23609
1418743729.jpg
  • s_andras
    "Konteo"... Azért annyi idekívánkozik, hogy minden emberi emlékben a legősibbektől kezdve nagy, dübörgő, fényes járműveket írnak le, amikben az "istenek" érkeztek, MECCCCSODA VÉLETLEN! és még csak véletlenül sem azt hogy leereszkedett egy kacsos-indás orchidea-tulipán
  • Gundark 1 1
    A dolog itt is ugyan az. Legyen idegen, lehessen ellenség, magyarán kelljenek neki az erőforrások/erőforrásaink, vagy éppen mi kajának. Egy solaris típusú bolygó vagy egy kalibán típusú csillag érdekes hely de pont nem lehet háborúzni vele :) Konkurencia kell nekünk amit lehet démonizálni :)
  • Dzsini
    Nehéz dolog, ahogy az általános ellenségképbe tartozik a "közös tudat" jellegű berendezkedés is. A rovaros dolog is abból jön, hogy látjuk, ahogy a hangyák, termeszek milyen félelmetesen hatékonyak, így azt könnyű kivetíteni. Plusz ahogy írod a játékélmény-design szempontjából jó, ha valamennyire ki tudjuk rá vetíteni magunkat, és látni a hasonlóságot az idegenség mellett.

Elvétve van egy-egy teljesen más jellegű dolog - Lem néhány regényében találni "nagyon más" dolgokat, amikkel nem is sikerül sokat kezdeni.
  • TokraFan
    Jó, de akkor mi legyen? Azért kell kiforgatni, mert eltelt 20év, és ami akkor, ott, azokkal a technológiai lehetőségekkel elérhető volt, az ma már lehet, hogy kevés. Jelenleg egy csészealj-tól azt hiszem a játékosok kisebbik része kapott volna sokkot, mert időközben ez a téma a konteósoké lett és inkább vált nevetség tárgyává, mint a félelmetes idegenek jelképévé. Ezt sajnos át kell hidalni valahogy a készítőknek is, elvégre a legfontosabb a játékélmény!
  • s_andras
    így van, pl WH40K génorzók. Kissé uncsi is már, ki kéne találni valami újat.
  • TokraFan
    Sok sci-fi lőtte már el a biohajó, organikus hajó témát. Ilyen volt pl. a Star Trek-ben a 8472-es faj, a Stargate-ben a Lidércek hajói, meg még számos más is.
  • s_andras
    Hö? Nem találtam én ki semmit, és nem is változott semmi, a régi doboz BELSEJÉRŐL sosem beszéltünk. Csak itt ti most annak drukkoltok, hogy a doboz alakuljon át ezzé a díszes kerti locsolófejjé
  • Dzsini
    Tedd azt hozzá, hogy mivel csomó mindent nem tudtál róluk (pl. biológiai tech.) ezért te valamit kitaláltál magadnak, és most derült ki számodra, hogy nem úgy van.
  • s_andras
    Teljesen rendben van minden, csak azt gyűlölöm amikor egy régi dolgot totálisan kifordítanak és átmódosítgatnak pusztán azért mert "muszáj" újítani. Jó ez meg szép, és nagyon idegenes, nekem is tetszik, csak ne ez legyen a jó kis klassz(ikus) régi stoptábla alakú cucc (és a "továbbfejlesztett" se..).
  • Dzsini
    A régebbi regény és novellák alapján egy ízeltlábú, nyolc karú/lábú sáska/rák/ilyesmi-szerű fajról van szó. Nem írnak sehol mechanikáról, arról volt (van) szó, hogy tisztán biológiai az egész technológiájuk.
    ott néz :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.06. 12:06:42
  • Gundark 1 1
    Nekem tetszik ez a design. Nyomasztó :) Látszik rajta hogy nem a miénk. Magáról a fajról van képünk hogy hogy néznek ki? Vagy egyfajta biomech entitás az egész mint a borg?
  • s_andras
    Most a "lebegés" szótól hasra kéne esni, mert azt a képzetet kelti mintha egy medúza lenne? Nem igazán találok semmi ilyesmit, és az elite wikik, amik számomra elég hiteles források, "csak" ilyeneket írnak:
    "Technology
    Thargoid technology is vastly different and in many ways far superior to established GalCop technology. The warships have no visible form of propulsion, neither from vented emissions nor engine exhausts, yet they are manoeuvrable and agile.
    The Thargoids are also superior in the use of advanced AI and remote craft, an area in which GalCop is sadly behind.
    Other fields of technology that the Thargoids are in advance of GalCop, include metallurgy, biogenetics, physics and weapons tech. Their hyperdrives and shield technologies are also superior."

