23609
1418743729.jpg
  • MerlinW
    Solo-val az a gond, hogy az obelisk-ek nem aktiválódnak újra scannelés után, ki-be kell jelentkezned hozzá. Multiban hamar van "repawn". Továbbá, multiban megkapod a data-t amit más talál, tehát hatványozottan gyorsabban lehet haladni. Erre jó a privát csoport, mint a Mobius, nem fog senki trollkodni kutatás közben.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.15. 02:55:33
  • MerlinW
    Bocs, 6 tárgy van, relic is van, amit ki tudsz lőni a földből előbukkanó bacon-ökből.
  • RJoco
    Köszi, ennek utána nézek majd.
    Most solo-ban mentem, így nem volt gond. Bár kilépésnél megint crash-elt a játék.
  • MerlinW
    csatlakozz a mobius privát csoporthoz. Vannak bent vagy 20 ezren, nincs egymás cseszegetése és a kisebb létszám miatt kevesebb a crash.
  • etniez
    Én is befejeztem mára, kész az asp exp, felszerelve ugrik 44-et, amúgy 48-at.
    Holnaptól felfedezek újra.
  • gyurmak
    Én hagyom mára, azóta lett meg még pár db, hnap folyt. jó xkennelgetést mindenkinek!
  • RJoco
    Úgy látszik ma már nem fogok odaérni. Haldokolnak a szerverek.
    Az előbb megállított egy Asp, gondoltam az nem gond a Python-nak. Igaz deadly volt a tag. A pajzsát simán leszedtem, de az armor csak nem akart hullani, annyira, hogy leszedte a pajzsom és rendesen amortizált, mikor jött egy dc. Visszakerülve a játékba minden 100%-on volt. Elugrásnál megint dc-zett.
    És most még szervert sem lát...
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.01.14. 21:26:59
  • MerlinW
    Azt obeliszkek az alapján aktiválódnak, milyen tárgy van nálad. A hajó azért jó, mert tudod tárolni a tárgyakat, visszamenni, cserélgetni, stb.

Tehát, orb-ra 2 csoport obeliszk aktiválódik. Elviszed az orb-ot és mondjuk a tablet-et mindkettőhöz, scanneled őket. Visszamész a hajódhoz, majd elviszed az orb-ot az urn-al, és így tovább. Ha minden variáció megvolt, jöhet a tablet a másik néggyel, az urn a másik néggyel, a casket a másik néggyel, stb stb.
  • gyurmak
    Ja, hajóval nem lehet, hajó arra jó esetleg, hogy fentről látod, mikor melyik obelix aktív, ha éppen konkrét obelixre várx. De mondom nekem véletlenxerűen is aktivált obelix, nem feltétlenül az kellett, ami a netes forrásokban volt. Akkor majd referáljatok mi van a ruinokkal, hogy álltok.
  • RJoco
    Köszi, ez nagyon hasznos infó volt, szóval csak 5 van.
    Amint végeztem a tuninggal a hajón, megyek én is.
  • MerlinW
    5 tárgyról van szó, tehát 8-as raktér elég.
  • RJoco
    Akkor célszerű nagy rakterű hajóval menni, hogy cserélgetni lehessen a tárgyakat. Gondolom hajóval nem lehet obeliszket szkennelni.
  • MerlinW
    Összegyűjtöd mind az ötöt (totem, orb, tablet, casket, urn), feldobod a hajód rakterébe, aztán roverrel cserélgeted.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.14. 20:27:47
  • RJoco
    Fel lehet venni más tárgyakat is? Mert akkor az más kombót ad.
  • MerlinW
    Nekem eddig 17 van, ami eddig 15 millás reward-ot ír. A 100 milla a completion bónusz, ha teljesíted az egészet, tehát elvileg a végén akár 150-200 milla is lehet. Egyébként egyszerű (csak lassú) a feladat. Megvannak mely tárgyak hol aktiválják az obelisk-eket, azokat a tárgyakat kell párosítani a többivel és végigszkennelni az obeliszkeket újra és újra.
  • gyurmak
    Még nemnagyon... Pont most is itt xivok, megfejtegetem a datákat, de egész más helyen, mint ahogy a netes források írják. ill. pontosabban:
    ha azok az obeliszkek aktívak és az a cucc van nálam amit írnak, mindig jó a kombó, de más obelixkek xkennelésével is volt már megfejtésem..
    xóval még fax tudja mi van. Ami biztos, hogy 5 kategória van: hist, tech, bio, cult, lang és ezekből mindből kb 20 adat amit meg kell fejteni azaz kb. öxx. 100 data. Eddig nekem 5 van meg... majd látjuk, hogy mit írnak a fanok, van-e még okosság, mert így nem biztos h éri a 100 millát. Arról nem is bexélve, hogy negyedóránként akad le a frontier servere...
    mondjuk jó itt lenni, hogy ennyi community tag keresgél, üzenget, stb. az srv-k mint a xentjánosbogarak....

