ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez az alábbi agonizálás már tényleg elképesztő, de ha muszáj akkor vegyük sorra! :
Szó sincs a galaxis egyik végéből a másikba szállításról, a szavazásban az volt hogy 100 perc a BUBORÉK átszelése, ami tökéletesen egybevág a normál FSD technológia képességeivel. Jaques a nagy kérdés, de borítékolható, hogy vagy nem fognak onnan/oda vállalni ilyet, vagy SOKKAL hosszabb időbe fog kerülni, és irdatlan drága lenne. Tehát a dimenziókhoz hasonlóan még mindig nincs se térhajlítós hajtómű se semmilyen szuper-transzfer fantázia... Általunk nem vásárolható és nem vezethető giga-teherűrhajók vannak ahogy már írtam: Frontier-es Lynx Bulk Carrier & Long Range Cruiser... Én nagyon várom hogy be is teszik őket látványnak úgy mint a Frontier-ben. Ráadás: ha rajtam múlna, nem ezzel lenne megoldva hanem egy szimpla sofőrszolgálattal, de a csomagküldős módszert is elfogadom és értem.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Tegyük fel, te a galaxis egyik végében vagy, a másik végében meg egy másik hajód várakozik. Visszahívod a hajódat...innentől két módszer merül fel a hajód érkezésével kapcsolatban: 1. Delayed, 2. Instant
Maradjunk kizárólag a hajószállításos fantáziánál, zárjuk ki a teleportot vagy a 3D nyomtatást!
Késleltetés esetén -a példában- várnod kell mondjuk 1 órát a hajódra, instantnál csak pár másodpercet.
A képzeletbeli transzfer teherhajó kapcsán tehát két dolgot feltételezhetünk: 1. Nincs olyan hajtómű technológia amivel képessé válik egy komplett galaxis átszelésére 1 óra alatt,... 2. Van ilyen hajtómű technológia!
Első esetben nincs miről beszélni, mert ebben az esetben a késleltetés is marhaság és teljességgel irreális, hiszen hagyományos módon 1 óra alatt így sem szelhetné át a galaxist!
Marad tehát a második eset, ahol kitalálhatunk valamilyen fejlett, pl. térhajlításos elven működő hajtóművet, mely már képessé teszi a járművet arra, hogy pillanatok alatt a galaxis bármely pontjába eljuttassa a rakományát.
Ez esetben viszont szintén nincs értelme a késleltetésnek, hiszen így pár másodperc alatt is megérkezhet a hajó bárhová, vagyis sinám működhet az instant megoldás és még csak nem is lesz irreális! <#heureka>#heureka>
Oa akarok kilyukadni, hogy hiába cseréled le a 3D nyomtatós fantáziát egy szuper-transzfer hajó fantáziára, a gyakorlatban mindenképpen hibás lesz a logika, nem lesz valósághű a rendszer! Vagyis marad a végső megállapítás: Ez csak egy nyomorult _játék_! <#hawaii>#hawaii> Tessék ennek megfelelően kezelni!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"I was at the station THE ENTIRE DAY. Nobody rang the doorbell! ... yes fine, I'll pick it up at the depot, where is it? WHAT! That's over sixty light years away!"
"WHAT DO YOU MEAN MY SHIP FELL INTO A STAR !?"
"Your parcel is delayed due to: Civil War"
"Heverduduna? Why the hell did it go via Heverduduna? That's further away than where I left it!"
"Your ship was returned to sender. Reason: no one was avalible at address to sign for package."
"No, it was dented like that when we picked it up."
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.09.15. 09:50:25
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
A teleportnál NEM LEHET mögé normális magyarázatot csinálni, ha az lenne és nekem meg kellene próbálnom figyelmen kívül hagyni, az kb olyan szintű erőszakot jelente, mint ahogy a kényszerprostituáltak mantrázzák maguknak hogy "Ez nem velem történik, én nem itt vagyok hanem egy zöld réten pillangókat kergetek stb" miközben egy büdös zsíros emberkan d*gja őket.
