ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Szerintem is az eredeti összeállítás a nyerő. Próbálkoztam mással, de a radar-t nem lehet jól belőni és a panelok nézegetésénél is zavaró volt. Ez így van jól kitalálva. Ez a színbeállítás bántja a legkevésbé a szemet.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

hát most kövezz meg, de nekem is alapbeállítás van. mert nekem eddig még ez volt a legjobb. érted...nekem (itt most a saját ízlésemre utalok). és ebben a témában pont leszarom a közt.
Dzsini
A kép nem az enyém amúgy, de én is az alap színeket használom - a narancs nagyon jól elüt szinte mindentől, jók a kontrasztjai, és egy alapvetően sötét játékban könnyen és gyorsan értelmezhető, egyszerű fókuszálni rá (szemben pl. a kékkel, ami az emberi szem számára "nehezebben" értelmezhető, és jobban fáraszt). Emellett az ellenfél-barát vörös-zöld színekkel is nagyon jól kontrasztban van (és még azokból is olyan árnyalatokat választottak, amiket színtévesztőként jól meg tudok különböztetni).
Összefoglalva: nem véletlenül állították be ezeket az alap színeket, és nem érzem, hogy változtatni kellene rajta. Amúgy az, hogy linkelek egy kiegészítőt vagy segédletet nem jelenti azt, hogy használom is - csak az EDDiscoveryt használom felfedezőként, ami össze van kapcsolva az EDSM oldallal.

egy hozzászólás a témában

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
Csak szigorúan a színállítgatáshoz: én is jobban szeretnék a piszkosnarancssárga helyett valami mást, de azért nem állítom át mert az egyetlen lehetőség a változtatásra olyan, hogy ha a narancsot módosítom, akkor vele együtt a többi szín is elállítódik. Azt meg nem akarom.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

etniez
Kicsit fura ez a hozzászólás.

1. Nem téged kérdeztelek
2. Személyeskedni kezdesz

Szokatlan volt nekem, hogy egy ember, aki az összes létező kiegészítőt belinkeli a fórumra, nem változtatta meg a hud színeit. A gyári hud ugyanis nagyon ronda. Nem csak szerintem, ez úgy közmegegyezés.

Ja, és nem 10 éves vagyok, hanem 11. Remélem kielégítettem a tudás iránti szomjad.

Peace!
etniez
Nekem nincs még nagy hajóm, de pont ezek miatt nem sietek beszerezni.
A neutron csillagos ugrálásokkal már nincs nagy jelentősége annak, hogy 48-at vagy 50-et tudna ugrani a hajód, hiszen nem mindig úgy esnek a neutronok.
Ha meg nincsenek neutronok, akkor még végkép mindegy, mert csak egy nagyon hosszú úton jöhet ki nagyobb időbeni eltérés.
Aztán lehet, hogy a későbbiekben veszek majd egyet én is, jelenleg keret sem áll rendelkezésre 120m-em van.
Ez miért baj? Te 10 éves vagy, vagy mi?
etniez
Te az alap HUD színekkel nyomod? 😄
s_andras
Ezek szerint a biológusok közt is vannak akik szerint lehet ilyen? <#vigyor2> <#taps> Miért nem láttam még olyan vitát sose ahol ezek állnak szemben azokkal a szkeptikusokkal akik pl az UFO-hívőket szokták oltogatni...

Dzsini
Gombák, nem növények. Ugyanúgy, mint az előző fajták, amiket találtak az elmúlt hónapok során. És igen, már akkor is többen lefutották ezt a témát, ha gondolod olvass utána, és akár biológusokkal is vitatkozhatsz 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.26. 09:49:36

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
Hűha, növények légkör nélkül... ez még az életet nevelgető gázóriásoknál is meredekebb...

megvan.
Tyűha! ilyet még nem is láttam! melyik bolygón van ez???? rakd fel vmi külföldi fórumra is!
Dzsini
aki keres, az talál - ha nem épp romokat, akkor valami mást:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Gundark 1 1
Itt a nagy romozásban, a 2.3-ról tudunk valamit hogy mikor várható?
A ruin1 küldivel viszonylag gyorsan tudsz keresni, 15perc alatt megvan az egész szkennelés, 13millióért. erről csináltam is egy videót. Az anaconda nekem egy csalódás volt egyébként-túl nagy, lassú, nem látok ki belőle (VR), nehézkes és korlátozott a mozgástere, -outpostok kiőve- lehet hogy harcra, meg hosszú útra fasza, mert legnagyobbat ugrik, de nekem az ASP x a favorit, ha az össz.küldetésre vonatkozatok -egyébként a 2.legnagyobb ugrótávú hajó- és nagyon hamar megszerezhető.
RJoco
Nem kizárt, hogy nem számítottak ekkora lelkesedésre és most ehhez képest le vannak maradva, mert lassabb ütemet terveztek a dolognak.
Én várom a fejleményeket, addig meg mást csinálok, ami bár nem olyan jövedelmező, mint kiugrani szkennelni, de nem is olyan monoton.
Az meg, hogy nem tudok venni most Anaconda-t vagy más nagy hajót, nem zavar. A túl sok nem jó egyszerre, mert akkor nem tudok választani, mert minddel játszanék és akkor inkább nem játszom a játékkal...

