ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tehát nem nézted meg, továbbra sem! Okosabb vagy egy sok diplomás fejlesztőmérnöknél. Értjük. Nincs több kérdésem, részemről a támát lezártam!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.11.10. 15:53:49
"Részletesen kitérnek a problémákra és a megoldásukra is."

Jó hát most hiába is vitatkoznánk ezen, inkább nézd meg te a robo recall-t mert az a fizika ami abban van, hogy a testrészek realtime rigid és soft body szimulációval tökéletesen ütköznek minden felületen egy VR játékban, ezerszer komolyabb technikailag mint bármi amit az SC-ben fogsz látni...

https://fxmason.blogspot.com/

Dzsini
Felkerült a Frontier csatornájára az első "Discovery Scanner" epizód - ahol a galaxisgenerálás rejtelmeiről beszélgetnek - mi is a Stellar Forge és hogy működik:

(ez az előadás nagyjából elhangzott a Frontier expon is, de annak a hangminősége nagyon rossz lett, így sajnos nem tudták publikálni - ennek pótlására (is) készült ez a felvétel)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.11.10. 15:26:20

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nem tudom, nekem sokszor előfordult, hogy hátulról jött belém az NPC, holott én szép komótosan közelítettem meg a levélbedobót. Vagyis nem én mentem gyorsan megelőzve őt, hanem az NPC rongyolt belélm.
Szerencsére nem általános, csak a forgalmasabb helyeken fordult elő.

MasterMason
"testrész orientálható egy adott felülethez, semmiféle extra dolog ebben nincs"

Nézd már meg azt a szerencsétlen stream-et. Kb. 1 órás előadás van csak erről a kérdéskörről. Részletesen kitérnek a problémákra és a megoldásukra is.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.11.10. 14:56:57
Dzsini
Cutter ship kit és egyebek
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.11.10. 14:52:22

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

RJoco
Régen asszem, hogy ezzel gondok voltak. Különben természetesen a zöld oldalon haladok és nem a piroson. És, ha már előttem van, akkor szépen kimegyek mögötte. De azzal én sem tudok mit csinálni, ha valamelyik irányból (fent, lent) belém jön vagy én belé, mert épp úgy szálltunk fel. VR nélkül nálam nem csak úgy megy a körbenézelődés, nem is szoktam.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

wollnerd
"Hát a "bal" és "jobb" oldalt elég nehéz értelmezni ilyen esetben".
Igaz. ;-)

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Dzsini
Hát a "bal" és "jobb" oldalt elég nehéz értelmezni ilyen esetben 😊 A zöld lámpák oldalán mész befele.
(és mivel belül ennek megfelelően van lámpázva, a zöld oldalon jössz kifele)

Itt látszik jól a benti lámpázás
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.11.09. 19:44:16

wollnerd
Tehát a kép alapján nekem a levélbedobó baloldalán kéne be/kimennem? 😊 (Míg a szembejövők a jobb oldalon? Sose vettem észre. 😄
Mondjuk a kép gondolom egy ősrégi verzióból származik. 😄
Majd le fogom csekkolni ezt remélhetőleg 1 hónap múlva... Azért annyi, mert most egy hatalmas felfedező űrtúrámon vagyok. Elmentem Coloniára, majd okt. 15-én elindultam a Sagittarianus A*-ba és most a Beagle Pointba közeledek már. Aztán onnan haza a 65.000 fényéves úttal 😄 (A 54 Ly-es ugrótávos Diamondback Exp.-rel teszem)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.11.09. 19:39:06

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Caliph
levélbedobón van piros és zöld lámpákkal jelölt oldal,nem véletlenül 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
Meg mert menetirány szerinti baloldalra (ahogy egy rendes angolhoz illik) húzódnak mind befele- mind kifelejövet. Persze egy Beluga akkora, hogy elállja az egészet 😊

