ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Mélyen a földfelszín alatt is vannak élőlények, gyakorlatilag "légkör nélkül". Sok ezer méter mélyen a víz alatt is vannak élőlények "légkör nélkül". A medveállatkák az űrállomás külső felületén is képesek olyan állapotban megmaradni, hogy később újra aktívak lehetnek. A gejzírek körül, ahol ezeket találták előfordulhat, hogy van olyan környezet, ami számukra megfelelő lehet.

A barnacle-ról is tudni, hogy él, ott senki nem akadt fenn 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Roger6
Nekem is ez volt az első gondolatom pont. <#email>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Így, légkör nélkül mégis hogy?!?<#miaz>

iSS!

Dzsini
Gombaaaaa
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Roger6
KÉt nap alatt kétszer történt meg velem, hogy a játék csak úgy automatikusan felcseréli a HOTAS-om karjait. Szóval ha előrenyomom a Joy-t, akkor gázt ad neki, ha meg a gázkart nyomom előre, akkor emeli a hajó orrát. De érdekes módon a hátrafele, és a hajó orrának süllyesztése maradt, amit azért nem értek, mert kurvára egy vonalban van, csak + - az előjelzője. Elég idegesítő bug, főleg küldetés előtt 2 perccel szokta ezt csinálni, amikor nincs idő bogarászni a menüben.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

s_andras
Na elvittem az új lakótársnőmet egy kis Nav. Beacon PP merit meg salvaged alloys-gyűjtögetésre, hogy kezdjen fejlődni, meg egyáltalán kipróbálni, milyen ez az egész vadászosdi. Nagyon érdekes változásokat tapasztaltam, de előbb megmutatom milyen érzés, amikor sorra legyengítem neki az ellenfeleket 1%-ra: ilyen 😊 Nem túl gyors a haladás, 18 hajó kilövése Harmless 28%-ra vitte fel.
Észrevételeim (nem olvastam a listát az újításokról, lehet hogy ott is megtalálhatóak) :
-Vagy a beam lézerek szerezték vissza az őket megillető trónt, vagy 2.2 előtt egy jó hosszú ideig minden célpontom mirrored páncélt viselt, mert most úgy olvasztom le a hulljukat mint az álom.
-Ilyen még nem fordult elő korábban: egy NPC harc közben bekapcsolta a lopakodó üzemmódot (mondjuk ez sem mentette meg).
-Mostantól vigyázni kell az ellenséges hatalmak hajóinak a kilövésével, mert még akkor is elindul lefelé a reputációnk náluk, ha egy semleges, sőt anarchikus rendszerben szedjük le a követőiket! Felicia Wintersnél már unfriendly vagyok, mehetek hozzá visszakapaszkodni.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
Bug, jelentsd, mert nem látom az ismert hibák között.

(az ismert, hogy a lenti kijelző néha hülyeségeket ír az üzemanyagra és a hullra, de amúgy azok rendben vannak)

s_andras
Bug vagy feature? : SRV eldurrant (azt hittem, 4%-ról nem könnyű lenullázódni, de egy ütközés 3-at levett és felrepített a magasba, majd a leérkezésnél bumm), vettem újat, mentem megint gyűjtögetni, és meglepetésemre majdnem üres volt a tankja és 8% a hull <#miaz>

Dzsini
És a nap zárásául - a narancs Sidewinder még külön be is jelentette, hogy megjöttem 😊

Dzsini
Na tisztázva az utaztatást, kicsit utánaolvastam - a VIP utasok nem osztozkodnak, csak üres kabinokba hajlandók szállni, és minden megkezdett kabint teljesen kitöltenek - ők a koronás népség, akiknek nevük van, és különleges igényeik (bűnözők, politikusok, sztárok, akármi, akár hosszú listával a nyűgökkel - mindegy, hogy milyen típusú kabint kérnek, lehet economy is).

A normál utasok (nem koronás) osztozkodnak kabinon belül, őket lehet kupacokban szállítani. Persze köztük is vannak mindenféle szintűek.

s_andras
Semmilyen vitaindító/kötözködő szándékom nem volt, csak felkaptam a fejem arra hogy "feltámadunk", mert nem emlékeztem ilyen krisztusi képességre korábbról. Meg hát ez a mentőkabin-dolog viszont a világ része, mindenhol visszaköszön, és azt hittem ez a kánon, legfeljebb erre vártam megerősítést vagy cáfolatot.

