ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagyis amíg nem ugrasz, addig nem tölti be az adott rendszert. És mivel egy korábbit elhagytál, így azt üríti.
A gépednek sem tenne túl jót, ha egyszerre 20 rendszer lenne a memóriájában. A netkapcsolat sem biztos, hogy bírná, hisz akkor számodra folyamatosan frissíteni kellene az adataikat. És igencsak megterhelné a szervereket.
Ennek a problémádnak inkább technikai akadálya van, mint történeti. Persze egy ügyes író ezt is meg tudja magyarázni történeti oldalról is, de értelme nem sok lenne.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Még régebben megpróbáltam rákeresni a térképen a 'Miacke' bolygóra (forrás: ED.hu), de nem adott ki találatot... Lehet hogy permites szektor miatt?
(Tudom hogy a ED.hu-n a történet leírás elavult lehet, hol is találom a hiv. történetleírását az ED-nek, évszám felsorolásként?)
Permites rendszerek: Tudom hogy Colonia felett is vannak lezárt területek... de hogy pontosan hol és mik azok, arra próbáltam keresni, nem jártam sikerrel... valaki tudja? Amikor BP-ra megérkeztem, szóltak a PH!-n hogy ne menjek egyenesen Colonia felé, mert akkor lezárt rendszerek közé esek és vissza fordulhatok... Na szóval ezért érdekel. 😊
Egyébként elég érdekes az hogy ugye a rendszerekbe csak hiperugrással lehet eljutni. Akadtak páran akik megpróbálták Supercuise-ben elérni egy közeli rendszerbe. Még a 2.50 Ls-ről is egy semmi sem látszik, nemhogy az adott redszernek a csillaga... nem lehet bejutni SC-vel, csak ha aktiválod az FSD-t. És ha utaztunk kb. 5 Ly-et SC-ben, a térkép még mindig úgy gondolja hogy még az adott rendszerben vagyunk és nem a következőn, sőt a hiperugrás időtartalma kb. ugyanaz, akkor is ha nagyon kicsi távolságra lévő rendszerbe, illetve 50 Ly-re lévőre ugrunk. Ezek az egész fenti dolgok kissé ellentmondhatnak az valós csillagászati tudományos elméleteknek. 😊 Tudom, hogy ez csak játék, de na. 😊 Egy relasztikus űrszimről beszélünk. (Ha a készítő kiadtak egy "tudományos" magyarázatot erre (az ED világa szerint), azt is elfogadom. 😊)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.01.07. 13:29:01
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Ismét elkövették azt a "hibát", hogy látszanak a csillagok 😊 Főleg az a 3 fényes, ami alapján már lehetett háromszögelni.
Úgyhogy ha megvan a rendszer, megvan a színek alapján a megfelelő hold, akkor már "csak" egy kis repkedés kell:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

És már meg is van:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Pleiades_Sector_LN-T_c3-4 2 a : -60,8915 ; 42,5718itt a fórumthread róla
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
https://fxmason.blogspot.com/
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Wollnerd #18141 : tudod hogy BP-nál már nem nagyon van "messzebb" 😉
SRV szín: lehet venni a boltban igazi pénzért.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.01.04. 19:09:46
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
És mint tudjuk, vannak akik eagle és side gépekkel is letudták ezeket a távokat.
Köszönöm a sok hasznos tanácsot, tippet, és jókívánságot! Holnap kihajózok Coloniának!
Utoljára szerkesztette: VJP, 2018.01.04. 12:21:01
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
A közeljövőben meglátogatom majd az Anaconda graveyard-ot is a galaxis szélén. Persze, SRV-t kivéve egy üres, lecsupaszított hajóval fogok menni. scanner-eket se viszek mert ott úgyis végem lesz. 😊 Gondolom ott a 3x-as fsd boost se érhet semmit, annyira messze van az a rendszer és csak neutron csillaggal lehet ODA eljuttni a tudomásom szerint.
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.01.04. 11:42:20
De csak tippelek a látható dolgok alapján
Ja és vajon mi a különbség a "reached" és az "arrived" között? Szerény angol"tudás"om azt sugallja, hogy mindkettő ugyanazt jelenti: odaért vagy megérkezett, az mindegy...
Meene - ben voltam, kettő Guardian tárgy az Srv cargóban, obelisk scan.
Urn+relic, Urn, Urn+casket, Urn+Totem kombók megvoltak.
Semmi. Ram Tah szépen irogat...hogy nem jó.
Számít hogy melyik obelisket scannelem ?
Utoljára szerkesztette: aemus, 2018.01.04. 05:38:17
Én úgy kezdtem hogy SOL-ból elvállaltam egy adatszállításos küldit Coloniára, több mint 1-2 milliót fizet. Amikor ott jártam, akkor döntöttem el hogy elmegyek a Sagittarianus A*-ba, így aztán BP-ba is, hazafele SOL-ba pedig meglátogattam a Great Annihilator-t.
