ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Meg a 2.3-as patchben elvileg javítják a multibugot, ha igen, utána csak a solo kombók maradnak.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.13. 19:52:51
Dzsini
Igen, tudjuk.
Azt is lehetett tudni (pontosabban nagyon sejteni), hogy amint lesz egy gamma helyszín openben összeszedhető lesz az összes adatsor, hiszen az első harmadot az alfák, a másodikat a béták adták. Egy kis csoport pilóta pedig összeállt egy wingbe, végigjárta a szükséges helyeket, és összeszedte a 101 adatot, majd elment leadni 201 millióért.

Egy-két napon belül lesznek olyanok is, akik szólóban összeszedik, így, hogy már egyszerűbb a helyszíneket megtalálni, nemsokára meglesz a hozzá szükséges számú alfa/béta/gamma helyszín, amiket végig lehet szkennelni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Csakhogy ez nem OPEN/CG küldetés, mint ahogy az FDEV hivatalosan el is ismerte, hogy az OPEN/Multi BUGOS, többletadatot ad. Mindamellett elég véletlenszerű.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.13. 19:38:08
Dzsini
Openből összeszedhető volt mióta a gamma helyszínek megjelentek:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

akit érdekel a tartalom is, ennek a táblázatnak a megfelelő fülein elolvashatja
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.13. 19:11:31

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Szelfikamera preview:

kedden és csütörtökön béta livestream
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.13. 19:05:05

A bolygószkennelés eddig is, -szinte minden- felszíni küldetésnél szükséges volt, nem újdonság és főleg- nem jár patcheléssel, vagy leállással, mint ahogyan az állandóan változó küldetések és azok helyszínei/kapott adatok sem, ezt az állomásra érkezéskor töltöd le. Tehát nem kellett, hogy kész legyen egy ideje, ugyanaz a metódusa, mint az eddigi megszokott küldetésekben.. Másrészt már több mint 2 hete pont ezért csesztette a fórumokon az FDEV-et a közösség, hogy legalább a ruin helyek bolygószkennelését rakja be valamilyen formában, ill. később, hogy ne kelljen már ezzel az SC módszerrel kínlódni. 2 hétbe telt, hogy belerakják, ráadásul a lehető legegyszerűbb formában. "és főleg CMDR Noodlz05 és társainak köszönve (ők voltak, akik a töltési idős mókát megtalálták)" akkor nem is ezekre reagálva kapják elő a szkenner-használatot mi? hagyjuk már. Ha így tervezték volna, az elejétől lehetett volna szkennelni, mint a többi surface-küldetésben. És a fölött meg ne lépjünk már át elegánsan- hogyha tervek szerint a küldetéstől számítva majdnem egy hónap múlva dobják be a szkennelést, akkor az első felvett küldetést hogy a píbe lehetett volna megcsinálni a megadott 3 hét pár nap alatt? (már aki érti mire gondolok), Nem így tervezték, napnál is világosabb, most megadtak minden helyszínt, mert megsajnálták a népet, mert látják h a büdös életben nem fogják megfejteni. Persze ez csak egy vélemény, egyet lehet érteni vele, meg nem.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.13. 18:40:14
Ryder159
áá értem, köszönöm

Dzsini
Ha elég közel vagy simán felbukkan a bal oldali listán, mintha egy állomás vagy bármi más lenne - "Ancient ruins" néven.

Ryder159
Ez most melyik skenner?

Dzsini
És mivel nem járt kliens oldali patcheléssel és leállással, így valószínűleg már régóta bent van, csak most lett aktiválva - ez is kész van már egy ideje.

(azóta még 2 helyszín a lenti 3 mellé - azok voltak az elsők, amik bekattantak ezzel)

RJoco
Akkor talán végre egyszerűen oda lehet majd találni?