Hát ezaz, ezért merült fel bennem is a kérdés, mert hát eddig a ruin1-et bármennyiszer megcsinálhatod, van aki már többszáz mill. keresett vele...De ez nem is ebből a szempontból fontos, hanem számomra inkább abból, hogy ha pl. egy hónap múlva is fel lehet venni a küldit ugyanúgy a 4 hetes határidővel, akkor minek rohanna a dev az infók, tippek, utalások adásával??? úgyhogy én inkább egyelőre jegelem ezt a küldit...
RJoco
Pont nemrég olvastam a patchnotes-ban, hogy hosszabb utú küldik idejét 3 hétről 4 hétre hosszabbították. Ez úgy január 10 óta van.
Arra leszek majd kíváncsi, ha megcsinálják teljesíthetőre, akkor vajon fel lehet venni egymás után vagy betesznek valami időkorlátot, esetleg egyszer megcsinálható lesz?

Fel is függesztettem egyelőre a scannelést, mert egyrészt azt látom hogy az igazi fanok is tanácstalanok, senki nem talál semmi kapaszkodót, azt meg már meguntam, hogy repkedjek a felszín fölött céltalanul. Másrészt egyre többen várnak egy állásfoglalást a devtől, hogy -tesztelték-e a küldetést, rendben van-e minden vele, -minden adat, info rendelkezésre áll-e hogy megtaláljuk a siteokat, -nincs-e azóta felfedezett bug, ami miatt lehetetlen, -van-e olyan megtalálható útmutatás, ráutaló jel, valami, amin el lehet indulni, vagy csak húzzák az időt, miközben a comm. már a hülyébbnél hülyébb teóriákat gyártja? Mindenesetre lassan meg kéne legyen az új site, mert egyre türelmetlenebb a nép. További kérdőjel, hogy aki most veszi fel a küldit, mindenkinek az alap 4hetes terminus lesz, vagyis az eddig eltöltött cg idő mintha nem is lenne érdekes, akkor meg meddig lehet majd befejezni??? Ja igen. a sugárzott hang szempontjából tök mindegy, h nálad van-e bármi a siteról.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.01.25. 20:12:31
RJoco
Nincs nagy szerencsém. Nem tudom hányszor körbe jártam a helyet, de csak egyszer adott manipulator-t. Az utolsó pár körben meg már nem is adott rare cuccot.

Egyelőre csak gyártja mindenki a teóriákat. Ha meglenne egy 2. ruin, akkor már lehetne keresni az összefüggéseket. Lehet, h hamar meg fogja találni valaki, csak úgy 'véletlenül'...
s_andras
Szerintem a hang SC-ban haladva messzebbről hallatszik a videók alapján, mint az SRV hatótávja.

Esélyes! :-) Már várom, mikor fogja hirtelen valaki egészen véletlenül "kiháromszögelni" a megoldást! <#hawaii>
Dzsini
Nem egyszerű fennmaradni egy hajón SRV-vel (próbáltuk régen), úgyhogy ez egy igencsak bátor ötlet. De zseniális.

Ezt. De volt tegnap pl. egy olyan tag, aki kitalálta, hogy SRV-vel fel kell ugrani mondjuk egy ASP tetejére, -mert az elég gyors- és így az SRV scannerét használva a másik tag nézi/hallgatja az SRV scannerét. Nemtudom, kipróbálták-e, -egyesek szerint leesne szarul- de látszik, hogy elég nagy az ötletgazdagság...😊
s_andras
Azért a hang alapú keresés nagyságrendekkel nagyobb léptékben működik mint a vizuális, csak ki kell tesztelni az alfán hogy kell-e hozzá tárgy. Persze így is fel kellene osztani sok embernek egymás közt a területeket koordináták alapján. Nyilván pontosan ezt csinálják a Canonn emberei.

