23609
-
#14715 Az STOban ezt megoldották szépen, lehet hogy ezt is így kellene. Mindenki online van de egymással emberkedni csak akkor lehet ha te is akarod. Mondjuk ott sok hajó osztály van, kiccsávó fellép a Tier 1-es Mirandájával, én meg ledarálom a Tier 6os Presidiommal az nem biztos hogy örömet okoz neki. Mondjuk nekem sem, de vannak olyanok akiknek igen. Ott viszont sok a PVE. Jó persze hülye ott is van elég, de élvezetesebb lenne egy egy helyen közösen küzdeni valakik ellen. Most egy ideje a Lavigny Legionnak dolgoztam, észre sem vettem hogy kebelbarátok lettünk. egy 34 fényév távolságban, egy első osztályú utast (vezető főorvos) kellett vinnem egy nem is túl messzi kolóniára. Két ugrásból ott voltam, és kaptam érte 3.4 milliót.
Beszéltünk már róla korábban, a magyar kolónia hol van? Tawrilo vagy valami hasonló? Függetlenek? (szerintem genyóság hogy a szövetség ennyire el van hanyagolva) Odamegyek és dolgozok nekik, vagy van valami ahol be kell csengetni? :) -
#14714 https://www.edsm.net/ - ez a legnagyobb közösségi csillagtérkép, ezt használják nagyon sok helyen. Regisztrálj, és a profil oldaladon található API kódot (ez egy szép hosszú betű-szám kombináció) kapcsold össze az EDDiscoveryvel. Ezután az általad megszerzett adatokat automatikusan szinkronizálni fogja a csillagtérképpel.
szerk: látom EDSM-en már vagy (sajnos nem publikus a log), akkor a fentit minden más felfedezőnek írtam :)
Hogy konkrétan a neutronokat ki lehet-e keresni EDDiscoveryből vagy az EDSM-ből, azt nem igazán tudom, de mindkettőben van lehetőség lapozgatni a bejárt rendszereid között térképen.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.12. 11:35:39 -
#14713 Ez a logom: https://www.edsm.net/en/user/flight-logs/id/15757/cmdr/etniez
nézegettem a programot is, de hiába filterezek, állítgatok, semmi :( -
#14712 Köszi!
Segítséged kérem, hátha erre is tudsz valamit:
Én is találtam egy neutron highway-t, ráadásul én fedeztem fel őket. Legalább 30-40 neutron csillagról van szó. Próbálom előszedni az eddiscovery-ből, de nem találok olyan opciót, hogy csak az általam felfedezett neutron csillagokat listázza.
Meg akarnám osztani a közösséggel + vissza is szeretnék menni oda, mert rengeteg csillagot kihagytam, mert sietnem kellett.
Köszi srácok a solo tippeket, én is át fogok állni rá, ha felfedezek vagy reselek. -
#14711 Nekem elég a private group.Van saját amiben repkedek ismerősökkel.Sőt mi ketten együtt felfedezünk.Bevárjuk egymást és emiatt Colonia felé jópár helyen két név van.Ez ilyen hóbort lett , hogyha megyünk akkor együtt kell.Igaz az ugrási táv más,de a cél előtt mindig van bevárás.
Plusz anno volt egy group ami pvp-re ment.Redditen találtam.Ott adott rendszerbe repülve fair 1vs1 vagy sok vs sok harc volt.
Openben azért nem megyek,mert nekem még mindig lassan tölt át fsd jump közben -
#14710 Volt az egy bő hónap is :) (november 14 volt a hírlevél, és december 16 a megjelenés) -
#14709 A rossz irányból nézed: nemhogy a solo de a teljesen offline lenne az alap (ami be is volt ígérve, megjelenés előtt 2 héttel kuka, ismerjük a történetet). Szerencsére máig tömegesen jelennek meg olyan játékok amikben semmi hálózat nem kell, egyik sem "antiszociális". (És ettől még lehet bármelyikben opcionális multizási lehetőség.) -
#14708 "A bubi körül alig van lyuk és neutron, biztos van valami csillagászati oka. Van?"
Van, ilyesmik nagyobb tömegű csillagokból lesznek, sok idő után (milliárd évekről van szó), ez alatt pedig az ilyen csillagok vagy beljebb kerülnek a korongban, vagy elszakadnak - persze nem mind. A játékban szereplő "neutronmezők" nagyjából megfelelnek egy galaxismodellnek, és annak is, amit mi innen látunk a Tejútrendszerből. Ez alapján ilyen jellegű rádióforrások nagyobb mennyiségben nagyjából két tórusz formájában helyezkednek el a galaxis középpontja körül.
