ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

s_andras
Aha, de most a második bázishoz mégis itt van egy újabb kisfilm, amire megint ráizgultak a geodéták. Nem erre kellett volna félretenni a bekészített feladatokat? Vagy az lenne a nagy pofáraesés, ha a promóban a hátteret direkt átrajzolták volna valami fiktív csillagpettyezettségre, akkor aztán kereshetnék! XD

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Majd látjuk...Addig meg lehet soloban 10 millákért járni ide-oda. arányosan nem rossz. pár nap múlva úgyis történik valami...
Dzsini
Semmi elvetemültség nem kell ma már Beagle Pointig elmenni (jártam ott én is a nyáron), pár hét alatt gond nélkül megjárható oda-vissza. Egy feljavított FSD-vel már kerülni se kell, lehet menni toronyiránt.
Ja, és nem univerzum, galaxis.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.18. 05:44:14

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Miért könnyítenék meg a játékosok dolgát, amikor így is van, hogy hónapokat kell várni arra, hogy a következő tennivalókat elkészítsék? Minden játékot megoldhatóra készítenek, csomó plusz segítséggel, ami szép lassan megnyílik, ha szükség van rá.

Most végre van egy feladat, amivel nem pár nap alatt végeznek (ráadásul belengettek egy 100 milliós kifizetést), erre jön a sírás, hogy nem adják a kezünkbe a megoldást 😊 Nem lehet mindenkinek megfelelni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.18. 05:45:40

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Írtuk is anno - ahhoz egy egész sorozatnyi tennivaló volt bekészítve, csak a csillagképek alapján megoldották, amire nem számítottak. Azt a tennivaló sorozatot most majd másra használják fel.

RJoco
Ezen morfondíroztam én is. Pár MerlinW állítását sem zárom ki, lehetnek olyan fanatikusok, akik tényleg képesek lehetnek rá.
Mint ahogy a táblázat is összejött és a jelenlegi fix eredmény is a szkennelésből.
Azt is megemlíteném, hogy az egyik felfedező oldal megmutatja, hogy aktív tagjai merre járnak és hát vannak olyanok, akik az univerzum másik oldalán járnak a bubihoz képest. Azért ahhoz is kell egy elvetemültség.
Szóval a trailer és csillagkép számolás igencsak valóságosnak tűnik.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Szinte biztos, hogy álnéven nyomul 1-2 Frontieres gyerek és ha nagyon nem megy valami, akkor ők "véletlenül" pont megtalálják, megértik stb. stb.
Akit érdekel a Parun-os CG-ben ~150t áruval be lehet kerülni a 75%-ba 4 misiért. 1,5 nap van hátra belőle.
Utoljára szerkesztette: rogan99, 2017.01.17. 23:46:05
s_andras
Az azért mégiscsak nevetséges hogy demókban látott csillagképek alapján háromszögelik ki a helyeket...

MerlinW
Az a cél, hogy minél nehezebb legyen, minél tovább tartson, hogy legyen idejük elkészíteni a további tartalmakat😊 A site, vagy akár a harmadik idegen roncs helyének meghatározásán megtalálásán száz meg száz Canonn-os rajongó, matematikus, asztrofizikus figura dolgozott heteken át. Én csak pislogtam a Canonn-os Discord chat-en, hogy miről beszélnek😊 Csak dobálták be egymás után az egyenleteket, képleteket, mindenféle rajzokat, vizualizálták az a felvett hangokat, UA-kat cipeltek galaxisszerte mindenhova, stb stb.