RJoco
Ez pontosan így is van. Figyelnek az NPC-k is.
A probléma inkább abból adódik, hogy nincs kidokkoló rendszer és semmi nem figyelmeztet, hogy mikor, merre menj. De ez kb. befele is igaz. Csak befele be tud vinni a komputer, ha van a hajón. Viszont egy forgalmas állomáson, ahol 6 km-re már kéred az engedélyt, nézd meg, hány hajó bemegy, mielőtt te sorra kerülni.
Szóval van egy bizonyos sorrendiség, illetve útvonalak, amiket az NPC-k követnek. És, ha valaki ebbe belepofátlankodik és nem figyel, akkor ütközik.
Nem azért jön be eléd lassan a hajó, mert jólesik neki, hanem, mert engedélyt kapott a felszállásra. Az, hogy te gyorsabban csinálod, hát...

wollnerd
"Gyakorlatilag nincs megírva a kódban, hogy az NPC figyelje a játékos hajóját. Csak mennek amerre látnak, én meg vagy kerülgetem őket, vagy hagyom koccanni a hajót."
Érdekes, én eddig mindig úgy vettem észre hogy ha én kimegyek az állomásból (pl. Abraham Lincoln) és ha épp szemben közeledik a levélbedobón egy NPC Beluga Liner, én megállok, csak pár méterre vagyok tőle, de látom hogy mintha észrevett volna engem és akkor szépen lassan de közel megkerüli engem és továbbmegy leszállni... lehet hogy csak véletlen lenne, de már jópárszor láttam ezt.

" Ezek még azzal is hónapokat szaroztak, hogy pl. a karakter lábfeje pontosan kövesse a talajt."

Én is grafikával foglalkozom (bár én filmekhez meg reklámokhoz készítek szimulációkat leginkább), de egy szimpla mátrix transzformációval bármilyen tárgy vagy testrész orientálható egy adott felülethez, semmiféle extra dolog ebben nincs, hogy hónapokig tartana ezt megcsinálni az meg vicc kategória.

Ettől függetlenül kíváncsian várom a végeredményt, mert tényleg szép az a játék, én drukkolok hogy jó legyen, mert két jó szimulátoros játék jobb mint egy. <#nyes>
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.11.09. 09:25:50

Egyetértek, főleg, mert sajnos itt is (ahogy egyébként ez az X3-ban is az agyamra ment), az NPC-k rendre belém rongyolnak egy forgalmasabb állomáson. Hol hátulról, hol alulról. Gyakorlatilag nincs megírva a kódban, hogy az NPC figyelje a játékos hajóját. Csak mennek amerre látnak, én meg vagy kerülgetem őket, vagy hagyom koccanni a hajót. Pedig nagyon szeretek szépen, szabályosan landolni, de sokszor vágja haza az élményt az, hogy az NPC simán nekem jön, vagy kerülnöm kell hirtelen mozdulatokkal.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.11.09. 02:56:49
Kickstarteren Braben sem éppen azt vállalta anno, ami végül az Elite lett. Ezt el kell fogadni, főleg a nagyobb projectek esetén. Menet közben változnak a prioritások.

A készítési idővel kapcsolatban meg továbbra is csak azt tudom mondani, meg kell nézni a teljes 8 órás stream-et, mert abból minden kiderül. Ezek még azzal is hónapokat szaroztak, amivel amúgy a nagyobb, dedikáltam FPS játékok fejlesztői sem, hogy pl. a karakter lábfeje pontosan kövesse a talajt. Ha az lejt, akkor ne lebegjen a fél talpa a levegőeben ahogy az egyébként lenni szokott, hanem élethűen idomuljon a környezethez. De az sem volt gyenge amiről a grafikus engine egyik fejlesztőmérnöke beszélt.

