23609
1418743729.jpg
  • Fenimor
    Ne görcsölj, válts "solo" módra!
  • elite84
    Nem értem, hol itt a kérdés. De akkor tételesen:

1 - haladsz a cél felé
    2 - a rossz fiú feltűnik (először üzen, a rakományod elnyerte tetszését, elégedettségének ad hangot hogy megtalált, indítványoz egy gyors randit, stb)
    3 - megkeresed a radaron
    4 - haladsz tovább a cél felé, de figyeled, és mielőtt mögéd érne, leveszed a gázt, és közben felé fordulsz, ergo nem tud kiszedni
    5 - ha kellően lelassultál, kilépsz SC-ből
    6 - a cél felé fordulsz, FSD-t töltessz, de csak 0 gázzal, és vársz
    7 - az illető megérkezik
    8 - te tolsz egy maxot, és a már eleve feltöltött FSD-vel azonnal ugrassz, ő meg nem
    9 - ----> ugrás az 1-es pontra

Ha ügyes vagy simán megjátszható. Ez a módszer annak jó, aki mondjuk egy kereskedőhajóval tolja, és el akarja kerülni a harcot, viszont épp egy olyan küldetést csinál, aminek kapcsán valaki üldözi. Őt nem lehet lerázni egy ide-oda ugrással, sőt az még veszélyesebb is, mert közvetlen ugrás után hirtelen tűnnek fel, és szinte lehetetlen az ID-jüket kivédeni.
    De ez a módszer akkor is jól jön, ha már megtetted egy messzi terminálhoz vezető út jó részét, és nem akarod egy ugrabugra után megint újrakezdeni a nav pointnál.
    Videót most épp nem tudok csinálni róla, mert Maia-ban vagyok, és itt senki nem akart levadászni, de lassan megyek vissza a bubiba, és csinálok egyet, ezen ne múljék, bár azt hittem, hogy a közepes tapasztalattal bíró pilóták mind ismerik ezt az igen kézenfekvő eljárást.
  • nibron
    "De csinálhatod azt is, hogy haladsz a cél felé, és mielőtt mögéd kerülne, leveszed a gázt, miközben folyamatosan felé fordulsz, nehogy kiszedjen. Ha már eléggé lelassultál, kilépsz SC-ből. Azonnal fordulj a cél felé, ha lehűlt az FSD, azonnal töltsd, de csak 0 gázon. Várd meg, még feltűnik a fickó, és akkor tolsz egy padlót, és már ugrassz is."

