ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

s_andras
Megtörtént itt már valakivel? Jó lélekben felkészülni rá:
Korvett teljes harci pompájában fél másodperc alatt eldurrant, miközben leszállási engedély birtokában szépen ereszkedtem a platform felé felszíni bázison. Megúsztam a support köröket, mert még a hajó robbanása közben kirántottam az UTP kábelt a gépből. Minden megmaradt, viszont kaptam egy 48 órás bounty-t 2650 kredittel..
A magyarázat az hogy a skimmerek néha össze-vissza bugzanak, és ha az egyik valahogy belénkteleportál, annak ez a vége.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

s_andras
A felszíni települések menüjében a nevük mellett mindig is Coriolis-ikon volt?? Vagy csak ez a McAllaster Beacon hibás..

Másik: vajon miért történik néha égitest szkennelése közben az hogy "data corrupted" üzenettel megszakad? Kiírja középre kékkel is, csak arról lemaradtam a screenshottal.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.09.18. 23:59:41

Gundark 1 1
Soká lesz ez még 😊 Van már kép a T-10-ről?
Kipróbáltam,tökéletes!Köszönöm a segítséget mindenkinek!!
RJoco
A tervezőben a szektor nevek előtt van egy kis jel. Ha arra rányomsz, akkor pirosra vált a szektor neve és a név a vágólapra kerül. Így a játékban már csak a beillesztést kell használni.
A szektorok után van egy NO felirat. Ha rányomsz, akkor YES lesz. Vagyis látogattad már. A böngésző meg eltárolja az aktuális állapotot, neked elég a könyvjelzők közé tenni a keresett útvonallal az oldalt.
Az oldal készítői nagyon okosan gondoltak a komfortra.
Ettől függetlenül nekem is le van mentve txt-be az útvonal, ha történne valami az oldallal, mivel én elég lassan haladok vele más játékok miatt.
Az is lehet, hogy nerfelik az egészet, mire megint érdemes mennyiséget gyűjtenék a leadásra.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

s_andras
Így van, jegyzettömbből egyesével ctrl-X ; alt-tab ; ctrl-V-ztem be a galaxistérképen a keresőmezőbe a rendszerneveket. Mindig van rá idő bőven, miközben haladunk egy cél felé.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Értem,Köszönöm!
PiszkosFred
A tervezo egy webes alkalmazas, amely felallit egy kvazi kivitelezheto sorrendet a megadott paramterek alapjan. De ezeket a celrenszereket mar neked kell beallitani a terkepen a jatekban, sima kopipaszte a galaxis terkepen es go. Mivel nem lehet tobb celpontos utazast beallitani manualisan (vagy csak en vagyok bamba es nem talaltam), igy egyesevel kell mindig a kovetkezo rendszert/celt kijelolni.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ettől tartok én is, plusz némi kiegészítés: unlockolni kell 4 új mérnököt, 250 Fujin tea, és egyéb rare vackok
leszállításával, akik az új technológiákat fejlesztik. 😊

Nefürgyé le!

Ennél a tervezőnél be lehet állítani,hogy automatikusan adja a következő rendszert,vagy csak egyenként,mindig kijelölve léphetsz tovább?
Dzsini
Thargonok:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A rakéta Guardian technológiát használ?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Thargoid Interceptor - Cyclops variant:

Saccra az új tartalom:

Lekapcsolás elleni zavaró: 6M cr
Zavaró elleni lekapcsoló: 12M cr
Thargoid neutralizáló: 40M cr
Neutralizált Thargoid ionizátor: 75M cr
Alien lifeform killer: 145M cr
Killed lifeform alienizátor: 560M cr

Fentiek könnyen összegyűjthetők ha rendelkezünk a szükséges anyagi forrásokkal, majd dokkolunk a galaxis 4 átellenes pontjára kihelyezett deep space satellite-re, ahol megkapjuk a szükséges grind listát, mely eszközönként 44 alapanyag beszerzését írja elő, 576 kombinációban.
Már csak meg kell nézni a játékba beletett óraszámot és ájvé, ekkora tartalmat még játék nem villantott a történelem során. <#nyes>
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.09.15. 00:02:37
s_andras
Na kipróbáltam a Road to Riches tervezőt. Maxra állítottam mindent. Pontosan két hét alatt futottam le az 51-et ugró Asp X segítségével, a mérleg:
740 db meglátogatott rendszer, összesen 640 millió kredit értékben $_$

Caliph
nekem bejön a vidi,vissza is fogok majd térni,de félek ez is engineer grind lesz,lekapcsolás elleni zavaró,speckó rakéták stb stb