Ha Coloniától elindulsz a Sagittarius A* felé, és átkapcsolod a szűrőt arra, hogy csak a non-sequence (nem fősorozat-beli) csillagokat mutassa, akkor párezer fényéven belül meg lehet találni egy neutronokkal sűrűn pettyezett mezőt. Ez valamilyen vastagságban két "úszógumi" szerű tóruszként körbeveszi a központot (az egyik az ekliptikától "felfele", a másik "lefele"), itt lehet bőségesen találni veszélyforrást :) -
#14707 Mindenki részt vehet a 100 millió kredites puzzle kirakásában. -
nibron #14706 nem arról van szó, hogy nagy a bubi. ha egy rendszerben és egy instance-ban vagy a kiscsávóval, akkor sem tudod kideríteni, hogy ő most rossz fiú-e vagy sem. effektíve nincs ilyenre eszköz. namost ha pl. lenne egy alant írt szkenner, az küldhetne figyelmeztetést, hogy melyik koma rosszalkodik éppen. és akkor lehetne lépni. még az 1-2 ugrásra lévő rendszerekben is. a hajódon eleve van egy eszköz ami ha bekapcsolod, figyelmezteti a rendőröket. ez küldhetne jelet az ilyen szkennerrel rendelkező kollégáknak is. mindjárt más lenne a leányzó fekvése, meg a vérpistikék helyzete is. most az van, hogy a cg-ben szólnak a srácok, hogy valaki kalózkodik a rendszerben, kimegyünk és nem találjuk, mert ahhoz kell a neve (mert csak az alapján találod meg), ő is éppen sc-ben legyen ugyanabban az instance-ban. ha észreveszi, hogy rááltunk, kimegy normálba, onnan ugrik 1-2 rendszert ugyanígy, már megint nem találod. úgyhogy jelenleg elég egyenlőtlen küzdelem megfogni valakit. -
nibron #14705 a solo akkor nagyon jó, ha sprintelsz valami távoli cél felé. rohadt sok időt megspórolsz, mert nem kell annyit várni a szerverre. illetve ha sokan játszanak vagy valami fennforgás van és openben olyan 5-10 percenként kapod a connection error-okat, de te mégis játszani szeretnél.
egyébként meg ha kilőnek, akkor így jártam, semmi sem változik. lőttek már ki sok explorer adattal is, innen tudom, hogy a rendszerek a nevemre kerülnek, csak a pénzt és reput nem kapom meg. egyébként semmi kifogásom sincs azzal, hogy aki explorer azt ne lássák a többiek, mivel tulajdonképpen ők akkor nem játszanak tipikusan multiban, de ha valaki pl. cg-zik, az ne számítson vagy ne számítson annyit mint aki openben csinálja ugyanazt. ezzel a solo móddal eléggé antiszociálissá tették a játékot. -
elite84 #14704 Az egyértelmű, hogy ezeket a kis görényeket nemigen lehet megcsípni, legfeljebb kivételes gigamalaccal. Túl nagy az a bubi ahhoz, hogy térben és időben egy helyen lehessen lenni, ráadásul ugyanabban az instában, hát akkor már inkább lottózok, ott nagyobb az esély.
Az is igaz, hogy kalózkodással nem lehet pénzt keresni, pedig ezt viszont egyszerűen meg lehetne oldani. A vételi és az eladási ár közötti különbséget, azaz a kereskedelmi hasznot a jelenlegi szinten tartva magának az árunak az árát meg kellene megtöbbszörözni, ergo az ebül szerzett holmi máris többszörös hasznot hajtana anélkül, hogy a kereskedelmi haszon irreálisan magassá válna, sőt, így még a bányászat is valódi alternatíva lehetne a pénzkeresetre. -
elite84 #14703 a solo mód nem gyávaság, ha úgy van kedved, akkor úgy kell játszanod. Többnyire én is így tolom, főleg, ha egy rakás explorer adat van a fedélzeten, de konkurencia sem hiányzik a resben. Az utóbbi időben már csak a fullos corvettel mászkálok, tele 5-ös szintű mérnöki tudománnyal, elite másodpilótával, és ha egy FDL nem is, de egy combosabb player wing biztos ki tudna csinálni. Azért néha mégiscsak érdemes egy kicsit openben is körülnézni. -
nibron #14702 amit leírtál annyira ritka, hogy nagyon. amikor áruszállítós cg van, a célrendszerben van párszor egy-két csubi akik ott próbálnak jópofizni. egyébként nagyon ritkán találkozni velük.
