23609
1418743729.jpg
  • RJoco
    Köszi!
    Ez szuper! :)
  • ChuckYeager
    Buèk!huh most láttam egy Star Citizen videót,ha ez egyszer megjelenik az Elite csak egy emlèk marad!nagyon kemèny! Az látvány,az a szabadság!!bocsi
  • Zozo76
    a kis fekete lyukaknal mi a helyzet ha belemegyek? keresztulmegyek rajta siman vagy atlok egy masik helyre a galaxisban?

sajnos meg mindig a buborekban toketlenkedek egy asp explorer-re koldulva...
  • Dzsini
    A játék supportja sokszor nagyon barátságos és segítőkész, alkalmanként egészen egyedi kéréseket is teljesítenek - a linkelt játékos megkérte őket, hogy születésnapjára teleportálják el egy rendszerbe, hogy megnézhesse a galaxist "kívülről".
  • RJoco
    És hogy? Nekem ez túl angol...
  • RJoco
    Hát én csak ritkán megyek nagy távokat, de akkor 8-10 órát vezetek. Évi 10-12 alkalom. Sajnos nincs olyan jó székem, mint a kocsiban az ülés. Pedig az nagyon hiányzik és erősen gondolkodom rajta, hogyan lehetne jól a szobába varázsolni egyet.
  • Dzsini
    A központi egy villanás alatt ropogósra süt, ha túl közel mész hozzá.
  • etniez
    Ha belemész, meghalsz? Kicsiken simán át lehet menni.
  • Dzsini
    Ez se rossz megoldás :)
  • Amergin
    Na megfejtettük, hogyan lehet oda eljutni...
  • Dzsini
    A fekete lyukak nem veszélyesek (kivéve a Sagittarius A*, a központi óriás - az megesz reggelire). A neutronok és a fehér törpék veszélyesek.
  • etniez
    Nekem a coloniás út közel 70 milliót hozott, pedig csak odafelé térképeztem, de akkor rendesen. Fekete lukak, neutron csillagok és földeket fedeztem fel.
    Ha feltuningolom az FSD-t, akkor kimegyek majd megint. De egyelőre nincs játék, majd csak hetedikén megyek haza, addig viszont szívesen olvasom a ti hozzászólásaitokat.
  • etniez
    Hehe, mikor időre jöttem vissza, akkor volt hogy 12 órát nyomtam egy kaja és néhány pisi szünettel.
    Lehet azért bírom, mert az életben is sofőr vagyok, néha hat órát megyek igazi forgalomban....
  • etniez
    A fekete lukas parát átérzem, de nyugi. Nem történik semmi, én kipróbáltam véletlenül :)
  • RJoco
    Az a baj, hogy 12-es First kabin van a 6-os helyen, ami 40 tonnát nyom, de csak 6 személyt viszek. De mostanában, ha elmegyek átfittelni a hajót, akkor változnak a fuvarok is. Főleg amit kinéztem magamnak. Már jártam így. Így inkább felvettem azonnal.
    Amúgy azért vállaltam el, mert el akartam vállalni, nem a pénz miatt, az csak plusz motiváció volt, hogy elinduljak.
    Majd egyszer fuvar nélkül is elindulok messzi útra és akkor nyugisabban tudok haladni, felfedezni. De az nem mostanában lesz. Ha ezt letudom, akkor egy darabig nem fogom elhagyni a bubit. Bár lehet, hogy a játékot sem szedem elő, mert most minden más hanyagolva van.
    Viszont már tervezem, hogy az út után elmegyek pár rare körre a Python-nal, illetve még előtte az is kap egy kis FSD tuningot, meg Beam tuningot. És valamikor Allied-be kellene lépnem a föderációval is, meg a birodalomnál elérni a baráti szintet.
    Szóval rengeteg terv van, csak kevés az idő és energia hozzá.
  • Dzsini
    A pénzkeresés elég hamar másodlagossá válik, nem olyan tragédia összeszedni egy jó közepes hajóra és felszerelésre valót, vagy jobban ráfeküdve akár drágábbakat sem. Utána már az jön, hogy azt játszod, ami tetszik, nem azt, ami "jól fizet".

Amúgy kb. ezer-ezerötszáz fényév/órával lehet elég kényelmesen haladni egy felfedezésre felszerelt hajóval.
  • RJoco
    Colonia már csak 13 ezer fényévre. A 2 és fél óra repülés egyhuzamban viszont már veszélyes volt. Egyszer majdnem beleszálltam a napba. Úgy látszik kétóránként szünet kell.