És továbbra sem világos hogyha ezt belegondolod, akkor mi fájdalmat okozna ha instant jönne a hajo, és te gondolnád bele ugyanugy az utat.
De ezmár ényleg az utolso volt, amit a témára szánnék, mert kéne ide lényegesebb változás is, és akárki akármilyen elégedetlen is, azért csak tolja mindenki, az hogy néha elégedetlenek vagyunk mikor miért pedig tök természetes.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Csak találgatok: talán a lemodellezés nem volt a legjobb szó arra amire én gondoltam, arra hogy a grafikusok nem készítik el a szállítóűrhajók térbeli vázát, nem csinálnak hozzá textúrákat stb, tehát nem adnak ennek a különben nagyon jól ismert folyamatnak (hogy az NPC bárkába betolatnak a mi gépünkkel, aztán elindulnak felénk, végül kilépnek a mi rendszerünkben stb) általunk is körüljárható látványt, csak ennyi.
LOL!! <#falbav>#falbav> Ez már tényleg jobb mint egy StandUP! <#nevetes1>#nevetes1>
Nem magyaráztál el semmit, csak kijelentetted, hogy nincs dimenzión kívüli hajó és tkp. nincs is lemodelezve????, vagyis nem tudjuk hogyan teremnek majd ott a hajók! Ez semmiben nem különbözik attól, miszerint nincs lemodelezve a 3D nyomtató sem, csak elfogadjuk, hogy megtörténik a transzfer és kész. <#heureka>#heureka>
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
A konkrét kérdésre a válasz: a teleport az én (és 70%) élményemet TÖNKREBAS*ZA. Van még kérdés?
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.14. 20:41:13
Azabaj ti bizonygatjátok itt vértizzadva, én ezen közben jót derülök.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Tehát ha nincs lemodellezve, nem láthatod, akkor lényegében nincs, csak belemagyarázás, és ez elfér, ez nem rontja az élményt, de ha mást magyarázunk bele, ami nem fér bele, az elfogadhatatlan.
De részemről is lezárnám, tultoltuk már kissé a témát, bár legalább pörög a topic 😊
Engem mondjuk egészen hidegen hagy ez a hülyeség, az más kérdés, hogy néha _dióhéjban_ leírom a vélmeényemet a kérdésről, elvégre játékosként engem is érint.
Senki nem ül semmilyen lovon, tudomásul vettem a döntést, de továbbra sem értek vele egyet!
Csak ismételni tuom önmagam: Itt teljesen lényegtelen, hogy 3D nyomtatásról vizionálunk, vagy dimenzión kívüli láthatatlan szuperhajókról, melyek valahogy felkapják a hajót és valahogy elviszik valahova olyan sebességgel, ami nem létezik. Így is, úgy is hülyeség az egész. Ugyanakkor, időlimit nélkül kicsit pörgősebb lett volna a gém, ami sokak szerint ráfért volna annak ellenére, hogy ez egy ilyen műfaj. Na, részemről zártam a témát, sokkal fontosabb fícsörökre szarik a Frontier évek óta, azok jobban foglalkoztatnak. <#wave>#wave>
De tök felesleges erről már vitázni, mert ti is ugyanazt hozzátok fel nekem, amit én is fel tudnék. Szoval tök meddő a dolog.
Megnyugodhattok, nem ront bele a világképetekbe a dolog, várni kell majd, és a láthatatlan sérthetetlen transport egy másik dimenzioban az tökéletes magyarázat.