Lényeg, hogy nem cél, hogy könnyű legyen a feladvány. Ezt a misztikus vonalat a keményvonalas rajongóknak (ők azok akik az összes festést meg szirszart megveszik😄) készítik - ötlet szinten zseniálisan, megvalósítás szinten meg so-so, nem a casual rétegnek. Azok kereskedjenek a bubiban meg scannel-jenek csillagokat 😄 /sarkítás, nem komoly/
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.17. 22:35:51

[merlinw.org]

Igen, én is vmi ilyenekre gondolnék. Esetleg beta site utalás rá hogy hol van, napról napra egyre konkrétabban, hadd keresse a rendszerekben a nép. Csoportos bolygóátfésülés, etc. Én is részt vennék szívesen. Ezzel szemben kaptunk egy bugos valamit. Xtem is tuti bugos, mert az eléggé nehezen magyarázható, hogy soloban nem tudja megcsinálni a dógozó ugyanazokat a kódokat, mint multiban....
MerlinW
PRIVÁT csoport!!!444négy! 😊 Az volt az első, hogy beléptem egybe. Most vagyok 4-ben, hogy minden tuti legyen. Openbe maximum küldetést halmozni járok😊

[merlinw.org]

RJoco
Elég egy SRV, meg egy kisebb raktér. Esetleg némi üzemanyag az SRV-hez, ha hosszabban mászkálsz, bár a táblázatok alapján már könnyen végig lehet járkálni a terepet.
Open-ben viszont nem érdemes menni, utoljára felszállni nem volt időm, mert az egyszem ottlévő a keresőkre vadászott. Ez első alkalommal meg egy másik kezdte lőni a népet, el is tűnt mindenki.
Szerencsére könnyen elérhető helyen van a routerem és hamar ki tudtam húzni a hálókábelt, így nem kellett 7 millát fizetnem a kis gyökerek miatt.

RJoco
Én is azt mondom, a frontier jobban is megcsinálhatta volna. Most csak mindenki szaladgál, mint pók a falon.
Legalább csináltak volna valami értelmet az obeliszkeken megjelenő 3 jelnek, ha nálam vannak a megfelelő elemek, akkor arra reagálnak, ezzel jelezve, hogy jó helyen járok. De az sem ártott volna, ha szkennelés után nem alszanak ki, ha nem jó a kombináció.
És valami infó sem ártott volna, legalább a megfejtett dolgokból valami utalhatna a logikára is, amit esetleg közölhetne az ásatás vezetője velünk.

s_andras
Semmi sem kell az SRV-n kívül. Mondjuk raktér alapból mindig van, bár elvileg az sem kötelező, csak könnyebben tudod cserélgetni a tárgyakat.

Caliph
Na lassan ráfordulok én is az obeliszkezésre,mi kell oda modulügyileg? srv biztos,gondolom egy fuel scoop is tankolni,esetleg még valami fontos? Keveset játszom,kevés a lóvé,összerakok valami egyszerű és olcsó hajót a vérpistikék miatt,nem az anacondát akarom kockáztatni 12 millás biztosítással 😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Amúgy xtem a frontier elég xarul csinálja. pl. ebben a ruinos küldetésben is sokkal nagyobb potenciál lenne, egyrészt ha nem égetné magát mindig a xar bugos release-kkel, másrészt pl. a küldetés teljesítéséhez elhelyezhetett volna néhány útmutató jelet, amit meg kell fejteni, béta site helyét, stb., mint anno pl. a Tomb Raider első részeiben voltak hieroglifák, falfestések, amik utaltak a helyes kombinációkra, kulcsok helyére, stb. Ráadásul ehhez nem is kellene túl sok meló, csak egy kis fantázia és 1-2 alkotó tag. Utoljára az egyik alien site helyéhez kellet kódfejtés, azt az egyik játékos meg is fejtette, akkor reméltem, ez lesz a vonal. Hülyék is, mert xtem elég nagy hype lenne meg sok sok eladás....Eddig ez a küldetés nem nagy event, de hátha jön még benne kaland és ezért van ilyen hosszú időre kiírva.
MerlinW
Neutron útvonaltervező (48-50ly ugrással 260 ugrás Sol-tól Colonia) Továbbá van az oldalon teljes neutron csillagtérkép.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.17. 15:47:23

[merlinw.org]

MerlinW
MerlinW
Ez alapján keresik a második site-ot:

[merlinw.org]

MerlinW

[merlinw.org]

s_andras
Oooohhh, akkor hátradőlve várjuk a javítást 😊

Elvileg elismerték h bugos és vizsgálják a dolgot. Soloban is meg kéne tudni oldani. Láttam tegnap egy forum postot erről.
Dzsini
Ezen dolgoznak sok százan-ezren, Ram Tah küldetésének keretében (azt felvetted?).