De a hangok is egyesek szerint csak akkor jelentkeznek, ha nálunk vannak a tárgyak az alfa sitéről. Én egyelőre kivárok most, annak az esélye, h így találjunk valamit mint fingnak a forgószélben....
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.01.25. 14:43:15
MerlinW
😄

Ezekre/ilyesmi a hangokra kell figyelni

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.25. 11:27:25

[merlinw.org]

jaja.😄
most te voltál a gyorsabb.😊
de ha nem így lenne, akkor az már a szénné szívatás kategória.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.01.25. 11:26:25
Dzsini
... aztán jönnek a "titkos frontieralkalmazott" Canonn munkatársak (copyright TokraFan), és holnap estére meglesz 😊

MerlinW
Kiszámolták, hogy 4.032.468.559 négyzetkilométert kell átfésülni, ami egy teoretikus rendszert alkalmazva 224 millióra csökkenthető... ami ugye teoretikus😊 Szóval el lesz a közösség egy darabig😊

[merlinw.org]

Caliph
nem találtam senkit aki ezzel tökölne most élőben. mindegy,estefelé én is felszállok megint 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

MerlinW
Canonn Trello ha valakit érdekelnek az állapotok.

[merlinw.org]

Dzsini
Plusz Youtube Gamingen, vannak olyanok (pl. Josh Hawkins), akik ott szoktak streamelni.

twitchen rákeresel, mindig rohadt sokan vannak az elite-ből.
Caliph
peremvidéken járkál

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

MerlinW
Inkhura stream-el, de nem tudom éppen mit csinál.

[merlinw.org]

Caliph
esetleg tud valaki élő streamet a keresésről,háttérben eldöcög meló közben hátha pont látom ahogy megtalálják 😄
Amúgy én is ott vagyok az anacondával,random csekkolva fentről érdekesnek tűnő formációkat,este folyt köv ha még nem lesz meg 😊

Merlinw,

Kösz az infót, de én nem vok akkora fan, h értékes tagjuk lennék. Ezt is 0-24-ben nyomják, respekt.
Én csak pár órát keresgettem, de pár POIn kívül semmi. (mi találtam az egyik bolygón? -chemical manipulalatorst..😊)
Még senki nem bukkant rá/rájuk, kíváncsi vok, h véletlen rátalálás lesz, vagy valaki megfejt valamit.
látom, te is hajnalig nyomtad...
MerlinW
Legutóbb a másodikat ha jól láttam - én éppen mentem, mikor ők jöttek. De a Canonn privát csoportban játszik, így csatlakoznod kell előbb. A weboldalukon le vannak írva a cstlakozáshoz szükséges feltételek. Mondjuk a procedúra elhúzódhat akár egy hétig is, így lehet erről a "kutatás"-ról lemaradsz. Esetleg ha a napokban csatlakozol, kis udvarias noszogatással fel tudod gyorsítani a folyamatot discord-on😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.25. 02:30:49

[merlinw.org]

Merlinw,

Én is ott vagyok, tudod melyik bolygót fésülik?
MerlinW
Jah, tényleg olyat sem vettem még. Tulajdonképpen hónapok óta csak az AspE-t és kondát (Coloniára szállításhoz) használom😊

[merlinw.org]

harcra kimagaslóan a corvette a legjobb, persze csupa 5-ös mérnöki munkával
MerlinW
Nagyobb hajót harcolni majd felszerelek egy Cutter-t vagy Clipper-t. Kisebb harci hajóim vannak (Fer-de-lance, Vulture, Cobra, DBS) de rég használtam őket. Python-t még nem vettem, majd egyszer talán.

[merlinw.org]

MerlinW
Canonn-os srácok 4-es wingekben fésülik a területeket, pont az előbb repesztett el mellettem 2 wing az IC 2391-ben.

[merlinw.org]

nekem pölö nincs is olyan kondám amiben a-s power van. fegyvereket sem rakok rá, mert amire használom arra nem kell. ha szállítani kell valamit és számítani kell a harcra is, akkor nálam egyértelműen a python.
RJoco
Húúú, ez nagyon jó! Köszi!
Épp 5-ös FSD fejlesztéseket akarok csinálni és nincs hozzá semmim.

Anaconda-t még nem veszek, én szeretem felszerelni fegyverrel is, de az A-s PP ára kicsit húzós (160M), viszont egy C-s 20% tuninggal már elbírná az elképzelésem. Inkább élvezem majd a Python-t, hamár megvettem és felszereltem 😊

hát pedig amikor nekem kellett sok manipulators, akkor a res-ek nem igazán jöttek be, mert ott 1-2 volt elvétve. és nem is igazán dobálták ezt a cuccost, a megoldás a beacon volt, ott többé kevésbé folyamatosan lehet őket aprítani. 1-2 nap alatt felaprítottam több mint százat. de jelenleg még nem is ez a legjobb módszer, inkább amit merlinw írt az most optimálisabb és talán még egyszerűbb is.
s_andras
Nem, visszajöttem a 3. pilótámat fejleszteni, már "csak" 75% hiányzik neki az elithez. Utána nem lesz más dolgom, elmegyek a tűt keresni a szénakazalban... Ugyanis szervezettség nélkül ez nem más... Valakinek óriási mázlija lesz, máshogy csak úgy menne ha több ezren egy közös terv alapján kutatnának.