@rogan99: Igen, én is elgondolkodom rajta néha, hogy 44 óra alatt mennyivel több lóvét lehetne keresni. De csak akkor, ha mázlim van és kifogok olyan küldit, ami 1-1,5 óra alatt hoz 14 millát. De ez ritka. És nem is szokta mindjárt az elején bedobni. Nekem meg sokszor csak 1 órányi játékidőm van egyhuzamban. És általában akkor dobálja a jó utakat, amikor épp kilépni készülök.
    Azért a 44 óra, az legalább 44*36 meglátogatott rendszer. Adott esetben több is lehet, mert úgy vettem észre, hogy kicsivel gyorsabb vagyok, bár néhány rendszerben azért többet is szkennelgetek, mint a fő nap. És a végén még mindig ott a 61M jutalom. Plusz egyes helyeken húzhatom a reput is a leadott rendszerekkel. Úgyis meg kellene látogatnom a birodalmiakat, mert, ha jól tudom, akkor a fő rendszerükbe még nem mehetek be.
  • rogan99
    Ettől függetlenül a 44 órát továbbra is mellbevágónak érzem. Ott motoszkál a tudat h 44 órát utaztam egy játékban és ezt az időt hasznosabban is el lehetett volna tölteni. Persze ez nem fog megakadályozni abban h 1x én is elmenjek oda:D
    Utoljára szerkesztette: rogan99, 2016.12.31. 13:43:54
  • rogan99
    Egyébként majdnem a végére értem az első felfedező utamnak és meglepően élvezetes volt. Elvittem egy felfedezőt a fiery sky baconhoz az orion systembe. Azért a látványért megérte az út ami nem is volt hosszú mert csak 1100ly-t keleltt megtenni. Igaz a rahedli lezárt rendszert amihez permit kell rendesen megszopatott oda fele is meg vissza is, jó nagy kitérőt kellett tennem h kijussak.
    Ha már ott voltam meglátogattam a környező nebulákat is, meg Bernard's Loop-ba is belenyaltam kicsit. Ide még visszajövök valamikor jobban körülnézni. Megtaláltam az első fekete lyukamat is:) Rendesen paráztam amikor a közelébe értem és elkezdett bevonzani:) Kicsit leizzadtam mi van ha elpukkanok és "hiába" volt a kirándulás.
  • Dzsini
    Föderációs rangok
    Birodalmi rangok
    Ha a reputációd 100%-on van, akkor keresni kell egy "szintlépős" küldetést - ez a megfelelő oldal jelével van ellátva (tehát érdemes föderációs/birodalmi területen nézegetni a küldetéstáblát), és valamilyen "navy advancement" vagy hasonló névvel van ellátva - van közöttük vadászós, üzenetszállítós, sokféle - felveszel egy ilyet, teljesíted, és megkapod a következő rangot, és lecsökken a reputációd, újra dolgozhatod fel.

Pilóták szövetségének rangjai - ezek pedig szép lassan emelkednek, a linken a fejlécekre nyomva el tudod olvasni, hogy melyik milyen módon (lövöldözés, kereskedelmi bevétel és felfedezési adatok leadásával)
  • rogan99
    Jobban átgondolva ha túl könnyű lenne eljutni coloniára csak egy hely lenne a többi közül. Szóval viszavonom amit mondtam:)
    Meg kicsit utánanéztem, ha gyorsabban oda akar jutni valaki és nem annyira szempont a felfedezés közben akkor ott a neutron highway ami kb felére rövidíti az utat.
  • ChuckYeager
    Nagyon szèpen köszönöm a kimerítő választ!ès pl mondjuk Veled,hogy lehet találkozni a játèkban?mikor kapok komolyabb küldiket?mert eddig elèg alap megbizások vannak!aa federal rank-om 100% on van mikor lèpek szintet?a harci,trader,exp level hogy emelkedik ès mi a nevük a szinteknek?köszi!
  • Dzsini
    Ez jobban magyarázza a szimbólumokat:

A lényeg: teli négyzet/háromszög - NPC , üres négyzet/háromszög - játékos.
  • Dzsini
    Emberi játékos az, akinek a neve CMDR-el kezdődik, és a radaron üres a jele:

