ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem semmi munka ezt így összeszedni! <#eljen>
Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

RJoco
Akkor ezek szerint valamiről nem tudsz.
Az aktuális felszerelésed újra cserélésénél beleszámítanak az árba.
A 3C ára 56k, ezt vissza is kapod, mikor veszed az újat. A 4D 59k, így csak 3k Cr kell, hogy megvedd a jobbat. A 4E csak 20k, vagyis maradna 36k Cr-ed a csere esetén. És már mehetsz is tovább.
Raktározni csak a ritka vagy tuningolt darabokat érdemes. Esetleg amiket majd később akarsz még használni, pl fegyverek vagy a hajó átfittelése harci-szállító-felfedező módok között. De 3-as FSD-t nem valószínű, hogy fogsz használni bármikor is.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

s_andras
+ a kis hajóknak azok kellenek. SW 2E-vel 11-et is tud ugrani mérnök nélkül. 2A-val 24-et.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
Ha valahol van shipyard, oda át lehet hozatni a máshol dokkoló hajóidat. Így egy harcra edzett FDL-nek gyakorlatilag nem kell ugrótáv.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

wollnerd
Transzport?

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Dzsini
Egy rendszeren belüli használatra felkészített vadászra pl. nem kell, nagyon kicsi a tömege, ugrani úgyse kell vele, főleg mióta létezik transzport.

wollnerd
Már az is kérdés hogy minek vannak az ilyen alacsony osztályú fsd-k a játékban már?! Hiszen az 1, 2-esekel tényleg sehova nem lehet ugrani...

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Szpisti
Nos megnéztem, a gond a 3C szintű FSD-vel van. Minden más rendben van. Nem emlékszem mikor raktam fel ilyen gyenge FSD-t. De azt sem gondolnám, hogy ezzel vettem. Mindegy... Vettem egy Sidewindert és elkezdtem pár egyszerű küldit csinálni, hogy összegyüjtsem a hiányzó pénzt legalább egy 4E-re.
Vissza kell rázódjak, nagyon régen játszottam vele és akkor se mélyedtem bele nagyon a játékba...
Azért köszi a segítséget mindenkitől!

ASUS MAXIMUS VIII HERO | Intel i7 6700K@4600MHz + Corsair Hydra H110 | ASUS Strix GTX1070 OC 8GB | 16GB Corsair Vengeance LPX Black DDR4 3000Mhz@3330MHz CL15 (2*8GB kit)...

Szpisti
Valami ilyesmire gondoltam én is, hogy felpakoltam olyan cuccokat, amiket nem kellett volna. Délután/este megírom, hogy mik vannak rajta pontosan.
Köszi a segítséget...

ASUS MAXIMUS VIII HERO | Intel i7 6700K@4600MHz + Corsair Hydra H110 | ASUS Strix GTX1070 OC 8GB | 16GB Corsair Vengeance LPX Black DDR4 3000Mhz@3330MHz CL15 (2*8GB kit)...

RJoco
Lehet, hogy tényleg érdemes lenne venned egy Sidewinder-t és eladni a Cobra-t. De lehet, hogy el sem kell adnod, mert talán el tud ugrani az alap Sidewinder is.
Nézve a fittelő oldalt és, ha az jól írja az alapokat, akkor simán el kell tudnia ugrani az alapnak. Viszont az alapján az alap Cobra MKIII is tud 10Ly-t ugrani, szóval nálad valami nagyon el van fittelve és fölöslegesen szenvedsz.

De azt is kérdezhetném, hogy te direkt szívatsz itt minket?!
4E-s FSD-vel is tud minimum 7Ly-t ugrani úgy, hogy minden más modulból B-s van fenn, teli raktérrel minden férőhelyen (ezek a legnehezebbek, bár egy 4B-s pajzs is 16T), legnehezebb fegyver és legnehezebb utility modul. És még extra armor-t is kapott.
Szóval a legnehezebb hajó, ami kihozható belőle. Összsúly 360T.
Persze, ha nem figyeltél és a 4-es FSD-t lecserélted akár egy 3A-ra, akkor max 4,35 Ly amit ugrani tudsz 355T-val. De a 3A is fél misi. Úgyhogy gondolom kisebb van rajta és könnyebb a hajód, de akkor is csak 3-as FSD-je van.

Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.11.13. 22:53:52

KiruHoshino
Egy easy taktika kezdőknek. Kövesd a biztonsági erőket. Várd meg amíg elkezdenek lőni egy körözött személyt. Scanneld le akit lőnek majd szállj be a harcba. Nem szeretik ha valaki vaktában lövöldöz.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

PiszkosFred
Akkor nem jo celpontra lottel 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Szpisti
Annyit értem el, hogy a Federal Security szitává lőtt...

Dzsini
Támadékonyabbnak tűnik

Dzsini
Egyelőre a menekülő aprónéppel találkoztunk.

Dzsini
AX Taipan

spybot919
Találkoztam valami watch the sky missionel audióval ahol valami anyahajóról is beszéltek ami megtámadta a bolygót.
Lehetnének agresszivabbak.

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

Dzsini
Megjöttek

Electra rendszer, 6-os threat, Basilisk variáns
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.11.13. 17:12:08

spybot919
Truster, 6B amit mondtál meg a power plant is 6B és van még egy 6B Shield generátor.

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

s_andras
Ok, ez 5A, de azt is látom mi a "baj", ahogy pont emlegettük egy másik kolléga kapcsán: a B-s dolgok a legnehezebbek. Hajtómű, PP extra nehéz. Mondjuk ez a kettő még mindig kevés ahhoz hogy 17-re lehúzza a max ugrást, de ha az opcionális helyekre tettél még nagy B-s dolgokat, akkor már érthető.

spybot919
Itt a kép bocs a rossz minőségért.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

s_andras
Helló. Valami ott nem kerek. Nézd csak meg ezt az összeállítást, véletlenül pont 131M, igaz fegyverek még nincsenek rajta (ízlés szerint). Kb ilyennek kell lennie egy multirole konfignak, és ez is majdnem huszat ugrik, pedig még semmilyen mérnöközés nincs rajta. Ha csak egy G2-es hatótávnövelést dobunk rá mindenféle súlycsökkentés nélkül, akkor máris 24-re nő. Biztos hogy 5A-s az FSD? A Piton különben meg a lehető legjobb választás volt, erre nagyon ráéreztél.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.11.13. 16:19:41

spybot919
Sziasztok. Végre lett annyi pénzem hogy 130milla körül beruházzak bármire. Mindent szeretek csinálni és sokmindent nem próbáltam még amit ki szeretnék. Ezért utána nézés nélkül meg is vettem a kiszemeltemet egy Pythont. Szomorúan konstatáltam hogy a legjobb fsd-vel és 2es engineer tuningal is csak 15-16ly-t ugrik ami az exploration továbbá az utazást nagyon kényelmetlenné teszi. Lehet elszúrtam az engineert és nagyobbat kellett volna dobnia rajta vagy kb ennyi az annyi ? Továbbá ha BH-ra Pirate vadászatot is szeretnék csinálni (ha a fedes küldi azt kívánja) Viszont mivel multi felhasználású hajó ez és nem akarok szakosodni egy irányba így a hull tankolás esélytelen (teli kell rakni hull reinf-el). Prismatic shield+ shield cell bank ,ez lenne a best amivel műkedni így a többi 5és azalatti optionál slot megmaradhatna szabad felhasználásra viszont ez nem játszik mert nem duvalnal vagyok ha át is igazolok 4hetet kell várni. Tehát a hajónál az explo és a pvp teljesen kilőve. Szóval megvagyok lőve rendesen.
Egyszerűen ennyire nincs létjogosultsága a multi felhasználású hajóknak vagy én csinálok valamit rosszúl??
Várom válaszotok. <#conf>
Utoljára szerkesztette: spybot919, 2017.11.13. 15:59:35

s_andras
Igen, a B osztály a legnehezebb, de nem hiszem hogy ilyenek vannak egy szinte kezdő pilóta hajóján, sokkal valószínűbb hogy E-k, amiket viszont szinte mindenhol D-re lehet cserélni és ott is nagy a súlykülönbség.

Szpisti! Ha gondolod, késő délután/este viszek neked egy rakomány akármit (arany stb), valahol kidobálom, felszipkázod, eladod, és akkor lesz zsééééé 😊

Cmdr. mcclanen: a Road to Riches linkje: http://edtools.ddns.net/expl.php
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.11.13. 14:54:15

RJoco
Sajna nincs szerencséd a kereskedelemmel, mindegyik állomás Industrial/Refinery. Mindegyik kb. ugyanazt ad el és ugyanaz is kell nekik.