Erről majd mellékelhetnél egy videót is, hogyan csinálod, ugyanis ennek a kivitelezésével kapcsolatban felmerült bennem egy rakás kérdés. az már egy más téma, hogy mi értelme van egyáltalán ilyet csinálni egy alapvetően csalásra felépített rendszerben.
  • nibron
    ha egyszerre sok küldetésed van amihez "jár" némi ellenfél is, akkor nemcsak 3x szednek ki, hanem inkább folyamatosan. még az is előfordul, hogy miután interdictol az egyik a másik is elkezdi az id-zést. ha 3-4-en loholnak utánad, esélyed sincs az állomásra bedokkolni, mert nem tudod sc-ben megközelíteni, folyton elrántanak onnan. ilyenkor csak egyet tehetsz: elugrasz a szomszéd rendszerbe, majd vissza. ilyenkor van egy kis időd, mire "észbe kap" a gép és újra rád akasztja a hordát.
  • elite84
    Ha belépsz egy adott rendszerbe, és valaki kiszúr magának, akkor addig nem akad le rólad, amíg vagy be nem dokkolsz valahová, vagy el nem ugrassz egy másik rendszerbe. És ha bárhol kilépsz SC-ből, ő már vagy ott vár, vagy ott lesz pár másodperccel később. Ilyenkor ha nem valamelyik küldetésed okán zaklat az illető, és mindenképp el akarod kerülni, akkor ugorj át a szomszédos csillaghoz és vissza, akkor már nem lesz ott. Ha egy adott küldetéseddel kapcsolatban keres, akkor ez nem működik, mert akkor mindenképp a nyakadon marad a teljesítésig. De csinálhatod azt is, hogy haladsz a cél felé, és mielőtt mögéd kerülne, leveszed a gázt, miközben folyamatosan felé fordulsz, nehogy kiszedjen. Ha már eléggé lelassultál, kilépsz SC-ből. Azonnal fordulj a cél felé, ha lehűlt az FSD, azonnal töltsd, de csak 0 gázon. Várd meg, még feltűnik a fickó, és akkor tolsz egy padlót, és már ugrassz is. Így marad a legtöbb időd az újra feltűnéséig. Mert persze előbb-utóbb megint ott lesz. Ilyenkor az eljárás ugyanaz. Egy időben azzal szórakoztam, hogy ha wanted hajó üldözött, akkor ezzel a módszerrel mentem el a terminálig, de nem dokkoltam be, hanem elcsaltam no fire zónában portyázó securtty flotta közepébe, és a kretén legelső lövése után széles vigyorral, hátradőlve nézhettem végig, hogyan pofozzák ki a galaxisból.
    Ezzel együtt én nem elfutásra szoktam használni a módszert, hanem azért lépek ki előbb, mert így kicsomagolt fegyverzettel, kipakolt condorral várom az érkezését, és mire levegőt vesz, már vége is. Persze ha lakott a rendszer, a scannelést ki ne felejtsd, mert te is wanted leszel.
  • RJoco
    Így már én is jártam egy fuvarnál. Mikor SC-be visszaléptem és ott hagytam a tagot, érdekes mód már várt rám SC-ben. Megint megléptem, utána csend volt. Miután megtettem a 140 ezer Ls utat, a bójánál ott várt rám érdekes módon. Szerencsére mire megtalált, addigra leszkenneltem ami kellett és léptem is. Többet nem találkoztam vele.
    De volt olyan is, hogy magamtól kiléptem SC-ből, mert láttam, hogy valaki nagyon kerülget. Szóval nem ő szedett ki. Mikor épp ugrattam vissza, pont mellém érkezett. Szép látvány volt. Azt hozzá kell tenni, hogy úgy jött mellém, hogy én haladtam 350-nel.
    Ezek adják az izgalmi részét a játéknak :)
  • s_andras
    Persze, lehet felszínen is kapirgálni, de gondolom neki nincs Horizons, azért kérdezte a bányászatot.

Norbertboy: sajnos ha egyszer valaki nagyon ránk akaszkodik, akkor az elől nem lehet meglépni. Szép lassan azért mindig el lehet jutni a célállomásig, ott a védett zónában menedékre lelhetünk.
  • Norbertboy
    Sziasztok!

Az hogy lehet, hogy valaki háromszor is kirántott a fénysebességből? Mindig más irányba indultam kirántás után, mégis rám talált, végül sikerült meglépnem! :-)

