23609
1418743729.jpg
  • RJoco
    AFMU nincs a hajón, nem készültem erre. Most már nem is megyek vissza állomásra, ha van egyáltalán Colonia-n vagy a környékén.
    Kipróbáltam, most áll kb 93%-on az FSD. Szóval nem egyszer próbáltam és ami azt illeti tetszik a dolog.
    Sokkal nem lassabb a dolog. Lehet úgy számolni, hogy míg feltöltöm az FSD-t, addig megkerülnék egy másik napot. Az tényleg kicsit lassítja a dolgot, hogy meg kell keresni a kövi célpontot, viszont jelenleg 32 az ugrótávom, feltöltve úgy 130 körül szokott lenni. Vagyis 4x akkorát ugrok. Ezt számolva kevesebb időre jön ki összességében az ugrás, mert a 4 ugrás szkenneléssel minimum 5 perc.
    Ráadásul nálam a net nagyban meg szokta növelni az ugrási időt, sokszor 10 másodpercek mennek a semmibe.
    Bár tény és való, hogy kb 4 ugrásonként meg is kell állni tankolni, ehhez egy A csillagot keresek, onnan a közelben egy neutront és így lehet tovább haladni.
    A másik dolog, hogy nem égetik a napok a szemem. Bár ma feltettem a grafikai modot, de még nem próbáltam, kíváncsi vagyok, mit lehet állítani és hogy.
    Azt nem tudom, hogy az AFMU mennyi ideig javít, de lehet, hogy még azzal együtt is lehet jó időt menni.
  • etniez
    Ezt könnyen ki tudod számolni.
    50-55 ugrás/óra a sebességed, ha nem szkennelsz semmit, még a napot sem, csak scoopolsz.
    "Odakint" úgy számolhatsz haladási sebességet, hogy a max ugrótávodból kivonsz 10%-ot, általában annyira találsz célpontot.
    Nekem ez most 31 fényév, tehát egy óra alatt megtudok tenni kb 52X27.9= 1450 fényévet. Ebből lejön még néhány ugrás, mert célpontot kell keresni.
    Legyen mondjuk 1300 fényév/óra.

Ugrottam most egyet supercharged fsd-vel, 1%-al károsodott. Szerintem elég 20 ugrásonként javítani, 80%-ig biztosan működik rendesen. Tudni kellene, hogy mennyire lehet feltölteni az fsd-t és hogyan számolja ki az ugrótávot.
    De szerintem haladósabb, még a javítással egybekötve is.
    Majd ha kimegyek a bubiból megint, kimérem.

Ja, és szerintem Dzsini csillagász.
    Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.01.09. 22:46:46
  • s_andras
    + szerintem ezeket a csillagsorokat vagy nem kellett volna betenni, vagy a környék statisztikáját úgy illett volna módosítani hogy passzoljon a valósághoz. Ugyanis az hogy a távcső elnézett egy adott irányba és ezt látta, az azt jelenti hogy arrafelé MINDENHOL ilyen a csillagsűrűség. Így teljesen természetellenesen néznek ki ezek a csillag"rudak".

Jaja, ha még javítgatni is kell az FSD-t, akkor végképp semmit sem gyorsít a jet. Tuti lehet 3-at ugrani annyi idő alatt amíg kézzel jelölgetünk célpontot plusz lavírozunk a jet-ben plusz még AFMU-zgatunk.
  • Dzsini
    Kézzel berakott csillagadatok, amiket a 2MASS katalógus alapján vittek be - mivel az hosszan egy irányba nézett bizonyos felmérések során, ezért a belőle származó csillagsor is egy irányban van a Földről nézve.

A neutronos ugráláshoz: az AFMU (javítókészlet) csodákra képes - például meg tudja javítani az elhasználódó FSD-t (persze érdemes előtte normál térbe visszatérni, hiszen a javítás idejére kikapcsol).

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.09. 22:06:26
  • etniez
    Szerintem egyet próbálj ki, azt biztosan túl fogja élni.
  • etniez
    Erről tudunk valamit?