Nem mellesleg nem alakítják éppen rosszul a történetet. Mi most tanúi vagyunk a felfedezés menetének. Sokan meg résztvevői. A későbbi játékosoknak már csak rá kell keresni neten és megcsinálni a feladatot. De talán valahova beteszik a folyamatot is, mint történetet, hogy azért más is informálódhasson, hogy is történt a dolog.

Köszi a fordítást!

Warning! Cargo bay open, shields are down!

s_andras
Na, ez egy kifejezetten elegáns megoldás a SC móka elkerülésére!

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
Ram Tah mérnökösködése
Hevenyészett fordítás:
A Synuefe romok októberi felfedezése óta felfedezők, kincsvadászok százai gyűjtögették az információt a fajról, akik a romokat készítették. Ram Tah mérnök felkérésére további sok százan csatlakoztak hozzájuk a tudás, és a pénzdíj érdekében.

Ram Tah egy jelentős áttörést jelentett be:

"Sok eltökélt pilóta kemény munkájának eredményeként - és főleg CMDR Noodlz05 és társainak köszönve (ők voltak, akik a töltési idős mókát megtalálták) - sikerült elkülöníteni a Guardianok monolit hálózatának a jelforrását. Ez a szkennert használva lehetővé teszi, hogy 1000 ls-en belül jelezzék, ha van egy helyszín a közelben. Ez nagyban segítheti a további romok megtalálását.

Köszönöm minden résztvevő segítségét. Nem volt könnyű a feladat, de együtt nagyon sokat tanultunk a Guardianok fantasztikus kultúrájáról"

Reggelre nyakig leszünk a helyszínekben 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.13. 17:25:48

Dzsini
opsz, ez utóbbit mégis említette Melville, akkor marad a 3, de ebben a rendszerben 3 új.

Meg el vannak foglalva a mostani újabb NAGY DOBÁSSAL, a multicrew ééés az AVATAR!!!
A multicrew eddig is megvolt tul.képpen, csak AI irányította, az h most egy másik játékos fogja, programozni nemnagyon kellett,
sőt inkább az AI-t kell (ennek már anno be kellett volna kerülni együtt a fighter bay-el, passenger cabinnal). A másik az Avatar- akár többféle arc és test/ruhamintából választhatunk, hogy nézzünk ki és így már más nézetből bámulhatjuk magunkat ahogy a pilótaülésben ülünk! TÁDÁÁÁMM!!! nagy hiányt tölt ki!
De továbbra se tudunk kiszállni az ülésből és bejárni a hajót pl., vagy a bázist, ill. multicrewban sincs semmi új küldetés, direkt a coop-módra alapozva. (lásd. portal2 pl.)
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.13. 17:00:21
Dzsini
Nem olyan játékosnál történt először, aki streamel, hanem az összes Xbox One automatikusan bármikor egy gombnyomásra el tudja menteni a legutóbbi pár percet bármelyik játékból és feltölteni egy linkelhető tárhelyre, és a PC-k nagy részénél is rendelkezésre áll a lehetőség (Nvidia Shadowplay, AMD ReLive).

Emellett már 3 olyan helyszínt találtak, ami olyan rendszerben van, amit se Ram Tah, se Melville nem említett meg.

szerk: nem 3, 6. Synuefe LY-I b42-2 C2 - 3 new ruins

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.13. 17:00:03

Elég jól érvel pedig... Bár máshogy értelmez egy rajongó és máshogy egy földhöz ragadt játékos.
Utólag foltoznak, kapkodnak, ez egyértelmű. Csak a rajongóknak nem az, még mindig.
Egyébként, mi van a bombasztikus scriptelt alien shipekkel? Mert sok értelmét annak sem láttam azon kívül, hogy pár napra mindenki elájult. Úgyhogy eazt meg egyszerű marketing fogásnak tartom, már csak azért is, mert persze éppen egy olyan játékosnál történt, aki streamel is, tehát pontosan tudhatták, hogy ki fogja tenni és jó hírértéke lesz. Nincs is ezzel baj, ha lenne valami folytatása, de most lefogadom, hónapokig megint semmi. Aztán majd megint feltűnik egy anyahajó vagy valami más, látványos ship, és ismét az elég is lesz a kemény magnak arra, hogy újabb hónapokig ellegyen, az Fdev meg nyer megint pár hónapot magának, amíg nem kell tartalmat gyártania.
RJoco
Ezért lenne jó egy számláló, mint EVE-ben, hogy bejelentkezéskor láthatnánk, hány online játékos van éppen.