Roger6
Mondjuk ez igaz. Vegyétek semmisnek az előző posztom. <#help>

Dzsini
De akkor mivel töltsük ki a frissítések közti unalmas hétköznapokat? 😊 Hülyeségekről értelmetlen hozzászólásokat gyártani az alapvető fórumozó mentalitás része. Nem kell egy percig se komolyan venni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.29. 16:56:36

Roger6
Most nem azért, de jobb lenne, ha egyszer meghalnál, akkor soha többet nem játszhatnál? Mert szerintem nem. Ha meg végtelen életed van, nem mindegy neked milyen módon teszik ezt a fejlesztők a játékba? Ki a szart érdekel, hogy feltámadunk, escape pod-ozunk, vagy klónozunk, vagy éppen csak az agyunkkal elhitetik hogy valós, miközben egy virtuális világban repkedünk? Ha a játékban meghalunk, újraéledünk a bázison, nem kell ezt túlragozni, és mindenféle tudományos, meg egyéb dolgot mögé gondolni.

Dzsini
És most már végre nem illicit cargo az ilyen talált kapszula, úgyhogy felfedezőként már fel is fogom őket venni 😊

s_andras
Hát ja, ez is ugyanúgy a játszhatóság kedvéért nagyvonalúan elnézett esemény, mint a pár másodperces ki- és berakodás, erőmű-, hajtómű- stb-csere.
Ős-elitben még fel is lehetett scoopolni a kilőtt hajók mentőkapszuláit és eladni mert rabszolga árucikk lett belőle. Most is lehet találni felszínen "occupied escape pod" nevű cuccost.

Dzsini
65 ezer fényévről 1 másodperc alatt? 😊 (mintha ezt nem csócsáltuk volna még csontig az "ez csak játék" pajzs ezerszer végigrágása során)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.29. 16:26:26

Escape pod???? Ammeg miaz?

Akik nem tudnak ölni, mindíg áldozatúl esnek azoknak, akik tudnak!

s_andras
Pontosabban escape poddal úszunk meg mindent, nem?

Pffff.-😊 köszi srácok! Nos az Orca és/vagy Beluga típusok jelenleg olyan messze vannak tőlem mint egy Mercedes SLS AMG....(bár a hajókra azért több esélyem van később)....-😊
Akkor marad a buszozás.....Ez a "felvesz-odavisz-letesz" dolog nem rossz, bár most amit próbáltam ez a "felvesz-odavisz-visszahoz", küldik voltak...ez jól fizetett. Meg van az a "felvesz-jó messzre elfisz-majd még messzebbre elvisz-végűl k***va messze elvisz- éééés visszajön" típus fiezt a legjobban, ha jól láttam.
Asszem' fogok venni Eco-t meg Bisnis-t meg 1 st- is...azt meglátjuk mennyire leszek kapós!-😄
Még egyszer KÖSZI!!!!

MerlinW
Küldetésektől függ, én első körben 1 fist class, 1 business és sok economy-t tennék. Aztán variálod kereslet szerint.

Economy:
Class 1 = 1 seat
Class 2 = 2 seats
Class 3 = 4 seats
Class 4 = 8 seats
Class 5 = 16 seats
Class 6 = 32 seats
Class 7 = 64 seats
Class 8 = 128 seats

Business:
Class 2 = 1 seat
Class 3 = 2 seats
Class 4 = 4 seats
Class 5 = 8 seats
Class 6 = 16 seats
Class 7 = 32 seats
Class 8 = 64 seats

First class:
Class 3 = 1 seat
Class 4 = 2 seats
Class 5 = 4 seats
Class 6 = 8 seats
Class 7 = 16 seats
Class 8 = 32 seats

[merlinw.org]

Dzsini
Ha buszozni akarsz, akkor economyt (felvesz-odamegy-letesz). Ha félluxus taxizni (ide menj, ezt csináld, azt csináld), akkor magasabb kategóriákat. Ha luxus, akkor Orca/Beluga 😊

MerlinW
Én azért nyitottam egy ticket-et és leírtam benne, hogy ha nem is adják vissza a pénzemet, a bázisvédelmet vegyék ki a fenébe és inkább tegyék a rendőröket agresszívabbá, valamint pontosítsák a küldetések leírását.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.29. 15:56:43

[merlinw.org]

Adna valai tanácsot, hogy milyen kapbint érdemesebb venni a négy közűl....vagy vegyesen az igazi? Lakon Type-6 ról van szó.

Jaa, így mindjárt más-😄

Dzsini
Tudják, hogy a pilóták szövetségének tagja vagy, és úgyis fel leszel támasztva. A többi 120 utas pedig járulékos veszteség 😊

Ez akkor nem bág, hanem fícsör. Grét!
Elvégre az utaszállító repülőgépeket is lelövik, ha bűnözö utazik rajtuk, ez így korrekt.
Az Elite-univerzumban nem működnek a józan ész szabályai, ezt nem is kell benne keresni...

iSS!

