ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
Először minden bizonnyal szép és jó lenne, amíg az újdonság ereje tart, utána meg inkább fárasztó.
Mint a dokkolás. Először hú de jó, nagyon állat, utána meg azért nem lenne rossz egy olyan Docking Computer, mint a X3-ban. Közel megyek, lenyomom a billkombót és már benn is vagyok. Csak kifele kell játszogatni.
EVE Online-ban is van kabin nézet, de az egyszerűbbet sokkal jobban szerettem mindig is és azt is használtam.
Szerintem bőven elég az űrben repkedni, nemhogy még állomáson is rohangálni. HotasX-szel ráadásul...
A roncsos dolgot FPS módban támogatom, összekötve más küldikkel is akár. Pl. tegnap volt egy fuvarom, aminek a végén kaptam egy bolygót és azon egy koordinátát valami roncsról vagy miről. Még nem néztem meg.
A multicrew érdekes lehet, remélem lesz alkalmam valakivel majd kipróbálni. Van rá egy Python-om 😄
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Nemere Settlement
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Persze szinte biztos nem csak ennyiből áll a 2.3, hiszen csak a PS4 trailerben látottak alapján lesz még itt tenni-látnivaló (Dolphin, aszteroidabázis, talán generációs hajó...). Várjuk a további Dev Update-eket 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Az adatok amiket most a romoknál lehet szkennelni érdemes megtartani? A "kicsiket" mindig kidobáltam mert kellet a hely, de a "nagyokat" érdemes megtartani?
Vélemény 2.3 update:
Teleportálás? Hát érdekes, de mivel játék és az élmény az elsődleges én elfogadom.
Viszont csak szerintem lenne tök poén az a megoldás, hogy ha van egy 3 személyes hajó akkor oda tud menni 2 másik játékos és ők átszállnak a nagyba és a két kicsi hajót pedig - hasonlóképpen mint most ha kis fighterben ülsz - AI-k irányítanák? Az poénos lenne! <#vigyor2>#vigyor2>
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
Szerintem először a többi nem-légkörös égitest jön - lávás és hasonló dolgok valószínűleg már benne lehetnek a Season 3-ban (és oda egy lebegésre képes - Sentry szerű - jármű pl. hasznos és értelmes lehet)
[merlinw.org]
Ez egy szórakoztató kis dolognak tűnik, és pl. a galaxis túlsó végén járó pilótáknak egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a haverokkal együtt bandázzanak alkalmanként. Még jobb móka lenne, hogy ha van egy 2-4 férőhelyes SRV hangár, akkor egy hajóból többen is kiszálljanak gurigázni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.31. 18:39:04
Ha meg már nagyon megy akkor a következő videón már 15 perces tutorial van.
Ha egy hajónak elég ülése van (hajófüggő), egy Parancsnok meghívhat játékosokat, vagy megnyithatja a hajót. Aki szeretne csatlakozni, az elfogadhat meghívást, vagy bekapcsolhatja a "csatlakoznék egy hajóhoz" jelzőt, ami egy megnyitott hajóba pakolja őt. Elsődleges cél a könnyű és szórakoztató használat lehetősége.
A másik hajóhoz kapcsolódó pilóta kilép a hajójából, és azonnak belép a multis hajóba, távolságtól függetlenül. Bármikor elhagyhatja a hajót (vagy kirúghatja őt a kapitány), ekkor visszatér a hajójába.
Kormányos, Ágyús és Harcos
A hajó tulajdonosa a kormányos, pilóta és a fix, és gimballed fegyverek kezelője. Emellett ő irányíthatja az NPC vadászokat. Emellett 2 fő legénysége van, akik a hajó bizonyos feladataiban segédkeznek. A kormányos irányítja az energiaelosztást, a navigációt és a szintézist, raktérkezelést.
Az ágyús a turreteket kezeli. Egy harmadik személyes nézetből forog a hajó körül, és ahova néz, minden lehetséges turret oda fordul. Van két "gyorstüzelő" tűzgombja a normál tüzelési csoportok mellett, amit modulokkal lehet módosítani (?)
Az ágyúsnak emellett egy fejlesztett radarja van, ami 360 fokos követési íveket tesz lehetővé, kezelheti a rakétavetőket és a szkennereket (pl. Kill Warrant).
A harcos egy második vadászt indíthat a hajóról, és ha van elég vadász a hajón még az ágyús is beszállhat egy vadászba, tehát összesen 3 emberi irányítású hajó működhet egyszerre (a negyedik nyilván az NPC pilóta).
A legénység tagjai bármikor cserélhetnek szerepeket, a hajó tulajdonosa viszont mindig a kormányos.
Minden legénységi tag saját energiaellátási felületet is kap, ami plusz beállítást tesz lehetővé a kormányos általi fő energiaelosztás mellett - a plusz energiával még hatékonyabbá válhat a hajó.
A hajó újravásárlási költsége csökken minden legénységi tag számára. A lényeg az, hogy könnyű és kényelmes legyen a használat, és ne legyen elrettentő hatása egy drága hajónál.
Minden bounty és voucher, amit a kormányos megkap, azt megkapja minden legénységi tag, tehát sokszorozódik a bevétel - nincs kiesett pénzkeresési lehetőség.
