23609
1418743729.jpg
  • RJoco
    De nagyon jó ez a táblázat.
    Épp azon gondolkodtam, hogy a hosszú út után milyen szállítóhajót vegyek nem túl drágán.
    Erre látom, hogy a Python lesz a legalkalmasabb, csak kicsivel marad el raktérben a Type-7-től, viszont elvileg nagyobbat tud majd ugrani. És ha már úgy is megvan, akkor nem is kell vennem, csak átfittelnem.
  • MerlinW
    Kondánál semmi sem tud nagyobbat ugrani. Másodi az AspE. Itt látod a tuning nélküli értékeket. A tuning meg ugye minden hajón százalékosan emeli, tehát irreleváns.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.30. 01:18:40
  • RJoco
    Ezt jó tudni.
    És a Federal Corvett-tel mi a helyzet?
    Ha jól tudom, akkor az kicsivel nagyobb, mint az Anaconda. És drágább is...
  • MerlinW
    ~50-51 fényév a maximum ASP-vel fegyverek és pajzs nélkül. Anakondát lehet 60-ig feltornászni.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.29. 23:46:57
  • RJoco
    Tuningolnom kellett volna még az Asp FSD-jét.
    1 óra alatt teszek meg kb. 1000 fényévet. És akkor csak a központi napot szkennelem és ugrom is tovább. Pedig jópár még senki által nem látogatott rendszerben jártam már és fogok is asszem.
    De ez így is 44 órás út lesz összességében.
  • RJoco
    Ezzel a 'kocka' állomással eleinte nekem is nagyon meggyűlt a bajom. Aztán rájöttem, hogy amikor lock-olva van, akkor a HUD-on (bal lent) kis nyilak mutatják rajta, hogy merre a bejárat. Azóta nem nézegetem annyit a seggét :)
    Van egy hosszúkás állomás is, aminek nincs gyűrűje, na annak is sikerült egyszer meglelnem a seggét.

Nem tudom, hogy jelenleg hogy áll a kereskedés, én azzal szedtem meg magam anno. Kell egy vagy kettő, de közeli jó rendszer, ahol az állomások közel vannak a központi naphoz és vinni is, hozni is tudsz anyagot.
    Ilyen helyek keresésére vannak különböző kereső oldalak.
    Egyik ilyen oldal, ezen sokminden van, nem csak kereskedéshez.
    Másik ilyen oldal.
    A Sidewinder-t érdemes hamar Cobra-ra cserélni, ha továbbra is kereskedni akarsz, akkor meg a Type-6 ajánlott. Én azzal szedtem össze a pénzt az Asp-mre. Asp-vel meg kb. akármit csinálhatsz már. Persze semmiből sem szabad túlzásba esni, max a felfedezésből, azt bírja minden mennyiségben.
  • RJoco
    Hát nem semmi, az egyszer biztos.
  • Dzsini
    Nem egy utolsó látvány - ehhez kell egy agyonmódosított exploraconda és pár szerencsésen elhelyezkedő neutron :)
  • Norbertboy
    Gondolom te rögtön tudsz mindent!

Lényeg, hogy már megy.
  • TokraFan
    Egyetem nem kell, de szvsz az rendesen rekord gyanús, amikor 2 órán át dokkoltál be egyetlen állomásra.
  • Dzsini
    Sok pénzt mindennel lehet szerezni, abban különböznek a dolgok, hogy mennyit kell befektetni hozzá, illetve hogy milyen gyorsan keresed azt a pénzt.
    Eleinte a küldetés tábláról keresd ki az adatszállítós-futáros küldetéseket, azok viszonylag biztonságosak, és egész tűrhetően fizetnek - ezek jók lesznek ahhoz, hogy jobban belerázódj az általános közlekedésbe, és mondjuk összeszedj egy Viperre vagy Cobrára valót. Utána mehetsz kereskedni, felfedezni, lövöldözni, bányászni - amihez csak kedved lesz.
  • Norbertboy
    Már simán dokkolok :) Nulla szimulátor játék után, szal mégsem kell ehhez egyetem :)

Hogy tudok viszonylag sok a pénzt keresni? Mit ajánlanak az öreg motorosok?

