ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Lehet hogy rájöttünk a dologra. Négyen elkezdtük szisztematikusan dekódolni az oszlopokat. Feloldottuk a G területet Casket-el, majd mindegyikünk odament Casket + különböző tárgyyal. Az eredmény az volt, hogy az összes G oszlop aktív lett két sorban. Miután valaki eldobta a tárgyat, inaktív lett az adott oszlop csoport. Tehát a küldetés csapatmunkára lett tervezve. Még teszteljük a teóriát, aztán mehet Canonn fórumra.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.22. 17:44:12

[merlinw.org]

MerlinW
Valahogy összeszedték a 36 bejegyzést. A második site-ot nem sikerült megtalálni a kinyert adatok alapján. Ehhez lesz segítség a CG ereménye.

[merlinw.org]

s_andras
Azt még nem olvastam hogy már le is mondtak a javításról. Mondjuk tényleg mindegy, mert úgy látszik hogy se így se úgy nem jöttek rá a nagy koponyák a megoldásra.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

MerlinW
Kb 50x lett leírva, hogy a multival az a probléma hogy több aktív, mint kéne és hogy nem lesz javítva, mert "így is jó". Ha bugos lenne, nem találták volna meg mind a 36 adatot. A szóló meg szerintem direkt lett 13-ra limitálva. A CG-t multiban meg még gyorsabb, hiszen az obeliszkek nem deaktiválódnak, csak cserélgetni kell a tárgyakat és scannelni az újonnan aktiválódott obeliszkeket.

Cultural adatokat pl szerintem nem is lehet szólóban kiszedni. Biological-ból is max kettőt sikerült.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.22. 16:18:25

[merlinw.org]

s_andras
Na akkor még mindig bugos a két multi mód. Nem "semmi értelme szólózni", hanem bevallottan elcseszték a multikat. A CG-hoz most a G jelű helyen lehet farmolni az adatokat, mert 4 oszlop van pár méterre egymástól, ahogy végzek velük, ki a menübe, vissza, és újra szkennelhetőek.
Már Tier7 van, mindjárt vége lesz.

MerlinW
36 dekódolt adat
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.22. 15:39:41

[merlinw.org]

MerlinW
Nos. Sosem játszom szólóban, most kipróbáltam. Az említett 13 adatot megszereztem és még kettőt, random módon, fogalmam sincs hogyan. Lényeg. a lényeg, visszamentem privát group-ba és összejött 30 adat. Valszeg direkt ez a quest-mechanika. Tegnap óta 6 kört mentem online több, mint 100 millió kreditért. Semmi értelme szólózni😊

Továbbá FD megerősítette, a data (alpha-epsilon) CG azért lett berakva mert látják, hogy nem találjuk a második site-ot, ezzel segíti a közösséget. A CG vége után valszeg kapunk pár utalást a helyére.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.22. 14:47:36

[merlinw.org]

Én ezzel a hajóval csinálom most: Adder
Lehet több ugrás vele, de akinek nincs pénze Asp Explorerre annak ez egy alternatíva. (Nekem van csak lusta vagyok azt összerakni.)
Lehet rajta még spórolni a pajzsal, heat sinkkel és a discovery scannerrer. Utóbbival csak akkor ha már térképen is látjuk a bolygót, különben a nagy semmi közepén fogunk lebegni ott. Elméletileg 800Ls-re van a naptól így egy intermediate scanner elég lehet.
Remélem valakinek segít ez! 😊

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

RJoco
A videó alatti linken találsz térképet a helyszínről, szerintem ez a legegyszerűbb, érthetőbb és átláthatóbb. Én ezt nyomtattam ki és alá leírtam, hogy melyiknél milyen kombináció kell. Annyi kiegészítéssel, hogy én az 5. és 7. obeliszket is szkennelem (a kombót más táblázatokból szedtem össze), bár pénzt nem kapok, de adatot igen, ami jól jön a CG-hez.
A videókkal ellentétben nem egy helyre parkolok a hajóval. Kétszer odébb állok, így egyszerűbb cserélgetni a tárgyakat, a kocsikázással nem megy el rengeteg idő.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Köszönöm ezt az összefoglalót! 😊
Nagyjából 12 millát szedtem össze eddig a küldizésből. Szóval most veszek egy ASP explorert, felszerelem és elindulok.