• RJoco
    Hát akkor a neutron highway sajnálatos mód nem működik megfelelően és pl. Colonia és Sol között igencsak korlátozottan használható. Pedig 10 ugrással 1200 fényévvel közelebb lehet kerülni, ami azért elég jó lenne hosszú távon.
    Féregjáratokkal jobban járnánk... :)
    Hosszú lesz az út hazafele.
  • s_andras
    Úgy hallottam igen, ez egy veszélyes móka még akkor is ha nem esünk ki SC-ból. A magam részéről nem is csinálom: 100% alá nem szoktam vinni az állapotát
  • RJoco
    A neutron csillag mindig károsítja az FSD-t feltöltéskor?
    Hány % alá nem célszerű vinni az FSD állapotát?
  • s_andras
    Jajjj de aranyos!!!! Ha egyből SC-ba váltasz a nagy találkozás után ahelyett hogy kijelölnéd és leszkennelnéd még a távozása előtt az űrmargarétát, akkor hiába keresgéled az inventory-dban a jó kis szaftos ismeretlen adatokat! (Bocs, nem hagyhattam ki ) Egyébként azon belül is a "Data" almenüben legalul az "U" betűnél lennének, és le kell még tapogatni a hátramaradt felhőt is egy Wake Scannerrel, az plusz 3 másféle adat.
    De annyi tanulság lejött, hogy UA nélkül tényleg kisebb az esélye a találkozásnak, mert veled nem odafelé, hanem csak a visszaúton sorsolta ki. (Aztán a fene tudja, lehet hogy teljesen véletlenszerű és lehet hogy valakit UA nélkül is megtalálnak sokkal hamarabb.)

Distribution Centre: egy a rengeteg újfajta navigációs célpont közül, gondolom valami olyasminek az űr-megfelelője ahol az áruszállító kamionokat rakodják meg/át stb, logisztikai központ.
  • Ryder159
    Ez a Distribution Centre ez mi? Tele van T9-el meg rengeted nav beacon
  • EFRM
    nagyon allat a conda, nekem huge mc van rajta imadom ahogy puttyogtat, de oculusban akkora az eleje, hogy inkabb a pyhonnal megyek :D meg scben olyan lassan fordul, hogy no thx
  • Ryder159
    Most épp nem, Kabinok vannak a hajón. ASP-re gyűjtök
  • etniez
    Fasza. Kereskedsz amúgy?
  • Ryder159
    Ne megtörtént velem is a nagy találkozás. Teljesen váratlanul, mert nem volt nálam UA...
    Videó
  • elite84
    Először is még az elején tisztázzuk, nem a küldetések okán támadó hajókról beszélünk.
    Azt mondod, erre a módszerre sem idő, sem lehetőség nincs, mert azonnal ott vannak, és csapatostul jönnek. Hát először is engem nem szoktak csapatostul támadni, általában egy-egy elite konda, vagy fdl próbálkozik, idő meg bőven van, mert először csak játssza a nagyfiút, és üzenget. A marha.
    Azt mondod, nehéz lehet azonosítani, és emiatt megtalálni a radaron. A megoldás: megnézed az üzenet küldőjének a nevét, és kijelölöd a contacts panelen. Ördöngös egy feladat, belátom.
    Azt mondod, szedjen ki, és pucolsz. Már ha a fegyver nélküli kondáddal vagy. (konda fegyver nélkül, érdekes koncepció, de te tudod, dicsőség a pacifistáknak ) Valóban ez is lehet egy megoldás, de az általam ajánlott módszer előnye a tiéddel szemben az, hogy egyrészt egy találatot sem kapsz, ami egy vékony pajzsú, lomha T valahányas szutyokkal nyomuló játékosnak nem mindegy(bár a mérnöki thruster tuning valóban sokat segít, már persze annak, akinek van ilyenje), másrészt így jóval több idő telik el, amíg a támadó újra feltűnik, emiatt jóval többet lehet a cél felé haladni. De a legnagyobb előny mégis a vége felé jön ki. Tudniillik ha akkor szed ki, amikor már csak pár méterre vagy a céltól, akkor megint visszakerülsz néha akár 40 Ls-re is, ami újabb alkalmat ad neki az újabb ID-re.
    És még egy utolsó: utálom, ha kiszednek. Egyrészt én akarom irányítani a folyamatot, másrészt ahogy már ezt is írtam, jobban szeretem inkább kipakolt fegyverzettel, és a mellettem parkoló condorral bevárni, még megérkezik, hogy azon lendülettel mészárolhassam le a pimasz frátert.
    A rendszerbe át és visszaugrás bizonyos esetekben jó módszer lehet, mint ahogy meg is említettem ( #14591 ), és vannak esetek, amikor nem célravezető, erről meg itt írtam (#14594)
    De szerintem ezt alaposan kitárgyaltuk, hagyjuk abba, csináld ahogy gondolod. És úgy általában véve is, hallgassuk meg egymást, csipegessük fel az infókat, és aztán mindenki csinálja, ahogy gondolja.
  • nibron
    nem azt mondtam, hogy nem lehet. csak azt, hogy én személy szerint nem szeretek ekkora lomha dögökkel. inkább a mozgékonyságot veszem előre nem a tűzerőt. jobban szeretek egy kicsit tovább harcolni, mint azonnal ledúrni az ellent. elvégre ezért is játszom. régebben csapatban volt fegyveres konda, egész faja támogató eszköz.
  • Gundark 1 1
    Pedig jól lehet vele harcolni. :) A 4 kisebb torony, a három nagy gimball és az óriás vagy stabil vagy gimball.