Persze még nem minden tiszta a játékban, sőt, de legalább nem töröm össze az űrhajóm.
  • TokraFan
    "Off:TokraFan te csinálod a subnautica magyarítást?"

OFF
    Eredetileg én kezdtem el de már nem én csinálom, mivel mint kiderült, párhuzamosan fordította egy másik társaság is, akik viszont közben felvették a kapcsolatot a fejlesztőkkel is. Így bár előrébb tartottam, de 90%-kos állapotban lezártam a saját fordításomat és az övék került be hivatalosan.
    ON

Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.12.29. 09:11:05
  • RJoco
    Nekem még mindig tetszik a dokkolás. Bár, ha lenne egy X3 szerű Docking Computer, akkor nem is gondolkodnék, hogy mivel landolok ;)
    Egyedül azt nem szeretem, amikor a bejárathoz teszi a leszállót. Annyi hely van, miért nem lehet a közepe-vége felé adni?
    Bár most már van rutinom benne, hogy merre keressem, de a felszállás még így is rizikós egy forgalmas állomásnál, simán belém jönnek, ha beemelkedem a kapuba :)
    A Docking Computer-t kipróbáltam, nem tetszett. Igaz, nincs is még L-es hajóm. A többit meg másfél perc alatt simán leteszem úgy, hogy 7km-ről kapom az engedélyt. Ha pont az állomással szemben érkezem SC-ből, akkor 1 perc is elég.

És úgy vettem észre, hogy egy kicsit még rá is hagytak a pontosságra, mert korábban mindenképp kékben kellett lennie a landing pad-nak, most meg már pirosban, de közel a közepéhez is behúzza a hajót.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.12.29. 01:17:57
  • RJoco
    Hát a videó alapján nem játszhattál még űrszimulátorral. Legalábbis nem mostanában az biztos.
    És úgy nekiállni ennek a játéknak, hogy egy videót nem néztél meg és még streameled is...
    De, ha ennyire bejön, akkor kitartást és sok gyakorlást!
    Ha valahol elakadtál, akkor itt találsz segítséget :)
  • RJoco
    Nagyon jó az 5A-s fuel scope. Kb mindig fullon van a tank.
    Rendesen lebutítottam a hajót, így most 33 a max ugrótáv. Asszem csak jövőre érek Colonia-ra.
  • MerlinW
    Majd elmúlik a feeling az ezredik dokkolás után:) Automata.. ugyan már:) Egér/bill-el játszom és 120-as tempóban száguldok be a mailbox-on belugával (éppen hogy befér) :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.29. 00:36:12
  • BYpsilon
    Közel 28 évvel a C64-s verziót követően a Steam vásárnak köszönhetően most begyűjtöttem a játékot. Továbbra is meg van a feelingje, csak sokkal szebb. A sikeres manuális dokkolás élménye utolérhtetlen, bár itt elég hamar hozzá lehet jutni dokkoló computerhez. Anno nagyon meg kellett dolgozni érte. :)
  • nibron
    lehet ő a célközönség. gondolj bele mire "kitolja" lesz benne vagy 3000 órája. csak kitartás kérdése az egész.
  • Fenimor
    Először azt hittem hogy csak szívatod itt a népet, de látom hogy komolyan gondolod! Hát szerintem sem te vagy a célközönség. Próbáld ezt tanulmányozni! Jó tanácsként: Videót így ne tegyél fel, mert ezt belepörgetve is fájdalmas nézni! Remélem nem bántásnak vetted, hajrá.
  • nibron
    kicsit belenéztem. két perc alatt feldobtad a napomat. többek között eszembe jutott eddie a sas.
  • Norbertboy
    Nagyon vonz ez a játék, régóta gondolom rajta. Szal erőltetem! :-)