De a bevétel mellett a büntetések is mindenkinek járnak. Tehát ha a hajóval rosszalkodnak, akkor bünti is ugyanúgy minden pilótára megsokszorozódik. Mikor elhagyja a legénység egy tagja a hajót, akkor választhat, hogy mind a bevételeket, mind a büntetéseket megtartja, vagy elveti mindkettőt - ekkor nem lesz bűnöző belőle, de a bevételhez se jut hozzá.
Parancsnok készítő
A parancsnok készítőben arcot és kinézetet lehet adni magunknak, és egy új, profi kamera rendszerrel meg tudjuk nézni önmagunkat és a legénységet kalandozás közben.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.31. 17:58:14
Sok minden van benne 😊 (és lehet háborogni a teleportálós összeköltözés miatt)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.31. 17:41:31
[merlinw.org]
Nem lenne baj, ha pl. ilyen helyeket is lehetne bookmark-olni, elvégre odáig rendben van, hogy elsőre izgalmas megkeresni meg kihívás, de ha ez megvolt, utána már inkább a szivatás kategória, hogy nem lehet megjelölni hanem megint keresgélni kell.
(Bocsi de a videókat majd később tudom megnézni.)
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Majd ha lesz még több ruin, csinálok egy olyan tervezett útvonalat, amivel a legygorsabban meg lehet csinálni egy körutat.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.01.31. 11:54:35
A legnagyobb kérdés most nekem: Ha megvan a 100+100M, utána lehet-e még felvenni még egyszer a küldetést. Lehet, hogy most csak azért lehet, mert nem fejezted be, csak részlegesen. Ha viszont egyszer ténylegesen befejezem, lehet vége a mókának.
Biology 19 - 12 - 7
Culture 20 - 13 - 7
History 21 - 16 - 5
Language 21 - 16 - 5
Technology 20 - 13 - 7
Mindegyiknél az első harmadnyit a 3. (alfa) helyszín adta, a középső harmadnyit az első helyszín, és az utolsó harmadnyi adat hiányzik mindenhonnan.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.31. 11:21:54
De igazából nem tudjuk pontosan, itt idézik Brookest a témában, ebből "találgatunk".
A 100 millióra pedig az hajt, aki be akar kerülni a történelemkönyvbe azzal, hogy ő adta le először a 100 adatot.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.31. 11:04:55
Tehát ahogy írod, végig kell majd járni újra - hogy ha megtörténik az első 100 adatos leadás, akkor mi lesz, azt pedig csak az FDev tudja, és azt is, hogy meddig lehet ezt ismételgetni 😊
1.: felvesz küldetés
2.: újra végiglátogat minden rom, beszkennel minden adat
3.: leadás
Csak azért, mert pl a Comms panelen ha nem törlöm kézzel, azóta is ott van még az első 13 adat.
Ha fel van véve ÉS összeszeded mind a 100 adatot (jelenleg erre nincs lehetőség, nincs még meg az összes forrás), akkor megkapod a 100+100-at.
Idáig kaptál 13+0-t ahányszor leadtad.
Most tudsz huszonvalamennyi+0-t szerezni, ahányszor leadod.
Ha meglesz minden helyszín és minden működik, akkor tudsz 100+100-at kapni, vagy 99+0-t, ha egyet kiifelejtesz 😊
Legalábbis jelenleg úgy tűnik ez a közmegegyezés a működésről.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.31. 10:47:02
-----------------------------------------------
Vajon ha Ram Tah korábban már legalább egyszer megbízott, de leadtuk az első részletet és most épp nincs újraaktivált küldetés tőle, akkor is bele fog számítani az összesítettbe egy újabb beszkennelt adag?..
Látom átnevezték a helyszíneket... de minek? Nem attól lesz alfa egy hely hogy milyen emberi sorszámot kapott a FD-től az ott kiolvasott info, hanem attól hogy melyiket találták meg először...
Bár nem lenne rossz, ha lenne commodity raktár az állomásokon, mert ezt cipelve lépten-nyomon kiszednek SC-ből. Bár az jó kérdés, hogyan tud SC-ben leszkennelni, tudtommal ott nem működnek.
Python-ra feldobtam 3 kabint (6C, 6D, 6E), így elég jól lehet reput húzni, boom deliver szállításnál elég sokat kellett csinálnom ugyanazért a %-ért.
És sajnálatos mód rájöttem, hogy majd powerezhetek Duval-nál, hogy vehessek prismatic pajzsot.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
[merlinw.org]
I wonder if it was changed purely because they had to adapt the story to fit the discovery. It will indeed be interesting to find out.
Nekem jobban tetszene egy olyan megoldás, hogy nem egy maroknyi helyszínt készítenek, hanem sok tucatnyit, minden fajtából - az jobban megfelelne egy "megosztjuk a tudásunk az utókorral" funkciónak, és (a kopások egyformaságától eltekintve) teljesen elfogadhatóvá tenné azt, hogy 2 (és később akár 10-20) egyforma felépítésű, funkciójú helyet találunk. Egyelőre nem tudni, hogy ebbe az irányba mentek-e el, mert a traileres + a Ram Tah által kapott rendszereken túl nem tudunk több helyszínről - és még ezek sincsenek meg mind.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.30. 19:16:00
*: a kézzel gyártott rendszereknél van talán 2 kivétel, de az mérési hiba 😊