i5-6600K / 16GB RAM / MSI Gaming GTX 1070 /

Jól összefoglaltad. Jelenleg ezzel a ruinos grind-el egy csomó grindet lehet megspórolni hosszú távon. Én kb 1 óra alatt végzek küldetés felvételtől leadásig számítva Felice docknál. Ez 13 misi/óra. közben benne vagyok a cg-ben a 25%-ban ami + 23-32 misi lesz ha vége attól függően kicsúszom-e az 50%-ba. Ezzel szemben egy type-7-el hoz kb kb 4-5 misit/óra. Ha jól számolom még a type-9 se hoz annyit mint ez a küldi, főleg CG-vel. Szóval jelenleg órákat lehet ezzel most spórolni. Én pár napja 20 millión álltam, most van 94.
És nem viszem túlzásba, munka mellett teszek 1 kört naponta, most hétvégén 2/nap.
Egyperces ugrások - tutorial magyarul

RJoco
Csak sikerült a hajóra érkezni és ott is maradni 😊

Viszont, hogy soha nem fogok ki napos időt...
Nem hiszem el, hogy valaki megtalálta az ásatást csak számítgatás alapján. Ma kétszer is kerestem, először ráadásul hiányoztak az obeliszkek is, relog megoldotta a dolgot, de mire felfedeztem a vaksötétben a terület körvonalait!? Utána visszamentem, mert kimaradt egy, de akkor is vagy 5 percig kerestem legalább, mire megtaláltam és nem is lehettem 10 km-nél messzebb.

RJoco
Én azt szoktam mondani, hogy a játék lényege az élvezet és nem a munka.
Ebben a játékban elég sok lehetőség van erre és emellett kereshetsz is.
Viszont időnként előfordulnak nagyon jó alkalmak a pénzszerzésre.
Ilyen jelenleg az Ancient Ruins is.
Elég egyszerű dolgod van. A T-6-ot lecseréled egy Cobra-ra vagy Viper-re. Teszel rá A-s FSD-t és Thruster-t, Hangar bay-t SRV-vel, FuelScope-ot és összesen 8 férőhelyes Cargo-t.
Ha ez megvan, akkor elindulhatsz Meene rendszerbe. A Felica Dock-ban megkapod az ásatáshoz a feladatot, dokkoláskor. Érdemes csatlakozni a CG-hez is, jelenleg 800k Cr-t fizet akkor is, ha nem csinálsz semmit, csak csatlakoztál. De nem nehéz bekerülni az 50%-ba sem, vagy a 25%-ba, ami most olyan 11M körül fizet.
Ha ez megvan, akkor irány a célrendszer, ami innen kb 240Ly-re van. Itt leszkennelsz 15 obeliszket, ami után 13M Cr-t kapsz Meene-n a küldi leadásakor. Plusz az adatokat is le tudod adni, így több pénzhez jutva a CG végén.
1 kör után már tudsz venni egy Asp Explorer-t viszonylag jó felszereléssel. 2 körből már igen csak jó cuccot tudsz feltenni rá. Utána meg már csak a gyűjtögetés van, ha kedved úgy tartja. Az Asp-vel lehet harcolni is, szállítani, taxizni, felfedezni. Könnyebben tudod növelni rangod a frakcióknál és a viszonyt is.
A jó Thruster azért kell a hajóra, mert előfordul, hogy NPC-k megtámadnak a cargo tartalma miatt. Így el tudsz menekülni. Ha nem vagy profi harcos, akkor pl. Vulture ellen nem sok esélyed van egy Cobra-val. Én még az Asp-vel sem állok ki ellene egyedül.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.01.22. 01:59:42

s_andras
Végeztem. Csak az eleve aktívnak jelölt oszlopokat tudom szkennelni, a többi sötét marad minden körülmények közt.

