet megváltoztatni?

iSS!

Seaweed
Köszönöm a kimerítő választ <#vigyor3>
Roger6
Amúgy észre lehet venni a különbséget egy 140-es meg egy 60-as monitor között. Itthon 60-as van, melóhelyen 140-es, ég és föld játékban - igen, van játék a munkahelyi gépen <#banplz>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

A Spirograph-nebula (vagy ahogy mi csillagászok ismerjük, az IC 418) egy planetáris köd. A planetáris ködök többnyire "kicsik", alig pár fényév átmérőjűek. A Spirográf-köd ha jól emlékszem olyan 0.3Ly átmérőjű kb.... nem tudom már pontosan <#banplz> (játékbeli méretezéshez: ez köbö 9.5 millió Ls-t jelent)
Már én is láttam távcsővel 😊
A planetáris ködökről egy rövidke ismertető: a kisebb és közepes csillagok (pl a mi Napunk) élete végén amikor felhasználta a tüzelőanyaga nagy részét, elkezd összehúzódni, így megnő benne a nyomás (nincs tüzelőanyag = nincs sugárzási energia ami "kifeszíti" a csillagot). Amikor összeroppan, a magban megnő a nyomás és a hő, ezzel párhuzamban felmelegszik a külső burok is (a nagy hő hatására beindul ismét a magfúzió, de a periódusos rendszer következő elemével, vagyis egy sima csillag hidrogénből fúzionál héliummá és így tovább, azonban az hogy meddig megy el, a csillag tömege határozza meg). Amikor felszabadul a magban a fúzió energiája, a külső burkot is felfújja. Azonban a külső burok annyira "elfúvódik" a magtól, hogy azt már nem fogja tudni visszatartani a mag gravitációja, így ledobódik a csillagról, és meg is született a planetáris köd. (Elnevezését a planétákról kapta, mert távcsőben úgy néznek ki mint egy halvány bolygókorong...).
Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom 😊
Áhh! Olvassatok utána a neten, biztos fent van 😄DD
Ja az FDL is nagyon jo alternativa, bar nekem nem jott be, maradtam az FAS-nel.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Panzeradler
Nincs az a pénz, hogy egy dobozba üljek, elég tutituti FAS-ját látni kivültröl.<#zavart1>.
Akkor maradt az FDL, meg egy cutter, talán 1x.😊
PVE-re tökéletes ship, minden másra ott az FAS (bár igazából PVE-re az is jobb kicsit, cserébe csúnyább). Nem éri meg kifarmolni rá a rankot különösebben, szépnek szép, meg Hazresben el lehet vele szórakozni, de ennyi. Sajnos a Fedes hajók a nyerők mindenben.

Be volt kapcsolva a vertikális szinkron. Kikapcsolva picit másabb<#alien2>
Kép

iSS!

Seaweed
Aha <#vigyor3> Nagyon szép ez a mikro/törpe nebula (majd csillagászathoz jobban értő mondja már meg légyszi az ilyen ultra pici nebulát minek hívják <#awink>)
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2016.03.12. 11:40:40
60 felett már nem mindegy? 😊

Köszönöm!
Gépet fejlesztettem tegnap és gondoltam megnézem. Ultrán stabilan 60 FPS, de azért, mert a monitor nem bír többet<#kacsint>
Sebaj, csütörtökre meg van rendelve a 100 Hz-es monitor, akkor majd kiderül mennyt bír a gép...

iSS!

Panzeradler
Valaki űl(t) itt clipperben? Megéri kigrindolni a rankot? Akárhogy néztem abban a kategóriában jobb(nak tűnik) az FDL. Főleg res/cz érdekel, max ritkán smuggling/pirateing érdekelne.

