23609
1418743729.jpg
  • TokraFan
    Ez elég nagy genyóság volt tőled azért!
  • RJoco
    Valószínű hiányosak.
    Érdemes lenne neked is leszkennelned részletes (Detailed) szkennerrel.
    Ezek a szkennerek csak később érkeztek a játékba, megjelenésnél nem voltak. (De lehet, hogy tévedek.) És az sem biztos, hogy mindenki felszereli ilyennel a hajóját, bár érdemes lenne egy felfedezőnek.
    A lényeg, hogy háromféle képpen lehet szkennelni.
    1. Advanced scanner: a rendszer minden objektumát leszkenneli, de a helyükön kívül mást nem tudsz meg.
    2. Odamész és közelről is szkenneled, ilyenkor meglesz a neve is. Ez már ér annyit, hogy első felfedezője lehess az égitestnek.
    3. Detailed scanner: ha van ilyen a hajódon, akkor részletesen szkennel, vagyis a neven kívül megkapod az összetételt és egyéb infókat. Ha az első szkennelés csak a 2. pont szerint történt, akkor, mint első szkennelő a te neved is oda kerül az első neve alá. De ez utóbbi csak az én elméletem, láttam már olyan égitestet, aminek két első felfedezője volt. Másképp nem tudom, hogy lehet 2 első felfedezője.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.01.13. 20:35:19
  • RJoco
    A KillWarrant gombbal előjönnek a fegyverek is. Ha ilyen leállás van, akkor az azt jelenti, hogy a kitett fegyverrel már nem bírja a PowerPlant. Még jó, hogy most derült ki és nem akkor, amikor épp védekeztél volna, vagy ezerrel repesztesz egy RES-ben egy kavics felé.
    Mivel nincs energia, elvileg visszahúzni sem tudod. Ilyenkor manuálisan a jobb oldali panel Modul fülön ki kell kapcsolni egy nagyfogyasztót, pl. pajzs, FSD. Utána visszajön az energia és biztos, hogy be tudod húzni a fegyvereket.
    Ugyanezen panelon alul van két csík. A felső a behúzott fegyverekkel mutatja a fogyasztást, az alsó kitett fegyverekkel. Ha az piros, akkor túlterhelés van. A számokkal tudod állítani a modulok prioritását. Minél nagyobb a szám, annál hamarabb fogja lekapcsolni, ha túlterhelés lép fel a PP-ben.
    Pl. nem kell FuelScope, ha lövöldözöl. Esetleg a Cargo Hatch-et és az FSD-t is ki lehet kapcsolni, ha annyira nem bírja a PP.
    A beállításokkal ezt automatikusan megcsinálja a játék. Mikor visszahúzod a fegyvereket, akkor visszakapcsolja a kikapcsolt dolgokat.

Mikor visszaléptél a játékba, akkor behúzott fegyverekkel töltött be a játék, ezért tudtál továbbmenni.
  • Yag
    Ezt végig fogom bogarászni. Köszönöm. Erre nem gondoltam.
    Egyéb technikai jellegű infót is kérnék. Barangolás közben folyamatosan keresem a Pristine Reserve területeket a galaxis térképen. Belefutottam, olyan naprendszerbe amit nem tudtam értelmezni. Példul : Vagy három négy gyűrüs gázóriás a rendszerben, azt írja, hogy First Discovered by : Freya ... gondolom az első feldejezője FREYA. De nem látom a bolygó besorolását. A rendszerben van aszteroida mező is arra ki van írva hogy Pristine Reserve. Ebből arra következtetek, hogy a bolygók körüli gyűrűk is ebben a besorolásban vannak, de a bolygó gyűrű adatai közt se az nincs benne hogy Prostine Reserve se az hogy az adott gyűrűk milyen állagúak. Jeges, fém, szikla stb lenne. Ez egy hiba vagy ez még felfedezésre vár vagy egyéb forrásból lehet infót szerezni erről ? Egyébként a térkép adatokat vettem. Lehet hogy hiányosak ?
  • RJoco
    Én már jópár magyar nevű NPC-vel találkoztam.
  • elite84
    nem lehet, hogy leengedted a hardpoint-ot? Mert olyankor bekapcsolnak a fegyverek, és ha túlpakoltad a hajód mindenféle berendezéssel, akkor már nem bírja a PP. Azért javulhatott meg ki-be lépésnél a helyzet, mert a visszalépésnél mindig bevont HP-kkel nyit a program. Dokkolj be egy terminálrhoz, akkor feltöltődik a life support, majd dokkolj ki, és engedd le a HP-ket. Ha megint előállt a dolog, csukd vissza, és a jobb panelen nézd át az energia elosztást. Sokat lehet tenni a helyes prioritás beállításával is, ezer helyen találsz segítséget, hogy érdemes
    Utoljára szerkesztette: elite84, 2017.01.13. 19:39:26
  • aemus
    Valszeg túl közel kerültél a naphoz. Ilyenkor vészleállítás van, Heatsink-et kell nyomni és akkor könyebb lelépni (lehűti a hajót). Ha nincs..akkor boost,boost..és egy távoli pont kinézése majd supercharge..bízva abban hogy a hajó nem melegszik túl.
  • Yag
    Gondoltam kilépek a játékból és közben kérdezek. Nem tudom mi volt a gond de ahogy visszaléptem a játékba így midnen újra működik. Vagy bug vagy csak pillanatnyi kihagyás ... mindenesetre az okát továbbra se tudom mi miatt nem tudtam mozdulni.
  • Yag
    Sziasztok!
    Segítség kellene. Valamit elkalapáltam a Zűrhajómon. Beléptem a NavBacon területre és szerintem megnyomtam a KillWarrant gombot. Erre leállt a Truster és elkezdtett a LifePack működésbe lépni. Frankón visszaszámol és már csak 30mp nél tart. MIt kell ilyenkor csinálnom hol kell visszakapcsolni a hajtóművet vagy mit hogy lépni tudjak innen ? A hajó se előre se hátra. Ha bekapcsolom a Trustert akkor megint az létfenntartó készülék számol vissza. Csináltam már repairt de semmi nem változott. Szívesen elkerülném a sajátkezű kinyiffanást :) köszi.
  • Roger6
    Lehetett "adakozni", és ily módon NPC nevet adni.
  • aemus
    Res-ben találkoztam az alábbi nevü Npc hajóval. Kissé meglepődtem, gyorsan megnéztem a stáblistát de nem találtam Magyar nevü fejleszőt, persze ettől még lehet hogy valaki a stábból kis hazánkból származik :)