A játékélmény persze így is lehet tré, én is fenntartásokkal fogadom amíg nem próbáltam. De azt kár lenne hajtogatni, hogy kamuznak és csak a pénzt gyűjtik, játékot meg nem csinálnak. Irdatlan mukát tettek bele már eddig is, a minőség előállítása pedig időbe telik...
s_andras
Nem tudom nem lesz-e ennek több kára mint haszna... Már Soloban az NPC-kkel is voltak bőven anomáliák... Autós játékokban sem tudott soha tökéletesen működni egy ilyen büntetésrendszer, pedig ott elvileg elég egyszerű a képlet: ha pl féktávon valaki ezerrel beleszáll az előtte haladóba, akkor a hátsót kéne büntetni, ehhez képest a majd' egy hónapos Gran Turismo Sport három (négy?) patch után is simán kioszt ilyenkor mínuszokat az első, vétlen sofőrnek is ahogy olvasom...

FPS és légkörös leszállás helyett megint valami másra pazarolják a forrásokat.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
Beindult a Frontier fórumon a közeledő változások kibeszélése - ObsidianAnt csinált róla egy összefoglalót:

PiszkosFred
Amiota jo 20-25 eve eloszor osszefutottam a Strike Commander es a Wing Commander szeriaval (majd osszes hasonlo spinoff reszekkel), azota Sid Meier, Fargo, Schafer utan Chris Roberts az, akinek en mindig hiszek, akarmit is mond vagy iger. Mert tudom (legalabbis hiszem, hogy tudom), hogy ugyanolyan lendulettel es szerelemmel csinaljak a jatekokat, mint anno a hoskorban.

Szamomra nem vagy EZ vagy AZ kerdes az SC vs Elite, ahogy az internet legtobb formuman szajkarateznak a szakemberek, hanem EZ es AZ 😊 Amig nincs AZ, addig itt van EZ, majd amikor megjon, akkor meg mind a kettovel, kedv es hangulat fuggvenyeben.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

<#nevetes2>

Mindig lesznek emberek akik fizetnek, az ígéretekre.
Én csak azt tudom, hogy az elittel lehet játszani, az SC-vel meg nem. Ahogy a PH-n találóan megfogalmazták:

"az ED-vel már három éve remekül lehet szórakozni, a SC meg 3 éve pazar demókkal szórakoztat. Ergo nem a Frontiert kell fikázni. A SC státusza nálam egyenlőre nem változott, marad az "érdekességek" mappában.
Majd ha a "coming soon" mondat át lesz fogalmazva a "coming in" szóösszetételre, majd akkor lehet összehasonlítgatni ezt meg azt(persze gyönyörködni és álmélkodni addig is lehet, sőt, érdemes)"
Kb olyan ez, mintha az oculus bejelentette volna anno, hogy mivel több pénz áll rendelkezésre(mondjuk a felvásárlás miatt), ezért aztán 5 évvel később lesz csak elérhető a szemcsi, de örüljön minden támogató aki a kickstarteren támogatta mert hát úgy sokkal jobb lesz... <#ravasz1> Igaz, hogy 5 évet késni fog de jobb lesz... <#gonosz1>

"és nem kiadás előtt 1 évvel lebegtették meg előtted a címet."

Hát olyan még sehol nem volt, hogy egy fejlesztő konkrét kötelezettségeket meg konkrét megjelenési időt megjelölve kalapozzon pénztért, aztán átvigye a "gyűjtést" a saját oldalára és a kickstarteren vállalt megjelenési időt ami amúgy 2014 volt kedve szerint a végtelenségig (5 évvel) módosítsa. 2014 volt az első ígért megjelenési dátum a full játékra, aztán lett 2016, ma meg már nincs is megjelölve a konkrét megjelenési dátum...

Csak nem mondod, hogy a 2014 megjelenés elhalasztása után már nem tudták volna konkrétan, hogy még mennyi munka lesz vele?

Ezt nem értem én, hogy mindenki azt mondja sok munka van, igen sok, de nem tudták ezt akkor amikor másodjára már 2016-os megjelenési dátumot jelöltek meg? Na, ehhez képest, lesz vagy 2020 mire ez a játék tényleg kész lesz...

Ezzel sem lenne baj, már abban az esetben ha kickstarteren nem vállalt volna egy rakás támogató fele 2014-es megjelenési dátumot...

