ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Sőt,egy anakondával és 800 misivel még mindig ott kezdem a keresést ha valamit venni akarok 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.07.24. 10:24:23
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
És a https://coriolis.edcd.io/-ot is ajánlom a hajók moduljaik felépítésének a megtervezéséhez. 😊
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.07.23. 21:10:26
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Mint írták,kell hozzá valamilyen szintű reputáció is.
A ranglépős küldetéshez semmi biztos tippem nincs, de talán annál nagyobb az esély, minél magasabb a repunk a helyi (Fed) szervezetekkel. Plusz érdemes körbejárni pár rendszerben, régen legalábbis sokszor volt velem olyan hogy nem az adta meg akinél előtte sokat melóztam, hanem egy szomszédos rendszer frakciója, ahová egy küldetés szólt.
----------------------------------------------------------------------------
#17186 : "... akkor sem megy 60% fölé a hő..." - na azért 60 fölé néha megy, de 70 fölé tényleg nem.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
(ugyanez igaz persze a Birodalomra is)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.07.22. 15:48:41
Majd a Fer-déig is eljutok talán egyszer. 😊 Most ez volt kéznél. Lövöldözni ez is teljesen jónak tűnik. 😊 A felfedezések után kellett már egy kis változás.
Reggel elfelejtettem kérdezni. Úgy gondoltam, hogy a fednél megpróbálok rangra gyúrni, mert benéznék már a naprendszerünkbe. Viszont nem tudom mit szúrok el? Ez még csak az első rang lenne(eddig nem igazán érdekelt a dolog). Időtlen idők óta(értsd hónapok óta) 100%-on van a rank csík, de nem ad ranglépős küldit. A ruins küldi előtt is vállaltam náluk jó pár küldetést, majd tegnap folytattam. A tegnapi nap folyamán kb. fél óra alatt letoltam 8 szállítós küldetést, de ez sem jött be. Ugye nem kizárólag egy rendszerben/állomáson kell folyamatosan feladatokat vállalni, hanem a bárhol? Persze feddel haver csoportokra értem. Vagy valamelyik ilyen csoportnál kellene elérni valamilyen repu szintet? A vicc része, hogy a küldik hatására a feddel fennálló baráti viszony már szövetséges állapotba csapott. Ez legalább működik.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Előtte igen meglepett a felfedezésért kapott kredit. A díjazás rendezése jót tett neki. A vy canis majorishoz mentem ki. Oda-vissza minden rendszert szkenneltem, plusz a lezárt terület miatt kerültem és azt is végigtoltam. A 6,3M-ból 61,5M-t dobott ez a kis karika. Ez igazán jót tett a gazdasági helyzetnek.
Mindjárt vettem egy Vulture-t. Pofára is estem. Olvastam és hallottam is már, hogy gyenge a Powerplant, de hogy egy 4,5V-os elem van benne, azt nem gondoltam volna. Jól felszereltem, aztán első próbakörnél se pajzs se energiaelosztó se érzékelő. Kicsit lejjebb adtam és így is teljen jól működik. Most már csak egy mérnökhöz kell eljutnom, aki megtuningolja ezt a 4,5V-os elemet, hogy egy kicsit még jobb legyen.
Nálam a korvett (meg minden hajó) ÖSSZES HP-ján beam van, egyiken se volt soha heat sink, és ha 4 pippel teljes össztüzet tolok, akkor sem megy 60% fölé a hő, köszönhetően az efficient fejlesztésnek, az OC-kre meg thermal ventet kértem.
főleg pvere kell,de pvpben is használható legyen.
Gondolkodom rajta hogy átrakom a két class 2t thermal shockra,de nem sok értelmét látom eddig,mert heat sink minden laser buildos gépen van,szal vagy ő vagy én vérzek el hamarabb mint hogy megsütném a rendszereit 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.07.21. 17:35:13
Amúgy ha valaki SSL területen akar RESezni vagy bármit, ne használjon KWS-t, az valamiért rossz nekünk 😊 És ne lőjön ki SSL hajót, még akkor se ha rajta van a vérdíj.
---------------------------------------------------------------------
Érdekesség: SSL területen van egy olyan rendszer, ahol a kalózok mintha papírból lennének! Ilyet még nem láttam a mérnöközés óta! Kifejezetten az az érzésem (sőt: az egy napos tapasztalatom, ami ~24M fejpénzt jelent), hogy vagy szándékosan vagy véletlenül de az itteni ellenfeleken nincs semmilyen fejlesztés/erősítés a hajótesten. A pajzsukat így is úgy is másodpercek alatt leeszi a két G5-ös huge beam(OC/Eff.), de utána a hullt is, pedig arra elvileg kevésbé hatékony a hő alapú sebzés. És nem csak ám a kevésbé képzett pilótákét, hanem MINDENKIÉT! Most is jött pl egy deadly FGS, nos, kb annyi idő alatt halt meg, mint máshol egy Eagle!! <#wow2>#wow2> 9 gyűrűs gázóriás van, ennek megfelelően mindenféle RES-ből töménytelen sok, én most egy hazardousban csapkodom le őket, és 2-0-4-es energiakiosztással legtöbbször úgy lehet kivégezni a soron következőt, hogy nem is merül le csutkára a disztribútor! Kivétel néhány piton és anakonda, de azok is fele annyi időbe telnek mint máshol.