Utoljára szerkesztette: aemus, 2017.01.13. 19:01:45
  • RJoco
    Python, Anaconda és Viper Mk III tuning csomagok érkeztek. Nem is rosszak, bár a 10€-t kicsit sokallom értük.
  • RJoco
    Ok, köszi!
  • s_andras
    A Birodalom központja az Achenar, Cubeo-n pedig Aisling Duval főhadiszállása van. Minél több birodalmi pártnál vagy szövetséges, annál jobb.
  • RJoco
    Végre hazaértem.
    És meglepetésre egy hatalmasat léptem a fuvar leadásával a Trade rangon, hirtelen Broker lettem 53%-ban.
    Messze biztos hogy nem egyek mostanában.

Ha jól emlékszem, akkor Cobua az Empire központ, igaz?
    Melyik szervezetnél érdemes náluk, a környéken, elkezdeni jóba lenni velük?
  • s_andras
    Mondtam hogy a pénz abszolút nem játszott itt semmi szerepet, sőt ez bukó ahhoz képest ha ki se mozdulok "otthonról". Egyetértek abban hogy rohadék dolog volt (de nem annyira mintha mindent viszek, plusz ha úgy viszek mindent hogy kussolok róla, ugye?), de talán nem értelmetlen. Eleve nem "dicsekedtem" vele, hanem már úgy vezettem fel mint rossz dolgot.
    Régebben volt sokakban (bennem is) egy olyan kép, hogy a galaxis nagy. Na hát már nem az.
  • tutituti
    Ezzel nem értek egyet de legyen ez az én bajom.
    Egy közösség,főleg hogy magyar,de ha már még kisebb mert egy fórumra szűkül akkor annyi tartás legyen benned hogy nem lopod be más találatát.Neked összesen ért40k creditet amit a melletted lévő neutron mezőben szarrá farmolhattál volna a tízszereséért.
    Nem megkövezni akarlak meg nem az én reszortom lebaszni másokat,csak ez unfair volt rohadtul és értelmetlen is.
  • s_andras
    Igaz, de ha én most ezt nem csinálom meg így, akkor legközelebb valaki más FULL lenyúlja (vagy még most is a többit). Őszintén kívánom neki, hogy találjon egy igazi rekordot, mondjuk olyan rendszert ahol 4-nél több földszerű van (mert 4 a rekord eddig!), de azzal már óvatosabban fog bánni. Én mindenesetre most "boldog" vagyok a másik dupla találatommal, amit csak annak köszönhetek, hogy ezt a kört megfutottam.
  • tutituti
    igen igen,nem rakjuk ki.De a betyárbecsület basszus.Ez a játék arról szól hogy ha találsz valamit ami érdekes és a community is rábólint,hogy "ez igen ez tényleg valami" akkor a te neveddel kerül be akár a universalcartographics.org oldalra.Így nem.
    így nem.
    Utoljára szerkesztette: tutituti, 2017.01.13. 13:07:36
  • s_andras
    Észrevette, és nem örül neki.
    to.ca! Tudod hogy éreztem magam? Mint amikor árulót kellett játszanom a Shadows over Camelot társasjátékban és nyertem, ROSSZ érzés! Pénz NAGYON nem számít, ilyen szempontból kidobott idő! Egyszerűen kihívás volt, bocsánat. És újra aláhúznám hogy nem szabad kitenni leadatlan adatot.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.01.13. 12:38:49
  • s_andras
    Nem fotózgattam, rohantam! :) Egyedül a térképeket tudnám megmutatni, az nem annyira érdekes, de majd beillesztem ha tudom.
  • etniez
    Velük még nem találkoztam, viszont van három srác, akivel állandóan "összefutok":
    mike.br
    Csulokbandi (szerintem ő magyar)
    a harmadik most nem ugrik be, csak ha látom.
  • etniez
    Képeket légyszi!
  • s_andras
    Ott a pont!
    De nem voltam vérg..i, "csak" az M csillagot, a szóló földszerűt, és a duplának a kisebbik tagját! Tanulság: nem posztolunk leadás előtt felfedezést!! Ráadásul Coloniától ~3000 fényévre!!?! Én a bubiból sprinteltem (még a +1 fényévet jelentő jobban sikerült FSD-t is megkapta a felfedező Asp), de ha valaki kint van, egy pillanat alatt lecsaphat egy ilyenre! Remélem néha ránéz a rendszerre, és amikor észreveszi, ő is berohan Jaques-hoz leadni, mert bárki más is megelőzheti.
    A slusszpoén, hogy onnan Colonia felé az útvonalterv elvitt egy olyan rendszerhez, ahol volt egy újabb földszerű-páros, amit mindig is kerestem, de eddig sosem találtam!
  • Caliph
    lenyúltad a 3 földszerű bolygós rendszert a csávótól :D
  • Dzsini
    Én odaát Beagle Point környékén találkoztam hasonló ismerős nevekkel - Kamzel (Erimus), Granite (Obsidian Ant), és hasonlók.
  • etniez
    Találkoztam egy celeb munkájával :)