Tehát egy kis "biogenetics"-től még nem lesz az egész hajó egy élőlény. Azt a két vonalat a régi hajók alján sem lehet megfeleltetni ennek a virágcsokornak

EFRM: aha, ilyen alapon kb bármiből lehet bármi, mondjuk gyufásskatulyából Lamborghini Huracán...
  • TokraFan
    Mindenképpen nagyon pozitív, igen!
  • Dzsini
    Egyelőre igen, de legalább megy tovább a történet - ami elég csúnyán elakadt a "nem lehet odamenni a felszínhez, ahol lennie kell valaminek" fiaskó óta.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.06. 11:55:53
  • TokraFan
    Viszont a eddigi videók alapján nekem úgy tűnik, ez egyelőre csak egy sima scriptelt hajó, minden esetben ugyanazt csinálja...Vagyis még csak a mézesmadzagot húzták el, nincsenek még benne a játékban szerintem...
  • Dzsini
    Mindenesetre tetszik-nem tetszik így néznek ki :)

Én eléggé biztos vagyok benne, hogy ezek a Thargoidok, túlságosan nyolcszögletű, és túl régen húzzák már a mézesmadzagot, hogy előttük bemutassanak egy másik fajt - egyes feltételezések szerint majd a Guardianok lesznek a "harmadik" faj, akikkel kapcsolatba kerülünk (a romok építői, mert az alapvetően más design, mint ez).
  • TokraFan
    Sokkal jobb az organikus megoldás, mert tübb lehetőség van benne. Nem lenne jó, ha tkp. az emberekéhez hasonló tech lenne, csak csészealj formában. A most látottak nekem sokkal inkább hozzák az idegen faj érzést, mint amit anno láttunk az Elite-ben (persze valószínűleg csak azért, mert azt lehetett egyszerűen megoldani, akkoriban elég sok tecjnikai korlát volt egy ilyen típusú játék előtt). Ezen most tényleg nem érdemes fennakadni! Minél "alien-esebb" a faj (legyen szó bármelyik fajról, mert még nem 100%, hjogy ezek Thargoidok), annál jobb! Persze ez szubjektív...
  • Dzsini
    Ami lényegesen különbözik az eddigiektől, hogy most már a fő mozgási iránya a forgástengely irányában van.
  • Dzsini
    élőben
  • MerlinW
    PLEIADES SECTOR OI-T C3-8 -> Aries dark region xu-o b6-3 közti ugrás esetén a legvalószínűbb a találkozás, de mint minden ebben a játékban ez is véletlengenerált esemény.
  • Dzsini
    - “Ah, yes. Thargoids. The race of sentient 'star ships' allegedly waiting in hyperspace. We have dismissed that claim..”
    - “The Thargoids are obviously just a myth. A convenient lie to cover Hudson's true purpose. A legend he is using to bend the Federation to his will.”
  • EFRM
    https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/4ypa80/new_wireframe_skins/
    ha ezt ismered - miert ne ismerned- akkro tudnad, hogy 2016-17ben egy thargi hajo nagyon ki lesz dolgozva, de oly modon, hogy felismerheto a elmult 30ev stilusjegyei alapjan.

sztem uber lett, te meg sokat picsogsz :D
  • Dzsini
    Nem biomechanikus. Nem ötvözött. Biológiai. A hajóik élőlények. Tudnak lebegni a witchspaceben. A mostani események szerint képesek a hiperűrből is kirángatni hajókat.

