ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Itt van közösségi "kockáspapír" a #12289 -ben 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Amiga
Igen. :-)

Kezdettől azt szerettem benne, hogy gyakorlatilag igazi sandbox, a végtelen űr és Te. :-)

Emlékszem, mennyit güriztem, hogy összejöjjön a Panther Clipper ára. Meg hány kockás lapot írtam tele a legjobb trading route-okkal. Kockás lap ebből már valószínűleg nem lesz, de a kapitány végre visszatér a hídra. :-)

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Dzsini
Te ismered a régit - ilyen szempontból ez hasonló - nincs "sztori", nincs "ezt kell csinálni" - kapsz egy hajót, egy kis zsebpénzt, aztán csináld meg a szerencsédet. #12226

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Amiga
Király. :-)

Húsz éve csak egy álom számomra visszatérni az ELITE-be, el sem hiszem, hogy hamarosan valósággá válik. <#worship>

Dzsini
Elég korrekt tutorial küldetéssorozat (és youtube-on pár kapcsolódó tutorial video) van, ami megtanítja a leginkább alap dolgokat.

Utána pedig a játék elengedi a kezed, és hajrá, tied a világ.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.03. 14:25:47

Amiga
Ha minden jól megy, ma este boldog ELITE-kalandor leszek én is és az Amigás Frontier után végre visszatérhetek az űrbe ebben a csodálatos világban.
Igaz, Xbox-on, de a játék itt is ugyanaz. Tudnátok ajánlani valamilyen jó összefoglaló-oldalt, ahol az alapoknak egy kicsit utánanézhetek? Vagy a játék megfelelő oktatómóddal rendelkezik? :-)

MerlinW
Köszi😊 Az első mérnök már majdnem megvan - meglepetés - a bounty-s srác az😊

[merlinw.org]

Ok, köszi a válaszokat, ez érdekes.
Dzsini
Ja, és lassan érdemes behaverkodnod pár mérnökhöz, érezhetően javíthatnak pár eszközödön, és plusz célokat adnak a lövöldözés mellé 😊

Dzsini
keresgélésre, hogy hol mit kapni - máskor így egyszerűbb. És vásárláshoz ajánlott a Li Yong-Rui által uralt rendszerekbe menni, ott 15% kedvezmény van mindenre. Eladáskor pedig minden alkatrészt külön, és végül az üres vasat.

E-C-A a normál súlyú eszközök, D a "lightweight", B a "hardened" - és igen, nagyjából az A és a D a legtöbbször hasznos, belső cuccoknál azok közül, amik 0 tonnásak (pl. Fuel Scoop) a B is jó, mert nem sokkal gyengébb, mint az A, viszont sokkal olcsóbb.
(és a legnagyobb hajókra pár cuccból van 8-as 😊 )

buildről: szerintem nem kell a mirrored páncél, bőven elég a military - többet véd lézerek ellen, viszont fogsz bőven kinetikus találatot is kapni.
szenzorból szerintem elég a D, ha bent vagy a bunyó sűrűjében, annyira mindegy, hogy 2 kilométerrel messzebbre látsz...

fegyverekből csupa fix? ilyen jól célzol? a gimballed kicsit kevesebbet sebez, viszont van egy kis mozgástere - én szeretem a szimmetriát, 2 burst lehet, hogy kényelmesebb (vagy akár sima pulse, bőven jók azok is)

az egyik shield booster helyett egy Point Defence nagyon jól jönne, elég tisztességesen puttyogtatja le a rakétákat, nagyon hasznos

így hirtelen reggel álmosan ezek tűntek fel - majd jönnek a többiek, és még jobban ízekre szednek 😊

MerlinW
Átutaztam a fél galaxist (mármint komolyan, 5 órán át ugráltam érte), mire találtam Diamondback Scout-ot, de megvan. Útközben lőttem magamnak 12 millát a Viper-rel😊 Node a lényeg a lényeg, összeraktam egy ilyen build-et. Eleinte úgy gondoltam, hogy a modul rangok normálisan F-től A-ig mennek 1-től 7(?)-ig, de azt vettem észre, hogy ez nem így van😊 Mármint oké, hogy a B meg a C erősebb, mint a D, de 2-4x nehezebbek. Osztottam, szoroztam és az jött ki számomra, hogy alapvetően csak az A és D-nek van értelme. Persze a pénz nagy úr, így be kellett tennem pár C-t.