valaki csinálja még ezt? egyéb tapaxtalatok?
    Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.01.14. 19:13:13
  • RJoco
    Nem rossz cucc, de akkor lényegében még nem tudni, hogy lehet teljesíteni a feladatot?
  • Yag
    Köszönöm. Már szerelem is fel ... :)
  • RJoco
    FSD Interdictor kell a hajóra. Azzal ki tudod szedni SC-ből őket. Az egyik tűzgombot kell beállítani rá az egyik csoportban.
  • Yag
    Sajnos most csak telefonról lárltom a fórumot, igy nem tudok részletesen keresni. Lehet már le van irva gondolom könnyű a megoldás ha valaki tudja. A kérdésem az, ha naprendszeren belül Super cruisolol és be szkennelek egy wantedes hajót és méga közelben is van, hogyan tudom megtámadni? Gondolom ez pont olyan művelet mint amikor egy rakománnyal haza fele caplatok és valaki ki akar kapni církálásból, de ha jól navigálok akkor el tudok slisszanni. Valami gomb kombináció? Köszi.
  • gyurmak
    Etniez,

Ok,thx frissítem a videót az infóval.
  • etniez
    Megnéztem, annyi kiegészítést fűznék hozzá, hogy high wake fsd szkennelésre a legjobbak a disztribuciós központok, 20 perc alatt beszkenneltem 12-t a datamined-ből.
  • etniez
    Köszi, nézem!
  • s_andras
    Na jó, csakhogy én itt nem magamat védem, nem azt akarom igazolni hogy ez nekem járt, egyáltalán nem volt igényem rá, sosem irigyelek senkitől semmilyen felfedezést. A lényeg az volt hogy kellő hangsúlyt felhasználva rámutassak arra hogy "_nem_posztolunk_leadás_előtt_". Ha csak kiírom ide de nem csinálok semmit akkor a kutya se foglalkozik ezzel.
  • etniez
    Egyébként most mit lopott el? Nem igazán értem az előzményt.
  • gyurmak
    100 millás Ancient Ruins küldetésről magyarul, akinek nem megy úgy az angol:

Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.01.14. 13:42:52
  • TokraFan
    "de előfordulhat hogy ő is megtalálta volna önállóan ugyanazt"

Persze, de ebben az esetben ez egy teljesítmény lett volna bárkitől, a srác a fórumból pedig nyilván így járt volna és kész, ez benne van a pakliban. De Te nem önmagadtól találtad meg tőle függetlenül, hanem szándékosan mozdultál rá, kvázi kihasználtad a srác lelkesedését és tudatosan nyúltad le a fórumban okvasottak miatt, ez azért egészen más tészta, ez erkölcsi, etikai szempontból nálam nincs rendben.
    De nincs jogom belepofázni, elítéléni meg főleg nincs, maximum saját vélmeényem lehet a dologról. Pusztán elvi szinten.
    Be is fejeztem a témát ezennel.
  • gyurmak
    Etniez,

