ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.22. 17:44:12
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Cultural adatokat pl szerintem nem is lehet szólóban kiszedni. Biological-ból is max kettőt sikerült.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.22. 16:18:25
[merlinw.org]
Már Tier7 van, mindjárt vége lesz.
[merlinw.org]
Továbbá FD megerősítette, a data (alpha-epsilon) CG azért lett berakva mert látják, hogy nem találjuk a második site-ot, ezzel segíti a közösséget. A CG vége után valszeg kapunk pár utalást a helyére.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.22. 14:47:36
[merlinw.org]
Lehet több ugrás vele, de akinek nincs pénze Asp Explorerre annak ez egy alternatíva. (Nekem van csak lusta vagyok azt összerakni.)
Lehet rajta még spórolni a pajzsal, heat sinkkel és a discovery scannerrer. Utóbbival csak akkor ha már térképen is látjuk a bolygót, különben a nagy semmi közepén fogunk lebegni ott. Elméletileg 800Ls-re van a naptól így egy intermediate scanner elég lehet.
Remélem valakinek segít ez! 😊
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
A videókkal ellentétben nem egy helyre parkolok a hajóval. Kétszer odébb állok, így egyszerűbb cserélgetni a tárgyakat, a kocsikázással nem megy el rengeteg idő.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Nagyjából 12 millát szedtem össze eddig a küldizésből. Szóval most veszek egy ASP explorert, felszerelem és elindulok.
i5-6600K / 16GB RAM / MSI Gaming GTX 1070 /
És nem viszem túlzásba, munka mellett teszek 1 kört naponta, most hétvégén 2/nap.
Viszont, hogy soha nem fogok ki napos időt...
Nem hiszem el, hogy valaki megtalálta az ásatást csak számítgatás alapján. Ma kétszer is kerestem, először ráadásul hiányoztak az obeliszkek is, relog megoldotta a dolgot, de mire felfedeztem a vaksötétben a terület körvonalait!? Utána visszamentem, mert kimaradt egy, de akkor is vagy 5 percig kerestem legalább, mire megtaláltam és nem is lehettem 10 km-nél messzebb.
Ebben a játékban elég sok lehetőség van erre és emellett kereshetsz is.
Viszont időnként előfordulnak nagyon jó alkalmak a pénzszerzésre.
Ilyen jelenleg az Ancient Ruins is.
Elég egyszerű dolgod van. A T-6-ot lecseréled egy Cobra-ra vagy Viper-re. Teszel rá A-s FSD-t és Thruster-t, Hangar bay-t SRV-vel, FuelScope-ot és összesen 8 férőhelyes Cargo-t.
Ha ez megvan, akkor elindulhatsz Meene rendszerbe. A Felica Dock-ban megkapod az ásatáshoz a feladatot, dokkoláskor. Érdemes csatlakozni a CG-hez is, jelenleg 800k Cr-t fizet akkor is, ha nem csinálsz semmit, csak csatlakoztál. De nem nehéz bekerülni az 50%-ba sem, vagy a 25%-ba, ami most olyan 11M körül fizet.
Ha ez megvan, akkor irány a célrendszer, ami innen kb 240Ly-re van. Itt leszkennelsz 15 obeliszket, ami után 13M Cr-t kapsz Meene-n a küldi leadásakor. Plusz az adatokat is le tudod adni, így több pénzhez jutva a CG végén.
1 kör után már tudsz venni egy Asp Explorer-t viszonylag jó felszereléssel. 2 körből már igen csak jó cuccot tudsz feltenni rá. Utána meg már csak a gyűjtögetés van, ha kedved úgy tartja. Az Asp-vel lehet harcolni is, szállítani, taxizni, felfedezni. Könnyebben tudod növelni rangod a frakcióknál és a viszonyt is.
A jó Thruster azért kell a hajóra, mert előfordul, hogy NPC-k megtámadnak a cargo tartalma miatt. Így el tudsz menekülni. Ha nem vagy profi harcos, akkor pl. Vulture ellen nem sok esélyed van egy Cobra-val. Én még az Asp-vel sem állok ki ellene egyedül.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.01.22. 01:59:42
Most egy rendesen felkészített hajóm van végre és megtanultam használni a neutron csillagokat.
Az utazás célja új bolgyók felfedezése az EDSM számára, "tagel-és" és pénzkereset.
Elsődleges célpontok a neutron csillagok, másodlagosak a Föld-jellegű bolygók (earth like, waterworld és ammonia world), harmadlagosak a fekete lyukak.
Eddig 2037 új rendszert fedeztem fel, a mai nap nagyon sikeres volt, legalább 100 új neutron csillagot találtam (és legalább 20-20 Földet és fekete lyukat).
A neutron csillagokat különösen fontosnak tartom, mert rendkívül meggyorsítják a közlekedést a galaxisban. Volt egy vita pár nappal ezelőtt, hogy mi a gyorsabb: a neutron csillagokon ugrani nagyot és időnként javítani vagy az ész nélküli ugrálás, szkennelés nélkül. Kiütéssel nyert a neutron csillagos megoldás.
Egy példa: 2500 fényévre voltam a Gagarin állomástól, de mára be akartam fejezni és el akartam adni az adatokat: 42 perc alatt megtettem a távot úgy, hogy megkerestem a használandó neutronokat, megugrottam a távot és mindent leszkenneltem, ami fontos volt az adott rendszerben.
A hajóm továbbra is egy asp explorer, tuninngolt fsd-vel. Most alapból 44-et ugrok, neutronnal supercharge-va pedig 178-182 között.
Nézegettem a különböző build-ket, de végül a magam feje után mentem: közepesen biztonságos a hajóm.
Van rajta egy 3-as bi-shield + egy srv hangár + 2 heat sink deployer. A pajzs eddig tényleg teljesen felesleges volt, de az srv-re szükségem lehet még bányászni.
Ami fontos, hogy most már van nálam ARM, mert az fsd-t úgy 20-25 ugrásonként érdemes javítani, de a javítás nem tart sokáig, fél perc az egész.
Ez konkrétan annyit jelent, hogy 3500 fényévenként meg kell állni egy fél percre 😊 Tovább tart tankolni...
Ami furcsa, hogy ha supercharged fsd-vel ugrok, akkor alig vesz le üzemanyagot, egy 32-es tankkal simán ugrok 10-15-t...
Ha nem felfedezni akartok, hanem siettek egyik helyről a másikra, akkor itt van egy neutron tervező: http://www.spansh.co.uk/
Többek között ők is használják a begyűjtött adataimat.
Ma nagyon lassan haladtam, mert találtam egy aranybányát. Úgy képzeljétek el, hogy egy 50 fényév átmérőjű gömbben 3-6 neutron csillag van vagy 2000 fényév hosszan.
Holnap visszamegyek, egyelőre bekönyvjelzőztem azokat, amiket észleltem, de kihagytam, az ennyi:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Tetszik az srv-bányászat, pikk-pakk össze lehet kapni a fontos anyagokat, utána hetekig elég...
Nem sikerült a "duplaugrást" megcsinálnom, háromszor próbáltam, tovább fsd injection sem ment az overcharged állapotban...
ez a hajóm:

Ezek a legfontosabb bányászandó anyagok:

Ez a mai kedvenc neutronom:

Vettem "tunning" festést 😄

Megnézem a szkennelős lehetőséget. 😊 Érdemes ahhoz venni egy ASP Explorert?
A többi vizsgálat alatt van, most tartok Meene felé leadni a korábbi gyűjteményemet, és utána próbálkozom én is mádodszor.
Köszönöm a felvilágosítást! <#worship>#worship>
Viszont akkor most 13 vagy 15 obeliszket lehet szkennelni? Valószínűleg én a C-38; G-19 obeliszkeknél hasalok el.
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
Amúgy (számomra) újdonság: LETT EBBŐL CG!! Az alfa, béta stb adatokat kell leadni Meene/Felice Dock-ban, bár tonnában mérik.
Most voltam szkennelni, de csak 10 obeliszket sikerült. Valószínűleg az a 3 maradt ki, ahol a második elem a "relic" (A-3; C-36; H-34), illetve ahol ezen a képeken nem szerepel a 2 szükséges elem. (képek) (C-38; G-19)
Az említett 5 obeliszket, hogyan kell szkennelni?
Előre is köszönöm a válaszokat! <#worship>#worship>
Bár megjelenés óta megvan a játék, de hosszú kihagyás után kb 2 hete vettem megint elő a Horizons-el együtt.
A problémám az hogy bár 500k credites küldiket kapok néha, de elég lassan jön a pénz. Jelenleg Type 6-al "farmolok" de már jó lenne belekezdeni a kutakodós mókába is. 😊
A kérdésem az lenne hogy szerintetek mit érdemes csinálni hogy kicsit jobban jöjjön a credit? Legalábbis ki mit csinált, amíg nem sikerült nagyobb hajókat venni?
Köszönöm!
Azt látom, hogy még nem találták meg a többi helyszínt, de attól még az ami eddig biztos, az a teljes "walkthrough" első fejezete lehetne, _megismételhetően_. Most viszont még mindig ott tartunk, hogy a bugos multiban össze-vissza lehet szerezni olyan adatokat is amit nem lenne szabad, és erre a hibás kiindulási alapra akarják felépíteni az elméleteket.
Mindjárt visszatérek én is, és kipróbálom a 35-ös leírást, de tartok attól amit gyurmak is írt, hogy a 15 alap oszlopon felül nekem sem fog aktiválódni a többi, ahogy az első alkalommal sem történt meg. De majd kiderül, lehet hogy mégis sikerül. (Mellesleg az új képeken is csak az alap 15 oszlop van megjelölve, ezúttal nem lila hanem türkiz színnel.)
2. a 13 pénzzel járó kombón kívül én a többi leírt kombóval szkennelni sem tudtam, mert nem aktívak azok az obeliszkek, csak a megszokott 15.
3. beaconokkel, vagy anélkül ugyanaz az eredmény.
Én úgy teszteltem, hogy a 13 adat megvolt, azt nem próbáltam, hogy szűzen kezdve, üres cargoval szkennelek. Vélhetően akkor nem lesz eredményes..vagy?
még azt nem próbáltam, hogy ha nem a cargoban van a tárgy, hanem pl. az obeliszkek előtt a földön +még a cargoban is esetleg, akkor van-e változás. Mondjuk akkor lehetne egyszerre több tárgy is egy kupacban, az megint megnyitna pár variációt...
MerlinW, lehet h én vagyok hülye hozzá, de akkor ha te meg tudtál csinálni többet, mint 13, a kombókkal, soloban oszd meg velünk, nem lenne mindegy h 13, vagy 35 millával lehetne fordulni és sokan azért csinálják ezt a küldetést, hogy gyorsan pénzhez jussanak, amíg fdev ki nem üti.
Ja és hozzáteszem ez csak SOLO mód! azt, hogy multiban még véletlenszerűen mi jöhet hozzá, azt most hagyjuk.
most én is visszamegyek, kipróbálok még valamit és referálok.