s_andras
Na mindjárt az elején beigazolódott hogy... "valamit rosszul csinálok": Cluster B 4-es oszlopa az úristennek sem aktiválódik, hiába van nálam Orb+Orb. Tuti megint csak a szokásos 13 lesz meg.

etniez
Miközben ti dekódolgattok, elindultam második utamra Colonia felé.
Most egy rendesen felkészített hajóm van végre és megtanultam használni a neutron csillagokat.
Az utazás célja új bolgyók felfedezése az EDSM számára, "tagel-és" és pénzkereset.
Elsődleges célpontok a neutron csillagok, másodlagosak a Föld-jellegű bolygók (earth like, waterworld és ammonia world), harmadlagosak a fekete lyukak.
Eddig 2037 új rendszert fedeztem fel, a mai nap nagyon sikeres volt, legalább 100 új neutron csillagot találtam (és legalább 20-20 Földet és fekete lyukat).
A neutron csillagokat különösen fontosnak tartom, mert rendkívül meggyorsítják a közlekedést a galaxisban. Volt egy vita pár nappal ezelőtt, hogy mi a gyorsabb: a neutron csillagokon ugrani nagyot és időnként javítani vagy az ész nélküli ugrálás, szkennelés nélkül. Kiütéssel nyert a neutron csillagos megoldás.
Egy példa: 2500 fényévre voltam a Gagarin állomástól, de mára be akartam fejezni és el akartam adni az adatokat: 42 perc alatt megtettem a távot úgy, hogy megkerestem a használandó neutronokat, megugrottam a távot és mindent leszkenneltem, ami fontos volt az adott rendszerben.

A hajóm továbbra is egy asp explorer, tuninngolt fsd-vel. Most alapból 44-et ugrok, neutronnal supercharge-va pedig 178-182 között.
Nézegettem a különböző build-ket, de végül a magam feje után mentem: közepesen biztonságos a hajóm.
Van rajta egy 3-as bi-shield + egy srv hangár + 2 heat sink deployer. A pajzs eddig tényleg teljesen felesleges volt, de az srv-re szükségem lehet még bányászni.
Ami fontos, hogy most már van nálam ARM, mert az fsd-t úgy 20-25 ugrásonként érdemes javítani, de a javítás nem tart sokáig, fél perc az egész.
Ez konkrétan annyit jelent, hogy 3500 fényévenként meg kell állni egy fél percre 😊 Tovább tart tankolni...
Ami furcsa, hogy ha supercharged fsd-vel ugrok, akkor alig vesz le üzemanyagot, egy 32-es tankkal simán ugrok 10-15-t...
Ha nem felfedezni akartok, hanem siettek egyik helyről a másikra, akkor itt van egy neutron tervező: http://www.spansh.co.uk/
Többek között ők is használják a begyűjtött adataimat.
Ma nagyon lassan haladtam, mert találtam egy aranybányát. Úgy képzeljétek el, hogy egy 50 fényév átmérőjű gömbben 3-6 neutron csillag van vagy 2000 fényév hosszan.
Holnap visszamegyek, egyelőre bekönyvjelzőztem azokat, amiket észleltem, de kihagytam, az ennyi:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Tetszik az srv-bányászat, pikk-pakk össze lehet kapni a fontos anyagokat, utána hetekig elég...
Nem sikerült a "duplaugrást" megcsinálnom, háromszor próbáltam, tovább fsd injection sem ment az overcharged állapotban...
ez a hajóm:

Ezek a legfontosabb bányászandó anyagok:

Ez a mai kedvenc neutronom:

Vettem "tunning" festést 😄

Köszönöm a válaszokat!
Megnézem a szkennelős lehetőséget. 😊 Érdemes ahhoz venni egy ASP Explorert?

s_andras
Szívesen 😊
A többi vizsgálat alatt van, most tartok Meene felé leadni a korábbi gyűjteményemet, és utána próbálkozom én is mádodszor.