RJoco
Az átlagos játékos elmegy mást csinálni vagy farmolja az 1. site-ot, mint ahogy én is tettem. Az elején framoltam, de már rég mást csinálok. Múlt héten néztem vissza egy kicsit, de a dc-k miatt továbbra is hanyagolni fogom. Majd, ha meglesz a megoldás, akkor megcsinálom. Addig meg nem izgat, mert mire én rájönnék a megoldásra és megtalálnám a helyszíneket, addig nem csak 200M-et szednék össze más feladatokkal. Utasítások nélkül meg inkább nyűg lenne, mint élvezetes.

RJoco
Épp most kaptam Empire területen egy Imperial Navy küldetést, amellyel növelni tudtam a rangomat.
A frakciónál, ahonnan a küldi származott csak Cordial repuval rendelkezem.
Az 5. vagy 6. állomás volt, ahova bedokkoltam, mire a feladatot adta.

Tavaly több mint 2 millió pldnyt adott el az ED-ből a Frontier. Ez csak a tavalyi év. Mondhatjuk, hogy több millióan játsszák. Gondolom elvárható lenne, hogy küldetés indítás előtt átlagjátékosokkal leteszteljék, ha berkeken belül irreális az ítélőkészség.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.13. 15:44:55
Nem jöttek rá, hogy hol kell keresni, SC anomália miatt találtak rájuk (a rendszereket meg megadták), ezt senki nem vitatja. (ill. az első copy ruint egy olyan tag találta meg, akinek pont akkor volt a szül.napja...) Éppen ez a gond, a küldetéssel, hogy ha többezer ember nem talált összefüggést, akkor az átlagos játékosnak mi esélye lenne? még ha több egyforma ruin van, akkor se, ezért írtam, hogy így értelmetlen az egész. Arra meg gondolom FDEV se alapozott, hogy majd az SC anomália segít...
Dzsini
Bármelyik sci-fi író megpróbálkozik a regényeiben az idegen faj fejével gondolkodni, és többször elő is fordul, hogy sikerül eléggé nem-emberi idegeneket kitalálni - erről pár hónapja volt itt a témában beszélgetés, hogy milyen idegeneket kell/érdemes kitalálni, hogy tudjunk valamilyen módon azonosulni velük, lehessen őket szeretni/gyűlölni - erről szól a rengeteg információmorzsa, amiket Ram Tah dekódol.

A feladatnak pedig megoldhatónak kellene lennie, és jól látszik, hogy a régebbieket sikerült is - hang alapú kommunikációt, hálózatokat, vonalrajzokat, vektor alapú kirakósokat, és még többet (és az is lehet, hogy van olyan is, amit nem, és akár rá se jöttünk, hogy lehet, hogy jelent valamit - pl. a barnacle-k körüli tüskék elrendezésével alig/nem foglalkoztak). A mostanit nagyon nem megy, de ugyanígy előfordulhatott volna valamelyik régebbivel is, és ezzel is előfordulhatott volna, hogy valakinek hamar "leesik". A villogó háromszöges minta, ami az obeliszkeken van hónapok óta foglalkoztat csomó mindenkit - lehet, hogy red herring, de valószínűbb, hogy nem az, és annak a dekódolása sokat jelentene.

