23609
1418743729.jpg
  • RJoco
    Ennyi ideig nem maradok és a Jaques állomáson se küldi, se fuvar nem volt, egy szál sem.

Ritka dolgot érdemes hazavinni innen? 2000 körüli áron megy, mennyit érhet 22 ezer fényévvel odébb?
  • Dzsini
    Igen, de ne célozd be a matériákat, hanem "üresen" engedd ki a collector limpetet. Ha nyitva van a raktered, akkor szépen sorban összeszedegeti a hatótávon belül amit tud, és bepakolja a rakteredbe.
    Ha becélzol egyet, és úgy küldöd ki, akkor csak azt az egyet hozza be, és megsemmisül.
  • RJoco
    Akkor 'normál' hibajelenséggel van dolgom, köszi!
  • etniez
    Tudja valaki, hogy lehet-e limpeteket használni arra, hogy a kilőtt hajókból beszedjem a materialsokat?
  • s_andras
    Vigyázz azzal hogy hurcolni akarod magaddal az adatokat! Jó mindig megszabadulni tőlük amint lehet! Van ott több párt is, akik a környező kolonizált rendszerekben vezetők (kutatási részleg, bányászok talán? stb), náluk is be tudod magad dolgozni, és a szövetséges állapot még jobb mint a baráti.
  • Dzsini
    Nagy mennyiségű térkép leadása után engem is mindig kidobált, szerencsére nem volt belőle semmi gond sose. De én is mindig jeleztem nekik.

Neutron highway van, féregjáratok nem lesznek. A Colonia lényege, hogy külön van, független a Buborék hülyeségeitől.
  • RJoco
    Megérkeztem Colonia-ra. Kétszer volt gondom a játékkal 10 percen belül.
    Először a fejpénzes résznél állt meg a játék, nem tudtam visszalépni az állomás menüjében. A panelokat és menüt elértem. Kilépés segített.
    Utána a térkép eladásoknál egyszerűen kilépett a játék. Ment is a hibaüzi a gazdiknak.
    A térképeim netto értéke kb 10M, de erre még rájön az újonnan felfedezettek extra pénze. Viszont nem adom el itt az összeset, csak barát szintig, ami meg is történt. A többi jó lesz később, mert úgy néz ki a visszaúton ugyanarra megyek, amerről jöttem. Fájnak a szemeim a napok szkennelgetésétől, az utolsó 3000 fényévben így is mindig valamelyik panelt néztem míg szkenneltem, hogy ne égesse a szemem. Így biztos, hogy nem esek kísértésbe.
    Elég sok játékossal össze is futottam itt. Nem tudom, mit lehet itt csinálni, talán csak jó kiinduló pont felfedezésre vagy bűnöző utasok vadászására?
    Meg gondolom bányászásra és van RES is, szóval lövöldözni is lehet éppen.
    Vajon lesznek féregjáratok, amikkel meg lehet majd gyorsítani az utazást ilyen helyek között?
  • Ryder159
    Nálam is van de csa csak nem jön érte senki :D
  • s_andras
    Nnnna, velem is megtörtént az esemény :)
    Elmentem begyűjteni egy UA-t a biztonság kedvéért, és elkezdtem eco módban haladni Merope felé.
    Ismeretlen hajó,
    ismeretlen "nyom",
    mindkettőből mindjárt 3-3 db.
    Ebben a rendszerben történt, és ahogy látszik, nem félúton rángatnak ki a semmi közepén, hanem 35ezer fénymp-re a központi csillagtól. Van rendesen rendszertérkép is.
  • elite84
    Na, akkor stimmel, és megnyugodhatnak a thargoid csatahajókban csalódottak, mert az még lehet akármilyen is
  • Dzsini
    Ez a fájlokban "unknown scout" assetekkel szerepel.
  • elite84
    A videók alapján szerintem ez nem a thargoid anyahajó, hanem csak valami felderítő hajó. Kirángat, lebénít, azzal a zöldesfénnyel lescannel, majd távozik, és mindenki megy a dolgára. Ez csak amolyan bevezető effekt, veszély nélkül. Aztán jönnek majd az igazi ragadozók
  • Dzsini
    Ilyen az is, csak sokkal nagyobb és veszélyesebb. Ha az ittenieknél normál repülésben egész közel keveredsz hozzájuk, akkor lehet látni a korongját. Ha az akkréciós korongokat elkészítik, akkor jóval látványosabbak lesznek.
  • Zozo76
    na akkor ha meglesz az ASPX, elmegyek a kozepponthoz. remelem ott kicsit komolyabb effektust vag le a SAG.A... :)
  • Fenimor
    Tudom hogy egy ideje már lehetett számolni az idegenekkel, de így számomra a meglepetés ereje elveszett.
  • elite84
    köcce a gyors választ, este én is bepróbálkozom
  • Dzsini
    Egy csillagból származó fekete lyuk "átmérője" néhány tíz kilométer, egy fehér törpéé nagyjából akkora, mint a Földünk.

