ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

s_andras
Nem az a legdurvább hogy nem gondoltak rá, hanem az hogy nem TESZTELTÉK... Kiderült volna, ha veszik a fáradtságot, és KETTEN eltöltenek ott HÚSZ kib..ott percet. Az openben nyomuló jónépnek is ennyi kellett hozzá hogy a legális 13-on kívül jöjjön megfejtés.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

A ruinon TÖRTÉNÉS VAN! elkezdett sugározni egy hangszekvenciát. amit már el is kezdtek fejteni. Lehet h kampó, de lehet h tényleg üzenet:

https://www.dropbox.com/s/tqtd7fn4o0laswz/Spec%20from%20Ruin.jpg?dl=0
A frontier hivatalosan is elismerte, hogy szar az ancient ruins mission multija. A solo jó, ott minden úgy működik, mint ahogy kell. Hihetetlen, hogy egy olyan csapat, aki 2.1 millió darabot adott el tavaly a játékból, arra nem gondol, hogy mi lesz akkor, ha a dógozók multiban kezdik majd csinálgatni a küldetést. Ez nagyon égő a fejlesztőknek....forrás:

https://www.youtube.com/watch?v=X2j4sTvzytk
Szkennelők is kétfelé: -fejtők -pénzgyűjtők (akikből idővel fejtők lesznek.😊)
Nem tudok róla, ha lenne belépnék én is. Vagy csinálni kéne?? most mobiusban vok, eddig korrekt.
Ryder159
Van magyaroknak Private Group?

Meg lett a Top 10%, 39 Milla!
etniez
Mennyien vagyunk úton 😊 Ahogy elnézem, a fórum kettévált:
felfedezőkre és szkennelőkre 😊

Egyébként a lenti kép egy olyan bolygón készült, ahol polónium 1% volt a leírás szerint, ehhez képest 20 perc alatt 30 darabot szedtem össze...
Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.01.23. 18:32:52
etniez
Szép lövés: Én 18000-re vagyok a Sol-tól, tegnap is leadtam egy 8 millányi neutront meg Földet.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Dizsni, mitől függ pontosan, hogy mennyire tölt fel egy neutron? 177-183 között ingadozik és volt olyan, hogy néhány tized hiányzott a tökéletes ugráshoz.
Én top 50-be fértem csak bele, ott is kaptam +23 millát. Csináltam egy újabb tutorial videót magyarul, a solo 13 millát ezzel
15 perc allat teljesen meg lehet csinálni. Van az elején pár mp. a site megközelítéséről is, akinek érdekes. Ez még csak az alfa site,
de amíg nincs meg a következő, lehet vele jól pénzt keresni. Valószínű utána is, de majd látjuk mi lesz a következő napokban...

s_andras
Óójee, már ~900 "tonnával" a top 10%-ban voltam, és a végén még egy kört ráhúzva 1000+ lett, és ezzel maradtam is, 39 millió. Lehet hogy már írtam korábbinál is, de most megint látom hogy ebből nem húzzák le a sápjukat a bérelt pilóták.
Érdekes, hogy megmaradt a Contacts menüben a Science&Research és lehet nekik tovább önteni, de minek.. Mindegyikből megtartottam egyet-egyet mutatóba. Apropó: lehet hogy annak is van jelentősége, melyik adat milyen szintű? Sorrendbe rakva így néznek ki:
1 gamma
2 béta
3 alfa
4 delta
5 epszilon

RJoco
Nekem minden kráter egyforma. Egyszerűbben megtalálom koordináták alapján. Bár a múltkor pont ráismertem a kráterekre és így egyszerűbb volt a koordinátákra menni.
Nekem annyi időm nincs, mint neked. Talán 12x jártam meg.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

MerlinW
Én meg elmegyek a sötét oldalon a déli féltekéhez, megkeresem a nagy krátert, majd a dupla 8-as krátert északra tőle és leteszem a gépet a site-on😊 A koordinátákat mát nem is kell néznem. Igaz voltam már ott vagy 20x.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.23. 16:07:32

[merlinw.org]

RJoco
A Mission részben ott kell legyen a küldi is, amit az első dokkoláskor kaptál. Azt kell leadni és, ha előtte jól szkenneltél, akkor 13M a jutalom.
Kidokk/visszadokk után ismét megkapod a küldit.
A bal panel Transaction fülön tudod ellenőrizni, hogy épp mennyit fizet. Bonus jutalom 100M, de ez még nem elérhető. Az előtte lévő összeget kapod leadáskor.