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Tikal
én akkor tudtam meg hogy van sztori mikor elkezdtem a fórumokat olvasni...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

MikX
Hát lehet nekem kimaradt valami, de eddíg ilyen "sztori" trailer nem volt, főleg emberekkel, akik beszélgetnek 😄

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Hát igen, cool trailereket első perctől tudtak csinálni. Lehet, inkább a filmiparban kéne próbálkozniuk...
MikX
Elég meglepő, mármint, hogy kaptunk egy ilyen videot 😄

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

PiszkosFred
Akkor mar a videot is 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Thargoids vs Humanity, addig huzigálták a cica bajszát, míg az visszaharapott! <#gun><#violent><#eplus2>
s_andras
Én is. Teljesen önkényesen jelölték meg, semmi különleges nincs. Mondjuk tourist beacont raktak ki asszem.. Javaslom, hogy keress a környéken valamilyen jellegzetes, még nem felfedezett objektumokat, és vedd a nevedre, hogy a később arra járók csodálhassák az elődeiket <#hawaii>

Dzsini
Voltam, múlt nyáron ( #10779 ). Vannak bolygók, leszállhatsz, készíthetsz pár fotót. Egy mai géppel (35+ fényéves ugrótávok) kijjebb is lehet menni, még talán párszáz fényévvel.

Volt már valaki a Beagle-point-on?Van ott valami,vagy csak scan, és jöhetek vissza?
Magyarul esélytelen, ami érthető, mert a folyamatos tartalmi fiorssítések miatt nem fordítható.
Azonban a sztori kapcsán nekem az a bajom a játékkal, hogy nincs rendes történetvezetése, mindent úgy kell összetúrni a neten meg fórumokban. Bár van egy GalNet in-game, de ott is csak milliónyi érdektelen információ közé vannak beágyazva a hasznosnak is nevezhetők. Úgyhogy ha teljes képet akar valaki kapni a történetről, akkor ezt a játékot részben a fórumokon és egyéb közösségi médiákon keresztül is "játszani" kell (ami szerintem gáz), mert a játékon belülről aligha áll össze a kép.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.09.10. 10:23:54
ja, en is igy vagyok vele. vagy lenne valahol a neten aktualis informacio nagyjabol, persze magyarul.
RJoco
Szívesen elolvasnám, ha lefordítanák magyarra.

Dzsini
Meg egész szövegeket is - Coloniától balra fel van egy vastagabb cikkcakk, attól felfele a térképen egy "KARA_A" felirat is van, párezer fényév magasságú betűkkel, a Beagle Point felé vezető részen a permit lockos gombócoktól balra van egy Star Trek csillagflotta jelvény, a Buboréktól kb. 2 óra irányban van egy szögletes csigavonal, attól jobbra le egy Coriolis állomás vonalrajza (azt 3D-ben rajzolták, és innen nézve nem lehet nagyon jól felismerni)
így is lehet játszani 😊

Más: tessék elolvasni a Premonitiont, egyrészt csomó háttéreseményre rámutat, másrészt nagyon szórakoztató, hogy folyamatosan felismerni benne az elmúlt pár év eseményeit, ismert neveit - és még csak kb. a felénél tartok 😊

s_andras
Látom valakik azzal szórakoznak hogy kis karikákat, sugarakat meg négyzetet rajzoljanak a térképre <#nevetes1>

Dzsini
Milyen jól látszik a permit lock:

RJoco
Én ITT olvastam a dologról.

s_andras
Ok, ez biztos hogy Föld-szerűt akar jelenteni, tehát Earth-like kell, nem feltétlenül _A_ Föld. És szerintem a 4 millió métert sem kell szigorúan betartani, a lényeg hogy abban a zónában kell lenni ahol a bolygót írja ki mint ránk legjobban ható égitest (vagy mi).

Viszont itt az inara.cz-n nem látom ezt a leírásban..<#miaz> Azt írják csak hogy Planetary scan küldetéseknél dobja sűrűbben..
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.09.04. 20:30:03

RJoco
Köszi! Akkor ezt nem lesz túl nehéz teljesíteni, még 43-at kell lelőnöm a mérnökhöz.