Egyelőre vizsgálódnak, ahogy a probeok is tették.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.06. 11:28:08
  • s_andras
    Aha biztos, nem olvastam. De ugye azért egy kis ötvözött biomechanikai technológiától nem fogunk egyenlőségjelet tenni a klasszikus hajó meg eközé amit kb E.T. növeszthetett otthon?..

EFRM: nem arról van szó hogy ez nekem nem tetszik, csak ez ne legyen Thargoid, ennyi.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.01.06. 11:25:43
  • EFRM
    azert mert neked nemtetszik, vagy nem vagod a csiziot, attol meg kurva jol megcsinaltak a thargi hajot es az a hang vaooooo
    frontier kitett magaert, este berugom en is az oculust es irany a hely...
  • Dzsini
    Nem új, már az első Elite idején, az eredeti regényben is említik, hogy a Thargoid hajók "élnek".
  • s_andras
    De az eredeti kinézetet használja, és az ős-Elite azért csak megtörtént, vagy már az se?... Az nem jó érv hogy az anakonda sem hasonlít a régi drótvázára, mert teljesen nyilvánvaló, hogy akkor régen a fém-csészealj volt a koncepció, akkoriban az organikus-szöveget még senki sem találta fel, az csak egy újabb divat (és marha nagy baromság mellesleg).
  • Dzsini
    Attól még sosevolt a világ szempontjából, tehát nem hivatkozási alap.
  • s_andras
    Attól még úgy néz ki.
  • Dzsini
    A Frontier FE idegen hajójában nem ült senki, azt már elég régen megmondták, hogy a történetnek az az ága nem történt meg (és itt is kitárgyaltuk már).
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.06. 11:11:47
  • s_andras
    Látom már hogy akkor ebből is visszafelé megmagyarázgatás lesz.. Nem tudom, hogy lehet a Frontier FE idegen hajóját organikusnak nevezni amiben éppen benne ülök, és baromira nem néz ki organikusnak hanem a jó kis 8-szögű csészealj, plusz ugyanazok a modulok vannak beleszerelve amit a saját hajóink számára terveztünk, tehát full kompatibilis is.
  • Dzsini
    Azt mindig lehetett tudni, hogy a Thargoid hajók gyakorlatilag organikusak - az, hogy régebben hogy néztek ki, kb. nem sokat jelent - nézd meg a Cobrán meg az Aspon kívül a hajókat, hogy mennyire hasonlítanak a drótvázakra :)

Az eddig megtalált roncsokból pedig nagyjából ezt a kinézetet ki lehetett következtetni.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.06. 10:56:35
  • s_andras
    Ez is gyenge magyarázat lenne, meg az is ha azt akarnák beadagolni hogy már az első Elite-től kezdve ilyenek voltak tulajdonképpen, csak akkor még nem lehetett ilyen részletesen megjeleníteni őket... Bízom benne hogy ezek nem ők, és majd lesz rendes Thargoid Warship is. Persze valahogy felturbózva.
  • Caliph
    na pont ezt akartam kérdezni hogy akkor ezek most Thargoidok? Mert nyílván fejlődhetett az ő technológiájuk is,és ezek lennének az új hajók?
  • s_andras
    Csak kár hogy ezek nem Thargoidok. Vagy átváltoztak virágkertészekké?
  • MerlinW
    Engem üres cargo-val is kirángattak a Hyades szektor környékén.
  • Dzsini
    Viszont sokkal gyakoribbnak tűnik, ha van UA a rakományban - ma megpróbálom én is triggerelni :)
  • Dzsini
    UA-t szállítgatva egész gyakorinak tűnik

... akinek van Palintól védett cargo rack, annak a hajót se kell lerongálni
  • Dzsini
    ... és az SDC nem lenne SDC, ha:

így kell:
    Kell Unknown Artefact, hagyni, hogy lesebezze az FSD-t, és néhány ugrás...
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.06. 08:22:19
  • Dzsini
    Mindenki azt tippelte, hogy csak 2.2.03-al jönnek, szép kis meglepetés :)