Értelemszerűen nem dogfightolni kell vele, de szinte folyamatosan tűz alatt tartja valamelyik fegyverből a pácienst. Amikor pedig a nagyok és az óriás énekelni kezd, elég ellenállhatatlan lesz :) Csak úgy olvadoznak a boldogságtól mikor 4 beam sugározza őket.

Most meg már van mütyűr vadász is, az is nagy lelkesedéssel veti bele magát a harcba. Tényleg annak van valami hotkeye az azonnali indításhoz?
  • nibron
    "ha griefer és szét akar szedni, akkor meg úgyis mindegy"
    azért nem mindegy: a jó öreg módszerrel viszonylag simán meg lehet lógni.

"Ez utóbbival bő fél év alatt nem találkoztam"
    hát kint a lakatlan részeken valszeg nem is fogsz. próbálj meg openben egy cg-t ahol valami cuccot kell hordani, oda mindig beállnak páran. van közöttük normális kalóz, de hülyegyerek is szép számmal. múltkorában az egyik ferdést szénné szívattam, mondjuk ha kicsit rutinosabb simán elkaphatott volna.
  • Dzsini
    Nem zavarom össze az NPC-t (mit jelent egy algoritmus esetében az összezavarás?). Az NPC nem használ FA kikapcsolást (az AI fejlesztés ezen részét visszavonták a legtöbb AI fejlesztéssel együtt), és minden hajó lassan fordul fordul. Nekem amióta visszatértem a buborékba és repkedtem működik a dolog, általában a pajzsot se tudják levakarni a Cobra IV-emről (ami nem a sebességéről és fordulékonyságáról híres), még egy Anaconda méretű hajó se, mindenféle nagy durrogós akármivel. Rakétáknak nincs idejük becélozni, a többinek ~1 másodperce van, vagy annyi se, hogy ártson (megjelenik, üzen valamit, előszedi a fegyvereit, közben megpróbál becélozni - ekkor száguldok el pár száz méterre mellette). Játékossal pedig szóba állok, nem menekülök. Ha tudunk beszélni, akkor nem lesz bajom, ha griefer és szét akar szedni, akkor meg úgyis mindegy. Ez utóbbival bő fél év alatt nem találkoztam.
    Úgyhogy továbbra sem érdekel, hogy mi a véleményed róla, amíg nekem működik, addig ajánlani fogom. A "kitárgyaltuk" továbbra is kimerül abban, hogy te közlöd, hogy ez ezért és ezért nem működik, nekem meg továbbra is működik.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.09. 10:35:10
  • MerlinW
    Főleg, hogy most már van fixed HP is némelyik nagyobb NPC hajón :)
  • nibron
    a kondákon nekem sosem volt fegyó. az outfitben próbálgattam, de a végén sosem raktam fel. bálnával nem szeretek harcolni. inkább súlycsökkentéssel, enginetuninggal és hasonlókkal gyorsabbá tettem meneküléshez. eddig bevált.
  • Torzonborz
    Sziasztok,

Kis segítséget kérnék, ED trackert használja itt esetleg valaki?
    Ha igen mi a tapasztalat vele kapcsolatban?
    ED-n kívül mással (pl CloD és vártündér ami érdekel) jól működik?

Köszi
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.01.09. 10:22:31
  • nibron
    ezt már kitárgyaltuk párszor. de tőlem akár ki is próbálhatjuk. ha elmész mellettem 10-ből egyszer úgy, hogy nem pukkansz el, legyen igazad. és egy npc sokkal jobban rádfordul. amikor kiesel és az ellenfél is, van köztetek kb. 2 km. ha rárontasz, mire odaérsz elputtyogtat rád egy teljes tárat. azonkívül semennyire sem zavarod össze, mert alapvetően az npc egy programozott valami, a játékos pedig azért számít rá. ráadásul ha látja, hogy ráfordulsz az számára azt jelenti, hogy támadsz. így csak jobban neked esik. azután ha elhaladtál mellette egy-két pillanat alatt rádfordul (talán neki is van fa-off), ha ügyes még a tüzelést sem kell abbahagynia. neked viszont távolságot kellene nyerned, úgy hogy közben a seggedben van a koma. hát elég veszett fejsze nyele. öngyilkos típusoknak erősen ajánlott.:)
  • Dzsini
    Én a kettes pontnál jobban szeretem az FA off + ellenfél FELÉ fordulok, és teligázzal elhúzok mellette - így neki még a fordulással is foglalkoznia kell (mert felém fordulva esik be), pár másodpercet ezzel is lehet nyerni.
  • MerlinW
    9 hajóm van, kettőn van fegyver (Vulture és Anacondán). Interdiction-nek 2 könnyű megoldása van:

1. ha jól forduló hajód van, csökkentsd a sebességed az optimális intervallum alsó határára és játszd végig a minijátékot. Baromi egyszerű, titka hogy ne kapkodj, türelmesen és logikusan fodulj, a vertikális fordulás a leggyorsabb minden hajónál.

