ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy vegyétek fel egymást Wing-társnak ha még nem tettétek, akkor talán Open-ben is mindig összerak.
Ha a bolygóleszállás azért működik neki (?) akkor a Horizons aktiválódott. Innentől kezdve 90% hogy user error lesz, valamit elnéz.
A kezdő Sidewinder alapból nem tartalmazza ezt a modult (vagy újabban igen? Nem hiszem.).
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
És ha valaki még nem szavazott róla és nincs még herótja a témától, egy pár gondolat Obsidian Ant-től a hajószállításról, és az abból következő dolgokról:
iSS!
A nyolcszögletű forma viszont ezt sugallja (eddig egyetlen dolognál se volt jelen, itt pedig eléggé hangsúlyos), és a játék fileokban van egy "UnknownScout" nevű felszíni pont - ebből a kettőből sokan úgy gondolják, hogy ez az lehetett.
Akkor mégiscsak Thargoidok lesznek ?
Kiesett pár nap a topicéletből és a játék világából is 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.09.08. 15:44:33
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
??? Ezt hogyan lehet még értelmezni? Mérnökök előtt is ugyanúgy játszott mindenki, azonos lehetőségekkel. Most meg már nem így játszunk. Élveztük így is, úgy is. A játék folyamatosan változik, fejlődik...Ez a hajó teleport/nyomtatás/varázslás (kinek mi tetszik) is csak egy ilyen új feature, amit majd meg fogunk szokni. Akár korlátos lesz, akár nem. Én csak abbéli véleményemet fejeztem ki, hogy míg korlátos verzióban sok játékos ezt kényszernek fogja érezni, addig fordítva ez nem így van. Erre alapoztam a döntésemet is, szavazás ügyben.
"leírom újra, hátha most eljut a célig: nem az időkorlát ellen vagyok"
Én igen...<#heureka>#heureka> <#kacsint>#kacsint>
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.09.08. 14:56:11
További szép napot!
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.09.08. 14:35:58
De amúgy értelmezni te sem tudtad amit írtam, mert nem az időkorlát ellen vagyok.
Számodra, de rajtad kívül még játszák ezt a játékot párszázezren. :-) Legfőbb érv pedig az -és ezért szavaztam én is az időkorlát ellen-, hogy míg időkorlát nélkül te játszhatsz kedved szerint úgy, hogy 25percet vársz a hajóra és addig nézelődsz valahol, addig fordított esetben ez már nem működik! Vagyis míg a korlát nélküli megoldás senkire nem kényszerít rá semmit, addig a korlátos pont ezt teszi!
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Most a szavazás miatt külön jó volt, hogy átrágtuk magunkat ezen, szerintem sok mindenkinek sok minden a "helyére" került a témában.
Persze pont jó volt ez így időtöltésnek, így tulajdonképpen meg kell köszönnöm a hozzászólásaid.
Saját véleményem amúgy az, hogy valószínűleg nem sok frissítés kell ahhoz, hogy mindenhol minden fegyver, alkatrész (akár minden hajó - esetleg birodalmi és föderációs kivétellel) kapható legyen - mármint ahol van shipyard/outfitting, mert az is elég "felesleges" időtöltés, hogy egy külső weboldalon kell keresgélni, hogy hol lehet 6A FSD-t kapni, elbattyogni odáig, ideális esetben LYR rendszerben, hogy kedvezmény is legyen, stb. Van elég "értelmesebb" timesink a játékban, ez egyre kevésbé lesz fontos, és egyre inkább csak egy mellékes kellemetlenség.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
De még az első esettel is baj van: ha így lenne, MINDEN árucikk szállítmányozása értelmét vesztené a rabszolgákon kívül! Meg ahogy mondtam: akkor miért nem lehet (jó pénzért) AKÁRMILYEN hajókonfigot megszerezni?
És ha ez a technológia tényleg így létezne ahogy állítod, egyáltalán hogy merül fel a távolságarányos érkezés egy szavazás keretein belül??
Mondom: nem kell belemenni, mert nincs vége soha.
NEM különböztetnek meg módosítást és sérülést, és nem is kell foglalkoznod vele (bár pont ezt teszed most itt a topicban), mert amikor előállítják a hajódat, akkor pontosan ugyanolyan hajót kapsz kézhez, amit ott eltároltál. Ugyanolyat - nem ugyanazt. Te ezt nem tudtad, és eddig másképp képzelted el.
NEM ugrálnak a hajóddal keresztül a galaxison, és ha kipukkant a hajód se gyártottak a világban valahol egy hajót és hozták oda neked, hogy újra beleülhess. Eddig se működtek másképp a dolgok, nem hoztak be új dolgot. Te ezt nem tudtad, és eddig másképp képzelted el.
Egyetlen dolgot "fed homály", hogy milyen módon kerül vissza az escape pod a galaxisból a legutóbbi állomásodra.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.08. 11:58:09
Irányelv: a játék az játék, ne akarjunk mindent meg- és agyonmagyarázni, de ha lehetséges, ne hozzunk be újabb dolgokat, amik megint erre adnak alkalmat a hogyismondjam..."TÚL kreatív" elméknek...