Courierhez is kifolyt már az agyam, de ha megéri akkor lehet végig szenvedem, iszonyatosan tetszik az imperial dizájn. Anno viperböl is visszaültem inkább az ieagle-be, annyira nem bírtam azt a fapados belsőt.
Spirograph Nebula? 😊

Seaweed
Jaja, mondjuk nekem a régi gépemen, amit a melóhelyen használok mindig kiírja hogy a gép nem alakalmas a futtatásra, meg nem enged bolygófelszínre menni...legalábbis felszinen landolt halyót nem enged betölteni (FX9850,8GB,GTX260)
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2016.03.12. 11:12:59
Seaweed
Tegnap esti 1000Ly-es "kiruccanás" (3,5 óra <#bee1>) képei:

Dzsini
ctrl+f
ctrl+b a sávszélesség használat
ctrl+alt+g pedig ki-be kapcsolja a hajó kivetítőjét - fotózáshoz jó lehet
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.12. 10:26:45

Amúgy hogyan lehet kiíratni az aktuális FPS-t?

iSS!

Dzsini
Tényleg nagyon jól viseli a régebbi gépeket, ha a minimum elvárásokat nagyjából teljesíted, akkor már elég játszható. Egy jó 6 éves laptoppal (radeon 5650 mobil + i5 mobil processzor) jó 40fps stabilan jön 1080p-ben, persze minimumra levéve. Szépen skálázódik.

Nekem még ennél is sokkal gyengébb a gépem. Nekem 10 éves cuccok vannak a gépben. A legújabb része a videókártya amit már régen kapni se lehet, bár korának egyik bika vezére volt, a GTS 450.

2 magos 1.94Ghz, 8gb RAM, 1gb GTS 450 vidikari.... ilyen az én gépem és röhögve viszi (bár minimumon játszok... totál maxon már laggol, de még a nagyobb grafó beállításokat is simán viszi. Mindenesetre nem nyúzom, minimumon is csodaszép a képe.)
Szóval nem kell aggódni a gépigény miatt 😊
Seaweed
<#vigyor3>
Roger6
Na most így még jobban bánom, hogy másra költöttem hónap elején <#banplz>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Seaweed
Nem kell alá fél millás gép. Nekem 60 FPS a legtöbbször. Ha textúrákat tölt akkor lemegy 30-40-re, de később újra 60-on(60Hz miatt) megáll. (FX6300@4,6Ghz,16GB,R9 380 4G😎 Procit alig eszik, RAM-ból is elvan 4GB alatt. VGA kell neki úgy vettem észre.
Úgyhogy, igen azt kell mondjam én is hogy nem vészes a gépigénye! <#wink>
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2016.03.11. 23:43:10
Roger6
Ennek örülök 😊

Egyébként annyira nem vészes a gépigény.
Roger6
Gondolom kell vas is alá, ami meghajtja. <#rolleyes>

Seaweed
danone
gondolom az a kis pötty a képen az az ő hajója még csak 😊
danone
Hm, az ágyú konkrétan nagyobb mint egy sidewinder 😊

Roger6
Jaaaaj ne már. Nekem még egy hónapot kell várnom, fizetés napján ez lesz az első, amit megveszek. <#rinya>

tutituti
Egy barátom megvette miután hetek óta hallgatják hogy ts-en beszélgetünk folyamatosan róla.
mi is csináltunk egy képet 😊

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

danone
haverok STEAM-jébe lehet belenézni, én általában úgy szoktam 😊
Dzsini
Online közvetíted ahogy játszol, mások pedig nézik - például itt

Mi az a stream?
Roger6
Van, aki stream-el közületek esténként?

Dzsini
Én is nagyon szeretem a DBX-et, de hosszú távú felfedeznésnél hiányzik egy plusz belső modul hozzá az SRV-nek - 5 hely van: shield, scoop, ADS+DSS, és 1 hely marad, vagy AFMU-nak, vagy leszállónak - és annyira nem bízom magamban, hogy AFMU nélkül induljak el...
úgyhogy nekem maradt az AspX, amivel meglátogattam a SagA*-ot.

Roger6
Ez még mindig gyönyörű. <#wave>

Seaweed
Pár kép ma estéről...

Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2016.03.11. 00:00:15
Seaweed
<#alien2>
Roger6
Úristen, de szép! <#szeret>