Nagyon jó ez a játék, sok videót megnéztem és sokat is olvastam mégis vannak fehér foltok.
  • EFRM
    1000 eve nem banyasztam, de nekem a vanadium SRV banyaszat remlik (de lehet h nem)
  • s_andras
    Jeges gyűrűben nézed? Mert csak ott lesz, azon belül viszont átlagosnak számít, szinte mindegy hogy milyen fokozatú RES-ben vagyunk.
  • etniez
    Köszi! Tudja valaki, hogy van-e jelentősége bányászás szempontjából, hogy milyen res-en bányászunk? Úgy értem, hogy befolyásolja azt, milyen érceket dob a rendszer?
    Konkrétan vandanium-ot keresek, de nem találok :(
  • s_andras
    Merope / Maia felé kell haladni, onnan nagyjából 100 fényévre (a bubi felé eső részen) fog megtörténni.
  • etniez
    Hol lehet ilyen tengeri csillagokat találni?
  • RJoco
    Köszi!
    Akkor kipróbálom megint.
    Korábban volt fenn valami hasonló (szerintem ez), de miután a játék el nem indulását okozta, így nem erőltettem. Elsőre is nehezen jött össze.
    Holnap megnézem azért.
    Végső ötletem, hogy kiszedem a kocsiból a napszemüveget...
  • RJoco
    Próbáltam, nem segít, csak a sötét lett sötétebb. A monitor beállításait meg még nem akarom piszkálni.
  • Dzsini
    Bővült az ED Lore oldal, a tegnapelőtti Thargoid cikk után ma felkerült a Hyperspace cikk is, plusz Drew Wagar egy helyre összegyűjtötte a régebbi bejegyzéseket (lásd első link).
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.08. 15:51:18
  • Dzsini
    EDFX-el lehet mindenfélét állítgatni. Kicsit sakkozós feltelepíteni (2-es verziós ReShade kell hozzá, az oldal alján van link), de onnantól egészen részletesen és aprólékosan tudsz mindenfélét állítani a játék kinézetével kapcsolatban.
  • s_andras
    Ez mi is lenne? Nekem csak egy kép látszik, teker középen egy karika, és nem indul el a film.
  • Roger6
    Gamma játékon belül?
  • RJoco
    Olyan kiegészítés nincs amivel a csillagok fényét lehet csökkenteni?
    20 másodpercig szemezni velük elég szem égető érzés.
    Jövő héten szabin leszek, lehet, hogy más úton megyek haza, akkor viszont szkennelgetek is, de jó lenne nem napszúrást kapni.
  • Dzsini
    Ma délelőtt végre jutott rá időm:
  • Dzsini
    Arra meg nem gondoltak, hogy NPC-k ne ugorjanak be, és kezdjenek el vadászni a lekapcsolt játékosra miközben az idegen hajó szkennelget :)

Én a helyükben legalább egy kicsit meglepődnék, hogy a célcsillagtól pár(tíz)ezer ls-re egyszer csak lát egy hajót, beugrik az instance-be, hogy jól megkalózkodja és ott épp egy nagy virág villog egy hajóra...

Plusz móka (bár ezzel kapcsolatban voltak ellentmondó hozzászólások), hogy úgy néz ki a hajónál az ugrás előtt előre el van tárolva, hogy a következő ugrásnál esemény lesz, így volt, aki elpusztulva és visszateleportálva a kezdő zónába a sidewinderébe az első ugrásánál kapta meg :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.08. 09:37:02
  • Caliph
    A jó benne az hogy a fejlesztők gondoltak arra hogy pár nap,és valaki megpróbálja ezt,és rendesen lekódolták nem csak "átrepül" rajta mintha nem lenne ott semmi :)
  • Dzsini
    egy próbát megért :)
  • Dzsini
    Ebben pont az a jó, hogy nem oldal, hanem egy, a játék mellett futó program, ami élő kapcsolatban áll a játékkal. Sok ilyen van már, nagyon hasznosak.
  • elite84
    Azt éppen nem mondanám, hogy bonyolult, de nekem még corvettel is könnyebb a dolog, pedig az kicsit nagyobb darab. A pythonnal meg időnként valahogy le-lekoccolom a materialokat, és aztán pattog mindenfelé. Lehet, hogy csak nekem van fából a kezem.
  • RJoco
    A Python-nal miért bonyolult? Nekem azzal sem volt semmi gondom.
  • RJoco
    Köszi!
  • elite84
    Köszi, ez is egy jó oldal. Én mondjuk már régóta túl vagyok a tuningokon, az inara blueprintjeit használtam, ott is be lehet töltögetni mindent. Mindenesetre van egy-két dolog, amire még most is bármikor kész vagyok rámenni, pl modified embedded fw(bár ez data), vagy imp shielding
  • Dzsini
    EDEngineer - beállítod, hogy mire gyűjtesz, melyik mérnöknél milyen rangod van - és figyeli, hogy mid van, és egy gombnyomásra látod, hogy mi hiányzik