Az ominózus rendszer a HIP 110692. Mondjuk igaz hogy amióta idejöttem, azóta még nem harcoltam sehol máshol, tehát elvileg az is lehet hogy a korvettem fegyverzete táltosodott meg valami bug miatt, de ezt kevésbé tartom valószínűnek. Vagy a tegnapi frissítés lenne a ludas..? Még ez is lehet, de akkor galaxis-szerte sokan észrevették volna.. Na azt hiszem át is nézek egy másik helyre hogy ezt leellenőrizzem...
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
És természetesen ők se "látták" az összes rendszert, azokat akkor "csomagolja ki" a Stellar Forge (ez a galaxisgeneráló neve) a kezdeti adatokból, amikor valaki beugrik a rendszerbe (persze a gyakran látogatott generált rendszerek le vannak tárolva, de ez elenyésző része a világnak). Amikor egy rendszer lakottá válik, vagy nevet adnak neki (pl. Beagle Point) akkor a generált változatot kicserélik egy kézzel gyártottra ami ugyanolyan, ugyanott van, és belepakolják a változásokat.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.07.20. 14:58:50
Már a magyar fan honlapon is olvastam hogy 400 milliárd csillag van a játékban... Ez egy kicsit elgondolkodtatott. A Frontier hogy tudhatott ennyi csillagot elkészíteni...?? Nyilván kellett valami generáló programozás ehhez. (Ugyan vannak valós részek is, azokhoz nem lehetett a random generálást alkalmazni.)
Azok a 400 milliárd csillagok csak a készítők számára ismeretesek? Vagy olyan variáció is van hogy ők se ismerik mind?! (mert azt hogy de igen, elég nehezen tudnám elképzelni. 😊 )
Illetve ha az egyik játékos felfedez egy új, eddig ismeretlen csillagrendszert és van rá "igény" akkor a későbbiekben a Frontier beépíti a "benépesítést", azaz állomásokat, miegybeket helyez el? Mintha láttam volna egy két példát az indító launcherben, a hírek közt. 😊
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.07.20. 14:42:58
Barmelyik rendszerbe is mesz, az ADS felrakja a terkepre a bolygokat, es utana feltetlen nezd meg, hogy ezek kozul melyek azok, amelyek felfedezese jo penzt hozhat. Ha van ilyen (Water World, Earth like World, HMC, stb), akkor azt erdemes a reszletes felszini szkenerrel (DSS) is meglatogatni. Foleg, ha terraformalhato.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
A felfedezés arról szól, hogy járod a galaxist, és gyűjtögeted ezeket az adatokat, majd eladod valahol - akár mérnököknél, akár bázisokon. Ahol eladod, ott a reputációd feljebb megy, és növekszik a felfedezői rangod.
A közösség számára meg - legalább 400 milliárd csillagrendszer van a játékban, és ebből 15-20 millióban járt hajó. Ez kb. 0.003% Ki tudja mi van még, amit nem láttunk?
De tudom hogy te nyilán a messzi csillagokra gondolsz. Azokkal még nem foglalkozom. Az ilyenfajta felfedezéseket még nem értem, nem vagyok tisztában ezzel...
Csak annyira hogy ha egy ismeretlen csillagrendszerbe ugrottam (miközben pl. hosszú kalandra viszem az utasom.) lescannelem azt az ismeretlen csillagot a basic scanner-lel. (érdekes h az advaced scanner-rel nem megy a dolog) és akkor egy legközelebbi legalább 20 fényévre lévő állomáson eladom, ha eszembe jut.
De az egész felfedezés dologgal, ami itt is szó volt pár napja hogy az adatokat hol érdemes eladni, azt még nem vágom. Hogy ennek tényleg milyen nagy jelentősége van a játékközösség számára...
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.07.20. 12:53:12
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.07.20. 10:28:16
De szerintem nem kell többet belegondolni, minthogy userbaráttá tették az üzenetet és kész. Viszont mehetsz vele a redditre ha gondolod, és ott simán pár tucat hozzászólást generálhatsz vele 😊
őszintén szólva nem emlékszem, hogy mióta van ez a szöveg, ilyenkor nem szoktam játékban üldögélni 😊
A rengeteg törpebolygó viszont tényleg megvan.
Online vásárlás! Közel a j?v?.
akkor csatlakozom ehhez az ügyhöz 😊
Volt egy birodalmi szenátor, Kahina Loren (Salomé), aki kiderítette, hogy a három fő hatalmi csoport a lakott rendszerekben - a Föderáció, a Szövetség és a Birodalom - összejátszik, és eltitkol létfontosságú tudást (értsd: a Thargoidok nem tűntek el, és valós veszélyben van az emberiség) mindenki elől. Börtönbe került, megfosztották jogaitól, majd egy titokzatos társaság elősegítette a szökését.
Amikor úgy érezte, hogy eljött az ideje, elindult vissza a lakott vidékekre, hogy elmondja mindazt, amit akkor és azóta kiderített. A visszajutása során egy játékos megölte, így tulajdonképpen mártírjává vált az ügynek, de mivel a társai, akikre rábízta ugyanazt a tudást eljutottak biztos helyeikre, sikerült megtudni a legfontosabb dolgokat (lásd feljebb).
Emellett az is kiderült, hogy az egyik legfontosabb szerepet ebben az összeesküvésben a Sirius Corporation nevű óriáshatalom vállalta (mint a lakott világ leggazdagabb cége), és ezért a játékosok közössége összeállt, hogy a Siriust anyagi szempontból megszorongassa, és így csikarjon ki tőlük valamilyen nyilatkozatot a helyzettel kapcsolatban.
ezen a címen olvashatsz még angolul a játék világáról, történelemről, csoportokról