RJoco
Az "idegen faj fejével gondolkodni" gondolatmenettel csak az az egy baj van, hogy nem idegen faj csinálta a feladatot, hanem emberek (remélhetőleg és nem majmok vagy idegen fajok...).
Vagyis, ha van benne logika, akkor azt nekünk meg kell tudnunk oldani.
Ahogy rájöttek, hogy mely égitesteken kell keresni, úgy lehet, hogy rájönnek, merre kell keresni rajtuk. Hacsak nem egy véletlenszámgenerátorral határozták meg a helyeket, ez esetben kell a gép, ami generálta őket.

@gyurmak: menj ki az űrbe mindenféle infó nélkül és kezdj el letűnt civilizációk után kutatni. Ha technológiailag lehetséges lenne a nagy távú űrutazás, akkor sem sok esélyt adnék neked, hogy találsz valamit, bár nagyobb lenne az esély, mint a játékban.
Ne feledjük, hogy a játéknak komoly korlátai vannak. Elsősorban, hogy fix keretek között mozog. Ez kb. minden játék korlátja, mégha nagy szabadságot is adnak benne, akkor is korlátolt. Ellenben a valóságban csak mi szabjuk magunknak a korlátokat.

A tények elég makacs érvek...
Az FDEV nem idegen faj, nekünk csinál játékot. Idegen faj fejével meg ne akarjunk már gondolkodni, mert valszeg küldetés se lenne. A valósághűséget meg hagyjuk is a játékban, nem is lehetne vele így játszani. Megint meg ne kezdjük már el magyarázni a copy/paste ruinok létjogosultságát, vagy ha komolyan írtad, akkor nincs mit hozzátennem.
MerlinW
Hagyd, tök felesleges.. Ő már eldöntötte, hogy az úgy van ahogy.

[merlinw.org]

Dzsini
Én ha hátra akarom a tudásom hagyni, akkor nem 1 könyvtárba teszek be 1 példányt a könyveimből, hanem megpróbálom minél több könyvtárba minél többször elhelyezni a könyveimet, hogy jobban ellenáljon az idő vasfogának, és több esélyt adjak az utánam jövőknek arra, hogy valamelyikre rátaláljanak, és még ha néhány sérült is belőlük, a mennyiségből adódóan legyen esélyük arra, hogy minden hiányzó darabkát összeszedjenek.
Plusz valamilyen módon megpróbálom a könyvtárakat úgy elhelyezni, hogy könnyen rájuk lehessen találni.

De nem egyszerű egy idegen faj fejével gondolkodni, például nem tudom, hogy milyen számrendszert használnak, milyen jeleket tartanak fontosnak, stb... úgyhogy én a fizikai-matematikai alapokkal kezdeném (prímszámok, hidrogén, honnan jöttünk, stb.), de nehéz egy idegen faj fejével gondolkodni, és reménykedni abban, hogy meg tudják fejteni a "feladványomat".
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.13. 14:58:42

? De hát minek?? hiszen most sem a -gondolom én tervezett- küldetés szerint megy a helyszínek megtalálása (pedig többezer ember próbálta keresni), hanem egy töltési anomália miatt, nem?
Akkor meg minek több (ráadásul gagyi módon)- tű a szénakazalban? hülyeség az egész. nem érthető sem a koncepció, a megvalósítás meg még annyira sem.
Kérdeznék valamit- ki az itt közületek, aki -(ha nem lenne ez a más által kitalált SC-módszer) egyetlen tűt is sikerült volna találnia pl.szkenneléssel, vagy a site-logika megfejtésével ebben a szénakazalban??? még ha annyi egyforma tű is van??? szerintem senki...akkor meg tényleg jól meg lett csinálva...
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.13. 14:20:39
Dzsini
A scout roncsokhoz is odaküldtek szép lassan egy-egy hajót (sőt, még birodalmi kutatóállomás is van az egyik mellett), még a Barnacle-k egy részéhez is (a Canonn lista alapján kb. tízhez a 60+-ból). Merope-t meg Palint meg a föderáció vonta "védelem" alá.