A Földes dolog nem oldódott meg, nem játszottam azóta vele.
Egy leírást nézegettem, ahol két lehetőséget adtak az "Adaptive Encryptors Capture" adat megszerzésére. Ez kell az 5-ös szintű Detailed scanner időcsökkentéséhez.
Szóval az egyik megoldás az volt, hogy a Földhöz mennyek 4MM közel és ott orbitálva 30km/s sebességgel be fog dobni USS jelet.
A 4MM-et nem is értem, mert 4 Mm-et ismerem. De többször is így írják, szóval... És az is lehet, hogy Earth like-hoz kell csak közel mennem, ami lehet Föld szerű is, az angolom nem annyira jó.
A lényeg, hogy a Földet max 7Mm távolságra lehet megközelíteni.
A másik lehetőségég, hogy bizonyos sűrűbb rendszerekben a csillagtól 1000 Ly távolságra orbitáljak és így találok olyan jelet, ami dob adatot majd. A bizonyos itt nem tiszta, bár volt aki ezt tette és megoldódott a dolog. De, ha rossz rendszerben keresgélek, akkor csak szenvedés.

s_andras
Combat Bond akkor keletkezik, ha elmész egy CZ-ba, ott kiválasztod a két harcoló fél közül az egyiket, és ezután lelövöldözöd a piros ellenségeket. Utána a rendszer állomásain fel tudod venni a pénzt.

Föld 4MM megoldódott? Mi volt ez, honnan jött a feladat?

RJoco
Köszi!
Olyanban jártam. Akkor lehet, hogy csak 7-et lőttem le?
Mert 7 CZ-ben biztos, hogy nem voltam.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.09.03. 00:45:39

Conflict zone/CZ/-ben tudsz gyűjteni,Civil war-os systemekben.
RJoco
Valamiben csak különbözik. Adathordozósból már sokat felvettem. A combat-osból csak 7-et ír a statisztika.

Ha jól rémlik a combat bondos küldi olyan, mint az adathordozós. Simán csak el kell menni a kijelölt állomásra és ennyi.
RJoco
A 4MM mit jelent?
Elvileg a Földet kellene megközelítenem ennyire, de 7 Mm-nél kidob normál térbe.
Adaptive Encryptors Capture adatra vadászom szkenner tuninghoz.

RJoco
A Market Network megvan, csak nem frissítette a játék a statisztikát.

RJoco
Ahogy ígértem, itt egy videó a szimulátorról:

RJoco
Három kérdésem van:
Mi az a Market Network és hogy lehet teljesíteni?
Hol adjak el 70M értékű térképet? Bár erre lehet, hogy tudom a választ, van egy mérnök, akihez csak úgy juthatok el, ha egy bizonyos corp-pal jó viszonyban vagyok.
Mi az a Combat Bonds? Ahogy néztem, nem egyenlő a vérdíjas vadászattal (RES, stb). A vadászós küldiket jelentené a Missions részből?

a g940-es három darab szabványos fizikai usb vezérlőből áll (joy, throttle, pedal), és az elite nem tudja, hogy ez igazából egy pakk. ezért aztán mind a háromra külön felkonfigolja az alapértelmezést (pl. a pedál gombjait is😄). kézzel végig kell rajta menni, és mindegyiket törölni, majd kézzel felrakni az általad használt funkciókat. a logitech driverére szükség van, de a profilerre nincs, abban nem kell semmit sem állítani, mindent meg lehet oldani az elite konfigjában. én mondjuk használom a pedált, mert a ruddert elég nehéz kiváltani mással.
Üdv.
Hát kis segítség kellene.Van egy új Logitech G940 szettem de pedálokat beszüntettem így nem ismeri fel ED és újra kell kalibrálnom mindent ami nem gond csak a Hotas-t nem tudom.Egyszerűen sehogy nem tudom beállítani az előre és hátra menetet.
Ahogy hátra húzom semmit nem csinál ha előretolom felmegy 100-ra megáll ahogy vissza elkezd ugrálni

Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2017.09.01. 16:43:12
Értem,köszönöm.Akkor bespejzolok
Dzsini
Nem, csak amíg jogosult vagy rá. Úgyhogy érdemes lehet megvenni többet belőle (méretek) és berakosgatni raktárba.

Kiböjtöltem a Prismatic shieldet.Ha mos kilépek a frakcióból,azért utána még ugyanúgy meg tudom venni?
wollnerd
Így igaz, ezért inkább visszatértem az eredetihez, de annyit módosítottam hogy sötétebb kék legyen pl. a pajzsjelző, vagy/és a pont a keresztcélzón.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

s_andras
Igen, ezeken a helyeken mindig látszik ha van valami. Amikor üres náluk a lista, akkor tiszta vagy.

Én azért nem szeretem a színmódosítást, mert bárhogy nyúlunk hozzá, mindig lecsökken a használt színek mennyisége. Nálad is elveszett pl a hőveszély-jelző kis lángocska-ikon egyedisége. Arról nem is beszélve, hogy annak minden körülmények között pirosnak illene lennie.