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.07. 20:40:54
  • elite84
    Ez mondjuk elsősorban az én bénaságomra vezethető vissza, mert örülök, ha azt a keveset meg tudom jegyezni, amik épp kellenek, nemhogy az összes material nevét. Emiatt fejből sosem tudom, mit kell kidobálnom, mindig egyenként kell kiböngészgetem az inara-ból, hogy mi megy, és mi marad. Ráadásul ha egy HAZRES-ben vagyok, akkor mire összegyűjtögetné a jutalomfalatokat, addigra úgyis a nyakamba szakad egy-egy újabb wing, és akkor ugrik az egész, mert egy pillanat alatt messzire sodródik az ember. A pythonon kívül pedig szinte bármely hajóval roppant egyszerű a scoop használata.
    Valahogy nekem a rövid, engineer témából adódó bányászatot leszámítva a limpet nem vált be, de kézséggel elhiszem, hogy ti ügyesebben kijöttök ezzel a módszerrel, mint én.
    Utoljára szerkesztette: elite84, 2017.01.07. 20:38:26
  • nibron
    pedig elég hasznos dolog. én harc közben is gyűjtögetek a kontrollerrel. temporálisan használom mindig, tehát csak akkor van fenn, ha gyűjtögetni szeretnék. mivel mindig ugyanaz a pár dolog fordul elő, elég gyorsan meg lehet szabadulni a feleslegtől. nem hinném, hogy a repetitív szkennelés gyorsabb lenne.
  • Dzsini
    Ahogy néztem mindenhol 160-at írnak (inara, eddb, fórumok, stb.), még az elmúlt pár hónapból is. Kisebb különbségeket a rendszerek állapotai okozhatnak, de azon túl nem
    egyik forrás elég részletes kimutatásokkal

lehet ebbe a bugba futottál bele a Sothissal kapcsolatban
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.07. 20:20:05
  • nibron
    a 160 nem inkább 1600? mert tavaly ősz tájékán unalmamban csekkoltam kicsit. a ceos vagy a sothis rendszerben lehet venni valamit, és azt ha bevittem a bubiba mást értéke volt "délen" mint "északon". és ott a kezdő távolság nagyobb mint 400ly. de mondjuk a jaques távolságában már tényleg mindegy mivel az ár nem lineárisan változik a távolság függvényében. viszont onnan kötelező hozni egy kis szuvenírt.
  • elite84
    Sajnos nekem kb 2x annyi idő utána kidobálni a fölöslegesen begyűjtött, a kutyának nem kellő vackokat, mint magamnak összeszedni azt a pár kurrensebb darabot. Ráadásul értékes modul helyet sem szívesen pazarolnék ilyesmire. Persze ez ízlés, és szokás kérdése, van aki így, és van aki úgy. Ez a szuper ebben a játékban
  • Dzsini
    Collector limpet controller kell, és a hajó normál rakterébe néhány limpet (ezeket az állomáson jobb oldalt ott tudod venni, ahol a lőszert, rakétákat, stb.)

#14558: a limpet filléres dolog, és ha van a belső térben hely egy controllernek, akkor kényelmes egy pofozkodás után csak megállni a szemétfelhő közepén, és hátradőlve nézni, ahogy a kis szonda hordozza be az aprólékot
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.07. 19:59:33
  • Dzsini
    Neutronos ugrás 2.0 :

- a feltöltött FSD-vel becélozza a következő rendszert
    - a csóván keresztül nekiindul az ugrásnak
    - az FSD az ugráshoz készülődés közben újra feltöltődik, és érkezés után újra lehet egy nagyot ugrani, vagyis egy neutronból / fehér törpéből 2 ugrásra való túltöltést lehet összeszedni
  • elite84
    Szerintem erre nem érdemes limpeteket használni, mert minden sz*rt összeszed, és a hely meg amúgy is mindig kevés. Még corvettel sem olyan nagy meló simán cargo scoop-al kimazsolázni a kívánatosabb falatokat, a többit meg hagyni az enyészetnek, meg a thargoidoknak
  • etniez
    Te tényleg olyan vagy, mint az avatárod: csodalámpa :)
    A collector limpet kell, gondolom. Gondolom?
    Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.01.07. 19:47:42
  • Dzsini
    160 fényéven túl nem növekszik már az ára a ritkaságoknak, úgyhogy a buborékon belül már mindegy, azt írják kb. 27 ezerért fog elmenni darabja.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.07. 19:44:53