MerlinW
Tudod te mennyi SC-nél kisebb játék fejlesztése tartott 6-8 évig? Van egy pár.

Azért érzed hosszúnak, mert tudsz róla az első perc óta és nem kiadás előtt 1 évvel lebegtették meg előtted a címet. Witcher 3 is majdnem 5 évig készült, ami azért lényegesen "egyszerűbb" játék technikailag.

SC-ben a fejlesztőknek a borzasztóan részletes modellek mellett le kell fejleszteniük egy FPS-t, űrszimulátort, fél-procedurális galaxist, quest és npc rendszert, netkódot, pvp-t, pve-t, gazdaság szimulációt, esemény szimulációt és még egy rakás dolgot. Tehát SC kb 5 játék egyben.

Nehezíti a dolgot, hogy sosem készült még ilyen játék ebben a formában/minőségben, váltogatják / átírják az engine-t mikor elérik annak határait, illetve viszonylag kis csapattal indult az első pár év.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.11.07. 14:10:14

[merlinw.org]

Dzsini
Tegyük azt azért hozzá, hogy anno az eredeti kickstarteres ötletelés során (dev diaryk, fórumok) szerepelt a lehetősége a pénzért vásárolható játékbeli pénzcsomagnak, tehát ettől tényleg lehetett tartani. Aztán persze nem így lett, hanem a kizárólagos kozmetikázás útjára álltak.

Másrészről pedig a játék is úgy alakult, hogy a játékbeli pénz könnyen jön, és igazából "értéktelen" egy szint fölött, mert nincs mit kezdeni vele. Erre mondjuk ott lesz jövőre a guildhajóba tolható pénz, meg ott van a - kevéssé használt - Powerplay.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.11.07. 10:55:23

s_andras
Jaja, ez ami a leggyanúsabb, hogy a kezdetektől megdöbbentő pénzekért lehetett tartalmat vásárolni. Még az Elite indulásakor az azóta megboldogult ed.hu fórumon én is azzal vádoltam a FD-t hogy pay2win irányba fogják elvinni, de kiderült hogy ebben tévedtem mert végtelenül korrekt módon járnak el azóta is, és csak a festék stb-t árulják pénzért.
Ezért sem érdekel a SC, mert egy fityinget sem adnék olyan fejlesztőnek, aki a p2w modellt nyomja.

Kipukkant a Dayz lufi is, a NMS meg teljesen hasalt. Szóval nyugtával dicsérd a napot. Pedig mind két játék ígéretes volt.
"De a játék olyan üres mint egy vödör. "

Hagyjuk már... <#nevetes1> Aki ebben a játékban nem talál magának való elfoglaltságot az másban sem fog. Kurva jó ez a játék, föleg oculusal!

Videóban láttál ezt azt működni SC-ben és tényleg jól néz ki, de hogy azzal mikor lehet majd játszani azt ki tudja, ugyanis azért még mindig csak ott tartanak, hogy vásárolhatsz magadnak valódi pénzen több száz dollárokért hajókat. Nem beszélve arról, hogy meg sem jelent a játék de a klánok már bevásárolták a komplett hajó csomagokat 20 ezer dollárokért..

Azért elite-hez nem árultak soha cheat-ket nem lehetett pénzért gyak "isten módban" beülni bármelyik hajóba. Szóval az elite azért mégsem paytowin...

