ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

s_andras
Ezen nincs totem, de valahol olvastam hogy olyat is lehet találni..?
Az összes oszlop aktiválódik néha, azért vannak megszámozva, vagy csak a lila pöttyösek?
Kell úgy is szkennelni hogy 2 egyforma cucc van nálunk?

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

MerlinW
Pro tip akiknek kell a pénz: miután leadtátok a ruin-os questet, újra fel lehet venni némi cooldown után és újraszkennelni mindent. Ez, ha az egyszerű kombinációkat vesszük, napi minimum 10-15 millió kreditet jelenthet.

[merlinw.org]

MerlinW

[merlinw.org]

Tökéletes! <#taps> Bőven elég, ha én látom!
Már nézek is utána!
RJoco
Akkor csak megzavart, hogy nem az van ott, hogy OK, hanem, hogy Issues Detected.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

megy az, próbáld meg újra
RJoco
Szerver nem elérhető <#rinya>

s_andras
Nos, lehet hogy a fehér törpénél is ilyen gondjai voltak Amerginnek.

Dzsini
Valószínűleg a szélén csúszkálva hol beleértél, hol kiestél belőle - ebből adódik a többször ismétlődő üzenet, és az, hogy egyszer se töltöttél annyi időt benne egyben, hogy megkapd a supercharge-ot.

SC-ből kiesés akkor fordul(hat) elő, ha a csillaghoz túl közel keveredsz, ha távolodva tőle mész bele, akkor ilyesmi nem igazán fordul elő.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
Pontosan így csináltam, de az igaz, hogy sosem merültem bele a közepéig, mert nem akartam kockáztatni a SC-ból kiesést.

RJoco
A csóvába úgy kell belemenni, mint ahogy az autópályára felhajtasz. És minden esetben a csóva vége irányában és nem a csillag irányába.
Nekem csak akkor nem töltötte fel elsőre, ha nagyon a csóva szélén mentem bele vagy épp csak a külső kerületet érintettem.
A csóva úgyis irányba állít és a végén szépen ki is lehet jönni.
A biztonsági problémát ettől függetlenül kiírogatta a játék.

s_andras
Elhiszem, de nem fogok ilyenekkel agonizálni, taskváltogatás, kopi-pészt, plusz nem látom benne azt sem hogy beleszámítaná a normál tankolásokat, amire pedig így is szükség van x ugrás után. Majd esetleg akkor ha a játékban lesz benne hogy kézzel be tudom állítani a 200 fényéves távot a tervezővel bármikor, nem csak akkor amikor már túl van töltve. Ezzel plusz a neutron-szűrővel (bár ilyen sincs, csak "non-sequence" amibe mások is belekerülhetnek) esetleg.. De eleve az sem tetszik ahogy mondtam hogy a csóvában lavírozás is teljesen esetleges eredményt ad.

Dzsini
"túl precízen akarom csinálni, simán eltöltök több időt a következő állomás keresgélésével" - de pont erre van a már többször ajánlott tervező, ami az egész utadat, minden állomással megtervezi. Akár előre berakhatod könyvjelzőbe, akár menet közben másolás-beillesztéssel azonnal ott vagy a következő ugrópontnál.

s_andras
Nem tudom. Nálam a neutron-próba is össze-vissza működött. Egyelten egyszer volt olyan, hogy ahogy beléptem a csóvába, szinte azonnal kiírta hogy feltöltődött, de leginkább átlagban 4x jött előbb az "FSD operating beyond safety limits" szöveg mire sikerült, és volt olyan is hogy olyan sokszor írta ezt ki hogy meguntam és otthagytam töltés nélkül. Kiszámíthatatlan. Tényleg gyorsabb valamivel a normál haladásnál ha minden tökéletesen összeáll, de nekem nem jött be, én túl precízen akarom csinálni, simán eltöltök több időt a következő állomás keresgélésével hogy nagyon közel legyen a maximális ugrótávomhoz. Asp 50 helyett 200-at ugrik, tehát 3 percet nyernék, ezt simán eltökölöm a célkereséssel, a tankolással, és a javítással.

Dzsini
Ahogy frontier fórumon nézem saját festés kinézetet be lehet(ett) behekkelni, de csak saját hajóra, és úgy, hogy csak te láttad.

MerlinW
Nem lehet. MMO-t egyébként sem szokás moddolni😊 Vásárolni lehet skineket, esetleg ha van valami szép megoldásod, elküldöd FDEV-re és ők talán megcsinálják neked, amit aztán megvehetsz😊 Volt már rá példa.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.16. 09:46:47

[merlinw.org]

MerlinW
Fehér törpénél nem tudom túltölteni az FSD-t. Csak túlterhelődik és sérül, de nem tölt föl. Mit csinálok rosszul???
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2017.01.16. 00:56:10

iSS!

Senki nem próbált még festést moddolni? Lehetetlen?
A játék egy jelentős része le van töltve a gépre, esetleg a textúrák nincsenek közötte?
MerlinW
Írtuk többször hogy igen. Ez a közösségi feladat lényege, hogy együtt csináljátok.

