23609
1418743729.jpg
  • etniez
    Tegnap reselgetek, egyszer csak jön egy player és a sunyi módon szétlő, 1.4m credites kárt csinálva.
    Már le volt kapva a Vulture-m pajzsa, amikor hátulról váratlanul nekem eset a Fer-de-lance-val, küldött rám limpetet, raktétát, mindent..
    Mik vannak....
  • nibron
    próbáld meg asztali parancsikonról indítani amiben be van állítva a rendszergazdai futtatás. az elite launcherrel indul és abból indítja a játék alkalmazást, és az ilyet nagyon kaotikusan kezeli a win10. pont ilyennel szívok per pill. én is, csak nem az elite-el. egy vállalati környezetet kellene kialakítanunk amiben vannak win10-es gépek is, de egyszerűen nem megy. a w7 és w8-as részek jól működnek, de w10-eseknél teljesen megborulnak a jogosultságok. nem indulnak el dolgok, nem mentődnek, nem láthatók, stb. és ez még csak a rendszergazdai környezet lenne amivel már lassan egy hete szívunk.
    esetleg megpróbálhatod visszaállítani a kompatibilitást, bár nekem erről az a véleményem, hogy ha már ez kell az rég rossz, de megpróbálni meglehet.
    az már fel sem merül bennem:), hogy a "T" egy másik funkciónál foglalt. mert azt ha jól emlékszem külön jóvá kell hagyni.
  • s_andras
    Ilyet még sosem csináltam, úgyhogy csak saját felelősségre! Van egy fájl, úgy tűnik hogy itt tárolja az összerendeléseket, próbáld kézzel beleírni:
    users\...\AddData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Bindings\Custom.binds
    Lehet hogy WX-nél máshol van.
  • RJoco
    A beállítás mentési gondomra van valakinek ötlete? Az előbb majdnem beleszálltam a napba miatta.
    Esetleg a W10 korlátozna be a játéknak?
    TotalCommander-nél sajnos már megcsinálta.
  • Yag
    Persze akármi lehetett. De hogy 2x egymás után benézzem ? :) Mindegy. Kénytelen voltam egy másik állomáson leszállni. Ez van. Majd egyszer kiderül mi volt. Vagy nem :) Azért köszi.
  • s_andras
    Köszi mindenkinek.
    Amúgy nincs mind letöltve, csak az első és ami ezzel együtt automatikusan jön (sima ED 64, +aréna).
    FORC-FDEV... mappám nincs is (pedig régebben tényleg volt), csak a 10.7 gigás elite-dangerous-64. Valami elcsúszhatott, nem zavar, csak a frissítés miatt eszembe jutott lejjebb görgetni, és meglepődtem a túl hosszú listán, meg az elavult bétán..
    -----------------------------------------------------------------------------------------------
    Lecsekkoltam, már a pinned blueprinteknél is eltűntek a commodity-k. Megjöttek a military slotok is, a modulvédelemből ahol épp vagyok, ilyenek kaphatóak:
    típus / súly / integritás / védelem
    2D / 2 / 45 / 60
    4E / 16 / 235 / 30
    3D / 4 / 65 / 60
    5E / 32 / 350 / 30
    5D / 16 / 145 / 60
  • elite84
    soha nem adnak olyan helyet, ahová nem tudsz dokkolni, nem lehet, hogy elnézted a számokat? Én pl eleinte sokszor kevertem a 6-ost a 8-assal, mást nem nagyon tudok elképzelni
  • Yag
    Miután elsőre szétcsaptak, így másodjára mindenre pontosan figyeltem. Sebesség, leszállóhely stb. Egyelőre nem látom hogy hol hibáztam, pár landolást már végrehajtottam így ezt sem tűnt bonyolultabbnak. A kérdés már csak az, hogy ha mondjuk nagy hajóval jövök, (ASP EXplorer) megadják pl a 5ös leszállóra az engedélyt, de oda csak kis hajóval szállhatnék le akkor is engem csapnak homlokon ? Minek engednének be ha nincs számomra leszállóhely ?
  • Dzsini
    Ez az ED mappád /products -ban talált dolgok listája, és egy FORC-FDEV-D-1010 (7,2 giga), egy elite-dangerous-64 (10,3 giga) és egy COMBAT_TUTORIAL_DEMO (1,55 giga)-nak kellene benne lennie (plusz a béták, azokat nem tudom).
    Ha elég gyors a neted, akkor érdemes lehet egy uninstall után letörölni a "maradékot", és újra hagyni, hogy letöltse, ami kell. A beállításokat a profilmappában tárolja, tehát azoknak nem okozol gondot így.
  • RJoco
    Vajon miért nem akarja eltárolni a beállítást, hogy a másodlagos fegyver lövéséhez a T-t akarom használni?
  • elite84
    vagy lassan mentél be a levélbedobón, vagy ami valószínűbb, nem a neked kijelölt helyre próbáltál bedokkolni.
    ezt a figyelmeztetést akkor szokták küldeni, ha a másik dokk, vagy a bejárat forgalmát zavarod.
    Utoljára szerkesztette: elite84, 2017.01.10. 18:01:00
  • RJoco
    Nekem csak 5 lehetőség van, nincsenek béták és csak egy 32 bit-es verzió van.
    De általában én steam-mel indítom.
  • Yag
    Sziasztok!
    Egy kis segítség kellene. Az egyik állomáson éppen próbáltam leszállni, de ezt a figyelmeztetsét kaptam : Trespass Warning 0:30.... és tünés. Próbáltam kihátálni, de ahogy lejárt az idő le is lőtt az állomás védelme. Elötte kértem leszállási endegélyt és meg is kaptam. Bementem a kapun azán a nyakamba szakadt minden. Meg tudná nekem mondani valaki hogy miért ? Harmadjára nem szeretném újraéleszteni a hajómat eddig potom egy millám ment rá. Keressek másik állomást vagy valami rosszat csináltam ?
    Köszi.
  • etniez
    Nekem rendben van:

ELITE DANGEROUS: HORIZONS (64-BIT)
    ELITE DANGEROUS (32-BIT)
    ELITE DANGEROUS (64-BIT)
    SINGLE PLAYER COMBAT TRAINING
  • tutituti
    Jó ez az fsd boost,de annyi jó systemről maradunk így le.nem is nagyon használom.Talán egyszer meglesz a következő rave bolygó
  • s_andras
    Hogy néz ki a launcher listátok? Nálam ez van, "kissé" redundánsnak tűnik:
    ELITE DANGEROUS: HORIZONS (64-BIT)
    ELITE DANGEROUS (32-BIT)
    ELITE DANGEROUS (64-BIT)
    ELITE DANGEROUS (32-BIT)
    ELITE DANGEROUS (64-BIT)
    ELITE DANGEROUS: ARENA (64-BIT)
    ELITE DANGEROUS: HORIZONS - GUARDIANS BETA (2.2)
    ELITE DANGEROUS - PASSENGERS BETA (1.7) - 32-BIT
    ELITE DANGEROUS - PASSENGERS BETA (1.7) - 64-BIT
    SINGLE PLAYER COMBAT TRAINING
  • RJoco
    40 tonnás kabinnal?
  • MerlinW
    Az én Asp-em is 50-et ugrik. Konda 60-at.
  • s_andras
    Áááá, hiú remény, hiszen ő nem SC-ba hanem a hipertérbe (vagy ki tudja hová) vált fel. Meg hát ez csak egy szkript, direkt követhetetlen, örülhetünk hogy egyáltalán az adatokat megadja.

Blueprint=blueprint-commodity.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.01.10. 16:06:29
  • Dzsini
    Játékból - a patch notesból maradt ki, tényleg nincsenek commodity követelmények.
  • Ryder159
    Azért váltottam egyből hátha látni valamit belőle SC-ben. Erről még nem láttam videót hogy valaki megpróbálta volna. A szkenelés eszembe sem jutott :D
  • Dzsini
    Igen, a redditen is ezen rugóznak sokan, hogy azt írták a commodity igényeket kiszedik, és ennek nincs nyoma a patch notesban...