Ez a nem is létezett az E😄 hasonlat a hajók utaztatásához vagy teleportálásához képest... bocsáss meg, de teljesen ̶s̶z̶á̶n̶a̶l̶m̶a̶s̶ értelmetlen érv. Szóval most, hogy van ED, akkor most már minden menjek egy csapásra? Írtam: egy lövéssel pusztító fegyverek? Örök pajzs? Mert hát van ED, akkor miért ne lehetne? Egy kattintásra teleportáló hajók? Szóval érted azt, hogy ez azért sem stimmelne, mert akkor engem miért nem tudnak odateleportálni pikk-pakk egy adott rendszerbe, ha a hajómat igen? Mert ugye aki rinyál, az ezen is rinyálni fog.
Az meg, hogy így fogod fel, hogy én hülye kis retardált örüljek annak, hogy ilyen is van: nem, nem örülök, mert én eddig is elvoltam, mindenféle csodateleport, és szállítás nélkül, és te is, mert eddig nem hallottam itt senkitől, hogy nincs kedvem ugrálni 30-at, ezért ki is lépek. Na de azért, mert nincsenek ilyen mesebeli teleportok, nehogymár én legyek a hülye. Kéremalássan. ÉN itt a témát le is zártam, aki érti az érti, aki nem, az meg ezután sem fogja fel majd.
-a "nincs mérnök"-nek nem felel meg semmi
-mérnökök a kezdeti formájukban = taxizni kell
-mérnökök a mai formájukban = késleltetett hajószállítás
-mérnökök csak úgy puszira adnak mindent = teleportos hajó"szállítás"
Mellesleg minden példa sántít, mert a mérnöközés a kezdeti formájában egy olyan iszonyatos grindet igényelt, amihez képest a taxizás egy nagy nulla. Oda-vissza 8-as ugrótávval is egy-két óra alatt át lehet szelni a bubit, mi ez ahhoz hogy egyetlen blueprint teljesítése HETEKET vett igénybe?
Nekem a hajószállítás egyébként soha eszembe se jutott volna (valószínűleg nem is nagyon fogom használni), mert ahogy mondtam, az össz játékidő ELENYÉSZŐ részét teszi ki (úgy hogy van 8 hajóm amin mérnöközök, és mellette még pihen itt-ott további 3-4 db). Tehát nekem ez nem önszopatás, az viszont az lett volna mert teljesen tönkreteszi a felépített világképet, ha csak úgy ide-oda lehetne rángatni mindent.
Sőt. Semmit nemlehet felróni a játéknak, mert volt idő, hogy nem is létezett az E😄.
Érzitek hogy ez nem túl valid érv, hogy eddigse volt örüjjé annak ami lesz.
Értemén, meg nyilván megszokjuk majd, csak továbbra se értem mértkellett a 70%-nak az önszopatás, dehát ezvan.
Nefürgyé le!
Kéne egy lövéses fegyver is, nem? Amivel egy lövés egy hajó. Bármilyen. Akár capital is. Ha már vannak mérnökök, miért is szabjunk határt, legyen egyből teleport, egy lövéses fegyver, meg olyan k-warrant szkenner, ami felszorozza 100-al a bounty-t is, rendkívül hasznos lenne tényleg. <#banplz>#banplz>
Amúgy meg akinek nem tetszik ez az időlimites dolog, attól megkérdezném, hogy egyáltalán felfogja azt, hogy ez így is sokkal gyorsabb lesz mint eddig? Szóval ha nem tetszik, hogy van időlimit, akkor eddig hogyan játszottatok?
Nem lehetett volna instant, mert az a 3D print agyrémet jelentené, olvasd el a tegnapi termést...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.14. 13:35:04
Nefürgyé le!
Nefürgyé le!
Nefürgyé le!
Annál nagyobb ostobaságot nehéz a játékkal kapcsolatban mondani hogy "ha valaki akarja, játssza a teleport nélkül". Meg aki sír az időlimit miatt, nem veszi észre, hogy így is megkapta a taxizás idejének a felét ajándékba, de neeeem, amikor véletlenül nem nerf van hanem épp nyújtják a kisujjukat, akkor mindjárt be kell kapni az egész karjukat... Ugyanis az ő eredeti elképzelésük is az volt hogy legyen késleltetés, ezt csak MEGERŐSÍTETTE a szavazás. Tegnap is előjött ez a tévedés, többen fordítva ülnek a lovon.
