ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
[merlinw.org]
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Vagy ott van az ED Shipyard, ami nem olyan szép, viszont sokkal több információ van benne - és a bétában már benne vannak a 2.2 változtatásai.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.13. 11:13:21
Jó látni, ahogy "világosodik" a dolog. Amikor először kontrollert vettem a kezembe ebben a játékban, azt se tudtam, merre van az előre. De egyre tisztább a kép. :-)
Még egy kérdés eszembe jutott. Láttam, hogy a különböző méretű űrhajóknak különböző méretű dokk is kell (ez persze érthető). Ez azt is jelenti, hogy pl. egy Clipperrel már le sem lehet szállni pl. egy kocka-űrállomáson, vagy vannak ezeknek a monstrumoknak speciális dokkok?
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
A rakéta és a torpedó se ugyanaz.
Coriolis.io-n tudsz játszani a felszereléssel.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.13. 11:07:51
Ahhoz, hogy torpedóim is legyenek, valamilyen modult kell vennem, gondolom.
@Nimrod, köszi a tippet a fekete dobozra!
találtam egy listát - nem tudom mennyire naprakész vagy pontos
While offering a similar bounty hunting enviroment as Hazardous RES zones, CNAVs spawn many small attack craft with a much higher probability of being in a wing, as opposed to HRES spawns of single large targets. The spawn rate of ships in a CNAV is naturally far greater than that of a HRES, and includes a larger variety of ships. You will encounter pirates, smugglers (Attempts to flee from combat, does not stick around for long), outcasts (Will not attack unless provoked), traders (Popular targets for the pirates, also has a high turnover rate, so more bad guys. No more getting bogged down by miners!), and even fellow bounty hunters (Who will scan ships for bounties, and attack any with one. Your local system security if clean everywhere in the universe, and a terrible enemy if not so) while patrolling. For those who enjoy the action of a combat zone, pilot larger ships and enjoy turret combat, or prefer fighting many syncronised small attack craft to a single, powerful ship. There is also no mass lock, allowing you a quick escape in the event that things turn sour.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.13. 10:47:02
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.13. 10:31:02
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.13. 10:21:52
[merlinw.org]
Ma este felmarkolom az aktuális event 4 misijét, majd elugrom Maia-ra Felicity-hez hogy megbütykölje az FSD-met, aztán irány az ismeretlen😊
[merlinw.org]
Ahol kétszer is megtámadtak, az egy alacsony biztonságú rendszer, nem biztos hogy mindig ilyen könnyen meg fogod úszni!
A fekete doboz-kereső küldetéshez a csillagtól pár fénymásodpercre lévő Nav Beacont kell leszkennelni (beugrasz hozzá és kijelölöd célpontnak), ez megmondja hogy melyik égitest mellett kell keresgéni a célt. Utána oda kell repülni és ott körözni egy kicsit amíg fel nem bukkan egy kék "Mission..." USS, ott lesz a felscoopolandó cucc.
Este még úgy éreztem, én vagyok a világ legnagyobb lúzere és inkább valamilyen kétgombos platformerrel kellene játszanom. Kezdve azzal, hogy nem data delivery, hanem valamilyen black box belapátolós küldetést vettem fel, illetve egy másikat is, ahol animal meat-et kellett volna leszállítani. Ez utóbbinál utólag vettem észre, hogy nincs is pénzem az animal meat tonnájára. Kint az űrben, miután a black boxot sem találtam, abandon-oltam mindkét küldetést, majd meglepve tapasztaltam, hogy megbüntettek, és közel 6000 cr-t kell egy héten belül befizetnem. :-D Ez volt az a pont, ahol enyhe kétségeim támadtak, hogy én ebben a játékban boldogulni fogok, hiszen a számlámon 700 cr ha volt.
Gondoltam, elugrom üzemanyagért a közeli űrállomásra és felmérem a lehetőségeimet, amikor kirántottak a fénysebességből és egy sidewinder rám támadt. Párperces kergetőzés után sikerült kilőni, és kaptam egy üzenetet, hogy 9000 cr vérdíj vár az űrállomáson. Juhééééj!