De akkor most végülis, csak akkor van gebasz, ha rájönnek, hogy én "rosszfiúkat" szállítok - pl scan-elnek -, vagy automatikusan megkapom a fejemre a vérdíjat, amint rányomok a "tutifranónkelviszlektesaa" gombra? Aztán utána meg "magyarázkodhatok" - fizethetem a büntit?

Dzsini
Na, ezt jó tudni, akkor extra odafigyelést igényel, hogy kiket vesz fel a bátor játékos 😊

Azt mondjuk én is kibírnám nevetés nélkül....

MerlinW
Pár embernek visszaadták a rebuy összegét, tegnap viszont kiegészítették a support FAQ-t:

"The station killed me for carrying a passenger, is this intended?

High paying passenger missions often involve aiding wanted criminal passengers. These passengers are wanted and if caught inside your ship will incur a bounty and a lethal response from the local authority.

Please take great care when deciding whether to pick up a criminal passenger or are willing to take the risk of evading the local authorities for the duration of the passenger's requests, especially when leaving or entering stations."
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.29. 15:39:58

[merlinw.org]

Az a legkorrektebb, aki mondjuk 2 nap alatt napi 4 órában elkocsikázott a Jacques station-ig 22k fényévre, ott dokkoláskor leszkennelik és az Anakondáját kilövik a picsába<#eplus2>

iSS!

MerlinW
De, silent mode, boos-boost, heat luncher, boos-boost- heat luncher, jump 😊 Meg persze a cél rendszerben a leszállás is szintén így. Gyakorlatilag sima csmpész meló.

[merlinw.org]

MerlinW
Olvasd el a küldetés leírását😊 Bűnözőt szállíottál, "akit a legtöbb rendszerben köröznek"😊 Én tegnap futottam bele ebbe, mikor teszteltem volna a kondát, és míg én tisztában voltam a dologgal, naívan nem silent-ben hagytam el a bázist... 2mp-ig élt a konda, pápá 10 millió 😊

[merlinw.org]

Dzsini
Megoldás, de itt az a kérdés, hogy bűnözők szállításáért büntetés jár neked, vagy vérdíj a fejedre. Jelenleg az utóbbi, és a lenti alapján ez nem helyes.

Erre nem megoldás ha silent runnig-ban hagyod el a bázis???...vagy akkor is scan-elnek?

Dzsini
egyik reddit téma - ez alapján bug: " I was fully reimbursed and they are working on a patch to fix it."
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.29. 15:23:46

Dzsini
Bűnözőt vittél magaddal, és arra fine helyett (amit az illegális árura kapsz) bounty jár jelenleg (amire pedig állomásvédelmi ágyúkat). A fél reddit ezen pörög most, hogy ez szándékos-e vagy bug 😊 (több, mint egy napig nem olvastam, úgyhogy nem tudom van-e hivatalos álláspont róla)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.29. 15:18:36

Ezt nem értem: az állomásról felszállok megyek kifelé, túristákat viszek. Már kint vagyok, mikor leszkennelnek és abban a pillanatban tüzet nyit az állomás és kilő. Még elugrani se volt időm. Ez most mi?

Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.10.29. 15:14:24

iSS!

Ezt a skimmerezést én is megszívtam a minap. A pach előtt annyi volt, hogy szedjek le 2 simmert. Még csak nehezmre sem esett. Áthúztam a bázis felett mint Maveric a Top Gun-ban, már jöttek is. Vissza fordúltam és leszedtem 2-t a négyből azt'felmarkoltam a dodo-t. Aztán jött a patch. (Lőjj le 3 skimmert...he-he-he.ugyanaz a bázis?..300000-t??? Ja, csak úgy jártam, hogy nálam nem egy ASP, hanem egy PYTON parkolt...meg is lepődtem, mikor felszállt és azonnal elkezdte lőni a kis Cobra Mk III-t....Szégyen a futás, de hasznos volt....
Úgyhogy békésebb vizekre eveztem. Vettem kabint a Cobra-ra. Nem a leg ótvarabbat, hanem a középrétegnek valót. Ezzel tényleg egész jól lehet keresni. Szerintetek megéri egy Type-6-ba belenivszetálni és erre a célra használni. Arra gondoltam veszek Első oszályú, meg 2 osztályú kabinokat,...hagyok némi 8T rakteret a "csomagoknak"-😊....???
Én remélem, hogy nem veszik vissza a díjazást...mert végre lehet haladni....így!

Dzsini
Akkor ott vlaami nálad nem stimmel, mert működnie kell - economyt szépen tele lehet rakosgatni, erről szól a legújabb pénzkeresési módszer is.

Hát ha így lenne az jó lenne. Nem tudok egy modulba tenni kétféle népséget, mindegy hogy gazdag vagy szegény. A 32-es economy modulba nem tudok még beletenni egy 2 fős csapat mellé egy 6 főst, mert nem engedi.
Persze ez jogos, így működik a személyszállítás mindenhol...
Amikor felszállok a metróra én is kirugdosok a kocsiból mindenkit, hiszen megvettem a jegyet!