--------------------------------------------------------------------
Na ilyen se volt még: CZ, lövöm az egyik LAWLESS hajót, robban, erre WANTED leszek!! W.T.F.?!?!?
A másik CZ furcsaság, egy ideje a WYRD rendszerben megérkezik egy FNS, de ahogy elkezdeném amortizálni, azonnal az ÖSSZES normál méretű hajó engem kezd lőni, és falkában jönnek utánam. Pont a fordítottja mint ami a minap volt, amikor senki sem támadott meg (csak elvétve).
iSS!
Kiléptem-beléptem hátha megjavul: közben lejárt az idő.
Kúrva anyád.<#mf1>#mf1>
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.09.13. 22:34:12
iSS!
Most meghozták a lehető legrosszabb döntést, mert nem döntheted el te, abban a játékban amiben egyébként te dönthetsz mindenről hogy játszod, és ez ami sokakat odaszegesz többszáz orákra.
Ennek tényszerűen egyik esetben sincs semi értelme. Lénygetelen tehát, hogy 3D nyomtatásról fantáziálunk, vagy kvázi dimenzión kívül kóricáló, láthatatlan szuper teherhajókról. "Ez csak egy játék" (ugye, ugye...LOL <#nyes>#nyes>), nem a valóság, soha nem is lesz az, és most sem az. Kapásból sorolhatnék neked jelenleg is aktív fícsöröket, melyek értelmetlenek. Az egy dolog, hogy ezeket már megszoktad, ezért nem tűnnek fel, nem zavarnak.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.09.13. 17:35:39
Ez viszont nem jó játékot hoz - ahogy már régebben beszéltünk is róla, igazából a játékban lehetne "olcsó anyag" - "közepes anyag" és "drága anyag", mert reálisan semmi többre nincs szükség, minden ezen túlit a játékosok igényének szolgálnak ki, azért színes, hogy színes legyen.
Többféle hajóra se lenne szükség, hiszen a "kis hajó" - "közepes hajó" - "nagy hajó" lefedhetne mindent, csak sokan szeretnek valami mást is látni, ráadásul valami hülye elgondolásból még korlátozásokat is raktak a különféle hajókra, pedig miből állna a "tökéletes" hajót létrehozni? Volt rá idejük bőven, hogy fejlesszenek.
És akkor itt jön elő már sokadszor az, hogy minden játék csak odáig "játék", amíg elfogadod a szabályait - legyenek bármilyen idiótán is kialakítva reálisan nézve. Onnantól, hogy elkezded szétszedni, egy pillanat alatt darabokra esik az egész - nem csak az Elite, gyakorlatilag minden játék. És így lehet bármennyi hajó egy állomáson, így lehet csodanyomtatás mellett űrruhákat szállítani, mert így van "értelme" az egész teljesen értelmetlen űr-westernnek, ami az Elite világa. Nincs ennél jobb válasz. Teljesen értelmetlen és logikátlan az egész lakott világ felépítése. Teljsen értelmetlen az egész technológiai történelem. Teljesen értelmetlen a "Pilóták Szövetsége" nevű titkos, végtelen anyagi forrással rendelkező szervezet, amelyik pénzeli a százezernyi pilótát azért, mert... miért is? A Birodalom grófnak és királynak nevez ki valakit azért, mert elvitt sok ezer tonnányi trágyát innen oda. A Föderáció admirális rangot adományoz azért, mert elvittél nyolcszázhuszonhat szerződést a szomszéd rendszerbe. Milliószámra hordják el a rabszolgákat egy pár tízezer főt számláló állomásról azért, mert egy ottani "cégnek" az a heppje, hogy ezért sok pénzt fizet ismeretleneknek.