Jól látom a helyzetet?😊 (direkt nem olvasgatok wikiket, meg tutorial videókat/oldalakat). Van valami építő jellegű kritika a build-del kapcsolatban? Vadászat a cél, nincs rakterem.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.03. 03:55:53

[merlinw.org]

s_andras
Már megint az történik hogy harcolok egy háborúban és emiatt csökken a repum annál a frakciónál amelyik MELLETT vagyok. Akiket lövök, ott meg meg sem moccan. <#miaz><#fejvakaras>

Szerk.: ..ééééés lehet hogy azért mert felvettem jó sok küldetést is ezzel kapcsolatban, de mivel 3 órán át tűzszünet volt, néhány ezek közül lejárt?...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.10.02. 19:08:01

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

MikX
Azért egy box360 kontroller erősen javallott lesz szvsz, ha egy hotast nem is akarsz rá szánni.
Már kontrollerrel is erős előrelépés nem is ergonomiában, hanem könnyebben tudod használni a vertical thrustereket, meg majd flight assist off-on taktikákat, plusz közben powert ideoda kioszani

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Dzsini
Powerplay az végjáték, ha már nem tudod mire költeni a pénzed - ne foglalkozz vele egyelőre. Csak sokkal több ellenséges hajót szabadítasz magadra (plusz NPC-ket spawnol, és előnyt nem tudsz belőle ilyen korán csiholni)

Birodalmi rendszerekben kell küldetéseket teljesíteni birodalmi beállítottságú cégeknek, birodalmi bountykat leadni, ilyesmik. Ettől növekszik az elfogadottságod és a reputációd a Birodalomnál, és ha 100%, akkor meg fognak jelenni a "birodalmi előléptetés" küldetések - ezekből megcsinálsz egyet, megkapod az új rangot, és nullázódik a százalék. A harmadik rangig kell náluk eljutni.
(az ajánlások a wikin elavultak)

Ja, és repülésnél - főleg csatához - érdemes megtanulni és aktívan használni a flight assist kikapcsolását, jelentősen növeli a hajók mozgékonyságát.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.02. 18:15:01

MerlinW
Jaja, Imperial Courier a cél. Mit kell tenni hozzá? simán birodalmi rep-et gyűjteni? Illetve melyik frakcióhoz érdemes csatlakozni? Jelenleg még nem választottam.

[merlinw.org]

MerlinW
Én is bill egérel játszom, és nincs sok gondom. Kicsit szokni kell.
Bill kiosztást viszont szinte teljesen át kell variálni. Nálam pl így néz ki:

w - thrust forward
a - yaw left
s - thrust backward
d - yaw right

q - roll left
e - roll right

c - thrust down
space - thrust up
x - stop

egérgörgő throttle up/down
bal klikk - elsődleges tüzelés
jobb klikk - másodlagos tüzelés
ctrl - boost
shift + WAD - energiaelosztás, shift + S a balanszolt
tab - célpont befogás
j - jump
shift + j - free jump
shift + h - hyper jump
page up/down - radar zoom
delete - silent mode
home - cargo scoop
alt - free look
l - landing gear
n - fegyvercsoportok közötti váltás
y - flight assist on/off

egér beállításokban állíts be egy kicsi deadzone-t, illetve van egy kapcsoló az indikátorhoz, az is ajánlott.

kb ennyire emlékszem most így. Lényeg, hogy egy kézzel minden manőver elvégezhető. Kis gyakorlást igényel.