Amit lehetett tudni, hogy végül is visszavonnak, az a gimbal fegyverek szenzorhoz kötése, ami bár jó ötlet, de sokkal több munkát igényel a jó kialakítása.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.10. 14:00:15
  • s_andras
    Itt már újra zöld OK van, lehet hogy megint mennek: https://support.frontier.co.uk/kb/

Mi volt vajon ez a variálgatás a tervek commodity-szükségletével? Kivették majd újra visszarakták, WTF?
  • RJoco
    Értem én, hogy áll a szerver, de ilyenkor miért nem lehet legalább a tréninget nyüstölni?
  • Dzsini
    A military slotba hull reinforcement, module reinforcement vagy shield cell bank mehet. A Module reinforcement arra való, hogy a hajóban levő modulokat védi, a rájuk eső sebzésből "áthárít" magára egy adagot, amíg el nem kopik.
    3E= 16t, 135 INT, 30% protection
    3D= 8t, 56 INT, 60% protection
    4D= 16t, 84 INT, 60% protection
    5D= 16t, 127 INT, 60% protection
    (ez az első bétából információ, nem néztem át, hogy azóta mennyit módosult és milyen irányban)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.10. 12:49:47
  • etniez
    Átolvastam a mai changelogot, engem ez érdekel a legjobban:

Ships

- Improved gold paintjob shader
    - Improved chrome paintjob shader
    - Fix for cockpit ambience ducking artifact
    - Doubled hull health for:
    - Hauler
    - Type 6
    - Keelback
    - Type 7
    - Type 9 Heavy
    - Vipers across the galaxy have received lightweight chassis upgrades, reduce viper hull mass by 10 tons
    - Added new military slots to the following ships:
    - Eagle: 1x size 2
    - Imperial Eagle: 1x size 2
    - Viper Mk III: 1x size 3
    - Viper Mk iV: 1x size 3
    - Vulture: 1x size 5
    - Federal Dropship: 2x size 4
    - Federal Gunship 3x size 4
    - Federal Assault ship: 2x size 4
    - Imperial Cutter: 2x size 5
    - Federal Corvette 2x size 5
    - Anaconda: 1x5 size 5

Pont tegnap vettem egy vulture-t és pont egy hely hiányzott ahhoz, amit elképzeltem.
    A buszok erősítésének is örülök, tegnap majdnem szétkaptak, mert nem dobtam ki a low temperature diamond-at egy kalóznak. 11% marad a hull-ból, mire eltudtam ugrani.
    Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.01.10. 12:34:12
  • etniez
    Igen, egy Anakonda felépítve 150-200m szerintem.

Dzsini, köszi megint.
  • Dzsini
    egy ilyet találtam, szerintem ez nagyjából a vége, amit ki lehet préselni
  • RJoco
    Ha mindent lepucolsz róla és mindent a minimumra szerelsz, amit csak lehet, akkor FSD tuninggal kijöhet.
    Amúgy meg szerintem Anaconda-t számolnak a srácok, csak hát arra meg nem mindenkinek van pénze.
    Taxizásnál Asp-re számolni az 50-et irreleváns. Bár max FSD tuninggal talán kijöhet. Nem néztem utána.
  • etniez
    Majd keresek ilyen 50 fényéves build-ket, mert nekem most 34 van és két fsd tunningon már átesett az asp exp-m.