Pont tennap csináltam erről egy tutorial videót:

https://www.youtube.com/watch?v=JOHWZwAcyAA

Üdv,
    gyurmak
  • nibron
    amikor legutoljára ezt csináltam, két napig tartott mire szereztem 6db-ot. az ugye csak 3 találat mert kettesével jönnek. úgy, hogy folyamatosan lőttem őket. hát akkor nem volt szerencsém. és az egyik találat egy aspx-ben volt.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.01.14. 12:01:38
  • nibron
    azért a kettő nem ugyanaz. az egyik benne van a játékban, a másik már tiszta erkölcsi kérdés. általában az olyan játékokban ahol többen játszanak egyszerre eleve van írott szabályzat arra, hogy tiszteld a játékostársad. ha nincs, akkor ugyanúgy él az a szabály, csak íratlan. ez azért alap. ha ilyen az általam futtatott szerverek vmelyikén fordul elő, akkor legalább 1 havi ban a jutalom, de nem egyszer volt olyan eset amikor úgy döntöttünk, hogy ilyen játékosra nincs szüksége a szervernek, és ment a perma.
  • s_andras
    Na akkor jó. Ez a helyes módszer, nav.b.-nél minden teherhajót felaprítani, ha "elfogynak" akkor főmenübe ki, vissza, jön az új leosztás.
  • etniez
    Marad, a hajók nem spawnolnak oda, ahová mondják.
    Minden convoy beacon halott, nem jön arra semmi.
    Összefutottam véletlenül egy T9-el egy anarchy rendszerben, ki is lőttem azonban, kaptam is 3-at. 2 óra / 3 db. Még 9 kéne....
  • s_andras
    Azt mondod hogy ha szétlősz egy hajót, akkor nem marad utána semmi? Ez valami nagy hibát jelentene. Ami nekem működött: anarchiában a navigation beacon. Itt büntetlenül lehet mészárolni. A teherhajókat kell vadászni, és azt vettem észre hogy egy bizonyos ritkább alkatrész legvalószínűbben mindig egy adott (vagy két) hajótípusból esik ki. Pl ez 4. szintű, tehát nemigen fog Haulerekből jönni.
  • etniez
    Ti hogyan szereztetek chemical manipulators-t?
    Próbálom az 5. fsd tunningot megcsinálni, de nem tudok szerezni.
    Olvastam neten menekült konvojok megsemmisítését meg fegyverkereskedők levadászását, nem működnek.
    Nem tudom, hogy a patch miatt, de nem spawnolnak a lelövendő hajók, voltam már vagy 10 rendszerben.
  • s_andras
    Az én karmámat terheli. (Bár ahogy írtam, az instantkarma fél órán belül nem büntetett, hanem éppenhogy jutalmazott. Tehát halványan azért remélem hogy a nagyobb képben ez egy helyes döntés volt.)
    De túl sokat mea culpáztam már, picit átlendülnék ellentámadásba is: azzal hogy kitesszük leadatlanul, kicsit olyan mintha előre lestoppolnánk, mert hát milyen szemét az aki rámozdul, ugyebár.. De a játék alap működése más: vissza is kell érni vele. Tudom hogy iszonyat kevés az esélye ennek, de próbáljunk kilépni a kicsiny magyar körből, és nézzük nagyobb léptékben: mi van ha valaki éppen azon a környéken kóricál, és mégha valószínűtlen is, de előfordulhat hogy ő is megtalálta volna önállóan ugyanazt (szélsőséges esetben mondjuk úgy hogy eco módban söpör végig módszeresen egy egész szektort, és amikor a képet látja, kiderül hogy a 42. ugrásakor pont oda érkezik).
    Mégegyszer mondom: tudom hogy ennek szinte semmi esélye. És biztos vagyok abban hogy ő csak lelkesedéstől hajtva osztotta meg, nem pedig ilyen hátsó szándékkal, de szerintem se azért nem jó mert szabad préda (mint egy hazatérő felfedező), se azért mert nem illik így befoglalni semmit előre és menni tovább kényelmesen.
  • RJoco
    Nagy az Elite univerzuma, még bőven van felfedezetlen terület. Én is rengetegre tettem rá a nevem mostanában, igaz, én csak a fő csillagra, mert siettem.
    Vegyél Advanced scanner-t a hajóra, az való egy Asp-re. 1,5M, de ha azt elsütöd, akkor a teljes rendszert felderíti neked. Utána már csak oda kell menni az égitestekhez és közelről is szkennelni.
    Van olyan rendszer is, ahol csak egyetlen egy nap van és más semmi. Ez természetes. Nem minden rendszerben van bolygó is, de minden rendszerben van nap.
    Az, hogy egy rendszer felfedezetlen, csak akkor tudod meg, ha odamész és megnézed a system map-ot. Ettől függetlenül neked úgyis felfedezetlen lesz, ha már előtted felfedezték.
    Abban nem vagyok biztos, hogy csak a lakott rendszer térképét lehet megvásárolni vagy az összes felfedezettét, mert így meg lehet keresni azokat a környéken, amikben még senki nem járt. Ahhoz biztos, hogy nem tudsz térképet venni.