JAAAA! <#nevetes2> Hogy azt szét kell lőni? Azt hitem csak szkennelni kell mert lehetett. Lehet a többit is lehet szkennelni, csak mivel a földön voltak meg sem próbáltam őket. Gondoltam csak az adat kell belőle, mivel az egy torony. Na mindegy, ezt benéztem! <#idiota>
Köszönöm a felvilágosítást! <#worship>

Viszont akkor most 13 vagy 15 obeliszket lehet szkennelni? Valószínűleg én a C-38; G-19 obeliszkeknél hasalok el.

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

s_andras
Nem biztos hogy jól értem, nem szerezted meg a relic-et? Oda kell menni ahol jelölve van (türkizzel B1-4), kijön egy nagy teleszkópos rúd a föld alól, a tetejét megcélzod, szétlövöd, leesik a relic.

Amúgy (számomra) újdonság: LETT EBBŐL CG!! Az alfa, béta stb adatokat kell leadni Meene/Felice Dock-ban, bár tonnában mérik.

Sziasztok!

Most voltam szkennelni, de csak 10 obeliszket sikerült. Valószínűleg az a 3 maradt ki, ahol a második elem a "relic" (A-3; C-36; H-34), illetve ahol ezen a képeken nem szerepel a 2 szükséges elem. (képek) (C-38; G-19)
Az említett 5 obeliszket, hogyan kell szkennelni?

Előre is köszönöm a válaszokat! <#worship>

s_andras
Én úgy kezdtem, hogy a legkisebb hajóval is már egy ugrásos A-B-A kereskedtem, és ahogy a pénz engedte, mindig vettem egyre nagyobbat T9-ig (akkor az volt a legnagyobb rakterű). Ezzel megszereztem a kereskedő elit rangot, kb 2 hónapba telt ha jól emlékszem. Manapság már gyorsabban menne. Egyrészt könnyebben lehet magas profitot hozó A-B-A helyeket találni, másrészt ott a Clipper, aminek másfélszer nagyobb a kapacitása.

Szia, ez kb. egy hete volt, még működik:

Sziasztok!

Bár megjelenés óta megvan a játék, de hosszú kihagyás után kb 2 hete vettem megint elő a Horizons-el együtt.
A problémám az hogy bár 500k credites küldiket kapok néha, de elég lassan jön a pénz. Jelenleg Type 6-al "farmolok" de már jó lenne belekezdeni a kutakodós mókába is. 😊
A kérdésem az lenne hogy szerintetek mit érdemes csinálni hogy kicsit jobban jöjjön a credit? Legalábbis ki mit csinált, amíg nem sikerült nagyobb hajókat venni?
Köszönöm!

s_andras
Egyvalamiben biztos lehetsz: személyesen engem pont baromira nem a pénz érdekel.
Azt látom, hogy még nem találták meg a többi helyszínt, de attól még az ami eddig biztos, az a teljes "walkthrough" első fejezete lehetne, _megismételhetően_. Most viszont még mindig ott tartunk, hogy a bugos multiban össze-vissza lehet szerezni olyan adatokat is amit nem lenne szabad, és erre a hibás kiindulási alapra akarják felépíteni az elméleteket.
Mindjárt visszatérek én is, és kipróbálom a 35-ös leírást, de tartok attól amit gyurmak is írt, hogy a 15 alap oszlopon felül nekem sem fog aktiválódni a többi, ahogy az első alkalommal sem történt meg. De majd kiderül, lehet hogy mégis sikerül. (Mellesleg az új képeken is csak az alap 15 oszlop van megjelölve, ezúttal nem lila hanem türkiz színnel.)

1. teljesen mindegy, mi van nálad, sőt ha nincs nálad semmi, akkor is mindig ugyanazok az obeliszkek aktívak, de csak egyszer lehet őket szkennelni.
2. a 13 pénzzel járó kombón kívül én a többi leírt kombóval szkennelni sem tudtam, mert nem aktívak azok az obeliszkek, csak a megszokott 15.
3. beaconokkel, vagy anélkül ugyanaz az eredmény.