Felvettem a pénzt és visszamentem befizetni a csekket, amikor ismét megámadtak. Ezúttal egy erősebb hajó jött, viszont két járőr beavatkozott a csatába az oldalamon. Az eredmény újabb 17.000 cr. Befizettem a fine-t, felvettem egy data delivery-t 4000 r-ért, és most itt vagyok az *I Booted* (?) system űrállomásán 26 ezer cr-rel. Nem győzöm számolgatni a pénzem, mindjárt meghívom a kantinban az összes kapitányt egy italra. :-)))
A torpedók jók, nagyon erősek, de van egy minimum távolság (talán 1 km), amiről indítani kell, hogy sebezzenek is.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.13. 05:37:50
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
iSS!
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.10.12. 22:56:26
Utoljára szerkesztette: WarHead, 2016.10.12. 21:08:58
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Birodalomnál báró vagyok, a Föderációnál petty officer (mert kellett a Sol permit).
Van egy felszerelt Asp Explorerem (felfedezésre), egy iClipperem és egy iCourierem (mindkettő multirole), plusz ~210 millió. December óta játszom, 4 hét és néhány nap játékidő van a statisztika fül szerint.
Nagyon rápörögtél 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.12. 14:58:04
[merlinw.org]
Az üzenetekkel futárkodás teljesen legális meló, a mission boardon találhatsz ilyesmit sok helyen.
Az üzemanyagtöltő (Fuel Scoop) külön modul, belső helyet foglal.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.12. 14:11:35
Mi az az ID? Amikor scannelik a hajómat? Illegális az adatszállítás? Egyfajta frakció-leak? És a csillagokból tankoláshoz is kell külön modul? Ez még mind új nekem. :-)
Érdemes mindig megnézni kívülről, hogy függőlegesen hol van a pilótafülke, és aszerint közlekedni - a T7-nek nagyon lent van, az Anacondának a legtetején, stb...
Azóta megálltam a Clippernél, mint legnagyobb hajó, az igazából medium méret, csak túl széles, hogy elférjen az M-es padon 😞
Majd egy Orcát még kipróbálok luxus utaztatásra.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.12. 11:44:14
[merlinw.org]
Igen, már a T7 is fura volt, mikor rutinosan behuppantam, elindultam - ekkor már éreztem rajta a némi plusz terhet, mikor először dokkoltam vele egy bázison akkor simán túlfutottam a pad-en, és óbégattam neki, mint egy lónak, hogy hóóó ácsi ácsi, nyugi van😄 Elég nagy kontraszt volt a DBS után, nem olyan ficánkolós. Főleg úgy, hogy 4D-s thruster van rajta 😊
[merlinw.org]
Mondjuk a jelenlegi állapot kítűnően alkalmas az alapvető navigáció, a menük kezelése és a dokkolás gyakorlására.
Szerk: a Type9 igen szép darab, azzal már nem lehet csak úgy szédelegve dokkolni... egy CG-n mikor én is szállítgattam, a T9-es játékos mindig írta a rádiócsatornára, hogy "T9 EXITING MAILSLOT!" - "T9 ENTERING MAILSLOT!" - páran akik nem figyeltek le is pattantak róla 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.12. 11:06:07
Most kb. 800 cr-em van, még a kidobott bolygófelszín-kutató modul helyére sem tudtam konténert venni. Az ezresre gyúrok, hogy vehessek egy kis konténert, így már 4 tonna rakterem lesz, aztán a következő cél a 7000 cr, hogy nagyobb konténerekre cserélhessem a kicsiket.
Ez még így önmagában is jó pár kör lesz, de azért rálesek, hol ez a Slink's Eye, ha reális, hogy odajutok ésszerű kereteken belül, akkor érdemes végülis rámozdulni még. Csak ugye akkor is fel kell gyúrnom magam annyira, hogy legalább egy egységnyi árura legyen pénz. :-)
Most gyűjtögetek Type 9-es kamionra😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.12. 10:54:53
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.12. 10:49:39
[merlinw.org]
Vagy rábízhatod magad a közösségi tudásra: https://eddb.io/
Az egyik rendszeren vettem copper-t, gondolván, hogy felárral értékesíthetem máshol, mert kb. 150 cr-rel az átlagár alatt jutottam hozzá. Erre a következő két rendszeren még az én vételemnél is egy százassal olcsóbb volt a réz... A másodikon inkább el is adtam, bukva a különbözetet és az üzemanyag árát. Úgyhogy most a kicsi két tonnás rakteremmel vizet és plastic-ot szállítgatok. :-D
Van rá mód, hogy a galaxy map-on megnézzem a célrendszerben lévő árakat?