Ha sikerül lelőnöd 1-2 master/dangerous/deadly szintű AI hajót, akkor szerintem nem sok gondod lesz, tapasztalatom szerint "deadly" AI kilövéséhez igen aktív evade képességre van szükség, mindezt sidewinder-rel türelemre és kitartásra 😊 Persze nem kell ezt csinálni, ez a fajta kihívás csak az én kis Dark Souls által ápolt lelkemet simogatja😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.02. 17:01:27

[merlinw.org]

Köszönöm a választ!
KiruHoshino
Már régóta megvan a játék, de mivel billentyű + egér kombóval játszom. Kérdés, hogy így milyen esélyeim lennének harcban? Itt nem PVP-re gondolok.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Oké,nem láttam nem hallottam semmit!Köszi😊
MikX
Automata. Bekell célozni az ojjektumot, és közeledni. Méretétől függ hogy milyen messziről kezdi el.

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

MikX
Hát ez megvan, én akarok mindenből.
Van már pár a gyűjteményben.
Swinder, viper mkIII-IV, addler. Hauler, vulture, ferde, konda, dbx, asp, eagle.

A "Detailed Surface Scanner" automatikusan teszi a dolgát, vagy ott is kell valamit nyomkodni?
Roger6
Mondjuk lehet cél minden hajóból egy darab, és akkor jól jön 😊

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

MikX
Hát csak hogy probàltam. Nekem nem jött be, el nem adtam, ott porosodik valahol 😊

Dzsini
ha ilyen árkategóriáról van szó, akkor Fer-de-Lance

Egyik sem, ezekre elég valamelyik kisebb vadász is!
Harc, lövöldözés, fejvadászat -ra Anaconda vagy Corvette?
Roger6
A Vulture két large fegyverrel a legjobb RES hajó kezdőknek. Két Pulse-al pl. addig vagy kint RES-ben, amíg a kezedbe nem olvad a botkormány. <#nezze> Nem hogy nem egy árkategóira Ferdével, hanem a két véglet szinte. Pár millióból feláll egy fullos Vulture, míg Ferde 120+ millió amíg fullos, nem is értem mit keres egy mondatban a két hajó. <#vigyor3>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

MikX
Vulture? Eeh én egyszer vettem, azota se nyultam hozzá.
Nekem inkább ferde, bár az már nem az az árkategoria, de annál számomra nincs jibb hajo. 😊

Dzsini
Jó szórakozást! - Következő lépések lehetnek - ha kitartasz a bounty hunterkedésnél - a Cobra III, a Viper IV, a Diamondback Scout, az Imperial Courier (ehhez egy kicsit be kell haverkodni a Birodalomhoz, de megéri), és a Vulture.

MerlinW
No, vettem Viper MK3-mat, aztán össze-bounty-hunterkedtem 1,7 millió kreditet. Kemény, hogy 1-300k-t is dob egy-egy hajó. Python-okat nem bántottam, mert azok elől nincs menekvés, minden irányba lőnek😊 Vagyis bántottam őket, de csak miután k-scanner-el odacsalogattam a zsarukat és beaggrózták😊 Vicces a játék ezen része😊

[merlinw.org]

s_andras
Azért megnyugtató látni, hogy a pénz arisztokráciája már betette a patáját ide is (tacskó reklám)... <#shakehead><#action><#violent>

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
Javított videó
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Dzsini
2.2 hajóméretek:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Roger6
Sajnos meg kellene hogy öljek, ha elárulnám, hogy hol vannak értékes ércek. Szóval nem segítek. <#zavart1>

Ez ám a lelkesedés!
Ja és egy Thrustmaster Warthog szettre elkezdtem gyűjteni.Akarom!😊
Nem írtam ide kezdés óta 1-2 hete.Tudjátok mert teljesen rabja lettem a játéknak,aki játszik tudja.
Nem tudok mit mondani ismerősőknek csak,hogy eszméletlen nagy game!Egyik ismerősöm szintén berendezkedett rá,teljesen kész van tőle ő is😄
Ezt az igényességet amit ebbe bele tettek azt csak csodálni lehet.Ez nem elfogultság,még őszintén azt se tudom kik készítették de most utánanézek.

2 hét után kezdem megismerni az ALAPOKAT,hihetetlen.Más játékot ez idő alatt Platinázom lol
És kevés vagyok,kicsi vagyok egyszerüen érezteti velem😊Mikor haverral találkozok csak nézünk egymásra,hogy ilyen van??

