23609
-
TokraFan #10826 Fiamnak vettem még Summer Salen egy ilyen Commander pakkot, de a festések sehol nincsenek a játékban. Pedig regisztráltam mind a három kulcsot. Nem mintha érdekes lenne, mert ezt is annyira sok ésszel sikerült összehozniuk, hogy pont azokra a hajókra vannak plusz festések, melyeket kb. 2óráig birtokol egy átlag játékos.
Ezzel együtt a festést leszámítva is megéri a pakk, akinek még nincs meg, most vegye meg! -
#10825 Végignézegettem a community goalokat, háá má mindenki építkezni akar? :D -
#10824 A VR hétvége keretében az Elite és a Horizons is 33% kedvezménnyel kapható mind a Steamen, mind a Frontier boltjában (ez utóbbi is ad Steames kulcsot).
Külön külön 16,74€ darabja, együtt a CMDR Deluxe kiadás 33,49€, tehát plusz 1 centért jár egy csomó hajófestés. -
#10823 2.1.05 Changelog - kiemelések tőlem:
General Tweaks & Fixes
- Added surface scan materials data to system map
- Fix for first discovery bonuses not being paid out when all members of a wing sell their exploration data
- Balancing tweaks to the Engineer crafting recipes
Engineers
- Make sure POI data points have the firmware rarity improvements mirrored across to them
- Rebalance POI data point drop quantities, including the rate and spread of drops
- When collecting physical micro resources or retrieving data loot, add 3 to the inventory instead of 1. If your inventory can't fit 3, just add enough to fill the inventory
- Added locations to the descriptions of the commodities -
Fenimor #10822 Köszönöm az infót! Akkor belevágok a koptató hadműveletbe! -
Janicsillagasz #10821 Hiába repülsz át a szomszédos rendszerbe, nem fog ott látszódni semmi. Egyszerre csak egy csillagrendszerben lehetsz (másikat nem tölti be. Jelzi a helyét, de nem tölti be)
A Huttoni útra pedig jobb ha felszerelsz egy kis extra üzemanyagtartályt, de a legtöbb hajó lazán elmegy odáig.
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.07.28. 06:25:52 -
Fenimor #10820 És ha kijelölök egy szomszédos rendszert, oszt "csak" SC-ben haladok feléje, az úgy nem jó? Meg aztán, kitart ééé a nafta "Hutton Orbital"-ig? -
#10819 Kb. másfél óra a Hutton Orbital, és igen, attól kopik szépen :) -
Fenimor #10818 Alpha Centauri? Te jó ég! Mennyit kell ott repkedni SC módban mire elérek a Proximára!? Egyébként az SC-ben eltöltött idő koptatja a zománcot? -
#10817 Olyan része a CG-nek, ami később mindenkire hatással van - pl. régebben egy új bázis építésekor a különböző szinteken global award volt, hogy milyen szolgáltatások lesznek az állomáson (javítás, outfitting, shipyard, stb.) -
gubanoskavics #10816 Fú de gyűlölöm az olyanokat akik csak passzióból lőnek szét....
Ilyenkor mit érezhetnek vajon?
A GC-nél a global award mit takar? -
#10815 Jajam, énis meghagytam a Sag A* t megjárt DBX-em -
#10814 Repülj ki Hutton Orbitalra, az ledarálja szépen a festéket a hajóról :) -
Fenimor #10813 Ó de jó, pont kobrám van! Nézegettem ilyen jellegű képeket, de azt gondoltam hogy ezek külön beszerezhető skinek. Köszi a választ! -
#10812 Igen, szépen megkopik a festés rajtuk (nem saját kép):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Bár ahogy olvasom nem minden hajónál van ez kész, de ezeket folyamatosan bővítik, valószínűleg népszerűségi sorrendben haladnak, ez nem olyan nagy munka.
Szemben a részletes sérülési modellel, amit csak az Anacondához csinálták meg még az alfa-béta során:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
És azt nyilatkozták, hogy ez irgalmatlan munka lenne minden hajóra, így nem sanszos, hogy túl sok hasonló lesz, ha egyáltalán - olyan ritka esemény, hogy (főleg egy kisebb hajónál) ripityára van lőve egy hajó, de még nem robbant fel, hogy nem éri meg a belefeccölt munkát - maximum a legnagyobb hajóknál.