A konkrét esetekre ezt most úgy kell(ene) alkalmazni, hogy bérpilóta vezeti a hajókat, és NEM KEVERJÜK IDE azt a titokzatos dolgot amit fedjen jótékony homály, hogy mi az az újjászületés.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.08. 11:45:38
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.08. 11:37:19
Inkább az a fura (ha már valamire ki szeretnél akadni), hogy hivatalos helyek képesek javítani a mérnökileg módosított eszközöket, hiszen azokon olyan módosításokat végeztek, amik biztosan áthágják a garanciát 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.08. 11:31:03
Úgyhogy bízom abban hogy ez csak túl sok idővel rendelkező játékosok ötletelése, de nem kéne terjeszteni...
Semmiben nem különbözik ilyen szempontból az, hogy ráfestettél egy vigyorgó onionhead logot a hajódra, hogy egy lézer végigvágta az egyik szárnyvéget, vagy hogy egy mérnök az egyik lézeredet elbarmolta, és az attól nagyobbat lő.
Ha kipukkan a hajód, akkor is létre tudnak hozni egy pontos másolatot az előző példányról, most is ugyanez történik.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.08. 11:11:32
Akkor minek vannak escape podok?
Akkor hogyan van olyan küldi hogy iktasd ki ezteg azt az embert?
Mert ha klon, akkor csak egy hajot pusztitasz el, ő maga még megmarad.
És ki ne használna klont ha lehet?
Sgival szerintem inkább mi magunk ülünk abban a hajoban.
"beszkennelik és bedarálják a hajódat (matéria lesz belőle másoknak), és helyben a raktáron levő matériából előállítják neked az ottani hajód pontos másolatát"
és
"a shipyardban a helyben rendelkezésre álló "üres" modellek tervrazai alapján nyomtatnak neked egy új hajót, ha épp azt vásárolnál"
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.08. 11:05:09
Vagy ha nem így lesz, máris megvan az olcsó javítás: elugrunk 4 fényévre egy másik hajóval, és magunk után hozatjuk a roncsot.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.08. 11:02:04
Vajon ez a "technológia" hogyan magyarázza meg azt, hogy az ideteleportált hajó (vélhetően, még nem tudjuk) olyan sérülési fokon lesz, amin letettük távolabb? Direkt elrontják, meg megkarcolják a fényezést? Ugyanmár...
Szintetizáláskor a begyűjtött matériákból "nyomtatsz" ágyúgolyót.
Limpet indításkor a limpetmatériából "nyomtatsz" egy collector / prospector / akármilyen limpetet, amire épp szükséged van.
Vadász indításakor a vadászmatériából "nyomtatsz" egy vadászt, amelyiket utána irányíthatsz, vagy rábízhatod a felvett pilótára.
Minden állomáson (még outpostokon is) van "hajónyomtató", akik kipukkanáskor a hajómatériából létrehozzák a hajódat, a biztosítás ára pedig állja a matériaköltségeket. Ezekkel gyártják a helyi rendőrök hajóit is, hiszen azok kvázi kifogyhatatlanok.
Most ezt a hajónyomtatót teszik használhatóvá hajómozgatási célból a nagyobb állomásokon, ahol a költséget a pénzed mellett azzal állod, hogy az indulási helyen beszkennelik és bedarálják a hajódat (matéria lesz belőle másoknak), és helyben a raktáron levő matériából előállítják neked az ottani hajód pontos másolatát (így tudják biztosítani, hogy a mérnöki módosítások, és a festés, a matricák is ugyanolyanok maradnak - még a sérülések is).
Emellett a shipyardban a helyben rendelkezésre álló "üres" modellek tervrazai alapján nyomtatnak neked egy új hajót, ha épp azt vásárolnál. Nincs sehol raktáron 150 Anaconda.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.08. 10:38:53
A hajó újragyártása az, ami kérdéses. Bár ha azt nézzük, hogy ha egy állomáson van egy fajta hajó, akkor abból végtelent vehetsz, akkor én ezt úgy képzelném el, hogy a legyártás sem telik hosszú időbe, egyszerűen olyan hajókat gyártanak, amilyen tervrajzai vannak az állomásnak. Mivel te mindig egy állomáson ébredsz a hajódban halál után, talán magyarázat lehet, hogy a saját hajód tervrajzait mindig lepasszolod az állomásnak dokkoláskor. Csak ötletelek.
Gondolom akkor akinek akkora törést okoz, az ha kipukkan kiszámolja hogy mennyi idő alatt épitenek neki egy ugyanolyan hajot, a benne lévő összes materiallal, és mennyi idő egy uj klont legyártani, es kivárja a menüben, majd utána lép csak be, mert kiesik a szerepéből.
Olyan felesleges ezen rugozni.
Legyen instant, aztan akinek nem tetszik, az vár mig átül magának.
És ez a technológia élettelent létre tud hozni minta alapján, élőt nem.
Az escape podot pedig jótékonyan homály fedi 😊