Én úgy teszteltem, hogy a 13 adat megvolt, azt nem próbáltam, hogy szűzen kezdve, üres cargoval szkennelek. Vélhetően akkor nem lesz eredményes..vagy?

még azt nem próbáltam, hogy ha nem a cargoban van a tárgy, hanem pl. az obeliszkek előtt a földön +még a cargoban is esetleg, akkor van-e változás. Mondjuk akkor lehetne egyszerre több tárgy is egy kupacban, az megint megnyitna pár variációt...

MerlinW, lehet h én vagyok hülye hozzá, de akkor ha te meg tudtál csinálni többet, mint 13, a kombókkal, soloban oszd meg velünk, nem lenne mindegy h 13, vagy 35 millával lehetne fordulni és sokan azért csinálják ezt a küldetést, hogy gyorsan pénzhez jussanak, amíg fdev ki nem üti.

Ja és hozzáteszem ez csak SOLO mód! azt, hogy multiban még véletlenszerűen mi jöhet hozzá, azt most hagyjuk.
Nimrod-al értek egyet,soloban is végig kell tudni csinálni, hiszen azért van solo mission. Ha csak CG lenne, akkor úgy lehetne csak felvenni, mint az eddigi többszász CG missiont. Mellesleg Fdev elmondta, hogy a solo nem bugos, csak a multi. Akkor nem lenne solo küldetésről szó?
most én is visszamegyek, kipróbálok még valamit és referálok.
Dzsini
Kíváncsi lennék milyen arányban vannak olyan játékosok, akik el is olvassák az összes információt, amit ki lehet nyerni innen-onnan (akár most a romoknál, akár turista küldetéseknél a beacont).

.. és mennyien vannak azok, akik nem, vagy alig olvasnak, és mellette nyivákolnak, hogy üres a játék.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

MerlinW
Ha nem is hagyják magukra, láthatod hogy a sheet készítője is elakadt. Vagy dobta a rendszerét és áttért egy aktuálisabbra. Ezek Canonn-os "kutatások", nem konkrét walktrough-k. Hiszen még mindig senki sem tudja az egzakt megoldást. Pont most írta valaki, hogy az is lehet hogy bizonyos oszlopok random adatokat adnak és a másik site lesz ami kitölti a réseket. Ez ilyen, ez benne a szép, ezért szeretjük, ezért van a Canonn is. Nem casual szájbarágós dolgok, sosem voltak azok, nem is lesznek. Ezzel is kizárólag azért foglalkoznak sokan - ahogy ti is - mert sokat fizet.
Pedig gyakorlatilag eddig is folyamatosan voltak ilyen investigation questek, csak pénjutalom nélkül, a felfedezés öröméért. (alien crash site-ok, barnacle-k stb)

[merlinw.org]

s_andras
Jaaaa hogy itt pár nap alatt magukra hagyják az ilyen segédleteket és hagyják elavulni..! Ok, kösz, lehet holnap (azaz már ma) du. kíváncsiságból megint visszanézek egy újabb körre, végülis jó móka volt, megér egy ismétlést.

MerlinW
Egy oszlop többet is adhat. A sheet régi. #14943. A multi lehet hogy bugos, viszont, ha pénzre utazol, egy óra alatt össze lehet szedni 20 adatot, ha nem csak kempel a társaság. Ezért írtam, hogy csatlakozzatok a Canonn-hoz. De a Mobius-os srácok is aktívak.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.21. 00:42:57

[merlinw.org]

s_andras
Pedig de, soloban is végig kell tudni csinálni. Az hogy mellesleg sokan együtt törik rajta a fejüket, más kérdés. Az már kiderült - tőled tudjuk - hogy a multis rész hibás volt, vagy még mindig az. Én pedig valóban nem értem, hogyan tudnék 13-nál többet szerezni. A térképeken meg van jelölve 15 oszlop ami aktiválódik (az egyik képeden pl lila pöttyökkel), ebből 2-2 ugyanazt az adatot dobja, így jön ki a 13, kész, finito.
History 8,10,11,12,14,15
Language 8,12,14
Biology 7,9
Tech 7,10
A new ruins sheet google doc is ezeket mutatja azóta is (szintén tőled azt hiszem).