[merlinw.org]

etniez
Közben, találtam, a EDDiscovery program keni a témát.
etniez
Jól sejtettem, akkor nem nyúlok hozzá. Most 45-t ugrom közepesen felszerelve, elég ennyi.
Tud valaki _működő_ hosszútávú útvonaltervezőt?
Hármat próbáltam, mindegyik elszállt....
Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.01.15. 21:48:03
Etniez,

Sajnos igen, ezt én is megxivtam. Egy fejlextési csoporton belül vagy/vagy van.
s_andras
Törölné, csak egy lehet.

etniez
Tudja valaki, hogy ha próbálom csökkenteni a boot időt az fsd-n, akkor az a fejlesztés kitörli az ugrótávos fejlesztést? Vagy mehet a kettő együtt?
Ruins/ aki nagyon bele akar mélyedni a küldetésbe, javaslom tankoljon fel sulphurból és phosphorus-ból, mert az SRV-t párszor majd újra kell tankolni!
Ruins/

Meg tudom erősíteni, hogy amit a közösség/private grout megfejt, -vagy annak egy részét megkapjuk, egyszer csak indokolatlanul kaptam 3 megfejetett kódot, pedig akkor nem is szkenneltem...???
MerlinW

[merlinw.org]

MerlinW
Mindegy honnan van.

[merlinw.org]

Dzsini
Te igen, mások itt nem, és nekik segítségként jól jöhet.

Dzsini
Ott van a results link, az alapján vannak szólók is.

KiruHoshino
Sziasztok! Van ötletetek, hogy miért resetelődik minden alkalommal a grafikai beállításaim a játékban? Minden indítás után Ultra-ról Medium-ra ugrik vissza.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

RJoco
Akkor 1-el is lehet dekódolni, nem csak párral?
Az legalább mindegy, hogy honnan van, vagy az sem mindegy?

MerlinW
Tudom. Láttam, olvastam, használtam, így is mocsok lassú a dolog😊

[merlinw.org]

Dzsini

MerlinW
3 kombinációt? Tudod te mennyi kombinációja van 15 obeliszk, 6 tárgy, 1 vagy 2 van nálad. Ezen felül, még nincs rá bizonyíték, de lehet hogy az is befolyásolja a dolgot, hogy mennyi/melyik bacon aktív. Nem akarom kiszámolni, de sok. Én tegnap 18-at találtam 10 óra játék alatt - atyaég szerveznem kéne programot a hétvégékre... -, le is adtam 18 milláért. Megint 100 millió fölött vagyok, hellyeah. Most már csak kéne valami, amire elkölthetem... 😄
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.15. 18:06:40

[merlinw.org]

Dzsini
Dobálhatod ki - ahogy írták, minél több jelecske van mellette, annál ritkább, úgyhogy azokat tedd félre, a többiből gyűlik majd, ha szükség lesz rá.

Persze, így már érthető, nem fura ha tudja az ember hogy csak a Horizions DLC-vel elérhetők ezek a mérnökök. A kérdés már csak az, hogy ha nincs ilyen kieg akkor mit lehet kezdeni ezekkel a Materiálokkal ? Csak gyűlnek. Eladható ? Cserélhető ? Vagy ahogy jönnek úgy ki is dobhatom őket ?

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

RJoco
Nekem ma nem volt szerencsém. 2 dolgot találtam, de az sem biztos, hogy én találtam.
Egyesek olyan frankón parkoltak hajóikkal, hogy ki/be kellett lépkednem, mert a dekódoló tárgy felszedésénél beragadtam a kövek közé és nem engedte használni a meghajtást.
Arról nem is beszélve, ha magasra repültem, akkor minden esetben fejre érkeztem. Nem értem.
A tetejében megjelent egy Python és elkezdte aprítani a népet. Vulture sem bírt vele. Utoljára engem hagyott, netszakítással megúsztam kár nélkül.
Soloban semmit nem találtam, pedig 3 kombinációt is kipróbáltam. De csak a hülye üzenet jött mindig.

MerlinW
😄

Ezt meg csak úgy, mert feelgood😊

[merlinw.org]

Dzsini
Been there, done that 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.15. 16:49:26

MerlinW
Megpimpeltem a verdát:

Ez meg egy átlagos munkanap az ásatáson...😄

[merlinw.org]

Dzsini
Minden mérnök a felszínen van, és csak Horizonssal elérhetők. Nem fura ebben semmi.

Értem. A gond csak az, hogy ott valamiért nincs. Az eddig fellelt leírások és képek alapján próbáltam értelmezni (by: duvi Horizons kiegészítővel érkezett újdonságok, leírások) valóban ott kellene lennie és kerestem is, de valami miatt nekem nem mutat ott semmit. Üres a sor. Talán az lehet a gond, hogy nekem csak Elite Dangerous van meg és nincs hozzá Horizons kieg. Fura lenne, de el tudom képzelni ...

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

RJoco
Köszi, közben sikerült megtalálnom, rájöttem, hogy a koordinátákat hol írja ki 😊
Már csak kéne valamit a cargoba tenni.
És jó lenne, ha nem fagyizna a játék lépten nyomon 😊

Ezzel a "Bozsik" cucuval én is összefutottam!
Dzsini
Ez talán segít:

RJoco
Hogy lehet megtalálni az ásatást?
Már vagy egy órája repkedem, de mindig messzebb jutok a céltól.

RJoco
A mérnököket a jobb oldali panel alján éred el. Ott megtudhatod melyik merre tartózkodik és mi kell neki, hogy egyáltalán csináljon valamit.