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.11.07. 04:57:40

Nézőpont kérdése. Az Elite-el tolhatjuk már 3éve, és ez nagyon jó. De a játék olyan üres mint egy vödör. A beígért tartalmak soha nem érkeztek meg, se légkörös bolygók, se bejárható űrhajók, se FPS mód, se semmi. Az egy éves szezon 2 évig tartott, ami valójában 3 év lesz, mivel a 2018-ra előirányozott fejlesztések nem nagyon foghatók fel másként, mint a 2.4 befejezéseként. Akkor tehát 5év alatt ott tartunk, hogy bár ezzel már lehet repdesni, de tized annyi tartalom nincs, mint amit az SC-ben már láttunk működni. Ott már in-game van FPS mód, bolygó méretű városok, teljes bejárható belső terek, állomások garmadája (nem háromféle mint itt) stb. stb. Csak oda akarok kilyukadni, hogy ha megnézem az 5éve fejlesztett Elite-t, akkor időarányosan messze rosszabbul áll a belbecset illetően. Az már csak üzletpolitika, hogy az egyik kiadott egy félig sem kész játékot majd vélhetően már soha nem fejezi be, a másik meg úgy áll hozzá, hogy kiadja ha készen van minden, amit akarnak.
s_andras
Engem semennyire sem izgat a SC, se nem akarok rosszat neki, de szerintem is ez egy végtelen történet. Itt már nem egy évről beszélünk, hanem mióta is..? 2011? Az HAT év. Sokat akar a szarka...

"Csak az a baj, az a játék soha nem lesz kész..."

Kész lesz!
Csak meg kell nézni a 8 órás con stream-et. Már most hatszor annyi content van benne, mint az Elite-ben, emiatt olyan problémákat kell megoldaniuk, amilyeneket a Frontiernek nem kellett. Azt a procedurális planéta/city/interior/flora/fauna generátort önmagában akkora munka a nulláról kifejleszteni, amiből az Elite jelen tempós fejlesztésével 4 szezon kijönne.
Azért nézzétek már meg, miket fejlesztenek és hogy néz ki a játék! Össze sem lehet már hasonlítnai az Elite-el, egészen más liga lett időközben. Ilyen minőséget nem lehet 1 év alatt megcsinálni.
s_andras
A vége nagyon nagy 😄

RJoco
Kész lesz az. Csak nem biztos, hogy remegő kézzel tudunk majd játszani 😄

Viszont csillag születése, összeomlása tényleg jó dolog lenne bele.
GalNet-en jönne az előrejelzés, így akit érdekel, az elmehet és megnézheti.

ezzel az a baj meg hogy: xbox coming soon. szoval nalam egyenlore kiesett sajnos.
Off: Hiánypótlónak: Osiris New Dawn Korai játék még, de ahhoz képest hogy két embereke fejleszti, le a kalappal. Pár órát a mostani állapotában is bele lehet rakni. On:
Csak az a baj, az a játék soha nem lesz kész...

Erről nagy viták voltak a topicjában is.
wollnerd

+ kiszallas, setalgatas, FPS nezetben. ha mar a no man's sky is tudta ezt.
Dzsini
Ne menj közelebb hozzájuk, mint amennyiről leszkennelnek, arra háklisak és kiküldik a kishajókat. Aztán ha tovább lábatlankodsz, rád is uszítják őket 😊

Nem bántottak.

Viszont egy másik helyen bántottak, pedig fegyvertelen voltam.
wollnerd
És aztán te mit csináltál velük? 😊
Ők bántottak-e téged?

Siketült a találkozás, Electra környékén véletlenül bukkantam rá. <#wow1>

Köszi!!! <#integet2>
Dzsini
Maia és környéke

Sziasztok!

Hol lehet az idegenekre rábukkani?
Dzsini
Cserébe viszont kikapcsolhatod, hogy a mások által használt fegyver/engine fények nálad látszódjanak-e.

<#rinya>

Dzsini
Nem, az csak saját, és az SC fényeket nem változtatja.

Srácok van a store-ban azaz engine color amit venni lehet és a kérdésem az volna, hogy ez a többiek illetve npc-k engine színeit is változtatja, illetve vajon supercuise módban is az addigi sárga cikázó fények több színűek lesznek?

Gundark 1 1
Ha kilépsz belépsz, van amikor behülyül a navigáció. Töröld az utat, és csinálj új tervet oda.
Azt is megnéztem, még mindig van belőle hátra 5 óra. Na meg elvileg utazhatok én küldetés nélkül is oda ha akarok, az úticélt akkor is ki kéne hogy jelölje.