2. a jó öreg, azonnal 0-ra csökkented a sebességedet és nekifordulsz a cső falának. Amint kiestél, úgy fordulsz, hogy az ellenfél mögötted legyen, flight assist off (sokkal gyorsabban gyorsul a hajó) és full gáz, majd elugrás.

Menekülés esetén továbbra is követni fog az nps, ha küldetésben vagy, más rendszerekbe is utánad mennek. Viszont ha "megnyered" a minijátékot, nem zavar többet. Max kapsz a nyakadba egy másikat, de az már RNG..
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.09. 09:56:00
  • nibron
    jó ötlet a multiban repülgetés. régebben amikor még sokkal többen voltunk, akkor kellett is, de mostanság már csak szórakozás.
    amúgy ha visszaolvasol kissé láthatod, hogy nem nekem van vele problémám, én is csak válaszoltam.
  • Fenimor
    Szervezz védőkíséretet! Ha gondolod én egyeztetés után szívesen segítek. Beugrom a ronggyá mérnöközött ferdémbe, te meg hátradőlve élvezed az agyaggalamb lövészetet.
  • nibron
    vagy a jó nagyot ugró kamionosoké. ott a prioritás a minél nagyobb teher, minél nagyobb ugrással. az összes többi felesleges.
  • Fenimor
    Nehéz a felfedezők élete!
  • nibron
    jó reggelt mester.
  • nibron
    főleg ha a súlycsökkentés miatt nincs egy fegyvered sem.:) azért vannak nem hétköznapi esetek.
  • Dzsini
    kiegészítés: Detailed Surface Scanner kell hozzá, hogy az égitesteken található anyagokat kiírja szkennelés után a rendszeroldalon.
  • nibron
    akkor nagyon egyszerű a dolgod. bepattansz az srv-be és keresgélsz. előtte azért nem árt ha leszkenneled az égitestet, hogy mi van rajta.
  • Fenimor
    Npc-től meg nem kell tartani, le kell puffantatni őket. Még a Deadly-Elite npc-ben van némi kihívás, onnantól lefele meg mind szellemi fogyatékos.
  • etniez
    Van horizontom
  • nibron
    hát inkább fordítva. ezt inkább csak az npc-k csinálják. küldetésekhez értelemszerűen csak az npc-t kapsz, így csak azokat tudod összegyűjteni.:)
    játékossal szemben kicsit másképp működik a technika: ha jó játékos akkor van gyakorlata abban, hogy ne tudj olyan könnyen ellógni. és azok nem üzengetnek a komm.panelon. csak az npc-k ilen kiszámíthatóak.
  • Fenimor
    Gondolom élő játékosok csesztetnek nem pedig npc-k! Ezért javasoltam a szóló módra váltást.
  • nibron
    öööö...mivan???
  • nibron
    bocsi, elsőre is értettem, hogy hogyan gondolod. amit viszont nem értek, hogy minek ennyit bohóckodni. egyrészt időd sincs rá, főleg ha többen vannak a rendszerben. amikor éppen többen üldöznek akkor kivel fordulsz szembe? amikor megkapod az üzenetet ill. üzeneteket már annyi időd sincs, hogy azonnal elugorj. majd hülye lennék a radarral babrálni lehet, hogy nem is tudom azonosítani mert a hátam mögött van.
    inkább kényelmesen hátradőlök (olyan öregesen) és szépen megvárom, hogy kiszedjen, miközben lazán az eredeti irányban tartom a hajót. amikor finoman besiklok normál sebibe, abba az irányba gáz és boost amennyi van. a pali jópár mp után érkezik csak meg, ezt kell kihasználni. mire megérkezik és előveszi a fegyvereit már nem vagyok ott. közben lehűlt az fsd (ha van energiatartalék akkor gyorsabban), és már ugrok is el onnan. először mindig sc-be, ott mindig van időm eldönteni, hogy maradok-e vagy irány egy közeli rendszer. általában akkor szoktam elugrani amikor sokan vannak rajtam és 20 mp-t sem tudok sc-ben tölteni. ilyenkor ha visszaugrassz, mindig van egy rakás idő mire bármelyik is előkerül. ritkán van, hogy ugri-bugri után újból kiszednek. szóval mióta ezt begyakoroltam még egyszer sem kaptak el. többek között ezért nem értem ezeket a felesleges dolgokat.