De a saját rendszerben levő dolgokat nem görbíti, csak a "hátteret".
  • Dzsini
    2.2 óta bent vannak (a fájlokat már megtalálták), csak most engedélyezték :)
  • Fenimor
    Mikor tették ezeket bé? (idegenek) Semmilyen tapasz nem jött az utóbbi időben!
  • Zozo76
    Na, elmentem ide: (te ajanlottad) HIP 63835, hogy vegre lassak mar fekete lyukat, legalabbis a jatekba. Mindegy, megerkezek a rendszerbe, bejeloltem a fekete lyukat, direkt azt ami a csillag mellett van (utana megneztem a masik kettot is), hat jo nagyot csalodtam. :( oke hogy fekete mert nem veri vissza a fenyt hanem nyeli, meg ertem en hogy mi van, de azert valamivel komolyabb vizualis hatsra szamitotta. Csak annyi az egesz hogy a szelen latszik hogy kicsit korbe koncentralodnak a csillagok ahogy gorbiti a teret, de olyan kis lofasz-semmilyen effektusa volt. :) azert ha a fekete lyukkal szemben allok es mogotte van egy feher torpe, azert csak latni kellene egy fekete korongot nem? :)

Vegulis legalabb megtanultam a csillagokbol tankolni, de azert b@zd meg Dzsini a fekete lyukaidat, azt hittem komolyabb vizualis elmeny lesz! :)))))))
  • Dzsini
    Csak az élesben.
  • elite84
    bocs a hülye kérdésért, de az alienek csak a bétában vannak, vagy az élesben is?
  • Dzsini
    külön tetszik az utolsó másodpercekben látható kis jel...
  • Dzsini
    ObsidianAnt:

a videó leírásában linkekkel még egy párhoz (Dr. Kaii, Scott Manley, Josh Hawkins, akit már én is linkeltem)
  • EFRM
    less kjukju more pjupju!
  • s_andras
    elb.tam: vagy kétszer kellett volna "azok", vagy kétszer "ezek", de talán a lényeg érthető. (UGYE?? XD )
  • s_andras
    Ne, ne, NEEEEEEEEE!!!.... Nem a fémek miatt soroltam ezeket, hanem mert azoknak is vannak műanyag alkatrészei.....
  • Dzsini
    A fémeket ne keverd bele, az nem szerves :)
    Jó esetben középiskolás kémia... talán általános.

(szerves fémvegyületek léteznek, de azzal nem fárasztalak)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.06. 15:13:18
  • s_andras
    .....?....?....nem, valóban, nincs szó arról sem.... sőt még azt sem írja le hogy a másik ellenség akivel a Thargoidok harcban állnak azok a Vogonok, és azért kellett előlük is visszavonulniuk mert amikor a Vogonok a fülzsírjukkal kezdték dobálni őket akkor az meg beleette magát a páncéljukba mint az Alien savas vére..........
    Semmi probléma nincs a műanyagok előállításával... Ha innen nézzük, akkor a mi összes autónk, repülőnk, űrhajónk, de még a vibrátorok is szervesek, de ettől MÉG NEM ÉLNEK!!! Még akkor se ha esetleg egye fene valami biotechnológiával klónozták-növesztették egy bakta- vagy akár egy axolotl-tartályban! Az "élő hajó" egy egészen más dolog, ez az ami nem jött be NEKED, megvan? "A hajóik élőlények." Na hát NEM azok.

Ammónia: amikor az első ilyen bolygónál jártam és olvastam a leírást hogy valami "terrestrial chemistry & ammonia-based life" az ELSŐ gondolatom az volt hogy az ilyen helyeken lesz az ő otthonuk. Ezt szépen csinálták!
  • Dzsini
    ... arról nem is beszélve, hogy egy vírus (a mi meghatározásaink szerint) élő anyagot tud megtámadni / megfertőzni (nem számítógépes vírusról van szó, ez nem a Függetlenség napja), és ahogy a Thargoidok külső váza, úgy a hiperhajtóművük is élő anyagnak számít, nem? Másképp mihez kezdene vele egy vírus, mit fertőzne meg?
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.06. 15:04:20
  • Dzsini
    Nincs arról se szó, hogy bármit nem növesztettek volna :)

A műanyagok pedig teljesen szerves anyagok, és sokszor máig is pl. kaucsukból állítják elő, ami egy fa nedve, vagy kőolajból, ami rég elpusztult fák maradványa. Az asztalodon a műanyag toll műanyag része teljesen szerves polimerekből áll. A kitin pedig ...(dobpergés)... egy szerves polimer.