Lassan őrölnek a szuperhatalmak fogaskerekei, még az is előfordulhat, hogy belső ellenzék (emberi vagy nem emberi) áll a háttérben. Ez már az összeesküvésesdi pálya 😊

Dzsini
Ezt írtam már ( #15659 ) - azért, hogy ne pont 9 (vagy 12, vagy 15, majd kiderül végül mennyi lesz) tűt kelljen megtalálni a szénakazal-csillagrendszerek kupacában, hanem 9-12-15 különféle tűt az akár sok százból, ami bele van szórva - redundancia, ahogy #15668 -ban Nimrod is írja.

s_andras
Nekem még az gyanús hogy túl közel vannak hozzánk. Ez két dolgot jelenthet:
1. mindenhol ott vannak (/voltak, merthogy már csak romok vannak)
2. valami közünk van hozzájuk nekünk is

Az is furcsa a történetvezetésben, hogy a katonaság magasról lesz.rja az egészet - érted: IDEGEN BÁZISOK, technológia stb és mégsem vonulnak ki teljes harci díszben, nem zárják le a helyszíneket a civilek elől, hanem lelkes amatőrök zsizsegnek mindenhol. Mondjuk ha elzárnának minket akkor nem lenne feladat 😄 de a minimum az lenne hogy egy-egy FBC-t vagy MCI-t odaküldjenek őrködni az összes helyszínre.

Mind igaz, amit írsz, de azt akkor se magyarázza meg senki, hogy mm-ről mm-re ugyanolyan ruinok, UGYANAZZAL AZ (AKTÍV) OBELISZK -és KOMBÓ kiosztással (amik ugyanazt az adatot adják, mint a másik helyszín(ek)) miért kerültek/maradtak? bent a játékban....Ez már nem magyarázható lustasággal.Csatlakozom Fenimor-hoz, inkább én is mást csinálok már, majd ha meg lesz az összes kombó és helyszín, megcsinálom tutorialból, csak hogy ez is meglegyen, de szívesen csináltam volna meg magamtól, az elejétől -ha normálisan meg lett volna csinálva.

-még annyit azért hozzátennék, hogy miután már megfejetették háromszögelésből az 'első' ruint, hónapok teltek el a küldetés elindításáig, tehát Fdev-nek lett volna ideje 'áttervezni' a küldetést, nem szarul elindítani.
RJoco
Vajon találni majd olyan bolygót is, mint Colossán, csak már romokban vagy az összes egy elhagyott Tatuinra fog hasonlítani?

Annak örülök, ha lassan meg lesz a megoldás és hogy ennyi lelkes ember van, akik meg is mondják a megoldást. Nekem ennyi időm nem lenne, elfogyna a kitartás előbb-utóbb.

Dzsini
Arra már utaltak, hogy az összes helyszín a 2.2 óta (múlt év októbere) a térképen van, nem utólag találták ki és rakták be a többi layoutot, mint amire többen itt tippeltünk, és voltak rá elméletek. Még a trailerben megtalált béta.1 se véletlenül maradt bent, hanem egy teljesen normális helyszín, a többivel együtt. Az a felfedezők szerencséje/szerencsétlensége, hogy melyik típusokat sikerül sorban megtalálni.

A barnacle-k megtalálása is így ment, hogy először volt egy, aztán jóval később találtak egy pont ugyanolyat, aztán szépen sorban még egy csomót, jelenleg a Canonn listáján 66 feljegyzett barnacle helyszín van, sokféle (többféle állapotban, más-más mennyiségű tüskékkel, stb).

Az valóban lustaság, hogy az azonos helyszínek kopásnyomai is teljesen azonosak, ezzel a résszel mindenképp lehetett volna többet foglalkozniuk, mert a barnacle dolognál nem annyira feltűnő, hogy vannak teljesen azonosak, itt nagyon.