Értelmetlen, mégis elfogadjuk, játszunk vele, és mindenki maga döntheti el, hogy hova teszi az "ez csak egy játék" pajzsot, és honnantól van az, amin jó esetben nevetünk, hogy mekkora hülyeség. Vagy egyáltalán tojunk arra, hogy mit mond a "lore", és játszunk - mert játék. És amikor épp nem játszunk akkor szórakoztatjuk egymást (pl. ma egész nap), hogy hol van a "lore" határa, amire te vagy én rábólintunk, hogy "ez elfogadható", és hol van az, hogy feltesszük a kezünket, hogy "ez már kicsit sok". Az egész játék világa alapjaiban teljesen értelmetlen, így ez az egész attól függ, hogy te magad mit választasz. Te ezt, én azt.
A modulokkal és hajókkal kapcsolatban írtam is múlt héten, hogy valószínűleg nem kell sok idő ahhoz, hogy megszűnjön ez a timesink a játékból, hogy kergetni kell az eddb-n a listát, hogy hol mi kapható. #11875
(szeretettel várom továbbra is a 48 változtatást)
*-Már most ez alakul itt a földön, hogy a készterméket helyben állítják elő, és az alapanyagokat szállítjuk csak. Ha a mostani fejlődést nézzük, akkor nagyon hamar nem lesz értelme szállítani semmit elkészítve, sőt, az egész raktározás dolog is nyersanyagokra fog vonatkozni.
Utoljára szerkesztette: Efreet, 2016.09.13. 17:24:55
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Clothing, Consumer Technology, Domestic Appliances, Evacuation Shelter, Survival Equipment, Ceramic Composites, CMM Composite, Insulating Membrane, Micro-Weave Cooling Hoses, Neofabric Insulation, Polymers, Semiconductors, Superconductors, Articulation Motors, Atmospheric Processors, Building Fabricators, Crop Harvesters, Emergency Power Cells, Energy Grid Assembly, Exhaust Manifold, Geological Equipment, Heatsink Interlink, HN Shock Mount, Ion Distributor, Magnetic Emitter Coil, Marine Equipment, Microbial Furnaces, Mineral Extractors, Modular Terminals, Power Converter, Power Generators, Power Transfer Bus, Radiation Baffle, Reinforced Mounting Plate, Skimmer Components, Thermal Cooling Units, Water Purifiers, Advanced Catalysers, Animal Monitors, Aquaponic Systems, Auto-Fabricators, Bioreducing Lichen, Computer Components, H.E. Suits, Hardware Diagnostic Sensor, Land Enrichment Systems, Medical Diagnostic Equipment, Micro Controllers, Muon Imager, Nanobreakers, Resonating Separators, Robotics, Structural Regulators, Telemetry Suite, Battle Weapons, Landmines, Non-lethal Weapons, Personal Weapons, Reactive Armour.
Ugye elég ennyi érv? Ráadásként minden modul mindenhol kapható kéne hogy legyen.
Tudom hogy a lore-mániások 100%-ban mindent meg akarnak magyarázni, és sosem lennének hajlandóak felemelni az "ez csak egy játék"-pajzsot. Ezért sem tudsz megfelelni arra hogy:
"Egy állomáson ugyanúgy van raktáron végtelen Anaconda, ahogy végtelen CMDR tud egyszerre bedokkolva lenni. <...>"
"De beszélj inkább arról hogy mi a 3D nyomtatós magyarázat arra hogy egy állomásra egyszerre hatmillió hajó is le tud szállni."
"Továbbra is várom: hogyan lehet leszállni a 3D-nyomtatóra...vagyis az állomásokra egyszerre sokan?"