És köszi az infókat!
    Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.01.10. 11:14:24
  • Dzsini
    Hm, mégis 300, nekem teljesen 400 rémlett - bocsánat, akkor összesen 400%, és a lenti 50+150=200
    Köszi a helyesbítést!
  • s_andras
    Hmmm... azért valami csak volt ezzel a 300%-kal is, kb egy ilyesmit olvashattam régebben: http://www.pcgamesn.com/elite-dangerous/elite-dangerous-galactic-ceiling
  • Dzsini
    Nem, az első bétában valamit elírtak, és ott asszem 100 és 500 volt, majd közölték, hogy ez tévedés, és 10 és 50 volt a terv, aztán sikerült megbeszélni velük, hogy ennyi nyűglődés azért többet ér, és a második bétától már 50 és 400 volt, és az is maradt.
  • s_andras
    Nocsak! Nem csak simán 300% volt ez az elején? Tehát 50-nél 150? Valamiért bennem ez maradt meg! Azzal ugyanis nem jön ki sehogy se ez a gyorsulás. Lehet hogy ők is rájöttek, és ezért lett hirtelen +400%... Így már nem is kérdés hogy vajon minden egyéb teendőt is beleszámítottak-e a tesztelők, ugyanis ezzel a varázslatos távnövekedéssel már biztos hogy le lehet hagyni a normál ugrást, tankolás, javítás így már kisebb tényező.
  • Dzsini
    Az alap ugrótávodhoz adódik hozzá valamennyi:
    +50% fehér törpénél - 50-ből 50+25 = 75 lesz
    +400% neutronnál - 50-ből 50+200 = 250 lesz
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.10. 10:12:20
  • etniez
    Ekkora távolságon a 20% akár két napot is jelenthet )
    Egyébként hogyan számolódik a supercharged ugrótáv? Hasraütés?
  • Dzsini
    Sokan tesztelték már, hogy mennyivel gyorsabb vagy lassabb, ezek az átlagok jöttek ki kb. 50 fényéves alap ugrótávval:
    Normál ugrálás: ~ 3300 fényév/óra (Sol-Colonia 6,67 óra)
    Neutronos ugrálás, kézzel tervezve: ~ 3850 fényév/óra (Sol-Colonia 5,71 óra)
    A már linkelt utazástervezővel: ~ 4100 fényév/óra (Sol-Colonia 5,36 óra) (kiegészítés: a rendszer nevét lehet copy-paste-elni a játékba)

Tehát ilyen távon, célirányosan kb. 20 százalékot lehet nyerni - mindenki eldöntheti, hogy neki ez számít vagy sem.

Az meg egy alapigazság, hogy az ugrótáv és a sebesség csak akkor számít, ha mész is valahova :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.10. 04:41:22
  • s_andras
    Ja igen azt kihagytam hogy az egésznek végképp csak úgy van értelme ha mindig valahonnan valahová akarunk eljutni többször oda-vissza pl bubi-Colonia. Bele az ismeretlenbe semmi haszon.
  • RJoco
    A mások által megtervezett útvonal sem feltétlen gyorsabb, mert ott meg mindig be kell írni a célpontot.
    Vagyis vagy kinyomtatom a listát vagy ALT+TAB-bal váltogatok a böngésző és játék között, ami sok idő, főleg, hogy a rendszer nevét nem biztos, hogy egyből megjegyzem. Akkor már inkább a manuális kiválasztás.
    Amúgy találtam rá tervező oldalt, 360 körüli ugrásszámra jönne ki a vége. De valamiért kerül egy nagyot, így csak az első 4 ugrásnál vettem igénybe, utána inkább a saját fejem után mentem. Amúgy is láttam a térképen, hogy elég rendesen egymáson vannak a neutron csillagos rendszerek, nem gond a haladás.
  • s_andras
    Nálam pontosan 1 perc egy ugrás, és a tervezővel (majdnem) ezresével lehet haladni. Akkor látok esetleg egy kis esélyt arra hogy a neutronozás gyorsabb, ha egy (mások által) előre megtervezett ugrási láncolaton haladunk végig, amit előtte könyvjelzőkkel kijelöltünk. Bár minden hajónak más az ugrótávja, úgyhogy ezt is mindenkinek személyre kellene szabnia saját maga számára. Ez is csak egy olyan dolog mint az FSD-befecskendezés: annál sem szabad kihagyni a számításból az anyagok összekapirgálását.
    Előttem szóló kolléga jól mondja: a normál tankolás is nagyot lassít összesítésben, mert a hagyományos utazásnál pont fel lehet tölteni a célra fordulás és az FSD hűtés közben.

Ja és szerintem nem az, de az amit leírtunk a 2MASS témában nem mond ellent egymásnak, és nem is kell hozzá csillagász diploma ;)