Az egész felfedezéshez vezető történetszál csuklott meg azzal, hogy XDeath-ék pár nappal a 2.2 megjelenése után pár nappal kiháromszögelték a dolgot, és kimaradt az első felfedezéshez vezető cselekvési sor.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.13. 13:32:04

Na pont ezért hagytam magam mögött a bubit és húztam el a coloniára, elegem lett az egész ruinos nyűglődésből. Inkább felfedezek, irány a "Sagittarius A"
Mindamellet hogy valszeg az FD sem az SC-anomália megtalálós módszerre gondolt, nekem a legnagyobb bajom az, hogy az első 2 hét balfaxságai után, amikor is nem történt semmi,. -ill kaptunk egy-két copy/paste helyszínt el ment nekem és nagyon sokaknak a kedve az egésztől. Érdekes, hogy miután 2-3 hét után mindenkinél kezdett betelni a pohár, -most már vannak más layout-ú és más kombókkal fejthető helyszínek? Inkább ne indult volna el a küldetés, csak amikor készek lettek volna rá. Mindenki kereste itt a nagy csodát, gyártották a teóriákat. stb. Copy/paste helyszínek sem volt gond sokaknak, belemagyarázták, hogy az egyébként rendben van, csak nem találjuk az összefüggéseket...Egyszerű ez a küldetés, a végén mindenkinek kiderül, csak jól el lett cseszve az elején. Mindenki megcsinálhatta volna szépen, magától, ha jól fel van építve. Kár érte, Nagy hiba volt.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.13. 12:30:30
Dzsini
Igazából a legjobban hiányzó ismeret az az, hogy egy-egy égitesten mi alapján lehet rájönni, hogy hol van a helyszín, ha egyáltalán van. A jelenlegi SC-ből kipottyanós módszer működik, de igencsak nem elegáns, és biztosan nem az elvárt módszer, és átfésülni enélkül az égitestek felszíneit eléggé nyűgös.
Óriási ötletelés megy azon, hogy a meglevő koordináták alapján találjanak valamit (de miért használták volna ugyanazt a koordinátarendszert a Guardianok, mint mi?), hogy a helyszínekről látható égképek alapján találjanak valamit (de vannak forgó égitestek, ahol az égbolt változik), vagy bármi összefüggést találni a meglevő helyek között.

s_andras
Az új találatok fényében (Jézusom, alfából már NÉGYFÉLE van??) nekem lassan úgy tűnik hogy a megoldás a nagy rejtélyre az hogy egyszerűen NINCS megoldás, illetve nincs rejtély. Vagyis már ki van találva: a két tárgyas szkennelést kell csinálni minden romnál, és össze fog jönni a 101. Nem kellett az egyik hely alapján megfejteni a többi hollétét, csak beléjük kell botlani és kész. Tudták előre hogy rengetegen rá fognak állni a keresésre, majd megosztják a tudást mindenkivel. Látható hogy ez működik is, lassan meglesz az összes fajtából legalább egy darab. Logikus is, mert ha ezek olyan települések voltak mint a mieink, akkor miért várnánk el hogy legyen valami misztikus összefüggés köztük? A saját bázisainkon sincs útmutató a többihez.
Egyébként azért mert a játék bizonyos pontokon kritizálható a valósághűséget tekintve, az még nem érv amellett, hogy a tényleg valósághűre sikerült elemeit kifogásoljuk.

Dzsini
klikkelős térkép kiegészítve az éjszakai terméssel:
Site 10 (β.3) SYNUEFE TP-F B44-0 CD1 31.96 -99.97
Site 11 (α.1) SYNUEFE TP-F B44-0 CD1 31.88 -100.05
Site 12 (α.3) COL 173 SECTOR KY-Q D5-47 A9A -15.08 -102.99
Site 13 (α.4) SYNUEFE NL-N C23-4 B3 -30.54 -24.20
Site 14 (γ.2) COL 173 SECTOR KY-Q D5-47 A9A -37.5256 84.2501

Alfa 3, Alfa 4, Béta 3, Gamma 2
(és valószínűleg van egy Gamma 3, amit még nem írtak be)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.13. 05:39:53

Dzsini
A Regor régóta zárt szektor, van sok ilyen szerte a galaxisban. A közvélekedés az, hogy későbbi történet céljából "tettek félre" ilyen területeket, tehát simán előfordulhat a dolog.