A közösségi feladatok pedig - ahogy a nevük is mutatja - a közösség által közösen teljesítendő tennivalók, sokféle van közöttük - szállítós, vadászós, bányászós, felfedezős... a feladatok a galaxy mapon sárgával vannak jelölve, és minden mission boardon felül megnézheted, hogy épp mik futnak, és fel is iratkozhatsz rájuk, majd a feladatnál vázolt tennivalót teljesítve hozzájárulhatsz az eredményhez.
    Ezek általában legalább 1 hétig futnak, és minden valamilyen szinten résztvevőnek adnak valamit (hozzájárulás mértékétől függően), és a háttértörténet futását is befolyásol(hat)ják.
    Az ilyen feladatoknál nagyon sok játékossal találkozhatsz Openben, túlnyomó többségük barátságos, de mindig előfordulhat, hogy valaki azzal tölti az idejét, hogy egy jól felspécizett hajóval szétlövöldözi a gyanútlan játékosokat :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.12.31. 08:16:26
  • Dzsini
    A számok a méretet jelentik - egy-egy modulhelyre maximum akkora méretűt lehet betenni, vagy kisebbet. Pl. egy 5-ös modulhelyre 1-5-ig rakhatsz.
    A betűk pedig nagyjából a méreten belül a teljesítményt jelzik:
    Az E a legalacsonyabb szintű, az A a legmagasabb, a C a középső. A D kategória a "könnyű" változat, ami tömegre és integritásra is kisebb (sérülékenyebb), a B kategória pedig a "nehéz" változat, ami nagyobb tömegű és strapabíróbb.
    A Coriolis oldalon egy hajót kiválasztva tudod a modulokat próbálgatni, és azonnal látod, hogy mi közöttük a különbség, milyen hatással vannak a hajódra.
  • ChuckYeager
    Kèrdès:a felszerelèsnèl az1-5 ès ABC számozás kb mit takar?

Ès openben hol vannak az emberi játèkosok?Hol látom azt,hogy nem npc?Ezek a Comunity mission-ok mik?

• Dzsini
    Keress rá a "Beagle Point" nevű rendszerre :) Itt az EDSM-et használó látogatók listája (én a negyedik oldal alsó harmadánál vagyok, ez év július 23-án)

A felfedezés ugyanúgy egy játékmód, mint a többi - és nem ritka, hogy néhány száz órát eltölt az ember rendszerről rendszerre járva, nézelődve, felszíneken kóborolva. Van, akinek nem agyrohasztó dolog :)
  • RJoco
    Nem beteg, ez van. És csak 22 ezer fényévre megyek. Sajna csak 1-es szintű a tuning az FSD-n. De most már megvárom, míg jön a patch és kiveszik az egyéb alapanyagokat a fejlesztésekből.
    És tényleg nem unalmas. Bolygótól bolygóig menni az unalmas.
    A legrosszabb az ugrási idő. Azt a net határozza meg, ami nálam szeret vacakolni, így néha kicsivel hosszabb, mint kellene lennie.
  • RJoco
    Áááá, tegnap éjjel még kicsit felfedezgettem a naphoz közel. Főleg a gázóriásokat szeretem, azok megvannak 800 Ls-ről is.
    Igaz, hogy így nem is ugrottam 27-nél többet 1 óra alatt.
    Délelőtt siettem, csak a napot szkenneltem. Nekem így van meg kb. 36 ugrás. Ennyi kell az ~1000 fényévhez.
    Bár mostanában csak átsuhanok a napok mellett full gázzal, tölt a scope amennyit tud. Előbb utóbb úgyis jön pár F egymás után, de az A a legjobb, ott simán megtankolom pikk-pakk, míg átérek mellette.
    Az ugrásnál sem várok már annyit, ahogy kikapcsol a scope, már nyomom is neki a Jump-ot. Korábban azért megvártam, míg lemegy 55% alá a hőmérséklet, de most sietek. Ha jobban akarnék sietni, akkor már akkor nyomhatnám neki, mikor a szkenneren a nap színe vörösről narancsra vált (eredeti színbeállítással játszom). Csak akkor még előfordulhat némi gőzölgés :)
  • Roger6
    Hidd el, az a 44 óra nem unalmas egyáltalán.
  • Amergin
    Javaslom menj bele a térképbe és üsd be a rendszert. Nézd meg mi történik.
    Próbáld ki.
  • rogan99
    Azért az a 44 óra beteg kicsit:) "feltalálhatnának" vmi kaput ami lerövidíti az utat, itt-ott elhelyezve egyet vagy vmi. 44 órán keresztül ugrálgatni agyrohasztó dolog. Ennyi idő alatt 3 játékot végig lehet tolni végig élvezve.
  • MerlinW
    A videón ott a térképnézet és rajta bejelölve a rendszer ahol vannak.
  • Amergin
    A térképen kívül esik az a rendszer, ahol vannak. Nem is enged olyan "mélyre" lemenni a térképnézet.
  • etniez
    A központi napot is ki fogod hagyni egy idő után :D
    Én visszafelé nagyon siettem, nem szkenneltem semmit már.
    Meg is lett az eredménye, fele annyit sem kerestem visszafelé, de fele annyi ideig tartott.
    Én ugrásban számoltam, kb 55 ugrás/óra volt a limitem.
    Legközelebb akkor megyek ki olyan messzire, ha sikerül 40+-ra felhúznom az ugrótávot. És ki fogom próbálni az fsd boostot is, de még nem vagyok gép előtt. Majd jövőre.
  • RJoco
    Akkor nem figyelted, hogy mit is írtam
    Nekem már van Python-om, ezért nem fogok másikat venni.
    Hacsak nem majd kíváncsiságból.

