ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez a személyszállítósdi túl van tolva. A peccs előtt volt egy csomó küldetés, most meg alig van, mióta bejött a személyszállítás. Látványos, hogy mindenkit arra sarkallnak, hogy azt csinálja. Egy küldetés: 4 utast vigyek Tesco Gazdaságos osztályon 14 fényévre.
1 ugrás - 1 millió credit. Erre mondják színész nyelven: túlspilázta a szerepét!
Nyilván ezt át fogják variálni és ebből visszavesznek, de pont ez a gondom: miért nem lehetett már eleve valami normálisabb arányt kialakítani a régebbi és az újabb küldetési formák jövedelmezősége között?

Költői (szónoki) kérdés, azaz nem vár választ<#crazya>
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.10.28. 23:37:43

iSS!

Roger6
Egy bázis körül azért elég veszélyes mutatvány ez <#vigyor5>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

s_andras
Mindig követtem a célpontot (általában kalózok), és amikor elérte ahová ment (RES), én is leugrottam utána, és ott nyírtam ki.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Mondjuk fejvadász küldetésnél kellene...
Roger6
Frissítettem, és rendbe jött minden.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

s_andras
Amúgy miért is muszáj feltétlenül ID-zni? Én úgy tartok ott ahol, hogy még egyetlen egyszer sem volt a hajóimon FSDI.

Na jó, asszem végeztem az elittel, amíg meg nem csinálják ezt tisztességesen, 15 interdiction, egyetlen egy siker nélkül... Fullos Cobra III (közel 9M cr), 2B FSD Interdictor. Próbáltam Eagle-t, Vulture-t, Cobra 3-4-et, Keelbacket, Asp-et...
Igen, simán megnyereti akkor is ha totál más irányba mész, mint az escape vector. Szerintem szimpla csalás kategória.
az anakonda elég fasza mindenes hajó. amennyire utáltam, amikor megvettem, annyira megszerettem, miután ráköltöttem az árát még vagy háromszor.
lecsupaszítva ~60-at ugrik g5 fsd-vel, bele lehet pakolni vagy 400 tonnát, ha úgy adódik és harcban is elég potens tud lenni.
supercruise-ban siralmasan fordul, azzal sajnos semmit sem lehet kezdeni, de ha beleteszed a legnagyobb thruster-eket és elviszed egy alapos dirty drive tuningra, meglepően szűk fordulókat tud fa off + boost kombóval.
ahhoz, hogy jól működjön, sajnos irgalmatlan sok pénzt kell rákölteni, egy rendes pp például drágább, mint a hajó maga.
én most adderrel csapatom. sose próbáltam előtte, nemrég vettem egyet ceos-sothis között taxizni, azóta mindenhova azzal járok. egyetlen dolgot hiányolok belőle, egy ilyen kis műanyag dudát, amilyen a gyerekbicikliken van.

s_andras
Én a kezdetek óta nem bírok rájönni. A másik oldalról nézve: volt olyan nem is ritkán, hogy már levettem a gázt (meg akarom adni magam), de elkezd vibrálni a követendő karika mintha századmásodpercenként el- és visszafordulnék hirtelen 90 fokkal, és a vége az hogy megnyerem és maradok SC-ban. Úgy is nyertem már meg hogy teljesen keresztbe állt a hajóm ahhoz képest amerre húzott az ID, szóval össze-vissza minden előfordul.

Hihetelen. Valamit nagyon elb*sztak ezzel a peccsel. Nem elég, hogy alig van normális küldetés, tízből egy interdiction sem sikerült, pedig korábban 90%-ban igen... Ugyanaz a hajó.
MikX
Hát ezzel azért vitatkoznák. A nagy ugró nem tesz valamit jó felfedezővé automatikusan.Kondából alig látni ki, de ami a legnagyobb baja, hogy tetű lomha.SC-ban is agyfasz mire megfordul.

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

KiruHoshino
Oké. Tényleg balfasz voltam. Megoldva.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

KiruHoshino
Van egy kis gondom, de tutti, hogy csak ultra balfasz vagyok. Szóval leszálltam egy bolygó outpost-án. Kimentem az srv-vel megnézni egy közeli krátert. Viszont vissza a hajóra nem tudok menni. A 2-es leszálóhelyen van a hajóm és ugyan ott vagyok az srv-vel is de nem enged vissza. Mi a gond?