MerlinW
Menj el egy Fed renszerbe és legyél friendly vagy magasabb szintű a fő frakciónál és kapni fogsz (véletlenszerűen) egy rank küldetést, általában naval promotion szerepel a nevében.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.20. 23:40:19

[merlinw.org]

MerlinW
Még mindig ragaszkodom ahhoz az állításhoz, hogy semmiféle solo küldetésről nincs szó. Az egész Alien vonal multira volt van és lesz kihegyezve. Akár elfogadod a tényt, akár nem😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.20. 23:36:31

[merlinw.org]

Üdv.kèrdès:a federal rank-om 100%os ,hogyan lèpek tovább?mikor kapok komolyabb küldiket,mert eddig csak a szokásos adat szállitás stb kapok!hogyan tovább mit csináljak a játèkban?ha csatlakozok egy superpowerhez mi lesz?
Nem a CG-re gondolok, hanem a solora (küldtetés), ahogy rtam. Ha akkor kapjuk meg a második sitét, ha teljesítjük a CG-t, akkor ezek szerint ha nincs CG akkor nincs másik site? Akkor mi lenne a soloval? vagy a mostani sitén is meg lehet csinálni a küldetést?
Te soloban mennyit tudtál összeszedni?
MerlinW
"plusz adat teljesen indifferens"

Ha a Technology 2/21 vagy a History 11/19 (csak írtam egy számot) szerinted indifferens, akkor oké😊 Az alpha/beta, stb adatok a CG-hez kellenek. A megfejtett adatok meg a küldetéshez, amiért a milliókat kapod. A 100 milliós bónuszt meg akkor kapod meg, ha dekódolod az összeset (history x/x, bio x/x, techno x/x, stb)

Ehhez kell a második site, amit elvileg akkor kapunk meg, ha teljesítjük a mostani Ram Tah CG-t.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.20. 22:19:24

[merlinw.org]

sztem a multiban megszerzett plusz adat teljesen indifferens, vagy nem lesz rá szükség, vagy máshol amúgy is meglesz, most feleslegesen kavar be. soloban is végig kell tudni vinni a küldetést, ez kiindulópont kell h legyen. a multibug egy előre nem látott 'fejlemény'...
inkább lenne már meg egy másik ruin...de hát az egész bolygón ezt keresik most....várjuk a következő morzsát.

ajánlom figyelmetekbe ezt a topikot, itt elég friss az infó a történésekről, fdev is beszól néha, és dob egy újabb morzsát...

https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/300054-Alien-archeology-and-other-mysteries-Thread-9-The-Canonn/page1080
MerlinW
Korábban írtam, már 28-at találtam, aztán elcsesztem és nem volt több aktív obeliszkem. Re-log után meg egyik sem adott semmit. Canonn-on is erről megy a diskurzus éppen. Meg arról, hogy lassan már csak két hét van hátra és még az első 36(?)-ot sem találtuk meg, nemhogy a 101-et 😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.20. 22:11:28

[merlinw.org]

MerlinW
Ahogy a linken levő első kép is írja, tárgyak aktiválnak területeket. Utána kombók aktiválnak további obeliszkeket. Mindehhez aktívnak kell lennie mind a 4 bacon-nek. Tapasztalataim szerint kilépés (én is re-logra gondoltam) után resetelődik minden, újra kell aktiválgatni a területeket. Ezt nem tudom rendeltetésszerű-e, állandó-e vagy bug.

[merlinw.org]

RJoco
Nekem már egyáltalán nem jön üzenet solo-ban, hacsak nem rossz kombinációval szkennelek. De a lóvét mindig jóváírja. A többi meg...