A szépség relatív. Szerencsére.
  • Dzsini
    Openben, ha számítasz arra, hogy beléd kötnek, akkor teljesen jogos - a többi szerintem inkább kényelmi dolog - pár perc plusz utazás, stb. Nekem nem érne ennyi plusz pénzt, hogy ha szét akarnak tépni, akkor széttépjenek, high wake-ezni NPC-k ellen el lehet még a T7-el is.
    Plusz 2.2.03-al a kamionok kapnak egy jó nagy hull buffot, úgyhogy nem fognak olyan könnyen szétesni - de a játékos grieferek ellen ha jön két Corvette és egy Cutter nagyjából mindegy.
    Ami valóban nagyon számít, az a medium méret, mert a következő legnagyobb közepes hajóba bő 100 tonnával kevesebbet lehet pakolni. Outpostoknál fontos lehet, a mostani karácsonyi CG például Outpostról Outpostra ment (bár ott inkább Aspokkal álltunk sorba az 1 szál medium platformra :) de jól eldumálgattunk addig is)

(plusz nekem a Python kinézete se tetszik, de az már legyen az én bajom)
  • nibron
    hát valóban kissé drága a python, de mivel eléggé univerzális jobban megéri. ha openben cg-zel és útban vannak a rosszfiúk, sokkal több az esélyed mint egy t7-el. a bubiban is vannak halott területek dögivel, és ott számít, hogy hány ugrásból teszed meg a távot. lehet, hogy az az 1 ugrás nem hiányzik, de nagyon. a python ráadásul sokkal jobban manőverezik, ezáltal sokkal élvezetesebb meg dinamikusabb az irányítása, és ezzel nem csak jobban érzed magad, hanem ténylegesen egy csomó időt spórolsz. gyorsabban tudsz a csillagról lefordulni, beállni a kövi rendszerbe stb. a fogyasztása is jobb kicsivel, ezért a scoopolás is teljesen okés. én pölö nem szoktam megállni tankolni, csak kicsit meghúzom a csillagot, az elég. és mégy csak nem is 6-os scoopot használok, hanem 5A-st. szóval részemről sokkal inkább egy python mint egy t7. veszélyes környéken a t7 egyébként is pukkadozik becsülettel, így az üzemeltetése még drágább is.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.12.30. 08:47:44
  • Dzsini
    Hát, a "nem túl drágán" kategóriánál a Python nem igazán játszik, szép meg jó, meg medium, de baromi drága. Ha kamionozni akarsz, akkor sokszor inkább egy Type7, az marhára nem számít a buborékban, hogy 5 vagy 4 ugrásból érsz el innen oda.
  • Norbertboy
    Köszi a tippeke, már kerestem pár ezret küldetéssel. Erről az oldalról hallottam. Elég összetett játék, azért lassan alakulni fog. Amúgy már régóta nézegettem a játékot, itt a fórumon kérdezgettem is róla. Sok videót megnéztem és sok live adását. Persze nekem csinálni más...

Eddig nagyon pozitív játék, megérte a pénzt! A kinguinon vettem féláron majdnem.