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Mi alapján adja az FDS interdictiont? Legjobb cuccom van, mégis simán kivág az interdicioonben, még akkor is, ha végig célon vagyok? Van, hogy másodpercekig kék a célkereszt, közben a blokk meg csökken, mindez kisebb osztályú hajó ellen is.
Caliph
Felgyorsították a lövedéket az ágyúknál. Anakonda full cannon setuppal brutális nagyobb hajók ellen. 😊

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
Anaconda ha felturbózod az fsdt elég jó felfedező hajó is,minden ráfér,van amiből kettő is,pl amfu nagyobb rover hangar ,én voltam vele a közeli látnivalókat megnézni,egyedül a nagy gravitációs bolygókon szar leszállni,de gyakorlás kérdése az is.

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

s_andras
<#fejvakaras>..vajon miféle koncepció van amögött, hogy ez az űrmodemes adósságrendezés és vérdíjbeváltás csak alacsony biztonsági fokozatú rendszerekben elérhető szolgáltatás..<#miaz>

MerlinW
Ja tegnap elfelejtettem írni, Az LHS 20 rendszerben minden ott kapható hajó 15%-al olcsóbb. Kondát is ott vettem.

[merlinw.org]

Gundark 1 1
Nagy hajó, pont azt szeretem benne 😊 Van benne hely gazdagon 😊 És szeretek vele harcolni is. Persze nem egy vadászgép, (arra majd ott a fedélzeti) hanem egy nagy batár ami mobil halálcsillagként üzemel 😊 De szeretem a pitont is. Azzal meg a mérsékelten legálís bizniszt lehetett jól űzni.

Apropó Dzsini, hozzányúltak az ágyúkhoz? Mert az óriás kategória azért elég halványka volt a méretéhez képest. Ha javítottak rajta, ismét ágyúnaszáddá alakítom át 😊
Roger6
Úúúú, MK III baromi jó kis ladik. Én nagyon szerettem. <#wave>

Amiga
Igazatok volt, a megújult tutorial annyira hasznos, hogy mellette az előző tutorial kb. olyan, mintha nem is létezett volna. Végre azt is megmondja a játék, milyen kontroller-parancsokkal hajthatom végre a feladatot, és feladatok is aprólékosabbak lettek.

Emellett este megvettem a Cobra MK III-at, így a Viper után sikerült megint szintet lépnem. :-) Most a Barnard's Star-on pihengetek egy rakat Black Box küldi elvégzése után.

Este még egy Griff nevű jómadár is betámadott az Alpha Centauri-nál mert gazdag turistákat vittem és kipécézett magának. De ronggyá lőttem. :-)

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

MikX
Kamionozni. Sőt most ahogy nézem utasokat szállitani is a legjobb

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

MerlinW
Ha Steam-es, ellenőriztesd vele a fájlokat.

[merlinw.org]

Szia! Nekem ugyan ez a problémám szerintem új driver kell.
Dzsini
EDDB alapján a legközelebbi Shipyard a Maia rendszerhez ~180 fényév, úgyhogy nem olyan egyszerű a dolog.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Roger6
Okés, a bug már minden hajómnál fent áll. Tudna valaki valami okosságot mondani erre?

(jobb alul a power distr. elosztásokat kell nézni)

MerlinW
Ezt néztem én is, de... mindkét vadászom 20 alatt ugrik... a fene fog 40+ ugrással odakecmeregni. Ráadásul scoop-ot is kellene tenni rá. Maia bázisok mennyire felszereltek? Max elugrom oda Asp-vel aztán tolok egy transzfert az egyik vadászra😊

[merlinw.org]

MerlinW
Vettem Anaconda-t, elkezdtem felépíteni. Jelenleg 10 millió a rebuy, mentem vele egy kört, aztán inkább váltottam Asp-re😊 Nagy tehén a hajó, még nem tudom mire fogom használni😊 Viszont unlock-oltam Felicity-nél a G5-öt, AspE FSD-jét fel is tornáztam 48ly-re😊

[merlinw.org]

Dzsini
Maia védelmet kér a Föderáció ellen, a Birodalom kap az alkalmon, úgyhogy kitört ott a bunyó - mindenki, aki úgy érzi, hogy valamelyik oldalnak igaza van, menjen segíteni a puttyputtyban.