Most Hauler-t vettem rá 1 napra találtam Adder-t inkább azt kellett volna😞
Bányászás is megvan de finomításba már elveszek.Osmiumot hajtom de nem tudom sajna,hogy lesz az nekem.Erre kis súgást esetleg meghallgatnám
Remélem a végleges változatban jóóóval lejjebb faragják a hajóelhozatal tarifákat, mert ez így a muhaha kategória!
MikX
Lehet hogy nincs, nekemsem, de azért mert eddig nem volt erre lehetőség. Ha lesz, akkor nyilván építek ilyet, ahol a jump nemszámit.

Dzsini
Egy kis rebalance:
Keelback:
The Keelback is a beefed up, fighter-capable trader, which is why (I believe in the next beta update) we're trying out a few changes: minor increases to hull, shields and hardness, as well as increasing a size 3 slot to size 4.

Type7:
* 40% increase to base hull value
* 30% increase to base shields value
* 20% increase in hardness

Updated slot sizes:
OLD: 2x size 2, 2x size 4, 2x size 5, 2x size 6
NEW: 2x size 3, 3x size 5 and 3x size 6
(így már többet visz, mint egy Python - lesz konkrétan értelme "kamionozni akarok"-on kívül 😊 )

Roger6
Igen, PP-t kihagytam én is, de arra is lehet használni a szállítást. 😊

Persze kicsúsztam az 5 percből, szóval még jutott eszembe ilyen is, hogy Powerplayhez is szét lehet pakolni undermine-ra fittelt hajókat az ellenséges powerekhez, vagy frekventált pvp-s helyekre is. Hm, ezzel adtál is ötletet a hajó könnyítéshez 😊

Nefürgyé le!

Nincs kihegyezett RES hajóm legkisebb FSD-vel, mert a legnagyobb van mindegyiken és hozzá grade 5 increased FSD range tuning. Eszembe se jutott, hogy valaki ilyen hajót csinál RES hacrra, de nincs kizárva. Úgyhogy akkor nekik tényleg talán használható lesz, én mondjuk így csak ritkán fogom. Kicsit önző voltam 😊

Nefürgyé le!

Dzsini
Meg este kilépés előtt átrendeled a flottát, és reggel ott várnak a hajók. Az idő egész "normális", kb. 400 fényévenként 1 óra + 5 perc

Roger6
MikX: Az árakra nem írtam semmit, az számomra is magas.

Oriza: szerintem az az értelme, hogy ha van egy kihegyezett RES hajód, amin a legkisebb FSD van rajta, nem kell azzal ugrálnod 200 fényévet 7 fényévenként. Vagy elküldöd a hajódat X rendszerbe, közben tudsz pénzt szerezni a másik hajóddal, vagy bányászni, tradelni, akármi. Pénzbe nyilván kerül, neked is fizet az ügynök, ha adatot viszel, vagy rakományt, vagy akármit, ez tök logikus.

A másik dolog viszont, hogy elhiszem, hogy 6 ugrással odaérsz 8 perc alatt, de utána még SC, aztán kiugrás SC-ből, dokkolás, az további 8 perc (vagy akár még több is), máris 16-nál vagy, amihez képest a 22 már nem is olyan vészes.

Ok, csak így mire jó? 😊 Pénzbe kerül, lassabb is, eléggé korlátozottak a felhasználás lehetőségei.

Nefürgyé le!

MikX
Ok, de az árak?
Ha az udőn nem is, de ezen valriáljanak, mert ez igy...
Van pénzem, de akkoris. 20 milliot sokkal jobb célokra is elkölthetném.

Roger6
Senki nem mondta, hogy gyorsabb lesz mint manuálisan, sőt, logikus, hogy nem az számomra.

Akkor buborékon belül ez a ship transfer így ebben a formában egyelőre kuka. Reméljük valamit még finomítanak rajta. 106 ly-re Corvette-ben odaérek 6 ugrással, nyugiban 8 perc alatt, minek vitessem 18 millióért 22 percig? Tegyük fel, hogy Maia-ig szeretnék menni, 70 perc lesz? Manuálisan megoldható 20 alatt...

Nefürgyé le!