A lézerrel vágott és golyónyom jellegű felszíni sérülések viszont minden hajónál látszanak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.27. 07:40:06 -
Fenimor #10811 Ha a "PaintWork"-ot nem javítom, akkor mondjuk 10% alatt ütött-kopott lesz a hajóm? -
nibron #10810 a videókból jó eséllyel kivágják ezeket a részeket (én is így tenném).
ha nagy a pinged (nem a sávszélesség), akkor előfordulhat némi késés. ha elveszik egy csomag (márpedig minél nagyobb a ping, annál több megy a levesbe), várakoznia kell a timeout-ra, csak utána kérheti újra. amúgy nullás pingnél is vesznek el rendesen csomagok, valószínűleg egy hálózati programozó tudna mit reszelni az odavonatkozó részeken. főleg a felszíni kommunikációban. -
nibron #10809 ha soloban tolod, akkor valamivel gyorsabban tölt, mivel nem kell a szerveren szinkronizálni. bár kint a nagy semmiben még nem próbáltam, de az algoritmus ott is ugyanaz, max. nincs adat. -
#10808 1000 fénymásodperc? az bőven a Marson túl van (a Mars ~760 ls a Naptól, a Föld kb. 500), és persze nagy a felszíni hőmérséklet, de a csillag nagyon picike, így a közvetlen hősugárzás nem olyan sok. Elvileg létezhet olyan bolygó, ahol a víz folyékony állapotban megmarad, ha a nóva robbanás nem söpri el. Még lakható zónája is lehet egy ilyen csillagnak, még ha a mi látásunk tartományában nincs is túl sok fénye.
A forráspont meg légnyomás kérdése, magas nyomáson simán folyékony maradhat akár a víz is (attól is függ, hogy mi minden van oldva benne).
Más kérdés a rengeteg gamma sugárzás a neutronból, ami viszont a szerves molekulákat elég durván széttépi... -
#10807 Hát mert a neutroncsillag hője 2millió körül mozgott és az ezer ls nincs annyira messze.nem kéne elpárologni egyből a víznek?meg az adatokban is a water world is jóval a forráspont felett volt sokkal.mégis lágy hullámok voltak rajta mikor mellé repültem. -
#10806 Igen, a wave scanner (is) elég halk - segít, ha megállsz és nincs motorhang, plusz kapcsolgasd a hangbeállításban az éjszakai-hangos-normál stb. kapcsolót, hogy melyik dinamikatartomány a legjobb neked és a hangszóróidnak.
És miért lenne anomália egy neutroncsillag körüli terraformálható bolygó?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.26. 14:06:49 -
#10805 Én attól őrülök meg hogy az srv radar annyira halk hiába trükközök hogy rettenet.ismerem a jeleket de azért hallani jobb lenne.viszont tegnap találtam 2 polóniumot útban hazafelé.illetve egy anomáliát is.egy neutron csillagtól -1200ls-re egy terraformable water bolygót. -
Janicsillagasz #10804 500MB/s? Aztapiszok..... Nekem jó ha 5 mega jön :D -
#10803 Nem hiszem hogy a netkapcsolat. Amikor 25ös netem volt akkor is ennyi ideig tartott. Most 500-as. Az elején gyorsabb valamivel a nagyobb nettel, amíg eljut a betöltési képernyőig, -
#10802 Ha a szükséges rendszerkövetelmény alján vagy, akkor az - nekem a minimumkövetelmény környéki laptoppal egy-egy nagyobb, bonyolultabb rendszerbe érkezve (40+ égitest) jó fél percet elszöszölt, most már csak a "normál" időt tölti. Ugyanígy sok idő volt a system mapba belépni akkor, ha rengeteg égitest van.