Off:TokraFan te csinálod a subnautica magyarítást?
  • macleody
    Kitartás :)
  • TokraFan
    Szerintem ne erőltesd!
  • Norbertboy
    Pedig megtanulom! :-)
  • TokraFan
  • macleody
    +1 :D
  • MerlinW
    Belenéztem, ez nem a te játékod:)
  • Amergin
  • Dzsini
    Sokat javítottak már rajta, a CV1 és a Vive már nagyon használható (én Viveon láttam pár percet - egy picit pixeles, de mozgás közben nem tűnik fel, és a szövegek jók).
  • RJoco
    Engem az érdekelne, hogy mennyire olvashatóak a feliratok a játékban. A DKII-vel sajnos nem volt valami szép, kis hajókat is alig lehetett látni, a szöveg meg olvashatatlan volt kb.
  • Dzsini
    Egy kis profi egérbillentyűs irányítás:
  • Dzsini
    Streameket nézve nem lehet belőle csak úgy kinézni, ők fel szokták billenteni vagy a homlokukra húzni ha valami mással foglalkoznak. Pont ez a lényege, hogy nagyjából kitölti a látótered, és nincs külső beszivárgó dolog.
  • s_andras
    Nálad az E:D + nálad az Oculus, szóval azt hiszem inkább MI kérünk TŐLED egy beszámolót hogy milyen Engem főleg az érdekel, ki lehet-e lesni belőle lefelé a billentyűzetre, mert hát azért néha látni kell mit nyomkod az ember...
  • AnarchoiD
    Hellosztok regen jartam erre , de a jezuska pottyantott egy oculust a fa ala szal filozok visszaterjek -e elitezni tolja vki vr-ben ? elvezetes ?

Van Oculus touch support az elitben ?
    Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2016.12.28. 03:04:54
  • s_andras
    FS, nem is kérdés. Ilyen hosszú utakon a tankolásnak abszolút elsődleges prioritása van.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Annaliza is Elit lett. Közben nemrég beadott három db haramdik jelöltet az arcgenerátor, akiket végül mind eldobtam. Az első után többé nem tudtam megnézni nagyban a fejeket, mert ha már mindegyik helyen van pilóta, akkor nem mutatja. Ezért amikor kicsiben úgy tűnt hogy egy csinosabb jött, kirúgtam, és ugyanez megtörtént a másodikkal is, viszont a haramdik csak a kis képen látszott jobbnak. Most kereshetek egy újabbat... Így jár aki válogat, de nem bánom, csak a legeslegjobbal érem be
  • RJoco
    Irány Colonia. 61M, ha visszaérek épségben. Már csak az a kérdés, hogy mit tegyek a hajóra. Még egy kabint, amiben, ha mázlim van, akkor még pár embert el tudok vinni Colonia-ra, ami esetleg +20-30M vagy 5-ös Fuel Scope-ot, amivel viszont 410 kilót tudok tankolni a jelenlegi 170 helyett. (És ezt a 170-et sem tankolhatom sokáig, mert túlmelegszik a hajó.)
  • s_andras
    Már nincs a listában...
    Ilyenkor de jó lenne ha valahová a végtelenbe tennék a lezáró mennyiségi korlátot... :S
  • Dzsini
    Akinek van egy kis szabad ideje a karácsonyi ajándékos CG-be szálljon be legalább 1 fuvarral (outpost méretű az induló és a célállomás is, max közepes hajót fogad), minden résztvevőnek Chrome Eagle festést fognak adni (plusz 1 millió körül van a legalsó szint, úgyhogy még az is jól jöhet).

Nincs már sok hátra, én is csak most olvastam.
  • Zozo76
    bekes, boldog karacsonyt minden urvandornak! :)