.. és mennyien vannak azok, akik nem, vagy alig olvasnak, és mellette nyivákolnak, hogy üres a játék.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Pedig gyakorlatilag eddig is folyamatosan voltak ilyen investigation questek, csak pénjutalom nélkül, a felfedezés öröméért. (alien crash site-ok, barnacle-k stb)
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.21. 00:42:57
[merlinw.org]
History 8,10,11,12,14,15
Language 8,12,14
Biology 7,9
Tech 7,10
A new ruins sheet google doc is ezeket mutatja azóta is (szintén tőled azt hiszem).
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.20. 23:40:19
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.20. 23:36:31
[merlinw.org]
Te soloban mennyit tudtál összeszedni?
Ha a Technology 2/21 vagy a History 11/19 (csak írtam egy számot) szerinted indifferens, akkor oké😊 Az alpha/beta, stb adatok a CG-hez kellenek. A megfejtett adatok meg a küldetéshez, amiért a milliókat kapod. A 100 milliós bónuszt meg akkor kapod meg, ha dekódolod az összeset (history x/x, bio x/x, techno x/x, stb)
Ehhez kell a második site, amit elvileg akkor kapunk meg, ha teljesítjük a mostani Ram Tah CG-t.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.20. 22:19:24
[merlinw.org]
inkább lenne már meg egy másik ruin...de hát az egész bolygón ezt keresik most....várjuk a következő morzsát.
ajánlom figyelmetekbe ezt a topikot, itt elég friss az infó a történésekről, fdev is beszól néha, és dob egy újabb morzsát...
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/300054-Alien-archeology-and-other-mysteries-Thread-9-The-Canonn/page1080
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.20. 22:11:28
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Most pl. csináltam egy olyan kört, h soloban a 13-at, aztán főmenü és open. csak lebegtem a levegőben, semmit sem csináltam és jött a többi dekód is, amit a többi tag csinált lent az srv-jével... nevetséges.
sztem itt nem történik más, csak a szokásos frontier release küldetés tele hibával...Meg nem gondolnak arra, (ha már MMO) hogy az emberek multiban több srv-vel több tárggyal egyszerre majd ugyanott lesznek és így bekavarja az egészet??? majd beismerik, hogy hát tényleg szar a multi, erre nem gondoltunk???
ettől függetlenül hasít a game, mindenki az új helyet keresi...
Ha el is szúrsz egyet, akkor sincs semmi gond, a főmenübe lépés és indítás után egyszerűen leszkenneled megint a helyes kombinációval. Nem kell a játékból kilépni és elölről kezdeni sem.
Lehet, hogy egy sorrend aktivál még 3-at és a megfelelő sorrendnél a plusz 2 is ér valamit?
Ha tudsz valamit, ne tartsd vissza, legalább leteszteljük mi is.
Egyébként megvan a 28. adatom. Szerintem te még mindig nem érted a logikáját. A #14943-ben szereplő linknél egyszerűbben nem tudom el lehet-e mondani.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.20. 21:39:31
[merlinw.org]
Ehhez képest viszont új hogy miért tudtál 18-at csinálni soloban... Lehet hogy ha egyszer kiakasztja magát valaki multiban, akkor már úgy marad..
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.01.20. 21:09:28

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.20. 21:04:14
[merlinw.org]
Szerintem meg a megfejtésnél Soloból kéne kiindulni, a multi csak bekavar. szerintem...