Amit youtubeon látsz, az nagyjából a minimum lehet, de ott is amikor már "kész" van mindennel, akkor is húzza az időt ki tudja mivel - valamikor 1-2 hónapja beszélgettünk itt róla, hálózati forgalom nincs (egészen minimális adatot küld-fogad), a proci és a gpu "pihen", tehát van egy alap várakozási idő, ami mindig van. Több lehet, kevesebb nem. -
Janicsillagasz #10801 Nekem a két csillagrendszer közötti "átlépés" a sok idő. Youtube-on nézve gameplay-t szinte mindenkinek csaknem azonnali az átugrás időtartama. Nekem jó 10 másodperc míg bent vagyok a hipertérben. Ezt mi befolyásolja? Talán az internetkapcsolat? -
#10800 Hát, ez a valami egy hold, bolygó, vagy csillag, és körülötte egy szép zöld kör jelzi az ütközési zónát... elég feltűnő dolgok ezek az űrben. -
#10799 Valaminek nekimehetek akkor.Ilyesmire tippeltem.Köszi! -
#10798 Nekicsapódsz túl nagy tempóval valami égitestnek, vagy megnyomod kétszer egymás után az ugrásgombot anélkül, hogy lenne beállított cél. Elsőre figyelmeztet, hogy túl gyorsan haladsz a kilépéshez, másodjára pedig "vészleállást" hajtasz végre, és akkor pörög.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.26. 12:46:14 -
#10797 Hypertérből miért sek ki néha?Kiírja,hogy fast safe to exit.Vagy valami ilyesmit.
Aztán olyan mintha ütköznék valamivel, és pörög a hajóm mint az állat.
Utoljára szerkesztette: PanzerWolf, 2016.07.26. 12:44:21 -
#10796 Csak a játék indításakor tölt egy kicsit kevesebbet, utána alig-alig foglalkoztatja a háttértárat, gyakorlatilag nem számít, hogy SSD-n vagy HDD-n van-e.
Az ugrás tempót érkezéstől érkezésig olyan 35-40 másodperc környékéig le lehet szorítani - teljesgázzal érkezve, rögtön ráfordulva a következő csillagra, és minden olyasmit lekapcsolva, ami nem kell, hogy akár scoopolás közben is tudj ugrani megsülés nélkül. De az 1 perc teljesen jó, ha azt stabilan tudod tartani - az 50 körüli ugrás óránként.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.26. 09:47:54 -
#10795 No nekem erre már nem volt időm, nem tudtam az elmult napokban játazani, örülök ha odaérek.
Viszont kiváncsi voltam, mivan ha ssd-re telepitem a játékkt, akkor rövidebb-e az ugrás, jelenleg egy ugráshoz tankoláysal fsd hutessel kell majdnem egy perc, ssd-ről tán gyorsabban tölt be. Számitásaim szerint kell még vagy 12 ora legalább mig odaérek. -
#10794 Köszi. Akkor azt még megpróbálom beszerezni :) -
#10793 Nekem a 4-es szintű upgrade huszonpár százalékot hozott (32-ről 42-re), az alacsonyabbak is 10-15%-ot hoznak, az máris 22 helyett 25 fényév, ami 1000 ugrásnál (22000 fényév) 3000 fényévet (majdnem 100 ugrás) "spórol" neked.
Ja, és egy apróság - redditen is sokan elrontják - nincs "c" Jaques nevében :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.26. 08:16:47 -
#10792 Én elcsesztem az időt, még mindig nem indultam el a jacquesre. Az anakonda megpakolva nekem is csak kb 20-22 fényévet tud. Viszont mérnököknél még nem jártam. Érdemes lenne a hajtóművet (legalább) feljavítani még ha nem is a max szintre? Mennyit lehet nyerni ezekkel a módosításokkal? -
#10791 Majdnem 17, Dzsini kb azt rakta itt össze (most nem tudom pontosan, talán a power distributor még eggyel kisebb). Azért lehet haladni, így a nyárban csak sötétben kezdem el pár órára, de másfél nap alatt még így is lenyomtam 3000-et. Csak jöjjön egy esős nap, egyből oda is érek XD Második fordulót azért nem tervezek.. -
#10790 ezt nézve még annyi sincs megpakolva - persze ez csak tipp, hogy kb. milyen felszerelése lehet, de sokkal többet egy Cutterből 640 tonna raktérrel nehéz kihozni. -
#10789 Mennyi az ugrod? Csak en megyek ilyen csekélyke 21-essel? -
#10788 Volt mission board már akkor is, amikor én arra jártam - 0/0 küldetéssel, de a CG-t biztos fel tudod venni ott is (és fel is kell venni, hogy beleszámítson!) mielőtt eladod a rakományt.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.24. 16:16:05 -
#10787 Na ennyi.