Akkor valamit nem jól csináltam, vagy nem tudom. Kaptam 1 milliót és ennyi volt. Az obeliszkekből szkennelt adatokat csak külön tudtam leadni a "communications" szekcióban valami kutatóknak vagy kiknek.
RJoco
Ebben reménykedem 😊

Dzsini
Mivel pénz van benne, úgyis olvashatsz majd itt is róla több példányban 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

RJoco
Az fain. Olyat nem olvasok, nekem túl angol. Akkor muszáj lesz másokra hagyatkoznom és reménykedni, hogy ismét megosztják tudásukat a többiekkel.

Dzsini
Valószínűleg majd a GalNet hírekbe kerül ki valami iránymutatás.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

RJoco
Az is több, mint a semmi és azért mellette ott van még a 13 milla a küldiért.

RJoco
Pont-pont-vesszőcske, igazad van.
Akkor ezekszerint nem csak nálam bugol.

Vége a CG-nek, de én infót nem láttam az új helyszínre vezető útról. Vagy ez nem így működik? Ez volt az első CG-m.

s_andras
Csak hogy valaki ne értse félre: a koordinátáknál ha jól tudom nem x ezer a mérőszám hanem az ott egy tizedespont, ha erre gondoltál. Tehát pl 128.44 az "százhuszonnyolc egész negyvennégy század fok".
Egyébként tegnap volt nekem is egy olyan eset hogy már messziről láttam egy szabályos sötét területet mint a múltkor a Merkúron, és pont benne volt a rom. A felszín közelében olyan sötét volt, hogy semmit sem láttam, pedig nagyon közel voltam a célhoz. Gyanítom hogy ott sem volt valami hiba miatt. Leszálltam, kiléptem a menübe, és amikor visszatöltött, már jó volt a megvilágítás, és ott is volt az ismerős terep pár száz méterre.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.01.23. 09:59:53

respekt.
3200 LY-re a galaxis síkja "alatt":

iSS!

jól megszívtam, mire viszsaértem, vége lett. Kaptam 1millát és ennyi. <#falbav>
RJoco
Én ezt már úgy csinálom, hogy még magasan beállok 270 fokra. Ott megközelítem a -128 ezret, majd beállok 175 fokra, így marad a 128 ezer és mehet a másik számláló kb -28 ezerig erős ereszkedés mellett. -30 ezer alatt és 50 km alatt kilépek SC-ből. Irányt tartva (esetleg kicsit korrigálva) és boostolgatva hamar elérem a célt. Most már úgy is megtalálom simán, ha nincsenek obeliszkek a területen.

RJoco
Vége a CG-nek, aki 25%-ban volt az 31 misit keresett pluszban.
A területet ettúl függetlenül még lehet szkennelgetni.

Köszi köszi, ezt kerestem!! Így már megy! Thenk jú! <#worship>
MerlinW
Turret módban szkenneld (alapból asszem U billentyű), anélkül macerás. A szkennelés billentyűje nem emlékszem mi, én a jobb egérgombra állítottam, de a beállításokban megtalálod.

[merlinw.org]

MerlinW

[merlinw.org]

Nézd meg ezt, nekem ez segített: Youtube

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

Nagyon köszi! Bocs a sok láma kérdésért, kezdő vagyok.
Megvannak a romok a segítségedfddel. A kérdés most az, mit kell itt csinálni? Találtam türkíz színben izző oszlopokat, gondolom ezeket kell szkennelni. Ezt hogyan tudom megtenni? Kijelölni már sikerült, közel is mentem de semmi nem történik. SRV-vel vagyok, ez lemaradt.
Utoljára szerkesztette: invasive, 2017.01.22. 22:38:21
Na ide is eljutottunk, Amundsen Terminal.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2017.01.22. 22:20:44
s_andras
A koordinátákat kell figyelni. Először SC-ban meg kell próbálni nagyjából a jó helyre kerülni, aztán alámerülés után meg kell állni, és kiszámoltatni a helyes irányt pl ezzel.
Első sorba a saját adatokat ugyanilyen formában, mint ami a cél:
-31.8, -128.9
Aztán mehet a Calculate distance and bearing. Ez utóbbira rá kell fordulni, és menni egyenesen. Amikor közeledsz, már ki lehet szúrni a sok kis fekete falat és oszlopot.