Vicces névadás :D
  • etniez
    Csináltam szuperfeltöltött (supercharged) ugrásokat és azt láttam, hogy 1%-al csökkenti a hull integrity-t és az fsd-t is ugrásonként.
    Szóval nem kell aggódni nagyon, mert van javító az fsd-re, a hull meg kibírja.
  • s_andras
    Nem nyert, annyit még hozzáteszek hogy én nem jártam rosszul Egy ideig még várom a további tippeket.
    (Majd visszafelé szándékomban áll kipróbálni a neutronos ugrálást, érdekel mennyivel gyorsabb (ha tényleg az) javítással, mindennel.)
  • tutituti
    Neutron FSD boost ami félresikerült,mert 0,3ly-en belül mentél és megfőzött mint egy tojást?
    vaaagy volt még utalás 3G gravitációjú leszállásról is asszem.

viszont sikerült a dupa fsd boost amit redditen linkeltek.Feltöltöttem először a csóvából majd a célállomást kijelölve elkezdtem az ugrást.Lassan visszacsorogtam a csóvába és ismét feltöltött.Így egy neutronból kétszer ugrottam mivel a célrendszerben megmaradt a növelt ugrótáv.Igaz azért a modul nem annyira bírja,de lehet beleveszem ezt a modul védő új cuccot és akkor az amfu-t se kell nyomkodni olyan gyakran.
  • Etelkozi Vata
    4 bolygót már találtam, így végül én is erre a megoldásra jutottam.

Köszönöm a segítséget!
  • Dzsini
    ez alapján van - ha nem látod, menj el a Nav beacon mellé a rendszerben, és szkenneld be (a beacont) - az megadja a teljes rendszertérképet.
  • Etelkozi Vata
    Na kollégák, ilyenkor mi van?

Elvállaltam egy küldetést, ami a Cofan 5 b-re szól, de nincs Cofan 5 b.
  • s_andras
    Húúúú milyen "csúnya" (de tanulságos!) dolgot csináltam... Most rohanok, de holnap elmesélem. Kíváncsi vagyok, rájön-e valaki, annyit elárulok hogy a csütörtöki termést kell hozzá olvasgatni a Prohardver Elite topikban, és hogy most Jaques-nál vendégeskedek
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.01.13. 01:22:21
  • etniez
    Én nem tudom pontosan, mert nem foglalkozom ezzel, de a lényeg az, hogy a faszi azt mondja, hogy nem jó az ő megoldókulcsa (bármit is jelentsen ez). Próbálj másik ősi dolgokat kombinálni, hogy kinyerd a bennük rejlő információt/adatot.
    Néha két dekódolt adatot kell birtokolni a nyitáshoz, néha egyet.
    Jobban tudnám fordítani, ha érteném azt, mihez kapcsolódik.
    Szerintem szkennelges másmilyen adatokat és ennyi a feladat.
  • Ryder159
    Segítség! Ő most mit akar? Nem egészen értem.

Köszi
  • Diopapa
    Ezek azok a droidok amiket keresek, nagyon köszi!!!
  • Ryder159
    Elite dangerous market connector
  • Diopapa
    Van most olyan tool mint régen volt a marketdumper? Magyarul ami a látogatott piac adatait kimenti valami formátumba? Tudom, hogy van eddb.io-s api stb, de ott bődületes adatmennyiség van. Ha nincs, akkor marad az...

• etniez
    Bebugzott egy küldetés nekem, itt a megoldás (elég népszerű, ezért linkelem be)
    https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/304988-Having-trouble-finding-the-Gargantuan-beacon-at-VY-Canis-Majoris-Here-s-how