23609
1418743729.jpg
  • MerlinW
    Rocket League is cross minden platformon (PC-X360/1-PS3/PS4). Van egy pár, csak macerás megoldani és nem is mindig jó ötlet összeereszteni a PC - Konzol társaságot.
  • PiszkosFred
    Koszonom a valaszokat, mindenkinek!
  • Dzsini
    ez új információ, köszi! én lemaradtam még ott, hogy nem létezik ilyesmi.
  • garybirdie
    FFXIV-ben működik PS4-PC között, elvileg technikai akadálya nincs.
  • Maxyka
    Én is ezt boncolgattam lentebb, csak ma nem tudok normálisan fogalmazni
  • Dzsini
    A szerver és a háttérszimuláció közös minden rendszeren. A világ egy, a háttérszimuláció egy. Tehát ha valaki PS4-en támogatja X frakciót, az a frakció erősödni fog a világban. Az árak változni fognak, mindegy, hogy ki milyen platformon játszik, és mindegy, hogy Openben vagy Szólóban.

A crossplatform nem léte egy dolgot akadályoz meg: nem találkozhat az űrben egy PS4 pilóta egy Xboxos pilótával.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.06.07. 11:16:29
  • Maxyka
    Crossplatformok sosem működtek rendesen. Itt persze nem mérvadó az irányítás így megvalósítható lenne. Könyebb 3 külön szervert futtatni mint egy közöset. Kisebb erőforrás.

Most jön egy kis spekuláció ami teljesen a játéktól független agymenéseim egyike a crossplatformról.

Crossplatform szerintem az egyetlen előnye a:
    MARKET: akkor megnövelné a produktumok számát, így nagyobb választék és gyorsabb piac, de ennél a játéknál szó sincs erről. Nincs olyan market mint a többi mmo-ban. Nem is nagyon van mit vásárolni nincs olyan komplex kidolgozott craftrendszer.

Ami szerintem hátrány ha mindenki egy világban tevékenykedik a rendszer-befolyások, frakciók és reputációk változása. És az ingadozó árak, valuta.

Tehát pl: nekem ne kerüljön a rendszer másik frakció kezébe mert pc-n buzultak pvp-n valamit amibe nekem nincs beleszólásom konzolon.

Szóval nem indokolja semmi a crossplatformot így szerintem a fejlesztők is látják ezt.

Amúgy crossplatform túlmutat azon, hogy látjuk e a másikat, vagy tudunk-e együtt játszani. De ha igaz, hogy egy világban tevékenykedünk, akkor végül-is ez a crossplatform egy szelete.
    Utoljára szerkesztette: Maxyka, 2017.06.07. 11:08:59
  • Dzsini
    Elsősorban rengeteg munkával és az alábbiakkal:

Az instanceolást megírták PC-n, és itt azt használja a rendszer. Xboxon az ottani rendszert használják. Az MS miután bejelentette a Crossplay lehetőséget megnyílt az út az átjáráshoz, de az csak Windows10 és X1 között működhet, és akkor közös instanceoló rendszert kellene hozzá írni, vagyis a PC változatban ki kell cserélni, és ezzel valószínűleg elvesztenék az Win10 előtti (és a Maces) játékosokat - át kell állítani a PC verziót az MS Crossplay alapú rendszerére.