de pl. kellene olyan szkenner, ami érzékeli a tűzharcot, akár pár szomszédos rendszerbe is átlátva. így könnyebb lenne felderíteni ezeket. jelen pillanatban kb. 0% az esély a "bűnözők" lokalizálására, még akkor is ha az adott rendszerben vagy és árgus szemekkel figyelsz. eleve feltétel, hogy egy instance-ban legyetek és ez is egy kicsit a rendfenntartás ellen szól. olyan mintha egy nyomozó kezébe nyomnának egy nagyítót, hogy nesze öcsém ott a dns nézd meg egyezik-e.
a másik oldal: simán lehet bűnözni, senki sem cseszeget, csak néhány npc, ha abba a rendszerbe tévedsz, ahol éppen köröznek. kipróbáltam, sorra kilövöldöztem az összes elém kerülő t-s hajót hovatartozásától függetlenül. összeszedtem tőlük mindent amit kidobtak/kiesett, hát attól meg simán felkopna az állam, annyira nem lehet vele keresni. ebben a játékben ezek a dolgok annyira nincsenek megcsinálva, hogy sehogy. hát ez a része sem egy x3. és ez a rész azért a régi elite-ben is teljesen jól működött. -
TokraFan #14701 Absolute megértem, nagyon sokan szeretik a multit és ez nem véletlen! Én viszont már biztos öreg vagyok ehhez, de sokkal inkább az van, hogy ha leülök játszani, akkor szeretnék kikapcsolódni! A kis pisis vér istvánok meg sokszor felidegesítenek. Nyilván más a helyzet, ha éppen harcolni van kedvem és eleve egy felspécizett hajóval tépek be CZ-be vagy mittomén és akkor én is szétszedhetem a száját, de amikor mondjuk egy több napos útról, a kvázi fegyvertelen ASP-al jövök vissza felfedezésből vagy valahonnan, és a 6éves vér istván kipukkaszt csak azért, mert ez a maximum amire képes a szerencsétlen és ez jelenti számára a "sikerélményt", akkor eléggé ideges tudok lenni. Úgyhogy én már csak repkedek szólóban aztán kész... -
nibron #14700 hát én a dayz standalone-re gondoltam, de amit írtál az is tökéletes. egy időben futtattam ilyen szervereket, és azért hagytam abba, mert az adminjaim nem bírták a lelki igénybevételt.
res-ben nem illik másik játékosra támadni. azon felül nem is igazán éri meg. vagy az történik, hogy azonnal őt is megtámadják, vagy akit megtámadott az megy vissza elég gyorsan (resezés előtt a legközelebbi állomásra be szoktunk dokkolni, tehát már csak onnan kell kimenni), és még fittelnie sem kell, mert ugye eleve res-ezett. általában inkább az szokott történni, hogy a játékos "véletlenül" wanted lesz, és a többiek nekiesnek. a játékosok túlnyomó része nem tudja hogyan kell megkülönböztetni a játékost az npc-től. -
#14699 Ez a king ot the kill? :) Néztem twitch-en, az tényleg a köcsögök játéka.
Viszont ott annyival tisztább a helyzet, hogy tudod, mire számíthatsz. Én reselgettem, volt ott több játékos karakter, nem foglalkoztunk egymással. Próbáltam wing-be hívni őket, nem volt reakció.
Aztán pár perccel később az egyik beosont mögém és bedarált. Mindegy, ugorgyunk. -
#14698 Nem estem annyira kétségbe amúgy, csak nem értettem. Egy ideig nem is fogtam fel, hogy mi történt, csak amikor már meglettem bénítva meg minden.
Nem tudom, hogy mi volt, de valamit rám küldött, amitől leállt a hajóm, mint ha lesokkolták volna. Mindegy, túléltem, szerencsére még mindig van 80m.
Közben tunningoltam az asp exp-t, így most 37-et tud ugrani, ha kipakolom akkor 40-et. Egy tunning még hátra van, de most nincs kedvem azzal foglalkozni, pedig már a commodity-t is kivették. Majd
Most kimegyek kicsit felderíteni, mert kireseltem magam. Google mutatott egy helyet, ahol össze lehet szedni 3m-t egy óra alatt.