És Yuri Grom, az EG Pilots vezetője az első játékosok által irányított szuperhatalom nevében kinyilvánította függetlenségét a Föderációtól. Aki úgy gondolja, a Powerplayben segíthet nekik terjeszkedni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
Azta, az újfajta felszíni grafika annyira más, hogy szinte már egy másik játéknak hiszem, szép munka! <#eljen>

Dzsini
Apropó Palin - a Föderáció már blokád alá is vonta a bázisát, a Szövetség és a Birodalom pedig illedelmesen felháborodott 😊

Dzsini
Akinek még mindig nem lenne elég pénze - a lent említett "úgy néz ki a személyszállítás lesz a jó pénz" dolog beigazolódni látszik:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Turns out, those basic Economy Class missions are so profitable they make Sothis/Ceos in 2.1 look like chump change. We're talking anywhere from 60-100 million per hour.
Here's how it works:
1) Find a system where most delivery/transport missions all send you to the same system/station (like, you now, Aditi, Ceos, Sothis, or any other system like those, plenty out there)
2) Get to allied rep with most/all of the factions there
3) Fill up your internal slots with Economy Class cabins (keep one for shields, one for cargo). In an Anaconda, you should be able to get at least 168 Economy Class seats.
4) Take basic transport missions, all going to the same destination (a nearby system) until your Economy Class seats are full. These passengers are treated like cargo, so you can take as many missions as you want until your seats are full, none of this "one mission per cabin" thing
5) Deliver the cargo passengers to their destination
6) Repeat on the way back to the original system
Once you're allied, Economy Class passenger transport missions pay up to 68k per passenger. That means an Anaconda can make up to 11 million per haul, or 22 million per round-trip.
Unlike Ceos/Sothis in 2.1, you don't need an engineered A-grade FSD, or weapons, or anything like that. The systems I've tried send you to a system 11ly away. Ceos/Sothis are 8.9ly apart. And these missions are often for 10-20 passengers, so often 1-2 board refreshes are all you need. Very quick, mabye 5-6 minutes from beginning to end.
And since passenger cabins max out at size 6, there's no advantage to having a Cutter - the Anaconda is king (even better than the Beluga for these Economy class missions).
forrás

Roger6
Én azt vettem észre, hogy ez annál a hajónál figyelhető meg, ahol nincs elég erő a Power Plant-ben, azaz 100%-on túl vagy, ha minden modul aktív, hiába van beállítva prioritási sorrend.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.10.27. 14:36:29

Este ránézek. Köszönöm az infót .
Igen jár. 😊 És most, hogy mondod tele a material és data is. 😊 Akkor lehet, hogy ez a baj. De akkor ezt már bebuktam mert sajnos már lejárt a küldi. 😞
Dzsini
Lehet, hogy jár adat vagy valami anyag vagy áru is a küldetésért, és akkora azt addig nem tudod leadni, amíg nincs szabad helyed hozzá (material, data, cargo).

Ja! A pach óta, a wep. eng.sys. fülek villódznak így nem látom mennyin állnak a mutatók szintjei.
s_andras
Nekem ilyen sose volt korábban a nem-utas küldetéseknél, de ha belefutnék, megnézném mégegyszer a bal panel "Transactions" listában hogy pontosan mit vár következő lépésként.

Sziasztok! Segítsetek!

Az hogy lehetséges, hogy a befejezett komplett utas küldiknél nem kapok egy árva vasat sem?? Próbáltam többször is de a végén a leszállás követően megnyitom az utas fület, de a felkiáltó jelet nem látom sehol. Ráadásul a tranzakcióknál még mindig látom, hogy a küldetés nincs leadva.
Dzsini
2.2.01 ma délután

legfontosabb javítás: "Fixed missing Imperial Clipper vibrant paintjobs" 😊

Dzsini
Érdekes helyre landolt a visszahívott hajóm 😊

Dzsini
Szép 😊
gyűjtögetem a mintákat, pár elszórt műtárgyat...
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.27. 13:31:31

Dzsini
Igen, ez egy lehetőség, ami sokakban felmerült már - nem tudni, hogy a most engedélyköteles égitestek / rendszerek / szektorok közül mi az, ami ilyen módon lesz hasznosítva.
Egy ilyen van jelenleg, ami nem történethez kötött, de akár fontos is lehet - Marco Qwent, aki a Sirius rendszerben van - és engedélyköteles. Ő ad kapcsolatot Palin irányába, aki pedig jelenleg a speckó konténereket árulja, viszont a GalNet hírek alapján akár fegyvereket vagy páncélokat is tervezhet...