PS4 crossplay nem létezik.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.06.07. 11:02:48
  • PiszkosFred
    Egyebkent miert nem, mivel indokoljak? Mert gondolom itt a standard "mas az iranyitas, hatranyt szenvedne XY" nem igazan mervado erv. Mivel indokoltak?
  • Dzsini
    A világ és a háttérszimuláció közös mindegyik felületen - egy világ van. Csak a konkrét instanceok vannak "szétrakva": egy PC-s hajó nem találkozhat Xboxos vagy PS4-es hajóval.
  • Maxyka
    Crossplatform lenne a világ? hm. Majd ha elkezdek játszani meglátom. Nem is nagyon értem mibe lehet beleszólni ebben a világban
  • s_andras
    Szerintem ez nem platformfüggő. Egy csoportnak lehetnek tagjai bárhonnan, csak a különböző hardveren (mármint PC-PS4-XO) játszók sosem fogják egymást látni openben, de ugyanabban a világban ténykedik mindenki.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.06.07. 09:11:14
  • Maxyka
    Kíváncsi leszek ps4-re lesz-e ilyen?
  • s_andras
    Köszi a pontosítást. Szerintem azért is lassulhat azon kívül hogy a múltkor nagyjából mindenki elkezdte aki akarta az aktív játékosbázisból, mert a bubiban a jó helyek kb elfogyhattak. A PP miatt eleve óriási az ellenszél, mi is 4 hatalom határvidékén vagyunk...
  • Dzsini
    Folyik még az új játékos csoportok létrehozása - lassabban, mint régen, de nem állt le, a 2.3-al is létrehoztak egy csomót.
  • s_andras
    Igen, azt hiszem ez egy egyszeri alkalom volt, most már azzal kell dolgozni ami van. Olyan hatalom amihez úgymond fel lehet iratkozni játékon belül is azok a Powerplay hatalmasságok. A játékos frakciók ránézésre ugyanolyanok mint bármilyen kis párt a rendszerekben. Onnan tudható hogy valami játékosok által van létrehozva hogy a leírásuk teljesen egyedi. Ezeknek egyszerűen csak simán be kell dolgozni hogy nőjön a befolyásuk. A SSL annyiban (is) kiválóbb mint a többi (hehehe), hogy nagyon komoly háttérelemzés alapján adják a feladatokat.
  • Maxyka
    Mi?? ez mekkora ötlet már :D Játékos hozzon létre saját frakciót?. Ezek szerint már nincs ilyen, de ps-re is behozhatnának launch-kor vagy utána valami hasonlót. De itt akkor nincs jelen a cégek vagy úgymond klán mint funkció?
    Bár még lehet mindig a solojáték fronton szeretnének erősíteni. De ahoz meg pve content kellene.
  • RJoco
    Köszi!
  • Dzsini
    Az mondjuk 120+ hajót összehozott egy instanceban :) kisebb csuklásokkal....
  • KiruHoshino
    De ez egy ‘Network and Physics Stress Testing Request’ amivel lényegében azt akarják elérni, hogy egy rendszerben egy helyen akár több százan is lehessenek egyszerre.

Bár mondjuk ennek lehet köze a nemrég megrendezett Small Worlds 2-nek is.
  • Dzsini
    megnyitod a Frontier Launchert és lent kiválasztod a béta verziót - telepíted és mehet

máskor is voltak béta CG-k
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.06.06. 17:37:12
  • KiruHoshino
    Hogy aktiválod ezt a BÉTÁT? Mert Steam-en a BÉTA fülön nekem nincs semmi.