Munka közben számolgattam, hogy a mostani hajómmal 12 óra alatt kiérnék Coloniába sima ugrásokkal, de szkennelés nélkül.
Lehet megint kimegyek, mert ott van még egy csomó felderítetlen fekete lyuk és neutron csillag. Hívogatnak :)
A bubi körül alig van lyuk és neutron, biztos van valami csillagászati oka. Van? -
nibron #14697 hát kinek mi. speciel sokkal jobban szeretem a multis játékokat (már amelyiket lehet is jól játszani), mert az emberi tényezőt semmi mással sem lehet pótolni jelenleg. és még csak nem is a pve hanem csakis a pvp. mert a pve szinte single player. sokkal izgalmasabb úgy a játék mint gép ellen bugyutáskodni. és ott lehet sokat is veszíteni, nemcsak nyerni, úgy sokkal izgalmasabb. amikor elkezdtem ezzel az elite-el játszani, akkor is a multis szálra csobbantam rá. szerencsémre bekerültem egy olyan társaságba akik wanted-es játékosokra vadásztak, és rohadt jó volt. akkor szinte naponta elpukkantam, sohasem volt 40millánál több suskám (legtöbbször 10 sem). csak azóta ismert okokból eltűnt/fellazult a társaság az egész játékban, most már egy kezdőkre vadászókat levadászó különítményt is rohadt körülményes összehozni (inkább hagyom a francba), viszont jelenleg van több mint 800millám, meg megszámlálhatatlan hajóm. de ebből az időszakból elég nehéz sztorizgatnom, nem úgy mint a régiből. -
#14696 Én nem igazán vagyok tisztában ezekkel a történet szálakkal, de nem lenne rossz, ha beletennének valami sztori vonalat a játékba, ami alapján végig lehetne menni a dolgokon.
És esetleg fejlődő mechanikát is csinálhatnának, vagyis amíg nem csinálok vagy érek el valamit, addig nem találkozhatom az ellenséges fajjal. Csak, hogy ne érjen meglepetés esetleg szállítás vagy felfedezés közben. Mondjuk némileg meg is van oldva a korlátozás a zárolt rendszerekkel, melyeket csak bizonyos feltételek megléte esetén old fel a játék. Mondjuk így korlátozni is kellene az idegen faj megjelenési helyeit, ami jelenleg meg is van.
A beállítás gondom megoldódott azzal, hogy kiszedtem a könyvtárból az extra beállítási fájlt. -
TokraFan #14695 No, emiatt utálom én a multiplayer minden változatát! Single Player RULEZ! A sok kis vér istván meg elmehet melegebbre! -
nibron #14694 jah a Capital ship kérdést én sem fogom, hogy mi lenne annak a lényege. viszont a különféle technikák megszerzése reálisabbnak tűnik. és hát az ős elitben is ez volt. ott is a thargoidokkal egy "kezdő" nem igazán tudott mit kezdeni, de ha már megvolt a láthatatlanság, meg az a nagybomba (nevére már nem emlékszem) ami 3 km-en belül legyalulta őket, meg volt még vmi fegyver is meg még pár dolog, akkor már egész más volt a végkimenetel. és az úgy jó is volt. -
#14693 Bár mivel én békés kalandorrá avanzsáltam egy ideje,inkább a segítő jobbot nyújtanám egy 100ly fsd jumpért az anacondára vagy valami full system scannerért is elárulnám hol van a Sol :D -
#14692 Olyan nem lesz, de valami harc meg igen. Szerintem a mostani találkozások adataiból meg a roncsok vizsgálatából össze fognak rakni egy olyan védelmet, amivel minden hajónk alapból el lesz látva, és ez meg fogja akadályozni a teljes bénításunkat. Onnantól kezdve pedig mehet a csihi-puhi -
#14691 Azt elfelejtettem kérdezni,ez az elérhetetlen bolygófelszín egészen pontosan mi volt?felfedezőkörúton voltam,és nem hallottam erről de a romoknál még ott voltam anno. -
#14690 Igaz igaz.Csak elolvasva már pörgettem a fejemben mik vannak,de tényleg benne van.