Más kérdés, hogy milyen módon lehet beépíteni a generált küldetések mellé az ilyen kézzel kódolt küldetéseket - állandóan jelezni, mint egy CG-t? vagy az is szóbeszéd útján terjedjen, hogy hova kell menni és melyik csoport küldetései között lesz az, amit el kell kezdeni? Persze ki lehet ezt találni, de okosan kell.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.27. 12:39:22

s_andras
Akkor az ilyeneket meg engedélykötelessé kellene tenni, és annak a megszerzéséhez ugyanúgy mindenkinek végig kellene csinálni egy alap kereső-küldetéssorozatot.

Dzsini
Van ilyen is, a skimmerek, a POI-k mind hasonló elven működnek, és azok a random generált küldetésekhez kapcsolódnak. Vannak a tip-off célpontok, amik általában lezuhant hajókhoz vezetnek oda, ahol pl. bárki unknown probe-hoz juthat.
De ezek nem tartoznak a történet folyásához, még az se számít, hogy te és az instance-od elkergetitek a barnacle mellől a föderációs capital shipet. Megteheted óránként.

Neves szereplők, fontos események viszont az állandó világban történnek, és egyszeri dolgok, amiket onnantól mindenki tud, mert kikerül a hírekbe.

Rettentő illúzióromboló lenne szerintem az, hogy "csináld végig ezt a küldetéssort, és akkor te is láthatod azt a várost, amit már több tízezren felfedeztek".
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.27. 12:13:54

s_andras
Ahogy az űrben csak neked megjelenik egy adott küldetéshez tartozó random NPC kalózvezér, ugyanúgy megjelenhetne ideiglenesen a bolygók felszínén is bármi, ami csak addig létezik amíg meg nem találtad.

Dzsini
kieg.: ebben a Lave Radio epizódban beszélnek elég sokat a sztori alakításról - elhangzik pár igen jó ötlet

Dzsini
Igazából "mindenki" számára csinálják, hiszen a Canonn oldalán és egyebeken keresztül te is ugyanúgy részt vehetsz benne.

De gondolom úgy érted, hogy a játékban legyen történés - na most ezzel sajnos több gond van, és ez egyrészt azért van, mert a játékos önmagában "senki", másrészt és főleg az MMO-ságból adódik. Nem lehet mindenki számára külön ilyen helyszínt legyártani, hogy megkeresd, és a tied legyen a felfedezés öröme. Ha egyszer megvan, akkor az már "közkincs", tehát olyan küldetést már nem kaphatsz, hogy "hallottunk valamit, meg kellene keresni..." - mert tudod hol van, elmész, leokézod a küldetést, és kész. A Lave Radioban nagyon sokat beszélgetnek még belsős emberekkel is, hogy milyen módon lehetne nagyobb tömegek számára hasznos, aktívan játszható, és nem feltétlenül szűk időkeretbe zárt eseményeket készíteni. A CG-k ilyenek, azok kihatással vannak a világ alakulására, és ha te egy héten néha pár órát játszol, akkor is működnek. Egy kísérlet volt a lezuhant hajó megtalálása előtti néhány órás - egynapos villám-CG-k sorozata, ahol sorban lehetett újabb és újabb dolgokat megtalálni - ilyet lehet úgy is, hogy két ellentétes irányba vezető CG-t dobnak fel, és amit a többség támogat, aszerint alakítanak gyors eseményeket (menekülő X hajó, és az üldözők vagy a védelmezők mellé állni, stb.).

Más MMO-k sokszor azt csinálják, hogy a Szürke Varázsló rád (és 216736 másik játékosra) bízza az "Egy Gyűrűt", amit el kell vinni a Végzet Hegyére, ahol Megmented a Világot. Közben legyőzöd a Gonosz Varázslót és az ő Vezéreit (216736 x 9 darabot)... egy szóló játékból megörökölt rendszert használ, ahol szemet hunyunk afölött, hogy nem vagy egyedüli Játékos a világban. Ezt az utat bevallottan nem szeretnék követni, így egy irányból marad a random generált tennivalók hada, másrészről meg vannak a CG-k és az ilyen félig a világban - félig a világon kívül megoldható közösségi játékok. És így aki annyira nem akar foglalkozni a lore-al, annak nem kell - még csak a GalNet újságokat se kell olvasni, kamionozhat kedvére, aki pedig bele szeretne merülni, az rogyásig olvashatja és aktívkodhat a Canonn kutatásaiban, gondolkodhat és beszélgethet arról, hogy akkor Palin mit is tervez, és hogy a Sirius corp. most jófiú-e vagy sem...
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.27. 11:46:43

Dzsini
A linkelt képeken és videókon mindenhol ki volt írva, gondoltam nem kell külön részletezni 😊