Ha jó rég játszottál vele, lehet, hogy kapott a hajód egy légkörbe szállós hajtóművet, aminek lehet, hogy van súlya is. Már nem emlékszem rá, annyira nem figyeltem.
Illetve az sem mindegy, hogy milyen modulok vannak a hajón. A "B"-s modulok sokat nyomnak, talán a legnehezebbek.
Érdemes kisebbre cserélned, ha van, hátha akkor el tudsz menni.

Szpisti
Köszi, megpróbálom..

Dzsini
Ha elmész a Nav Beacon pontra, és egy-két órát elvadászgatsz a kezdő bűnözőkre, akkor bőséges pénzed lesz egy nagyobb FSD-re és továbbállhatsz.

Szpisti
A Venetic rendszerben rostokolok...
Nem igazán szeretném eladni a Cobrámat...
Nem tudom, hogy hogy jutottam el ide úgy, hogy most nem tudok elmenni innen, nem itt vettem a hajót. Elég régen játszottam, így nem emlékszem, hogy miként jutottam el ide, de szinte mindig Boom Data Delivery küldetéseket csináltam, valszeg azzal... De elképzelhető, hogy itt pakoltam valamit a hajóra, ami miatt kisebbet tudok ugrani, vagy az alatt az idő alatt, míg nem játszottam változtattak a játékon, hogy kisebbet tud ugrani a hajóm... Passz...
De valahogy megoldom, maximum iszonyú lassan...

RJoco
Van 3 állomás a rendszerben, lehet, hogy nem is kellene küldikkel foglalkoznod. Nem hiszem, hogy kapnál olyat, ami jól hozna a konyhára és Cobra-val egyszerű lenne megcsinálni.
Inkább nézz szét a piacon. Kereskedelemmel esélyes, hogy hamarabb jutsz a kívánt összeghez.
Ha megmondod hol vagy, akkor utána nézek, hogy lehet e.
Vagy a legjobb, ha te nézel utána, úgyis szükséged lehet rá később.
Itt tudsz rákeresni a rendszerre ahol vagy. Láthatod, hogy milyen állomások vannak és azt is meg tudod nézni, hogy melyik állomás mivel kereskedik. Nagyban megkönnyíti az életed. Én anno bejártam jópár állomást és táblázatba írtam a cikkeket és árakat. Aztán jött a számolás. De ez még az elején volt.

De ahogy mások is írták, a RES is jó vagy akár elnézhetsz a NAV Beacon-hoz fejpénzre vadászni. Csak arra figyelj, hogy a Cobra-dal ki is tudd lőni. Az Elite Hauler-ek nagyon alattomosak...

Túl korán vettél Cobrát. Add el, vegyél olcsőbb hajót nagyobb hatótávval, gyűjts annyi pénzt, hogy jobb FSD-t vehess a Cobrára. Vagy vegyél Fuel scoopot, majd az elérhető rendszerben töltsd fel, ugorj tovább. De nézd meg, hogy lehet-e tölteni a csillagból.
Quincet nagyon nerfeltek,mar szinte semmit nem lehet keresni vele,oda ne menj.
Caliph
akkor küldizz,az állomáson ahol vagy mission board és courier missions vagy hasonlót keress ami rendszeren belülre szól,ha nem ad akkor válts solo/open között és hátha ad
de a hajódnak tudni kell az ugrást ,hiszen valahogy odakerültél,megtankoltál az állomáson?
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.11.12. 21:24:58

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Roger6
Akkor egy alap sidewinder kellene, amivel elugrálsz olyan rendszerig, ahol van jobb FSD az Mk-ra, és odatranszportálod. Bár 70 rongyból húzós lesz.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Szpisti
Van egy Cobra MK III-am, 3.98 (4.23) LY-re tudok ugrani... A legközelebbi rendszer 5.59-re van. Van egy bolygórendszer néküli csillag 2.5-re de onnan is ugyanolyan messze van bármi más... Eladtam pár cuccot a hajóról, most van 70ezer pénzem, de abból nem jön ki egy jobb FSD... Nincs a raktérben semmi...