Érdekesség a CG a BÉTÁN. Valószínűleg ennek is köze lesz a 2.4-hez.
    Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2017.06.06. 17:32:08
  • PiszkosFred
    Meg lehet szerezni kituzot is
  • Dzsini
    Megnyílt a publikus 2.3.10 béta - mindenki részt vehet benne és gyűjtheti a hibákat a Frontier számára.
  • s_andras
    Amikor lehetett saját frakciót igényelni, a magyar közösség indította a Sons of Seven Lords Interstellar PLC nevű szervezetet Tawilo rendszer Saavedra Dock székhellyel. Azóta irgalmatlan terjeszkedés történt, kb a miénk a legnagyobb népesség a játékospártok közül. A feladat az hogy Tawilo és környékén kell növelni a befolyásunkat. Viszont fontos hogy ez szervezetten, konkrét direktívák szerint történik, tehát be is kell jelentkezni a discord vagy a facebook csatornán, hogy látható legyen, mit kell/lehet és mit tilos csinálni. Ugyanis a vezetőség a BGS aprólékos elemzése alapján állítja össze a tennivalókat, és a kerülendő cselekedeteket.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.06.06. 16:11:22
  • TokraFan
    Hát az biztos, hogy ez a játékfejlesztési metodika berakta az Elite-t az állandó találgatás és reménykedés spirálba, amiből nem is akar már kijönni.
  • RJoco
    Mi az az SSL és mi a sok tennivaló és hogy?
  • RJoco
    A mérnökökkel el lehet tökölni. Mire összeszeded az összes alapanyagot és feltuningolod a hajót 5-ös tuninggal. Esetleg ezt több hajóval is megcsinálod.
    Végigjárkálod az ásatásokat és összeszeded az összeszedhető adatokat, az is sok idő.
    A galaxis baromi nagy, a felfedezéssel is sok időt el lehet tölteni.
    És akkor még vannak egyéb dolgok is.
    Szóval van bőven lehetőség a játékban.
    Az EVE-Online bolygózás is inkább veszélyes környezetben volt izgalmas, amúgy meg egy unalmas, de relatíve jó pénzkereseti lehetőség. De akkor már a gyártás jobban megérte a dolgot.
  • s_andras
    Aki unatkozik, itt a kiváló alkalom belépni a SSL kötelékébe, mert sok a tennivaló! :) Igaz, ugyanazt kell csinálni mint "normál" módban (kereskedés, BH, felfedezés stb), de mindezt szervezetten, és van egy kis plusz bukéja is hogy a magyar játékos párt szerekét tolhatjuk!
  • KiruHoshino
    Szerintem a 2.4 még annyi tartalmat sem fog hozni mint a 2.3. :|
  • Maxyka
    Érdekes. Olyan mintha itt a tartalom elméleti szinten lenne belepakolva a játékba és nem gyakorlatban. Tök jó az űrállomásokon felröppenő led ablakok hogy ezt szállítasz meg azt de ezt mindig úgy éreztem mint elméleti kézzel nem megfogható tartalom. Jöhetne valami plusz content. Eltelt idővel arányosan nem sokat fejlödőtt a játék mióta kiadták. Persze jött jó pár minden de az eltelt idővel nem arányosan.
    Én örülnék valami kis pöcsölös dolognak mint pl az EVE online-os Planetary Interaction.
  • TokraFan
    "Húzgálják a mézesmadzagot!"

Ja, úgy 2 éve kb. :-) Félévente jön egy ilyen kis script, aztán ennyiben maradunk. Azon lepődtem volna meg, ha most kivételesen bármilyen értékelhető tartalom is társul mellé.
  • s_andras
    Na akkor már meg is van hogy milyen technológiát kell alkalmazni velük szemben: azt amivel a kis drónkamerát is megcsinálták, arra nem hat a mágiájuk
  • Maxyka
    Szükség lenne valami társaságra főleg olyan aki érti is a játékot én kemény 2napot játszottam közvetlen pc-megjelenéskor (hát nem most volt..) aztán elkellet adnom a pc-t és azóta is digitálisan porosodik az email címemen. De most hogy jön ps4-re újra van remény :D
  • garybirdie
    HA lesz PSVR támogatás akkor tuti.
    Kicsit fájni fog kigrindelni a kedvenc hajóimat újra, de ez van.
  • Maxyka
    Sziasztok. Mivel nincs erre nagyon más fórum itt kérdezem meg hogy lesz aki ps4-es változatról is fog játszani?
  • EFRM
    hahaha kurva jo video :D jo kis tuningporszivo
  • Dzsini
    Miatta töltöttem fel a videót, nagyon megörült, mikor olvasta, hogy rögzítettem :)
    Utána hosszasan viccelődtünk azon, hogy még az unokáinak is mesélni fogja azt, amikor egy Virággyereket análisan inzultált :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.06.04. 20:19:42
  • Fenimor
    A benne ülőnek jó móka lehetett!
  • Dzsini
    A "feltöltés" szívja be az SRV-t, ő ugyanúgy le volt kapcsolva.