Az a tippem,hogy addig nem lesz itt face to face harc az idegen életformával(már ha van amelyik támadni fog) amíg játékos nem irányíthat egy capital ship méretű hajót. -
#14689 Ja, azt bevettem a Formidine Riftes kupacba Salomé és a többiek mellé - de igen, az is bőségesen el van látva titokkal. -
#14688 És akkor a Raxxla is ott van még a Lore-ban.Kezd sűrűsödni a felhő a fejünk felett -
#14687 Kicserélték az alfa-béta információkat az ősi romoknál - a Guardianok ők voltak. Nem saját kép:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A megfelelő ott található tárgy vagy azok kombinációi jelenítik meg a feliratokat.
(a többi is fent van Redditen és máshol is)
Most akkor legalább 3 történetszál folyik - egyszer a (feltételezett) Thargoidok, akik épp szkennelgetnek minket, egyszer a romoknál a Guardianok megismerése, és egyszer az eddig elérhetetlen bolygófelszín, amit javítottak. Plusz mindezek mellé ott van a Formidine Rift titka.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.11. 17:41:21 -
elite84 #14686 igazad van, az ilyen kis csuprok sajnos valóban mindenhol ott vannak, de akkor is szomorú -
elite84 #14685 az attól függ, melyik mérnöknél. Alapvetően fejlesztésekkel, de némelyiknél explorer data leadással, másoknál kereskedéssel, vagy bounty leadással is lehet. Nézd át az inara.cz oldalt, ott mindent megtalálsz, de az ED.hu-n is van egy leírás engineers-ből -
nibron #14684 alapvetően úgy, hogy dolgoztatod. van amelyik elfogadja a térképadatokat. toddnál le lehet adni a bountykat is. amikor fejlesztesz akkor a fejlesztés arányában nő a repud. eleinte sok olyan egyszerű fejlesztést elvégzel (nem muszáj elfogadni akkor is növekszik) amihez van sok alapanyagod, de magasabb szinteken gyorsabb ha kissé magasabb szintű fejlesztést csinálsz. ugyanazt többször is megcsinálhatod. -
#14683 Hogy léphetek szintet az enginiernél? -
#14682 A Custom.1.8.bind-be eltárolta a beállítást, de valamiért nem azt töltötte be.
Aztán rájöttem, hogy van egy Alap.1.8.bind fájl, ami a Custom-os pontos mása és lehet, hogy a játék betöltésnél a fejléc alapján olvasta a beállításokat, míg menteni már a fájl neve alapján tette. Most kiszedtem az Alap fájlt, következő indításnál kiderül.
Most épp a galaxy szervert indítják újra. -
nibron #14681 alapvető emberi természet. a multis játékoknál ezek elég jól mutatkoznak. nem véletlenül a dayz standalone a világ leggyökerebb játéka annak ellenére, hogy még el sem készült. ott még különféle lehetőségeket is fejlesztettek erre. a youtubeon ezrével van fent videó arról, hogy kvázi fegyvertelen muki(ka)t, hogyan szívatnak halálra. -
nibron #14680 tudom, hogy az asztalról is a launcher indul, nem is tudod másként használni. amivel kínlódtunk (altium és rad studio), azok is hasonlóak, és ezeknél az volt a gond, hogy azokat a lokális fájlokat amiket nem szinkronizálunk a hálózaton, nem mentette. ilyenek pölö a projekthez tartozó helyi konfigurációs fájlok. a rendszergazdai indítás többnyire megoldotta ezeket a problémákat. -
elite84 #14679 Annyira már csak nem lehetett gonosz, hogy még a limpeteket is támadásra használta :-)
Amúgy azt sosem értettem, hogy mit élveznek ezek a kis gyökerek azon, hogy más játékosoknak kárt és bosszúságot okoznak. Mekkora hőstett egy FDL-el leszedni egy pajzs nélküli vulture-t? -
#14678 Na a 3 béta sor már eltűnt. -
#14677 Nézd meg, hogy a lent említett custom.binds filenak te vagy-e a tualjdonosa, írható-e, meg ilyesmik. Esetleg csinálj belőle más néven egy másolatot mellé, és azt próbáld játékon belül átírni. -
#14676 Köszi az infókat.
Lehet, hogy marad a kézzel átírás.
Az asztali parancsikon is a launchert indítja, így nem hiszem, hogy megoldás lesz, de kipróbálom majd azért.
Már volt hasonló gondom korábban, bár mindig csak TC-nél, játéknál még sosem. Még jó, hogy a mentett állást tudja írni.
A 'T' a targeting gombja, de jóvá is hagyom, hogy máshol legyen és el is fogadja. De minden indításnál el kell ezt játszanom.
1 éves a rendszer, gondolkodom a W7 visszarakásán, mert ez így nem járja.