Utólag valószínűleg nem lesz nagyon nehéz megmagyarázni, de most még nem "utólag" van.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.17. 13:11:09

RJoco
És mi a logikája?
Volt párszor olyan, hogy szkenneltem, üzenet nem jött, de az info panelon alpha, meg beta, gamma, meg epszilon dolgokat emlegetett. De, hogy ez mit jelent és hova menjek? Arra nem jöttem rá.

MerlinW
Nem lett lejegyzetelve. Nem tudom. Táblázattal, lehet hogy gyorsan haladsz, de pont hogy nem fogod érteni a logikáját, így még kisebb eséllyel fogsz többet találni. Online ha többen vagytok a site-on, nem csak 15 aktív obeliszk van.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.17. 12:27:36

[merlinw.org]

s_andras
Éppenhogy a táblázattal lehet gyorsan haladni (a tegnap említett kis zökkenőktől eltekintve). Az a kérdés, hogy ha van ilyen mint ez, akkor miért nincs olyan is ami a +23 találatot mutatja?

MerlinW
Keresd, kutasd, mint mindenki. Alapvetően semmi értelme táblázat alapján tökölni, elveszti az egész az értelmét.

[merlinw.org]

s_andras
Igen, ez az amit mindenki fél óra alatt összerakhat soloban, de hol van az hogy mivel lehet azt a +23-at mellétenni?

MerlinW

[merlinw.org]

MerlinW
A trailer videóban szerepelt a terület, kimerevítették a képet és a csillagképek alapján megtalálták.

[merlinw.org]

rosszkor vagy online 😊 szokott vilagos is lenni. amugy a megtalalo ugyesen belotte a helyet (a holdat) es utana mar csak "keresni" kellett. eleg szaros, de ezt a placcot bazimagasbol latni... persze ha vki tolt mar ilyen felszini recont, akkor egy ido utan mar mindent lat, csak azt nem ami kiszurja a szemet 😄
sztem bugos, szerintem. es azt is elmondhatjuk, hogy nincs meg az egyertelmu megoldas.. szoval nem tudni.

az FD kommunikaciojaval semmi bajom, de ha lenne egy nyilatkozat, h ez 100%ban megy, akkor nyugodtabb lennek..
mert miert is van vkinek 36unlock ha csak 13at lehet reprodukalni? neked a 18 leirnad pontos milyen komboval jott ossze? vegigprobalnam...
Utoljára szerkesztette: EFRM, 2017.01.17. 00:34:37
RJoco
Én azon is csodálkozom, hogy ezt megtalálták. Nem is értem, hogy csinálták. Valakinek ekkora mázlija volt vagy körberepülte a holdat?
Ráadásul mikor én online vagyok, akkor mindig sötét van. Érkezésnél nem is nagyon vettem volna észre, ha nincs annyi hajó és lámpa a környéken.

MerlinW
Nem biztos hogy bug, előfordulhat hogy egyszerűen csak nem értünk még minden mechanikát😊 Ha bugos lenne egy hét alatt javították volna / szóltak volna róla. FDev kommunikál a közösséggel, azzal nincs probléma😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.17. 00:21:48

[merlinw.org]

nagyon bugos egy missio/hely az mar tuti, pedig szerintem uber tuti concepcio probalkozgatni. csak akinek nincs penze annak ajanlom, h "exploitolgasson" openben stb, en szemely szerint varok egy javitast, vagy h uj helyet fedezzen fel vki- mert sztem nagyon hangulatos a kutatas/probalkozas
MerlinW
Én 18-at szereztem, egyébként online 36-ot lehet dekódolni ezen a területen. Elvileg valahol van még 1-2 terület, még nem találtuk meg azokon kell lennie a maradék 64-nek. Vagy csak elmentünk valami mellett😊 Ezért is egy hónapos a quest és nem 1 napos😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.17. 00:07:59

[merlinw.org]

RJoco
Nekem ez így már túl bonyolult és nem vagyok régész.
Holnap lehet, hogy benézek még a Mobius PVE társaságában, de valószínűbb, hogy visszamegyek a bubiba.