"Soha ne felejtsd jelszavunk: gondolkodj hülyén, cselekedj izomból!"
<#vigyor1>
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.10.29. 15:03:49

iSS!

Dzsini
A skimmerezés kicsit nehezebbé vált igen - első kör, szétkapod a védőhajókat a tornyok távolságán kívül.
Második kör - vagy levadászod a tornyokat ~3 kilométerről valami lézerrel pontlövészettel (nem könnyű, nem a célkereszt közepére kell lőni, és nem tudod becélozni a földi célpontokat), vagy leszállsz biztonságos távban, és irány az SRV.
Harmadik kör - ha elég közel érsz az SRV-vel, kijönnek a skimmerek 😊

A bázistámadás már nem egyszerű feladvány, de nagyon jó móka 😊

Ha csak sima skimmereket kell vadászni bázis nélkül, akkor jobban járhatsz, ha egyszerűen gurigázol az SRV-vel, és a POI-k közelében néha lesz pár védőhajó.

Dzsini
A szegényeket nem érdekli, hogy kikkel utazik együtt. A gazdagok megveszik a teljes kocsit akkor is, ha ketten vannak.

Az milyen már, hogy 2 ember lefoglalja az egész 32 fős lakosztályt?
He?<#wow1>
Mi volna, ha hátramennék és összecsomagolnám őket? Húzóggyatokmánösszebazzehogymásiselférjen, ajóisteneteketmán!<#falbav>

iSS!

Roger6
Elfogadtam egy küldetést, Skimmerek kivégzése. Nem gond, láttam videón. Bár gyanús volt, hogy 2,5 mill a reward. Egy Imperial Eagle volt felszerelve, azt vittem el rá, azon van Missile. Az már eleve gyanús volt, hogy egy Asp Exp volt a bázis mellett, ami természetesen az védelmezte, de nem jelentett gondot leszedni, nem is tudott rám fordulni nagyon.

Videón az szerepelt, hogy elég alacsonyra szállva megjelentek a Skimmerek. Hát nálam két kurva nagy lézer torony kezdett lőni, egyetlen skimmer sem jelent meg. Úgy 8-10 mp alatt leszedtek. Ezt a küldetést még át kell gondolnom.

Dzsini
Én meg egy csomó Mobiusos kollegával játszok a romok között 😊 Belugával felvitték 1,5 km-re az SRV-met.... aztán leestem 😞

Roger6
Én továbbra is csak melózgatok...

További képek:

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.10.29. 13:37:45

Roger6
Nos hát. Patch óta sajnos csak ma tudtam játszani pár órát. A kedvenc rendszeremben szeretném felhúzni az egyik minor faction-t, mert szimpatizálok velük. Elfogadtam egy küldetést, 1.8 millió reward, 16 kalózt kell kiiktatnom egy szomszédos rendszerben. Nem téma, gondoltam, a Conflict Zone-okban amúgy is 50-60 hajóket szoktak adni a küldetések, meg majd RES-ben levadászom őket. Átugrottam a rendszerbe, RES sehol. Na nem gond, akkor irány Nav Beacon. Másfél óra lövöldözés után pontosan nulla darabbal találkoztam. Utána nekiálltam Signal Source-okat keresni, további 1 órán keresztül, és itt sem találkoztam azzal a céggel, akinek a hajóit pusztítanom kéne.

Kicsit meguntam ezt a tökölést, szóval bepattantam egy Type-6-ba, és elkezdtem szállítani a cégnek. Kis pénz ugyan, de legalább haladok előre a ranglétrán.

Miután kikamionoztam magam, gondoltam még benézek egy Haz RES-be, nehogymá pénz nélkül maradjak. Nem tudom mi történt pontosan patch óta, de rögtön a legelső ellenfél (Competent rangú Federal Dropship) majdnem darabokra szedett, pedig ezeket úgy szoktam darálni, mintha nem is lenne ellenfél. Fel kell kötni a gatyámat...

Ceos, Sothis-on nem működik olyan jól, viszont én XY rendszerben vagyok (fejből nemtudom, ha valakit érdekel belogolok és megírom). Ott csak egy állomás van, a küldetéseket _CSAK_egy 12,7 LY távolságra lévő rendszerbe adja, ahol le kell szállni. Felveszek egy Type-9-nyi rako... akarom mondani turistát, elviszem őket, 10-20M körüli nyereség / út (oda vissza kb 20 perc).

Persze ehhez nem árt ally státusz a megfelelő factionokhoz.
(szerencsére ezelőtt is itt ténykedtem, szóval ez nem volt gond).