Caliph
korábban volt itt linkelve(valaki betehetné újra,esetleg fejlécbe is) felfedező körút a környékbeli látonivalókhoz ami egy alapabb hajóval megcsinálható és tizmiliókat fizet ha körbejárod

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

KiruHoshino
Quince (Nem tudom mennyire nerfelték). Guardian romok scannelése. Talán ezek a legkönnyebbek.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Szevasztok szeretnék érdeklődni hogy lehet sok pénzt csinálni a játékba szeretnék egy Anacondát de még marha sok lóvé kellene hozzá. Lenne ötleteket. Mert már mindent meg néztem de ellég lassan jőn asztán íutobon meg látom 200-300 milliokat csinálgatnak 1 óra allat még egy fos allap hajóval is SRY helyesírás
KiruHoshino
Próbálj meg fejvadászkodni ha van ott RES zóna. Gyors pénz

Dzsini
Elvileg ha van üzemanyag a hajódban ugorhatsz többet is egymás után, nem kell minden ugrás után leszállnod.

Egy küldetést teljesítettél, amikor odaugrottál, ahol most vagy? Mert akkor lehet, hogy a pénz mellé kaptál valami rakományt is, és emiatt pont annyit nőtt a súlya a hajónak, hogy már nem tudsz visszaugrani. Nézd meg, üres-e a raktér.
Szpisti
Fogalmam sincs, már több hónapja nem játszottam, ma beléptem és össz-vissz egy rendszerhez tudok elugrani, ahol viszont csak egy csillag van bolygórendszer nélkül...

De köszi a válaszokat, megnézem, hátha...

PiszkosFred
Vagy esetleg csokkents a sulyodon, pakolj le par cuccot az adott allomason (fegyverek, pajzsok, ez meg az ami nem feltetlen kell) es ugy hatha el tudsz ugrani.

Dzsini
Hogy sikerült odaugranod, ha nem tudsz elugrani? <#miaz>

Keress esetleg olyan küldetéseket, amiket azonos rendszerben kell teljesíteni, szoktak lenni futármelók, ilyesmik, amik ugyanott, másik állomásra mennek.

Szpisti
Sziasztok!
Eléggé noob vagyok a játékban, de valakitől segítséget kell kérjek:
Meg vagyok lőve egy rendszerben, ahol van három állomás is. A legközelebbi rendszer messzebb van mint amire el tudok ugrani, pénzt viszont nem tudok szerezni komolyabb FSD-re küldetéssel, mert ugye ahhoz már ugrani kellene...
Kérdés: Mivel tudok még pénzt szerezni? Most már csak kb. 6ezrem van...

Két off kommentet töröltem, köztük az egyik az enyém volt. <#hamm> Felesleges is volna szétoffolni a topikot értelmetlen vitákkal, inkább beszélgessünk a játékról. <#nyes>

https://fxmason.blogspot.com/

Egyetértek egyébként, mert engem is hidegen hagy, az egésszel csak arra akartam rávilágítani, hogy egészen apró részletekkel is foglalkoznak. Ami viszont már érdekel, az a részletes proc.gen, amit az Elite-ből mai napig hiányolok annak ellenére, hogy szeretem ezt a játékot is. Arról is van egy nagyon részletes előadás a stream-en egyebkent. Az meg már nem közömbös nekem, hogy 3 féle állomás van egy játékban, vagy többszáz.
PiszkosFred
Hat, en nem ertek hozza es animacioval is utoljara 3D Studio 4-gyel dolgoztam diplomamunkahoz, de azt tudom, hogy engem speciel pont nem erdekelne se az Elite-tel se az SC-nel kapcsolatban a jatekos es npc laba hogyan illeszkedik a talajhoz, csak legyen benne EVA es kesz, a minosege nem erdekel. 😊

Caliph
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ez olyan mint amikor a mérnök nagy beleéléssel magyarázza a featuret,hogy elúsznak a halak ha közel megy hozzá a karakter,201akárhányban,erre belinkel valaki egy mario játékot 1995ből ami szintén tudja ezt 😄
amúgy gta 4ben is már emlékeim szerint jól mozgott a karakter lába pl lépcsőn,nekem egy olyan megoldás már bőven elég lenne,SC még többet is ad

"Okosabb vagy egy sok diplomás fejlesztőmérnöknél."

Lehet nem figyeltél, de én veled ellentétben tényleg ebben a szakmában dolgozom, hiszed vagy sem de olyan programokat fejlesztek houdini alá, amelyekkel rigid és soft body, részecske és volume szimulációk elkészítését teszi jóval könnyebbé, emellett a procedurális generálásban is elég járatos vagyok... <#nezze>

A játékosoknak > vásárloknak szóló marketinget meg hadd ne az én torkomon told már le. <#eplus2>

Szóval én is befejeztem illetve lezártam ezt a témát...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.11.10. 16:04:35

https://fxmason.blogspot.com/