10 tipp tőlem:
1. Ha akarod használhatod "Jet-cone boost" féle utat. De csak akkor ha már begyakoroltad a neutron csillagokkal az fsd túltöltést. Az nem is veszélyes, sőt, főleg ha MINDIG úgy használod ezeket a csillagokat hogy amikor megérkezel egy ilyenbe, rögtön a LASSAN a kék csóvájuk a SZÉLÉRE mész, aztán ha megjelenik a "beyond safely limits" figyelmeztetés mogzatod okosan a botkormányt hogy próbáld minél kevesebbet imbolyogatni a hajót hogy lehetőleg az üres tér felé nézzen. Ha megjelent a szöveg hogy túl van már töltve, full gáz, KIFELÉ haladva (a sötétség felé)
2. Sokkal jobban jársz ha mindig a tankolható csillagokat csillagokat pipálod be! (Az apply for route" opció is legyen bepipálva)
3. A Advaced Discovery Scanner (ne felejtsd el fire group-ba beállítani!) és a Detailed Surface Scanner engedhetetlen! Gyakorlatilag megduplázzák a felfedezési pénzt.
4. Látom az Anakondával akarod, na ez nagy ugrótávra képes, a legjobb ha 50+ fényévet tud ugrani. Az én Diamondback Explorer-em 54 fényévet tudott. Anakondával 60+ fényév is kisajtolható! Kipróbálhattam a hajótervező oldalon és az biztos hogy a legalacsonyabb PD-vel (igaz akkor nem tudsz boost-olni) és alacsonyabb PP-vel és a könnyítő mod-okkal jóval könnyebb lehet. pl. itt egy lehetséges fitt. lehet hogy minél jobb PP kellene főleg a neutron csillagok miatt.
5. Anacondához javaslom a 7B-s fuel scoop-ot, mivel az kb. annyiba kerül mint 6A-s és ez csak "kis" ár a méregdrága 7A-s beszívó kapacitásával szemben.
6. Az egész túrához számolj kb. 1,5-2 hónapot, ha mindennap kb. 3-4 órát ezt tolod.
7. Ha rád tör a space maddness, akkor hallgass rádiót, pl. Radio Sidewinder-t! Űrrel kapcsolatos kellemes, nyugtató zenék és minden kerek ótában elhangzik egy GalNet hír. (ami igaz, 2-3 nappal korábbiak lehetnek,de na. 😊 ) Vagy használhatod a OnTopReplica programot, amivel bármilyen fimet videót tudsz nézni, egy másik ablakban egy monitoron is! (ilyenkor a játéknak "Bordeless" módban kell lennie.)
8. AMI MÉG FONTOS hajódhoz: AFMU, hogy meg tudj javítani a modulokat a menet közben, különösen az FSD-t, ha használod a neutron csillagokat betehetsz 2-t is, vagy akár az konda esetén 3-at is. Az AFMU-k tudják javítani egymást, de fontos h egy afmu saját magát nem javítja!)
9. Ha gondolod berakhatod a SRV-t is, tudod újrafeltölteni az AFMU-t, de felesleges, főleg ha 3 nagyot viszel. A svr egy súlytöbblet. a AFMUknak nincs súlyuk. Fuel S.-nak sincs. Én a Colonián, kiraktam a srv-emet és kisebb afmu-t raktam a helyére.
10. Amikor beérkezel egy idegen rendszerbe, mindig futtasd le a ADS-t és (és aztán nézd meg a System map-ot.) az főleg értékes bolygókat szkenneld le külön is. (High Metal Content World, Water World, Earth Like World.) A fekete lyukak és a neutron csillagok is sokat fizetnek.
Itt egy kép hogy mi, milyen szkennelésel mennyit ér.
Remélem segítségedre lesznek a tippjeim. 😊
Biztonságos repülést, parancsnok! 😄
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.01.04. 00:36:38
Na erre beneveztem! Felkészítem a kondát és irány a végtelen, jó kis móka (dögunalmas) lesz...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.01.03. 17:31:09
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
vettem egy dolphint, az elsőt egyből el is buktam, a végén mielőtt visszaértem, az állomás előtt kiszedtek és szépen le is lőttek 😊, esélyem sem volt
második viszont már sikeres lett 😊
azért ezek a szállítások sem túl rövidek, ha economy-ban megyek 😊
fel kell raknom még egy fuel scoop-t is 😊
scannernek elég a discovery vagy kelhet a surface scanner is?
Uplay: Rakkimcer_HUN Steam: Rakkimcer
A személyszállításhoz kell néhány kabin, minél több, annál jobb. A felfedezősdihez kell egy Advanced Discovery Scanner és egy Detailed Surface Scanner, ez ~2 millió befektetés, de onnantól bármilyen hajóval mehetsz.
Azt hittem valami uj technika vagy megoldas rejtozik a posztban, nem a gyujtsuk ossze a kornyeken az "erkezesi ponttol nagyon messze van az allomas emiatt felarral szamol a rng script" kuldeteseket - ezert kerdeztem ra.
Én pl hétfön csináltam 3 kanyarból 165 milliót, aztán elmentem vadászni no meg közben megnéztem egy targoid bázist is, azt kell mondjam kurva jó feeling azt a baszott nagy helyet körbejárni a scarabbal. Fölég a rift-el, úgy látszik igazán hogy milyen baszott nagy az a hely meg azok a dolgok. <#wilting>#wilting>
(a jobbak két monitorral tolják, nem alttabbal 😉 )
Kinek-kinek kedve szerint. Én most épp menekülteket mentek a CG-vel, top10%-ban vagyok, alig fog fizetni mert rank2-ig épphogy sikerült feltornászni, de jól elvagyok 😊
Ertem en, hogy sorozat daralas kozben siman jo hattermelo, de na...
Mindkettővel könnyen lehet százmilliókat termelni.
köszönöm
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Tanulj meg jól menekülni 😊