Ezt én sem tudom, hogy csináltad....Nekem soloban néha üzenet sem jön, nemhogy több, mint 13....Nem úgy lett ez, h multiban kezdted, ott meglett pár, aztán mielőtt visszavitted volna meene-re visszaléptél soloban? mert akkor hozzáadódik elméletileg. Próbáltam én már mindent, soloban kezdve a küldetést és végig abban maradva nem tudok 13-nál többet, viszont ha menet közben beszkennelsz olyat, ami aktív ugyan, de nincs eredmény az többet nem lesz aktív, de ha kilépsz főmenübe, vissza akkor rögtön aktív, ha az obeliszk mellett álsz is....Nemhiszem h ez a normális menet, hogy ha rosszat szkennelsz lépj ki, meg be és akkor reset????
Most pl. csináltam egy olyan kört, h soloban a 13-at, aztán főmenü és open. csak lebegtem a levegőben, semmit sem csináltam és jött a többi dekód is, amit a többi tag csinált lent az srv-jével... nevetséges.
sztem itt nem történik más, csak a szokásos frontier release küldetés tele hibával...Meg nem gondolnak arra, (ha már MMO) hogy az emberek multiban több srv-vel több tárggyal egyszerre majd ugyanott lesznek és így bekavarja az egészet??? majd beismerik, hogy hát tényleg szar a multi, erre nem gondoltunk???
ettől függetlenül hasít a game, mindenki az új helyet keresi...
RJoco
Nem tudom, hogy szedted össze a 18-at solo-ban, nekem mindig csak 15 aktív. Bár olyan már volt, hogy főmenübe lépés/visszalépés után nem ugyanaz az obeliszk volt aktív, ami mindig szokott, de ez csak egy csoportnál fordult eddig elő. És akkor sem volt több aktív, mint 15.
Ha el is szúrsz egyet, akkor sincs semmi gond, a főmenübe lépés és indítás után egyszerűen leszkenneled megint a helyes kombinációval. Nem kell a játékból kilépni és elölről kezdeni sem.
Lehet, hogy egy sorrend aktivál még 3-at és a megfelelő sorrendnél a plusz 2 is ér valamit?
Ha tudsz valamit, ne tartsd vissza, legalább leteszteljük mi is.

MerlinW
Az open azért bugos, mert több obelisk aktív, mint kellene. Ez nem jelenti azt, hogy több vagy kevesebb adatot tudsz kinyerni, hanem hogy macerásabb nyomon követni, hol tartasz. Egyébként most nem tapasztaltam multiban, lehet javították. Vagy csak ezt dobta a gép. Lényeg hogy gyakorlatilag előnyben is vagy multiban, mert a már scan-nelt obeliskek újra aktívvá válnak, nem tudsz hibázni. Míg szólóban ha rosszat vizsgálsz, buktad az adatot, relog után kezdheted újra a puzzle-t.

Egyébként megvan a 28. adatom. Szerintem te még mindig nem érted a logikáját. A #14943-ben szereplő linknél egyszerűbben nem tudom el lehet-e mondani.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.20. 21:39:31

[merlinw.org]

s_andras
Basszus, megint mondanom kell hogy most linkelted be pont te (14939) azt amikor MB leírja hogy nem a solo hanem az open bugos, nem lenne szabad többet találni mint soloban, és ki fogják vizsgálni?.. Gyurmak jól mondja, a multi hibái itt most félrevezetőek lehetnek. Azokat amiket a 13-on felül találtatok, normális esetben csak egy másik lelőhelyen lenne szabad tudni megszerezni.
Ehhez képest viszont új hogy miért tudtál 18-at csinálni soloban... Lehet hogy ha egyszer kiakasztja magát valaki multiban, akkor már úgy marad..
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.01.20. 21:09:28

MerlinW
Összeszedtem megint 18-at (szólóban).

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.20. 21:04:14

[merlinw.org]

MerlinW
Lehet hogy így gondolod, de nem így van😊 FDev legalábbis nem így gondolja.

[merlinw.org]

Nem MMO ez, fényévekre 😊 van attól. Pont ezzel kínlódik a Frontier ahogy látom, h egy alapvetően nem MMO-ra épített játék feszt kiakad multiban.
Szerintem meg a megfejtésnél Soloból kéne kiindulni, a multi csak bekavar. szerintem...
Ryder159
Nekem kb 25-30 külömböző adatom van, nagy része privát csoportból, mások által skennelt adat. nem olyan egyszerű az a 100 milló.