Tudom hogy ez játszódik le nálad:
1.: lázas kutatás az emlékek közt és a guglival, hol volt erről már szó. Kiderül, hogy sehol, ekkor:
2.: lázas igyekezet saját kútfőből legyártani a magyarázatot az aktuális lore keretein belül. Ez nem sikerül, ekkor:
3.: agyonhallgatás, figyelmen kívül hagyás.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.13. 16:44:42
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.13. 15:27:40
Jelenleg ott tartunk, hogy kemény kerámiákat, fémeket (alumínium, acél, stb.) is lehet "nyomtatni", és már működő mechanikus gépeket (sőt áramköröket, forrasztás nélkül) nyomtattak, és több autógyár foglalkozik azzal, hogy pl. a motorblokkot, sebességváltót, és akár a teljes járművet teljesen nyomtatással készítsék el, mert már most úgy néz ki tartósabb, erősebb eszközöket lehet nagyon gyorsan előállítani, nincsenek veszélyes feszültségek, egyebek az elkészített termékben, nincs anyagveszteség és hulladék.
A nemzetközi űrállomásra már 2014-ben feltelepítettek egy ilyen nyomtatót (jelenleg műanyagost), mert sokkal olcsóbb és egyszerűbb az alapanyagot felküldeni és tárolni, és fent az aktuálisan szükséges szerszámot, alkatrészt előállítani abban a pillanatban, amikor épp szükség van rá.
A 3d nyomtatás - becsületesebb nevén "additív gyártás", hiszen nem lefaragjuk a felesleget, hanem hozzáadjuk a szükségest - alig 30 év alatt eljutott a kísérleti, laborfázisból a kereskedelmi forgalomban használt, igény szerint tömegesen, gyorsan, olcsón gyártott eszközökig.
További előnye, hogy csak az alapanyagot kell (kis helyen) tárolni, nem a készterméket. A késztermék előállítható gyorsan akkor, amikor szükség van rá. Ráadásul mivel nincs semmilyen öntőforma vagy egyéb szerszám, ezért nagyon rugalmasan módosítható a késztermék (akár színekben, akár formában is - pl. művégtagok), és a szerszám előállítási költsége is kiesik a gyártási költségekből. Ráadásul egy gyártóeszköz tetszés szerinti változatosságban tud gyártani, nem kell azt csinálni, mint például autók esetén egy gyártósort dedikáltan kijelölni X vagy Y eszköznek.
Összefoglalva jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy ez egy jól járható jövő a gyártás terén, és valahol teljesen érthető, hogy a mostani scifik ezt használják fel a jövőképük kialakításában. Persze lehet, hogy lesz ennél olcsóbb, egyszerűbb, kényelmesebb gyártási mód (nanorobotok?), de azt még nem tudjuk. Olyat még nem gyártottunk, de elvileg 3d nyomtatással lehet ilyen apró méretben szerkezeteket előállítani.
És hogy hol alkalmas egy repülőgép felépítésére? Most még sehol. Egyelőre "csak" egyszerű lőfegyvereket, repülő drónokat és autót (alkatrészenként) készítettek velük.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.13. 15:14:33
Én kérdeztem előbb:
"Egy állomáson ugyanúgy van raktáron végtelen Anaconda, ahogy végtelen CMDR tud egyszerre bedokkolva lenni. <...>"
"De beszélj inkább arról hogy mi a 3D nyomtatós magyarázat arra hogy egy állomásra egyszerre hatmillió hajó is le tud szállni."
"Továbbra is várom: hogyan lehet leszállni a 3D-nyomtatóra...vagyis az állomásokra egyszerre sokan?"
A többieknek mindegy, és nem is fog "hiányozni", hogy nem azonnali az átvitel, hiszen nem is tudják, hogy lehetett volna másképp.
Mivel nem volt részvételi elvárás, így 1 szavazat is "ügydöntő" lehetett volna 😊 Mindenki kapott emailt, és 1 hét volt arra, hogy elvonszolja a böngészőjét a weboldalra, bejelentkezzen és rábökjön valamelyik lehetőségre.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.13. 13:54:16
Úgyhogy szoksá szerint orbitális hülyeséget csinált a Frontier ezzel a savazással!