A PowerPlant növelése nem mindig segít. Van egy maximum és, ha sok A-s cuccot teszel a hajóra, akkor előbb-utóbb ki kell kapcsolni ezt-azt, ha előszeded a fegyvereket. Erre jó, ha már most rászoksz és megtanulod a beállítást. Tényleg mázlid volt, hogy a kalóz nem támadt rád.
  • Yag
    Probléma megoldva. Vettem egy erősebb PowerPlant. Köszi +1x az instrukciókat
  • Yag
    Egyébként tényleg mázli, hogy nem kötöttem bele senkiben mert éppen egy küldetésen voltam amiben le kellett volna vadásznom egy kalózt. De így hogy leállt a gépem elillant. Mázli, hogy az egyetlen megoldással a játékból ki-be lépéssel orvosolni lehetett a problémát. Ettől függetlenül köszönöm az értékes infókat mivel az alap probléma fennálása és annak orvoslása is fontos feladat a jövőre nézve. Köszönöm.
  • Yag
    Eddig csak bányászkodtam. Pénzgyűjtésre ezt találtam ki magamnak. De látom, hogy pár dolgot majd érdemes csinálni itt a környéken. Egyrészt most hogy már összejött az ASP Explorerre a lóvé és be is költöztem, fel is szereltem, gondoltam lehet kicsit mászkálni is majd. Ezért ahol éppen járok a környék rendszereit a térképen megvizsgálom érdemes lehet-e arra felé is bányászni majd. Ilyenkor előkerül pár anomália amit még nem értek vagy még nem tudom hogy működik pontosan. Ez a scennelős móka jó lehet. Kíváncsi voltam már korábban is, hogy miképpen lehet névadó felfedező valaki. Talán így. Másrészt találtam olyan naprendszert is már amiben csak egy vagy két nap volt. Bolygók nem. Ez jelentheti azt, hogy ennyi az egész és kész vagy minden naprendszerben vannak bolygók is csak még nincsenek felfedezve vagy scennelve ? Mennyi a valószínűsége annak, hogy olyan területen járok amit éppen még nem fedeztek fel és milyen jellenzőkkel bír egy ilyen terület? Csak a térképen ki lehet szúrni a felfedezetlen naprendszereket és becélozni, odamenni és jól felfedezni vagy ez csak akkor derül ki hogy első vagyok amikor odaérek és scennelésre kerül ? Tart már elég régóta a játék és elég sokan játszanak vele ahhoz, hogy már csak elvétve találjon az ember felfedezni valót, vagy minden elképzelésünket felülmúló felfedezésre váró mennyiség van még az ELITE univerzumban ?
  • RJoco
    Ahogy az elektro tanárom mondta: "Ilyen az élet."
    És láttunk már példát arra is, mikor egy szerencsétlen pajzs nélküli Vulture-t kilő egy Fer-de-lance, hátulról.