"David Braben said in an interview that there are some locked out areas that are basically reserved for future content, and even Frontier doesn't necessarily know what they'll put there."
Braben azt mondta egy interjúban, hogy félretettek területeket későbbi tartalomnak, de nem feltétlenül tudják előre, hogy mi fog odakerülni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.12. 18:41:49

etniez
Készülnek a következő alien ruin lelőhelyek?

Ezen kívül még fotóztam vagy 20 lezárt helyet a környéken, itt ahol a többi rom is van...
Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.02.12. 18:35:10
Úgy látom, van olyan, aki megértette, miről pofázok a ruin küldetéssel 3 hete.
Dzsini
A turret fajta fegyvereknek jóval kisebb a sebzése, mint akár a fixed, akár a gimballed változatoknak (vesd össze őket pl. a coriolison). A használatuk pedig jobb oldalt az utolsó fülön állítható - csak előre tüzelhetnek, célra tartsanak vagy szabadon lőhetnek mindenre, ami ellenségnek számít, és már rájuk lőttél egyszer.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.12. 16:53:14

RJoco
Köszi!
Ezt nem tudtam.
Akkor nekem is érdemes lehet ilyen fegyvert felszerelni.
Játékosnál hogy működik?
Egyszer meghúzom a ravaszt és addig lő, míg el nem fogy a hajó vagy el nem teszem a fegyvert?

MerlinW
Turret típusú fegyverekkel, ha hátra rakod őket.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.02.12. 15:14:50

[merlinw.org]

RJoco
Hogy a túróba tud a Python és a Clipper hátrafelé tüzelni?
A Python képes 90 fokban felfelé is tüzelni. Nem értem.

Dzsini
Szólóban ötvennéhány adatnál tartanak a játékosok, és az eloszlások alapján valószínűleg 3x3 helyszín várható (Alfa 1-2-3, Béta 1-2-3 és Gamma 1-2-3) - feltételezve azt, hogy az ismétlődő azonos számozású helyek minden szempontból azonosan működnek, és redundancia céljából vannak (nem 9 tű van a szénakazalban, hanem sokkal több, csak 9 különfélét kell megtalálni).

Persze ez még mindig "csak" arról szól, hogy megismerjük a Guardianok 101 adatforrását - hogy mi történt velük, hol vannak, voltak/vannak-e városaik, már elhagyatott bázisaik, arról ez még semmit nem mesél. Az eddigi információk alapján egy elmélet az, hogy - mivel biológiai jellegű hadviselést folytattak a klánjaik egymással - egy túl jól sikerült faj ellenük fordulhatott, és szétkergette őket (és ezt máris össze lehet kötni a thargoidokkal, akik lehetnek az általuk előállított egyik mesterséges faj).

További finomság a hírek alapján eltűnt majd újra megjelent emberi vezetők sora, a birodalom és a föderáció egymásra mutogatása, hogy "külső erőkkel" szövetkeznek, a GalNet logoja és egyáltalán a módszer, ahogy a híreket közvetítik (honnan van teljes lefedettségük a galaxisra? miért szűrnek meg bizonyos információkat?), a Sirius corp. furcsa működése... az összeesküvés elméleteket olvasgatni piszok szórakoztató 😊

Ezt akkor tudnám elfogadni, ha a játék ezer más ponton nem rugaszkodna el teljesen a valóságtól. Másrészt, ez még így is egy játék ami akkor jó, ha egyensúlyban van minden szempontból (játszhatóság, élmény, nehézség stb.). Mindig lesz egy mag, aki kvázi második életét éli a játékban, nekik bármi jó lesz amit az Fdev csinál (akkor is, ha rosszul csinálja). Persze nincs is ezzel baj, de a feladvány jelen formában szerintem nem jó.