Ha jól tudom solo-ban 13-mat tudsz csak megszerezni mert midnig ugyanazok az obeliskek aktívak. Open-ben vagy private groupban kell próbálkozni mert ott a többi obelisk is aktiválódik attól függően ki mit csekkol épp.
s_andras
Igen, megvan a 13 milla, csak azt nem értem hogy mivel lehet továbblépni? Gondolom a 15 aktív oszlopot már minden lehetséges párosítással ellenőrizték (ki is van töltve a táblázat). A többi meg nem aktiválódik sehogy se, bár itt-ott vannak adatok, ezeket hogyan tudták csekkolni?
És hogy lesz meg a 20/20, 21/21 stb adat? És a 100milliós bónusz?

MerlinW
13 valid data? Leadhatod Meene-n 13 millióért, vagy gyűjtheted tovább. Az nekem sem tiszta mi van akkor ha nem mond semmit. Lehet bug, van olyan teória, hogy számít az aktivált bacon-ök száma is, az aktivált obeliszkek sorrendje, stb. Ilyen a kutatás, ez a lényege😊

[merlinw.org]

Ruinosok:

Ha fogy a fuel az SRV-ben, egy ugrásnyira az ásatástól ott egy bolygó, ahol van bőven foxfor és xulfur, ami az SRV refuel xintézishez kell:

SYNUEFE FP-D A94-0 7

üdv
s_andras
Na most akkor mit lehet csinálni, ha a táblázatból megszereztem az összeset amit zölddel jelölnek (13 db)?
Egyébként valami mintha nem működne rendesen: az esetek kb felénél elsőre nem adta be a találatot, csak felvillant az hogy van egy új üzenetem de aztán mégse lett. Ezután ha kimentem a menübe és vissza majd ott helyben újra lecsekkoltam az oszlopot ugyanazzal a kombóval, akkor megjött a nyugtázó üzenet Ram Tahtól. Sőt egyszer volt olyan is hogy elsőre azt mondta hogy nem, ez nem lesz jó. Ellenőriztem hogy elnéztem-e valamit, de nem, másodikra jó volt...<#miaz>

MerlinW
Hogyne lennem, ott van az A betű alatt és a sárga E betűtől 2 órára. Szólóban szedd össze őket, pakold be a hajód rakterébe és probléma megoldva. SRV-vel cserélgeted őket (transfer cargo). Online ritkán hagynak a földön, ott általában kérni kell - 99%-ban adnak -

Igen, Meene-n tudod leadni.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.16. 18:53:52

[merlinw.org]

RJoco
Ok. köszi!

Dzsini
"Mobius PVE" nevű csoportot keress, elvileg az a második csoport, mert az első túlnőtte magát.

RJoco
Szép kis térkép. A kérdésem nekem is az, hogy akkor most ezek mennek 1 dologgal is vagy a táblázat alapján 2 kell?
Ma összegyűjtöttem 6-ot, 7-et, bár néhol nehéz volt beazonosítani az obeliszket. Mindenhova két dolgot vittem, ahogy a táblázatban volt.
Leadni ott kell, ahol felvettem?

Sajnos a Mobius privát csoportba már nem sikerült bejutnom, megtelt. Csináltam egy sajátot, de csak akkor aktiválta újra a csoport totemjeit, ha kiléptem a főmenübe és vissza.
Most megpróbáltam open-be menni, hátha esik valami még, de a szemét lobby olyan szerverre tett, ahol csak egy mocsok volt, aki mindjárt ki is lőtte a PP-t.

Ryder159
Na hétvégén nem volt időm foglalkozni a dologgal. Megnéztem pár videót, és arra gondolok hogy ott ugye van szétszórva pár felvehető dolog. Pl ancient orb, ancient tablet, stb. És ezeket kell kombinálni, felvenni és közben skennelni. de ma foglalkozom vele kicsit aztán rájövök...

etniez
Felvázolnád pár sorban, hogy mi ez? Én nem kezdtem el a küldetést még.
s_andras
Totem törölve. Csak én még egyik térkép alapján sem találtam egyet se.