Amúgy az ammóniás bolygókon nincs kedved kiakadni egy kicsit? Az sokkal inkább újdonság, és tényleg nem volt szó róla a régebbi részekben. Vagy arról gondolom nem volt régebbi saját kitalálmányod, így nem mond ellent annak :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.06. 14:52:54
  • s_andras
    Jajjjj nemáááááááár.... itt nem az volt a lényeg hogy mi a műanyag hiperrészletes tudományos definíciója, hanem az hogy kvázi külön ki van emelve hogy csak egy bizonyos összetevő, alkatrész, akármi (pl a vezetékek szigetelése?) az ami nevezhető akár szervesnek is (persze az is csak annyira mint pl a műanyag toll itt az asztalomon). A lények páncélját is csak polimer-szerű anyagnak írja, szó sincs arról hogy a hajóban bármi "növesztve" lett volna. Nem én olvasok ki azt amit akarok, hanem az általad beidézett fő-fő-fő-kánon író sem tesz egy icipici halvány említést se arról az ELMÉLETEDRŐL hogy a Thargoid hajók "élnek".
  • Dzsini
    ECM-nél: "alleged" - állítólagos (tehát az nem tény, hanem szóbeszéd) - erre nincs bizonyíték vagy cáfolat.
    A műanyagok ugyanúgy szervesek, lehet az űrben is találni műanyag polimereket, policiklikus anyagokat, amiket nem mi gyártottunk (definíció: Plastic is a material consisting of any of a wide range of organic compounds ...), tehát az, hogy valamit mi plasticnak nevezünk, még nem írja elő, hogy az nem élő, vagy nem valami élő állította elő. Ráadásul ahogy írja a thargoidok - mint rovarfélék - külső váza is ebből az anyagból van. Nevezzük mondjuk a földi példával kitinnek, és ugyanebből van a hajtóművük - olyan, mintha az emberi hajók hajtóműve csontból lenne.

Értem én, hogy te azt olvasol ki bármilyen szövegből, amit szeretnél, de attól még nem biztos, hogy az is van odaírva :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.06. 14:28:21
  • RJoco
    Babylon 5 Árny és Vorlon hajói is élők voltak.

Amúgy mire kell a leszkennelt adat?
    Vagy ez most csak egy olyan kis "játsz tovább, mert érdekes lehet" ficsőr?

Irigylem azokat, akik elolvashatták az angol könyveket. Jó lenne, ha lefordítanák magyarra is. Van erre kilátás?
  • s_andras
    Na hát itt egy büdös szót sem látok ami arra utalna hogy korábban élőnek képzelték az egész hajójukat, csak azt hogy az elfogottakat tanulmányozva fejlesztettünk ECM és egyéb technológiákat (amik szintén nem élnek, kicsit se), meg hogy a Mycoid vírus a hiperhajtóműjük MŰANYAGból készült részeit zabálta. Úgyhogy mégse kuka minden, és a doboz az doboz, ez meg a legjobb esetben is csak egy K..VÁRA átmódosítgatott Thargoid, ha az. Mert egy kis halvány remény még mindig van hogy nem az.
  • Dzsini
    Drew Wagar kirakott egy cikket, amiben összefoglalja azt,, amit biztosan tudunk - ő az egyik sztori írója az Elite világnak, ő írta és írja a 2 hivatalos Elite regényt is, tehát elég megbízható forrás.
    "What is below is, as far as I’m aware, established canon. I reserve the right to edit this if I’ve missed something, or new information emerges."
  • Dzsini
    BBC News :)
  • s_andras
    Nem a horoszkóp-szerű jelképes tanmesékre gondoltam. Ha már itt tartunk, AZ "Isten" sem egy hosszú fehér szakállas öreg bácsi lepedőbe öltözve aki a felhőkön ül. Kezdetnek akkor kicsit nézz utána mondjuk a védáknak ilyen szempontból.
    ON
    Még az is eszembe jutott, talán az Elite Amiga verziójában láthattam olyat, hogy az a két vonal a Thargoid hajó alján mintha pulzált volna..? Így valami hajtóműféleségnek szánhatták, a FFE-ben viszont behúzható leszállótalpak voltak (de ezt "kukáztuk" ugyebár..).
  • TokraFan
    Az un. "ősi leírásokban" a szárnyas Pegasus-tól kezdve, a "felül ember-segge ló" típusú agyrémekig, kb, mindenféle hülyeséget vizionáltak. A felhőkön ülve lábat lógató, trombitáló szárnyas dagigyerekekről (angyalok??) nem is beszélve. Oszt mégse léteznek...Itt kezdődik a konteó...
    De ne OFF-oljunk tovább szvsz...
  • Dzsini
    Vagy mondjuk egy "sikeres" kapcsolatfelvétel, mint a Kudarcban vagy az Édenben :)
    Regénynek jó, akciójátéknak kevésbé.