Megvan a hold, nem találom a ruinokat. Már vay 1 órája repkedek körbe-körbe. Próbáltam a belinkelt videó alapján, de pont sötétben van a holdnak az a része ami kell, és nem látok semmit. :-) Létezik rá praktikus megoldás, hogyan találhatom meg?
Caliph
én pont ezért nem az anacondával mentem hanem összeraktam egy cobrát,40k kredit a biztosítás szal ha el is durrantanak nem érdekel.
Sztem átszerelek egy diamondback explorerre,nagyobb ugrás miatt.

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

s_andras
Egyre többször olvasom ezt. Senki sem rak rendet? Mivel lődöznek a vérpistik? Többen vannak együtt? Már nagyon fontolgatom, hogy visszamegyek a Corvettért és beállok őrködni egy kicsit.

Openben 2x is eldurrantottak 1 órán belül. Kis köcsögöknek nagyobb élvezet ne jusson az életben.
Köszönöm szépen a tippeket<#worship>
Hamarosan elérem a Sag A* -t.

iSS!

Dzsini
itt van róla screenshot is: Venture's Reach

MerlinW:

'Az említett 13 adatot megszereztem és még kettőt, random módon' azért az még érdekelne, hogy hogyan, mert ez úgy tűnik a világon rajtad kívül senkinek sem sikerült soloban. Azon is vitáznék h semmi értelme a solonak, egy 40-es ASP-vel kétszer megjárom, mire multiban hozzájönne a 13-hoz még 13. Esetleg kis ugrású hajóknál igazad lehet. A másik, hogy pl. multiban érkezve a solo 13-at sem biztos h meg tudod csinálni, mert nem aktívak az obeliszkek. Akkor már inkább soloban 13, aztán log out, log in multiban és campelni míg a többiek melóznak.
Az h soloban nem találja a nép a többi sitét, 2 dolog miatt lehet: 1. balfax a nép, 2. nehéz a feladvány. De azt biztosan nem, hogy nincs szó semmilyen solo módról, hiszen abban is meg lehet csinálni a küldetést, cg-től függetlenül.
s_andras
Nevet nem tudok de elég egyszerű: egészen biztosan pontosan a Sag A* felett (és alatt) lesz, mert ott a legnagyobb a "dudor" a galaxis lencséjének a közepén.

Dzsini
~2500-3000 fényévre a központtól a tengely mentén vannak ilyen csillagok (a központnál a legvastagabb a galaxis) - Engineerek előttről találtam két ilyet:
Quemie MR-W E1-8 +2854
Schao Pri WP-X E1-8 -2905.

Valaki tudja, hogy melyik az a rendszer amelyik a legmesszebb van a z tengely mentén a galaxis fősíkjától és legálisan* elérhető?
Szóval, ahonnan a legjobban lehet rálátni "alulról" vagy "fölülről" a galaxisra.

Legálisan* = nem a fejlesztők segítségével, akik a teszt szerveren születésnapom alkalmából (mert megkértem szépen őket) kiteleportálnak a francba...

iSS!

s_andras
Ha látod a "gázóriást" az már jó, pont a csillaghoz legközelebbi kell, ami egy Y törpe. Menj oda, és a 2. hold.

Á értem, köszönöm
Üdv!
Scannelni kell a rendszert. Kb. 800LS-re van a központi naptól a bolygó, tehát ha az alap scannert vitted magaddal akkor nem lát el odáig sajnos.
Javaslat: menj open-be és kövess valakit (99% hogy oda megy) és közben sűrűn scannelj. Ha 500Ls-re érsz már be fogod tudni scannelni a bolygót.

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

Szia,

Én is aszerint próbáltam amit leírtál, a ruin-os CG-t vettem fel.
A problémám az, hogy odarepültem a célrendszerbe (SYNUEFE XR-H D11-102), de nincsen ott semmi, csak 2db gázóriás és egy aszteroida öv. Nav beacon sincs amit szkennelhetnék. Mit rontok el?
MerlinW
Na jó, részemről kiszállok ebből a társalgásból. Ennek így semmi értelme. További jó játékot.

[merlinw.org]

s_andras
...vagy sikerült még mélyebben kihasználni a hibát..? Brookes visszavonta talán azt hogy "a multi többet mutat mint kellene" ?
Amúgy itt nem "csak" arra kellene rájönni hogy hol van a második ősi állomás? A sok aktív oszlop jó arra hogy egyre több adat jöjjön ki belőlük, de mind a 101-et talán nem itt kellene kihackelni a multi-glitch segítségével, hanem a többi romos bázison lesznek.